Surfar nu: 429 www.apg29.nu

2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson 

Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

Vi har bland annat upplevt en fruktansvärd tsunami i Indonesien, där minst 1400 människor har omkommit, däribland flera barn. Vi har också sett ekonomin skaka, där aktiemarknaden och världsekonomin inte har sett värre ut i flera år. Varnande röster, pekar på början på mycket ostabila tider på den ekonomiska marknaden. Vi ser också hur Mellanöstern allt mer intar sin plats, som centrum för en stor del av ändetidens händelser, där Iran och Ryssland kommer allt närmare Israel. Israel har proklamerat, att dom aldrig kommer att tillåta, att Iran får en plattform i Syrien att bygga och verka utifrån, och vi kan se hur Damaskus profetians uppfyllelse blir allt mer påtaglig. I skrivande stund, är det hela 33 vulkaner som är i utbrott runt om i världen, och vi har bland annat sett vulkanen Etna på Sicilien som precis gått i utbrott.

Israel vaknar

Det är inte bara församlingen som börjar förstå, och får upp ögonen för allt det som sker i världen. Israel, som Herren mycket snart kommer att handla direkt med igen, börjar också förstå, att vi lever i en särskild tid, som pekar på apokalyptiska tider. Det är ett antal rabbiner i Israel, som börjar tolka dessa vulkanutbrott och jordbävningar vi upplever, som tecken som förutses i hebreiska texter. En av rabbinerna uttalade sig på följande sätt:

”Det här är klart för alla, att det är ett globalt fenomen. Men det är viktigt för varje enskild individ att förstå, att det här händer som en del av Messias. Återlösningen kommer att bli barmhärtig, så vår Fader i himlen använder naturen mot oss: genom stormar, bränder, jordbävningar och vulkaner”

Detta uttalande kom från samma Rabbin, som tidigare i år uttryckte en tro på, att Messias nu var född och fanns i världen och bara väntar på att avslöja sig för världen.

Vill du fortsätta att följa med på en profetisk resa?

Vill du fortsätta att följa med på en profetisk resa? Vill du kliva ombord här i 2019, på en resa där Herren själv kommer att guida, leda och tala till oss, om de ting och saker vi upplever i tiden som vittnar om Herrens återkomst?

Det är bara Herren själv, som vet vad som ligger framför i det år som kommer, och det är bara Herren själv, som väljer vad han kommer att tala, visa och dela i den tid som kommer. En sak är säker, varje enskild människa och pånyttfödd troende, kan höra vad Herrens Ande talar till sitt folk. Om jag som Guds barn får lov till att höra en liten bit, så kommer en annan till att få lov till att höra och få förståelse för en annan bit. Tillsammans, kan Kristi kropp och väntande brud, få en gemensam förståelse för den tid vi lever i, där pusselbitarna läggs på plats.

En inbjudan från Herren

Jag upplever två rop eller två kallelser, som kommer från Herrens hjärta och som han ropar ut till sitt folk. Det är samtidigt en invitation för Herrens barn, där var och en har en möjlighet för att för att träda in, och ta del av det som Herren har för oss.

Det ena ropet, är ett rop efter skördearbetare. Människor som vill ta Herrens kallelse på allvar, och dela det rena, blodköpta evangeliet med människor på väg till evig förtappelse. Den andra invitationen, är Herren som frågar, om någon önskar att lyssna till det som han har att säga och tala till Guds församling? Vem vill lyssna, och vem vill gå?

Jag önskar att vara en av dem, som ännu mer i det nya året, vill ta denna invitation och inbjudan från Herren, och ställa mig i förfogande och i en position, där han kan leda och tala till mig på ett ännu mäktigare sätt.

”Tala till mig Herre, din tjänare hör” (1 Sam kap 3)


MIKAEL WALFRIDSSON

http://denytterstatiden.blogspot.com/

Källa: 

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 4 januari 2019 11:00 | #mikael walfridsson #tidstecken #2019 #profetiskt | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

9 kommentarer

RH 5/1-2019, 00:59

Jag fick ungefär samma tanke...

Svara


David Billström 5/1-2019, 11:38

Det ena ropet, är ett rop efter skördearbetare. Människor som vill ta Herrens kallelse på allvar, och dela det rena, blodköpta evangeliet med människor på väg till evig förtappelse. Den andra invitationen, är Herren som frågar, om någon önskar att lyssna till det som han har att säga och tala till Guds församling? Vem vill lyssna, och vem vill gå?

Ropet/kallelsen att dela evangeliet gäller alla troende. Låt oss alla hjälpas åt.

Att tala till Guds församling. Må HERREN kalla och utrusta predikanter.

Svara


AnnMarie 5/1-2019, 14:13

Svar till Bertil Rosenius.

Att judarna ska gå i fällan vill nog de flesta kristna blunda för tror jag

Svara


nils 5/1-2019, 23:21

"Skörden är mycken,men arbetarna få.Bedjen därför skördens Herre att Han sänder ut Arbetare till Sin skörd."/Jesus.
Här talas om ett Samarbete mellan Skördens Herre och nödvändiga Skördearbetare!
Att bedja denna bön,måste nödvändigtvis innebära att Du/Jag själv då är Villig att gå om Herren så vill och dit Han vill!
¤¤¤
Är det här skon klämmer bland oss,Jesu lärjungar av idag tro?
Det hjälper inte om vi så beder ett helt år varje dag,om vi inte Vill Förkunna evangeliet så att D.H.Ande kan överbevisa människor och leda dem Jesus Kristus!
Vi får inte göra det så Överandligt,utan låt oss börja med en kontakt genom en skrift eller ett litet samtal med någon du/jag möter.
Låt inte Försagdhetens Ande stänga din mun till tystnad i detta Gudomliga uppdrag att rätt förvalta det enda lilla Pundet du/jag har!
Hörde en förkunnare säga;Jesus kan lyfta dig upp från den djupaste grop du är.
Men Han kan inte lyfta dig upp från den bekväma fåtöljen du sitter i,det måste du Själv göra!
¤¤¤
Det håller inte Idag att bara syssla och fastna i Framtidsprofetior,om det inte Aktiverar dig/mig och sätter själen i Brand för de ännu ofrälsta!
Idag Reagerar och Agerar Hela världen för den Klimatkris man Tror Sig Se.
Men Vi Kristna med Bibelns Facit I hand,vi Knappt Reagerar och än mindre AGERAR för DET VI VET SKALL SKE!
¤¤¤
Vi måste i Sanningens namn Rannsaka oss;Tror vi Verkligen på det vi Säger oss Tro på?
I varje fall saknas den Allvarliga Undervisning som Tidens allvar nu Påminner om.
Eller är det enbart en Religiös,Intellekt förnufttro vi äger,utan ett Hjärtas nöd bakom?
När Klimatforskarna med stort Allvar sammankallar all Världens Länder för Problemlösningar,sitter vi bara som Oberörda Åskådare och ser på!
Det är en skam för oss Alla Troende,med Kallelsen att vara det Ljus och ett Salt i världen för att just Vägleda den vilsna Mänskligheten som går mot sin UNDERGÅNG!
Jag prövar mig själv inför det allvarliga som jag ser Nu nalkas en Kyrka som Ej är Redo För Svåra De tider Som Stundar!

Svara


David Billström 5/1-2019, 23:49

Svar till nils.

Rätt!

Perspektiv efterlyses. Det handlar faktiskt om himmel och helvete. När ska det sjunka in och ta sig uttryck i att vi går ut med evangelium.

Allt som sker i detta livet är temporärt. Men efter döden träder evigheten in. Går inte att "gulli gull gulla" mer.

Predikanter med en stark och tydlig röst, som pekar med hela handen behövs i denna sena timme. I krig så går det inte att viska. Det är krig om människors sinnen. Så många röster som hörs, förutom kyrkan, för vi är ju "visliga" = tysta. Och säger vi något så är det oftast helt irrelevant.

Evangelium är vårt budskap. Låt det ljuda.

Jesu frid

Svara


nils 6/1-2019, 08:43

Svar till David Billström. Konstaterar att vi som Kristna nu befinner oss i en Djup Sömn,där de Andliga Sanningarna Tystas Ned för ett Ej OROA SJÄLARNA!!
Har själv erfarenhet av att Ej längre vara Önskvärd när man vill och Önskar ett Uppvaknande,en Andlig förändring!
Herren talade till Lars Enarsson för ett år sedan om Helvetets Eld som brinner mot Sverige.
Han startade en förbönstjänst vilket var tacksamt,men den Huvudsakliga diskussionen som följde den kommande tiden var det Politiska valet och vilket parti man skulle rösta på.
Som om Politiken skall Rädda Sverige från dess Undergång,eller Väcka den Sovande Kyrkan som Svikit sitt Ämbete att Väcka,Varna och Vägleda sveriges folk!
¤¤¤
Konstaterar Sanningen i D.Wilkersons ord från Herren att Apati Råder i Guds Församling, dvs.Likgiltighet,Håglöshet=Viljelöshet.
Rodret i en människas Liv är Viljan,det som Innerst driver oss till våra handlingar.
Han sade vidare Lösningen för Apati är NÖD,att endast NÖD kan väcka en Apatisk Kristenhet
Nöd innebär då troligen ett Kommande KRIG som Ödmjukar oss i vår Religiositet och får oss ned På KNÄ för vår Egen och Landets Räddning!!
¤¤¤
Är du och jag då Villig att mottaga denna NÖD från Herren som ett Bönesvar,eller börjar vi då att Klaga och Anklaga Herren Jesus för det vi Själva har Förvållat??

Svara


AnnMarie 6/1-2019, 11:12

Nlls och David Billström

Ni kan ju börja med att gå ut om ni fått tilltalet om detta.Förmodligen hänger de på som gillat era inlägg!

Vi andra får väl vänta på nöden som löser oss från apatin.Ni har inte någon susning om varför en del av oss sitter kvar i den bekväma fåtöljen!!

Svara


Bengt 6/1-2019, 21:00

Men vi kan inte gå.ut i egen kraft

Vi måste fyllas av Den Helige Ande först

Det är mycket viktigt

Svara


Bengt 6/1-2019, 21:01

Och kärlek till våra medmänniskor

Annars blir vi inte trovärdiga

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, torsdag 22 augusti 2019 kl. 10:55

Jesus söker: Henrietta, Henrika!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 21 augusti 2019 23:06

Be att Jesu ska hela allt som gått sönder, Herren vet och kan göra allting nytt.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp