551 online! | Sidvisningar idag: 106 060 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

I flera länder kan man i dag byta juridiskt kön. Därför vill den nederländske mannen Emile Ratelband ändra sin juridiska ålder med 20 år

Född i fel kön?

Han jämför sin situation med personer som upplever sig vara födda i fel kön, och vill därför få sitt födelsedatum ändrat från 11 mars 1949 till 11 mars 1969.

Ta emot Jesus

Fast vill han bli ung på nytt ska han ta emot Jesus och bli frälst! Jag är idag 54 år, men för 34 år sedan tog jag emot Jesus som 20-åring och blev född på nytt!

Jag är alltså bara 34 år gammal! Jag behöver inte ljuga om min ålder med att schackra med den med massa juridiska lögner!

På samma sätt gäller det med dem som säger sig vara födda i fel kön: Ta emot Jesus! Då blir du född på nytt och på rätt sätt!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 20 november 2018 19:52 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


13 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Karin

HAHAHAHAHA!!!!

Svara -   - 20/11-18 20:28 -


Niklas Jönsson

Vad är det för konstigheter som förekommer hela tiden idag detta, för några dagar sedan om dockan, det går inte att konstatera något annat än att vi verkligen närmar oss herrens ankomst. Det är satan som sätter spel i folks huvuden som gör att det dyker upp sådan idioti som mannen enligt ovan och mannen med dockan och att folk plötsligt blir osäkra på vilket kön dom tillhör, svaret finns mellan benen för dom som är osäkra på den frågan, sånt var folk aldrig osäkra på förr men nu i den absolut sista tiden då sätter satan spel i folks huvuden och då uppstår de här konstiga fenomenen.

Svara -   - 20/11-18 20:32 -


Leif

Jag är första gången född 1963 men är ändå nuförtiden inte äldre än ca 24 år😁

Svara -   - 20/11-18 21:49 -


Stefan Jonasson

2 tess 2:9-12 den laglöses ankomst...... Som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte gav plats för kärleken till sanningen i sina hjärtan så att de kunde bli frälsta..... Därför sänder GUD en kraftig villfarelse över dem så att de tror på Lögnen.. Och blir dömda alla dem som inte trott på sanningen utan njutit av orättfärdighet.... Det tecknet är vi på väg att se begynnelsen på världen 🌏 håller ju på att bli galen 🤪. Det är nog ingen idé att frossa i all galenskap och förfasa sig för mycket låt det vara alla som förnekar GUD och för härdar sig får ta konsekvenserna själva... Så är det... Det finns också en varning till dom som vill lägga till något till GUDS ORD eller dra bort något.. Dom kommer att slås av Lögnen...

Svara -   - 21/11-18 00:31 -


Stefan Jonasson

Att förneka JESUS KRISTUS i längden förhärdar hjärtat.. Och kan leda till att man går vilse i Lögnen... Men GUD är God och är alltid redo att ta emot den som sänder honom en ärlig bön.. Det är nog mer människor än vi tror som i sin ensamhet ropat till sin skapare och blivit frälsta.. Och aldrig satt sin fot i en kyrka där det bara predikas bättring omvändelse helgelse självförbättring.. Osv osv istället för att berätta om det eviga livets gåva..... Kom och ta emot gratis helt fritt för intet *upp och ANDEN Och bruden(kyrkan) säger kom!! Och den som törstar må komma. Ja den som vill, må ta emot livets vatten för intet... Ordet gratis betyder gratis... Ordet gåva betyder gåva(rättfärdighetsgåvan) nåd betyder nåd... Att försöka ändra betydelsen av dessa ord lägger en slöja för härligheten i GUDS NÅDS EVANGELIUM.. frälsning först (frikänd från den yttersta domens konsekvenser) sedan helgelse en livsprocess.. Syndanaturens utplånande dö bort ifrån synden och leva för rättfärdigheten.. Vi kan falla men vi reser oss alltid för att vi vet att vi är frälsta och tillhör JESUS hur misslyckade vi än känner oss.. Sedan Det tredje och sista steget när vi lämnar jordelivet och aldrig mer skall stapla och falla vi är framme hemma hos GUD all synd lidande och sjukdom är borta för alltid...

Svara -   - 21/11-18 01:00 -


Inge

När jag läser denna artikel så uppfattar jag denne mans agerande mera som en protest och en provokation mot den norm förskjutning och den utveckling vi nu ser i samhället, särintressen kräver nu sin fulla rätt även om det sker på andras bekostnad. Han försöker endast sätta focus på alla de märkligheter som nu uppträder i mänskligheten, där människor upplever sig kränkta på alla möjliga sätt och kräver sin rätt, det som tidigare var onormalt, skall nu betraktas som det onrmala och tvärtom.

Svara -   - 21/11-18 04:08 -


Martin

Själv är jag 50 år enligt födelseatteten och har levt i mitt dop sedan dess. Är varken yngre eller äldre än så. :)

Svara -   - 22/11-18 09:24 -


Leif

Svar till Martin.

När blev du född på nytt, dvs den andra ggn, eller har det aldrig skett?

Svara -   - 22/11-18 09:42 -


Lars-Erik Molin

Kom till Sverige. Det är bara att ange den ålder man önskar...

Svara -   - 22/11-18 16:38 -


Martin

Leif. Jag blev döpt som barn. Mina föräldrar har i hela sina levt med Herren. Den relationen ledde de mig in i. Den har jag levt i i med och motgång. I dödsskuggans dal och i förklarade stunder.

Så är det. Gud är så mycket större än en tröstlös debatt om vilket dop som är giltigt.

Svara -   - 23/11-18 20:27 -


Leif

Svar till Martin.

Det var väl egentligen inte dopet jag i första hand pratade om utan om pånyttfödelsen. Jag vet ju att upplevelsen varierar väldigt mycket kring denna fråga. Den som varit allvarligt troende och verkligen följt Jesus sedan barnsben har ju kanske ofta inte en direkt frälsningsupplevelse som jag hade när jag fattade mitt beslut om att följa Jesus av hela mitt hjärta.

Jag blev ju mycket kraftfullt född på nytt, upplevelsen inom mig och runt omkring mig blev så starkt förvandlade, och jag beslutade omedelbart om att gå hela vägen, att jag också måste följa i Jesu fotspår även vad gäller dopet.

Men, det jag menar är att min pånyttfödelsestund gav mig ett mycket tydligt och kraftfullt minne om exakt när Gud bokstavligen flyttade in i mig. Detta ger mig än idag styrka och kraft, liksom också Andedopet några veckor senare ger oerhörd styrka och livskraft mitt under vardagens tuffa stunder emellanåt.

För mig är ju pånyttfödelsens minne som sagt en styrka och visshet och därför undrade jag hur du Martin upplever det hela, vet du om att du har blivit född på nytt någongång?

Det är inte alls meningen att trycka ner dig på något sätt utan jag bara undrar hur du ser på detta med att födas på nytt? När föddes du på nytt, eller har en visshet om detta bara sakta men säkert växt sig allt starkare genom åren?

Jesu frid och välsignelser...

Svara -   - 23/11-18 21:37 -


Martin

Leif, tack för dina reflektioner och frågor. Uppskattar dem.

Ett kort svar är att det är en visshet som vuxit sig allt starkare med åren. Sedan har också jag haft upplevelser av gudsmöten. Några är fast ristade i mitt minne. De är för mig snarare mitt gensvar på vad vår frälsare redan gjort för mig.
Kanske egentligen lite andra ord på samma sak?
Numera är min tro att jag bara vet att jag vet att att att Han bor i mig och jag är hans.
Gillar lugna samtal och reflektioner om vår tro!

Svara -   - 24/11-18 11:01 -


Leif

Svar till Martin.

Ok, härligt Martin. Ja, det viktiga är ju inte exakt hur det skedde utan att vi äger tron om att vi är Guds barn genom Jesus, att vi har denna starka visshet som förhoppningsvis kan sprida sig och få andra till att längta efter det.

Att inom sig helt säkert veta att ens framtid är i trygga händer är det bästa en människa någonsin kan äga!

Svara -   - 24/11-18 12:53 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

10

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

7

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

12

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

47

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 13:35

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 639 326 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 338 kommentarer och 60 515 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp