611 online! | Sidvisningar idag: 126 969 | Igår: 167 251 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Anfaller USA Damaskus?

Av Mikael Walfridsson 

Krig

Nu stiger fruktan för att oroligheterna tar ytterligare fart, då Ryssland hävdar att USA förbereder en attack mot den syriska myndigheten och just Damaskus, som svar på den påstådda kemiska attacken.

Rykten om krig

Rykten om krig, där nationer hotar eller känner sig hotade, avlöser varandra i media och nyheter. Även om konflikter är ett globalt problem, är det ändå flera av dessa som skulle ha större konsekvens för mänskligheten, om ett rejält krig skulle bryta ut. Några av dessa konflikter är bland annat Nordkorea/USA och USA-Saudi/Iran.

Det som gör det intressant är, att flera av dessa stora konflikter ligger i Mellanöstern och Asien, som båda har en särskild plats i ändetidens utveckling. Det är områden, som uppenbarelseboken pekar på som en plats av krig, mörker, där millioner av människor kommer at få ge sina liv i vedermödans domar.

Syrien

Jes 17:1 - Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad, det skall bli en ruinhög.

Globalis, ett digitalt uppslagsverk, beskriver de största pågående konflikter i världen just nu, samt konflikter där FN är inne med sina fredsstyrkor. Den ena av de 27 konflikter som Globalis beskriver, är konflikten i Syrien. Det som gör den väldigt intressant, är att den är knuten till flera profetiska uppfyllanden. Den profetia som jag bland annat återkommer till ganska ofta, är profetian om Damaskus förstörelse i Jesaja 17.

Konflikten i Syrien, är en pågående konflikt mellan myndigheter, i ledning av Bashar al-Assads Baaths´regim, och flera oppositionsgrupper. Några av de länder som är indirekt involverade är Ryssland och Iran som stödjer Assad-regimen, och på andra sidan USA och dess allierade som Frankrike, Turkiet och Saudiarabien.

Fruktan för en amerikansk attack

Nu stiger fruktan för att oroligheterna tar ytterligare fart, då Ryssland hävdar att USA förbereder en attack mot den syriska myndigheten och just Damaskus, som svar på den påstådda kemiska attacken.

Vad skulle det betyda för den fortsatta utvecklingen i Mellanöstern? Det skulle naturligtvis vara ännu en droppe i den allt mer fyllda bägaren i detta spända område. Samtidigt skulle det vara ännu ett steg i profetiors uppfyllande, där Damaskus kommer att vara en skådeplats och slagfält i ändetiden. Det är verkligen dramatiska tider av profetiska dimensioner – där allt har ett klart syfte – att peka på Jesu dyrbara återkomst.

Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen skall ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas." 1 Kor 15:51

Jesus kommer snart!


Mikael Walfridsson

http://denytterstatiden.blogspot.com/


Källa:


Denna artikel är gjord av en av Apg29:s gästskribenter. Skribenten svarar själv för de åsikter som framförs.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 2 september 2018 01:13 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


16 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

nils

Nu i morse,2 Sept.rapporteras om massiva explosioner i en flygbas vid Damaskus.

Det talas om missiler som avlossats,och det är nog mest troligt att det i så fall är Israel.

Svara -   - 2/9-18 10:40 -


Kattis

Jag har hört att det står i Bibeln att Syrien ska bli till grus! Är det detta bibelstället Jesaja 17. Eller finns det fler ställen?

Svara -   - 2/9-18 10:50 -


Lasse

Svar till nils.

Tror att det närmar sig slutet, men allt sker enligt Guds plan våran allsmäktige Gud har allt i sin hand , bara en sak som oroar mig var det jag tänkte på när jag höll på att dö är att Jesus säger, gå bort från mig du ogärningsman ty jag känner dig icke, till den eviga elden som är till djävulen och hans änglar 😈

Svara -   - 2/9-18 11:04 -


Stefan Jonasson

Varför skulle JESUS säga gå bort ifrån mig jag känner dig inte. Vad är GUD för fader om han inte skulle känna igen sitt eget barn

Svara -   - 2/9-18 15:33 -


Lasse

Har du varit sekunder från att dö i en olycka? Från ena sekunden leva till nästa sekund att vara millimeter från att dö, där kommer många tankar, men min underbara kusin som är fängelsepastor sa när tron är 1%är det 99%nåd, men jag delade mina oroliga tankar, vet samtidigt att jag har många fel och brister, ha en fin eftermiddag och kväll Stefan 🙏💟 Lasse

Svara -   - 2/9-18 15:45 -


Lena Henricson

Lasse,du är Guds barn!💝 JESUS har köpt dig med sitt underbara blod!✝️

Svara -   - 2/9-18 15:59 -


Lasse

Svar till Lena Henricson.

Tack Lena, jag vet innerst inne, men var så orolig just då, önskar dig en välsignad och fin fortsatt dag💝

Svara -   - 2/9-18 16:09 -


Stefan Jonasson

Naturligtvis har jag också tänkt så ibland att ☠ dö är skrämmande speciellt när man tror att stunden är kommen men vi som tror på Jesus har evigt liv GUD visste att vi var syndare när han frälste oss. Teologin som påstår att GUD plötsligt upptäcker att han frälst en syndare och ångrar sig när vi misslyckas att leva upp till ett klanderfritt liv det är den teologin som skapar oron och osäkerheten Johannes skriver i 1joh detta har jag skrivit för att ni ska veta att ni har evigt liv. Om det beror på oss själva då är det kört. Men nu är JESUS garanten för vår frälsning.. Jag kanske skriver för mycket ibland och tjatar om självklara grejer men det är en troskamp jag har jag håller GUDS ORD framför mig i kampen mot självanklagelser mitt hjärta anklagar mig ibland för mitt förflutna. Den onde är inte heller overksam sitt anklagande

Svara -   - 2/9-18 19:18 -


Lasse

Svar till Stefan Jonasson .

Jo den onde är inte overksam, först lurar han sen anklagar han oss när vi faller, jag hade en jobbig tid innan min olycka, samt att jag läste alla helvetes resor där i stort sett alla människor hamnade, det ihop med allt annat gjorde att när olyckan skedde och jag skulle dö blev en paniksituation, allt som hände innan och efter är du välkommen att lyssna på om du inte redan har hört mig i någon församling i Sverige där jag delgett mitt budskap, vill även tacka Leif att jag blev inbjuden till hans församling💝

Svara -   - 2/9-18 19:58 -


Stefan Jonasson

Eller hur så är det jag kommer ihåg Bosse på ett LP möte i filadelfia beskrev hur det är när man kämpar mot sin alkoholism. Den onde kommer först och säger det är lugnt en öl kan du ta det är ingen fara sen dricker man den där 🍻 ölen då är supande igång med ångest och skam. Då kommer den onde och säger titta nu vad du ställt till med ditt värdelösa fyllo ni kan du lika gärna fortsätta GUD har övergivit dig du kan inte bli förlåten. Ungefär så kan det låta. Men om vi lyssnar på JESUS då säger han kom res dig upp följ mig jag har gjort allt för dig mitt barn..

Svara -   - 2/9-18 20:46 -


Lasse

Svar till Stefan Jonasson .

Absolut Jesus helar återupprättar, Han är min bäste vän 😊 ändå jag gör så mycket fel älskar Han mig och står med utsträcka armar 😍

Svara -   - 2/9-18 21:24 -


Leif

Svar till Lasse.

Jag är glad att vi fick träffas Lasse. Kanske det blir fler ggr, Gud vet? Men vi kan ju ändå hoppas på att mötas en dag om nu inte Herren hämtar hem oss till mötet på skyn innan det. I vilket fall som helst, Jesu kraft och styrka till dig broder 😘

Svara -   - 2/9-18 22:32 -


Solan

Svar till Stefan Jonasson .

Det står någonstans i Bibeln att Herren kastar våra synder i glömskans hav, när vi ber om förlåtelse.

Hörde en pastor som sa i en predikan:" Den onde påminner oss ofta om gamla förlåtna synder, men han har ingen rätt att göra det. Då talar Jesus om för honom att i glömskans hav är det fiskeförbud".

Jesus förlåter och glömmer.

Svara -   - 2/9-18 23:04 -


Mikael W

Svar till Solan.

Kanonbra !!!

Svara -   - 3/9-18 00:24 -


Roger T. W.

Svar till Lasse.

Lasse, jag har varit nära att dö på sjön flera gånger. En gång var jag på väg att köra in i en ö och en gång tappade vi rodret när vi seglade. En gång fick vi maskinhaveri och räddades av besättningen på Apollo tre.

Det är märkligt med tanke på att många på morfars sida dog på sjön. Morfar hittade sin drunknade bror och bar hem honom på ryggen. På natten spikade han ihop en kista. Det var hårt och kargt på den tiden.

Dödsögonblicket är noga bestämt. Var inte rädd. Fruktan är vår värsta fiende och Bibeln talar om det.

Du är på min bönelista, det vet du.

Svara -   - 3/9-18 21:20 -


Lasse

Svar till Roger T. W..

Visst är dödsögonblicket bestämt, en på jobbet sa så i dag, det var inte dags för Gud att ta hem dig, han är inte kristen men citerar ofta Bibeln, är tacksam för dina böner:-:-🙏💝

Svara -   - 3/9-18 22:54 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

7

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

15

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

69

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, fredag 18 januari 2019 kl. 19:09

Jesus söker: Hilda, Hildur!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!


Antikristligt kontrollsystem i Kina

Antikristligt kontrollsystem

Av Holger Nilsson Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handlar om ett kontrollsystem som nog ingen har kunnat föreställa sig.

37

Läs allt!


Muslimer städade efter nyårsnatten men detta är inte islam

Muslimer städar

Bild: svt.se. 

Att muslimer städar Göteborgs gator efter nyårsnatten har inget med islam att göra. Den slutsatsen måste jag ta eftersom det alltid hörs "detta är inte islam" efter ett blodigt muslimskt terrordåd - trots att Muhammed både beordrade och utförde terrordåd i Allahs namn.

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 220 210 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 123 bloggartiklar, 93 211 kommentarer och 61 254 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp