301 online! | Sidvisningar: 55155 | 70355 igår

www.apg29.nu

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480159218-htv7banner.png


Nyhetsbrev | Biblar | Läsarmejl | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Kontakt | Sök


Dagens ros

– Rosa någon idag!Himlen TV7 programtablåChrister Åberg: De dog i mina armar den 22 december 2008


Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Vem är en kristen?
- En kristen är en person som har tagit emot Jesus Kristus, bekänner honom som sin Herre och tror att Gud har uppväckt honom från de döda.

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1456073653-christer-aberg-bibeln.jpg

32 bibelord om att att emot Jesus


Tips


Bibeln säger klart och tydligt för att bli frälst måste du ta emot Jesus!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1445939980-herr-god.jpg


HBTQ föreningar får 9,3 miljoner i statsbidrag


Lyckligt äktenskap


Be för Parismötet 15 januari och mötet i FN


15 januari samlas 70 länder för att dela Israel


Hur Går Det Med Löftet Om Hans Tillkommelse?


Är du värre än en gris?


Är Jesus den enda vägen till Gud?


Aktuellt på Himlen TV7


Fly till Jesus


Har Gud förkastat Israel?


Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Maria fick tillbaka sin hörsel efter förbön - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-16 00:00
Maria fick tillbaka sin hörsel efter förbön - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-15 00:00
Tidstecknen, Israel, FN och Jesu återkomst - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-14 00:00
Be för Parismötet 15 januari och mötet i FN - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-13 00:00
Kommentarer av

Holger Nilsson

17 kommentarer
 


Holger Nilsson kommenterade Bibelutställning med Holger Nilsson

Till Emiratus: Om jag blir inbjudan till någon kyrka som vill det är jag öppen för att göra det.

- 7/1-17 17:07 -


Holger Nilsson kommenterade Katolska kyrkan lär frälsning utan Jesus

Jag tror att det här är viktigt att lyfta fram. Många har ingen aning om vad katolska kyrkan lär. Man ser bara att det är en stor kyrka och låter sig imponeras av det.
Sedan är det många som känner till denna kyrkas lära men i en ekumenisk snällhet och hänsynstagande till människor inte förklarar att det är Guds ord som gäller, inte katolska dogmer.

- 10/12-16 21:11 -


Holger Nilsson kommenterade USA:s storhetstid är över

Det finns de som inte vill hörsamma varningarna så har det alltid varit - det kommer en dag då de kommer att inse sitt misstag.

- 10/11-16 17:46 -


Holger Nilsson kommenterade USA:s storhetstid är över

Det finns de som undrar: Varför skulle Ryssland anfalla Sverige?
http://zynisk.blogg. se En blogg om säkerhetspolitik och försvar i Sverige
På denna blogg kan man läsa motiveringar
Här är en länk:
http://zynisk.blogg.se/2014/october/valkommen-till-min-nya-blogg.html
Vidare skriver man: Sverige är fortsatt en nyckel för att äga norra Europa och säkra nordhavsflottan i Murmansk.
Alltfler regeringar i Europa varnar för ett kommande storkrig med Ryssland. Storkrig är alltså ett riktigt krig mellan nationer, en territorial konflikt. Där Ryssland pekas ut som en invaderande part. Hittills har Ryssland skördat stora framgångar. De har fått den presidentkandidat de ville i USA, de har destabiliserat Europa med hjälp av flyktingströmmar och propaganda, de har förberett sina styrkor på krig med alla delar de behöver utan konsekvens och de har strids testat officerare och materiell i Ukraina. Även det utan större konsekvenser än sanktioner. Vilka knappast får anses ha fått den effekt de var tänkta. Ryssland har istället vänt sig österut vad gäller handel. Var det kanske det socialdemokraten sade när hon fällde de ökända orden ”Ryssland drar sig österut, Europa säkrare än på länge”? Hon missade i så fall att den ryska armén drar sig västerut…

För övrigt tro jag att det är i främsta hand Guds dom över Sverige att Ryssland kommer att ta Sverige

- 10/11-16 15:24 -


Holger Nilsson kommenterade Satan hyllades i Örebro

Svar till Nils. M.

Må Gud välsigna och leda dig!

- 28/9-16 20:04 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Svar till jon.

Det är svårt att förbi se alla dessa vittnesbörd om att Jesus har funnits. Alltså utombibliska och bibliska. Tillsammans utgör de ett massivt stöd för Jesu existens. Om man skulle använda samma kriterier på mångfald av vittnesbörd när det gäller andra personer som betraktas som historiska, då får man rensa historieböckerna på bra många personer som finns där.
För trovärdigheten skull kan jag ta ett exempel på när Pauls skriver om att Jesus har uppstått från de döda: ”Jag förde vidare till er det allra viktigaste, vad jag själv har tagit emot: att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, 4 att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv . Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder på samma gång. De flesta av dem lever än, även om några har insomnat. 7 Sedan visade han sig för Jakob och därefter för alla apostlarna.” 1 Kor.15:3-7.
Vad detta betyder är att de som läste detta kunde kolla uppgifterna med dem som sett Jesus eftersom de fortfarande levde. Det kan alltså inte vara en uppgift som inte gick att kontrollera.
Nu är det inte bara de som såg Jesus som levande efter uppståndelsen. Det har massor av människor gjort sedan dess. Docent Gunnar Hillerdal annonserad om att han ville få in berättelse på sådana som gjort det. Det kom in en hel del svar från trovärdiga svenskar. Så många att han kunde göra en bok om detta, titeln är ”De såg och hörde Jesus”. Den går att låna via bibliotek.
Dessutom finns det hur många vittnesmål från muslimer som sett Jesus i syner och drömmar där han kallar dem till sig. Det har lett till omvändelser från islam, vilket kan var svårt utan dessa uppenbarelser.
Det finns böcker om detta samt att man kan läsa på denna länk:
http://morethandreams.org
Det är inte svårt att tro på Jesus om man vill. Läste denna vecka om en flicka som fick förbön som av läkarna fått veta att hon aldrig skulle kunna höra på sitt ena öra, det sa läkaren till henne. Hon fick alltså förbön och fick hörseln tillbaka, hon var helt chockad och blev naturligtvis glad.
Efter e stund blev hon istället upprörd – hon ville egentligen inte att Jesus skulle finans för då skulle hon alltså vara tvungen till att ta ställning till honom! Så kan det vara! Trots vittnesbörd och även en upplevelse vill en del inte tro på honom. Det är sorgligt för det är egentligen bara positivt.

- 23/9-16 17:15 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Svar till jon.

Först det som Leif Broman skriver 4, 1 milliarder, halva jordens befolkning, skulle de vara förda bakom ljuset? Inte! Alla dessas tro vilar på en säker grund: Jesus har funnits!
Du frågar efter saker som styrker Jesus som historisk person – Jag har räknat upp profana referenter har inte tagit med de som levde samtidigt med Jesus så honom talade om honom och skrev om honom – ögonvittnesskildringar, exempelvis Johannes som betygar att: ”Det som var från begynnelsen, det vi har hört, det vi med egna ögon har sett, det vi har skådat och rört med våra händer, om detta vittnar vi: Livets Ord . 2 Livet har uppenbarats, vi har sett det och vittnar om det och förkunnar för er det eviga livet, som var hos Fadern och uppenbarades för oss. 3 Det vi har sett och hört förkunnar vi för er, för att också ni ska ha gemenskap med oss. Och vår gemenskap är med Fadern och hans Son Jesus Kristus. 4 Detta skriver vi för att vår glädje ska bli fullkomlig.” 1 Joh. 1-4.

De ögonvittnesskildringar skrev under samma århundrande som Jesus levde och det finns 24 000 dokument från den första tiden och med ett tidsspann på 25 år.
Här har vi alla möjligheter att sätta vår tro till den Jesus som har fått så många efterföljare så att det är genom tiderna den största rörelse utan någon jämförelse som har funnits på denna jord. Vi har också möjligheten att inte göra det.

- 21/9-16 12:36 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Svar till jon.

Först skall erkännas att Wiklund som amatör i alla fall bra på att FÖRSÖKA bortförklara de historiska skrifter som talar om Jesus. Som amatör har han dock inte den möjligheten som seriösa forskare.
Visst kan man föra fram några professorer som försöker bortförklara Jesus existens, de torde tillhöra en minoritet, Hur trovärdiga dessa sedan är kan diskuteras, de hypoteser möts av skepticism. Som ex Ellegård som tolkade det som att det Damaskus som omnämns i Apostlagärningarna egentligen var Qumran, och att Paulus ska ha varit på väg till Qumran, när han fick en vision av Jesus att starta en ny religion. Ellegård fick dock föga medhåll för sin hypotes att Jesus skulle ha varit esséernas Rättfärdighetens lärare av andra som forskat i ämnet.
Hypoteser är lätt att föra fram och det tilltalar ofta en del att tro på dem.

- 20/9-16 21:32 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Roger Wiklund är en amatör, Du skriver: "Vad jag menar är att så länge det är en åsikt ska vi förhålla oss skeptiska till det".
Wiklund har en åsikt också, precis som du tillskriver de professorer jag hänvisar till. Jag tro mer på dessa professorers "åsikter" än de av amatören Wiklund framförda. I fråga om kunskap torde Wiklund väga lätt i jämförelse, sedan är det upp till var och en att bedöma vem som är mest trovärdig.

- 19/9-16 18:50 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Svar till jon.

Ja, skall vi börja att ifrågasätta personer som betraktas som historiska, så får vi med samma mall som du mäter på Jesus, sortera bort väldigt många. Vi kan bara ta ett exempel, Julius Caesar som levde 100-44 f kr. Det finns bara 10 dokument över en 1000-årig tidsperiod., den tidigaste som vi har är från 900 e Kr. När det gäller Nya Testamentet så har vi de tidigaste från 125. E Kr och det handlar om totalt 24 000 dokument över en 25 årsperiod. Kan vi alltså inte tro på Jesus, kan vi inte heller tro på Caesar.
Du skriver att: Vad jag menar är att lärda människors intygande väger lätt. Ja, låt oss för kasta professorerna, det finns de som vet bättre.

- 19/9-16 14:57 -Äldre kommentarer →


Skriv ut

Dagens bibelord

16/01-17

“Då sade Jesus till de judar som hade satt tro till honom: »Om I förbliven i mitt ord, så ären I i sanning mina lärjungar; Och I skolen då förstå sanningen, och sanningen skall göra eder fria.»” (John 8:31-32)

måndag 16 januari 2017 kl. 20:31 v. 03
Jesus söker: Hjalmar och Helmer


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg


Mormonernas falska lära för dig bort från Jesus


Mormon-kyrkan är en mycket farlig villolära som för dig bort från Jesus och rakt ner till helvetet!

Läs allt!

3


Pariskonferensen - Vi fick bönesvar!

Av Lars Enarson 

Tack alla ni som bad för konferensen i Paris! Det gick till seger! Ära vare Gud!!! 

Läs allt!

24


Att få se Guds härlighet

Läsarmejl av Svenne 

Läs allt!

6


Senaste kommentarer


Är du frälst?

Ja
Nej
Jag vet inte

Sambo = Horeri

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1484463879-hor.jpg

Sambo är uppror mot Gud. Sambo är synd. Det är otukt och det är horeri.

Läs allt!

62


Mormoner är inte frälsta och kristna

Mormonkyrkan som kallas för "Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga" är inte något kristet. Tvärt om, dess grundare Joseph Smith, föraktade kristendomen.

Läs allt!

3


Mormonkyrkan farlig villolära som Jehovas vittnen

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1484462603-mormoner.jpg

Nu har tidningen Dagen verkligen snurrat till det ordentligt. De har skrivit en mycket positiv artikel om villoläran Mormonkyrkan.

Läs allt!

16


Vad är evangeliet? - På 2½ minut

Kristofer Aspèn försöker att på enbart två och en halv minut att förklara evangeliet om hur man blir frälst.

Läs allt!

10


De tio mest klickade sidor idag


10 miljoner i Sverige

Den 20 januari blir Sveriges befolkning 10 miljoner.

Läs allt!

4


Maria fick tillbaka sin hörsel efter förbön

Maria Johansson i Flen fick veta av läkaren att hon skulle bli döv. Men efter en gudstjänst förändrades allt. I dag kan hon höra igen.

Läs allt!

2


Tidstecknen, Israel, FN och Jesu återkomst

Christer Åberg spelar ukulele, sjunger och pratar om Jesus och tidstecknen i en live-sändning på Facebook den 13 januari 2017.

Läs allt!

1


Dagens ros

– Rosa någon idag!Himlen TV7 programtablåChrister Åberg: De dog i mina armar den 22 december 2008


Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Vem är en kristen?
- En kristen är en person som har tagit emot Jesus Kristus, bekänner honom som sin Herre och tror att Gud har uppväckt honom från de döda.

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1456073653-christer-aberg-bibeln.jpg

32 bibelord om att att emot Jesus


Tips


Bibeln säger klart och tydligt för att bli frälst måste du ta emot Jesus!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1445939980-herr-god.jpg


HBTQ föreningar får 9,3 miljoner i statsbidrag


Lyckligt äktenskap


Be för Parismötet 15 januari och mötet i FN


15 januari samlas 70 länder för att dela Israel


Hur Går Det Med Löftet Om Hans Tillkommelse?


Är du värre än en gris?


Är Jesus den enda vägen till Gud?


Aktuellt på Himlen TV7


Fly till Jesus


Har Gud förkastat Israel?


Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Maria fick tillbaka sin hörsel efter förbön - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-16 00:00
Maria fick tillbaka sin hörsel efter förbön - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-15 00:00
Tidstecknen, Israel, FN och Jesu återkomst - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-14 00:00
Be för Parismötet 15 januari och mötet i FN - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-13 00:00


Dagens ros

– Rosa någon idag!Himlen TV7 programtablåChrister Åberg: De dog i mina armar den 22 december 2008


Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Vem är en kristen?
- En kristen är en person som har tagit emot Jesus Kristus, bekänner honom som sin Herre och tror att Gud har uppväckt honom från de döda.

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1456073653-christer-aberg-bibeln.jpg

32 bibelord om att att emot Jesus


Tips


Bibeln säger klart och tydligt för att bli frälst måste du ta emot Jesus!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1445939980-herr-god.jpg


HBTQ föreningar får 9,3 miljoner i statsbidrag


Lyckligt äktenskap


Be för Parismötet 15 januari och mötet i FN


15 januari samlas 70 länder för att dela Israel


Hur Går Det Med Löftet Om Hans Tillkommelse?


Är du värre än en gris?


Är Jesus den enda vägen till Gud?


Aktuellt på Himlen TV7


Fly till Jesus


Har Gud förkastat Israel?


Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Maria fick tillbaka sin hörsel efter förbön - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-16 00:00
Maria fick tillbaka sin hörsel efter förbön - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-15 00:00
Tidstecknen, Israel, FN och Jesu återkomst - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-14 00:00
Be för Parismötet 15 januari och mötet i FN - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-01-13 00:00http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1467369109-annons_apg29.jpg http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1469549854-lj-konsult-o-telemarketing-ab.jpg www.mercymission.se http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1470597615-uppryckandet-ar-du-redo.jpg

Information | Christer Åberg | 1379450353-rss.png 857 byte. ARTIKLAR | 1379450353-rss.png 857 byte. KOMMENTARER | 1379450353-rss.png 857 byte. BÖNESIDAN | 1379450353-rss.png 857 byte. FRÅGA CHRISTER | Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=160&h=75&src=img/1468762255-christer-aberg-med-sin-dotter-dessan-aberg.jpg

Christer Åberg med sin dotter Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

De 20 senaste besökarna kom från

Jonkoping - Sweden | Stockholm - Sweden | Motala - Sweden | Limeira - Brazil | Nanterre - France | Oxelosund - Sweden | Ystad - Sweden | Nanterre - France | Orimattila - Finland | Varnamo - Sweden | Sao Paulo - Brazil | Alingsas - Sweden | Alingsas - Sweden | Broomfield - United States | Soedertaelje - Sweden | Norrkoping - Sweden | Norrkoping - Sweden | Holo - Sweden | Bondy - France | Stockholm - Sweden |

(Klicka på länkarna för att se vilka sidor de besökte.)

Religion Kristna bloggar.

301 online! | Sidvisningar: 55155 | 70355 igår

TA EMOT JESUS!

↑ Upp