901 online! | Sidvisningar idag: 225 804 | Igår: 273 665 |

www.apg29.nu

Annons


Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Ändetidens tidslinje

Av Mikael Walfridsson

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1456915779-tidslinje.jpg

Den yttersta tiden, de sista dagarna, dagarnas ände, och denna tidsålders slut, är olika begrepp vi möter i Guds ord som har olika betydelse i förbindelse med den sista tiden, och Jesu återkomst till den här världen.

Vi talar ofta om att vi lever i den sista tiden, men egentligen fick den sista tiden sin början redan i förbindelse med Jesu första komma, då Jesus proklamerade att Guds rike hade kommit (Mark 1:15). Nu 2000 år senare, och då vi samtidigt kan vi se att ändetiden och denna tidsålders slut bokstavligt talat ropar ut till oss, kan vi konstatera att vi lever i avslutningen av de sista dagarna, eller nära denna tidsålders slut.

Kronologisk bok med parenteser

Det har skrivits mycket om den sista tiden, och tiden före Jesu återkomst. Men hur passar egentligen dessa händelser ihop, och i vilken ordningsföljd sker de? 

Uppenbarelseboken är skriven i kronologisk ordning, med undantag av olika parenteser. Det betyder att händelsen antingen utspelar sig före eller efter det att vi läser om det, och ska därför tidsmässigt placeras ett annat ställe. Vi kan före exempel läsa om Harmagedon i Upp kapitel 16, fast vi vet att den händelsen egentligen äger rum i Kap 19 vid Jesu synliga återkomst. 

Det här kommer att vara ett inlägg som har fokus på ändetidens tidslinje och de profetiska händelser som vi kan se utifrån Guds ord ligger framför oss. En del av de händelser som blir beskrivet, är lätta att placera då det är tydligt i Guds ord när de infinner sig.  Andra kan vara svårare att placera och kommer att vara utifrån min personliga överbevisning.

Jesus visar oss ändetidens tidslinje

Matt 24:3 – När Jesus sedan satt på Oljeberget och lärjungarna var ensamma med honom, gick de fram till honom och frågade: ”Säg oss: När skall detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och den här tidsålderns slut?”

Jesus sätter tidslinjen för ändetiden när lärljungarna frågar efter denna tidsåldersslut och de tecken som känneteckna den tiden. Jesus delar flera profetiska händelser som ska visa och känneteckna tiden omkring hans återkomst och denna tidsålders slut.

Två stora kännetecken

Det finns två stora kännetecken eller tidstecken som man inte kan blunda för när det gäller ändetidens profetior. Det ena kännetecknet är avfall och det andra är Israels födelse som nation.

Avfall

2 Tim 3:1 – Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider. Människorna kommer att älska sig själva och vara penningkära, skrytsamma, stolta hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, kärlekslösa, oförsonliga, skvalleraktiga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda, falska, egensinniga och högmodiga. De skall älska njutning i stället för Gud och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem.

Guds ord är tydligt med att de sista dagarna kommer att kännetecknas av ondska och ett avfall i vårt samhälle, på samma sätt som det var under Noas dagar (Matt 24:37-39). Paulus profeterade att samhället kommer att kännetecknas av gudlöshet, våld och matrialism. Det kommer att finnas ett sken av gudsfruktan hos människor och i vårt samhälle, men under ytan så är det i stället mörker, avfällighet och synd.

När Paulus beskriver människorna som olydiga mot sina föräldrar, skrytsamma och otacksamma så är det en ganska precis beskrivning av det vi upplever i dag.   

Israel

Det andra helt stora tidstecken för ändetiden är Israels födelse år 1948. Det döda landet Israel fick tvärs emot alla naturliga förutsättningar liv igen. Hesekiel hade profeterat om detta när han såg hur de döda benen fick liv igen, fast det mot naturen var helt omöjligt. Stora delar av Jesu eskatologiska tal har med Israel att göra, så när vi i vår tid har sett Israel bli en nation är det ett av det absolut största tecknet på Jesu snara återkomst.

Jesus kunde helt enkelt inte komma tillbaka före det att Israel blev en nation, då han enligt profetian ska komma tillbaka till räddning för det judiska folket, och sätta sina fötter på oljeberget. Israel är själva hjärtat och det centrala i ändetidens skeende. Stora delar av Jesu återkomst handlar om Messias som vänder tillbaka till frälsning för sitt folk, och själva upprättandet av det messianska riket här på jorden.

Men före den tiden så kommer Israel att genomgå den värsta tiden i deras historia, och vi kommer att få det som bibeln kallar Jakobs nöd (Jer 30:7) Men det är inte bara Israel som kommer att få lov till att gå igenom en fruktansvärd vedermöda, men också hela världen. Jesus sägar att det kommer en nöd så stor, så att den här världen aldrig tidigare, eller någonsin igen kommer att få uppleva något liknade. (Matt 24:21)

Men med Israel tillbaka i sitt land, och med Jerusalem som huvudstad, är vi för allvar klara till att både se och uppleva den sista tidens händelser utspela sig. 

Ändetidens tidslinje

Det finns inga profetior som måste ha sin fullbordan innan uppryckelsen av församlingen kan ske. Det betyder inte, att vi inte kommer att fortsätta att se profetiska ord bli uppfyllda, men mer att det inte finns några som kvarstår att uppfyllas innan Jesus kan hämta sin församling. Den första stora händelsen i ändetidens tidslinje är uppryckelsen av hans brud, församlingen:

Uppryckelsen av församlingen

1 Tess 4: 16-17 – Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren.  

Jag tror att den nästa stora begivenhet eller händelse i Guds profetiska kalender, är uppryckelsen av församlingen. Begreppet uppryckelse kommer från det grekiska ordet ”Harpazo”, som ordagrant betyder ”att ryckas upp”. Ordet Harpazo är nämnt 13 gånger i NT, men bara en gång i förbindelse med uppryckelsen av församlingen. (1 Tess 4: 16-17). Herren kommer både snabbt och med kraft, att rycka sin brud och sin församling till sig.

Paulus är också väldigt tydlig när han skriver att inte alla kristna kommer att dö. (1 Kor 15:51-53) I ett ögonblicks sekund kommer en del människor att få uppleva en total förvandling av deras kroppar, och tillsammans med dem som tidigare har dött, få lov till att möta Jesus på skyn.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.

1 Tess 1:10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

Jesus har lovat att beskydda dem som följer honom ifrån den kommande vredesdomen, och prövningens stund som kommer att gå ut över jorden. Den tiden existerar och finns till, för att pröva dem som tillhör den här världen, och inte dem som tillhör honom. Därför kommer uppryckelsen av församlingen att ske före vedermödan. 

I dag lever vi på lånad tid, och uppryckelsen kommer att avsluta församlingens tid på jorden, och den sista och avslutande delen på 7 år kan få sin början. Den delen kommer att inledas med ett Antikristligt förbund med Israel.  

Gog/Magog kriget

Hes 38: 14-16 - Profetera därför, du människobarn, och säg till Gog: Så säger Herren, HERREN: På den tiden, när mitt folk Israel åter bor i trygghet, skall du veta det. Du skall komma från ditt land längst uppe i norr, du själv och många folk med dig, alla ridande på hästar, en stor skara, en talrik här. Du skall dra upp mot mitt folk Israel likt ett moln för att övertäcka landet. I kommande dagar skall det ske. Jag skall låta dig komma över mitt land, för att hednafolken skall lära känna mig, när jag inför deras ögon bevisar mig helig på dig, du Gog.

Den här händelsen är svårare att placera tidsmässigt i förhållande till vedermödan och Jesu återkomst. En del placerar denna händelse i början av vedermödan, andra i slutet, och en del före själva uppryckelsen och vedermödan.

Denna 2600 år gamla profetia talar om ett kommande anfall mot Israel, som kommer att bestå av en koalition av länder som Ryssland, Iran, Libyen, Etiopien och Turkiet. Det är Herren som kommer att sätta krokar i Rysslands käftar för att tvinga dem till att anfalla Israel. Gud kommer använda det här kriget, dels för att döma Israels fiender, men också för att bevisa sin kraft och härlighet för nationerna. På ett övernaturligt sätt griper Herren in och låter det regna eld och svavel över Gogs soldater som blir besegrade.  

Hesekiel placerar detta krig mitt i mellan Israels pånyttfödelse, och det messianska rikets beskrivelse (Hes 36-37), som gör att vi kan förvänta oss det här kriget någonstans mellan Israels födelse 1948 och Harmageddon, vid slutet av den stora nöden. Israel kommer också att använda 7 år på att använda Gogs vapen och krigsmaterial som bränsle, och det värkar inte troligt att det sker inne i det messianska riket (1000 års riket), då Jesus själv kommer att vara ljuset och energikällan på den tiden. Alltså tror jag på ett snarligt anfall från Gog och dess allierade, antingen precis innan eller i förbindelse med uppryckelsen av församlingen.

Antikrist träder fram

Dan 9:27  - Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren

När Johannes får uppenbarelsen om den sista årsveckan, och Guds domsslut som går ut över jorden, så får han till att börja med se ryttaren på den vita hästen. Det är Antikrist som får lov att träda fram på världsscenen. Genom den heliga Andes kraft har han hållits tillbaka, och kan först träda fram när hans tid är inne.

Antikrist kommer att uppenbara sin identitet genom att sluta ett sjuårigt förbund med Israel.  Vad egentligen detta förbund går ut på eller innehåller vet vi inte, men många menar att det kan ha förbindelse med den oroliga situationen och freden i mellenöstern. Israel kommer att acceptera förbundet för att säkra fred och trygghet för landet. Det er också generellt accepterat att detta förbund kommer att vara startskottet för vedermödans period, eller den sista årsveckan.

Två perioder

Man kan dela upp den sista årsveckan i två olika perioder på 3,5 år, där den stora nöden inleder den sista delen av vedermödan. Antikrist ser ud till att ha två olika ansikten i dessa perioder. Dels som fredsmäklare och frälsare, och dels som en Satanisk diktator under den stora nöden.

Guds domsslut börjar redan i den första perioden som kommer att innehålla både de 6 sigillen, och de 6 första basuner. När den första 3,5 åren är över har cirka hälften av jordensbefolkning dött i de domslut som gått ut över jorden.

Antikrist kommer att ha kontroll över världens financiella system och transaktioner. Han kommer at få så mycket makt att han har förmåga att föra kontroll över varje enskild transaktion. I den förbindelse kommer han att införa vilddjurets märke som kommer att fästas på handen eller pannan. Guds ord är tydligt med att alla som tar vilddjuretsmärke kommer att gå evigt förlorade.

När man först har tagit beslutningen om att acceptera vilddjurets märke, så är den beslutningen oåterkallelig, och har konsekvens för evigt.

De 144.000 blir utvalda

Upp 7: 3-4 – Skada inte jorden eller havet eller träden, förrän vi har satt sigill på vår Guds tjänare, på deras pannor." Och jag hörde antalet av dem som var försedda med sigill: etthundrafyrtiofyra tusen ur Israels alla stammar

Herren kommer inte tillåta, att de mörka och Sataniska makterna under vedermödan inte kommer att utmanas. Gud kommer att utvälja 144.000 utvalda judar, och märka dem med sitt sigill. Det betyder att de, till skillnad från matyrerna under vedermödan, inte kommer att skadas av de domslut som går ut över jorden, eller av Antikrists hand. De är beskyddade på ett övernaturligt sätt, och blir beseglade innan domsluten går ut över jorden.

De 144.000 utvalda judarna kommer på ett helt speciellt sätt att bli utrustade och kommer att vara Guds missionärer under vedermödan. Deras uppgift blir att gå ut med evangeliet över hela jorden för att proklamera att frälsning, upprättelse och försoning med Gud, bara finns genom Jesus Kristus, den kommande konungen.

De två vittnen träder fram

Upp 11: 3-6 - Och jag skall befalla mina två vittnen att profetera under ettusen tvåhundrasextio dagar, klädda i säcktyg." Dessa är de två olivträden och de två ljusstakarna som står inför jordens Herre. Om någon vill skada dem, kommer eld ur deras mun och förtär deras fiender. Ja, om någon vill skada dem måste han dödas på det sättet. De har makt att stänga himlen, så att det inte regnar under de dagar de profeterar. De har makt att förvandla vattnen till blod och att slå jorden med alla slags plågor så ofta de vill.

Under den första delen av vedermödan, så kommer två judiska män att träda fram och kommer att profetera för Israel och för hela världen. Ingen vet bestämt vilka dessa män kommer att vara, men utifrån deras gärningar så är det många som förbinder dem med Moses och Elia.

I 1260 dagar så kommer dessa två profeter, som fått en bestämd uppgift av Fadern, att profetera. Dom kommer att predika bot och bättring, och kommer att varna människor för att följa Antikrist och ta emot Antikrists märke. Dom får makt att förvandla vatten till blod, och förlösa olika slags plågor över jorden. Ingen kommer ha möjlighet för att skada dessa två vittnen innan de är färdiga med sin uppgift.

I förbindelse med att Antikrist invaderar och intar Jerusalem 3,5 år in i vedermödan, kommer dessa profeter att bli ihjälslagna. På samma sätt som att Jesus dog och uppstod på tredje dagen, kommer också de två vittnen att uppstå på tredje dagen, och till och med deras uppståndelse kommer att bli till välsignelse för Israel

Satan blir nedslängd på jorden

Upp 12:7-9 - En strid uppstod i himlen: Mikael och hans änglar gav sig i strid med draken. Och draken och hans änglar stred, men han var inte stark nog, och det fanns inte längre någon plats för dem i himlen. Och den store draken, den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, han som bedrar hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom

Vid mitten av den sista årsveckan så kommer det att uppstå en strid i himlarymden och Satans och hans demoner blir nedslängda på jorden. Normalt tror vi att Satan har sitt fäste och tron i helvetet, men så är inte fallet. Satan har sin tron i himlarymden, och ordet beskriver honom som fursten över luftens välde. (Efe 2:2)

Någon gång för länge sedan blev han utkastad från himlen efter sitt uppror mot Gud, och i mitten av vedermödan kommer Satan igen att gå ifrån sig plats när han blir nedkastad från atmosfären och ner på jorden.

Styggelsen som står på helig mark

Dan 11:31 – Härar från honom skall komma, och de skall orena helgedomen, tillflyktsorten, avskaffa det dagliga offret och ställa upp förödelsens styggelse.

När Satan blir nerkastad på jorden, kommer det att föra med sig en annan stor händelse - förödelsens styggelse. Den kommer att fullborda det profetiska ordet som blir beskriven i Danielsbok. Antikrist kommer att kommer att invadera Jerusalem, vanhelga det judiska templet, och proklamera sig själv som Gud. Han kommer att sätta upp en bild på helig plats, och kommer att kräva världens tillbedjan.

Jesus varnade sina lärjungar för denna fruktansvärda begivenhet i Matt 24:

Matt 24: 15-16 – När ni då ser 'förödelsens styggelse', som profeten Daniel talar om, stå på helig plats - den som läser detta bör noga lägga märke till det - då måste de som är i Judeen fly bort till bergen

Paulus beskriver också denna händelse i brevet till Tessalonikerna:

2 Tess 2: 3-4 - Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud

Guds ord är tydligt med att denna händelse kommer att ske i förbindelse med mittpunkten för vedermödan, och den kommer samtidigt att inleda den stora nöden.

Den stora nöden inleds

Matt 24: 21-22 - Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma. Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.

Även om Guds domar har gått ut över jorden i 3,5 år, så kommer den stora nöden föra med sig en nöd som är helt utan jämförelse i både kraft och storlek. Jesus själv förkunnade att om inte den tiden blev förkortat skulle ingen människa bli räddad.

I dessa domsakter kommer vi att uppleva Guds vredesdomar som blir utlösta över jorden som kommer innebära stora förstörelser där vi upplever sjukdomar, att allt liv i havet dör, floder och vattenkällor förvandlas till blod, brännande hetta från solen och jordbävningar.

Judarna flyr

Matt 24: 15-20 – När ni då ser 'förödelsens styggelse', som profeten Daniel talar om, stå på helig plats - den som läser detta bör noga lägga märke till det - då måste de som är i Judeen fly bort till bergen. Den som är på taket skall inte gå ner för att ta med sig det som finns i huset, och den som är på åkern skall inte vända tillbaka för att hämta sin mantel. Ve dem som väntar barn eller ammar i de dagarna! Be att ni inte måste fly under vintern eller på sabbaten

I förbindelse med förödelsens styggelse, och den störa nödens början, kommer det att utlösa en världsvid förföljelse på judarna, Guds utvalda folk. Judarna kommer att fly ut i öknen där Gud själv, och på ett övernaturligt sätt kommer Gud att beskydda judarna från en andra förintelse, den här gången genom Antikrists hand. Judarna kommer från det ögonblicket att uppleva det som Jeremia beskriver som Jakobs nöd. (Jer 30:7)

Upp 12:6 – Kvinnan flydde då ut i öknen, där hon har en plats som Gud har berett åt henne, så att hon får sitt uppehälle i ettusen tvåhundrasextio dagar

De judar som väljer att fly kommer att fortsätta att vara under Guds beskydd i de resterande 3,5 åren.

Babylon blir förstörd på en timme

Upp 18: 8-10 – Därför skall hennes plågor komma på en enda dag: död och sorg och svält, och hon skall brännas upp i eld. Ty mäktig är Herren Gud, han som har dömt henne. Jordens kungar, som har bedrivit otukt med henne och levt i lyx, skall gråta och sörja över henne, när de ser röken från den eld som bränner upp henne. Skrämda av hennes plåga står de på avstånd och säger: Ve, ve, du stora stad, Babylon, du mäktiga stad! På en enda timme kom domen över dig

I de sista dagarna kommer Babylon återigen att få sin storhetstid på jorden, men den kommer samtidigt också att möta sin dom på en ända time.

Babylon kommer att vara en förlängelse av det Romerska riket som vi kommer att se i vedermödan. Det är profeterat av Daniel i kapitel 2, 7,9 och 11, men också i Uppenbarelseboken kapitel 17 och 18. Gud kommer att döma det religiösa, politiska och ekonomiska system som skökan och Babylon står för, och jordens kungar kommer att sörja över henne när Gud dömer och förstör den stora staden.

Kungarna från östern

Upp 9: 13-16 - Den sjätte ängeln blåste i sin basun. Och jag hörde en röst från de fyra hornen på guldaltaret inför Gud. Den sade till den sjätte ängeln, han som hade basunen: "Släpp lös de fyra änglar, som är bundna vid den stora floden Eufrat." Då släpptes de fyra änglarna lösa, de som för den timmen, den dagen, den månaden och det året stod rustade för att döda en tredjedel av människorna. Antalet män i dessa ryttarhärar var tjugo tusen gånger tio tusen. Jag hörde deras antal.

Upp 16: 12- Den sjätte tömde sin skål över den stora floden Eufrat, och dess vatten torkade ut så att vägen bereddes för kungarna från Östern

Fram till den dag att den sjätte ängeln blåser i sin basun, så finns det fyra änglar som är bundna vid floden Eurfrat. Så kommer dom förbli till den dag att den sjätte ängeln blåser i sin basun. När dom släpps lösa kommer de att förleda kungarna i Östern till att dra mot Harmagodon. Det är en samlad arme som består av 200 miljoner män. Dom kommer att orsaka död för en tredjedel av mänskligheten på jorden. En värld som i förvägen har mist en fjärdedel genom de domslut som har gått ut. (Upp 6:8)

Med tanke på motstridande religioner, överbefolkade områden och den stora fattigdom som finns, så är det en världsdel som alltid är klar konflikt. Både Kina, Indien, Pakistan, Rysland och Nordkorea har alla tillgång till atomvapen, och speciellt Kina ser ut till att vara den förande ekonomiska stormakten i världen. Samtidigt ser vi Nordkorea som ständigt hotar västen med krig, och fientliga attacker.

Syftet med kungarna från Östen är att till sist dra dem mot Harmagedon, ner til den sista striden.

Harmagedon

Upp 16:12-14 – Den sjätte tömde sin skål över den stora floden Eufrat, och dess vatten torkade ut så att vägen bereddes för kungarna från Östern. Och jag såg att det ur drakens gap och ur vilddjurets gap och ur den falske profetens mun kom ut tre orena andar som liknade paddor. De är ondskefulla andar som gör tecken, och de beger sig ut till kungarna i hela världen för att samla dem till striden på Guds, den Allsmäktiges, stora dag

Upp 16:16 – Och de samlade dem på den plats som på hebreiska heter Harmagedon.

Efter att Satan har blivit nedslängd på jorden, kommer mänskligheten att försöka komma undan varje form för Guds auktoritet. Satans hantlangare kommer att övertyga den här världens ledare att samla sig för en gemensam attack mot Herren på Guds, den allmäktiges, stora dag.

Harmadegedon är den slutliga platsen där den sista striden kommer att hållas. Kungarna från Östern, och alla världens nationer har vänt blicken mot Israel. Det är en värld som är sargad, och nästan total förstörd genom de domslut som har gått ut. Det stora crescendo, och avslutningen på den stora nöden är när alla världens nationer vänder sig mot Herren, och mot det lilla landet Israel.

Satan sätter in allt och prövar en sista gång att förinta och tillintetgöra det judiska folket. Han har förfört allvärldens konungar och ledare att dra mot det heliga landet, ner mot Harmagedon.

Jesus synliga återkomst

Matt 24:29-30 - Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet

Precis när det ser som allra mest mörkt ut, och då världssituationen är så kritisk att det till och med hotar att uplåna allt liv på jorden med både människor och djur, så bryts himlen och människosonens tecken syns på himlen. Tillsammans med hela den himmelska härskaran vänder Konungarnas Konung tillbaka till jorden för att strida mot hela jordens arméer.  

Satan fängslas i 1000 år

Upp 20: 1-3 - Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen. Och han grep draken, den gamle ormen, det är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år. Sedan kastade ängeln honom i avgrunden, stängde till den och förseglade den över honom, för att han inte längre skulle bedra folken, förrän de tusen åren har nått sitt slut. Därefter skall han släppas lös för en kort tid

Direkt efter slaget vid Harmagedon och Jesu återkomst, så blir Satan fångad och instängd i avgrunden för 1000 år. Satan har sedan tidens begynnelse varit den store bedragaren, och har förlett människorna genom hela mänsklighetens historia.

Martyrerna och de heliga från GT uppstår

Dan 12: 1-3 - På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten, som står som försvarare för dina landsmän. Det kommer en tid av nöd, som inte har haft sin like ända från den dag då människor blev till, ända till den tiden (den stora nöden). Men på den tiden skall alla bland ditt folk bli frälsta som finns uppskrivna i boken. (Israels rest) De många som sover i mullen skall vakna, några till evigt liv (det messianska riket), andra till förakt och evig skam (den slutgiltiga domen). De förståndiga skall då lysa som himlavalvets ljus, och de som har fört många till rättfärdighet, som stjärnor, alltid och för evigt

Upp 20: 4 - Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg deras själar som hade halshuggits därför att de hade vittnat om Jesus och förkunnat Guds ord och inte hade tillbett vilddjuret och dess bild och inte tagit emot dess märke på pannan eller handen. De levde och regerade med Kristus i tusen år.

Löftet till Daniel var att han skulle uppstå vid dagarnas ände. Alla de heliga från GT kommer att uppstå efter Harmagedon tillsammans med martyrerna från vedermödan, och tillsammans kommer de ätt få lov till att vara tillsammans med Herren i 1000 års riket.

Jesus dömer nationerna

Matt 25: 31 – 34 - När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglar med honom, då skall han sätta sig på sin härlighets tron. Och alla folk skall samlas inför honom, och han skall skilja dem från varandra, som en herde skiljer fåren från getterna. Och fåren skall han ställa på sin högra sida och getterna på den vänstra. Då skall konungen säga till dem som står på hans högra sida: Kom, ni min Faders välsignade, och ta i besittning det rike som stått färdigt åt er från världens begynnelse

Joel 3: 1-2 – Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken

Innan vi går in i 1000 års riket kommer änglarna att samla ihop alla människor på hela jorden som har överlevt vedermödan. Dem som inte har dött i tron på Gud kommer först att få sin uppståndelse efter 1000 års riket. Här kommer Herren kommer att döma varje nation och varje enkel människa, och avgöra om den enkelte är värdig att få del av 1000 års riket. Den som inte är värdig, kommer att ryckas upp, få sin dom, och kastas i eldsjön.

1000 års riket upprättas

Sak 14: 6-9 – Det skall ske på den dagen att ljuset blir borta, himlens ljus skall förmörkas. Det blir en särskild dag, känd av HERREN, inte dag och inte natt. Men det skall ske att när aftonen kommer blir det ljust. Det skall ske på den dagen att rinnande vatten skall utgå från Jerusalem, ena hälften mot Östra havet och andra hälften mot Västra havet. Både sommar och vinter skall det vara så. HERREN skall vara konung över hela jorden. På den dagen skall det ske: HERREN är en och hans namn är ett.

Efter Jesu seger över fienden vid Harmagedon, och efter att han har dömt nationer och varje enskild individ som har överlevt vedermödan, så kommer han att upprätta sitt rike här på jorden. I det messianska riket kommer Gud att uppfylla varje löfte och varje förbund till sitt folk Israel. Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på den här jorden, i detta fredsrike, som också är 1000 års riket.

Den slutliga striden

Upp 20: 7-10 - Och när de tusen åren har nått sitt slut skall Satan släppas ut ur sitt fängelse. Och han skall gå ut för att bedra folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, och samla dem till striden, och deras antal är som sanden i havet. De drog upp över hela jordens vidd och omringade de heligas läger och den älskade staden. Men eld kom ner från himlen och förtärde dem. Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

1000 års riket består av både uppståndna människor i härlighetskroppar, men också människor i naturliga kroppar som har överlevt vedermödan. De människor som har naturliga kroppar är dem som kommer att befolka det messianska riket. Människor kommer alltså att födas och växa upp i detta Guds rike på jorden. Det är också de samma människor som senare kommer att vända sig mot Kristus och dra mot Jerusalem.

Efter 1000 år i fångenskap kommer Satan att bli lössläppt för en kort tid, för att också de som har blivit födda på jorden i den tiden ska ha möjlighet för att välja sida. Satan förmår att bedra människor från jordens alla hörn som vänder sig mot Jerusalem, och mot Kristus.

Jesus låter eld falla ner från himlen och besegrar fienden en sista gång. Satan fångas och kastas i eldsjön där redan Antikrist, och den falske profeten finns.

Domen framför den vita tronen

Upp 20: 11-12 - Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem. 12 Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna.

Även om Daniel skriver om både de rättfärdiga och de orättfärdigas uppståndelse, så vet vi att det är minst 1000 år mellan dessa två uppståndelser. Jesus undervisade också om både dessa uppståndelser när han talar om livets och domens uppståndelse (Joh 5:28-29)

Alla människor från alla tidsåldrar, som inte har tagit emot frälsning och nåd i från Gud, kommer att stå inför Guds tron den vita tronen en dag och få sin dom. Framför den vita tronen blir människor dömda utifrån sina gärningar, och då ingen människa kan bestå inför Gud genem sina gärningar, är det människor som redan är dömda. Dessa människor är dömda att gå evigt förlorade, för evigt skilda från Guds kärlek och närvaro, och en evig tillvaro i den brinnande eldsjön.

Evigheten

Upp 21: 1-4 - Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden hade försvunnit, och havet fanns inte mer. Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud, som är smyckad för sin brudgum. Och jag hörde en stark röst från tronen säga: "Se, nu står Guds tabernakel bland människorna, och han skall bo hos dem och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem. Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta.

Efter domen vid den vita tronen såg Johannes såg det nya Jerusalem komma ner från himlen. Som en brud smyckad för sin brudgum. Det är den eviga staden, staden med de fasta grundvalarna och vår eviga bolig som Herren är förberett åt dem som älskar honom.

Det är en plats för dem som har sitt namn skrivet i livets bok, och för dem som har fått sina synder renade i Jesu blod. För tusentals års sedan såg Abraham staden, och Hebreerbrevets författare visar oss att ”I den här världen, har vi ingen varig byggnad, men vi söker en stad och ett land som kommer. (Heb 13:14)

Oavsätt oroliga tider, och på trots av en värld som är på väg mot upplösning, så är vi på väg mot det himmelska Jerusalem. Det är ett fantastiskt löfte, och ett underbart hopp. Det är också avslutningen på ändetidens tidslinje, men samtidigt början på något helt nytt, och något som aldrig har något slut.


Mikael Walfridsson

pretribcenter.blogspot.se


Skriv ut

 
Publicerat av onsdag 6 juli 2016 20:29 | #mikael+walfridsson #tidslinje #tidstecken #sista+tiden #ändetiden | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


56 kommentarer

Nina😄

Säger bara en sak

Så gött och vara frälst och ha Jesus i sitt liv han som dog och uppstod för oss Så vi skall få en chans till ett Evigt liv

Och så skönt och slippa att vara med under antikrist tid vill inte vara med då Hjälp mig älskade herre att alltid leva nära dig Led mig helige ande du är så välkommen in i mitt liv varje dag

Lev nära Jesus syskon i Herren

Amen

Svara -   - 7/7-16 00:01 -


ThomasK

Hej Mikael,

Jag har några funderingar kring din artikel som jag inte riktigt får ihop. Du skriver:

Någon gång för länge sedan blev han utkastad från himlen efter sitt uppror mot Gud, och i mitten av vedermödan kommer Satan igen att gå ifrån sig plats när han blir nedkastad från atmosfären och ner på jorden.
Om jag förstår dig rätt så befinner sig satan inte i himlen och inte på jorden men i atmosfären just nu. För mig låter det lite besynnerligt helst då med tanke på att i Job 1 och 2 står det
Då frågade HERREN Åklagaren:"Varifrån kommer du?" Åklagaren svarade HERREN:"Från en färd utöver jorden där jag har vandrat omkring.

Svara -   - 7/7-16 00:45 -


Thomas P

Och jag som tolkar att profetiorna mestdels vittnar om Jesus, och att Israels folk är de som står i Livets Bok, nu när skiljemuren är riven, är vi alla troende likvärdiga barn till Gud. Hesekiel 36:25-28 Och jag ska stänka rent vatten på eder, så att i bliven rena; jag skall rena eder från alla orenhet och från alla edra eländiga avgudar, Och jag ska giva er ett nytt hjärta och låta en my ande taga bort stenhjärtat ur eder kropp och giva er ett hjärta av kött. Jag ska låta min Ande komma i edert bröst och så göra, att i vandren efter mina stadgar och hålla mina rätter och göra efter dem. (Se sista versen i Uppbok 12, kvinnans säd vilket är född på nytt i heliga Ande, som gör att vi håller Guds Bud, samt vittnar om Jesus, som bor i våra hjärtan - haleluja!) Så skolen I få bo i det land (Guds Rike i våra hjärtan) som man gav åt era fäder, och ni skola vara mitt folk och jag skall vara er Gud!!! (löfteslandet som Abraham och Moses fick höra om. Vi blev friköpta av Jesus från vår fångeskap (ur Egypten) och genom Röda Havet (vattendopet) frälsta/räddade till ett liv i ingenmanslandet öknen, väntandes på att få komma in i himlen och den förlovande platsen. När vi blir andedöpta är vi pantsatta så Jesus lovar att hämta oss. Jag som andedöpt tillhör Guds folk, det står svart på vitt. Så vilka är Guds folk och vem är har denna Gud som Gud? Jo den som bekänner Jesus, sonen, känner även Fadern.)

Så profetian om återkomsten, upprättandet och segern över döden (de döda benen) uppfyllde Jesus, hängande på korset. Genom Hans offer, kunde vi försonas med Gud. Allt är fullbordat. Nu väntar vi bara på Konungarnas Konungs återkomst så Han kan samla ihop oss. I skyn ska vi samlas, en dag som ingen vet när. Bara att det blir när vi minst annar det, i ett ögonblick ska det ske.

Svara -   - 7/7-16 01:00 -


ThomasK

En annan sak som jag tycker verkar lite konstigt Mikael, du skriver:

När Johannes får uppenbarelsen om den sista årsveckan, och Guds domsslut som går ut över jorden, så får han till att börja med se ryttaren på den vita hästen. Det är Antikrist som får lov att träda fram på världsscenen.
I Upp. 6:2 står det:
Jag såg, och se:en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Åt honom gavs en segerkrans, och han drog ut som segerherre, för att segra.
Du skriver ju att satan befinner i atmosfären, men i Bibeln står det att den som sitter på den vita hästen får en segerkrans oh drar ut för att segra. Det tycker jag rimmar illa med din beskrivning.

Svara -   - 7/7-16 01:01 -


ThomasK

Mikael, du har ju helt rätt när det gäller tidstecknet för avfallet, men du skriver också:

Det andra helt stora tidstecken för ändetiden är Israels födelse år 1948. Det döda landet Israel fick tvärs emot alla naturliga förutsättningar liv igen.
Bildandet av nuvarande staten Israel var ju en politisk process som påbörjades femtio år tidigare och växte successivt fram under mellankrigsåren. Innan WWI så hade knappt 100.000 judiska kolonisatörer, främst från öststaterna, invandrat till Palestina medan miljoner människor med judisk börd kommit till USA.

Även idag är inflyttning av judisk börd relativt blygsam, den största befolkningsökningen i Israel står ju araberna för. Det kan ju förstås ändra sig i framtiden, men just nu så är intresset att flytta till Israel bland USA:s judar svalt. Det är ju också många som flyttar från Israel, främst pga alla oroligheter och bostadsbristen i Jerusalem.

Svara -   - 7/7-16 01:23 -


Lars W

Svar till Nina😄.

"Och så skönt och slippa att vara med under antikrist tid vill inte vara med då"

Var i Bibeln står det att du ska slippa "antikrist"? Var i Bibeln står det om Antkrist? Verkar inte vara någon annan än jag som vet det numera. Folk bara babblar. Det kan låta fromt, det de säger, men de har inte Guds Ande och vet i själva verket intet.

Svara -   - 7/7-16 01:35 -


ThomasK

Sedan tänkte jag fråga dig om Babylon, du skriver:

I de sista dagarna kommer Babylon återigen att få sin storhetstid på jorden.
I Upp 18:24 står det:
I den staden fanns blod av profeter och heliga och av alla som hade blivit slaktade på jorden.
Jesus säger ju att det är bara i Jerusalem som profeterna ska dödas i, så borde inte Babylon här betyda Jerusalem? Ordet "Babylon" har ju en betydligt bredare betydelse, än bara ett namn på en stad.

Svara -   - 7/7-16 01:40 -


Lars W

Svar till ThomasK.

"Om jag förstår dig rätt så befinner sig satan inte i himlen och inte på jorden men i atmosfären just nu."

Om du frågar mig är han en inkarnerad person idag. Och visst, alla människor lever i atmosfären. Efter Harmagedon förpassas denne person till avgrunden och dyker upp i en reinkarnation efter "de tusen åren". Han har betydligt mindre makt andligen nu som andemakt. I avgrunden kommer han att ha 0 makt.

Läs Johannes Uppenbarelse kap 17. Om "det första vilddjuret". Den personen har gjort en liknande "resa" som den hans "fader" Satan kommer att göra senare. Fler förklaringar till det i Dan kap 11 m fl.

Svara -   - 7/7-16 01:41 -


Lars W

Svar till Lars W.

"Han har betydligt mindre makt andligen nu som andemakt. I avgrunden kommer han att ha 0 makt."

Han har betydligt mindre makt andligen nu än som enbart andemakt. I avgrunden kommer han att ha 0 makt. I "den brinnande sjön" kommer han återigen att ha noll makt - i evighet.

Svara -   - 7/7-16 01:44 -


ThomasK

Svar till Lars W.

Hej Lars, Vad menar du med "inkarnerad"? Enligt Mikael så blir satan nedkastad från atmosfären till jorden, men som sagt det rimmar illa med Jobs bok.

Svara -   - 7/7-16 01:46 -


Nina😄

Svar till Lars W.

Lars har du Guds ande

jesu frid och välsignelse broder i Herren

Svara -   - 7/7-16 03:14 -


Sven

Svar till Nina😄.

Lars har du Guds ande

jesu frid och välsignelse broder i Herren

Kan man som "broder i herren" ha den ondes ande?

Svara -   - 7/7-16 03:38 -


Lars W

Svar till Nina😄.

Kanske inte din guds ande.. Jag har sedan barnsben haft Israels Guds Ande med mig. Vilken är din ande?

Svara -   - 7/7-16 07:09 -


Lars W

"Den här händelsen är svårare att placera tidsmässigt i förhållande till vedermödan och Jesu återkomst."

Är det verkligen bara jag som läser Uppenbarelseboken kap 20 parallellt med Hesekiel kap 39-39? Är det verkligen bara jag som läser innantill i Hesekiel? Om knölpåkar etc. Om man påstår att Ryska plutoner rider på hästar till Israel och går till anfall mot Israel med knölpåkar är det en ren SKYMF mot stora Moder Ryssland!

Numera är det visst Turkiet och Erdogan som är Gog. Men det stämmer lika illa det med Johannes Uppenbarelse kap 20.

Sluta svamla och läs Bibeln!

Svara -   - 7/7-16 07:13 -


Leif Svensson

Uppryckandet först av allt på tidsskalan..........de sant kristna troende på Jesus ska slippa undan tidsålderns prövningar ? Visst låter detta tilltalande,men varifrån kommer denna ide ? Ska ha kommit på 1800 talet och den sk Derby ismen.Läs gärna om den sk Derby ismen.Andra kristna menar att derbyismen tyvärr är en form av villolära.(visst ske GUDS vilja i Jesus Kristus och de tider som Herren bestämt)men vill bara påtala detta när andra kristna menar att försammlingen mycket väl måste bli kvar tom då Antikrist trätt fram.Och det blir en mycket svår tid och många är inte beredda på detta ty de lever som världen gör med dess njutningar konsumtion och vill ha allt av vad världen ger och sammtidigt tror att de lyfts undan från alla prövningar....

Gog Magog kriget mot Israel före Antikrists 666 framträdande o Harmageddon på tidsskalan. Som ser ut att vara ett mycket förödande krig se Hesekiel 38 39. Andra kristna menar att detta är det sk Harmageddon kriget eller rent av det uppror som sker efter det sk 1000 års riket så Satan för en kort tid släpps fri.

Israel är återförenat på Jordens mittelhöjd enl Bibelns profetior efter Jerusalems förstörelse och den sk förskingringen efter år 70 e Kr. Se upp så att inget eller inga har kidnappat tanken om en messias framträdande och man sätter en falsk messias i det tempel som ska återuppföras där. Se upp med vad eliten... 666 globalisterna har i görningen och deras agenda. Det är inte den sanne Jesus Kristus de väntar på...de har en annan agenda. Be i Jesu Kristi namn att ingen blir bedragen.

Svara -   - 7/7-16 07:16 -


Lars W

Svar till ThomasK.

Du ska nog inte i första hand läsa Jobs bok om du vill känna till hemligheterna kring detta. Det finns ledtrådar i Hesekiel och Jesaja.

För min del är det dock det ni kallar "uppenbarelsekunskap" som leder mig i mål. Den är personlig och odelbar d v s jag kan inte dela med mig och skriva här om den.

Har du del i Israels Guds Ande och behöver veta mer, så kommer du att få veta allt du behöver i god tid.

Vad jag menar med inkarnerad?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Inkarnation

Svara -   - 7/7-16 07:19 -


AnmMarie

Nina

Varför blir vi varnade i Guds ord för Antikrist om vi inte är kvar här då tror du?

Svara -   - 7/7-16 08:48 -


Leif Boman

Inte som om jag redan har gripit det eller redan har nått det målet, men jag jagar efter att gripa det, eftersom jag själv har blivit gripen av Kristus Jesus. Bröder, jag menar inte att jag redan har gripit det, men ett gör jag: jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför och jagar mot målet för att vinna segerpriset, Guds kallelse till himlen i Kristus Jesus. Det är så vi bör tänka, alla vi fullkomliga. Tänker ni fel i något avseende, skall Gud uppenbara också det för er. Dock, låt oss hålla fast vid det som vi har nått fram till. (Fil 3:12-16)

Gud har alltså kallat mig till himlen, pris ske lov!

Dit är jag på väg, till den Högstes regering i himlen, in till min nya evighetskropp, och inte till någon fortsatt vandring bland de dödliga här nere på denna jord, som om drygt 1000 år skall för gott förgå, bort det!

Då ni alltså har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. (Kol 3:1-2)

Det finns också himmelska kroppar och jordiska kroppar. Men de himmelska kropparnas glans är av ett slag, de jordiska kropparnas glans av ett annat slag. (1 Kor 15:40)

De dödliga fortsätter här medans de uppståndna fortsätter där, det är vad jag tror!

Jesu frid....

Svara -   - 7/7-16 08:57 -


Thomas

Svar till AnmMarie.

Bra fråga. Håller med fullständigt. Där spricker teorin om den sk uppryckelsen eller "rapturen".

Jesus kommer tillbaka en gång. Inte två gånger.

Svara -   - 7/7-16 10:23 -


Leif Boman

Svar till Thomas .

Jesus kommer tillbaka en gång. Inte två gånger.

Uppryckandet sker som det mycket tydligt står skrivet till rymden, eller upp till skyn vilket någon översättning säger. Det är där ovan mötet med Jesus Kristus sker, inte vid Hans slutliga ankomst till jorden som är vid ett senare skede!

Varför är det så svårt att kunna läsa och ta till sig just detta, att Jesus stiger från den allra högsta nivå av himmel, ner till en något lägre nivå för att möta oss, men inte ända ner till jorden än?

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. (1 Thess 4:16-17)

Där ovan skall våra kroppar förvandlas!

Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas. (1 Kor 15:51-52)

När denna sjunde och sista basun ljuder så händer saker! Det är inte, "som åtminstone jag förstår det hela", att detta betyder att Jesus omedelbart stiger ner till jorden, utan det är en process som här startar och tar en längre tid än endast en jordisk dag. Här sker t.ex. den första uppståndelsen, Jesus möter Sin skara på skyn, här startar också den vredens tid med vredesskålarna ur (Joh Upp 16), som blir den värsta av tider hitintills i hela historien, kanske denna tid är en tre och ett halvårs period, vet ej, men ej alls omöjligt, den laglöse har trätt fram efter sin första lögnaktiga tid som fredsmäklare!

Det är i alla fall så som jag mest tror att det hela ungefär går till!

Den sjunde ängeln blåste i sin basun. Då hördes i himlen starka röster som sade: "Herraväldet över världen tillhör nu vår Herre och hans Smorde, och han skall vara konung i evigheternas evigheter." Och de tjugofyra äldste som satt på sina troner inför Gud, föll ner på sina ansikten och tillbad Gud och sade: "Vi tackar dig, Herre Gud, du Allsmäktige, du som är och som var, för att du har tagit makten, din stora makt, och trätt fram som konung. Folken vredgades, och din vredes dag har kommit, tiden när de döda skall dömas och när du skall löna dina tjänare profeterna och de heliga och dem som fruktar ditt namn, små och stora, och då du skall fördärva dem som fördärvar jorden." Och Guds tempel i himlen öppnades, och hans förbundsark blev synlig i hans tempel, och det kom blixtar, dån och åska, jordbävning och stora hagel. (Joh Upp 11:15-19)

Jesu frid...

Svara -   - 7/7-16 11:18 -


Nina😄

Snälla älskade Guds folk

Klart vi blir varnade om antikrist för att ta emot Jesus och bli räddade den tiden blir hemsk och horribel och mycket svår och att bli frälst är tuff

Uppryckandet handlar inte om att han kommer åter utan vi som har Jesus blir uppryckta

Vi åker upp i Guds sky vi blir räddade från denna tid som komma skall

De låter konstigt och omöjligt men de som är omöjligt för oss är fullständigt för mig säger Herren

Lev i tro och vandra nära er älskade Jesus låt den helige ande leda er

Vi ska inte fajtas om bibelns händelser och hur de ska ske Låt oss leva nära Herren han leder och varnar oss för de som behövs

Finns en sång som jag och min lillebror sjunger ofta varje dag nästan med texten

'du behöver ej oroa dig du behöver ej oroa dig för vad som kommer att ske med dig imorgon eller nästa dag om du låter Herren leda dig"

Jesu underbara härliga välsignelse till er alla med kärlek från er syster i Herren

Svara -   - 7/7-16 11:28 -


Nina😄

Svar till Leif Boman .

Amen broder i Herren amen 😀

Syster i Herren

Svara -   - 7/7-16 11:40 -


ThomasK

Svar till Lars W.

Personligen läser jag alla sidorna i en bok. I nämnda ställena är de tydligaste i hela Bibeln på vilket sätt satan kan arbeta.

Alla kan slå i CIA kontrollerade Wiki, så min fråga vad du menar med inkarnation, eftersom jag inte förstod ditt inlägg.

Svara -   - 7/7-16 11:43 -


Sven

Ja tänk vad vi kristna "VET" om vad som kommer hända vid tidens slut och efter döden. Tur att vi är utrustade med en så väldigt tydlig skrift. Inte ens Guds egendomsfolk Judarna vet vad som kommer hända, utan spekulerar bara väldigt svagt och framförallt mycket ödmjukt runt dessa frågor.

Svara -   - 7/7-16 12:19 -


AnmMarie

Nina

Klart vi blir varnade för antikrist för att vi ska ta emot Jesus skriver du.

Det har vi ju redan gjort vi som läser bibeln De som inte är frälsta brukar ju inte läsa bibeln,i varje fall inte som vi och ta varning.

Svara -   - 7/7-16 12:26 -


Lars Enarson

När Messias kom första gången läser vi i evangelierna hur han uppfyllde profetiorna att han skulle födas i Betlehem (Matt 2:3-6), han skulle komma ut ur Egypten (v. 15) och han skulle bo i Nasaret (v. 23). Finns det någon som kunde räkna ut i förväg hur allt detta skulle kunna uppfyllas? Inte en chans.

Om någon har räknat ut i detalj hur hela tidsschemat för all profetiorna om Messias återkomst kommer att uppfyllas så kan vi vara helt säkra på att de har fel. Det går inte att i detalj förutse allt som kommer att hända i förväg. Därför blir det alltid så stor förvirring och oenighet om dessa frågor när någon försöker. Låt oss vara ödmjuka och erkänna att ingen av oss känner till alla detaljerna.

Däremot kan vi utifrån Paulus ord vara helt säkra på att antikrist kommer att träda fram innan uppryckandet sker. Paulus säger detta så oerhört tydligt:

"När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi ska samlas hos honom ber vi er, bröder, att inte plötsligt tappa fattningen. Låt er inte skrämmas av någon ande eller av något ord eller brev som påstås komma från oss och som säger att Herrens dag är här. Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud. Minns ni inte att jag sade er detta medan jag ännu var hos er?" (2 Tess 2:1-6)

Läs detta en gång till! Det går inte att förklara bort! "Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram."

Att någon kan hävda att "avfallet" handlar om uppryckandet betyder då att Paulus säger: "När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi ska samlas hos honom så får ni inte ledas vilse utan förstå att uppryckandet måste först äga rum!" Kan uppryckandet beskrivas tydligare än med orden "vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi ska samlas hos honom"? Uppryckandet är just vårt samlande till Messias. Det är själva definitionen av uppryckandet. "Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren." (1 Tess 4:17) Så före detta samlande till Herren ska alltså antikrist öppet träda fram. Paulus är inte så förvirrad att han skriver: "När det gäller uppryckandet så måste ni förstå att uppryckandet måste först äga rum!"

Nej man kan inte förvränga Bibelns ord hur mycket som helst. Det grekiska ordet för avfall vilket är apostasia betyder i första hand uppror. Uppror och avfall har INGENTING med uppryckandet och samlandet till Herren att göra. Apostasia används på exakt samma sätt i det enda andra stället i Bibeln där ordet förekommer: "Nu har de hört sägas att du lär alla judar därute bland hedningarna att avfalla från Mose." (Apg 21:21) Det är exakt samma betydelse i 2 Tess 2:3 "Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram." Vi lever nu i dessa avfallstider som kommer att innebära att antikrist kommer att träda fram när som helst.

"Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare." (Upp 3:10) Om man blir räddad ur en fara betyder det att man först måste befinna sig i den faran. Det är också vad det grekiska ordet för "ur" innebär rent grammatiskt. Det kan också översättas: "Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig genom prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare." Då blir det hela mer logiskt. Vad behövs det för bud om uthållighet om vi blir tagna bort ifrån prövningen? "Mycket får den rättfärdige lida, men Herren räddar honom ur allt." (Ps 34:20)

Svara -   - 7/7-16 16:36 -


Leif Boman

Svar till Sven.

Inte ens Guds egendomsfolk Judarna vet vad som kommer hända, utan spekulerar bara väldigt svagt och framförallt mycket ödmjukt runt dessa frågor.

Menar du kristna Judar eller okristna?

Okristna Judar läser ju knappast Nya Testamentets skrifter så allvarligt utan håller sig väl mer till Torahn och andra Judiska skrifter, och det är ju här i NT som väldigt mycket har förtydligats.

Jesu frid.....

Svara -   - 7/7-16 18:10 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till AnmMarie.

Varför tror Du inte på Uppryckandet, AnnMarie?

:-)

Svara -   - 7/7-16 20:06 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Thomas .

Thomas, se denna video, som Christer Åberg har gjort.

https://youtu.be/L3zIUdUgdng

Svara -   - 7/7-16 20:12 -


Lars W

Svar till ThomasK.

"Alla kan slå i CIA kontrollerade Wiki, så min fråga vad du menar med inkarnation, eftersom jag inte förstod ditt inlägg."

Med inkarnation avser jag att någon som är ande "blir kött" - blir människa.

Den bästa beskrivningen av Yeshua inkarnation finns i Johannes evangelium kap 1. En annan bra men kortare beskrivning finns i Jesaja 9:6. Men det har jag nog redan skrivit.

Andra andevarelser inkarneras i vår tid. I ett fall handlar det om reinkarnation.

Svara -   - 7/7-16 20:30 -


Lars W

Svar till Lars Enarson.

"Däremot kan vi utifrån Paulus ord vara helt säkra på att antikrist kommer att träda fram innan uppryckandet sker. "

Bra att du poängterar detta, ordningen. Själv är jag, som jag ofta nämnt, tvivlande på att "det första vilddjuret" och "laglöshetens människa" är samme person. De drivs av samme anden men är inte identiska personer. De skiljs åt i tiden av minst 1000 år, troligen upp till 2000 år.

I den eskatologiska litteraturen finner vi ofta likhetstecknen: "det första vilddjuret" = "Antikrist" = "laglöshetens människa". Men i Bibeln finns inga sådana likhetstecken, bara likheter.

Svara -   - 7/7-16 20:37 -


Lars W

Svar till Gudrun Maria Reponen.

Postmillenianism stämmer bäst med min eskatologiska syn. Med den viktiga skillnaden:

Yeshua kommer att stiga ned på Oljeberget, med alla de händelser som följer på det, och avslutar därmed "den stora vedermödan". I enlighet med Sakarja kap 14 m fl. Därefter bosätter Han sig i sitt Tempel intill tidens ände. Såsom Han har lovat och som Hesekiel beskriver i Hes kap 43.

Svara -   - 7/7-16 21:58 -


Thomas P

Svar till Lars Enarson.

Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud

Låt nu ingen bedra eller. För jag är inte helt säkert att detta handlar om Antikrist och ett nytt tempel i Jerusalem. Verserna säger oss att vi människor ska bli laglösa och falla ifrån Gud. Och vad är Guds tempel? Jo, våra kroppar. Så betydningen kan vara, att jordens människa, människor, ska tro att vi kan bli som gudar och att vi inte tror, eller behöver, en Gud, en Skapare. För vad sa Ormen till Eva? Ta emot kunskap (fritt tolkat) och bli som Gud själv. Vad händer när vi syndar med våra kroppar? Vad händer om vi tar emot ett hjärnchip i pannan, och vi då blir som gudar, med övernaturliga förmågor? Laglöshetens människa ser vi överallt omkring oss, redan idag.

Svara -   - 7/7-16 22:33 -


Gudrun Maria Reponen

Svar till Lars W.

Alla dess ord som ska beskriva vad det står i bibeln, och alla tolkningar, läser man med den helige Andes hjälp? Tänk om de tusen åren redan varit och vi står inför slutet nu, har du tänkt på det? det finns flera s k tolkningar som många inte tänkt på. Och det kommer att byggas/sättas upp ett falskt tempel i Jerusalem, det är redan klart, färdigt att sättas upp.*** Det finns tre huvudlinjer band uppfattningarna om hur och när detta ”tusenårsrike” ska inträffa. (20:2-4):

1. En faktisk period med tusen år av fred som åstadkoms genom församlingen.Vid slutet av de tusen åren kommer Satan att släppas lös, men Kristus återkommer till jorden och besegrar honom för att sedan regera i evighet. Kristi återkomst inträffar alltså först efter tusenårsriket.

2. En faktisk period av tusen år, där tusenårsriket börjar med att Jesus återkommer och regerar på jorden innan Satan släpps lös igen före sin undergång.

3. Ett symboliskt uttryck för perioden mellan Kristi himmelsfärd och hans återkomst, då Jesus regerar i de troendes hjärtan och i församlingen- alltså detsamma som ”församlingens tidsålder”. Tusenårsriket avslutas med Kristi återkomst.

Dessa olika tolkningar rörande tusenårsriket behöver inte skapa splittring eftersom de alla erkänner det grundläggande för den kristna tron, nämligen att Kristus skall komma tillbaka, besegra Satan och regera i evighet. När och hur tusenårsriket än inträffar så kommer Jesus att förena alla troende. Vi ska inte tillåta dessa olika synpunkter att splittra oss.***Källa: Fann detta i Handbok för livet. … Läser 1917 Lärjungarna blev tillsagda att Jesus skulle komma på samma sätt som han steg upp till himmenelen, varifrån han kom.....

Hur kan man som lekman veta allt då inte ens Jesus vet dag och tid, hur kan man göra upp en händelsetrappa som ser olika ut för många troende. Det viktiga är att vi är med honom dag och natt och i respekt vilja lära oss vad han vill att vi ska göra, även om det frestar på, vi ska ut med evangelium medan tid finns att rädda själar. /Maria

Svara -   - 8/7-16 00:56 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Gudrun Maria Reponen.

Christer Åberg, som har den här sidan, tror på Uppryckelsen innan Vedermödan.

Här kan Du läsa den underbara parallellen, till det Judiska Bröllopet:

http://pretribcenter.blogspot.se/2016/02/den-judiska-brollopstraditionen-och.html

Svara -   - 8/7-16 01:26 -


Lars W

Svar till Thomas P.

"Verserna säger oss att vi människor ska bli laglösa och falla ifrån Gud. Och vad är Guds tempel? Jo, våra kroppar."

Är det din kontenta av Hesekiel kap 40-48? Sakarja kap 14?

Svara -   - 8/7-16 01:50 -


Lars W

Svar till Gudrun Maria Reponen.

"Alla dess ord som ska beskriva vad det står i bibeln, och alla tolkningar, läser man med den helige Andes hjälp? Tänk om de tusen åren redan varit"

Icke sa Nicke.

Ska jag vara helt uppriktig skiter jag egentligen fullständigt i vad ni tror, var och en på sitt vis, verkar det som. Jag vet vad jag tror på och vad Bibelns lär.

Svara -   - 8/7-16 01:54 -


AnnMarie

Jeanette Alden Wijk

Jag tror inte på någon uppryckelse eftersom jag tycker det rimmar illa med Guds ord. Varför blir vi varnade för Antikrist om vi inte är kvar här?

Svara -   - 8/7-16 11:08 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

Jag tror inte på någon uppryckelse eftersom jag tycker det rimmar illa med Guds ord.

?

Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. (1 Tess 4:17)

Rimmar det verkligen illa med Guds ord?

Jesu frid...

Svara -   - 8/7-16 11:16 -


AnnMarie

Leif Boman

Jag syftade på uppryckelse före vedermödan. Skulle ha varit tydligare ser jag.

Svara -   - 8/7-16 11:28 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till AnnMarie.

Jag skriver detsamma till Dig, som jag skrev till Gudrun Maria Reponen.

Christer Åberg, som har den här sidan, tror på Uppryckelsen innan Vedermödan.

Här kan Du läsa den underbara parallellen, mellan det Judiska Bröllopet och Uppryckelsen:

http://pretribcenter.blogspot.se/2016/02/den-judiska-brollopstraditionen-och.html

Hoppa inte över den, det är mer än 1 parallell :-)

Svara -   - 8/7-16 11:42 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till AnnMarie.

Jag tror fullt och fast på hela Guds Ord.

Du frågar varför vi blir varnade för Antikrist, om vi ändå ska bli Uppryckta innan.

Men då glömmer Du, att det kommer att finnas de som lämnas kvar, och de behöver veta att det skall komma en Antikrist.

Men vi vet inte, om Antikrist och märket kommer precis innan Uppryckelsen.

Då måste vi veta, hur vi ska förhålla oss till den utvecklingen på Jorden. Så vi inte tar på oss märket.

Frid

Svara -   - 8/7-16 11:51 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Jeanette Aldén Wijk.

Jag skrev:

"Men vi vet inte, om Antikrist och märket kommer precis innan Uppryckelsen".

Jag menade inte att Antikrist kommer innan Uppryckelsen, men man kanske har börjat "erbjuda" märket.

Svara -   - 8/7-16 12:05 -


AnnMarie

Jeanette Alden Wijk

Det är ju dina spekulationer och jag har mina.

Men jag föredrar att läsa Sven Reichmann som jag anser är en bra och kunnig bibellärare.Han jämför en uppryckelse före vedermödan med en barnaföderska som när det är dax för förlossningen och värkarna har börjat drar iväg på semester för att slippa undan smärtan.När hon sen kommer hem ligger barnet där och ler.

Jag tycker det är en bra jämförelse.

Svara -   - 8/7-16 12:26 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie.

Jaha, vad skönt, jag blev något orolig:'(

Jesu frid....

Svara -   - 8/7-16 14:58 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till AnnMarie.

Du hänvisar till Sven Reichmanns ord, en människas ord.

Jag hänvisar till Guds Ord.

Sven Reichmann har även han brister, som Du och jag.

Är det någon som har gått igenom en förlossning, så är det Jesus. Det är Han som har tagit all smärta på sig. Ja, det står att Han är "vår Förlossare".

Har nu Fadern bestämt, att vi inte klarar att frälsa oss själva, med den renhet som behövs och den smärta som behövs, så kan vi också lita på, att Fadern har Fullkomnat allt genom Jesu Offer på Golgata.

Prövningar slipper vi inte, men Guds Ord säger klart och tydligt, att vi inte ska drabbas av "vreden".

1 Tessalonikerbrevet 14: 13-18,

"Bröder, vi vill att ni skall veta hur det förhåller sig med dem som har insomnat, så att ni inte sörjer som de andra, de som inte har något hopp.

Eftersom vi tror att Jesus har dött och uppstått, så tror vi också att Gud skall föra fram dem som insomnat i Jesus tillsammans med honom.

Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade.

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå.

Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord".

"Trösta därför varandra med dessa ord".

Är det en tröst, om Fadern hade menat att vi skulle gå igenom en Vedermöda?

Det är heller inte rimligt, att Jesus kommer på skyarna och rycker upp oss till sig, samtidigt som Han sätter sina fötter på Jorden.

Varför först rycka upp oss, om Han ändå kommer ner till oss?

Detta är inga spekulationer, utan förklaringar, som är enligt Guds Ord.

Jes 26:19-21 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade.

Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi. Ty se, HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. Jorden skall blottlägga sina blodskulder och inte längre dölja sina dräpta.

1 Tessalonikerbrevet 5:1-11,

"Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan.

(i denna texten, är det inte de troende, som ska drabbas av den plötsliga födslosmärtan, utan de som inte är beredda på Jesus Återkomst. Så Sven Reichmann gör då, en egen liknelse, på det som Paulus menar ska drabba de icketroende. Sven Reichmann förleder faktiskt, genom att få den läsande att tänka tvärtom, vilket är mycket allvarligt!).

Vidare i 1 Tessalonikerbrevet 5,

"Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret. Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra.

Ty de som sover, de sover om natten, och de som berusar sig är berusade om natten. Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm.

Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. Han har dött för oss, för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör".

Kan det bli klarare än så?

Frid i Jesus Kristus

Svara -   - 8/7-16 17:47 -


AnnMarie

Jeanette Alden Wijk

Vedermödan och vredesdomen är ju så långt jag förstått och många med mej inte samma sak.

Sven Reichmann förleder faktiskt genom att få den läsande att tänka tvärtom,vilket är mycket allvarligt skriver du.

Det får stå för dej men dessa frågor är ju inte frälsningsavgörande, det är ju våra tolkningar.

Svara -   - 8/7-16 18:09 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till AnnMarie.

Det är sant, att det inte är Frälsnings-avgörande, men det är inte oviktigt för det.

Paulus skrev speciellt till Tessalonikerna, för att de var oroliga för hur det skulle bli, och då är det inte fel att vi kristna, även i dessa dagar, tröstar varandra.

Men, det är tråkigt, att Du förbiser de bibelställen som jag har hänvisat till, eftersom de klart visar Faderns omsorg om sina barn, vilket i alla fall jag tycker är viktigt.

Frid

Svara -   - 8/7-16 18:51 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till AnnMarie.

Du skrev:

"Vedermödan och vredesdomen är ju så långt jag förstått och många med mej inte samma sak".

Det kanske inte är samma sak, men Vedermödan innebär att Herren utgjuter sin Vrede, vilket gör att det blir samma sak ändå.

Frid

Svara -   - 8/7-16 18:55 -


Lars W

Svar till AnnMarie.

"Jag tror inte på någon uppryckelse eftersom jag tycker det rimmar illa med Guds ord. Varför blir vi varnade för Antikrist om vi inte är kvar här?"

Skönt att det finns några som brukar logiskt tänkande. Ordet - Logos - följer logikens lagar.

Det har alltid kallats "uppryckandet" på svenska. Har den svenska kristenheten plötsligt börjat tala danska? Är det Uffe med sitt udda tangentbord som orsakar förryckelsen bland kristna?

Svara -   - 8/7-16 20:38 -


Lars W

Svar till Jeanette Aldén Wijk.

"Det kanske inte är samma sak, men Vedermödan innebär att Herren utgjuter sin Vrede, vilket gör att det blir samma sak ändå."

Varför kan inte "den brinnande sjön" innebära "vredesdomen"?

I den klassiska pretribläran skiljer de mellan vedermädans två avdelningar. Den tid på 42 månader då "det första vilddjuret" förtrycker världens folk och de knappt 42 månader som följer därefter då "vredesskålarna uttöms över "vilddjurets rike".

Till viss del är denna även min syn på saken. Om man bortser från detta med "pretrib". Man borde kolla upp postmillenistiskt synsätt bättre, istället för att oförblommerat anamma katolsk villfarelse med hull och hår.

Svara -   - 9/7-16 01:23 -


Nina😄

Tänk vad många har åsikter så är de ne så är de inte de är så Jag tror på de men inte de och så kan de inte vara för de ordet står inte exakt i Bibeln Men de ordet står ne de tror inte jag du måste ha fel och har inte samma tro som mig De jag tror på är de rätta ne de är de inte alls

Säger bara håll er nära Jesus låt honom leda dig Låt den helige ande vara välkommen in i ditt liv och leda dig med kärlek genom livet Han leder oss på rätta vägar

Om antikrist kommer innan efter eller mitt i ivid uppryckandet spelar roll Håll er / gäller även mig /,nära Herren han leder beskyddar och visar

Mitt mål och hoppas ni känner lika är att få följa med in i Guds rike tillsammans med Jesus

Lolalam olmen Amin

Svara -   - 9/7-16 03:13 -


AnnMarie

Lars W

Ja det är nog Uffes tangentbord som spökar lite. Uppryckandet (nu är det rättat)

Svara -   - 9/7-16 10:48 -


Lars W

Svar till Nina😄.

"Om antikrist kommer innan efter eller mitt i ivid uppryckandet spelar roll"

För Paulus spelade det stor roll när "laglöshetens människa" träder fram och "tager sitt säte i Guds tempel". Ändå kände han nog på sig att de händelserna låg tusentals år framöver från hans tid sett. Med stor sannolikhet upp till 4000 år framöver.

Svara -   - 9/7-16 10:54 -


Daniel

Hej,, jag tror uppryckandet sker senare med tanke på vad Jesus sa på Oljeberget,,Då, vid den sjunde och sista basunens ljud,

"Se jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas" (1 Kor 15:51-52)

"Med starkt basunljud skall han [Kristus] sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra" (Matt 24:31)

"Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar" (Matt 24:40-41)

Svara -   - 11/8-16 01:05 -


Daniel

jag menar det är först vid den sjunde basunens ljud som uppryckandet sker,, och alla de andra 6 basunerna skall ljuda först,, så då har vi passerat vedermödan,

Svara -   - 11/8-16 01:16 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Munkfors Sverige

Nu är vi på väg till Munkfors Sverige efter har varit i Norge. Klockan 18 Ikväll blir det möte i församlingshemmet. 

0

Läs allt!


Sellbakk ikväll 18.00

Nu är vi på väg till Sellbakk i Norge. Vi ska gästa Pingstkyrkan i Sellbakk klockan 18.00.

1

Läs allt!


Moské på svenskt frimärke

Moské ges ut som motiv på ett svenskt frimärke av konstnären Lars Lerin. 

22

Läs allt!


Tista Senter, Halden i Norge

Vi befinner nu oss i staden Halden i Norge. Vi gästar i Pingstekirken Salen. Strax ska vi spela och sjunga i Tista Senter som är ett Köpcentrum. Ikväll och i morgon har vi möten i pingstkyrkan.

1

Läs allt!


”Fotknöls-kristendom”

Läsarmejl av Svenne

Kristna människor ser ut att ha olika behov, när det gäller det andliga. Somliga vill ha mer av Gud, somliga vill ha mindre och en del verkar inte vilja ha något alls.

7

Läs allt!


Demonisk ögontatuering

Bild: Eskilstuna-Kuriren. 

Eskilstuna-Kuriren berättar om en man som har tatuerat sina ögonvitor svarta. 

10

Läs allt!


Ron Wyatt: Guds sista budskap till mänskligheten

Läsarmejl av nils

I augusti 1978 gick amatörarkeologen Ron Wyatt, längs Gordons Golgataplats i Jerusalem med en myndighetsperson. Utan varning pekade hans hand på en plats och sa, "Det är Jeremias grotta och Förbundsarken är därinne."

63

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Därför säger jag: »Se, jag kommer; i bokrullen är skrivet vad jag skall göra.” (Psalm 40:8)

Vecka 42, söndag 22 oktober 2017 kl. 21:23

Jesus söker: Marika, Marita!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


På väg till Norge efter ett möte i Sverige

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Propagandan för polygami har nu startat i Sverige

Bild: Svt.se. 

Det har pågått propaganda för olika samlevnadsformer mot kärnfamiljen. Och nu har nästa steg kommit: Propagandan för polygami har nu startat i Sverige.

16

Läs allt!


Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bild: Svt.se. 

Polishuset i Helsingborg utsattes under onsdagen för ett bombdåd. "En möjlig terrorattack", säger terrorexperten Magnus Ranstorp. 

10

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

901 online! | Sidvisningar idag: 225 804 | Igår: 273 665 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp