DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Äkta profeter och profetior

Av: Christer Åberg
lördag 3 juli 2021 10:25

Äkta profeter och profetior

Ett av tecknen på att vi lever i den sista tiden är att människor skulle profetera då den Helige Ande har kommit över dem!

Nu för tiden talar man ofta om falska profeter, men har du tänkt på att i de här yttersta dagarna också finns äkta profeter? Om det nu finns falska profeter, då måste det också finnas äkta profeter. Allt är inte falskt.

Äkta profeter

Apg 2:17-18. 
Och det ska ske i de yttersta dagarna, säger Gud: 
Jag ska utgjuta av min Ande över allt kött, 
och era söner och era döttrar 
ska profetera, 
och era ynglingar 
ska se syner, 
och era äldste 
ska drömma drömmar. 
Och över mina tjänare 
och över mina tjänarinnor 
ska jag i de dagarna utgjuta av min Ande, 
och de ska profetera.

Nu för tiden talar man ofta om falska profeter, men har du tänkt på att i de här yttersta dagarna också finns äkta profeter? Om det nu finns falska profeter, då måste det också finnas äkta profeter. Allt är inte falskt. 

Det som vi läste är ett verk av den Helige Ande. När den Helige Anden kommer över människor ska de bland annat profetera. När någon profeterar så är det alltså ett verk av den Helige Ande. 

Yttersta dagarna

Det står att Anden ska utgjutas i de yttersta dagarna. Det står inte i de kommande dagarna. De yttersta dagarna rådde redan då den Helige Anden kom på pingstdagen för cirka 2000 år sedan. 

Sedan dess har Anden varit på jorden. Du behöver inte vänta på att han ska komma - Han har kommit. Han ska inte utgjutas igen. Han är utgjuten. För att den Helige Ande ska komma över dig behöver du nu ta emot honom. 

Vanliga människor

Vilka är de som ska kunna profetera? Era söner och döttrar. Mina tjänare och mina tjänarinnor. Alltså vanliga människor som tror på Jesus och som den Helige Ande har kommit över. Är du en vanlig människa som tror på Jesus? Då ska du kunna profetera!

Det finns det äkta

Jag ville lyfta fram detta eftersom det finns en del i den här sista tiden som är så fixerade vid det falska och vill gärna lyfta fram och peka ut alla falska profeter, men det finns också det som är äkta. Det finns äkta profeter och profetior. Allt är inte falskt. Ett av tecknen på att vi lever i den sista tiden är att människor skulle profetera då den Helige Ande har kommit över dem!

Christer Åberg

#Falska profeter #Profeter #Profetera #Yttersta dagarna

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Coops butiker stängda efter IT-attack

→ Nästa
Ur-gammalt och ur-fånigt


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

torsdag 11 augusti 2022 10:32
Be för mig för alla plan i livet gud vet. Be även för min familj och om blodetsbeskydd. Beom frihet för oss alla och gud leder mig rätt.
torsdag 11 augusti 2022 10:23
Bed för min lillasyster , bett i åratal , Gud gör ett under snart , så hon tar emot Jesus och blir frälst , hon mår inte bra , tack ❤️
torsdag 11 augusti 2022 10:20
Tack till alla som bett för min fot! Kan gå lite längre sträckor nu. Hans välsignelser till er alla!

DAGENS

Vecka 32, torsdag 11 augusti 2022 kl. 20:33

Online: 79

30781 sidvisningar hittills i dag
(32521 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Susanna

“Jag jublar över dina vittnesbörds väg som över stora skatter.” - Psalm 119:14

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.60 sekunder

↑ Upp