Surfar nu: 701 www.apg29.nu


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

Johanna 13/8-2019, 01:57

Tack Gode Gud❤️

Svara


Pastor NILS ALVAR "Vajda" EKSTÉN 13/8-2019, 11:05

SHALOM HÖGT ÄLSKADE BRODER CHRISTER

Vi håller med dig i ditt inlägg att det stora är INTE hur många som kommer till tältmöten som kan räknas som Väckelse och Segrar för väldigt många kommer för det kommer en kändis som t.ex. S.S, och vi vill gå ett steg vidare är INTE hur många som kom fram till förbön t.ex. frälsning, utan den viktiga frågan är hur många som blir bevarade i tron, eller förvandlingen somn är A och O.

Så vi vill se hur många som går vidare i sitt nya liv och leverne, eller de flesta blir avfall eller ingen tillväxt i deras Kristna liv och leverne.

Men det är oerhört glädjande för ALLA som blir frälsta, helade, förnyade etc, och kan förvalta det som de fick uppleva i bl.a. Sävsjö och Tjörn, eller i andra Väckelse / Tältmöten

Svara


Mikael N 13/8-2019, 12:58

Något som jag undrat över är hur många av dessa 234 som verkligen blivit frälsta. Inte för att förringa Staksets verksamhet, men när jag sökte i Dagens och Världen Idags arkiv så har man vid flera tillfällen de senaste åren rapportertat om hundratalet eller flera hundra frälsningar i samband med Staksets möten. Det borde ju resultera i en märkbar ökning av samfundens medlemstal.
Jag har "tjatat" lite på bl.a. Världen Idag att de borde göra uppföljningar, och se hur i hur många fall det rör sig om en bestående tro.
Det är ett fenomen man känner igen från den amerikanska "free-grace"-rörelsen. Man kan rapportera om tusentals frälsta från olika kampanjer, fast det enda de gjort är att recitera en bön. Många av de frälsta (?) kanske aldrig någonsin sätter sin fot i en kyrka, och fortsätter att leva i olika former av synd, men enligt baptistisk free-grace teologi är de likväl garanterade en plats i himlen för att de en gång reciterade en bön.

Svara


Gun 13/8-2019, 13:47

I dagens Ring P1 var den sista inringaren en kvinna från Jönköping. Hon fick fram att Jesus är det bästa alternativet i missbruksvård och att LP fungerar även för de som kommer ut från fängelser. Det var ett bemötande på gårdagens debatt i ämnet. Hon hann berätta om just Sebastian Stakset som är ett levande bevis. Hon nämnde om hans tältmöten, bl. a.

👍🏻

Svara


AnnMarie 13/8-2019, 14:09

Svar till Mikael N.

En befogad undran.Vill man sedan inte göra någon uppföljning kan man verkligen undra.

Det påminner om alla dessa helanden som man under årens lopp påstått har skett utan att följa upp hur det ligger till.

Svara


Gun 13/8-2019, 14:48

Svar till AnnMarie.

Till dig och andra som tvivlar på uppföljning. Visst är det väl så att 'viss sådd faller på stenig mark, att fåglarna äter det eller att ogräset invaderar'. Men att sluta så, det är ju inte heller bra.

Jag hörde lördagsmötet, via Kanal 10. Där poängterades att alla som gick fram för förbön skulle lämna kontaktuppgifter för att deras frälsningsupplevelse faktiskt skulle utvecklas. Det är ett bra sätt, vad tycker du? Jag hoppas att merparten av 'sådden' ger frukt.

Fridshälsningar, Gun.

Svara


Ann-Marie A 13/8-2019, 15:47

Såg ett av programmen då många tog emot Jesus. =) De fick var sin Bibel.

Har själv upplevt att Den Helige Ande leder en vidare till olika sammanhang med mogna kristna, så man får hjälp att växa. Ni här på Apg29 var några av dem. =)

Svara


Johanna 13/8-2019, 17:17

Svar till Pastor NILS ALVAR "Vajda" EKSTÉN.

Det vet man ju aldrig förrän långt senare.

Svara


Johanna 13/8-2019, 17:21

🙏Vi får be för dessa människor kommer vidare i sin vandring med Herren nu😊

Svara


Gun 13/8-2019, 17:33

Christer, nog för att vi ofta talar om att 'tiden är långt gången nu' - men inte ska vi väl läsa tiden ett par timmar framåt hela tiden? 😊

Kan du inte ändra inställningen så tiden i rubriken på kommentarerna stämmer? Inget stort problem, men om det går att ändra så......... 😊

Svara


AnnMarie 13/8-2019, 22:47

Svar till Gun.

Ja det var bra att man bad om kontaktuppgifter för att följa upp deras frälsningsupplevelse!👍

Svara


Ann-Marie A 14/8-2019, 00:28

Svar till Johanna .

Ja bra, det gör vi. =)

Svara


Stefan Jonasson 14/8-2019, 01:35

Vad är free grace baptist teologi...?.. Är det en variant av hypergrace.. Vad är det egentligen vi som vittnar för människor erbjuder... Gör man fel när man säger till en människa.. Be till JESUS så blir du frälst.. Han förlåter dig alla dina synder och ger dig evigt liv.... Är det något mer man måste göra... Om jag säger till en gravt alkoholiserad man om du slutar supa blir du frälst.. Hur kommer han att lyckas med det... Är det svårt att bli frälst...

Svara


SAS 14/8-2019, 09:14

Svar till Mikael N.

Skönt att det finns någon som är andligt vaken. Allt är jo inte Gud som glimmar. Jag glädjer mig mer åt en som omvänder sig och tar korset på allvar och förnekar sig själv än hundra tals som inte förstått korsets betydelse. Tyvärr är förkunnelsen om Korset något som få talar om idag. Man erbjuder en billig frälsning "Jesus Älskar dig", fast man talar inte om att som Jesu lärjunge ska du förneka dig själv och ta ditt kors var dag. Det är när man tar sitt kors var dag som striden börjar, ingen lätt väg men Jesus har givit oss den helige Ande. Se på Paulus han blev slagen och hånad och han bar Jesu märken på sin kropp det var hans stora glädje! Paulus hade inte varit välkommen i många kristna församlingar. Man hade sagt du har ingen tro därför har du drabbas av allt det här!

Svara


SAS 14/8-2019, 09:20

Svar till Stefan Jonasson .

Jag ställer frågan är det svårt att vara Jesu lärjunge? Är det svårt att förneka sig själv och ta sitt kors var dag? Är det svårt att sätta sig ner och beräkna kostanden av att följa Jesus Kristus? Låt mig citera

Enligt min åsikt finns det två evangelier i denna värld, det förorenade evangeliet där vi presenterar Kristus + något = ingenting, och det enkla evangeliet som är Kristus + ingenting = allt.

Läs Lukas kapitel 14 från vers 25: Stora skaror följde honom, och han vände sig om och sade till dem: ’Om någon kommer till mig och inte hatar sin far och sin mor, sin hustru och sina barn, sina bröder och systrar, ja, även sitt eget liv, så kan han inte vara min lärjunge. Den som inte bär sitt kors och följer mig kan inte vara min lärjunge.’

Här finns skarorna, massor av människor som är imponerade av Jesus Kristus. Det är så många att man nästan trampar ihjäl varandra! Nu har Jesus möjligheten att berätta de goda nyheterna så att alla kan börja följa honom. Vad skulle en modern evangelist i Sverige 2013 säga? Kanske: ”Kom nu så ber vi en liten bön. Då är allt klappat och klart!”

Men Jesus lyfter inte fram ett attraktivt budskap. Han beräknar kostnader och talar om ett liv som kräver total överlåtelse och totalt engagemang.

Det är inte lätt. Mycket enklare är det att gå den breda vägen. De som representerar den säger: ”Oroa dig inte om din synd. Oroa dig inte om din teologi!”

Den breda porten leder till en bred väg där du inte behöver lämna något bakom dig. Du kan ta med alla dina saker, all din självrättfärdighet, allt ditt bagage, all din synd. Den breda porten leder till ett lättare förhållningssätt, gott om utrymme, med plats för olika synpunkter (ingen trångsynthet där inte!), där finns tolerans, inga trottoar­kanter, inga gränser, alla dina önskningar får plats på den breda vägen. Det finns mycket sällskap på den vägen.

Den trånga porten kräver att du går in ensam, utan bagage. Det kräver ett beslut, det kommer inte att hända av en slump.

Evangeliet i sig är en uppmaning: ”omvänd dig och tro på Herren Jesus Kristus”. Det räcker inte att lyssna på en predikan om den trånga porten, att studera den eller att beundra dess formgivning eller evangeliets visdom.

I vår tid finns det många människor som beundrar evangeliet, den trånga porten, Kristi verk på korset och även det arbete som utförs i hans namn. De beundrar Jesu etik och hans dygder. Men helvetet kommer att bokstavligt talat att vara fyllt med människor som beundrade Jesus, hans undervisning och hans etik eller som tyckte att våra församlingar var coola eller gillade våra fina, tröstande ord utan konsekvenser.

Ibland säger folk till mig: ”Du är väldigt trångsynt. Mitt svar blir: ”Du har ingen aning om hur trångsynt jag verkligen är! Det som jag tror på, är mycket mer trångsynt än vad du kan ana!”

Evangeliet, såsom Jesus predikar det, lämnar oss inte oberört. Det är som en kniv. Det skär rakt igenom allt, mig själv, dem som jag älskar, våra familjer, våra gemenskaper och kyrkor, städer och länder.

John van Dinther

Lukas 14

…27Den som icke bär sitt kors och efterföljer mig, han kan icke vara min lärjunge. 28Ty om någon bland eder vill bygga ett torn, sätter han sig icke då först ned och beräknar kostnaden och mer till, om han äger vad som behöves för att bygga det färdigt?

Svara


Maranata 14/8-2019, 10:23

Håller med om senaste inlägg. Sen började jag googla på mannen som citerats och fick fram följande: 

https://www.varldenidag.se/nyheter/john-van-dinther-slutar-i-new-life/repsgr!Kr1JRYU0qykZLcZ5z77x1Q/

Varför förekommer otukt? Inga otuktiga ska komma in i staden. Upp. 22:15. Jag har nyss fått vetskap om en annan broder som lämnat hustru och barn för att gå till en annan efter många års äktenskap. Broder som från början varit så radikal i åsikter att alla häpnade.

 Jag har alias Maranata för att Jesus kommer snart och vi må vara redo. Namnet kan lätt förknippas med Arne Imsen som vad jag fått höra även levde i horeri och skam.

Må den som menar sig stå se till att han inte faller. Maranata!

Svara


Stefan Jonasson 14/8-2019, 12:31

Det finns två sorters frälsta.. Den som är frälst av nåd genom tro utan gärningar... För att ingen skall beröma sig... Sen finns det dom som är frälst av nåd... Och fattat ett beslut att bli JESUS lärjunge och ge sitt liv och tid för GUDS VERK... Båda är räddade från den andra döden.. Den yttersta domen endast därför att JESUS betalat full lösen med sitt blod på golgata kors.. Det är den frälsningen som det talas om i bibeln när den säger VAR OCH EN SOM ÅKALLAR HERRENS NAMN SKALL BLI FRÄLST.. Genom hjärtats tro blir man rättfärdig.. Och JESUS rättfärdighet som han utförde och blev ett försoning offer.. Är det som räddar en människa från den andra döden.. Gehenna... Båda personerna är frälst av nåd endast nådt.. Skillnaden är den lön vi ska få när vi står inför KRISTI DOMSTOL.. Båda är räddade för evigheten.. Om man vill bli en lärjunge och följa JESUS tar man sitt kors och följer honom.. Och uthärdar den kostnaden som det för med sig.. Utan att beröma sig för att man är mer andlig än dom "sämre" kristna i ödmjukhet gör man GUDS VILJA utan att beröma sig... Många gånger berömer vi oss över vår egen relativa rättfärdighet när vi jämför oss med usla människor i världen. Och kristna som inte lever upp till vår egen rättfärdighetes standard.. Det finns bara en rättfärdighet och det är JESUS KRISTUS som levde i fullkomlig rättfärdighet inför FADERN

Svara


SAS 14/8-2019, 12:59

Svar till Maranata.

Det var tragiskt att se att John Van Dinther har levt i otukt. Han ursäktar inte det inte som har inträffat. Men jag känner inte honom utan läste det som jag citerade vilket var bra skrivit.

Svara


David Ström 14/8-2019, 15:14

Om vi är frälsta genom tro så är vi många som kommer till himlen. Men andedopet ges inte till alla, eller kan det vara så att man varit så syndfri från början att man inte märker skillnaden som syndare och kristen, mellan sitt gamla liv och det nya liv. Den som har blivit fri från en stor skuld känner större tacksamhet och kärlek än den som blivit fri från en liten skuld. Jag har sett skillnad i tro på halvljumma kristna som mig själv och på den tro som människor känner som bokstavligen blivit räddade till livet genom gudomligt helande eller genom att de fått en ny ande och ett nytt hjärta. Vanliga kristna kan inte mäta sig med människor som haft ett förkrossat hjärta och kastat sig ut och Jesus har svarat med sin kärlek i stora mått. Det är ju inte alla kristna som får får känna, han smörjer mitt hår med olja och han låter mina bägare flöda över. Vi saknar ännu något. Vi är kristna genom tron men Gud har inte rört oss riktigt än. Titta på ett dop med Torben Södergaard så ser ni skillnaden. Finns många, men jag tänkte på dopet med den stora Bacebollstjärnan men hittade inte just den videon. https://www.youtube.com/watch?v=ftERdDn7d8g

Svara


Stefan Jonasson 14/8-2019, 15:21

Jag har hört om två guds män den ene han mördade en man med berått mod för att komma över hans fru... Den andre började bra men hade sexuell relation med tusen kvinnor och började tillbe deras avgudar...

Svara


Jessica 14/8-2019, 16:55

Svar till David Ström.

❤️❤️❤️❤️

Svara


Maranata 14/8-2019, 18:58

Svar till SAS.

Exakt jag tyckte detsamma - därför är det så beklagligt när fienden släpps in och stjäl, slaktar, förgör. Länk till syn angående detta: https://m.youtube.com/watch?v=XXT1m3N83zE

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, söndag 25 augusti 2019 kl. 06:44

Jesus söker: Lovisa, Louise!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 25 augusti 2019 05:54

Jesus,kom med din Helige Ande!Välsigna alla gudstjänster med din närvaro.Tack att många kommer till tro på Jesus i vårt land.Tack,du Jesus ger hälsa o krafter till de sjuka idag!Ge mig frid o nytt liv


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Jessica: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jag: Korset i Sveriges flagga tas bort?

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Jean: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

AnnMarie: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif Boman : 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

AnnMarie: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: Kristofobi i spåren av nya Netflixserien ”The family”

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Erik S: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Steven: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Tommy: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp