1 062 online! | Sidvisningar idag: 234 530 | Igår: 257 968 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

24 sätt att få demoner i sig

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1453581303-demoniserad.jpg

Vill du bli intagen av demoner? Då ska du göra något av detta.


 1. Svär och förbanna (Då åkallar du djävulen)
 2. Fylleri (Ef 5:18)
 3. Knarka
 4. Rökning (kommer från indianernas religion)
 5. Hat
 6. Obehärskade vredesutbrott (1 Sam 16:14)
 7. Misshandel
 8. Våldsam (Matt 8:28)
 9. Budosporter (karate, judo och så vidare)
 10. Meditation
 11. Yoga
 12. Mord (Joh 8:44)
 13. Lögner (Joh 8:44)
 14. Sexuella synder (Mycket effektivt sätt att få demoner)
 15. Upprorisk mot Gud (Ps 78:8)
 16. Ockultism
 17. Satanism
 18. Spiritism (1 Sam 28)
 19. Spådom (Apg 16:16)
 20. New age
 21. Avgudadyrkan (Sak 13:2)
 22. Olydig mot Gud (Ef 2:2)
 23. Bedra Jesus (Luk 22:3)
 24. Olycka (Ps 78:49)
 25. Med mera...


Vill du bli fri från demoner? - Omvänd dig till Jesus och bli fri i hans namn!


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av lördag 23 januari 2016 21:38 | #demoner #besatt #befrielse | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


54 kommentarer

Daniel

Att vara kristen är att tro att Jesus är Kristus/Messias (därav själva beteckningen) och sträva efter att följa honom för att nå det mål som Gud har avsett för varje människa som skapats, nämligen evigt liv.

Yoga är olika tekniker - andningsövningar, kroppsställningar, meditation etc - som ursprungligen syftade till att frigöra människan i tron att hon på detta sätt skulle kunna utvecklas andligen och uppnå ett "högre medvetande" och enhet med Gud, men som också har visat sig kunna användas i ett helt annat syfte, nämligen för att åstadkomma avslappning, avstressning, självbehärskning, självkontroll etc, både fysiskt och psykiskt. Använda på det viset har denna typ av övningar i sig själva absolut ingenting med religion att göra och är inget "alternativ" eller någon "konkurrent" till den kristna tron.

Att man inom det indiska religiösa tänkande där exempelvis yogan utvecklades använde sig av noga valda heliga verser, formler, ord eller stavelser som mantra, dvs som hjälp vid meditationen, har inte heller någon betydelse. I dag vet vi att mantrat inte behöver vara något visst, "heligt" ord, utan att det går lika bra att koncentrera tankarna och meditera med hjälp av precis vilket ord som helst. Det är det monotona upprepandet av konsonanter och vokaler som hjälper utövaren att försjunka i meditation.

Ayurveda är den traditionella indiska medicinvetenskapen som arbetar med olika naturläkemedel, dieter och hygienföreskrifter. I alla forntida kulturer utvecklades läkekonster som var en blandning av praktiska behandlingsmetoder som förmedlades från generation till generation och religiösa eller magiska ritualer. Det var ofta präster eller shamaner som ägnade sig åt läkekonst och det var naturligt för dessa kulturer att man tolkade olika naturliga fysiska och själsliga fenomen och funktioner som att det var gudar eller olika andeväsen inblandade. Det betyder givetvis inte att så verkligen var fallet. I dag vet vi vad som faktiskt händer i kroppen när vissa behandlingsmetoder används, och att de effekter som uppkommer är helt naturliga och fullt förklarliga.

Faktum är att mängder av olika terapier som används inom dagens medicin och psykiatri har utvecklats inom kulturer med andra religioner än den kristna, och i vissa fall har haft ett direkt samband med dessa religioner. Men vilken bakgrunden till en viss teknik är, spelar ingen roll. I den mån själva tekniken eller behandlingsmetoden har visat sig ha positiva psykologiska och fysiologiska effekter finns det ingen anledning att ta avstånd från den.

När det gäller det du frågar om - yoga och ayurveda - finns det alltså ingenting i själva teknikerna/metoderna som står i strid mot tron på att Jesus är Messias eller på något sätt skulle hindra en människa att leva enligt Guds vilja.

Om en kristen skulle tvingas ta avstånd från alla företeelser som har sitt ursprung i främmande kulturer/religioner, skulle vi inte kunna använda vare sig narkos, hypnos eller akupunktur, som alla en gång hade anknytning till främmande religioner. Vi skulle inte kunna skjuta nyårsfyrverkerier, titta på majbrasor eller dansa runt midsommarstänger. Vi skulle inte kunna äta mat från kulturer med andra religioner, ägna oss åt idrotter som en gång utgjort en del av ett religiöst tänkande, ägna oss åt konst bara därför att konsten fyllt en viktig religiös funktion inom många kulturer, bära kläder som har - eller har haft - en religiös innebörd i andra kulturer och religioner, osv, osv.

Svara -   - 23/1-16 23:48 -


Anna Witt

26. Förakta de svagaste

27. Förtal

28. Självtillräcklighet

29. Avund

30. Att utnyttja Ordet med dold agenda.

31. Makt och kontroll anspråk

32. Att inte ära Jesus Kristus som Han skall äras.

33. Att missbruka sin tro, för att sko sig på andra.

Svara -   - 24/1-16 00:28 -


M.J

Christer vad menar du med nr 24: Olycka ??

Svara -   - 24/1-16 00:32 -


Johan II

Svar till Anna Witt .

Du är inne på helt rätt område här. Matteus 23 är en bra bild av verkligheten, det visar också vad som upprörde Jesus mest, han visar verkligen den vrede som Gud känner mot sådant.

Svara -   - 24/1-16 00:41 -


Adrian

Tom fisher, lägger ut video klipp på YouTube. Han ber för människor dagligen, oftas så möter han människor som genom yoga eller karate fått problem med knä, armbåge mm. Oftas så ber han att muskel, nerv eller smärta ska läkas i Jesu namn. Men nu frågar han alltid vad som har hänt, för han ska veta för vad han be om. Och oftas är det då genom "spiritualism" sport eller träning, eller vad du vill kalla det. Istället för att be om läkning, så slänger han ut onda anden i Jesu namn

Svara -   - 24/1-16 00:54 -


queenia

Svar till M.J.

Han sände över dem sin vredesglöd, harm, vrede och nöd, en skara av olycksänglar. Psaltaren 78:49

Svara -   - 24/1-16 01:20 -


Monika

Svar till Daniel.

Jag anser att du är ute på väldigt farlig mark och du borde på allvar söka kärleken till Jesus och sanningen i detta ämne. Säger inte med detta att jag är allvetande och bättre på något vis, absolut inte. Jag ber dagligen om ovanstående, vad helst jag möter och tänker på. Jag blir uppriktigt orolig och frustrerad när jag läser ditt resonemang. Vill bara fått sagt detta i all omtänksamhet och är inte på något sätt intresserad av ändlösa diskussioner och ältande. Guds välsignelse.

Svara -   - 24/1-16 01:20 -


Nowote

Svar till Daniel.

Kan du Daniel berätta om tungotalets funktioner, och varför detta anses vara bra av vissa kristna?

När började du tala i tungor Daniel?

Mvh.

Svara -   - 24/1-16 08:27 -


Bertil

När man följer Jesu undervisning i nya testamentet så är det ett ämne som ständigt återkommer och går som en röd tråd genom alla liknelser. Kärleken till medmänniskan, vem han än må vara och varning för högmodet som alltid leder till fall. Jag tror det räcker för oss människor. Att göra listor på alla tänkbara överträdelser leder bara in oss på judarnas meningslösa utveckling av lagen, som till slut blev ett fängelse och kontraproduktivt mot Gud. Det var därför han till slut var rvungen att kliva ner på jorden för att ställa i ordning allt.

Svara -   - 24/1-16 09:29 -


Alexander Grenehed

Akupunktur har med zoner och energier att föra och är verkligen inget att rekommendera deras. Narkos är däremot en fysisk nedsövning utan inblandning av andliga eller själsliga ting. Kroppen har muskler nerver och skelett etc som kan läggas rätt med massage kiropraktik o naprapat men när man börjar blanda in saker som energimassage och zonterapi el mystiska övningar där man håller en hand på magen o pannan för att lägga rätt saker så ska man avstå. Jag har hållit på med elitidrott och är kroniskt sjuk så har erfarenhet av såväl idrottsskador som vanlig sjukvård. All smörja finns men det är förhålla devis lätt att veta vad man inte ska ta för vård. Allt som har fysisk grund är ok kan man säga; Jag tror Anden och samvetet vägleder oss också.

Svara -   - 24/1-16 09:34 -


Peter

Svar till Alexander Grenehed.

Akupunktur är ett helt och hållet fysiskt ingrepp som fungerar utan någon som helst inblandning av ockultism eller "av själsliga och andliga ting"utan efter helt givna fysiska lagar och principer som man kan förutse i förväg. Däremot finns det akupunktörer som också blandar in ockultism och oren andlighet. Men det behöver inte vara så. Bara för att man inte vetenskapligt kan förklara hur nålarna fungerar betyder inte att det är ockult. Bibeln säger att vår kropp är skapad övermåttan underbar. Allt i kroppen kan inte ens läkare förstå sig på. Jag har behandlats av en andefylldd akupunktör. Det fungerade mycket bra. Det är en helt fysisk metod.

Svara -   - 24/1-16 11:14 -


jon

Det sägs att "Följa Jesus" inte är en religion men med alla regler, föreställningar och förmaningar så kan jag inte se annat än att det är en religion bland andra

Svara -   - 24/1-16 11:30 -


victoria

vad är skillnaden mellan att bli arg och vredesutbrott, ni kan rabbla upp en massa så här får man inte vara men inte förklara det. alla kanske inte förstår allt. jag är bara en vanlig människa och människor är mänskliga och kan bli arga. jag kan inte vara något annat än vad jag är en människa. är jag en dålig kristen för att man blir arg ibland?? att man reagerar??

Svara -   - 24/1-16 12:00 -


Petra Hansson

Du glömmer att man får demoner om man dricker te. Teceremonin kommer från zenbuddismen och har ingenting med kristendom att göra. https://sv.wikipedia.org/wiki/Japansk_teceremoni

Svara -   - 24/1-16 12:14 -


Erika

Svar till victoria.

Håller med ! Jag har vart frälst sen -01 och vi har det ganska tufft i vår familj med ett av barnen som är gravt autistisk och har utvecklingsstörning , och får lite hjälp av landstinget och kommunen . Vilket kan resultera i att mitt tålamod tryter och jag får arga utbrott och ibland svär jag . Då tänker jag ; hamnar jag i helvetet för detta?! Jag ber alltid Jesus om förlåtelse och är medveten om dessa problem . Undrar då om jag är demon besatt?! Trodde inte att en frälst kunde bli besatt av demoner?! Eller är jag inte frälst ?!

Svara -   - 24/1-16 12:17 -


Lisa

Håller med om att många av dessa punkter är på områden där vi inte bör "vara". Krav Maga är en självförsvars kurs som kommit även till Sverige (äntligen). För den som inte förstår så kanske det ser lika dant ut eller "påminner" om Koung Fu (vet i te exakt hut det stavas) Krav Maga är något alla soldater lär sig o i dag i hela världen. Du lär dig försvara dig i mot terrorister tex som kommer i mot dig med kniv osv Nu som jag skrev så har de tagit fram en "snällare" form o det är för vanliga människor som alltså inte är soldater. Om någon hoppar på dig när du är ute o joggar eller på T banan eller andra i dag vanliga företeelser. Alltså kunna ta dig ut ut en farlig situation Träningen sker med vanliga tränings kläder inga vita dressar o bockande o bugande ????? Detta bör då också inräknas som en av de möjligheterna att bli demon besatt. ?! Bara undrar vad "gränsen" går mellan rädsla, religion, ocultism, överdrivenhet och äkta försiktighet? Shalom

Svara -   - 24/1-16 12:32 -


Christer Åberg

Svar till Petra Hansson.

Du glömmer att man får demoner om man dricker te. Teceremonin kommer från zenbuddismen och har ingenting med kristendom att göra.

Är det på grund av okunskap som gör att du inte känner till vad Bibeln säger i detta ämne?

1 Kor 8:4-13

4 När det nu gäller frågan om man får äta kött som är offrat åt avgudar , så vet vi att det inte finns någon avgud i världen och att det bara finns en Gud. 5 För även om det skulle finnas så kallade gudar i himlen eller på jorden – och det finns många "gudar" och många "herrar" – 6 så har vi bara en Gud, Fadern från vilken allting är och till vilken vi själva är, och en Herre, Jesus Kristus genom vilken allting är och genom vilken vi själva är.
 7 Den kunskapen finns dock inte hos alla. Några är fortfarande så vana vid avgudarna att de äter köttet just som avgudaoffer, och då blir deras svaga samvete fläckat. 8 Men det är inte maten som för oss närmare Gud. Äter vi inte så förlorar vi inget, och äter vi så vinner vi inget.
 9 Men se till att den frihet ni fått inte blir till fall för de svaga. 10 För om någon får se hur du som har kunskap ligger till bords i ett avgudatempel, blir inte då den som har ett svagt samvete uppmuntrad till att äta av köttet från avgudaoffren? 11 Genom din kunskap går då den svage förlorad, din broder som Kristus har dött för. 12 När ni på så sätt syndar mot bröderna och sårar deras svaga samveten, då syndar ni mot Kristus. 13 Alltså: om maten blir till fall för min broder tänker jag aldrig mer äta kött, så att jag inte blir orsak till min broders fall.

Svara -   - 24/1-16 12:59 -


ulf lennart

Svar till Erika.

lyssna pa Sven Reichmann, kristenmp3.se ; befrielsetjaenst. han tror att en fraelst person fortfarande kan ha demoner verksamma i sin sjael. en fraelst faar genom Guds ANDE sin egen ande aterupplivad, daer den agerar. Demoner daeremot verkar endast i en maenniskas sjael. naer en manniska blir Andedoept boerjar en Strid mellan hennes ande och koett/sjael. foerhoppningsvis sa skall anden steg foer steg faa oevertaget i denna kamp.

Svara -   - 24/1-16 13:07 -


ulf lennart

Svar till Erika.

'manga aer kallade men faa aer utvalda' ; kanske att manga inte klarar utav denna strid?

Svara -   - 24/1-16 13:34 -


ulf lennart

Svar till Erika.

en fraelst faar aldrig slaa sig till ro. det blir en daglig kamp aenda intill maallinjen. han maste dagligen skaffa sig styrka och naering genom Ordet och boen.

Svara -   - 24/1-16 13:48 -


Janne2

Kan en kristen som fått den Helige Andes vägledning vara besatt av demoner? Dvs fallna onda andar som lämnat Gud?

I så fall kanske det är bra att göra lista på alla upptänkliga situationer som det kan hända och föra statistik?

Om det är så att kristna kan vara besatta av demoner - kanske man måste ta vad de säger med mer än en nypa salt?

Gud styr över mänskligheten och håller vi oss till honom kan inget av detta hända.

Händer det är det ett tecken på att en kristen är rejält på väg - av vägen.

Svara -   - 24/1-16 13:49 -


Erika

Svar till ulf lennart.

Du menar att jag inte klarar att vara kristen?! Lika bra att lämna allt som har med min tro att göra?

Svara -   - 24/1-16 13:53 -


Nowote

Svar till Erika.

Det är bra att ditt samvete reagerar, det är ett gott tecken! Det vore däremot mycket illa om du försökte släta över det smutsiga! Jag har mött också sådana "kristna"?

Jag betvivlar ganska starkt om att just du skulle vara besatt, grundat på din uppriktighet och hur jag personligen upplever det. Jag känner nämligen "speciellt" en som har varit "kristen" i många år, och där betvivlar jag knappt alls att det handlar om besättelse. Det som skiljer sig denne från dig är just uppriktighet. Hos denne andre hägrar ofta lögner, och det upplever jag inte alls i ditt fall, även om jag nu inte känner dig personligen. Jag kan förstås ha fel men, Gud skall hjälpa dig, du är Hans, jag lovar dig!

Har du upplevt Andens dop Erika?

Har du inte upplevt detta så är det det första du hädanefter bör börja längta efter, det här kommer att driva bort svordomar och här finns absolut kraften du och alla vi behöver i prövningars stunder.

Jesus välsigne dig syster, mvh Nowote.

Svara -   - 24/1-16 14:20 -


ulf lennart

Svar till Erika.

detta ar svaara saker foer en maenniska att foerstaa och veta om. jag tyckte bara att Reichmanns funderingar var intressanta. lyssna sjaelv. ; 'inte klarar av? laemna allt?'. kortsiktigt kan man kanske ibland taenka sa, men syndar, speciellt med tungan goer vael naestan alla fraelsta dagligen.

Svara -   - 24/1-16 14:33 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

maanga fraelsta kanske haaller masken och tiger, Men onda Tankar kanske finns daer som omgivningen inte har en aning om.

Svara -   - 24/1-16 14:43 -


Erika

Svar till Nowote .

Hej och tack för ditt svar! Jag blev frälst -01 och strax efter började jag tala i tungor efter att ha längtat massa efter det! Jag är uppvuxen i ett troende hem, dock tog jag emot Jesus när jag va 24 år. Innan jag blev frälst svor jag mycket , men det upphörde direkt jag tog emot Jesus. Tyvärr kan det komma en svordom om jag är helt tom på kraft och sovit dåligt pga att vi har många barn varav en tar mycket energi och oro . Jag anser mig vara en väldigt uppriktig och ärlig människa och talar med Jesus om allt !! Ber mycket just nu om att andens frukter ska bli synliga i mig, framför allt självbehärskning . Samt att jag verkligen blir doppad i den helige ande och får en uppenbarelse av Ordet och kunna skilja på vad som är sant och vad som är villfarelse!! Mitt mål är himmelen ! Men känner mig nu helt plötsligt nerslagen av att jag då inte skulle platsa som kristen. Då platsar ingen, alla syndar, även om vi är frälsta. Så säger Bibeln iallafall , men att vi då har en som för vår talan och förlåter oss våra synder då vi bekänner dom

Svara -   - 24/1-16 14:45 -


ulf lennart

Svar till Erika.

ja, maenniskan ar en Obotlig syndare. hon blir inte botad da hon blir fraelst. hon bli Foerklarad raettfaerdig, tack vare Tro pa Kristi blod, men raett faerdig blir hon da inte. men nog boer hon bli en lite 'battre' maenniska om hon troget haaller fast vid Ordet och vandrar med Jesus intill slutet.

Svara -   - 24/1-16 16:31 -


Petra Hansson

Svar till Christer Åberg.

Vad har de där budorden med teceremonin att göra. Nu flummar du bara!

Svara -   - 24/1-16 16:31 -


Anna Witt

hela den här diskussionen är skadlig. Får människor verkligen "känna in" om andra för att skriva ner det?

Det är skadligt. Det är fel.

Att informera om saker och ting. OK. Men inte att gå in och gräva i andra människor.

Det finns pastorer, diakoner och psykologer för sådant. Och Gud själv. För er som vågar lägga timmar i bön och tillbedjan, finns den Helige Anden, Jesus Kristus och Fadern till hjälp. Inte andras uppfattningar "inkänningar" och svärmerier.

.... men det är väl lättare att leka allvetare här på sajten där allt verkar vara tillåtet.

Svara -   - 24/1-16 16:54 -


Adrian

Svar till jon.

Du har väl regler hemma som du vill att dina barn ska följa? Eller du kanske inte har några barn? :) Du har väl regler på jobbet mä? Kanske är allt religion då?

Svara -   - 24/1-16 17:38 -


Nowote

Svar till Erika.

Du behöver inte alls känna dig nerslagen för, du platsar alldeles ypperligt i himmelen och en plats är förberedd för just dig Erika!

I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. Johannesevangeliet 14:2-3

Sök och längta i vilket fall som helst efter Andens närvaro, läs Bibeln och håll dig till mogen kristen gemenskap, det är det viktiga. Mycket Jesus skall det vara. Vi ses i himmelen om inte någonstans här nere.

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand. Jag och Fadern är ett." Johannesevangeliet 10:27-30

Gud välsigne dig syster, mvh Nowote.

Svara -   - 24/1-16 18:33 -


Anna Witt

Jag har läst igenom hela kommentatorsfältet. Och ser vissa bra kommentarer.

Men jag ställer mig undrande till varför té drycken skulle vara demonisk. Jag dricker té, dagligen, för att jag klarar inte kaffe.

Tungotalet hade jag inte överlevt utan. Det är en underbar gåva till uppbyggelse och tillbedjan men även bön, förbön. Jag har förstått genom åren att tungotalet har många funktioner, i den privata bönen - och skall nog användas lite sparsamt i offentliga miljöer. Men att be i tungor tillsammans med andra är underbart.

Akupunktur kan vara farligt. Jag drabbades svårt men insåg direkt vad det var frågan om. Jag hade inget val den gången.

Olycka är naturligtvis farlig. Men demonisk? Jag vet olyckor, eller skeenden som varit demoniska, men alla är det inte.

Svara -   - 24/1-16 19:07 -


jon

Svar till Adrian .

Du har väl regler hemma som du vill att dina barn ska följa?

Jo, men jag lovar dom inte frälsning och evigt liv.

Du har väl regler på jobbet mä?

Kanske är allt religion då?

Som jag skrev, det ondgörs över religion och alla levnadsregler som föreskrivs och försvaret är att följa Jesus är inte någon religion. Då bör det inte vara omgärdat med så mycket regler. Men med alla regler och förmaningar så faller även "följa Jesus" väl in i mönstret för religioner.

Svara -   - 24/1-16 20:58 -


jon

Vore faktiskt intressant att få veta kännetecken på att man är besatt av demoner. Någon som vet??

Svara -   - 24/1-16 20:59 -


Nowote

Svar till jon.

Här har du några tecken!

En man i skaran svarade honom: "Mästare, jag har fört till dig min son som har en stum ande. Och var den än får tag i honom slår den ner honom, och han tuggar fradga och skär tänder och blir stel. Jag bad dina lärjungar driva ut den, men de kunde inte." Jesus svarade dem: "Du släkte som inte vill tro! Hur länge måste jag vara hos er? Hur länge skall jag stå ut med er? För honom till mig!" Och de kom med honom till Jesus. Så snart anden fick se honom slet den i pojken, och han föll till marken och vältrade sig och tuggade fradga. Jesus frågade hans far: "Hur länge har det varit så med honom?" Fadern svarade: "Sedan han var barn. Ofta kastar anden honom än i elden och än i vattnet för att ta livet av honom. Men om du kan, så förbarma dig över oss och hjälp oss!" Markusevangeliet 9:17-22

Mvh.

Svara -   - 24/1-16 21:35 -


queenia

Envishet och oförmåga att ge någon annan rätt är demonisk.

Svara -   - 24/1-16 22:06 -


queenia

Svar till Nowote .

Epilepsi?

Svara -   - 24/1-16 22:07 -


queenia

Svar till jon.

For det forsta: inget man "känner av". Däremot så reagerar demonen i personen om du har Jesus i dig.

Du känner igen och vet att personen behöver bli befriad. Du ber i Jesu namn på plats / ensamhet. Ofta krävs fler personer och fasta.

Om.man ofta är i förbön och fästa så kan man be loss människor. Be människor till befrielse.

Hur demoner ser ut?

Dem ser inte ut. Ibland manifesteras drm; men det är ett annat ämne.

EM människa som vägrar ge sig. Som.lever i ständig katastrof/sjukdom/ vanmakt har ofta med demoner att göra genom.sin livsföring.

Personliga val öppnar upp.

Även kristna andedöpta kan ha demoner i sig.

Vi måste med KÄRLEK befria i Jesu Kristi namn och inte döma ut.

Svara -   - 24/1-16 22:15 -


Nowote

Svar till queenia.

Det påminner åtminstone en hel del om det vi kallar för epilepsi!

Mvh.

Svara -   - 24/1-16 22:16 -


Nowote

Svar till queenia.

Det är inte alltid en kristen person som är besatt vill bli löst, och då blir det problem och i stort sett omöjligt som jag i alla fall förstår det!

Mvh.

Svara -   - 24/1-16 22:21 -


queenia

Svar till Nowote .

Det är problemets kärna.

Den onde säger inte till den kristne att denne är besatt.

Så då vet inte den kristne detta. Och att komma och säga något sådant till en kristen kan bli farligt då den onde känner de ansluta lagar som styr.

Så vad krävs?

KÄRLEK FASTA FÖRBÖN KRIGFÖRING

Och den drabbade behöver inte ens vara informerad.

Vad tror du vara tanter och farbröder gjorde?

Dem nötte golvet, på knän i timmar gör sina församlingar. I tysthet. Fästen och murar raserades.

Var finns våra bedjaresor idag?

Det är roligare med alla aktiviteter och offentliga bling lovsånger.

Men att få inför Herren med lovsång och tillbedjan förbön och krig är förvandlade.

Inte att få rätt i diskussioner eller styrelsemöten eller teologiska spörsmål.

Svara -   - 24/1-16 22:53 -


jon

Svar till Nowote .

Här har du några tecken!

Skulle tro att den pojken idag skulle få diagnosen "Epilepsi". Idag vet man hur epilepsi uppstår och kan ge adekvat behandling.

Svara -   - 25/1-16 14:36 -


jon

Svar till Nowote .

Det är inte alltid en kristen person som är besatt vill bli löst, och då blir det problem och i stort sett omöjligt som jag i alla fall förstår det!

Vill bli löst eller är det så att "utdrivningen2 inte fungerar helt enkelt för att det inte finns några demoner?

Svara -   - 25/1-16 14:39 -


Adrian

Svar till jon.

https://youtu.be/AzlbkjvDPP8

https://youtu.be/39m0vFArKu8

Svara -   - 25/1-16 17:13 -


Nowote

Svar till jon.

Vill bli löst eller är det så att "utdrivningen2 inte fungerar helt enkelt för att det inte finns några demoner?

Det kan vara så att det inte alltid handlar om demoner men ibland gör det det!

Mvh.

Svara -   - 25/1-16 17:17 -


JL

"Vill bli löst eller är det så att "utdrivningen2 inte fungerar helt enkelt för att det inte finns några demoner?"

Ibland är det kanske lättare att spekulera i andras demoner än att ta i tu med sina egna.

Svara -   - 25/1-16 18:29 -


Anita Magnusson

Svar till Erika.

Kära Erika. Du ska inte vara rädd att du inte "platsar" som kristen. Finns ingen "stege" som vi ska bestiga för att bli bättre och bättre kristen. Är du frälst så är du frälst. Sen ska vi "arbeta " på vår frälsning, vilket vi gör genom bön, läsa Bibeln, tala med Gud varje dag, lovprisa Honom , bjuda in Den Helige Ande i vårt liv, be Honom leda oss. Om vi "faller" , h är fel så ber vi om förlåtelse. Så klart ska vi inte göra om våra " synder" om och om igen. I Rom 8:1" Nu blir det alltså ingen fällande dom för dom som tillhör Kristus Jesus." 2 Kor 5:17 " Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt är kommit. " Läs också Fil 4:4-7. Underbara ord som gett mig mycket hjälp. Ett skydd för hjärtat och tankarna. Sen är jag lite fundersam över Ulf Lennart i det han skriver att vi ska kämpa och strida. Jo men inte i vår egen kraft, ge det till Jesus. Mvh Anita

Svara -   - 25/1-16 19:48 -


Erika

Svar till Anita Magnusson.

Tack ❤️

Svara -   - 25/1-16 19:57 -


Tom

Tycker det verkar som att besatthet blir vanligare.(finns många obskyra intressen att fördjupa sig i numer) Kraftiga demoner som hitler med anhang hade verkar också växa till fast nu i en muslimsk skepnad(is) Låt Jesus vara guiden i livet så slipper du dylikt!

Svara -   - 26/1-16 00:22 -


lego

Det som nämns ovan är sant men bilden är missvisande och sätter demoner i den position dom önskar, nämligen att vara mycket farligare och större, centralare i en person än dom i själva verket är.

Bibeln nämner i grundtexten inte urdet "besatt" som är missvisande och för tankarna till diverse skräckfilmer och mörkerproppagande. Fienden odlar bilden av sig som större än vad han egentligen är genom dessa verktyg. Nej bibeln talar om ordet att vara "demoniserad" (under inflytande) av en ond ande. Detta kan ske i olika lager av din personlighet och betyder inte att demonen helt och hållet "äger dig" men däremot genom din synd har du gett han viss rättighet till ett visst område av ditt liv. Precis som ormen i lustgården vann rätt i Adam och Eva genom synden. Exempel på detta är en normal människa på flera områden men när det kommer till sexualiteten som brusar ett begär upp som är perverst, orent och söker ta mer och mer överhanden. Detta är ett beteende mönster som man måste omvända sig i från men också en ond ande man behöver kasta ut och förhålla sig till.. Kanske smög den in genom en "släktförbannelse" (bibeln talar om konsekvenser när förfäder syndar till 3:e och 4:e led). Eller kan anden ha smygit in när personen blickade i sin första porrtidning som ung. Så jobbar fienden. Ät av den förbjudna frukten så följer ormen på köpet.

MVH

Svara -   - 28/1-16 23:20 -


Kent

Jag får kämpa mot demoner varje dag, det får väl alla, det fick även Jesus när han var i öknen.

Svara -   - 29/1-16 14:02 -


Kent

Svar till jon.

Det finns bara två regler, älska Gud högst av allt och älska din nästa som dig själv, genom det uppfyller du alla andra så kallade regler.

Svara -   - 29/1-16 14:12 -


Kent

Svar till Erika.

Kära Erika, det är av nåd och nåd enbart vi får ta emot frälsningen, inte av hur duktiga kristna vi är, vi gör alla ständigt misstag, du skulle bli mörkrädd av att höra mina svordoms ramsor när jag slår mig eller när det går emot mig över gränsen ;) Vi är trots allt bara människor vi med, men jag tror jag blir bättre och bättre dag för dag att hantera sådana situationer, men det är enbart Jesus jag har att tacka för det, Kram.

Svara -   - 29/1-16 14:21 -


Nicolas

Onda andar har ingen makt hos människor som älskar Gud. Jag har varit med om att driva ut en demon från en kvinna hur lätt som helst i Jesu namn. Vår Herre och Gud Jesus är vår frälsning och ljuset. Vi ärar hans hemliga namn.

Svara -   - 20/3-16 15:09 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

33

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

33

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, fredag 24 november 2017 kl. 15:57

Jesus söker: Gudrun, Rune!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 062 online! | Sidvisningar idag: 234 530 | Igår: 257 968 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp