Surfar nu: 604 www.apg29.nu


29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

I det här programmet reder Christer Åberg ut missförståndet över att man inte får följa med i uppryckandet om man inte tror på det.


Källa:
29 minuter
apg29.nu

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 23 augusti 2019 12:29 | #christer åberg #29 minuter #uppryckandet | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

27 kommentarer

Lena Henricson 23/8-2019, 15:59

Bra formulerat! 👍 Ska titta på det. 🙂

Svara


Roger T. W. 23/8-2019, 17:00

Jag tror, hjälp min otro. De orden lyssnade Herren på. Det är tillåtet att vara barn. Jag har varit kristen i många år, men förstår inte allt.

Det är sanning i videon. Man behöver inte vara expert. Allt börjar med att erkänna Jesus som Herre. Då löser det sig. Vi får veta vad vi ska veta när vi ska veta det, om vi ska veta det. Det är tillåtet att vara lite bakom. Vem är inte det?

Svara


Lena Henricson 23/8-2019, 18:05

Har tittat nu. 👍 Ja,att tro på 💗JESUS💗är det viktigaste. Det är ju Han som frälser oss! 💕✝️💕

Svara


SA 23/8-2019, 19:00

Men tro både på uppryckandet och Jesus , är väl det bästa ? Eftersom det står om uppryckandet i bibeln , och det är ju samma sak som tror man inte på uppryckandet , tror man ju inte på allt som Guds ord säger , för allt som står i bibeln är sant .

Svara


Leif 23/8-2019, 20:22

Svar till SA.

Javisst är det alltid bäst att tro på allt Guds Ord, men det är som Christer att tron på Jesus som Frälsaren är det allra viktigaste.

Sen är det ju så att de som inte tror på t ex uppryckandet har alltid lite jobbigare när man läser och talar om just detta, medans den som tror på uppryckandet finner tröst som Paulus sa, och kan vara jublande salig över alla de Bibelställen som pekar åt detta håll.

Jag blir t.ex alltid oerhört glad när jag sjunger sången "Vi skall fara bortom månen" av Calle Öst, en fantastiskt uppmuntrande sång som glatt många kristna i ca 50 års tid. Man bara känner Andens glädje och blir uppfylld av Gud varendaste gång jag hör den sen jag blev kristen.

Jesu frid....

Svara


SA 23/8-2019, 20:57

Kan inte förstå , inte tro på uppryckandet .... Tro på Jesus , och inte på vad han säger ..... det förstår inte jag 😏 och det är väl inte så svårt att förstå , eller ? för Gud är ALLT möjligt 😊

Svara


Leif 23/8-2019, 22:18

Svar till SA.

Ibland kan det vara svårt även för den som menar sig tro på allt vad Jesus säger att tro på allt Jesus sa!

(Joh 10:33‭-‬36)

Judarna svarade: "Det är inte för någon god gärning vi tänker stena dig, utan för att du hädar och gör dig själv till Gud fast du är en människa." Jesus svarade dem: "Står det inte skrivet i er lag : Jag har sagt att ni är gudar? Om han nu kallar dem som fick Guds ord för gudar – och Skriften kan inte upphävas – hur kan ni då säga till mig som Fadern har helgat och sänt till världen att jag hädar, därför att jag sagt: Jag är Guds Son?

När Jesus blir anklagad för att Han hävdar att Han är kommen av Gud, ja också "Ett med Gud" förklarar Han när de blir vansinniga på Honom att Guds Ord faktiskt kallar människor för gudar.

Dessa Jesu Ord blir väldigt många s.k. troende upprörda över och gör allt man kan för att ändra och ogiltigförklara vad Jesus säger! 🙄

Ungefär som med uppryckandet bara för att man inte kan tro!

Svara


Lena Henricson 24/8-2019, 00:10

Svar till SA.

Många kristna av idag tycker sig finna stöd i bibeln för att JESUS snart ska komma tillbaka hit till JORDEN,alltså att det är nästa sak som ska hända. Känner en del varmt troende som hittar bibelord som stöder den tanken. Vet inte klart hur de får ihop det,men ska försöka ta reda på det. Du kanske träffar någon som tänker så också,och så kan ni prata med varandra om det . Själv ser jag det som att vi kommer att ryckas upp antingen före eller mitt i vedermödan.👆

Men håll med mig om att det viktigaste är ändå att vi tror på JESUS! 💕✝️💕

Svara


SA 24/8-2019, 10:23

Jesus ska inte komma till jorden och hämta oss , vi ska ryckas upp och möta honom i skyn står det , varför fundera så mycket på det , det står KLART och tydligt i bibeln , tro på Jesus och det han har sakt , svårare än så är det inte , det handlar om att tro.

Svara


Lena Henricson 24/8-2019, 12:13

Svar till SA.

Kära syster! ❤️ Det är inte bra att det har blivit så förvirrat i vår tid!

En del fattar jag det som att vi ska möta Herren i rymden för att Han ska komma med oss hitner för att tusenårsriket ska kunna börja. Antar att det så de ser det. Men jag förstår inte riktigt hur de får det att gå ihop. Men de är varmt troende 💕 och älskar Guds Ord. Men alla vi som tror på JESUS kommer säkert att vara med om uppryckandet.

Men kära du,fortsätt att tro som du tror! JESUS KOMMER SNART,det ser vi tydligt. 👆

Svara


AnnMarie 24/8-2019, 12:34

Svar till SA.

Det här är uppenbarligen en mycket känslig fråga för dig och många andra kristna.

Vi får helt enkelt acceptera att vi tror olika om detta!

50 % tror på ett uppryckande 50 % tror inte på nåt uppryckande Vi är lika mycket frälsta oavsett!

Svara


SA 24/8-2019, 12:45

Det handlar inte om , som JAG tror ... det handlar om vad Guds ord säger, möta Jesus i skyn fira bröllop , sen regera med honom på jorden tusenårsriket , men det bästa är att läsa själv , det blir förvirrat om man inte läser som det står , för mej är det inget som helst förvirrat ... tycker det är så tydligt , tex de som dött i Kristus ska först uppstå och tillsammans vi som lever ryckas upp , och två som mala på samma kvarn , en ska ryckas upp en ska lämnas kvar , har inte alla läst det? Det är viktigt att se helheten , annars blir det ju konstigt och förvirrat , läs bibeln då får man klarhet,

Svara


AnnMarie 24/8-2019, 12:47

Christer

Dagens 🌹 till dig och en stor eloge för ditt klargörande om frälsningen i denna fråga!

Dessutom man blir glad av din sång och musik!🙂

Svara


SA 24/8-2019, 12:52

Om man tror på Guds ord , och det som står där , tydligt och klart, så borde ju 100% tro på uppryckandet , det står ju om att det ska ske så , allt som står i Guds ord kommer SKE, för mej är det ingen som helst känslig fråga , jag litar helt och fullt på Guds ord 👍

Svara


Tommy 24/8-2019, 13:46

Jag tänker Jesus kliver ner och sätter fötterna på Oljeberget, precis som han en gång farit upp skall han komma tillbaka. Jag har inte sett videon, hade den varit textad så hade jag sett. Men visst har jag funderingar till Uppryckandet också, eftersom jag också kan läsa in sådant. Men jag vet inte hur Jesus skall in på Arenan, alla kommer se detta, alltså gå inte och sök, här är Jesus eller där är Jesus. Han kommer in och alla skall kunna se det, hur Gud Uppenbarar detta för allas ögon har nog inte med tv eller kamera teknik att göra, Gud har skapat människan, och blåst in Livsande av sig själv, så de får Liv, låter solen lysa på Onda och Goda, Allas Fader egentligen, och Öppnar dörren helt för detta att alla skall kunna se Kungars Kung komma in på Arenan. En del menar att ett Uppryckandet är före vedermödan, och en del Kristna lämnas kvar i Vedermödan med allt detta, som beskrivs av svår tid, men samtidigt tycker jag det på sätt och vis varit svår tid, med Kristna förföljelse och utränsning och Folkmord på Kristna, så vad för tecken behövs mer innan Jesus sätter fötterna på Oljeberget och vi ser Judarna komma och församlas tillbaka som duvor till Israel , men duvorna är moderna plan de kommer hem från världens alla hörn. ???. Så visst Kliver Kanske Jesus in stunden tiden vet bara Fadern.

Svara


Lena Henricson 24/8-2019, 15:20

Bibeln lär oss att den som tror på JESUS blir frälst. ✝️ Syskon,så underbart det är att vara frälst och veta att vi snart ska få möta JESUS 👆 och se honom sådan som Han verkligen är!!! Låt oss vara beredda och ha olja i våra lampor! 🔥

Svara


Steven 24/8-2019, 16:02

Nog tror de flesta på ett uppryckande? Det ståt att så ska ske i Danielsboken 12. Men skiljefrågan är väl när det sker?

- Sker uppryckandet av de troende och sedan lever de ogudaktiga kvar på jorden?

Eller sker uppryckandet i samband med Domens Dag när allt mänskligt liv på jorden förintas?

Svara


Roger T. W. 24/8-2019, 17:00

Jag har sett vetenskapliga lärare kräva att man ska ta emot allt de säger. Inte tänka själv och kanske finna en annan lösning. Det är ju när man tänker själv som man kan hitta det nya. Den tanken bör också finnas i våra kristna församlingar.

Redan i afton ska du vara med mig i paradiset, sade Herren till rövaren. Många har redan samlats där ovan och de samlades först.

Det börjar med att tro på Herren och sedan försöka göra vad Han säger. Hans levnadsregler och bättringen. Det börjar inte med att förstå allt. Ska man behöva vara fullärd som på ett kristet seminarium innan man kan låta döpa sig? Nej. Vad visste den troende Paulus innan han som ung sattes att studera skriften? Han växte år efter år och gick över till Herren, det fick han inte lära sig i synagogan. Han vände på många verser i GT och förklarade dem. Hans tankearbete var intensivt och det kan ha tagit månader att författa ett enda brev. Han såg verserna på ett nytt sätt och undervisade oss. En annan tolkning.

Det är bra att den här saken diskuteras. Det börjar med Herren och vi följer efter med de insikter vi har och vi har inte alla. Tro på Frälsaren och var inte bekymrad. Om Han kan fånga in mig, kan han fånga in vilken knöl som helst och Han kräver inte att jag ska förstå allt i den höga Bibeln. Vad tror ni vi gör när tiden är inne? Vi studerar. Vårt uppdrag är att förkunna Herren med ljus och kärlek, inte att vara teologiska professorer.

Herren kom mig närmast på Nalen där undervisningen var enkel. Barnen fick mat i rätt tid. Jag såg omvändelser och bröllop. Vad visste de? Att Herren lever och frälser. Lägg inte bördor på de små. Det finns ett Bibelord om det.

Svara


SA 24/8-2019, 17:58

Ove Lindeskär , är oerhört insatta Guds ord , han har jag lyssnat på mycket , och hans förkunnelse är klockren , där har jag fått en grundlig undervisning . Så tacksam för det, där finns ingen förvirring . Amen 👍

Svara


Leif Boman 24/8-2019, 18:08

Svar till SA.

Ove är en jättebra förkunnare...

Svara


SA 24/8-2019, 18:20

Svar till Leif Boman . Ja verkligen , och bra vigselförrättare oxå , han vigde oss ❤️

Svara


AnnMarie 24/8-2019, 18:39

Svar till SA.

Sven Reichmann var också bra.

Utan hans undervisning undrar jag ibland om min tro hade överlevt galenskaperna i "trosrörelsen"

Svara


SA 24/8-2019, 20:06

Svar till AnnMarie det kan jag mycket väl förstå , han är oxå bra 👍

Svara


jean 24/8-2019, 21:12

vi kommer inte vara med om vredesdomen,,,det börjar redan efter uppryckandet läs vidare i kap 5 Gud kommer inte låta detta drabba oss sanna troende (inte de ljumma )..vi behöver be för dessa själar

Herren Jesu Nåd!!

Svara


jean 24/8-2019, 21:19

Svar till Lena Henricson.

Hej Lena,

näst kommande allra störta event är hänryckningen ,kommer inte ske i mitten av vedermödan det är bibeln väldigt tydlig med ,vi kommer inte vara med om det .Det har Herren Jesus get Sitt ord !!

Herrens frid

Svara


Lena Henricson 24/8-2019, 21:40

Svar till jean.

Frid vare dig också, käre bror!! 🙂

Svara


Stefan Jonasson 25/8-2019, 11:22

Det räcker med att tro på JESUS.. Alla dem som tror på hans namn... Alla som tror på JESUS vet att han skall komma tillbaka för att hämta oss till himlen.... När vi dör kommer JESUS och tar oss till paradiset.... Eller när världen kommer till sitt slut.. Alla frälsta vet nog om det,.. det är ju själva hoppet med vår tro att vi ska komma till himlen...

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, måndag 16 september 2019 kl. 12:17

Jesus söker: Dag, Daga!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 16 september 2019 11:02

Låt oss alla stå i tro och tillförsikt om ditt ord och ditt löfte i ditt ord herre.Glömma våra egentankar och oro ang situationer.Sträcka oss fullt ut till dig.Förlåt oss vår synd herre amen


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp