451 online! | Sidvisningar idag: 132 595 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson 

Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

Vi har bland annat upplevt en fruktansvärd tsunami i Indonesien, där minst 1400 människor har omkommit, däribland flera barn. Vi har också sett ekonomin skaka, där aktiemarknaden och världsekonomin inte har sett värre ut i flera år. Varnande röster, pekar på början på mycket ostabila tider på den ekonomiska marknaden. Vi ser också hur Mellanöstern allt mer intar sin plats, som centrum för en stor del av ändetidens händelser, där Iran och Ryssland kommer allt närmare Israel. Israel har proklamerat, att dom aldrig kommer att tillåta, att Iran får en plattform i Syrien att bygga och verka utifrån, och vi kan se hur Damaskus profetians uppfyllelse blir allt mer påtaglig. I skrivande stund, är det hela 33 vulkaner som är i utbrott runt om i världen, och vi har bland annat sett vulkanen Etna på Sicilien som precis gått i utbrott.

Israel vaknar

Det är inte bara församlingen som börjar förstå, och får upp ögonen för allt det som sker i världen. Israel, som Herren mycket snart kommer att handla direkt med igen, börjar också förstå, att vi lever i en särskild tid, som pekar på apokalyptiska tider. Det är ett antal rabbiner i Israel, som börjar tolka dessa vulkanutbrott och jordbävningar vi upplever, som tecken som förutses i hebreiska texter. En av rabbinerna uttalade sig på följande sätt:

”Det här är klart för alla, att det är ett globalt fenomen. Men det är viktigt för varje enskild individ att förstå, att det här händer som en del av Messias. Återlösningen kommer att bli barmhärtig, så vår Fader i himlen använder naturen mot oss: genom stormar, bränder, jordbävningar och vulkaner”

Detta uttalande kom från samma Rabbin, som tidigare i år uttryckte en tro på, att Messias nu var född och fanns i världen och bara väntar på att avslöja sig för världen.

Vill du fortsätta att följa med på en profetisk resa?

Vill du fortsätta att följa med på en profetisk resa? Vill du kliva ombord här i 2019, på en resa där Herren själv kommer att guida, leda och tala till oss, om de ting och saker vi upplever i tiden som vittnar om Herrens återkomst?

Det är bara Herren själv, som vet vad som ligger framför i det år som kommer, och det är bara Herren själv, som väljer vad han kommer att tala, visa och dela i den tid som kommer. En sak är säker, varje enskild människa och pånyttfödd troende, kan höra vad Herrens Ande talar till sitt folk. Om jag som Guds barn får lov till att höra en liten bit, så kommer en annan till att få lov till att höra och få förståelse för en annan bit. Tillsammans, kan Kristi kropp och väntande brud, få en gemensam förståelse för den tid vi lever i, där pusselbitarna läggs på plats.

En inbjudan från Herren

Jag upplever två rop eller två kallelser, som kommer från Herrens hjärta och som han ropar ut till sitt folk. Det är samtidigt en invitation för Herrens barn, där var och en har en möjlighet för att för att träda in, och ta del av det som Herren har för oss.

Det ena ropet, är ett rop efter skördearbetare. Människor som vill ta Herrens kallelse på allvar, och dela det rena, blodköpta evangeliet med människor på väg till evig förtappelse. Den andra invitationen, är Herren som frågar, om någon önskar att lyssna till det som han har att säga och tala till Guds församling? Vem vill lyssna, och vem vill gå?

Jag önskar att vara en av dem, som ännu mer i det nya året, vill ta denna invitation och inbjudan från Herren, och ställa mig i förfogande och i en position, där han kan leda och tala till mig på ett ännu mäktigare sätt.

”Tala till mig Herre, din tjänare hör” (1 Sam kap 3)


MIKAEL WALFRIDSSON

http://denytterstatiden.blogspot.com/

Källa: 

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 4 januari 2019 11:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bertil Rosenius

Först tack för ett en allvarlig hälsning!

Så till två saker ovan.

Förutom det du nämnde ang uppvaknandet - där tyvärr församling ännu sover mest rofyllt - upplever jag stark att även vanlig media nu börjar ställa frågor runt att så mycket oroande sker nu och samtidigt. Tyvärr tror jag media i detta banar väg för den ”frälsare” vi kallar Antikrist. Ledaren som kommer att lösa allt...

Dessutom skräms jag av allvaret i det du skriver om rabbinen: ”...att Messias nu var född och fanns i världen och bara väntar på att avslöja sig för världen...”

Vi vet, att Messias är född och uppryckt. Han skall inte födas i vår generation och visa sig för världen, utan komma till baka. Antikrist är däremot - med största sannolikhet - född och vuxen och skall visa sig för världen bl.a. genom att (troligtvis) ordna så templet börjar återuppbyggas.

Hur skall judarna väckas? Måste inte de ”gå i fällan” för att profetiorna skall fullbordas?

Svara -   - 4/1-19 13:43 -


RH

Jag fick ungefär samma tanke...

Svara -   - 5/1-19 00:09 -


David Billström

Det ena ropet, är ett rop efter skördearbetare. Människor som vill ta Herrens kallelse på allvar, och dela det rena, blodköpta evangeliet med människor på väg till evig förtappelse. Den andra invitationen, är Herren som frågar, om någon önskar att lyssna till det som han har att säga och tala till Guds församling? Vem vill lyssna, och vem vill gå?

Ropet/kallelsen att dela evangeliet gäller alla troende. Låt oss alla hjälpas åt.

Att tala till Guds församling. Må HERREN kalla och utrusta predikanter.

Svara -   - 5/1-19 10:48 -


AnnMarie

Svar till Bertil Rosenius.

Att judarna ska gå i fällan vill nog de flesta kristna blunda för tror jag

Svara -   - 5/1-19 13:23 -


nils

"Skörden är mycken,men arbetarna få.Bedjen därför skördens Herre att Han sänder ut Arbetare till Sin skörd."/Jesus.

Här talas om ett Samarbete mellan Skördens Herre och nödvändiga Skördearbetare!
Att bedja denna bön,måste nödvändigtvis innebära att Du/Jag själv då är Villig att gå om Herren så vill och dit Han vill!
¤¤¤
Är det här skon klämmer bland oss,Jesu lärjungar av idag tro?
Det hjälper inte om vi så beder ett helt år varje dag,om vi inte Vill Förkunna evangeliet så att D.H.Ande kan överbevisa människor och leda dem Jesus Kristus!
Vi får inte göra det så Överandligt,utan låt oss börja med en kontakt genom en skrift eller ett litet samtal med någon du/jag möter.
Låt inte Försagdhetens Ande stänga din mun till tystnad i detta Gudomliga uppdrag att rätt förvalta det enda lilla Pundet du/jag har!
Hörde en förkunnare säga;Jesus kan lyfta dig upp från den djupaste grop du är.
Men Han kan inte lyfta dig upp från den bekväma fåtöljen du sitter i,det måste du Själv göra!
¤¤¤
Det håller inte Idag att bara syssla och fastna i Framtidsprofetior,om det inte Aktiverar dig/mig och sätter själen i Brand för de ännu ofrälsta!
Idag Reagerar och Agerar Hela världen för den Klimatkris man Tror Sig Se.
Men Vi Kristna med Bibelns Facit I hand,vi Knappt Reagerar och än mindre AGERAR för DET VI VET SKALL SKE!
¤¤¤
Vi måste i Sanningens namn Rannsaka oss;Tror vi Verkligen på det vi Säger oss Tro på?
I varje fall saknas den Allvarliga Undervisning som Tidens allvar nu Påminner om.
Eller är det enbart en Religiös,Intellekt förnufttro vi äger,utan ett Hjärtas nöd bakom?
När Klimatforskarna med stort Allvar sammankallar all Världens Länder för Problemlösningar,sitter vi bara som Oberörda Åskådare och ser på!
Det är en skam för oss Alla Troende,med Kallelsen att vara det Ljus och ett Salt i världen för att just Vägleda den vilsna Mänskligheten som går mot sin UNDERGÅNG!
Jag prövar mig själv inför det allvarliga som jag ser Nu nalkas en Kyrka som Ej är Redo För Svåra De tider Som Stundar!

Svara -   - 5/1-19 22:31 -


David Billström

Svar till nils.

Rätt!

Perspektiv efterlyses. Det handlar faktiskt om himmel och helvete. När ska det sjunka in och ta sig uttryck i att vi går ut med evangelium.

Allt som sker i detta livet är temporärt. Men efter döden träder evigheten in. Går inte att "gulli gull gulla" mer.

Predikanter med en stark och tydlig röst, som pekar med hela handen behövs i denna sena timme. I krig så går det inte att viska. Det är krig om människors sinnen. Så många röster som hörs, förutom kyrkan, för vi är ju "visliga" = tysta. Och säger vi något så är det oftast helt irrelevant.

Evangelium är vårt budskap. Låt det ljuda.

Jesu frid

Svara -   - 5/1-19 22:59 -


nils

Svar till David Billström.

Konstaterar att vi som Kristna nu befinner oss i en Djup Sömn,där de Andliga Sanningarna Tystas Ned för ett Ej OROA SJÄLARNA!!

Har själv erfarenhet av att Ej längre vara Önskvärd när man vill och Önskar ett Uppvaknande,en Andlig förändring!
Herren talade till Lars Enarsson för ett år sedan om Helvetets Eld som brinner mot Sverige.
Han startade en förbönstjänst vilket var tacksamt,men den Huvudsakliga diskussionen som följde den kommande tiden var det Politiska valet och vilket parti man skulle rösta på.
Som om Politiken skall Rädda Sverige från dess Undergång,eller Väcka den Sovande Kyrkan som Svikit sitt Ämbete att Väcka,Varna och Vägleda sveriges folk!
¤¤¤
Konstaterar Sanningen i D.Wilkersons ord från Herren att Apati Råder i Guds Församling, dvs.Likgiltighet,Håglöshet=Viljelöshet.
Rodret i en människas Liv är Viljan,det som Innerst driver oss till våra handlingar.
Han sade vidare Lösningen för Apati är NÖD,att endast NÖD kan väcka en Apatisk Kristenhet
Nöd innebär då troligen ett Kommande KRIG som Ödmjukar oss i vår Religiositet och får oss ned På KNÄ för vår Egen och Landets Räddning!!
¤¤¤
Är du och jag då Villig att mottaga denna NÖD från Herren som ett Bönesvar,eller börjar vi då att Klaga och Anklaga Herren Jesus för det vi Själva har Förvållat??

Svara -   - 6/1-19 07:53 -


AnnMarie

Nlls och David Billström

Ni kan ju börja med att gå ut om ni fått tilltalet om detta.Förmodligen hänger de på som gillat era inlägg!

Vi andra får väl vänta på nöden som löser oss från apatin.Ni har inte någon susning om varför en del av oss sitter kvar i den bekväma fåtöljen!!

Svara -   - 6/1-19 10:22 -


Bengt

Men vi kan inte gå.ut i egen kraft

Vi måste fyllas av Den Helige Ande först

Det är mycket viktigt

Svara -   - 6/1-19 20:10 -


Bengt

Och kärlek till våra medmänniskor

Annars blir vi inte trovärdiga

Svara -   - 6/1-19 20:11 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

15

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 18:29

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 553 901 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 251 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp