534 online! | Sidvisningar idag: 38 761 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

"Och det fick makt att giva Ande åt vilddjurets bild, så att vilddjurets bild till och med kunde Tala och kunde låta döda alla som icke tillbådo vilddjurets bild!" Upp. 13:15.

Här talas om hur långt den Tekniska Utvecklingen skall Tillåtas, innan Herren kommer!

Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar.  

Sofia

En sådan var Sofia, som visades i Saud-Arabien och accepteras som medlem där.

Hon är vacker, rör på läppar och ögon och gav förnuftiga svar på frågor hon fick.

En Herrens tjänare läste Upp. 13:15 och tänkte på avbilden som får Ande och kan tala.

Han kom fram till att det blir en AI-dator som översätter språk, en självskapande cod-idol.

Ge liv till avbilden

Detta AI är vad som kommer att ge Liv till Avbilden, och vi har mänskliga robotar idag. Teknologin har förbättrats så mycket att en mänsklig avbild nu kan imitera känslor och ansiktsrörelser, och även tänka som en människa tänker.

I en artikel en tid sedan sades att en "Guds Robot", kan bli en miljard smartare än människan. Det är Rysande, det blir Övermänniskor genom Internet uppkoppling!

Tankeöverföring via internet

Läste hur en man i Indien som var uppkopplad till Internet tänkte på ett ord, som sedan av en man, tror det var i England, kunde återges: Tankeöverföring via internet länder emellan!

Kavin WarWick, professor i cyberteknik och som vill få människa och maskin att flyta ihop och skapa en hybrid en cyborg, får frågan: Vad anser du om artificiell intelligens, AI?

Människa och maskin

Det är att göra det bästa av det, man kopplar ihop den kraftfulla AI med sig själv, man smälter samman, man assimilerar AI i stället för att låta den verka emot en.

Han förklarar: Både människa och maskin använder elektriska signaler och binär kod.

Hjärnans celler är aktiva eller inte precis som datorns artificiella celler, hjärnans celler ger ifrån sig binära signaler som datorn.

Hjärnans signaler kan fås att färdas via nätet, som om det var ett nervsystem.

Kopplat upp sig

Han har faktiskt kopplat upp sig: En mikroelektrodarry i armen är sedan 2002 via nätet kopplad till en robothand, och han blev världens första cyborg.

Jag vände mig till Columbia University i New York, killarna där hjälpte mig att koppla ihop nervsystemet med Internet och en robothand i Storbritannien.

Med implantatet när jag var uppkopplad, kunde jag röra på handen i New York och få robothanden att röra på sig i England.

Signaler i retur

Hjärnan fick sen signaler i retur från fingertopparna, så kunde jag avgöra hur mycket handen tog i, på en annan kontinent.

Med internet och ett implantat behöver hjärna och kropp inte vara på samma plats.

Tror du att våra nervsystem kommer att smälta samman i ett stort nätverk?

Jag hoppas det, det skulle hjälpa människa och maskin till bättre förståelse.

Jag kommunicerar med mekaniska tryckvågor, i hjärnan finns komplexa elektromekaniska signaler.

Följ bibelordet

Låt oss följa Bibelordet: "Så sök det som är därovan, där varest Kristus är och sitter på Guds högra sida! Ja, ha ert sinne vät till det som är därovan, icke till det som är på jorden!"

Ty Ni har Dött och edert liv är fördolt med Kristus i Gud!" Kol. 3:1-3

Låt Inte Internet Uppkopplingen stjäla Tiden med Herren i Ordet och Bönen.  :


NILS

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 11 december 2018 20:23 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


19 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kaj

Det kanske blir hela armér av dessa vilddjur eftersom det står så här i Joel 2:8

Den ene tränger icke den andre,

var och en går sin givna bana;

mitt igenom vapnen störta de fram utan hejd.

Svara -   - 11/12-18 21:52 -


Roger T. W.

Putin säger att den som kommer längst med AI kommer att behärska världen. Nu tävlas det.

Svara -   - 11/12-18 22:50 -


Karl Håkan Sandell

Artificiell Intelligens är en välsignelse, för plötsligt kan alla dessa automater och maskiner etc som vi är omgivna av idag börja bete sig förnuftigt.

Men det är ju med det här som det alltid varit i historien. T ex en yxa kan användas till att fälla träd med och vara till välsignelse. Likaväl som den kan användas till att slå någon i huvudet med och vara till förbannelse.

Det är vi människor som väljer hur vi använder de möjligheter vi får, och här har vi fått ett oerhört starkt verktyg som kan bli till oerhörd välsignelse om vi använder den rätt.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 12/12-18 07:44 -


Karl Håkan Sandell

Jag för min del anser att AI inte är Vilddjurets bild. Vilddjurets bild är TV och den kom redan på 1950-talet. Det är en bild som har liv, rörelse och som kan tala, har ljud.

Den har redan fördärvat hela vårt samhälle och har redan vridit det till ett samhälle fritt från Jesus. Ja den har lyckats döda oss kristna som inte har tillbett det budskap som sänts ut genom den.

Och det märkliga är att man förnekar det här att TV är vilddjurets bild i många kristna sammanhang. Beror det på att man själv är så bunden av TV, sitter där och dyrkar denna bild, och därför förnekar man fakta att det är Vilddjuret som kommer ut ur TV:n.

Är det därför som vi inte har någon Ande i våra församlingar längre. Vilddjuret med sin bild har dödat Anden i våra församlingar.

Det här är allvarligt och därför tycker jag inte om när man lanserar andra tolkningar av Vilddjurets bild. Vi måste vara medvetna om faran i TV och klara att stänga av den när Vilddjuret lurar i oss med sitt falska budskap.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 12/12-18 08:31 -


Karl Håkan Sandell

För dem som undrar om man över huvud taget kan titta på TV vill jag citera Upp 14:12 för den ger Guds syn på det här, där står:

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Här ser vi att när vi tittar på TV, då ska vi titta på de program där man håller Guds bud, Guds befallningar och de som bejakar Jesus tron.

Följer man den här regeln då kan man titta på TV för då är det inte Vilddjurets program man ser. Men givetvis får man se upp för ibland är Vilddjurets budskap insprängt i programmet så att man knappt ser det.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 12/12-18 08:41 -


Karl Håkan Sandell

De TV program som man som kristen kan titta på det är de som kommer från Kanal 10 och Vision Norge etc. Alltså våra kristna TV kanaler. Och här har vi en profetia om det här också i Bibeln. Vi hittar det i Upp 14:6 – 7

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.

Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.

Budbäraren som flyger högst på himlen det är våra TV satelliter och i dem finns alltså de program som sänder Evangelium. Precis som det står här. Och givetvis ska vi titta på de programmen, och inte bara titta utan också stödja de som sänder dem.

Det här är en Guds välsignelse och inte bara det utan vi ser också var vi är i Guds profetia. När vi har kommit hit då har vi passerat kap 13 och Vilddjurets bild har redan funnits ett tag. Och precis så är det ju. TV kom på 1950 talet och De evangeliska TV satellit kanalerna kom efter år 2000.

Så tidsperspektivet i Profetian är alltså ytterligare ett argument för att Vilddjurets bild är just TV och inte någon AI.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 12/12-18 08:58 -


Karl Håkan Sandell

Här bland TV satelliterna i Upp 14:6 – 11 ser vi också de andra typerna av kanaler.

Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.

Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.

Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

I Upp 14:8 har vi våra statliga kanaler som förnekar Jesus, som gör allt för att ta död på vår Kristna kyrka. Kyrkan idag är det stora Babylon som faller och det är därför som det står så här.

Det stora Babylon hittar man i Upp 17 och 18 och hur det faller.

Och i Upp 14:9 – 11 har vi Vilddjurets kanaler som sänds på TV satellit. Det är alla dessa dåliga filmer som lär oss att leva ett värdsligt liv. Som försöker att sätta Idrott i stället för Jesus. etc. All ondskap som sänds ut via TV satelliterna

Och resultatet av det ser vi. Det leder till Guds vrede och tortyr. Det är alltså de här kanalerna vi framförallt ska akta oss för.

Och det intressanta är att här står också Vilddjurets märke nämnt. Man kan idag titta på TV genom internet. Och Internet är just Vilddjurets märke.

Så åter igen har vi här i Upp 13 och 14 ett antal mycket aktuella profetior som inte bara visar oss hur vi ska leva idag utan också sätter in oss i tiden. Det är den här tiden som vi lever i som alltså är speciellt viktig för Gud för snart kommer Jesus och det är därför som vi kan läsa om den så här tydligt här i Upp 13 och 14.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 12/12-18 09:40 -


Sofia

Roboten heter Sophia, inte Sofia.

Svara -   - 12/12-18 09:58 -


nils

Det blir enl.Upp.13:14,det andra Vilddjuret,kallad den falske profeten,som;"Genom de Tecken det har fått makt att göra i Vilddjurets åsyn,förvillar det jordens inbyggare;Det förmår genom sitt tal jordens inbyggare att göra en Bild åt vilddjuret,det som var sårat med svärd,man åter kom till liv".(A-krist). Detta har ännu Ej skett!
V 15."Det fick makt att giva Ande åt vilddjurets Bild,så att vilddjurets bild t.o.m. kunde Tala och kunde låta döda alla som icke tillbådo vilddjurets bild."
¤¤¤
Denna avbild kommer skapas,först när vilddjuret ( A-krist) framträder säger Upp.13:15.

Svara -   - 12/12-18 10:07 -


Anders

OBS detta är ingen lära, utan endast en ärlig vilja att pröva det vi nu ser mot skriften. Bed och läs texten själv så kommer den Helige Ande att visa dig.
När jag hörde om roboten Sophia och att ”hon” ville få ID/medborgarskap och bankkonto osv öppnades en helt annan möjlig förståelse för kapitel 13 i Uppenbarelseboken. Jag började läsa texten, som jag läst så många gånger, men nu för att pröva tanken på om det där talas om AI-robotar? Frånsett att det första vilddjuret fick ett ”sår som hade blivit läkt” - vilket självfallet får oss att tänka på en mänsklig kropp - finns inget som säkert säger att de två vilddjuren faktiskt är människor. Det första vilddjuret som liknas vid både leopard, björn och lejon ”gavs en mun” till att häda liksom det andra vilddjuret av människorna begärde en bild, vilken fick makt att tala och kräva folkens tillbedjan. Inte heller den sista versen, vilken snarare genom att säga att ”det är en människas tal” möjligen stryker under att vilddjuret inte är en människa.
Min vän, du ska inte vänta på antikrist eller på någon robot, nej gör dig redo för Jesu ankomst! ”Kom Herre Jesus!”

Svara -   - 12/12-18 10:51 -


nils

"Nej gör dig redo för Jesu ankomat!" är det jag också önskar med dessa Meil.

Skriver dem som en Bekräftelse vad Guds Ord talat,för att Väcka trötta,Sovande Kristna
Vi,Jesu lärjungar som ju redan har Facit i hand och därför Vet vad som komma skall,får Ej förlora Tron,Hoppet och Kärleken.
Inför allt Ont och det Förfall som ständigt sker,känns livet också svårt för en troende.
Men tror vi på den Bibel vi Säger oss Tro och Bekänner,må vi Sträcka På oss,resa oss Upp för;"Herren är med oss Alla Dagar intill Tidens Ände!"
¤¤¤
Den vision Maurice Sklar fick 1985 om bla. Frukten av Kunskapens träd, fick han ej omtala förrän Herren gav lov,vilket skedde 2005, 20 år efter visionen.
Men som jag vill visa har uppfyllelsen om Internet alltmer gått i uppfyllelse,och blir det slutliga redskapet i A-krists hand till att domptera en förvillad mänsklighet!

Svara -   - 12/12-18 12:02 -


David B

Betydelse av namnet Sophia är vishet (men självfallet menas inte den vishet som Bibeln talar om).

"Att frukta Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd." Ords. 9:10

"För oss har han (Jesus) blivit vishet från Gud" 1 Kor. 1:30

Babels torn är under återuppbyggnad men Jesus Kristus är Herre.

Svara -   - 12/12-18 12:03 -


Thomas

Mer skrämselpropaganda för massorna. AI är bara en ny etikett för ”expertsystem” som jag själv använde på 80-talet och redan då så visade man upp robotprototyper, vilket också var mitt stora intresse. Jag la dock ner mina egna ”AI” försök efter att insett att det måste finnas en själ.

Idag kan vi däremot lagra en enorm massa data plus att alla är uppkopplade, men problemet är dock detsaama som för 40 år sedan; ”skit in - skit ut”.

Svara -   - 12/12-18 14:54 -


Roger T. W.

Svar till Karl Håkan Sandell.

Jag reagerade på TV redan på 80-talet och slutade helt att titta för omkring 10 år sedan. Det får jag betala straffskatt för nu. Det är svårare att programmera de som inte ser på TV. Sådana påverkansförsök gjordes sublimt på 80-talet på kontinenten och de kanske fortfarande görs, inte bara öppen propaganda.

Det är bättre att läsa en bok eller att tänka och fundera. Jag gav många timmar till Bibeln på 80-talet och fick ett viktigt första matförråd.

Vi hade familjegemenskap runt radion när jag var barn. Farmor sydde, farfar tog ett glas (familjen var sekulär med enkla kristna kunskaper) och jag kröp på golvet med hunden. Den gamla musiken minns jag fortfarande. Var är vår gemenskap idag?

Alf Henriksson skrev Antikens historia. Han, som föddes i en fattig backstuga på landet, blev en kulturpersonlighet. TV vägrade han ha och det gjorde honom till en kulturell gigant när han läste in.

Karl Håkan, vi har diskuterade TV förut och du kan ha rätt. Jag har bara svårt att uttala mig säkert om den sista tiden. Jag får inga uppenbarelser, jag bara tänker. Vi får veta vad vi ska veta när vi ska veta det, brukar jag säga i bönen. Det som nu händer i världen och det som har hänt i årtionden snurrar som kugghjul i mitt huvud. Jag tror mig veta att vi står inför stora omvälvningar.

Detta är dagen att ta emot Herren för de som inte har gjort det. Jag kan uppmuntra dem med att Han släppte fram mig efter många bortkastade år, stor okunskap och stora synder. Jag kom från universitetet och fick lära mig att jag ingenting är, en dopgåva. De gamla kunskaperna är viktiga, men gladast var jag på Nalen med de mest föraktade i vårt samhälle. Drinkarna, narkomanerna och de prostituerade. Där hade jag min bästa tid. Kom till Herren som du är. Han möter dig där du är, inte där du borde vara. Säg det en gång till. Säg det också, ni kristne, så att ni uppskattar de Herren tar till församlingen. De fattiga, de andligen hungrande. Här finns inte plats för snobberi. Nåden är inte bara ärftlig, den adopterar. Om ni inte tar emot de små, så är ni som makten, som inte bryr sig om gamla, unga och ofödda.

Svara -   - 12/12-18 17:01 -


JL

Bild är inte en bild, det är en språkförbistring. Läser man King james version

And when the townclerk had appeased the people, he said, Ye men of Ephesus, what man is there that knoweth not how that the city of the Ephesians is a worshipper of the great goddess Diana, and of the image which fell down from Jupiter?
Vi talar alltså om en sten, bildstod eller meteorit när man hör ordet bild. I min värld är det kaba bibeln syftar till. Islam är alltså stenens ande och har gjort stenen levande och byggt templet kring stenen, mohammad är odjuret med de två hornen(shia/sunni) som sa till folket att bygga templet och de som inte ber till stenen kommer dödas. Jag har alltid velat tro att stenen i Kaba är den sten som fanns i det fördömda templet i turkiet(Pergamon/ Ephesien)
Jag vet var du bor: där Satan har sin tron(Pergamon)
På detta sätt blir de ganska lätt att göra rätt om man följer lagen. Det står ju att man inte skall dyrka andra gudar av sten eller några bildstoder. När någon böjer sig åt mecka, så är det just emot en sten, eller som det står, en bild. När man ber till kaba, så får man odjurets märke i pannan. Hjälper man odjuret till makten så får man märkningen på handen. Att det handlar om islam är ju tydligt ifrån Gal:
Men hans son med slavinnan var född efter naturens ordning, sonen med den fria kvinnan tack vare ett löfte. 24Häri ligger en djupare innebörd: de två kvinnorna är två förbund. Det ena kommer från berget Sinai och föder sina barn till slavar, det är Hagar. 25Sinai är ett berg i Arabien
Det är alltså två helt olika förbund. Ett andlig och ett världsligt. Ett från tjänstekvinnan i arabien och ett från den fria kvinnan i Jerusalem.

Svara -   - 13/12-18 00:51 -


Rolf

Funderar på om artificiell intelligens är något som styrs av den onde? Är det denne med sina demoner som agerar i form av detta och lockat människan att mer och mer använda denna kraft?

Svara -   - 13/12-18 06:53 -


Leif

Svar till Rolf.

Ja, Rolf, visst är det så!

Det härstammar från samma källa som ville bli som Gud. Gud vill att människor skall söka Guds vishet Jesus Kristus, och därigenom växa till i insikt.

Därför kan vi djupast sett mycket tydligt förstå vilken källa artificiell intelligens kommer från även om Gud har gett människan både förmågan att skapa och tänka, men man använder dessa förmågor till att vilja ersätta Gud.

Jesu frid..

Svara -   - 13/12-18 07:07 -


nils

Svar till Rolf.

Herren har sagt att den Sista frukten av Kunskapens Träd är det världsomspännande Internet.

Nu går Internet vidare till nästa steg,att genom AI bli sammankopplad med den mänskliga hjärnan.
Man strävar nu efter att skapa en människa,där hjärnan sammankopplad med Internets världsvida information blir en supermänniska,enl. detta sista meil!
Vilket Hemskt framtidscenario,med risken att en sådan skall börja styra Världen!!
Kanske är det vad händer när det kommer i händerna på A-krist,redskapet som gör att han kommer bedraga och förvilla hela mänskligheten?
¤¤¤
Jag vill med mina sista meil informera om den Tekniska utvecklingen som det Tidstecken vi må vara varse om,och Ej bli uppslukade av denna Teknikens Avgud!
Det är Nu tid att vakna Upp ur sömn och likgiltighet för att rädda våra själar.
¤¤¤
Bibeln talar om de katastrofala följder mänskligheten står inför,Intet Ont Anande!
Bibeln talar även om de sovande jungfrurna i midnattstiden,där bara Hälften hade den Helige Andens äkta olja!
Vi må i den relativt lugna tiden Nu,på större Allvar söka Herren i bönen och Ordets lydnad,annars faller även vi Utvalda offer för Villfarelsen och Lögnen! Mvh/nils

Svara -   - 13/12-18 10:20 -


nils

Svar till JL.

Det kan knappasr ungå någon Bibelläsare att Upp.13,handlar om den kommande

A-krists herrvälde,som också profeten Daniel talade om i Dan.7:7-10 och V.23-27.
Det som där står handlar om det sista Världsriket som avslutas med orden i V 13,
"Sedan fick jag i min syn om natten se hur en som liknade en Människoson kom med himmelens skyar och Han fördes fram inför Honom.
V 14."Åt denne gavs välde och makt och ära och rike,och alla folk,stammar och tungomål måste tjäns Honom.
Klarare besked går ej att fås angående Upp.13 och 14 som slutar med Guds Vredesdag,V 18-20! Mvh/nils

Svara -   - 13/12-18 13:17 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:57

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 631 623 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp