Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

2019 års Nobels fredspris till...

Den svenska 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg är förhandstippad, men om hon får priset misstänker jag att det är köpt och att de borde lägga ner det.

Greta Thunberg förhandstippad att få Nobels fredspris.

Bild: Svd.

Hur blir det i år? Vem eller vilka kommer får Nobels fredspris? Den svenska 16-åriga klimataktivisten Greta Thunehag är förhandstippad, men om hon får priset misstänker jag att det är köpt och att de borde lägga ner det.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 7 oktober 2019 21:49

Nu har årets nobelprisvecka kommit då tillkännagivande av årets pristagare meddelas. På fredag avslöjas vem eller vilka som får fredspriset. 

Vilket fokus?

Vilket fokus har fredspriset? Den frågan ställde jag 12 oktober 2007 då Al Gore fick Nobels fredspris. Det gick då också till FN:s klimatpanel IPCC för deras insats i klimatfrågan. Då frågade jag också mig om klimatfrågan verkligen är en fredsfråga.

Frågan som är berättigad hörde jag ställas i en intervju på TV. Förmodligen står det väl någonstans i Nobels testamente att priset kan gå till sådant här med. Vad vet jag? Men jag undrar spontant var fokuset ligger.

När jag läste att Al Gore var förhandstippad och DN skriver att både han och IPCC var en väntade vinnare tänkte jag spontant innan "bara inte de vinner". Al Gore har "starkt bidragit till att föra upp klimathotet högt på den internationella politikens dagordning" skrev Svd och hans film om klimathotet "En obekväm sanning" fick en Oscar. Det har visat sig att den filmen innehåller flera fel.

Jag har lite svårt att förstå när klimatkämpar får priset eller som 2017 så gick det till en bank. Okej: Mikrokrediter genererar till att folk får det bättre och på sikt kanske det också blir lite fred...

Man kan fundera på om klimatfrågan verkligen är en fredsfråga. Fred kommer det förresten aldrig bli någon ordning på förrän Jesus Kristus - Fridsfursten kommer tillbaka!

Donald Trump?

Förra året blev USA:s president Donald Trump nominerad till Nobels fredspris men norska Nobelinstitutet trodde att det var en bluff. I år kanske? 

Trump har bevisligen gjort "fredsprisvänliga" saker. Han är vän med Israel och arbetslösheten i USA är den lägsta på mycket länge. Han har träffat Nordkoreas diktator mer än en gång och lyckats hålla sig borta från att starta krig. I sista stund drog han tillbaka sin order om att anfalla Iran. 

Trump har alltså inte startat några krig som fredspristagaren och förre presidenten Barack Obama gjorde. Han övertog fyra krig och efter att ha fått fredspriset startade han tre till. I USA är den nuvarande presidenten Donald Trump för övrigt en mycket populär president. 

Greta Thunberg eller påven?

Förra året fick tidigare IS-fången Nadia Murad och den kristne kongolesiska gynekologen Denis Mukwege Nobels fredspris. ”För deras insatser mot användandet av sexuellt våld som vapen i krig och väpnad konflikt”, lyder motiveringen. 

Då fick rätt personer priset. Men hur blir det i år? Vem eller vilka kommer att få det? Den svenska 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg är förhandstippad, men om hon får priset misstänker jag att det är köpt och att de borde lägga ner det. 

Det är kanske påven som får det? Han har ju träffat Greta Thunberg...


#Al Gore #Nobels fredspris #Greta Thunehag #FN:s klimatpanel IPCC #Nadia Murad #Denis Mukwege


13 kommentarer


x
Calle
måndag 7 oktober 2019 23:22

Nobels fredpris är numera politiskt styrd, handlar inte så mycket fredsinsatser och används för att gynna den nuvarande världsordningen för ett kommande antikristligt rike. Sverige borde begära hem priset till Sverige.

Svara

x
Erik S
tisdag 8 oktober 2019 01:52

Jadå Christer, du är helt rätt ute. Hela den här klimathysterin är ett dåligt skämt, från början till slut. Det står en vänstergrupp bakom Greta, som dels noga planerar hennes"drag och framträdanden" dels tjänar pengar på geschäftet. Att hennes föräldrar går med på detta är märkligt-dock inte i den bemärkelsen att dom är "kommunister".
Ja visst får Greta Nobels fredspris. Allt annat vore en riktig överraskning. Nobelkommittén i Norge är ju köpt att finanseliten. Dom får i princip order om, vilken dom skall utse till pristagare-sedan är det bara att lyda.
Och vad pristagaren har gjort, för att förtjäna priset, är av underordnad betydelse.

Globalisterna/världens finanselit är dom samma som som försöker dra igång detta med klimatflyktingar, samtidigt som dom står bakom och driver på klimataktivisterna göranden och låtandet. Där är G Soros en frontfigur.
Så kära vänner detta hänger starkt samman, klimat/miljö och s.k flyktingar.

Globalisterna vill ha bort nationalstaterna, för att lättare kunna bedriva folkomflyttningen. Detta gör att deras kapital växer och dom superrika blir ännu rikare. Medan du och jag kommer att beskattas till "döds". Vi är den lägre klassen som skall "sugas ut" på alla våra tillgångar.

MVH Sov gott och Shalom

Svara

x
Lena Henricson svarar Erik S
tisdag 8 oktober 2019 03:31

Det kan ju finnas en gnutta sanning i det du skriver. Men överdriver du inte lite grann? 🤔

Svara

x
Sandra
tisdag 8 oktober 2019 05:49

Ingen människa som inte känner Herren kommer nånsin att inse att Bibeln och Bibelns profetsior kommer ske oavsett miljö aktivism.

Svara

x
Johanna svarar Sandra
tisdag 8 oktober 2019 06:24

Tror det du säger tyvärr är helt sant Sandra.

Svara

x
P. Andersson
tisdag 8 oktober 2019 10:46

Måste erkänna att teknologiska landvinningar och uppfinningar inspirerar mig. Jag beundrar vetenskapen, den har hjälpt många människor, bland annat två i min familj.

Men jag vet att utan Jesus hade det aldrig funnits motstånd mot all vidskepelse som vill hålla oss kvar i barbariet och okunskapen. Tiden att forska och utveckla, som för oss människor är som evigheter är ingenting för vår Gud. Så varje vinst vi gör inom vetenskapen avslöjar bara att vi har mycket att upptäcka framöver om vi fortsatt får den nåden från Herren. Tidsperspektivet kan vara en tankeväckare för alla som förnekar att det finns en Gud då de påstår sig veta allt. Om inte vetenskapen vet allt hur kan då personen som förnekar Gud vara säker?

2 Pet 3

8 Men en sak får ni inte glömma, mina kära: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag. 9 Det är inte så som många menar, att Herren är sen att uppfylla sitt löfte. Han dröjer för er skull, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig.

10 Men Herrens dag kommer som en tjuv. Den dagen skall himlarna försvinna med dån, himlakropparna upplösas i eld och jorden och allt som människan gjort där förgås. 1 1När nu allt detta skall upplösas, då måste ni leva heligt och fromt på alla sätt 12 medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst, dagen som får himlarna att upplösas i eld och himlakropparna att smälta i hetta. 13 Men efter hans löfte väntar vi på nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.


Svara

x
Erik S svarar Lena Henricson
tisdag 8 oktober 2019 18:30

Frid och hej! En gnutta sanning och ja, visst låter det som stora överdrifter, absolut.
Men det är väl snarare så, att jag underskattar det hela! En vacker dag skall hela den här "soppan" få sin förklaring.

Varför jag inte tror att Trump får priset, beror på att han är hatad av demokraterna d.v.s vänstern och vänstern går hand i hand med globalisterna. Globalisterna är ju dom som driver klimatfrågan-att vi har mindre än 10 år på oss att rädda klotet, vilket dom sagt nu sen 70-talet.

Trump värnar om landets gränser, alltså är han vad som kallas nationalist. Vilket är ett oerhört fult ord i globalisternas värld. Trump, Orban, Morawiechi, Babi´s och Bolsonaro är exempel på ledare som också värnar sitt land. Därför är dom hatade av både globlaisterna, EU och FN.

Sverige däremot har släppt alla förtöjningar och dansar för fullt efter EU och FN:s globlistpipa. Vi har överlåtit (dock ganska hemligt) allt vårt bestämmande till Bryssel. I Riksdagen tas bara beslut som egentligen inte har nån betydelse. Men detta vet folk inte om-tyvärr.
Om inte Greta får priset så borde påven ligga bra till. Han hyllar ju också globalisterna.
Trump är mycket populär i USA och han kommer vinna valet och sitta en period till. Sen är han vän med Israel och det är ju heller inte populärt i pk-världen. Men, men Nobelpriset nej, det är tveksamt. Men snart får vi se, det skall bli intressant att höra.
MVH Shalom

Svara

x
Lena Henricson svarar Erik S
tisdag 8 oktober 2019 22:35

Ja, det ska bli intressant. 🙂

Svara

x
Lillibeth
onsdag 9 oktober 2019 05:56

Till Erik S.

Så är det som du skriver. Ingen överdrift alls. Allt för många är naiva och tror alldeles för gott om spektaklet. Dessa som står bakom bryr sig inte det minsta om gemene man. Samvete vet de inget om. De styrs av den onde helt igenom. Det är onska
allt igenom och genom slugt. Enda är att bedja och rädda de som räddas kan till Jesus. Det är endast Jesus som frälser men vi kan varna.

/Lillibeth

Svara

x
Lillibeth
onsdag 9 oktober 2019 06:03

Lena Henricsson

Allt är för att göra människorna till en grå massa och att skapa kaos och åter kaos. Det är ett skapat kaos för visst syfte. Och till slut vill man ha en världsledare Antikrist. Det är målet med denna röra.

Jesus är vägen sanningen och livet endast genom Honom kommer vi till Fadern.
Endast genom Jesus och inte genom någon annan eller genom andra gudar.
Jesus har en gång för alla tagit offret på korset.
Jesus är vägen och det finns ingen annan väg även om Anje Jackélen ljuger och säger det.
/
Lillibeth

Svara

x
Erik S svarar Lillibeth
onsdag 9 oktober 2019 08:46

Härligt att höra att någon mer insett galenskaperna som pågår!
Det är lätt att se, bara man lyfter blicken en aning. Jag försöker få folk att inse vilket hyckleri, allt är. Märkligt nog är vi troende dom som är mest "inkörda i pk-spåret".
Vi skall vara medvetna om, att allt säger allt, är manipulerat. Alla siffror och all statistik som kommer från regeringen och från statliga verk, är just manipulerade. Ett bra exempel är BRÅ med Jerzy Sarnecki i spetsen, snart sagt ingen siffra är rätt längre.
Alla siffror från regeringen om hur bra landets ekonomi går, är i stort ett enda skämt. Men allt detta går många på. Speciellt medelålders/äldre kristna, dom vägrar ta in att det är så dåligt. Man litar på myndigheterna. Och så ser man på SVT och TV4, man läser "snuskblaskorna" Expressen, Aftonbladet och DN. Inte undra på, att dom blir indoktrinerade med pk och globalist-smörja.

All den koldioxid som Sverige sparat in dom sista 5-6 åren, har China förstört på ett par veckor! Så liten effekt har det vi gör i lilleputtlandet Sverige.
Ändå beslöt Lövén att på stående fot, anslå ytterligare 8 miljarder till FN:s klimatfond-till i princip ingen nytta alls!
Varför inte lägga dessa pengar på våra fattigpensionärer, som lever på burkmat (ibland hund och kattmat)? Vansinnet kommer att eskalera framöver.
Ursäkta min utvikning. Det här skulle man kunna skriva en låång utläggning om.
Ha i alla fallen fin dag trots höstvädret. Shalom

Svara

x
Lena Henricson svarar Lillibeth
onsdag 9 oktober 2019 14:12

Rätt det du skriver. 👍 Endast genom JESUS..... Tänk att Han offrade sig själv för oss. ❤️ Och vi får leva i världen men inte av världen. Och genom JESUS har vi ju ett underbart mål. 👆

Svara

x
Ronny
fredag, 11 oktober 2019 17:01

Pingstvännen Abiy Ahmed har gjort enormt mycket på kort tid i Etiopien, inte minst inom landet. Frigivit närmare 10 000 fångar, de flesta politiska. Han har verkat för större öppenhet och demokrati. Dessutom lyft in kvinnor i regeringen. Nu är det ändå för fredsavtalet med Eritrea, där han bland annat lämnade över en stad som uppmärksammas mest när det gäller priset..

Det verkar inte vara på modet att tycka att norska Nobelkommitten gör något bra. I kommentarer skall man tydligen helst ha en starkt kritisk hållning till i stort sett allt. Ingen större skillnad i artiklarna. Kritiska kommentarer publiceras. Trollerier är på modet här. Refuserade blir kommentarer där man tycker att något är ok. Märklig ordning.

Ronny Eriksson, Skellefteå

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 22 januari 2020 16:20
Vill bli fri från effekterna av en psykos. Sängliggandes sen månader tillbaka. Smärtor, anfall, yrsel. Problem med hjärnan. Befrielse från psykisk och fysisk ohälsa i Jesu namn!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp