455 online! | Sidvisningar idag: 18 477 | Igår: 162 847 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Allah är inte Gud

Av Holger Nilsson 

Allah och Gud är inte samme gud

Sofia Camnerin påstår att Gud och Alla är samme gud, varför omvänder sig muslimer sig till Gud om så vore fallet? Nej, de som vet bäst är de omvända muslimernas vittnesbörd.

De omvända muslimerna vittnar om att de nu har lärt känna den ende sanne Guden genom Jesus Kristus. Deras totala förvandling är bekräftelsen på att Allah inte är samme Gud som den de nu har fått kontakt med. Vi behöver därmed inga teoretiska diskussioner i denna fråga, stäng dörren för liberalteologiska påståenden som står emot den faktiska verklighetens vittnesbörd

Skaror av omvända muslimer har fått ett helt nytt liv genom Jesus och fått kontakt med den ende levande Guden. Det handlar om miljontals muslimers vittnesbörd och deras liv går inte att bortförklara! Aldrig tidigare i historien har så många muslimer vänt sig till Jesus och den kristna tron.

Gud kallar nu muslimerna till frälsning genom Jesus som aldrig förr. Det som skett de senaste åren är mycket anmärkningsvärt.

För att vi skall kunna förstå omfattningen kan nämnas att fem gånger fler väckelser ägt rum i muslimvärlden de senast femton åren, än under islams hela 1300-åriga historia!

Vi lever nu i en historisk tid när det gäller muslimer som omvänder sig till den kristna tron. Det är inte bara uti i olika länder detta är så unikt, det gäller också Sverige.

Det beräknas nu att det är fler invandrare än svenskar som blir omvända i vårt land. Och ändå är de som invandrat, långt färre i antal än svenskarna.

Antalet invandrare som blir medlemmar i svenska kyrkor växer nu i antal, på grund av att allt fler invandrande blir omvända. Bara i Smyrnakyrkan i Göteborg har man döpt fler än 500 nyomvända invandrare.

Vi vill uppmuntra både enskilda kristna och församlingar att satsa på att nå muslimer med budskapet om frälsningen genom Jesus.

Jesus kan bli en ingång för oss att inleda samtal med muslimerna. I islam betraktas Jesus som en stor profet och är omnämnd i 94 versar i Koranen. Muslimerna behöver få veta att Jesus är mer än en profet, han är deras frälsare.

En skrift som är till stor hjälp för att förstå hur man skall vittna för muslimer är ”Mina muslimska vänner” skriven av Peter Ljunggren. Den kan beställas från: 

Webb: www.etal.se

Telefon: 0382-12261.

Jesus uppenbarar sig många gånger för muslimer i drömmar och kallar dem till frälsning. Här nedan finns en länk som du kan ge vidare till muslimer och där de själva kan ta del av sådana drömmar:

http://morethandreams.org/

Insändare i Sändaren

Insändare i Sändaren

Sofia Camnerin gör ett försök i Sändaren att reda ut om vi kristna och muslimerna har samme gud.

https://www.apg29.nu/a/18z

Det hon skriver behöver kompletteras för att vi skall få ett bredare perspektiv på frågan.

Att det finns likheter mellan vår tro och muslimernas gör det hela bara svårare, men det är det som skiljer som blottar att det är två olika slags tro. Om det vore alltigenom påtagliga olikheter vore det lättare att se detta.

Det gäller därför att jämföra Bibeln och Koranen och se de tydliga skillnader som finns. I en tid då bibelläsningen har minskat och kunskapen om muslimernas tro inte är så stor, är det lättare att bli ett offer för tron på att vi har samme gud.

Att muslimerna säger sig tro att deras Gud har skapat världen, det är inget kvitto på att det är samme Gud som vi kristna tror på.

Tvärtom så avslöjas att det inte är samme gud genom det synsätt som de har till kristna och judar. För muslimerna är vi kristna avgudadyrkare, eftersom vi tro på en treenig gud. Det gör inte de och bara av detta kan man alltså dra slutsatsen att vi inte tror på samme gud.

Det är inte heller samme gud som judarna tror på eftersom muslimerna uppmanas till att döda judarna: ”Den yttersta dagen kommer inte förrän muslimer kämpar mot judarna. Muslimerna skall döda dem och judarna skall gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden skall säga: Åh, muslim, det är en jude bakom mig. Kom och döda honom” (Hadit 62).

Judarna ser vi i Bibeln, att de är kallade på ett särskilt sätt att vara bärare av uppenbarelsen från Gud. Till detta folk sände Gud profeterna att tala i Hans namn och slutligen föddes Jesus in i bland detta folk, det folk som Koranen uppmanar till att döda.

Nej, talet om att vi har samme gud skapar förvirring, det främjar inte heller missionen sak, För varför skulle vi bedriva mission och uppmana muslimer till omvändelse om de skulle ha kontakt med samme gud som vi kristna?

Nej, inte ens i all välvillighetens namn och med utslätande av de stora skiljaktigheter som finns mellan den kristen guden och den gud som muslimerna tror på, kan det sägas vara samme gud.

Det som förr var klarheter, har i vår tid fördunklats. Ingen tjänar på det. Vår tid behöver den andliga klarsynthet som våra frikyrkliga förfäder hade.


Holger Nilsson, redaktör, Flammor – profetisk tidskrift

www.flammor.com


Läs också:

---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.  


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 4 april 2018 13:35 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


57 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

JL

Jadu Kalle. Nu är det så att varken Svenskar eller Araber bestämmer Guds namn. Guds namn är vad det är.

På hebriska är alah samma sak som förbannelse.Om man inte känner att något är fel när en kyrka går ifrån att kalla Herren Gud till allah, då är det illa.
http://biblehub.com/hebrew/422.htmhttp://biblehub.com/hebrew/422.htm
Min Kung heter Jesus, Herren, han är även Gud. Försök få någon som säger allah att det skulle vara Jesus. För Allah är inte Jesus, men Jesus är Gud. Därför är inte allah Gud, utan en speciell gud. En gud som på min Kungs språk betyder förbannelse.

Svara -   - 4/4-18 20:05 -


Sarah

Precis.

Så är det och utan sanningen kan de aldrig bli räddade heller.
De ser själva om de läser koranen att Jesus är gudomlig! :)
Inte mohamed, det säger de också.
Låt oss bry oss om vad som står i Bibeln och med kärlek och bön nå både muslimer och ateister. :)
Gud välsigne alla!

Svara -   - 4/4-18 20:43 -


Lena Henricson

Helt fantastiskt och underbart med alla muslimer som kommer till tro på JESUS idag! I vår församling döper vi ofta f.d. muslimer,ofta flera i samma möte.

Kan ngn säga mig om det finns ngn förutsägelse i Blbeln om att mängder av muslimer kommer att komma till tro på JESUS i den sista tiden?

Svara -   - 4/4-18 23:07 -


David Ström

Frågan är väl varför Sofia Camnerin är politisk korrekt? Man kan inte tjäna två herrar. Det har Jesus redan förklarat. Man får faktiskt välja. Antingen följer man sin tids värdegrund och undviker att komma för nära väggen i åsiktskorridoren eller så håller man sig till det som är kristen tro. Det står att Judarna är vinstocken och att hedningarna som tagit emot Jesus är inympade i Guds vinstock eller i förbundet om man så vill genom omvändelse och dop. Det står inget om Islam, men däremot om folkgrupper som Judarna inte ska beblanda sig med. Varför har vi så dåligt självförtroende? Vi behöver inte ens jämföra oss med Islam. De har inga bägare som flödar över som David skriver i psalm 23. Vi kan lägga handen på en människa och be att Jesus ska röra personen. Lite grann som när Moses delade havet. Moses hade sin stav, men vi har möjlighet all låta fridens Gud röra ett hjärta genom att bara röra personen och be. Barn som tillhör Guds rike har kraft som kan få kungar att blekna. Det behövs bara en gnutta tro så får Fadern Sonen och den helige ande sköta resten.

Svara -   - 5/4-18 03:54 -


nils

Svar till Lena Henricson.

Hörde i en video där Dr.DGS Dhinakaran Indien,en rikt brukad Herren tjänare,där Jesus sade honom vad som blir tecknet inför Hans återkomst.

Jesus sade;"Det sista tecknet är en stor ande utgjutelse över Arabvärlden.
Många förstår ej det som sker när Guds kärlek drabbar dem,och de får möta Jesus.
Men det blir också många som ej vill mottaga denna Andens utgjutelse,och då blir motståndare vilket leder till en förföljelse och många troende blir förföljda och halshuggna."
¤¤¤
I Jes.19:19-25 förekommer en framtida profetia som dock synes gälla under 1000-års riket,men talar om frid och försoning med Herren inom M-österns länder.
V 24;"På den Tiden skall Israel som den tredje i förbundet stå vid sidan av Egypten och Assyrien till en välsignelse på Jorden."
V 19.På den tiden skall ett altare vara rest åt Herren mitt i Egyptens land,så ock en stod åt Herren vid landets gräns."
V 23,"På den tiden skall en banad väg (motorväg),leda från Egypten till Assyrien osv.."

Svara -   - 5/4-18 08:53 -


nils

Varför fler invandrare än svenskar bli omvända beror på att de har en längan efter Gud och därför söker och finner Honom,slutligen i Jesus,den ende Sanne Guden.

De kommer från en svår livssituation,där nöden tvingat dem att söka sin falska gud.
Svenskarna däremot synes Ointresserade och Likgiltiga för andliga ting.
Även om de är vänliga vid samtal är de ej motiverade att söka Gud,när Materialism och Välstånd blivit svensken Gud!
Detta återspeglar sig även i den Kristna förkunnelsen idag som i många kyrkor blivit alltmer Ytlig,vilket skapa sovande Kristna och ej vill Utmanas till Korsets efterföljelse!

Svara -   - 5/4-18 09:19 -


nils

Hoppas nu att Inte vår Ytliga och passiva Tro skall smitta av sig på dessa invandrare,så de får en Falsk Gudsbild,och blir lika oss av Idag!!

Här har vi ett Stort ansvar att ge dem den Rätta Gudsbilden av en Jesus som hatar Synden,och uppmanar till Korsets Efterföljelse för ett Sant Lärjungaskap!

Svara -   - 5/4-18 09:33 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Väldigt bra och klargörande det du skriver! Tack! David Ström,också bra inlägg!

Svara -   - 5/4-18 09:49 -


Bengt

Men det finns en längtan och ett sökande efter något även hos svenskar

Om än en liten del av befolkningen

Så det är inte ett totalt ointresse heller

Svara -   - 5/4-18 10:37 -


JL

Svar till nils.

Nej Nils, att fler invandrare blir omvända beror på flera orsaker.

För det första, vissa är inte ens omvända, de vill stanna i Sverige och blir man kristen så blir man inte utvisad till Afganistan. Tvärs emot bibeln, så finns det alltså en karamell att bli döpt, ingen kostnad. Vi vet även att islam infiltrerar kyrkor.
Det andra är att kristna i Sverige har skrämt bort människor från Jesus. Kristna har inte betett sig som de skall, och det gäller mig själv med. Vi har inte presenterat oss som levande vittnesbörd. Om pastorn skiljer sig, och ungdomsledaren har ihop det med praktikanten, om sångledaren går i följe med satanister, om ledare utövar politiska påtryckningar och mobbing för invandring, om söndagen behandlas som om den vore ohelig, så blir ju inte jorden så bördig för Svenskar.
Vad både kristna invandrare och kristna Svenskar måste förstå, är att detta som sker i Sverige är helt ohållbart. Etniskt, religiöst, ekonomiskt och kulturellt.

Svara -   - 5/4-18 10:45 -


AnnMarie

JL

Den tanken slog mig då jag läste här om muslimer som blivit frälsta och döpta.De kanske bara vill stanna här och underkastar sig detta utan allvar.Skulle inte förvåna mig och många kristna är så lättlurade.

Minns då någon berättade om en utlandsfödd man som församlingens äldre damer vurmade för trots vissa tveksamheter. Det visade sig sedan att han var spindeln i nätet i en omfattande pedofilverksamhet.Undrar hur damerna reagerade då!?

Svara -   - 5/4-18 11:01 -


Lena Henricson

I vår församling har vi sett f.d. muslimer som tagit emot JESUS och blivit helt förvandlade. En man lät också döpa sig just Lilian han skulle tillbaka till Iran ( eller var det Afganistan?) En mycket gripande stund!

Svara -   - 5/4-18 11:22 -


Kalle

Svar till JL.

Du ser till yttre ting istället för hjärtats inre. Om Gud skulle betyda Satan på kroatiska så hör inte det svenskar som inte pratar kroatiska till avgudadyrkare för att de kallar Gud för Gud. Lika lite är så fallet här. Det är vem dom menar som är det viktiga. inte vokabulär.

Svara -   - 5/4-18 11:24 -


Lena Henricson

Rättelse:just innan han skulle tillbaka .... skulle det vara

Svara -   - 5/4-18 11:26 -


JL

Svar till Kalle.

Nu är varken kroatiska, Svenska eller Arabiska kungens språk. Utan det var skriftligt hebreiska och muntligt arameiska. Man kan utgå ifrån att ordet allah fanns redan när bibeln nedtecknades, då fick ordet alah beskriva förbannelse av någon anledning.

Du kan väl fråga din kompisar om Jesus är allah. Eller är Isa allah, så får du ju se vad de svarar. Kristna skall inte prata arabiska, det språket är kopplat till islam. Punkt slut. Vill invandrare leva i Sverige och vara kristna, inga problem. Men se då till att benämna vår Gud och inte arabernas gud. Vår Gud är Herren. De får underordna sig vår benämning på Gud, våra lagar och vårt språk. Klarar de inte det, så finns det många länder där man pratar arabiska där man inte följer våra lagar eller talar vårt språk.
Här är länderna man pratar arabiska, alltså där man kallar Gud för alah. Det är krig eller elände i minst hälften av dem. Rena krigszonen i vissa länder, som om en förbannelse låg över dem.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Arabiska

Svara -   - 5/4-18 13:22 -


Kalle

Svar till JL.

Jag pratar i första hand om araber i arabländer som pratar arabiska. Dom är inte mindre kristna för att Gud på deras språk är en förbannelse på ett annat språk. Även dom det andra språket råkar vara hebreiska så spelar det ingen roll här, när det inte är hebreiska dom pratar. Jesus är Gud. Isa är Gud. och råkar ordet för Gud på det språk man pratar vara Allah, då är Isa Allah. Det är vem man tror på som är viktigt, inte vad man har för modersmål.

jag kan inte se annat än att du putsar utsidan av kärlet här. Om det är så viktigt, varför skriver du Jesus och inte Yeshua?
Till sist, om en arab i Sverige pratar arabiska, så gör det fortfarande inte att du har rätt att dom åkallar fel gud bara för att dom säger Allah. Fel gud är koranens gud och rätt Gud är bibelns Gud, även om bibeln råkar vara översatt till arabiska. Jag håller med om att det hör till för den som bor här att köra sig svenska, men det är inte en frälsningsfråga.

Svara -   - 5/4-18 13:45 -


Kalle

Svar till JL.

Och angående krig och elände, så är anledningen islam, inte det arabiska språket.

Svara -   - 5/4-18 13:46 -


nils

Svar till JL.

Instämmer delvis i ditt resonemang,och bara Herren känner deras Hjärtan.

Tror dock att många tar den Kristna Tron,på större allvar än vi förflackade Troende gör!
Å andra sidan innebär deras nyfunna Tro en utmaning om de måste återvända till sitt hemland, och då säkert möter förföljelse genom deras konvertering.
Det är ju dödsstraff i många länder att lämna Islam och bliva kristen.
Och som du säger ser de säkert på vår kristna,Ytliga livsstil som stöter bort de ärliga,sanna sökarna.
Här måste vi "Kristna" Omvända oss och av hjärtat göra bättring Herren Jesus Kristus!

Svara -   - 5/4-18 13:56 -


Peter Hall

Svar till nils.

Å andra sidan innebär deras nyfunna tro en utmaning om de måste återvända till sitt hemland.

Ja, då om någonsin kommer det att visa sig, om hans verk på Jesu Kristi grund kommer att bestå. Rom.3:13-15

Det går lätt att lämna Jesu lära till förmån för islam, om nöden kräver det. Så gjorde ju den svenske motorcyklisten som satt fången i Timbuktu hos islamister. Nu var han säkert inte frälst, för då hade han vetat att den som försöker rädda sitt liv (genom att förneka Kristus) skall förlora det, Den däremot som offrar livet (halshuggning) för Jesus skull, han skall finna det.

Den motorcyklisten vill hemma i Sverige säkert inte ha något med islam att göra. Men han bestod inte provet. Emellertid räddade han livhanken tillfälligt.

Svara -   - 5/4-18 14:26 -


Kalle

Svar till Peter Hall.

Gjorde han? var har du läst det?

Svara -   - 5/4-18 14:51 -


Nisse

Svar till Peter Hall.

Om Petrus fick förlåtelse (vi får väl anta att han fick det, även om det inte bokstavligt står i Bibeln) så får vi väl även anta att det finns förlåtelse för denne motorcyklist. Fast jag kan ju ha fel som vanligt.

Svara -   - 5/4-18 15:02 -


Peter Hall

Svar till Kalle.

Det gick på TV i höstas tror jag, ett reportage om denne man. Han anlade stort svart skägg och övergick till islamisternas tro. Det betalade sig, men i samma stund brändes hans verk upp. Själv skall han bli frälst, men såsom genom eld. 1Kor.3:15

Han överlevde.

Det är nog härifrån RK´s uppfattning om skärselden kommer.

Svara -   - 5/4-18 15:50 -


Kalle

Svar till Peter Hall.

RKs skärseld är inget annat än ett påhittat hot för att skrämma pöbeln till större donationer. Men ja, det kan ha varit där man fann inspirationen till idén.

Svara -   - 5/4-18 15:53 -


Nisse

Svar till Peter Hall.

Jag förstår inte vad du menar. Vilket verk är det som brändes upp? Kan han bli frälst eller inte efter det han gjort? Och hur kan man "övergå till islamisternas tro" sådär utan vidare? Kan någon plötsligt börja tro på allah enligt Muhammed för att en skäggig imam sätter kniven mot deras strupe? Tron sitter väl inte i skägget och yttre attribut?

Svara -   - 5/4-18 16:01 -


Peter Hall

Svar till Nisse.

Jag är beredd att hålla med dig, Nisse.

Nu ställs det höga krav på dem, som skall ingå i Jesu regering. Det yttersta provet är att stå emot till döds för sin övertygelses skull. Den som ger sitt liv för Jesu skull har verkligen visat hur stark hans tro är.

Han har sin kastskovel i handen, och han skall noga rensa sin loge och samla in sitt vete i ladan. Matt.3:12

Svara -   - 5/4-18 16:02 -


JL

Svar till Kalle.

Anledningen till att de pratar arabiska är för att islam och arabiska hör i hop. Islam erövrade de länderna med svärd och tvingade dem till att tala arabiska. De kristna, med tillhörande språk är utrotade. Därför skall inte kristna tala arabiska. Samma anledning skall inte heller kristna döpa sina barn till Mohammed, även ifall det finns människor som är kristna som heter Mohammed. Därför skall även kristna som är araber, sluta tala arabiska och anamma ett kristet språk. I detta fallet Sverige.

Om man däremot vill köra globalistkyrkan och byta ut de etniska Svenskarna, den Svenska relgionen, den Svenska kulturen och det Svenska språket så kan man ju börja argumentera som du. Men nu är inte jag du, jag bryr mig.

Svara -   - 5/4-18 16:31 -


Kalle

Svar till JL.

Arabiska pratades av araber före islam fanns. Islam gjorde språket till sitt men det är inte islam som har ensamrätt.

Kristet språk? Sluta upp med att tala dom asatroende vikingarnas svenska då! Du slår logiska kullerbyttor så det står härliga till.
Lägg ner halmgubbarna också. Jag är inte för globalism och jag bryr mig. Det är för att jag bryr mig som jag försöker tala dig tillrätta så att du förstår att det är tro och inte språk som frälser.

Svara -   - 5/4-18 16:41 -


JL

Här hur arabiskan påverkade kristna kopter i sudan(ok nu får jag höra den vanliga dängan om att de inte är kristna, men jag anser dem kristna)

Det blev svårare för kopter att få sudanesiskt medborgarskap, både genom födsel och naturalisering, och därmed svårt att resa utomlands. Kristna skolor konfiskerades och tonvikt på arabisk-islamsk undervisning inom språk och historia följdes av mobbning av kristna elever

Svara -   - 5/4-18 16:48 -


JL

Svar till Kalle.

Sluta nu, någonstans måste du fatta om islam premierar arabiska, så skall du som kristen inte sopa bort det som luft.

Svara -   - 5/4-18 16:49 -


JL

Och namnet mohammed fanns ju innan islam fanns, så då är ju det inget problem att döpa sina barn till mohammed som kristen. Det är ju bara ett namn enligt din logik.

Svara -   - 5/4-18 16:52 -


Kalle

Svar till JL.

Det är islam som är problemet, inte arabiskan. Om det var språket skulle ju kristna araber bete sig lika illa. Det är du som måste sluta nu. Du gör en hönsgård av en fjäder.

Svara -   - 5/4-18 16:53 -


Kalle

Svar till JL.

Nu halmgubbar du igen. Vad man döper sina barn till ärninte att jämföra med vad man har för modersmål. Om man döper sitt barn till Muhammed så döper man antagligen barnet efter den falske profeten. Finns det en bra anledning att döpa sitt barn till Muhammed så vill jag höra den. Men har man arabiska som modersmål är det inte konstigt om man pratar just det språket.

Svara -   - 5/4-18 16:58 -


Nisse

Svar till Peter Hall.

Så den stackars mannen är räddningslöst förlorad? Är det vad du menar?

Klarar du av att skriva i klartext istället för med antydningar och lösryckta bibelcitat?

Eller är det jag som inte har fått nåden att förstå Guds ord?

Svara -   - 5/4-18 17:06 -


Nisse

Svar till Kalle.

En liten språklig petitess bara, men man ger namn till sina barn, man döper dem inte till något, dopet har inget med namngivning att göra.

Den som tror på Jesus och har bekänt honom som sin herre inför Gud och människor kan däremot låta döpa sig till Kristus.

Svara -   - 5/4-18 17:17 -


Kalle

Svar till Nisse.

Bra fångat Nisse! Jag håller helt med. Det är det där med språk igen. Barndop är kulturellt rotat till den grad att vi säger att vi döper barn till namn på den slentrian. Även jag som inte tror på barndop kan uttrycka mig så av vana. Det är olyckligt för det förmedlar en felaktig bild av vad dopet är. Tack för påpekandet!

Svara -   - 5/4-18 17:27 -


JL

Svar till Kalle.

Kalle,

jag är ganska trött på dessa lögner Kalle. Inte nog med att man skall kämpa emot en annan religion, man måste även förklara för kristna att det som de gör inte gynnar kristna. Istället springer de islams vägar. Det är vad jag tror är att ta odjurets märke på handen.
Det är klart som korvspad att arabiska ökar islams inflytande. Att du motsäger det gör dig till en lögnare. Du och människor som Stefan Svärd förvrängt verkligheten till den milda grad att ni arbetar för andra sidan.

Svara -   - 5/4-18 20:14 -


Bengt

Jag är ändå övertygad om att rätt många

Muslimer blir sannt omvända i Sverige

Om än inte alla som säger det kanske

Men fler måste det bli

Och fler kan det bli

Svara -   - 5/4-18 20:58 -


Bengt

Jag är ändå övertygad om att rätt många

Muslimer blir sannt omvända i Sverige

Om än inte alla som säger det kanske

Men fler måste det bli

Och fler kan det bli

Svara -   - 5/4-18 20:58 -


Bengt

Jag är ändå övertygad om att rätt många

Muslimer blir sannt omvända i Sverige

Om än inte alla som säger det kanske

Men fler måste det bli

Och fler kan det bli

Svara -   - 5/4-18 20:58 -


Bengt

Jag är ändå övertygad om att rätt många

Muslimer blir sannt omvända i Sverige

Om än inte alla som säger det kanske

Men fler måste det bli

Och fler kan det bli

Svara -   - 5/4-18 20:58 -


Bengt

Jag är ändå övertygad om att rätt många

Muslimer blir sannt omvända i Sverige

Om än inte alla som säger det kanske

Men fler måste det bli

Och fler kan det bli

Svara -   - 5/4-18 20:59 -


Kalle

Svar till JL.

Att du kallar det lögn gör det inte till lögn. Dina lösa påståenden är inte vatten värda. Du snackar om att arbeta för den andra sidan, men vem är "brödernas anklagare"? Och vem är det som anklagar bröder här?

Det är islam som är problemet, inte ett språk. Om språket är ett problem, varför tillät Gud att NT skrevs på avgudadyrkarnas grekiska? varför ivrar du så för asadyrkarnas svenska? Din tes håller inte.

Svara -   - 5/4-18 22:39 -


Kalle

Svar till Bengt.

Jag tror att det finns många av både och. Sånt frälsta, och muslimer som bara vill ha asyl. Det krävs urskiljning.

Svara -   - 5/4-18 22:43 -


JL

Kalle,

du kan fortsätta argumentera för allah så argumenterar jag för Herren Gud.
Tack för din tid.

Svara -   - 5/4-18 22:55 -


Kalle

Svar till JL.

Jag argumenterar inte för den du syftar på med Allah. Denne är Satan. Jag argumenterar för att när en arabisktalande kristen säger Allah så menar han något helt annat.

Svara -   - 5/4-18 22:59 -


JL

Eller hur. Ring Stefan Svärd istället.

Svara -   - 5/4-18 23:22 -


Kalle

Svar till JL.

Så svarar den som inte har argument för sin sak.

Svara -   - 5/4-18 23:43 -


Peter Hall

Svar till Nisse.

Så den stackars mannen är räddningslöst förlorad?

Gud är långmodig mot oss, för han vill inte att någon skall gå förlorad. Att du lever nu, när vår Herre skall återvända, är ett bevis på Guds långmodighet.

Motorcyklisten verkade mycket rar och trevlig, så han är inte förlorad, enligt mitt förmenande. Varje människa är värdefull för Gud. Varför skulle hyggliga människor gå förlorade. Gud vill ha rättfärdiga människor i sitt rike och det kommer han också att kunna åstadkomma. För en människa är detta inte möjligt, men för Gud är allt möjligt.

Frid med dig, Nisse

Svara -   - 6/4-18 11:51 -


Solan

Svar till Kalle.

https://www.apg29.nu/a/5wv

Svara -   - 6/4-18 12:24 -


JL

Svar till Kalle.

Nog har jag argumenterat med dig, men det faller inte inte bördig jord. Jag har har även argumenterat mot Stefan svärd med samma resultat som emot dig Kalle. Jag utgår ifrån att det är andligt.

Om man inte kan ta ansvar för att de åsikter man har, kämpar emot sin egen religion, så är det nog permanent. Stefan med flera anser nog fortfarande att invandring inte orsakar islamisering. Precis som du i all absurdum kommer ignorera att det arabiska språket också orsakar islamisering. När din och Stefans uppgift är klara, först då kanske ni förstå vad ni argumenterade för.

Svara -   - 6/4-18 12:38 -


Kalle

Svar till JL.

Nej du kommer inte med belägg utan bara med anklagelser. Det är inte att argumentera.

Svara -   - 6/4-18 13:16 -


Calle

I Indonesien pågår en stor väckelse, i deras bibel står Allah som namnet för Gud, Indonesien är ju det största muslimska landet i världen och det har väl påverkat valet av namn på Gud kan jag gissa. Indonesiska är en variant av Malajiskan.

Calle

Svara -   - 7/4-18 00:27 -


Kalle

Svar till Calle.

Har malajiska något eget ord som hade passat? Annars är det inte så konstigt egentligen.

Fantastiskt att dom.får uppleva väckelse för övrigt.

Svara -   - 7/4-18 00:58 -


Hans

Islam är inte koranen.

Islam = koranen, hadither, ''Sahih al Bukhari" år 870, samt tafsir, "Muhammad ibn Jarir at-Tabari" år 923.

Läs Sahih al Bukhari, volume 3, book 48, number 826, (muhammed nämns endast 4 gånger i de arabiska koranerna, källa Jay Smith christian apologist).

Läs koranen sura 4:157.

Läs koranen sura 4:171.

Svara -   - 7/4-18 17:03 -


Mikael W

Svar till Calle.

Kristna i Indonesien använder inte namnet Allah, utan namnet Tuhan (= Herren)

Svara -   - 7/4-18 17:19 -


Hans

Sahih al Bukhari volume 3, book 48, number 826:

(the prophet said: "Isn´t the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman´s mind.")

profeten sa: "Är inte en kvinnas vittnesbörd lika med hälften av en mans vittnesbörd?" Kvinnorna sa: "Ja". Han sa, "det beror på att kvinnor brister i förnuft/är mentalt efterblivna."

(muhammed nämns endast fyra (4) gånger i de arabiska koranerna).

Sahih al Bukhari består av fyra (4) tjocka böcker;

Var Imam Muhammad Al-Bukhari (år 810-870) föddes? I Uzbekistan såklart !!!

koranen sura 4:157:

och för deras ord: "Vi har dödat Kristus Jesus, Marias son som påstod sig vara Guds sändebud!" Men de dödade honom inte och inte heller korsfäste de honom, fastän det för dem tedde sig så. De som är av annan mening är inte säkra på sin sak, de har ingen verklig kunskap om detta utan stöder sig på antaganden. Det är med visshet så att de inte dödade honom.

koranen 4:171:

Efterföljare av tidigare uppenbarelser! Gå inte till överdrift i utövningen av er religion och påstå inte om Gud annat än det som är sant! Kristus Jesus, Marias son, var Guds sändebud och säg inte: "Gud är tre". Upphör för ert eget bästa! Gud är den ende guden. Stor är han i sin härlighet fjärran från tanken att han skulle ha en son! Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Ingen behöver en ytterligare beskyddare utöver Gud.

Kolla med någon av de arabiska koranversionerna så översättningarna är korrekta :).

Svara -   - 7/4-18 20:06 -


Hans

Svar till Hans.

Rättelse koranen sura 4:171:

Efterföljare av tidigare uppenbarelser! Gå inte till överdrift i utövningen av er religion och påstå inte om Gud annat än det som är sant! Kristus Jesus, Marias son, var Guds sändebud och hans ord förkunnat för Maria och ande av hans ande. Tro därför på Gud och hans sändebud och säg inte: "Gud är tre." Upphör för ert eget bästa! Gud är den ende guden. Stor är han i sin härlighet, fjärran från tanken att han skulle ha en son! Honom tillhör allt det som himlarna rymmer och det som jorden bär. Ingen behöver en ytterligare beskyddare utöver Gud.

Se vidare, angående exemplet från Sahih al Bukhari ovan: "Kairodeklarationen om de mänskliga rättigheterna i Islam", angående exempelvis åtskillnad mellan män och kvinnor inom en mängd områden, sharialagar.

Svara -   - 8/4-18 05:48 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Påven sluter avtal om världsreligion

Påven sluter avtal om en världsreligion

Av MIKAEL WALFRIDSSON 

På samma sätt som Guds församling håller på att göra sig klar till Jesu återkomst, gör slökokyrkan det också. 

7

Läs allt!


IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

14

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

58

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

28

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Vecka 08, fredag 22 februari 2019 kl. 02:58

Jesus söker: Pia!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. - Joh 1:12-13"

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp