660 online! | Sidvisningar idag: 158 819 | Igår: 178 682 |

www.apg29.nu


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

I fråga om det ni skrev svarar jag: Det är visserligen bäst för en man att inte röra en kvinna. Men för att undvika otuktssynder skall varje man ha sin hustru och varje hustru sin man. Mannen skall ge sin hustru vad han är skyldig henne och på samma sätt hustrun sin man. Hustrun bestämmer inte över sin kropp, det gör mannen. På samma sätt bestämmer inte mannen över sin kropp, det gör hustrun. Håll er inte borta från varandra utom möjligen för en tid med bådas samtycke, så att ni kan ägna er åt bönen. Och kom sedan tillsammans igen, så att Satan inte frestar er, eftersom ni inte kan leva avhållsamt. Men detta ger jag som ett råd, inte som en befallning. Helst skulle jag vilja att alla människor vore som jag. Men var och en har sin gåva från Gud, den ene av ett slag, den andre av ett annat. 

Till de ogifta och änkorna säger jag att det är bäst för dem om de förblir som jag. Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär. De gifta ger jag en befallning som inte är min utan Herrens: En hustru får inte skilja sig från sin man - skiljer hon sig skall hon förbli ogift eller försona sig med sin man - och en man får inte överge sin hustru. 

Till de andra säger jag, inte Herren: om en broder har en hustru som inte är troende och hon är villig att leva med honom, får han inte överge henne. Och om en hustru har en man som inte är troende och han är villig att leva med henne, får hon inte överge honom. Ty mannen som inte tror är helgad genom sin hustru, och hustrun som inte tror är helgad genom sin troende man. Annars vore era barn orena, men nu är de heliga. Men om den otroende vill skiljas, så låt honom göra det. I sådana fall är brodern eller systern inte bunden som en slav. Gud har kallat er att leva fredligt tillsammans. Vet du då, hustru, om du kommer att frälsa din man, och vet du, man, om du kommer att frälsa din hustru? 

Bara det vet vi, att var och en skall leva i den ställning som Herren har tilldelat honom, då Gud kallade honom. Detta föreskriver jag i alla församlingar. Blev någon kallad som omskuren, skall han inte försöka att dölja det. Blev någon kallad som oomskuren, skall han inte låta omskära sig. Det har ingen betydelse om någon är omskuren eller oomskuren. Vad som betyder något är att man håller Guds bud. Var och en skall bli kvar i den ställning han hade när han blev kallad. Blev du kallad som slav, så sörj inte över det. Även om du kan bli fri, så förbli hellre slav. Ty den som var slav när han blev kallad av Herren, är en Herrens frigivne, och den som var fri när han blev kallad, är en Kristi slav. Ni har blivit köpta och priset är betalt. Var inte slavar under människor. Bröder, var och en skall inför Gud förbli vad han var när han blev kallad. 

I fråga om de kvinnor som lever ogifta har jag ingen befallning från Herren, men jag ger ett råd såsom den som genom Herrens barmhärtighet är trovärdig. Jag menar då att i det svåra läge som nu råder är det bäst för en människa att förbli som hon är. Är du bunden vid en hustru, försök då inte att bli fri. Är du inte bunden, så försök inte att få hustru. Men även om du gifter dig syndar du inte, och om en ogift kvinna gifter sig syndar hon inte. Sådana kommer dock att få utstå lidanden, och jag vill skona er. Men det säger jag er, bröder: Tiden är kort. Även de som har en hustru skall nu leva som om de ingen hade, och de som gråter som om de inte grät, de som gläder sig som om de inte gladde sig, de som köper något som om de inte kunde behålla det, och de som använder sig av den här världen som om de inte fick ut något av den. Ty världen, sådan den är, går mot sin undergång, och jag vill att ni skall vara fria från bekymmer. Den ogifte är angelägen om det som tillhör Herren, hur han skall göra som Herren vill. Den gifte är angelägen om det som tillhör världen, hur han skall vara sin hustru till lags, och så blir han splittrad. Den ogifta kvinnan, jungfrun, tänker på det som tillhör Herren, att hon skall vara helig både till kropp och själ, men den gifta kvinnan tänker på det som tillhör världen, hur hon skall vara sin man till lags. Detta säger jag för ert eget bästa, inte för att snärja er, utan för att ni skall leva anständigt och stadigt hålla er till Herren och inte slitas hit och dit. 

Men om någon tror sig handla orätt mot sin ogifta dotter som är giftasvuxen och vill gifta sig, då skall han göra henne till viljes. Han syndar inte. Låt dem gifta sig. Den däremot som är fast i sitt sinne och inte står under tvång, utan kan handla fritt efter sin egen vilja och har föresatt sig att låta sin dotter förbli ogift, han gör något som är bra. Alltså: den som gifter bort sin ogifta dotter gör något bra, och den som inte gifter bort henne gör något som är ännu bättre. 

En hustru är bunden så länge hennes man lever. Men om mannen dör, är hon fri att gifta om sig med vem hon vill, bara det sker i Herren. Men lyckligare är hon om hon förblir som hon är. Det är min mening, och jag tror att också jag har Guds Ande.

‭‭Första Korintierbrevet‬ ‭7:1-40‬ 


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 22 september 2018 01:13 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


55 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

AnnMarie

Tiden är kort säger Paulus. Ty världen sådan den är går mot sin undergång säger han också. Han trodde väl att de levde i sista tiden redan då men där hade han fel.

Svara -   - 22/9-18 10:16 -


nils

Det celibat Katolska kyrkan påbjuder sina präster,och där även munkar och nunnor avlägger kyskhetslöften är Obibliskt.

Att det strider mot naturens ordning,visar sig också i de ständiga övergrepp som sker bland katolikerna.
"Genom Lögnpredikanters skrymteri....och som Förbjuda Äktenskap," 1Tim.4:2-3.
Det är starka ord som Paulus här riktar mot en Osund livsstil,även om han själv rekommenderar andra att leva som han gjorde som ogift.
¤¤¤
Men viktigt här är det avfall som skett inom den Kristna kyrkan,gällande skilsmässor!
Och än sämre,de Omgiftensom skerr därefter,vilket då blir ett äktenskapsbrott vilket Jesus själv sade var stridande mot Guds Ord.
Här har vi ingen rätt att Fördöma Katolska Kyrkan,med detta Avfall som vi Idag accepterar i dagens Församlingar som en anpassning till Världens livsstil.
¤¤¤
Kan det idag Predikas över orden i 1Kor.6:9, "Faren icke vilse.Varken otuktiga människor...eller äktenskapsbrytare...skola få Guds Rike till arvedel."
Vi är så ivriga att Fördöma homosexualitet,Men går ej tillrätta med den Synd som sker inom vår Egen kyrka angående äktenskapets Trohet!
Jesus själv talade om äktenskapsbrott,som också står i det 7-e Budordet av de 10.

Svara -   - 22/9-18 10:48 -


Tror

Sexuell Övergrepp som sker i katolska kyrkan är eller var inte kyrkans fel. För kyrkan har sina riktningar, där ska den följas,

Dessutom ingen blir tvingande för att bli ett celibat liv, det är man själv väljer Hur ska man tjäna GUD.

Äktenskap eller celibat, vilken är bäst?

Jesus och Paulus säger celibatet är bäst, om du kikar din bibeln lite ordentligt.☺

Svara -   - 22/9-18 11:46 -


Lasse

Svar till nils.

Gå bort i ogärningsman ty jag känner eder icke, med alla mina fel och brister är jag ju där, det enda jag har är Jesu nåd och kärlek 💖 till mig och att Gud lägger allt i glömskans hav, där det är fiskeförbud, jag släpper stenen och vet att Gud dömmer rättvist. Allt gott Nils 💟🙏

Svara -   - 22/9-18 12:07 -


Lasse

Svar till Tror.

Kikade i Bibeln och där står att det är inte var bra för Adam att vara själv samt att vi skulle försöka oss, behovet av tvåsamhet finns hos både kvinnor och män, tänk att få träffa en kvinna som Dom😍 ha en välsignad dag Tror💝

Svara -   - 22/9-18 12:12 -


Lasse

Svar till Tror.

En kvinna som Dorkas ska det vara😉

Svara -   - 22/9-18 12:14 -


Tomas N

I Matteus 19:4 börjar Jesus själv att undervisa det grundläggande om att Gud har skapat man och kvinna och ett de skall bli ett kött.

Det Paulus menar när han säger att han önskar att lärjungar skall förbli ogifta som han själv är att ur ett perspektiv av tjänade. Som ogift kan man helt dedikera sig till Gud i bön och yttre tjänst. Paulus själv undervisar ju senare runt egenskaper hos äldste och församlingstjänare att ha bevisat sig som stadiga ,kärleksfulla och balanserade människor genom att ha klarat av uppgiften som förälder och äkta hälft

Om kyrkan bosktavligt skulle gå på Paulus önskan om celibat så skulle det skapa en splittring mellan Gud/kyrkan och vanliga människor på ett sätt som inte Gud tänkt.

Det är väl också det som hänt delvis inom katolska kyrkan.

Bibeln talar också om köttets begär,som är skapat av Gud ,men som ogift så är detta ett område där djävulen kan fresta oss och leda till fall.

Det gäller att ha vishet och fråga Gud om man är osäker på Guds vilja ,men grundförutsättningarna är äktenskap och barn. Undantagen finn bl a annat listade i Matteus 19.

Regeln om att låta flera bibeltexter och inte bara en enstaka få svara på en fråga är relevant här. De flesta sidospår i tro och teologi bygger ju på att en enstaka och svårtolkat bibeltext fått ta för stor plats

Svara -   - 22/9-18 12:51 -


Tror

Svar till Lasse.

Lasse, Är du gift eller Har du ett liv som tvåsamheten? Eller du är ensamstående Adam.

Paulus var inte gift inte Jesus heller,

det är lättare för tjäna GUD än man är bunden med någon.

Äktenskap, barn, bostäder, ett arbete för sörjande åt familjen, försäkringar, bilförsäkring, pensioner, sparkapital på kontot och mycket mer som Du behöver lägga din tid för.

Så det är inget förbjudet och vara gift. Eller tvåsamheten.

Men frågan är vilken är bäst för dig, that,s your choice.

Svara -   - 22/9-18 13:31 -


Lasse

Svar till Tror.

Har 3 barn 4 barnbarn är själv just nu, mitt liv är komplicerat efter en mycket svår olycka, just nu tar jag ett ögonblick i taget, vet inte hur länge till jag orkar faktiskt, hoppas att du har ett bra liv 💝

Svara -   - 22/9-18 13:54 -


Anja

Svar till AnnMarie.

Människor har väl i alla tider trott, att de levde i den sista tiden. Men "tid" för oss är ju inte samma som "tid" för Gud. För Gud finns ju inte tiden.

Svara -   - 22/9-18 15:30 -


Mats

Ställer frågan som alla undrar. Om man inte har flickvän och känner en massa begär. Hur gör man då?! Inga klyschor tack, dom kan vi utantill.

Svara -   - 22/9-18 16:05 -


Christoffer

Again😊😊😊!!!

Svara -   - 22/9-18 16:37 -


Christoffer

Lukas 6:45

Svara -   - 22/9-18 16:39 -


Mats

Svar till Christoffer.

???

Svara -   - 22/9-18 16:45 -


Stefan Jonasson

Jag har tänkt mycket på detta ämne det verkar hopplöst att få något riktigt svar... Man måste nog ta det personligt med GUD det finns dom som tolkar det JESUS och Paulus säger hårt och dogmatiskt om man skilt sig och gått igenom en förödande skilsmässa och det är omöjligt att försonas med den man skilt sig från.... Och åren går varför skall man plågas av ensamhet resten av sitt liv.. GUD har ju skapat oss till att känna dom känslor vi känner som en del i skapelsen.. Vad menar JESUS när han säger om du inte får gifta om dig när du är skild... Är det så att han säger att om man får känslor för en annan kvinna när man är gift ska man inte dumpa sin fru och gifta om sig som säkert var vanligt under romersk sed... Sen sa han om du med begär ser på en kvinna har du begått äktenskapsbrott med henne i ditt hjärta.. Det låter väldigt hårt hur är det möjligt att se på en kvinna och inte vara medveten om om det sexuella.. Man behöver ju inte gå och dregla 🤤 över varje kvinna man ser det blir bara jobbigt.. Men med respekt acceptera att man är en normal man som uppskattar det motsatta könet GUD har ju skapat oss så... När JESUS säger om du ser en kvinna med begär har du begått äktenskapsbrott då är alla körda JESUS skärpte nämligen lagen i MATTEUS ingen man har någonsin klarat av det även dom som inbillar sig att dom är så dygdiga.. Det är väl därför munkarna flyr världen för att slippa se ett fruntimmer.. Det här är ett svårt ämne som kan skapa skuld och hopplöshet.. GUD hjälpe oss... Arma krakar som som inte funnit någon kvinna att dela livet med dom religiösas dom är hård... Självtillfredsällelse ska vi inte ens prata om vilken skuld plåga det är för många.. Den religiösa tolkningen om snubben i gamla testamentet han som hette onan som spillde sin säd på marken istället för att befruktat den kvinnan han blivit ålagd att göra med barn... Vad var han synd egentligen det tål att tänkas på.... Man kan tolka det på olika sätt..

Svara -   - 22/9-18 17:14 -


Mats

Om någon därute någonsin bryr sig har jag mått psykiskt dåligt och varit djupt deprimerad och haft svår ångest sedan jag var nio år gammal. Två allvarliga självmordsförsök, ett flertal hundra kuratorbesök, använt alla mediciner som finns på marknaden. Hast givetvis bett i åratal och fått förbön oräkneliga gånger. Ända mår jag likadant och känner givetvis en enorm skuld och skam. Den fick jag samtidigt med bröstmjölken och fick tidigt lära mig att allt vad jag öht ville och önskade och ville var fult, smutsigt och väldigt väldigt syndigt. Det har fullständigt förstört både mitt och min f.d familjs liv att leva rätt och rätt. Jag mäktade inte med kraven, kände bara en enorm skuld och skuld och skar mig sönder och skammen. Men ingen nämner sådana som vi. Vi finns inte. Och utanförskapet multiplicerar skulden. Ville bara älska Jesus och vara ok som den jag är. Men misslyckas hela tiden. Grattis ni andra som lyckats följa buden. Ni kan skaffa är grymt lyckliga. Själv har jag försökt allt i 40 år och bara misslyckats. Kanske kanske räcker nåden, kanske kanske finns det en särskilt avskärmad plats i himmelen för en bedrövlig syndare som jag. Som verkligen försökt allt men misslyckats hela hela tiden.

Svara -   - 22/9-18 17:26 -


Mats

Om någon därute någonsin bryr sig har jag mått psykiskt dåligt och varit djupt deprimerad och haft svår ångest sedan jag var nio år gammal. Två allvarliga självmordsförsök, ett flertal hundra kuratorbesök, använt alla mediciner som finns på marknaden. Hast givetvis bett i åratal och fått förbön oräkneliga gånger. Ända mår jag likadant och känner givetvis en enorm skuld och skam. Den fick jag samtidigt med bröstmjölken och fick tidigt lära mig att allt vad jag öht ville och önskade och ville var fult, smutsigt och väldigt väldigt syndigt. Det har fullständigt förstört både mitt och min f.d familjs liv att leva rätt och rätt. Jag mäktade inte med kraven, kände bara en enorm skuld och skuld och skar mig sönder och skammen. Men ingen nämner sådana som vi. Vi finns inte. Och utanförskapet multiplicerar skulden. Ville bara älska Jesus och vara ok som den jag är. Men misslyckas hela tiden. Grattis ni andra som lyckats följa buden. Ni kan skaffa är grymt lyckliga. Själv har jag försökt allt i 40 år och bara misslyckats. Kanske kanske räcker nåden, kanske kanske finns det en särskilt avskärmad plats i himmelen för en bedrövlig syndare som jag. Som verkligen försökt allt men misslyckats hela hela tiden.

Svara -   - 22/9-18 17:26 -


Mats

Om någon därute någonsin bryr sig har jag mått psykiskt dåligt och varit djupt deprimerad och haft svår ångest sedan jag var nio år gammal. Två allvarliga självmordsförsök, ett flertal hundra kuratorbesök, använt alla mediciner som finns på marknaden. Hast givetvis bett i åratal och fått förbön oräkneliga gånger. Ända mår jag likadant och känner givetvis en enorm skuld och skam. Den fick jag samtidigt med bröstmjölken och fick tidigt lära mig att allt vad jag öht ville och önskade och ville var fult, smutsigt och väldigt väldigt syndigt. Det har fullständigt förstört både mitt och min f.d familjs liv att leva rätt och rätt. Jag mäktade inte med kraven, kände bara en enorm skuld och skuld och skar mig sönder och skammen. Men ingen nämner sådana som vi. Vi finns inte. Och utanförskapet multiplicerar skulden. Ville bara älska Jesus och vara ok som den jag är. Men misslyckas hela tiden. Grattis ni andra som lyckats följa buden. Ni kan skaffa är grymt lyckliga. Själv har jag försökt allt i 40 år och bara misslyckats. Kanske kanske räcker nåden, kanske kanske finns det en särskilt avskärmad plats i himmelen för en bedrövlig syndare som jag. Som verkligen försökt allt men misslyckats hela hela tiden.

Svara -   - 22/9-18 17:26 -


Tomas N

Svar till Stefan Jonasson .

Jag skulle nog säga att Jesus lägger upp ribban högt i bergspredikan. Det är som du säger ganska omöjligt att som man inte se på en kvinna utan det minsta inslag av lust. Uppmaningen är att avstå från låta denna drift få regera ohämnat.

Och framförallt tror jag just detta och mycket annat var vanligt och t om ganska ohämnat förekommande bland judar som levde under Mose lag.

Bergspredikan är till alla genom nya förbundet,men är just där och då en predikan till lagbundna judar och ett historiskt nedslag där den nya lagen(Jesu lag) möter Mose lag.

Det som var omöjligt att hålla och också de många och strikta föreskrifterna ledde till mänsklig korrumperad tillämpning konfronterades av Jesus när han gav den nya hjärtats lag som vi kan hålla genom efterföljelse och nåd

Jag tror även omgifte är tillåtet genom den nåd som gavs. Inte som judarna under Mose lag som skiljde sig på ett felaktigt sätt.

Paulus uppmaning om att han vill att vissa änkor gifter om sig tolkar jag som att det gäller de som hamnat i ofrivilligt singelskap inte är helt bortdömda till det. Men det får var och en bedöma och söka Guds svar på

Svara -   - 22/9-18 17:35 -


AnnMarie

Svar till Stefan Jonasson .

Han ville inte befrukta kvinnan så därför spillde han sin säd på marken och det var det som var synden han begick.Sen har många kristna tolkat det som att självtillfredställelse är synd.(de har väl inte läst ordentligt vad det egentligen står i texten)

Svara -   - 22/9-18 18:03 -


Tror

Svar till Lasse.

Det bra att Du har barn och barnbarn men är du gift? Eller ensam? det är min frågan.

JAG förstår att du har haft nån partner i ditt liv men hon finns inte längre i ditt liv eftersom du är handikappad.

Är jag rätt uppfattat?

Iså fall Adam blev hadikappad hade Eva lämnat och stuckit ifrån honom,

"Nöd och lust eller ont gott de ska inte separerars"" vad menas med det.

Meningslös heller hur.

Gud välsigne dig Lasse.

Svara -   - 22/9-18 18:11 -


AnnMarie

Svar till Mats.

En uppväxt å uppfostran i "Herrens tukt och förmaning "kan verkligen ställa till det när man inte begriper hur man uppfostrar sina barn.Dessvärre är det nog många som mår som dig och har fått en felaktig Gudsbild av detta.

Jag skulle vilja rekommendera dig att läsa och lyssna på Sven Reichmann.Finns mycket på nätet och flera själavårdande böcker skrivna av Sven Reichmann

Svara -   - 22/9-18 18:13 -


Leif Boman

Svar till Mats.

Du Mats!

Du är inte mer skyldig inför Gud än den mest präktige kristen som tror sig kunna följa alla bud, och du är absolut inte mindre värd inför Gud Fader. Du skall egentligen vara tacksam över den insikt du har fått om att inte kunna följa buden. Du har fått samma känslighet som Paulus hade,

Jag finner alltså den lagen: jag vill göra det goda, men det onda finns hos mig. Till min inre människa gläder jag mig över Guds lag, men i mina lemmar ser jag en annan lag, som ligger i strid med lagen i mitt sinne och som gör mig till fånge under syndens lag i mina lemmar. Jag arma människa! Vem skall frälsa mig från denna dödens kropp? Gud vare tack, Jesus Kristus, vår Herre! Alltså tjänar jag själv med mitt sinne Guds lag, men med köttet tjänar jag syndens lag.

Romarbrevet 7:21‭-‬25

Ditt samvete fungerar Mats och det är ett friskhetstecken, glöm aldrig det! Den som däremot tror sig kunna följa Lagen helt och hållet har ett förhärdat hjärta, och det är mera illavarslande.

Det du behöver göra är att söka Andens dop med all den kraft du har. Gud vill fylla dig med Sin Andes fullhet, då skall du få se hur din vånda förbyts i frid. Ge dig inte förrän du får uppleva denna ljuvliga kraft som Gud har lovat alla sina barn.

Jag ser ju att din längtan egentligen är att tjäna och följa Jesus, fortsätt på den vägen, men! Som Jesus sa till sina barn när Han undervisade dem under 40 dagar "Lämna inte Jerusalem förrän ni har fått det Gud har lovat"

Detsamma gäller dig idag. Släpp inte bönen om att få bli döpt med den Helige Ande, du behöver heller inte känna någon press eller stress att vara ett duktigt Jesu vittne förrän Han gett dig denna upplevelse. Men längta, trängta och ropa till Honom tills Han låter dig fyllas av eldens Ande.

Då kommer mycket som såg hopplöst jobbigt ut att skingras framför dina ögon brorsan😍

Jesu frid...

Svara -   - 22/9-18 18:33 -


Stefan Jonasson

Jag känner igen mig i den förtvivlan du kan känna mats jag har inte lyckats så bra med mitt liv som *kristen*jag jag skilde mig och drabbades av svår förtvivlan och skuld blev en tung narkoman och flydde in i drogruset levde ut alla förvändhetet som finns I vår fallna natur dom synder jag gjorde ska man inte ens tala om..... Var borta från kyrkan i 20 år till en dag det återstod bara självmord men jag vågade inte tänkte på JOB När han säger jag ska hålla min stridstid ut(livets kamp) jag tänkte vem kan hjälpa mig till vem kan jag gå till vem förlåter synder JESUS såklart han har kommit för att frälsa syndare den som kommer till mig den skall jag sannerligen inte kasta ut... Jag kännde mig som det finns beskrivet i *ps 88*..betryckt är jag och döende allt ifrån min ungdom jag måste bära förskräckelser från dig, jag är nära att förtvivla........ Mina nära och kära har du drivit långt bort ifrån mig, i min förtrognas ställe har jag mörker.. En riktig eländes psalm allt är hopplöst men på något sätt är det GUDS ORD och det ger hopp när man känner igen sig i den avklädda beskrivningen av hur eländigt allt kan bli. Det finns ju hopp därför att GUD har sista ordet och han har givit befallning om vår frälsning JESUS sa detta är min faders befallning EVIGT LIV och JESUS utförde den befallningen. Han hjälpte mig med min narkomani genom LP stiftelsen har varit drogfri i tio år nu.. Men livet är ingen dans på rosor bara för det.. Jag ger aldrig upp min tro och mitt hopp till JESUS

Svara -   - 22/9-18 18:48 -


nils

Även David Wilkerson fick av Herren lära om,att Ej tillåta skilsmässor bland troende i församlingen.

Att då inte som tidigare, genom medömkan tillåta skilsmässa,de det stred mot Guds Ord!
Efter en skilsmässa kommer oftast nästa frestelse,nämligen att gifta om sig.
Det är först då som Äktenskapet Bryts,då också möjlighet till upprättelse är stängd,och det då innebär otukt vid omgifte.
¤¤¤
Tänker på Jesu förklaring till fariseernas fråga om skilsmässa,som Mose tillät;
"För edra Hjärtans hårdhets skull tillstadde Moses eder att skiljas från edra hustrur,men från begynnelsen har det inte varit så."Matt.19:8
Genom att bliva född på nytt och mottaga Guds Helige Ande,har vi ett annat utgångsläge än fariseerna på G.T -tid varför Jesus skärper kravet på Trohet.
Men störst av allt,är att Herren vill Förlåta och Glömma där vi brustit, om vi bekänner vår synd och på nytt omvänder oss till Honom.
"Störst av allt är Kärleken,"och "Barmhärtigheten kan Frimodigt träda fram inför domen."

Svara -   - 22/9-18 19:12 -


Mats

TACK Leif och Stefan. Gråter när jag skriver det här. Så läkande med någon som inte dömer utan uppmuntrar. Tack ännu en gång, om ni visste hur mycket det betyder för mig. Gud välsigne er och er vishet.

Svara -   - 22/9-18 19:13 -


Lasse

Svar till Mats.

Jag känner med dig Mats 💝 är själv i en situation med suicid tankar idag hämtade jag ut ytterligare en liten påse med mediciner, är totalt misslyckad mitt inre och mitt yttre är sönderslitet efter en våldsam olycka, är rädd att jag är en ogärningsman, som när jag var nära att dö hängde fastklämd och trodde jag skulle hamna i helvetet, men Jesus älskar faktiskt oss misslyckade individer, som ingen annan vill veta av, även om jag tar mitt liv tar Han emot mig och jag är nöjd om jag får sitta i ett hörn, så misslyckad jag är, vill du får du gärna ringa Mats 💝 mvh en tilltufsad slälvmordsbenägen som misslyckats med allt inklusive att hålla lagen 😥

Svara -   - 22/9-18 19:22 -


Lasse

Svar till nils.

Förlåt Nils tycker jättebra om dig, men nu sätter jag ner foten, har du minsta aning om vad som har hänt i människors liv varför dom skiljer sig, om man blir lämnad ska man leva ensam resten av livet misshandlade psykiskt och fysiskt med mycket mera. Tack för du dömmer ut dom som är på väg att ge upp, förstår att du vill väl och jag älskar dig min bror i Herren men försök att sätta dig in i vi misslyckades situation 😥 önskar dig allt gott Nils min vän 😊💝

Svara -   - 22/9-18 19:29 -


Mats

Svar till Lasse.

Du är otroligt ödmjuk Stefan. Och jag tror ändå att ödmjukheten är den största av dygder. Både du och jag erkänner våra misslyckanden, Hur många gör det utan klamrar sig fast i sin självrättfärdighet. Behåll ödmjukheten som en skatt och jag är övertygad om att den ger resultat. Kom ihåg Luthers ord - Tron allena. Det är iaf det enda jag har att hålla fast i. Du är rättfärdigad genom din tro och ödmjukhet oavsett omständigheter. Stor Kram

Svara -   - 22/9-18 19:38 -


Leif Boman

Svar till Mats.

Det är bra om det kunde trösta och styrka dig något. Man kanske förstår varandra lite bättre när man själv har upplevt lite liknande mörker. Jag var själv nära självmordstankar och hopplöshet ett tag. Inte i närheten av det jobbiga som du redan i tidig ålder fick möta men ändock så kan jag känna lite av det du menar.

Jag gick stenhårt in för att komma nära Gud och gav upp allt annat ett tag, jag upplevde att det inte fanns någon annan utväg om jag ville överleva och gå vidare, ja, det blev så att jag verkligen efter det att jag blivit frälst på riktigt också började ropa till Jesus om att jag bara måste få detta dop i Anden som det står skrivet om, om jag skall orka kämpa för Jesus fullt ut, och det blev verkligen så. Men det som är viktigt är ditt hela hjärtas längtan att göra allt du kan för att följa Honom för resten av ditt liv, då ser Han till att rusta dig för resan. Lycka till min vän...

Svara -   - 22/9-18 19:48 -


David Ström

Svar till Mats.

Mats! Gud kräver inte att du ska vara perfekt. Vi kan inte vara fullkomliga. Vi kan bara försöka. Det var ju därför som hans sände sin son. Men gud vill ha din kärlek, ditt hjärta. Tacka skaparen som stoppade bladet inne i knoppen och kärnan inne i nöten. han lät träden ge frukt. Han skilde vatten från vatten så det blev ett valv mellan vatten ånga och is. Han gav liv åt allt som är.

Svara -   - 22/9-18 19:50 -


Tomas N

Svar till nils.

Självklart finns inget bibliskt stöd för skilsmässa. Och världen av idag och särskilt New York där David W verkade ligger ju i framkant av att se på äktenskap som en förbrukningsvara.

Men vad gäller för de som ofrivilligt blivit frånskilda och finns det nåd efter en skilsmässa som var ett misstag.

Det finns ju nåd för alla andra grova synder. Eller är det här ett område där ingen nåd kan ges. Jag tänker här på ett verkligt omvänt hjärta.

Det är så lätt att gå fel oförståelse av gamla och nya förbundet.

Det är få som tar upp detta med sexuell självtillfredsställelse. Jag tror det hamnar under "allt är tillåtet ,men allting är inte nyttigt"eller förmodligen ännu värre Tittar man på själva handlingen så är det orent.

Då blir huvudvalen celibat eller den obefläckade äktenskapliga sängen.

Till Mats säger jag. Kämpa på,jag ber för dig och lösningen finns nog förutom Gud själv att komma till en församling som kan använda de verktyg som finns givna för att du skall få bli verkligen fri.

När det gäller omgifte så cirkulerar en del lagiska undervisningar. Äktenskapet behöver upprättas i församlingen och mera undervisning behövs på alla områden.T ex för att undvika alla som lidit i decennier för att de gift sig med icketroende och sedan haft en kamp hela livet mitt i äktenskapet.

Svara -   - 22/9-18 19:50 -


nils

Svar till Lasse.

Förlåt mig Lasse,om du har tagit något personligt av det jag skriver!

Käre broder,Vem är jag att jag skulle Döma Ut någon,så beroende av Guds Nåd som jag själv och min hustru är?
Vi säger att det är bara genom Guds Nåd,att vi trots alla Mina fel och brister fortfarande är gifta efter 44 år,men har fått lära mig att kompromissa och fostras av Herren!
Må Herren välsigna dig Lasse,för Herren är den som känner dig och alla andras bakgrund och nöd,men också vill giva oss alla den Nåd och Kraft vi behöver dagligen.
¤¤¤
Det jag vänder mig emot,är den utveckling som har blivit en Avveckling av den lära och undervisning Jesus gav i detta människans Tros-Förbund mellan varandra inför Herren.
Om nu Jesus ansåg det 7-e budet var av så stor vikt även i nådens N.T.-tid,så ödmjukar jag mig inför vad Han lärde och sade,som det Högsta och Viktigaste att följa och lyda oavsett vad männskor sedan anser och tycker om mig. Mvh/nils

Svara -   - 22/9-18 21:09 -


nils

Svar till Leif Boman .

Tack Leif för det du skriver,att när du villigt gav upp Allt för att får Andedopet,då fick du kraften att orka kämpa fullt ut för Herren!!

Detsamma gällde mig när jag som 20-åring blev frälst,då visste jag att utan Andens dop skulle det ej fungera.
Det tog 8-mån.av bön,tro,tvivel Innan jag på ett tältmöte i bönestunden,plötsligt såg mig stå inför Guds Tron,med Jesus på högra sidan om Fadern.
Då fylldes jag av D.H.Ande och började tala i tungomål,och blev så glad över bönesvaret.
Sedan började D.H.Ande leda mig in i en stark längtan efter att leva ett Helgat liv,och viljan att vittna om Jesus och min Tro.
Där är jag fortfarande efter drygt 50-år,och lovad vare Herren för detta Andedop som förändrade mitt kristenliv!!
Denna livsviktiga Sanning måste börja Predikas om för att klara dagens krav med de svåra utmaningar Jesus sade vi kommer att möta nu i Ändens tid! Mvh/nils

Svara -   - 22/9-18 21:29 -


Leif Boman

Svar till nils.

Ja visst är det så Nils. Utan Andedopet hade jag inte klarat av att stå emot det jag har mött genom åren. Jag hade förmodligen klarat av att vara frälst med hjälp av Herrens nåd men jag är väldigt övertygad om att jag aldrig hade stått kvar och tjänat i de uppgifter jag fick. Jag hade garanterat lämnat mina syskon i sticket för länge, länge sedan. Andens dop ger ovärderlig kraft som inte går att förstå förrän man får den...

Måtte alla söka detta erbjudande....

Svara -   - 22/9-18 21:56 -


Lasse

Svar till nils.

Tack älskade bror, vi kämpar på inte mot människor utan mot onden och hans hantlangare Jesus älskar dig så mycket min vän :)

Svara -   - 22/9-18 22:22 -


Lasse

Svar till nils.

Inte behöver du be om ursäkt Nils, men vill du förlåter jag dig min vän, är ändå orolig att jag är en ogärningsman, men det är väl onden som plågar mig

Svara -   - 22/9-18 22:31 -


Lasse

Svar till Mats.

Tack Mats Jesus omsluter dig på alla sidor och Han håller dig i sin famn

Svara -   - 22/9-18 22:48 -


Lena Henricson

Lasse, JESUS tog din synd upp på korset! ✝️ Kunde Han förlåta rövaren, så kan Han förlåta dig också.🤗Han har förlåtit dig!🌺

Svara -   - 22/9-18 23:06 -


Lasse

Svar till Lena Henricson.

Lustigt när jag delgav mitt vittnesbörd i Stockholm sa weiko att jag hängde som rövare på korset, fastklämd med blodet sprutande ur benet, vad min bön var ska jag delge vid mitt sista vittnesbörd jag sha delge, kram Lasse

Svara -   - 22/9-18 23:16 -


Lena Henricson

Gud välsigne dig Lasse! Det kan nog bli fler vittnesbörd!☝️🌺

Svara -   - 23/9-18 08:00 -


nils

Svar till Lasse.

Av det jag sett dig i olika kommentarer käre Broder, vet jag att du är en ärlig,sann Jesu lärjunge.

Även om du likt mig,ibland skäms för felaktiga handlingar,säger Jesus till oss Alla;
"Den som kommer till Mig,honom skall Jag sannerligen Icke Kasta Ut." Joh.6:37.
Och när Jesus av oss fodrar att vi förlåter 70 ggr.7 gånger,gör Jesus detsamma ännu fler gånger.Amen.
Tack Jesus för denna Obegränsade Nåd,som dock ej skall missbrukas! Mvh/nils

Svara -   - 23/9-18 09:01 -


Lasse

Svar till nils.

Tack för svar Nils 💟 tänkte på det du sa om att jag tog det personligt, det gjorde jag inte, det var för alla sargade människor som läser på denna bloggen att vi inte lägger sten på bördan för dom😥 du har rätt i det du säger om våra brister o svagheter,men ochså att inte synda på nåden, vad vi behöver är att träffas i grupper för att be och få undervisning i hur vi lever i vår vardag, tror att vardagen är där Jesus helst vill vara med oss och där vi verkligen behöver Honom. Min Gud är ingen SöndagsGud 🙏Ha en riktigt fin söndag Nils 💟// önskar den tilltufsade

Svara -   - 23/9-18 13:01 -


Lasse

Svar till Lena Henricson.

Önskar dig ochså Guds rika välsignelse 💝 tack för dina fina inlägg Lena ha en go dag😍

Svara -   - 23/9-18 13:03 -


Lasse

Svar till nils.

Förlåt glömde ju en sång till dig 😊. https://youtu.be/rm5tVFVmc4k

Svara -   - 23/9-18 13:08 -


Lasse

Svar till Lena Henricson.

Till dig med 💝 https://youtu.be/LTnBtdIyXGQ

Svara -   - 23/9-18 13:14 -


Lasse

Svar till Mats.

En sång till dig mig Stefan Nils leif, ja till alla som tycker texten är träffande 💝 https://youtu.be/HGXF6FMHS68

Svara -   - 23/9-18 13:17 -


Rut Randig

Svar till Leif Boman .

Vad säger att Mats inte är andedöpt?

Jag är andedöpt själv och känner ändå igen mig i visst av vad Mats delger.

Svara -   - 23/9-18 14:35 -


Leif Boman

Svar till Rut Randig.

Jag upplever det bara så!

Men, det måste ju Mats själv veta om han är eller inte, så fråga honom så får du klarhet.

Sen har jag däremot mött många som har blivit itutade att de är Andedöpta fast de aldrig har blivit det. Det är en viss skillnad på att vara frälst och ha fått den Helige Ande ifrån att också ha blivit Andedöpt. Andedopet är en stark fysisk personlig upplevelse av Andens närvaro som fyller dig och omsluter dig helt och hållet, en kraftdemonstration från Gud som du med glädje vill vittna om och kommer att bära med dig resten av ditt liv. Den öppnar också din förståelse för tungotalets viktiga uppgift i ditt liv m.m.

Många blandar ihop detta med att endast ha Guds Ande inom sig och tillhöra Gud, men, nej, det är allra oftast en alldeles helt unik upplevelse utöver frälsningsupplevelsen.

Bägge dessa upplevelser var helt fantastiska. Nu vet jag att vi alla har lite unika frälsningserfarenheter, kanske någon fick göra dessa upplevelser på exakt samma stund och har svårare att urskilja att det var två Gudomliga erfarenheter på en och samma gång, men alla behöver ändå Andens kraftupplevelser så att tungotal och annat blir en levande kraftkälla i var och ens liv... Jag hoppas som sagt att jag har fel men det vet Mats och Gud i så fall mycket bättre än någon annan. Jag måste heller inte få reda på vilket utan önskan är bara att alla vet att Gud vill ge alla sina älskade barn detta speciella som ger oss oerhörd livskraft inför alla jobbiga stunder...

Jesu frid...

Svara -   - 23/9-18 15:04 -


ingegerd

Jag tycker det är skönt att veta att det är stadfäst av Gud själv att han skapade man och kvinna för att leva tillsammans. Inga efterhandskonstruktioner hos Gud. Bara sa, en man skall lämna sin far och mor för att leva med sin hustru. idag anses det stötande, även av en del präster. men, nä, jag haller mig till vad Gud sagt. Det känns verkligen tryggt o bra

Svara -   - 23/9-18 18:55 -


ingegerd

Svar till ingegerd.

idag kan man bli atalad för att man tror att Gud skapade man och kvinna för att leva tillsammans. Hörrni alla, hall er till Jesus Kristus. Den här världen, vara politiker, vart rättsväsende och, ja allt haller pa att rämna. Jesus kommer snart, jag hoppas sa innerligt att Jesus kommer snart... hall fast vi det du har min syster min bror. Det här är min bön för oss som fortfarande tror pa Bibelns Gud. Den gamla Arontiska välsignelsen.

Herren välsigne dig och bevare dig.Herren låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig.Herren vände sitt ansikte till dig och give dig frid.

Svara -   - 23/9-18 20:16 -


Leif Boman

Svar till ingegerd.

Det är bra Ingegerd, att du bestämt dig för att hålla fast vid Guds Ord, det är just det vi verkligen behöver göra. Guds Ord är VÄGEN, SANNINGEN och LIVET!

Sen måste vi förstås ändå vara förstående för dem som hamnat i den världen, och inte vara dömande mot allt och alla i dessa kretsar utan bemöta dem med Jesu kärlek.

Men, vi skall absolut inte backa på vad som står skrivet och vad som är rätt eller fel!

Jesu frid...

Svara -   - 23/9-18 20:18 -


Lena Henricson

Tack Lasse för fin sång med underbara bilder!🌺☝️

Svara -   - 23/9-18 23:20 -


Bengt

Lasse

Det gör mig ont att du har så mycket självmordstankar

Gud vill att du ska leva

Han vill och kan ge dig livskraft

Du är värdefull

Och älskad

Du behövs

Svara -   - 24/9-18 18:32 -


Bengt

Han kan befria dig från dessa tankar

Det är jag rätt säker på

Svara -   - 24/9-18 18:35 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Ordnandet av en fri biblisk församling

Ur-Baptistisk Pingst brev 60 av Sigvard Svärd 

Den 27 april 1919 samlades 14 trossyskon hos A. J. Axell, Danska Vägen 100 i Göteborg, för att ordna sig till en fri biblisk församling. Efter bön till Gud beslöts att församlingens namn skulle vara ”Gilead”.

1

Läs allt!


Polisen kan inte gripa djävulen

Läsarmejl av David B Du kan inte medicinera bort djävulen och det går inte heller att låsa in honom i ett fysiskt fängelse. 

8

Läs allt!


Sanningen om antal medlemmar i Gilead

Läsarmejl av Sigvard Svärd Enligt Anders Olsson var medlemsantalet endast ett 100-tal då han tillträdde som pastor för Gilead i Göteborg 2006. Men I Pingströrelsens årsbok för 2005, stod Gilead antecknade för ett medlemsantal på 610 stycken.

11

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”

Bitcoin

”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”, säger Björn Eriksson, tidigare rikspolischef. Enligt en ny studie är det den 24 mars 2023 som kontanter blir irrelevanta i Sverige. 

11

Läs allt!


Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

30

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

11

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

13

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

30

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

52

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

4

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 51, tisdag 18 december 2018 kl. 17:46

Jesus söker: Abraham!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 459 056 639 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 064 bloggartiklar, 92 408 kommentarer och 60 585 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp