DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Allah är inte Gud

Av: Christer Åberg
tisdag 13 juli 2021 15:20

Allah är inte Gud

Bild: Aftonbladet.

För att bevisa att det är sant det jag säger ska vi ta en titt på muslimernas trosbekännelse "Jahada". Denna bekännelse viskas i det nyfödda barnets öra och är det sista som uttalas när personen ligger på dödsbädden.

Allah är inte Gud

Gång på gång får vi höra det ständiga "mantrat" att Allah betyder Gud, men stämmer det verkligen?

Nej, det stämmer inte. Detta är en medveten gjord feltolkning av språket och av fakta för att förvirra och vilseleda människor som inte kan arabiska och arabisk historia. 

För säger man att Allah är Gud så kan den västerländske personen som identifierar Gud med Bibelns Gud tro att det rör sig om den guden. På det viset blir han lurad och förledd. 

Det är ett faktum att på arabiska är gud "illah" eller "Al Illah" medan Allah bara är ett namn på en gud. Muslimerna menar alltså att Allah är illah.

Hedniska avgudar

Afrodite, Venus, Herkules, Oden med flera är namn på hedniska gudar. Inget av namnen betyder Gud utan de är namn på hedniska avgudar. På samma sätt är Allah ett namn på en hednisk gud.

Muhammeds far var en hedning, det vill säga för islam som kallade sig Abd Allah som betyder Allahs slav.

Därför var det inte Muhammed som myntade namnet Allah eftersom det redan hade etablerats århundraden före koranen och Muhammed. 

Muslimernas trosbekännelse

För att bevisa att det är sant det jag säger ska vi ta en titt på muslimernas trosbekännelse "Jahada". Denna bekännelse viskas i det nyfödda barnets öra och är det sista som uttalas när personen ligger på dödsbädden. Trosbekännelsen lyder på svenska:

"Det finns ingen annan gud än Allah och Muhammed är budbärare för Allah."

På arabiska:

"La illah il Allah Muhammed rassolla Allah."

Ordagrant betyder det att Allah är namnet på gud "Illah" och Muhammed är namnet på budbäraren för Allah. Med detta har jag bevisat att namnet Allah inte betyder Gud eftersom ordet för gud på arabiska är illah. Detta ord används i bekännelsen för att förklara att Allah är den ende guden enligt islam.

Om Allah betyder gud så skulle det då sägas:

"Det finns ingen annan Allah än Allah och Muhammed är budbärare för Allah."

Eller:

"Det finns ingen annan gud än gud och Muhammed är budbärare för gud."

Men muslimernas bekännelse låter inte så eftersom Allah är namnet på en gud och det rör sig inte om den bibliske guden.

Förrädisk retorik

Men på senare år har man översatt på svenska den muslimska trosbekännelsen fel. Man har översatt det med:

"Det finns ingen Gud utom Gud...” 

På det viset kan man få för sig att det rör sig om den bibliska Guden. Men det är en förfalskning som lurar människor. På samma sätt blir man lurad när muslimer säger "Gud" då de egentligen menar Allah och inte den bibliske guden. 

Därför blir man vilseförd i den muslimska retoriken då de säger att Gud inte har någon son eller barn. De menar då inte bibelns Gud utan koranens gud Allah. Och det är sant att Allah inte har någon son, utan det är Bibelns Gud som har en son, vilket det står om både i gamla testamentet och i nya testamentet. Därmed har jag åter igen bevisat att det rör sig om två olika gudar.

Men börjar den kristne diskutera med muslimen i tron att det rör sig om samma Gud blir han bortkollrad eftersom de talar om två olika gudar. 

Därför ska man alltid ta reda på vilken Gud muslimen menar när han talar om "Gud" innan man börjar diskutera, annars kommer inte diskussionen leda någon vart.

Bibelns Gud heter inte Allah

Det står ingenstans i Bibeln att Gud heter Allah. Faktum är att namnet Allah nämns inte alls i Bibeln.  Men vad heter Gud i Bibeln? Låt oss titta på den bibliska trosbekännelsen på vem Gud är:

5 Mos 6:4 Hör Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en.

Jes 44:6 Så säger HERREN, Israels Konung, och hans Återlösare, HERREN Sebaot: Jag är den förste och jag är den siste, förutom mig finns ingen Gud.

Här står det tydligt att Gud heter HERREN. Vad står det i den hebreiska grundtexten? Ordet för HERREN är YHWH och man tror att det uttalas YAHWEH. Det rör sig alltså inte om Allah. Med andra ord har Muhammed förvrängt den bibliska trosbekännelsen och gjort den arabiske avguden Allah till den ende guden.

Frälsningen

Jes 43:11 Jag, jag är HERREN. Förutom mig finns ingen frälsare.

Rom 10:9. För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Det är när du bekänner att Jesus är Herren som du blir frälst. Alltså att du bekänner att Jesus är YHWH - YAHWEH. Jesus har fått det namnet av Fadern enligt Filipperbrevet 2.

Fil 2:9-11. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.

Det står inte i Bibeln att du ska bekänna att Jesus är Allah för att bli frälst. En sådan bekännelse leder inte till frälsning eftersom Jesus inte är Allah. Jesus är HERREN - YHWH.

Gud eller Allah?

Jag ska till sist visa ett tydligt exempel på att Allah inte är bibelns Gud. I Malaysia fick de kristna inte översätta ordet Gud med arabiskans Allah för muslimerna. För då kunde ordet blandas ihop med den kristna bibliske Guden.

Men efter en lång domstolsprocess har de malisiska kristna fått tillåtelse att använda namnet och tre andra om det kommer med en varningstext som markerar att texten är kristen.

Behövs det några fler bevis? Allah är inte Gud!

Källa

Christer Åberg

#Islam #Allah #Muhammed #Villolära #Gud #Jahada #muslim

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Tidstecken: Globalismen och vädret - Holger Nilsson

→ Nästa
Coops butiker stängda efter IT-attack


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

torsdag 11 augusti 2022 10:32
Be för mig för alla plan i livet gud vet. Be även för min familj och om blodetsbeskydd. Beom frihet för oss alla och gud leder mig rätt.
torsdag 11 augusti 2022 10:23
Bed för min lillasyster , bett i åratal , Gud gör ett under snart , så hon tar emot Jesus och blir frälst , hon mår inte bra , tack ❤️
torsdag 11 augusti 2022 10:20
Tack till alla som bett för min fot! Kan gå lite längre sträckor nu. Hans välsignelser till er alla!

DAGENS

Vecka 32, torsdag 11 augusti 2022 kl. 18:57

Online: 77

29025 sidvisningar hittills i dag
(32521 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Susanna

“Jag jublar över dina vittnesbörds väg som över stora skatter.” - Psalm 119:14

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.69 sekunder

↑ Upp