1 029 online! | Sidvisningar idag: 125 952 | Igår: 192 297 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Anna Lindman konfronterar Ulf Ekman om pension

Anna Lindman från Uppdrag Granskning konfronterar Ulf Ekman om hans pensionsavtal på Livets Ord.

När Ulf och Birgitta Ekman befann sig i Katolska kyrkan i Jönköping för att sälja sin bok konfronterade Anna Lindman från SVT:s Uppdrag Granskning om pensionerna som Ekman och den tidiga styrelsen på Livets Ord beviljat sig själva.

Frågor som krävde svar

Att möta en sådan journalist som Anna Lindman med sådana påträngande och rakt på sak frågor som krävde svar var nog inte lätt för Ulf Ekman att bemöta. Du ser hela konfrontationen i videoklippet här ovan.

Aletheia skriver om mötet:

Det var under en intervju Jönköpingsposten gjorde med Ulf Ekman, att Uppdrag Gransknings team dök upp för att ställa Ekman till svars för den egenbeviljade pensionen:

”Anna Lindman frågar Ulf Ekman upprepade gånger om pensioner och Livets Ord.

– Hur kan du ta givna pengar till din egen pension? Det är före detta och nuvarande medlemmar som undrar, säger Anna Lindman.

– Nej, det stämmer inte, jag tänker inte ens svara, säger en upprörd Ulf Ekman.

Slutligen kommer ett antal medlemmar ur Katolska kyrkan och kör ut Anna Lindman.”

I slutet av videon kommer medlemmar av katolska kyrkan och kör ut teamet från SVT, och man kan höra hur en av kyrkans medlemmar ropar ”- Uuuut!”, till Anna Lindman.

Granskning Livets Ords ekonomi och Ulf Ekman

Efter händelsen ringde Jönköpingsposten upp Anna Lindman på Uppdrag Granskning för att få mer klarhet vad det rörde sig om. Tidningen skriver:

Efter intervjun med Ulf Ekman ringer JP upp Anna Lindman.

– Vi har gjort ett program om Ulf Ekman där vi har granskat Livets Ords ekonomi och Ulf Ekmans tid som ledare i Livets Ord, resultatet av det går att se i Uppdrag Granskning den 25 november, säger hon.

Just pensioner är en del av det som Uppdrag Granskning har tittat på berättar Anna Lindman.

– Vi har sökt Ulf Ekman under en väldigt lång tid och vi sökte upp honom på en offentlig plats. Vi skulle inte ha sökt upp honom om vi inte hade något att fråga om, jag är oerhört förvånad över hur han reagerar, eftersom våra frågor är högst rimliga efter vår granskning, säger Anna Lindman.

Någonting säger mig att sanningen kommer att hinna i kapp, och det som är dolt kommer att avslöjas.


Källa: Frågan Ulf Ekman vägrar svara på - Jönköpings-Posten | Ulf Ekman och Anna Lindman från SVT Uppdrag Granskning i häftig diskussion om pensionsavtal | Aletheia — Blogg & Tankesmedja | Frågan Ulf Ekman vägrar svara på |  


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av söndag 15 november 2015 21:49 | #anna+lindman #ulf+ekman #jönköping #katolska+kyrkan #pensinsavtal #pension #uppdrag+granskining #jp | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


21 kommentarer

Alf

Det hör dem nog på domedagen också, UT!...

Svara -   - 15/11-15 22:12 -


Roine

Mammon skördar sina offer! Skökan lockar med sina enorma rikedomar! Stenarna ropar ut sanningen ! Mörkret faller över de halvhjärtade!

Himelske Fader bevara oss i din son Jesus Kristus! Amen

Svara -   - 15/11-15 22:34 -


Christer Åberg

Den Katolska kyrkan i Jönköping har jag själv besökt i ett studiobesök och blev helt chockad av att diakonen som tog emot oss helt öppet berättade om deras villoläror. Så här skrev jag bland annat om besöket: www.apg29.nu/a/6be

Vinet – "Jesu blod"

Någon frågade honom vad som skilde den Katolska kyrkan från den svenska kyrkan och fick till svar att det var mässan. Han berättade att brödet och vinet i nattvarden bokstavligt förvandlas till Jesu kropp och blod. Jag frågade honom om alla drack vinet som tog nattvarden och blev tillrättavisad av honom med orden: "Det är inget vin – det är Jesu blod!"

Han visade oss en monstrans där de lägger brödet som då bokstavligen har blivit till Jesu kropp. Och han berättade helt öppet att de sedan tillbad detta bröd. Låter detta kristet?

Villolära

Faktum är att detta är en total villolära som är helt främmande i Bibeln. Denna villolära har alltså ingenting med Bibelns kristendom att göra.

Bibliske Jesus

Vi måste mer än någonsin berätta om den bibliske Jesus. Det är bara han – och endast han som kan frälsa människor!

Svara -   - 15/11-15 23:02 -


Maritha

Alltihop är så sorgligt smärtsamt

Är i alla fall mycket tacksam de åren jag fick undervisning från ordet på Los bibelskola,för den var det inget fel på

Det som göms i snö kommer upp i tö:( gäller oss alla)

Svara -   - 16/11-15 01:14 -


ulf lennart

Svar till Christer Åberg.

ja, KK ar i allt en enda stor Loegnhaerva. nar jag tittat in pa deras 'gudstjanster' sa ar det Bara praellen som far dricka vin efter det att folket i stor koe fatt sin oblat. Men Jesus sager ju : Drick av det ALLA.

Svara -   - 16/11-15 06:19 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

kanske att Uffe egentligen inte konverterade. att starta lukrativ LO med Villolara och sedan bli mormon, russelian eller katolik, har man da inte hela tiden styrts av Lognarens ande ?

Svara -   - 16/11-15 06:32 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Maritha.

Maritha...undervisningen på LO, är en blandning av kristen tro och Christian Science. Alltså en villolära. Lite surdeg, syrar hela degen.Du måste ha haft en ovanlig tur, som psykiskt gick helskinnad ur den rörelsen. Jag vet många, som har gått ner sig helt, p.g.a. de krav som ställdes på dem. Vet Du om, att det finns människor som har tagit livet av sig, för att de inte fick förståelse och omsorg, under den tiden de var med i LO. Nu kanske Du endast gått deras Bibelskola och inte tillhört deras Församling. Det är möjligt, att Du inte "hann" må dåligt under Din vistelse där. Förstå mig nu rätt, detta är ingenm kritik mot Dig...ville bara berätta vad jag vet, när det gäller LO. Guds Frid!

Svara -   - 16/11-15 16:25 -


Anne

Jag såg programmet om Ulf Ekman idag på morgonen och jag fick väldig avsmak. Hela dagen har jag känt avsmak.Trots att jag vet att TV alltid vinklar dessa program en del så när man hör summorna i kontanter så är det helt otroligt. vem får 100.000 i kontanter efter en helg och resa betald hotell betalt. Det låter inte kristet. I alla fall jag vet egentligen inte mycket om livets ord men jag känner bibeln och vad det står där. Jag misstänker starkt att Ulf Ekman var jesuit från början alltså katolik och att han har varit det hela tiden. Alberto Riveras vittnesmål bör läsas och sen kan var och en bedöma själv om ni tror att Ulf är/var jesuit från början eller om han verkligen har konverterat till katolska kyrkan nu.

Svara -   - 28/11-15 19:32 -


ulf lennart

Svar till Anne.

jag tror inte att han var katolik fran borjan. vad jag minns gick han ut vael sa hart och bryskt mot KK som pingstvannerna. ulf var val prast i SK da han kom till USA och faengslades av Framgangsteologin. jag vet inte om han mest fascinerades av sjalva laeran eller av pastorernas bad i $-sedlar. hursomhelst startade han vid hemkomsten sin snabbt framgangsrika och lukrativa kyrka i uppsala.

Svara -   - 28/11-15 20:29 -


ulf lennart

Svar till Anne.

jag tror att Gud anvande honom till sin forutsagelse om ytterligare Avkristning av Sverige. Det var vael fran Pingstkyrkan, som drabbats av Apati, han framst lockade den lilla kvarlevan av andedopta till att utslackas.

Svara -   - 28/11-15 20:47 -


ulf lennart

att nu Uffe blir katolik tror jag ur ekonomisk synvinkel ar sjalvklart val. visst gar vael, kortsiktigt, vatikanen, enligt profetiorna, nu mot ett bade politiskt och ekonomiskt uppsving, fram till dess Vilddjuret goer henne utblottad, aeter hennes koett och braenner upp henne i eld.

Svara -   - 28/11-15 22:28 -


Niklas

Svar till ulf lennart.

Lägg av Ulf har inte lockat någon eller några andedöpta att bli släckta Du har ingen aning om vad du pratar Är du andedöpt och talar i tungor Och är så fr.o.m. Ich duktig Vad vet du vad Ulf har för väg

Svara -   - 15/12-15 18:49 -


Niklas

Svar till Anne.

Pladdra du på med ditt dömmande vad tror Du att du vet egentligen tror du på allt som tv Presenterar det är du som är avsmaken inte Ulf Set han har gjort är det modigaste på länge Och all skit han får ta för det javisst varsågod Ulf Du vet att du klarar av dom här bessrarna som du Har till bröder och så kallat systrar Luthers förbannelse vet du den?

Svara -   - 15/12-15 18:53 -


Niklas

Svar till Jeanette Aldén Wijk.

Ge dig nu Tror du att du skall kunna ge LO skulden för att Folk tagit livet av sig är du inte klok Vart finns den perfekta församlingen I himmelen va? Men alla duktiga protestanter som vet så mycket Era platser är ju redan garanterade

Svara -   - 15/12-15 18:56 -


Lars W

Någon gång då och då läser jag artiklar på Aletheia. Det är inte så intressant längre, då jag är permanent blockerad av bloggägarna. Läser en artikel nu där någon tycker att de 18 miljoner som går till pensioner till Ekmans m fl borde omdisponeras så att andra tjänstemän inom LO kan få en rimlig pension.

Vafalls! Fick Paulus någon pension? Eller lön överhuvudtaget. (Inte för att han var i behov av någon pension på denna jord efter Neros order om apostelns avrättning). Samlar LO enbart in medel till pensioner åt pastorer och tjänstemän i LO Uppsala-divisionen? De verkar inte heller dra sig för att bestjäla folken i östra Ukraina och på andra håll för att få ihop tillräckligt många miljoner för Ekmans m fl. Borde LO ombildas till en "normal" församling? Nej, den borde upplösas snarast. Om detta inte sker så kommer Herren Gud själv att göra detta senare "Ty stark är Herren Gud som dömer henne" (Upp 18:8)

Svara -   - 18/12-15 23:35 -


Lars W

Svar till Lars W.

http://aletheia.se/2015/12/18/ett-forlat-racker-inte-joakim-lundqvist/

Svara -   - 18/12-15 23:38 -


Lars W

Svar till Lars W.

"Frågan är var pastor Lundqvist har sin lojalitet, hos den gamla ledningen eller hos sina församlingsmedlemmar och sin församling?"

Den som har sin lojalitet någon annanstans än hos Himmelens Gud - Messias - leder inte en församling som tillhör Guds Rike. Då återstår bara den andra sidan (kallad oppositionen i politiska sammanhang).

Svara -   - 18/12-15 23:45 -


Julia

Svar till Lars W.

Någon gång då och då läser jag artiklar på Aletheia. Det är inte så intressant längre, då jag är permanent blockerad av bloggägarna

Du borde inte vara det minsta förvånad över din avstängning därifrån. Hade du haft en normal och trevlig ton, samt varit något tillmötesgående och visat andra respekt i dina diskussioner hade du nog fått vara kvar!

Svara -   - 19/12-15 01:00 -


Lars W

Svar till Julia.

Det ska erkännas att jag inte är förvånad. Ingen får stjäla föreställningen från de stora estradörerna i redaktionen där. Någon småländsk pastor menade att jag t o m hade en "egen tråd" där och krävde att jag genast stängdes av. Lakejerna på Aletheia lydde pastorns order omedelbart och hänvisade till att jag blivit polisanmäld av någon pingstpastor (vilken pastor verkar ingen veta). Att "500-salen" tycktes se ut som en personlig tråd berodde på att ingen annan skrev där. Ingen bemötte det jag skrev vilket ibland provocerade mig till att bli än mer provokativ. 1000-tals människor kunde skriva vad de önskade, även bemötande av mina skriverier, men ingen iddes. Denna slöa slappa kritenhet som vill fortsätta sova lugnt i sina kyrkbänkar...

Svara -   - 19/12-15 11:56 -


Lars W

Svar till Lars W.

En liten personlig reflektion: I många år betraktade jag Aletheia och dess "500-sal" som ett andligt andningshål när min tro eller min person skymfades på de många andra bloggar där jag skrev och ofta stängdes av. Det har nu blivit "omvända världen" på något sätt. Men det kan ju växla igen. "Livet finner sin väg" som någon i Jurassic park uttryckte sig.

Svara -   - 19/12-15 12:10 -


Lars W

"Någonting säger mig att sanningen kommer att hinna i kapp, och det som är dolt kommer att avslöjas."

Som det står skrivet:

"Därför skall allt vad I haven sagt i mörkret bliva hört i ljuset, och vad I haven viskat i någons öra i kammaren, det skall bliva utropat på taken." (Luk 12:3)

Svara -   - 20/12-15 01:05 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

0

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

6

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

14

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

10

Läs allt!


Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!
Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, torsdag 23 november 2017 kl. 12:05

Jesus söker: Klemens!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

38

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 031 online! | Sidvisningar idag: 125 954 | Igår: 192 297 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp