894 online! | Sidvisningar idag: 65 121 | Igår: 175 529 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Älska muslimer - David Winther

David Winther i ett mycket viktigt videoklipp om att vi kristna ska älska muslimer.


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av lördag 6 augusti 2016 09:29 | #david+winther #islam #muslimer #kärlek | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


29 kommentarer

Mercy Pastor NILS ALVAR Vajda EKSTÉN

MYCKET DÅLIG INSPELNING FÖR HÖRSELSKADADE att kunna höra vad som säges med en massa sidoljud som finns i denna film som gör att man har mycket svårare att höra vad som säges. Och detsamma är det om det sjunges så störres det av ljud runtomkring.

Svara -   - 6/8-16 10:55 -


David Winther

Svar till Mercy Pastor NILS ALVAR Vajda EKSTÉN.

Jag får be om ursäkt för detta. Jag trodde att jag använde mikrofonen på mitt headset men tydligen var det telefonens mikrofon.

Svara -   - 6/8-16 12:07 -


Johan

Helt rätt David!

Vi ska älska muslimer, och skilja på sak och person, precis som vi ska älska buddister, ateister, hinduer, feminister, satanister, homosexuella, antisemiter, fariseer, namnkristna, kommunister, romerska katoliiker etc. etc. etc.

När det gäller muslimer, så är det klart att det finns de som är trevliga, samtidigt som det också finns många som har avskyvärt beteende och attityd. Dem ska vi också älska! Islam är en hemsk religion, vilket gör att det blir en utmaning att kunna älska dem och att det är lätt att glömma bort att det är Guds vilja att vi ska göra det.

För att kunna göra det behöver vi Guds hjälp!

Svara -   - 6/8-16 13:12 -


Sarah

Svar till Johan.

Självklart skiljer vi på människan och religionen. Men sen vill jag säga att den som tror att man kan utsätta sig för förtryck 24/7 utan att bli påverkad alls nog inte har varit i den sitsen. Man behöver få vara ifred för att söka Herren och kunna bygga upp sin inre människa i kärlek och fred. Frid till er alla i Jesu namn.

Svara -   - 6/8-16 15:26 -


Johan

Svar till Sarah .

"Självklart skiljer vi på människan och religionen."

Vilka är "vi" och lyckas du själv alltid göra det, menar du?

Svara -   - 6/8-16 16:28 -


Sarah

Svar till Johan.

Det är självklart för Jesus att skilja på människan och synden. Därför bör det också vara det för oss. Nej, jag gör fel hela tiden, precis som alla människor. Därför behöver jag Jesus! Tack Jesus! Bara Jesus kan hjälpa oss. Sen ska vi inte förakta eller föringa de som blir utsatta för förtryck och plåga i olika former dag efter dag. Att det sätter sina spår. Det är lätt att säga att "jag skulle allt klara det", svårare när du är i situationen varje sekund, varje minut, dygnet runt i månader och år. När det onda inte ger dig ens en minuts andningspaus.. Ibland behöver man lämna det som ständigt plågar en. Man kan förlåta människan men situationen med det ständiga förtrycket förändras inte lika lätt. Vi behöver få vara ifred för att be och söka Herren. Gud välsigne dig.

Svara -   - 6/8-16 16:52 -


Emanuel S

Svar till Johan.

Katoliker är också kristna! Sedan finns det naturligtvis katoliker som är ljumma men det finns det inom alla kyrkor och samfund. Gud ser till individen och dennes relation till Jesus det är allvarliga saker att anklaga syskon i herren att inte vara frälsta!

Svara -   - 6/8-16 17:21 -


Mercy Pastor NILS ALVAR Vajda EKSTÉN

Svar till David Winther .

SHALOM ÄLSKADE DAVID WINTHER Jag ville delge mina erfarenheter såsom hörselskadad för att du och andra skall tänka på att det kanske sitter någon som hör sämre än fullt normala. Det finns också ett mycket stort problem inom Kristenheten med störande ljud som begränsar besökaren att kunna uppfatta vad som säges, sjunges och spelas etc. Så detta är en hälsning till ALLA besökare här på Apg29 i olika sammanhang. GUDS RIKASTE VÄLSIGNELSER tillönskas dig

Svara -   - 6/8-16 18:48 -


Johan

Svar till Emanuel S.

som skrev:

"Katoliker är också kristna!"

Här är ett youtube-klipp med en f d katolsk präst, som inte håller med dig. https://youtu.be/XJOGGRbLeEM

Svara -   - 6/8-16 18:53 -


Johan

Svar till Emanuel S.

Här har du ett youtube-klipp till, med en f d romersk-katolsk präst och en f d nunna, som talar om villfarelsen inom romersk katolicism, samt vikten av att lämna den institutionen.

https://youtu.be/EqiWMCDBHqM

Svara -   - 6/8-16 19:12 -


Cilia

Svar till Emanuel S.

Har aldrig träffat någon kristen katolik, däremot religiösa sådana, som sitter framför jungfru Maria statyer eller statyer föreställande Moder Teresa och tillber och kysser dem! Frälsta är de inte för de känner inte Jesus och de visar ingen andlig frukt i sina liv heller!

Svara -   - 6/8-16 19:32 -


Johan

Svar till Sarah .

"Det är självklart för Jesus att skilja på människan och synden. Därför bör det också vara det för oss."

Det var väl andemeningen i det jag skrev?

Jag skrev:

"Vi ska älska muslimer, och skilja på sak och person, precis som vi ska älska buddister, ateister..."

Svara -   - 6/8-16 19:58 -


Harriet Bouvin

Kärleksbudskapet innebär uppmaningen att ansvara för också Guds övriga skapelse. I Mexicofestivalen dricker man just nu överfyllda muggar med blod från djur som lever medan kaniner vrålar när de får sin päls tofsvis helt bortryckt utan bedövning för att angora från Asien nyttjas i bl a Sverige - utan att kristna lyfter ett ögonbryn. Likgiltiga fortsätter man istället att äta sina skinksmörgåsar från grisar som skållas levande när de överlevde gasen. Kyrkfolk slafsar kött från kycklingar som insjuknar under svåra plågor på djurfabriker, innan de hamnar på tallrikar. Men mig lurar man inte mer! Den sortens kristendom tror jag inte finns i himlen.

Svara -   - 7/8-16 05:44 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Harriet Bouvin.

Du vill lägga lagens ok på oss, som äter kött.

Kolosserbrevet 2:16-17,

"Låt därför ingen döma er för vad ni äter och dricker eller när det gäller högtid eller nymånad eller sabbat. 17 Allt detta är en skugga av det som skulle komma, men själva verkligheten är Kristus."

Självklart, är jag inte för, att man ska plåga djur! Men som kristna, har vi inte rätt att döma varandra, om vi äter kött eller är vegetarianer/veganer.

Tänk på Jesus, Han stod vid stranden och lagade fisk över elden. Hur mycket plågades den fisken, innan Jesus dödade den? Ja...Han var ju tvungen, att precis som vi, döda och rensa fisken, innan Han tillagade den...för Han stekte den väl inte levande?

Nej, naturligtvis, så gjorde Jesus det så skonsamt man bara kan. Han har ju Skapat fisken. Jesus har omsorg om hela Sin Skapelse.

Visst ska vi förvalta Skapelsen väl, men det får inte gå till överdrift, så att djuren blir viktigare än människan.

Då blir det en egen religion.

Frid i Jesus Kristus

Svara -   - 7/8-16 06:01 -


Sarah

Svar till Johan.

Det var inte som en rättelse jag skrev. Det var ett tillägg. Frid..

Svara -   - 7/8-16 14:36 -


David Winther

Svar till Harriet Bouvin.

Gud skapade människan tid vegan ( 1mos1:29)

Svara -   - 8/8-16 00:53 -


David Winther

Svar till Harriet Bouvin.

Det är som jag upplever det lättare att nå fram till muslimer när man är vegan eftersom man automatiskt äter halal då. Det är något de respekterar.

Svara -   - 8/8-16 00:57 -


Sarah

Svar till David Winther .

Så bra. Då har ni mycket gemensamt.. Något mer? Frid.

Svara -   - 8/8-16 02:26 -


Sarah

David, jag har pratat med muslimer. Inga problem att bli vän med dem. Men vad står det i deras bok om att vara vän med kristna och judar? Det är därifrån det kommer. Jag har läst hela koranen inkl mycket av vad muhammed gjorde. Det är stora stora skillnader. Det är skillnad att älska människan, en annan att medvetet ställa sig in hos en viss grupp, tom verka beundra terroristsympatisörer... Du får nog förklara lite bättre hur du tänker faktiskt. Känner du till att som muslim får du ljuga för "otrogna"? Antagligen eftersom du verkar vara en expert. Tror du absolut inte att denna bedragenhet förekommer bland dina is-vänner? Känner du till begreppet andliga makter? Att de kan påverka en människa. Men självklart gör du det! Men du står givetvis emot det, det ser vi ju. Jag förstår att du vill frälsa muslimer, underbart! Men du vill att de ska "respektera" dig och det gör de för att du inte äter kött..... okej. Själv går jag efter de nytestlamentliga skrifterna där ingen mat är förbjuden, eftersom det är inte det som är viktigt. Jämför ni Bibeln och Koranen? Ser vad som har hänt... Vad säger de om att "Hur kan en människa vara gud"? Vad tänker ni om kvinnornas situation? Frid.

Svara -   - 8/8-16 02:57 -


UK 52 ,

Svar till Sarah .

GRATTIS till Guldpengen. TJerringpriset aer DITT !

Svara -   - 8/8-16 10:09 -


UK 52 ,

Svar till Sarah .

foer MYCKET Skumpa inatt? jag saag Ingo blev nedslagen sista sekunderna mot Brian London. , Rubrik i blaskan : VAKNA Ingo. Du Vann! (det blev hans sista match. Ahlqvist gav honom Blommor efteraat)

Svara -   - 8/8-16 11:06 -


UK 52 ,

Svar till Sarah .

Foere fighten, Sarah, hade Ingo varit Kaxig. Sagt att hans Syrra skulle kunna spoea Brian.

Svara -   - 8/8-16 11:24 -


Britt-Marie

Vilken obehaglig prick. Leker militär och sätter muslimer högre än otrogna kuffars dvs kristna.

Svara -   - 8/8-16 17:01 -


DAVID WINTHER

Svar till Britt-Marie.

Britt-Marie om jag får välja mellan att umgås med en religiös kristen och en religiös muslim så väljer jag muslimen alla gånger. Denne kan åtminstone bli frälst.

Svara -   - 15/7-17 20:06 -


NT

Tror ni en vegan kan överleva på en vinter vildmark, det tror ni knappast, heller hur?😕

Svara -   - 15/7-17 23:46 -


DAVID WINTHER

Svar till NT.

Svenska bönder har överlevt i vinter och vildmark i tusentals år och tro inte att de kunde äta kött hela vintern. Köttmat var för de rika. Det handlar om att lägga mat i ladorna under sommarhalvåret så man kunde äta under vintern. Bondförnuft kallades det. Hade man inte det överlevde man inte. Den som spar han har är ett gammalt motto.Förutom det så äter veganer kött om de måste. Jag skulle äta upp dig om jag var tvungen. Men jag måste inte det så jag avstår. Veganism handlar om att göra så gott man kan, det är inte en religion. Strömmen i min dator är inte vegan, ändå surfar jag, bilen jag kör dödar mygg ändå åker jag. Man gör så gott man kan och jag kan avstå från kött i dagens samhälle så då gör jag det. Gud skapade oss vegan och det var hans ursprungliga vilja med oss och den vill jag följa även om det är fullt tillåtet att äta kött.

Svara -   - 17/7-17 02:20 -


David Ström

Svar till Johan.

Gud älskar människan, inte synden i honom. Det finns kristna i dag som kan bota sjuka och hela skador i Jesu namn. Inte slumpvis när Gud har lust, utan varje gång. Det finns kristna som kan göra kraftgärningar och de kan naturligtvis vara väldigt framgångsrika att omvända främlingar till Kristus. Men om Gud inte når deras hjärta så är de ju att allvarligt hot mot vår framtid. Man behöver inte vara profet för att förstå att det håller på att sluta i katastrof. Redan inom 8 år, alltså 2025 så kommer den vanliga svensken vara i minoritet. Är det Guds vilja? Var inte rädd står det ju. Men det står också,låt de döda begrava sina döda och följ mig. Såg en bild länkad från Aftonbladet med en ung flicka skuren i ansiktet av en främling som gick nästan strafflös eftersom han ljuger om sin ålder. Om vi ska kunna förlåta elaka människor så underlättar det troligen om vi har ett rättssystem som fungerar. Om du älskar människor med främmande religion, och välkomnar dem till vårt tidigare trygga land så bör du även omvända dem till Jesus. Kan du inte det så kommer vi få problem. Min frus syster har gift sig med en muslim. Hennes barn kommer ju enligt mannens sed bli muslimer. Undrar vad Gud tycker om det?

Svara -   - 17/7-17 02:58 -


Lasse

Svar till Harriet Bouvin.

Håller med det är inte Guds vilja att plåga Hans skapelse, långt därifrån 🍏🍇🍉🍊🍓🍌🍌🍅

Svara -   - 17/7-17 06:29 -


NT

Svar till DAVID WINTHER.

Många svenskar utvandrade till Amerika pga fattigdom,och tror inte att dom längtade bara efter kött till föds.

Alla bönder är inte veganer och alla veganer är inte bönder heller,som du påstår.

Gud har låtit människor vandra fyrtio år i öknen, där fanns knappt vatten till odla grönsaker, så dom har säkert intagit vad som helst för att kunna överleva.

Om Gud vill att vi människor ska förbli veganer, i så fall varför JESUS åt fisk sådana? Man kan undra heller hur.

PS. jag är inte vegan eller vegetarian och jag är ingenting emot dom heller och jag är bara lite seg i kött.☺

Svara -   - 17/7-17 12:54 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

2

Läs allt!


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

19

Läs allt!


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

0

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

38

Läs allt!


Christer Åberg predikar för skogens kossor

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga.

5

Läs allt!


Jesus är inte världens hämnare - Christer Åberg

Christer Åberg förklarar att Jesus inte är någon hämnare, han dömer inte eller straffar - han räddar och frälser för att han älskar dig!

6

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 22 november 2017 kl. 08:37

Jesus söker: Cecilia, Sissela!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Predikantpoolen

Av Holger Nilsson 

Hans Jans i Predikantpoolen.

Nu finns det tillfälle för församlingar att välja mellan ett 25-tal pastorer och evangelister som står till förfogande för kallelser till församlingar. Reseersättning är det enda församlingarna behöver ersätta dessa med.

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

7

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

90

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

894 online! | Sidvisningar idag: 65 121 | Igår: 175 529 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp