Surfar nu: 422 www.apg29.nu

Злото листа - Човекот кој го уби Божјиот гла&

војник

Од страна на Ханс Jansson , Упсала 

Има нешто "паметен" и злото на акции на Ирод во контекст што се опишуваш. Тоа ме доведува до она што е напишано во книгата Битие.

"Но змијата беше посуптилно од било кој ѕвер на теренот што ги создаде Господ Бог" 1. Тоа беше во "listiges" форма како ѓавол се појави за прв пат во арената на човештвото.

Новиот Завет го претставува како лукав предатор. Се зборува за него како лав што рика, барајќи некого да се проголта.

Ние знаеме дека лавот користи многу лукав да го фати својот плен. Тоа го прави ѓаволот премногу. Ирод Антипа, секако, не беше буден во текот предаторски природата лукавите господар, тој бил изложен на кога тој се спротивстави на гласот на Бог во својот живот. За сето тоа време, па чекав господарот на злото на соодветно време да се фатат неговите жртви плен. И што вели, по повод Иродијада врши своите зли црти да го убијат и Јован Крстител: "Тогаш дојде еден ден соодветно време". Така и за ѓаволот во соодветно време, за да се фатат нивните жртви. Затоа, важно е дека живееме во близина на Исус во нашата вера живот, па ние не станат лесен плен.

Во] белешка книга, можеме да видиме еден пример за тоа како обвинител (ѓаволот) е во потрага по него, тој ќе нападне. На прашањето за Бога, каде што тој ќе одговори на јавниот обвинител ". Од напред-назад во земјата и од одење низ" 3

Исто така е јасно дека тој има дадено внимание на слугата Божји работа, а со тоа се залагаше дека] obs постојан успех ќе се промени во ништо друго освен проблеми. Ова е пример на предизвиците со кои се соочуваме не се од Бога. Библијата вели дека Бог е ништо друго освен добри подароци. 4

Иако Божјите слуги се предмет на усогласување со ѓаволот и напади. Божјите слуги] ob е пример. Никој не е слободен од трансмиграција непријател почитување. Тој го гледа ако сме искрени во нашата вера во Исус. Ако не се, ние сме во неволја. Доколку таа вели дека ѓаволот слезе на земјата ", со голем гнев, бидејќи тој знае дека неговото време е кратко" 5.

Писмото погоре кажува на ѓаволот, обиколува како лав. Дадена листа на лавот, тоа е eftersläntraren стадото на пленот, кој завршува во челустите на предатор е. Предатор чекаат оние кои не се држи чекор со големо стадо бегаат лов лав основа.

Така е и со зло лов за нашиот духовен живот. Со цел да не стане духовен плен, важно е да се живее во сила и заедништвото на Светиот Дух.

Според тоа, ме изненадува што толку многу христијани се осмелуваат да се живее духовно се слаби живот. Тоа е речиси како тие се базираат каде што опасностите се заканува својот духовен живот. Ирод Антипа бил во неволја не се изненадувачки. За секој незачувани лице е целосно препуштени на милоста на неговиот духовен живот. Морал и карактер помага да признаеме, многу, но не може да го спаси човекот од гревот. Тоа е само вера во Исус?

Луѓето се за разлика од животните бесмртна душа со вечниот дух. Тоа е тоа духовна душа, кои мора да бидат зачувани за вечноста. Секој кој не е во заштитата на живиот Бог, како ранлива плен за ѓаволот. И тој е надвор да се украде, да убие и döda.7 слушаме секојдневно како злите духови ги контролира луѓето кога ние постојано слушаме за повеќе насилни акти на насилство. Тоа е опиплива манифестација на предаторски карактер на нашето време на ѓаволот.

Кога Исус бил искушуван во пустината, што се вели во Евангелието дека: "Тој живеел во пустината четириесет дни, искушуван од сатаната. Таму тој живееше меѓу диви животни, и ангелите го посетувал "8.

Лично, не гледам овие диви животни, како слика на духовниот злото во светот и грев пустината. А местото каде што ние сме духовно ранливи во нашиот духовен живот. Но, ние, како Исус, мора да смета на службата на ангелите и помош на Светиот Дух. Ние Исус ќе излезе од оваа пустина зачувани и исполнет со Светиот Дух. Таа вели дека Исус бил исполнет со Светиот Дух, кога тој излезе во пустината, каде што беше искушуван од ѓаволот. Но, сепак исполнет со Светиот Дух, тој ја напушти искушение öken9.

Во случај на Ирод Антипа, тој беше на семејството и паганизмот кој беше смета како култура, како и дека во никој случај не беа заштитени со Бога да се направи. Како што видовме во претходните поглавја, неговото семејство Римската империја верен, бидејќи предок Антипатар време. Тие се слави моќта на Римската империја и се поклони на царот како на Бог.

Тие беа во голема мера морална почетници и безмилосно против секој оној кој се закани дека нивната моќ. историјата на Римската империја се опишува како нивните моралните и духовните распаѓање шири својата расипаност на царот и на сите општествени класи. И тоа беше оваа морална и духовна декаденција кои го донесоа овој горд царството на предмети и решавање.

За жал, тоа ќе оди нашата земја, на ист начин ако продолжи по овој пат, духовно и морално. Тоа ја поткопува имено духовно одбрана дека ние може да се добие само со Исус Христос. Ние сме, со други зборови катастрофалниот потребата за евангелски земја заживување на. Инаку грев господин навремено прилика уште повеќе ја преземе оваа земја, како предатор напаѓање на слаб.

Вистината на Божјото Слово, може да биде проблематично, како што беше за Ирод Антипа. Имаше остри зборови дека Јован Крстител рече за својот грев. Но, само на овој начин може да биде зборот на Бог да навлезат во внатрешноста на принцот. Божјото Слово боли кога хитови на болки нерв во совеста на една личност. Но толку важно како и тоа е на болните во нашето тело е изгубена, ако сакаме да се преживее, тоа е подеднакво важно дека гревот е изгубен за нас да има вечно блаженство. Оние кои сакаат Иродијада сакате да го фати и да ги убијат оној кој ги спроведува Божјите зборови за гревот и благодат, еден ден ќе се соочуваат со Божјиот суд. Затоа, да ги земеме при срце зборовите на Бога, кои велат: "Не плашете се од оние што го убиваат телото, но не можат да ја убијат душата. Страв, а оној кој може да ги погуби и душата и телото во пеколот "1 °.

Но, како што реков, човек има слободна волја. Ирод Антипа избра да уживаат во земните сјај и да ги следат жената која ќе го доведе до уништување. Управувано од страна на "грабливци природата" видовме како Иродијада чекаа во крилја како предатор на eftersläntraren, за кога ќе дојде време за извршување на своите лоши особини. Времето кога тој беше толку слаба што таа може лесно да го донесе во "ѕвер" вилици.

Забелешки: 1) 1 Бит.3: 1 2) 1 Pet.5: осмиот 3)] ob.1: 7 4)] ak.1: 17 (1917 година транс.) 5) Rev. 12 12. 6) Apg.4: 12 7)] oh.10: 10 8) Mark.1: 13 9) Luk.4: 1 14. 10) Matt.1O: 28


Ханс Jansson, Упсала

Статии и видеа, кои се направени од страна на други од Apg29.nu имаат ставови кои блог сајт не ги делат.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

5 kommentarer

JL Sun, 13 Jan 2019 10:07:02 +010

Tyvärr kommer det att gå vårt eget land likadant om man fortsätter på den inslagna vägen, andligt och moraliskt sett. Det undergräver nämligen det andliga försvaret som vi endast kan få hos Jesus Kristus. Vi är med andra ord i katastrofalt behov av en evangelisk landsväckelse. Annars kan syndens herre vid lägligt tillfälle ännu mer ta över detta land, såsom rovdjuret anfaller den svage.
Förfallet beror på oviljan till att hålla det första budet. Det viktigaste budet. Detta är synd om något fast kyrkorna vägrar att bättra sig. Istället har man vänt sig ifrån Gud och säger att det är kristet att bryta det första budet.

Svara


SA Sun, 13 Jan 2019 11:43:59 +010

Tack till Hans Jonsson , klockrent 👍

Svara


SA Sun, 13 Jan 2019 11:45:10 +010

Jansson skulle det vara .

Svara


Eva Sun, 13 Jan 2019 15:20:22 +010

det kristna budskapet /sanningen har länge förvanskats eller förlöjligast i vårt land. Inte ens kyrkorna, med några undantag kanske, tar det på allvar längre. Präster och predikanter följer blint efter det som för tillfället anses politiskt korrekt eller modernt. I stället för att förkunna det glada frälsningsbudskapet.

I dag läste jag ngt intressant i GT. 5 Moseboken 6:5-8 : " Och du skall älska HERREN, din Gud , av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft. Dessa ord som jag i dag ger dig skall du lägga på ditt hjärta. Och du skall inskärpa dem hos dina barn och tala om dem , när du sitter i ditt hus och när du går på vägen, när du lägger dig och när du står upp. Och du skall binda dem som ETT TECKEN PÅ DIN HAND, och de skall vara som ETT MÄRKE PÅ DIN PANNA." 5 Mosebok 11:18 säger ungefär samma sak och nämner också att Guds ord skall bindas som ett märke på handen och vara ett märke i pannan. Jag tänker på det omtalade märket i pannan och på handen hos icke-kristna. Nu lever ju vi i det nya förbundet där det talas om märket i pannan hos de kristna. Det är kanske just vår kärlek och trofasthet i förhållande till Guds ord som åsyftas. Även om vi betraktar oss som frälsta får vi aldrig glömma att läsa Bibeln och också begrunda det vi läser så vi hamnar i rätt förhållande till Gud och inte vilseleds. Ofta kastar GT ljus över förståelsen av Nya testamentet.

Svara


SH Wed, 16 Jan 2019 16:54:22 +010

"Så kom en dag ett lämpligt tillfälle". Så väntar djävulen på ett lämpligt tillfälle, för att fälla sitt offer".
Det här får bli till varning för mig och Dig! Om sömnaktigheten får fäste i oss reagerar vi inte längre, hör inte när Herren varnar. Vi har blivit eftersläntare som djur i en flock som blir ett lätt byte för rovdjuret.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, fredag 24 maj 2019 kl. 12:50

Jesus söker: Ivan, Vanja!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 24 maj 2019 00:24

Jesus Jesus!Herre Herre!jag ropar till Dig Herre, Du vet allt, grip in Herre, styr, led, jag kan aldrig klara det allt utan Din styrka o vilja, be snälla, läget är väldigt allvarligt,i Jesu namn amen!

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp