1108 online! | Sidvisningar idag: 70956 | Igår: 211801

www.apg29.nu


Nyhetsbrev | Biblar | Läsarmejl | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Kontakt | Sök


Dagens ros

– Rosa någon idag!Himlen TV7 programtablåChrister Åberg: De dog i mina armar den 22 december 2008


Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Vem är en kristen?
- En kristen är en person som har tagit emot Jesus Kristus, bekänner honom som sin Herre och tror att Gud har uppväckt honom från de döda.

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1456073653-christer-aberg-bibeln.jpg

32 bibelord om att att emot Jesus


Tips


Bibeln säger klart och tydligt för att bli frälst måste du ta emot Jesus!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1445939980-herr-god.jpg


HBTQ-certifierad begravningsbyrå


Glädjens över att edra namn äro skrivna i Himmelen


Den platta jorden är rund


Vem är detta?


Klippan är Jesus - inte Petrus


Är det ok att evangelisera under en date?


Min kallelse är att predika om Jesus


Alla djurslag fick plats i arken


13000 har avrättats i syriska fängelset Saydnaya


Den starka boken Den längsta natten


Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Blodet som rann från Jesu sargade kropp, det är vad som idag ger mig hopp - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-20 01:00
Kan Nordens folk räddas? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-19 01:00
Dödshjälpens baksida - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-18 01:00
Hur vet du att jorden är platt? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-17 01:00
Aktuellt från apg29 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-16 01:00
Kommentarer av

Holger Nilsson

18 kommentarer
 


Holger Nilsson kommenterade Sverige i vågskålen

Svar till JL.

Ja, visst är jag orolig för Ryssland, de kommer att inta landet lågt innan Sverige blir muslimsk. Ryssland är ett hot i närtid, muslimerna på sikt.

- 14/2-17 22:59 -


Holger Nilsson kommenterade Bibelutställning med Holger Nilsson

Till Emiratus: Om jag blir inbjudan till någon kyrka som vill det är jag öppen för att göra det.

- 7/1-17 17:07 -


Holger Nilsson kommenterade Katolska kyrkan lär frälsning utan Jesus

Jag tror att det här är viktigt att lyfta fram. Många har ingen aning om vad katolska kyrkan lär. Man ser bara att det är en stor kyrka och låter sig imponeras av det.
Sedan är det många som känner till denna kyrkas lära men i en ekumenisk snällhet och hänsynstagande till människor inte förklarar att det är Guds ord som gäller, inte katolska dogmer.

- 10/12-16 21:11 -


Holger Nilsson kommenterade USA:s storhetstid är över

Det finns de som inte vill hörsamma varningarna så har det alltid varit - det kommer en dag då de kommer att inse sitt misstag.

- 10/11-16 17:46 -


Holger Nilsson kommenterade USA:s storhetstid är över

Det finns de som undrar: Varför skulle Ryssland anfalla Sverige?
http://zynisk.blogg. se En blogg om säkerhetspolitik och försvar i Sverige
På denna blogg kan man läsa motiveringar
Här är en länk:
http://zynisk.blogg.se/2014/october/valkommen-till-min-nya-blogg.html
Vidare skriver man: Sverige är fortsatt en nyckel för att äga norra Europa och säkra nordhavsflottan i Murmansk.
Alltfler regeringar i Europa varnar för ett kommande storkrig med Ryssland. Storkrig är alltså ett riktigt krig mellan nationer, en territorial konflikt. Där Ryssland pekas ut som en invaderande part. Hittills har Ryssland skördat stora framgångar. De har fått den presidentkandidat de ville i USA, de har destabiliserat Europa med hjälp av flyktingströmmar och propaganda, de har förberett sina styrkor på krig med alla delar de behöver utan konsekvens och de har strids testat officerare och materiell i Ukraina. Även det utan större konsekvenser än sanktioner. Vilka knappast får anses ha fått den effekt de var tänkta. Ryssland har istället vänt sig österut vad gäller handel. Var det kanske det socialdemokraten sade när hon fällde de ökända orden ”Ryssland drar sig österut, Europa säkrare än på länge”? Hon missade i så fall att den ryska armén drar sig västerut…

För övrigt tro jag att det är i främsta hand Guds dom över Sverige att Ryssland kommer att ta Sverige

- 10/11-16 15:24 -


Holger Nilsson kommenterade Satan hyllades i Örebro

Svar till Nils. M.

Må Gud välsigna och leda dig!

- 28/9-16 20:04 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Svar till jon.

Det är svårt att förbi se alla dessa vittnesbörd om att Jesus har funnits. Alltså utombibliska och bibliska. Tillsammans utgör de ett massivt stöd för Jesu existens. Om man skulle använda samma kriterier på mångfald av vittnesbörd när det gäller andra personer som betraktas som historiska, då får man rensa historieböckerna på bra många personer som finns där.
För trovärdigheten skull kan jag ta ett exempel på när Pauls skriver om att Jesus har uppstått från de döda: ”Jag förde vidare till er det allra viktigaste, vad jag själv har tagit emot: att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, 4 att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv . Därefter visade han sig för mer än femhundra bröder på samma gång. De flesta av dem lever än, även om några har insomnat. 7 Sedan visade han sig för Jakob och därefter för alla apostlarna.” 1 Kor.15:3-7.
Vad detta betyder är att de som läste detta kunde kolla uppgifterna med dem som sett Jesus eftersom de fortfarande levde. Det kan alltså inte vara en uppgift som inte gick att kontrollera.
Nu är det inte bara de som såg Jesus som levande efter uppståndelsen. Det har massor av människor gjort sedan dess. Docent Gunnar Hillerdal annonserad om att han ville få in berättelse på sådana som gjort det. Det kom in en hel del svar från trovärdiga svenskar. Så många att han kunde göra en bok om detta, titeln är ”De såg och hörde Jesus”. Den går att låna via bibliotek.
Dessutom finns det hur många vittnesmål från muslimer som sett Jesus i syner och drömmar där han kallar dem till sig. Det har lett till omvändelser från islam, vilket kan var svårt utan dessa uppenbarelser.
Det finns böcker om detta samt att man kan läsa på denna länk:
http://morethandreams.org
Det är inte svårt att tro på Jesus om man vill. Läste denna vecka om en flicka som fick förbön som av läkarna fått veta att hon aldrig skulle kunna höra på sitt ena öra, det sa läkaren till henne. Hon fick alltså förbön och fick hörseln tillbaka, hon var helt chockad och blev naturligtvis glad.
Efter e stund blev hon istället upprörd – hon ville egentligen inte att Jesus skulle finans för då skulle hon alltså vara tvungen till att ta ställning till honom! Så kan det vara! Trots vittnesbörd och även en upplevelse vill en del inte tro på honom. Det är sorgligt för det är egentligen bara positivt.

- 23/9-16 17:15 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Svar till jon.

Först det som Leif Broman skriver 4, 1 milliarder, halva jordens befolkning, skulle de vara förda bakom ljuset? Inte! Alla dessas tro vilar på en säker grund: Jesus har funnits!
Du frågar efter saker som styrker Jesus som historisk person – Jag har räknat upp profana referenter har inte tagit med de som levde samtidigt med Jesus så honom talade om honom och skrev om honom – ögonvittnesskildringar, exempelvis Johannes som betygar att: ”Det som var från begynnelsen, det vi har hört, det vi med egna ögon har sett, det vi har skådat och rört med våra händer, om detta vittnar vi: Livets Ord . 2 Livet har uppenbarats, vi har sett det och vittnar om det och förkunnar för er det eviga livet, som var hos Fadern och uppenbarades för oss. 3 Det vi har sett och hört förkunnar vi för er, för att också ni ska ha gemenskap med oss. Och vår gemenskap är med Fadern och hans Son Jesus Kristus. 4 Detta skriver vi för att vår glädje ska bli fullkomlig.” 1 Joh. 1-4.

De ögonvittnesskildringar skrev under samma århundrande som Jesus levde och det finns 24 000 dokument från den första tiden och med ett tidsspann på 25 år.
Här har vi alla möjligheter att sätta vår tro till den Jesus som har fått så många efterföljare så att det är genom tiderna den största rörelse utan någon jämförelse som har funnits på denna jord. Vi har också möjligheten att inte göra det.

- 21/9-16 12:36 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Svar till jon.

Först skall erkännas att Wiklund som amatör i alla fall bra på att FÖRSÖKA bortförklara de historiska skrifter som talar om Jesus. Som amatör har han dock inte den möjligheten som seriösa forskare.
Visst kan man föra fram några professorer som försöker bortförklara Jesus existens, de torde tillhöra en minoritet, Hur trovärdiga dessa sedan är kan diskuteras, de hypoteser möts av skepticism. Som ex Ellegård som tolkade det som att det Damaskus som omnämns i Apostlagärningarna egentligen var Qumran, och att Paulus ska ha varit på väg till Qumran, när han fick en vision av Jesus att starta en ny religion. Ellegård fick dock föga medhåll för sin hypotes att Jesus skulle ha varit esséernas Rättfärdighetens lärare av andra som forskat i ämnet.
Hypoteser är lätt att föra fram och det tilltalar ofta en del att tro på dem.

- 20/9-16 21:32 -


Holger Nilsson kommenterade Ring P1: Jesus som historisk person är bekräftad

Roger Wiklund är en amatör, Du skriver: "Vad jag menar är att så länge det är en åsikt ska vi förhålla oss skeptiska till det".
Wiklund har en åsikt också, precis som du tillskriver de professorer jag hänvisar till. Jag tro mer på dessa professorers "åsikter" än de av amatören Wiklund framförda. I fråga om kunskap torde Wiklund väga lätt i jämförelse, sedan är det upp till var och en att bedöma vem som är mest trovärdig.

- 19/9-16 18:50 -Äldre kommentarer →

Skriv ut

Dagens bibelord

20/02-17

“Mina älskade, om Gud så har älskat oss, då äro ock vi pliktiga att älska varandra. Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älska varandra, så förbliver Gud i oss, och hans kärlek är fullkomnad i oss.” (1 John 4:11-12)

måndag 20 februari 2017 kl. 12:02 v. 08
Jesus söker: Vivianne


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg


Kristi blod

Läsarmejl av David B 

Blodet som rann från Jesu sargade kropp, det är vad som idag ger mig hopp.

Läs allt!

5


Är jag Kallad eller Utvald?

Läsarmejl av nils

"Många äro kallade, men få Utvalda ", sade Jesus.

Läs allt!

27


Owe Thörnqvists sambo är inte hans fru


Den snart 88-årige Owe Thörnqvist gick direkt till till svensk final i Melodifestivalen efter att ha framfört sin sång Boogieman Blues.

Läs allt!

110


Senaste kommentarer


Är du frälst?

Ja
Nej
Jag vet inte

Adam och Eva är historiska personer

Av Holger Nilsson 


I en del debattforum har det diskuterats om Adam och Eva är historiska personer.

Läs allt!

48


Tydligt och klart

Läsarmejl av David B 

Signalen från Jesus är tydlig och klar och den ljuder fortfarande: Predika evangelium!

Läs allt!

4


Till värn för värdigheten - Dödshjälpens baksida

Dokumentärfilmen ”Till värn för värdigheten – Dödshjälpens mörka baksida i Belgien och Holland”.

Läs allt!

30


Vi väntar på Jesus

De tror att Antikrist träda fram och de ska vara med Antikrist vedermödan och på det sättet väntar de då på Antikrist.

Läs allt!

37


De tio mest klickade sidor idag


Antikrist och templet

I detta korta videoklipp lyfter jag fram händelser som ska ske i den sista tiden och som nu är mycket nära förestående.

Läs allt!

36


Domsord över Sverige - Profetior från 1964-1965

Uleåborgsprofetissan 1965: "Sveriges folk går sin undergång till mötes. Sveriges folk har blott en kort tid." 

Läs allt!

6


Det profetiska skeendet i Israel

Vi lever i en profetisk tid. Profetia efter profetia går i uppfyllelse när det gäller Israel och Judafolket som är Guds folk.

Läs allt!

10


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1469549854-lj-konsult-o-telemarketing-ab.jpg

Dagens ros

– Rosa någon idag!Himlen TV7 programtablåChrister Åberg: De dog i mina armar den 22 december 2008


Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Vem är en kristen?
- En kristen är en person som har tagit emot Jesus Kristus, bekänner honom som sin Herre och tror att Gud har uppväckt honom från de döda.

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1456073653-christer-aberg-bibeln.jpg

32 bibelord om att att emot Jesus


Tips


Bibeln säger klart och tydligt för att bli frälst måste du ta emot Jesus!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1445939980-herr-god.jpg


HBTQ-certifierad begravningsbyrå


Glädjens över att edra namn äro skrivna i Himmelen


Den platta jorden är rund


Vem är detta?


Klippan är Jesus - inte Petrus


Är det ok att evangelisera under en date?


Min kallelse är att predika om Jesus


Alla djurslag fick plats i arken


13000 har avrättats i syriska fängelset Saydnaya


Den starka boken Den längsta natten


Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Blodet som rann från Jesu sargade kropp, det är vad som idag ger mig hopp - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-20 01:00
Kan Nordens folk räddas? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-19 01:00
Dödshjälpens baksida - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-18 01:00
Hur vet du att jorden är platt? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-17 01:00
Aktuellt från apg29 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-16 01:00


Dagens ros

– Rosa någon idag!Himlen TV7 programtablåChrister Åberg: De dog i mina armar den 22 december 2008


Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Vem är en kristen?
- En kristen är en person som har tagit emot Jesus Kristus, bekänner honom som sin Herre och tror att Gud har uppväckt honom från de döda.

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1456073653-christer-aberg-bibeln.jpg

32 bibelord om att att emot Jesus


Tips


Bibeln säger klart och tydligt för att bli frälst måste du ta emot Jesus!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1445939980-herr-god.jpg


HBTQ-certifierad begravningsbyrå


Glädjens över att edra namn äro skrivna i Himmelen


Den platta jorden är rund


Vem är detta?


Klippan är Jesus - inte Petrus


Är det ok att evangelisera under en date?


Min kallelse är att predika om Jesus


Alla djurslag fick plats i arken


13000 har avrättats i syriska fängelset Saydnaya


Den starka boken Den längsta natten


Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Blodet som rann från Jesu sargade kropp, det är vad som idag ger mig hopp - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-20 01:00
Kan Nordens folk räddas? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-19 01:00
Dödshjälpens baksida - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-18 01:00
Hur vet du att jorden är platt? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-17 01:00
Aktuellt från apg29 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-16 01:00


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Religion Kristna bloggar.

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1109 online! | Sidvisningar idag: 70957 | Igår: 211801

TA EMOT JESUS!

↑ Upp