Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Kommentarer | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Adolf Hitler var också vegetarian

Förskola vill "rädda klimatet" genom att alla barn ska äta vegetariskt.

Mat på tallrik.

Jag tänkte på det här med Adolf Hitler då jag läste att det finns en förskola i Västerbotten som vill "rädda klimatet" genom att alla barn ska äta vegetariskt. Vad är det som håller på att hända?

Christer ÅbergAv Christer Åberg
lördag, 26 oktober 2019 16:10

Adolf Hitler var vegetarian

"Något kött fanns inte, eftersom Hitler var vegetarian. Maten var god, väldigt god, men vi kunde aldrig njuta av den."

Detta berättar en av Hitlers provsmakerska Margot Wölk som överlevde andra världskriget. På Hitlers tallrikar fanns grönsaker, såser, nudelrätter och exotiska frukter.

Hitlers matplaner efter kriget

Det råder delade meningar varför Hitler var vegetarian. Kanske berodde det på hälsoskäl eftersom han hade problem med sin mage.

Så här skriver Joseph Goebbels i sin dagbok den 26 april 1942:

”En ansenlig del av vårt samtal ägnade Ledaren åt den vegetariska frågan. Han är mer övertygad än någonsin om att köttätande är skadligt för mänskligheten. Självklart vet han att vi under kriget inte kan förändra vår livsmedelsförsörjning i grunden. Men efter kriget har han för avsikt att ta itu med även detta problem. Kanske har han rätt.”

Jag tänkte på det här med Adolf Hitler då jag läste att det finns en förskola i Västerbotten som vill "rädda klimatet" genom att alla barn ska äta vegetariskt. Vad är det som håller på att hända?

All mat renas

I Bibeln får man äta all slags mat. Det finns inget förbud. Det är nog inget problem för klimatet heller vad för slags mat vi äter, utan det är nog andra problem. Förresten så renar kroppen all mat, vilket Jesus själv säger.

Mark 7:18. Då sa han [Jesus] till dem: Är ni också så oförståndiga? Förstår ni inte att inget som utifrån kommer in i människan kan orena henne? 19. För det går inte in i hennes hjärta utan ner i magen, genom vilken all mat renas och har sin naturliga utgång.

En sak är viktigt

Dessutom står det också så här i Bibeln:

Apg 15:28. För den Helige Ande och vi har beslutat att inte lägga på er någon ytterligare börda, förutom detta som är nödvändigt:

29. Att ni ska avhålla er från det som är offrat åt avgudarna, och från blod, och från kött av kvävda djur och från otukt. Om ni noga aktar er för detta, gör ni rätt. Farväl.

Själv resonerar jag så här om vad som är nyttigt och onyttigt: Ät allt i lagom mängd så blir det nog inga problem.

Vilken tröst detta ger oss. Vi behöver inte hålla på med massa lagar och kontroll för att bli frälsta. Bara en enda sak är viktigt och det är att man tar emot Jesus och blir frälst. 

Jag läste en gång om en läkare som drack två liter morotsjuice om dagen eftersom det skulle vara nyttigt. Han dog av skrumplever för att hans lever klarade inte av så mycket morotsjuice varje dag.

Propaganda

Det här med klimatet verka vara en undanflykt för att kontrollera människor. Vad är det för en agenda som egentligen ligger bakom? Är det för att till sist kunna sätta Antikrist på tronen?

Du behöver inte vara rädd för vad du äter, och inte heller behöver du ha dåligt samvete. Ät och må bra. Gå inte på propagandan som kommer på olika sätt för att kunna styra och kontrollera ditt liv. Sådan propaganda blir mer och mer tydligt i den tid som vi nu lever i. Det är ett tidstecken.

Det enda som är viktigast och betydelsefullt i ditt liv är att du tar emot Jesus Kristus och blir frälst!

Rom 14:17. För Guds rike är inte mat och dryck, utan rättfärdighet och frid och glädje i den Helige Ande.


#Vegeterian #Adolf Hitler #Förskola #Västerbotten #Klimatet


24 kommentarer


x
Daniel Carleson
lördag, 26 oktober 2019 19:21

Hitler var också den förste som fridlyste vargarna.

Svara

x
Mikael
lördag, 26 oktober 2019 19:49

Kommer snart:
Inför aktiv dödshjälp-för att rädda klimatet

Svara

x
Alf
lördag, 26 oktober 2019 21:22

Den nya världsordningen kommer bara bestå av en svag massa av undernärda och kontrollerade människor utan rättigheter eller makt som tvingas äta insekter. Typ. Familjen existerar inte längre utan alla går runt med ett serienummer aka Orwell stil utan egentlig identitet eller trygghet. Allt detta fasas in under täckmantlar av rättigheter av olika slag. Det är en mycket svår tid som väntar mänskligheten. Men i Jesu namn...

Svara

x
Calle
lördag, 26 oktober 2019 21:40

Jesus åt fisk och lammkött... Kött är den bästa proteinkällan som Gud har gett oss......

Svara

x
Torsten Edelstam
lördag, 26 oktober 2019 23:42

Det är inte fel att äta kött.

Svara

x
Sandra
söndag, 27 oktober 2019 01:05

Jag personligen äter inte blodpudding och jag äter inte halal om jag vet att det är det. Vet jag det inte har jag inga samvetskval ens efteråt om någon skulle berätta det för mig! Men det är faktiskt offrat åt avgudar!

Jag skulle aldrig döma någon som äter blodpudding dock. Jag serverar min hund blodpudding ibland. Det har jag inga betänkligheter över. Hon är en hund och en hund är en hund så...

Svara

x
Tom
söndag, 27 oktober 2019 12:36

Trams. Gud har skapat djuren till oss för att vi ska äta upp dom.
Men djuren ska givetvis växa upp under bra livsvillkor och välsigna allt som lever och tacka gud
Man ska äta varierat så mår man bäst. Att tvinga barn äta endast veg är vansinne, nån måste göra nåt

Man kan ana det kommande globala systemet som ska tvinga in folk i fållan

Svara

x
Stefan Erlandsson
söndag, 27 oktober 2019 17:28

Fast Hitler var inte vegetarian annat än under en kort tid eftersom läkare hade rekommenderat detta av hälsoskäl.. men vad det skulle ha någon relevans när man ser till varför allt fler idag väljer vegetarisk kost förstår jag inte.

Svara

x
Sandra
söndag, 27 oktober 2019 23:42

Jag tycker fängelsekunder kan äta vegetariskt så kan barnen som växer äta kött! Det handlar ju bara om pengar! Egentligen!

Svara

x
Henric
måndag, 28 oktober 2019 12:53

Hellre att en vegetarisk kost är lättare att bryta ner likväl billigare. Du kan även framställa den i eget hushåll. Easy peasy. Det finns baljväxter som är rika på protein så du kan få i dig proteiner, kolhydrater, vitaminer och Främst fibrer. Läs Kinastudien mina vänner.

Svara

x
Gustaf
måndag, 28 oktober 2019 13:08

Jag äter vegetarianskt hemma pga klimatpåverkan som köttindustrin har. Jag gillar kött och uppskattar det med då jag vara äter det 1 gång i veckan kanske. Ser inget fel med att en skola skulle ha det liknande. Väldigt god och nyttig mat.

Svara

x
Sven Thomsson svarar Tom
måndag, 28 oktober 2019 14:12

Jag håller med dig, Tom. Gud skapade djuren för att människorna skulle ha dem som föda. Det hör faktiskt till skapelseordningen. När det gäller klimatet finns det mycket värre klimatförstörare än nötkreatur som pruttar.

Skolbarn får inte tvingas att äta enbart vegetariskt. Detta tvång måste stoppas. Det är som du skriver, att allt detta tvång i skamhället (ironi)är förberedelsen för det antikristliga tvångssystemet.

Svara

x
Mikael W
måndag, 28 oktober 2019 14:29

Jag äter enbart kött.
Vill ogärna döda 25 st tomater för att äta mig mätt. En vattenbuffel räcker till flera måltider, eller åtminstone två måltider, och jag behöver bara döda ett liv istället för 25 liv. Så låt barnen få äta vattenbuffel på dagis för miljöns skull


Svara

x
Sven Thomsson svarar Mikael W
måndag, 28 oktober 2019 15:22

Ja, kött från vattenbuffel är säkert välsmakande. En vattenbuffel räcker definitivt till en hel skolklass. Det borde Skolstyrelsen få veta.

Svara

x
Tomas N
måndag, 28 oktober 2019 17:03

Ja ,det är väl inte direkt någon slump att det trycks på för genmodifierad mat och köttskatt m m och allt annat konstigt. Nationen som ligger längst fram inom vegetarisk mat ligger också i topp när det gäller avgudadyrkan(Indien)

Självklart är det bra att dra ned lite på köttätandet och verkligen äta mera grönt,det är nog alla hälso och kostexperter ense om. Men majoriteten av världen folk mår också väldigt bra av att ha kött och fisk i sin kost,särskilt barn som växer.

En bibeltext nämner detta också och det är svårt att bortse från det profetiska i detta

Kapitel 4
Förmaningar till Timoteus
1 Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna✱ kommer några att avfalla från tron och följa villoandar och onda andars läror, 2 förledda av hycklande lögnare som är brännmärkta✱ i sina samveten. 3 De förbjuder folk att gifta sig och befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse av dem som tror och känner sanningen. 4 Allt som Gud har skapat är gott, och inget är förkastligt när det tas emot med tacksägelse. 5 Det helgas genom Guds ord och bön.

En annan sak är också att köttuppfödare och lantbrukare bidrar till att självständiga och självförsörjande och jordnära familjeorienterade människor ger nationen en stabilitet . Även så kan det faktisk vara så att många som tvingas till en vegetarisk kost blir mera passiva i kropp eller hjärna p g a undernäring.
Snälla veganer/vegetarianer ta inte detta personligt,men jag tror allvarligt att det är effekten för många(inte alla) när man inte får äta animaliska produkter

Svara

x
Lasse svarar Tomas N
onsdag, 30 oktober 2019 17:11

Ta inte personligt? Undrar om du har vetenskapliga belägg för det du säger jag är en vegetarian 190 lång 100 kilo utan att vara överviktig,jag har hellerinte några kognitiva besvär.I mitt yrkesutövande har jag drivit projekt som anställd, egen företagare inom olika branscher.Jag tackar för mig på denna hatsajt och de vegetarianer som läser detta tar med största sannolikhet illa upp.Tack för mig // Lasse

Svara

x
Lasse svarar Sven Thomsson
torsdag, 30 januari 2020 06:56

Är jag en dålig människa, när jag äter vegetariskt? Tycker du att jag misshandlat och sysslat med tvång när mina barn bara fått vegetarisk mat? De mår bra i dagsläget och är vuxna nu samt friska, tacksam för svar. Då jag inte fick något svar från Tomas N

Svara

x
Tomas N svarar Lasse
torsdag, 30 januari 2020 07:56

Mina inlägg är riktade till den rörelse och strömningar som är rikyade till att förbjuda köttätande. Som kckså går i linje med olika klimatfrågor och andra förbud som drivs fram av samma anda.
Självklart kan jag som troende inte vara dömande eller nedlåtande mot någon som väljer en livsstil utan kött av olika skäl utan vilja att tvinga andra åt samma håll.
Överlag är det nog bra att minska något på köttätande . Men de rena substituten såslm soya och diverse svampar pekar lite på att detfinns lite desperation inbyggt.
Vi behöver äta mindre överlag och mera grönt.
Och vi behöver verkligen ifrågasätta livsmedelsindustrin och de globala företagen,tillsatser och reklam som får oss att konsemera deras produkter.
Vi är fria att äta det som passar och skall inte göra mat till religion.
Jesu frid!

Svara

x
Lasse svarar Tomas N
torsdag, 30 januari 2020 15:38

Jag tänker inte strida med dig, men jämför med vad du skrev innan, du får absolut tycka vad du vill om mig jag har blivit kallad allt möjligt genom livet.allt gott önskar jag dig Tomas.🙏🤗

Svara

x
Lasse
torsdag, 30 januari 2020 15:53

Att blanda in religion och klimataktivister, jag är varken det ena eller andra, sen förstår jag att du är dietist och hjärnforskare med det du skriver, jag äter min mat med tacksamhet till Gud som ger mig den oförtjänt, vad andra äter bryr jag mig inte om, det enda jag tycker synd om är djuren som visades på uppdrag granskning, är ganska övertygad om att Gud ser dessa djurplågare som övar våld på Hans skapelse

Svara

x
Lasse
torsdag, 30 januari 2020 15:56

Sven Thomson behöver ju inte svara det är valfritt, men det går bra att spy galla över mig.😢

Svara

x
Tomas N svarar Lasse
torsdag, 30 januari 2020 17:23

Jag hoppas du kan se att det finns sådana agendor också,även om inte alla förstås drivs av detta.
Genmodifierat och artificiellt framställt protein som köttersättning,varav vi inte vet något om konsekvenserna.
Sedan är jag förstås också kritisk till livsmedelsindustrin av idag där köttproduktion ingår. Antibiotika i djuruppfödning bl a.
Vi borde gå tillbaka till biodynamiska och småskaliga lantbruk och grönsaksproduktion fritt från bekämpningsmedel. Men det är mycket makt och pengar i livsmedelsindustrin, t ex Monsanto.
Fiskenäringen är ett jätteämne bara det . Mindre utvecklade länder är helt beroende av att bönder och fiskare kan producera livsmedel,liknande som vi själva var en gång. Men det moderna samhällets drift och restprodukter ställer till problem när inte bara 20% ca(Tidigare I länderna ) av befolkningen går hårt åt jordklotet utan en växande del 0ch kanske 60-70% av alla lever "modernt" och inte gammaldags organiskt. Det kanske vänder nu
Jag för min del kommer inte börja äta insekter i första taget.

Svara

x
Lasse svarar Tomas N
torsdag, 30 januari 2020 18:00

Jag vet att det finns sådana agendor, genmodifierade grödor från monsanto särskilt majs är skadligt, jag håller med om att livsmedelsindustrin förstör maten och det finns bara ett vinstintresse för dem, sen är det som du sa när jordens befolkning ökar sin levnadsstandard räcker inte jordens resurser till, vi ska vårda vår värld men en dag kommer den att gå under,vad skönt att vi har vårt hopp till Jesus. 🙏♥️

Svara

x
Lasse svarar Tom
torsdag, 30 januari 2020 20:33

Hur vet du att barnen är tvingade? Du skriver trams vilken vokabulär du besitter, verkligen imponerande.🥴

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 20 februari 2020 17:59
Be att jesus visar mig vägen för mig...är trött på Sverige

Senaste kommentarer

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Tommy.: Profetia från 2007: Trump ska bli en bedjande president - i två mandatperioder

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Christer Åberg: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Jessica: Profetia från 2007: Trump ska bli en bedjande president - i två mandatperioder

Olle A: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Tomas N: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Stefan Jonasson : Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Nils: Rädd för helvetet?

Anna: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Maritha Alm: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Maritha Alm: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Anna: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Madeleine: Påven tillkännager en världsreligion år 2020

Stefan Jonasson : Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Anna: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna

Erik S: Coronaviruset – en kommande global pandemi?

Leif: Är det Gud eller tidningen Dagen som styr? - Angående bönekonferensen Nordens kallelsestund i Solna


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper Creeper

↑ Upp