Surfar nu: 686 www.apg29.nu


Antikrist och templet

I detta korta videoklipp lyfter jag fram händelser som ska ske i den sista tiden och som nu är mycket nära förestående.

Har du tagit emot Jesus och är frälst?


Hela budskapet avskrivet från videon:


Antikrist

I Bibeln står det att Antikrist, Vilddjuret, Laglöshetens människa, kommer att sätta sig i Guds tempel, och vi vet att det finns inget tempel i Jerusalem idag. 

Guds tempel

För att det här bibelordet ska bli uppfyllt måste det byggas ett tempel. Man kan tänka sig att Paulus inte menade här ett tempel av trä och sten utan församlingen. 

Men när det står om församlingen i 1 Kor 3:16 så står det "ett Guds tempel" – "ni är ett Guds tempel", men här står det "Guds tempel" (2 Tess 2:4). 

Förra menas församlingen men här menas en fysisk byggnad av trä och sten. Så du ska inte blanda ihop de här sakerna. 

Templets förlåt revs

Nu behöver inte Gud ett tempel för han bor i varje människas hjärtan som tror. För när Jesus dog på Golgata kors skedde det nånting i Jerusalems tempel som senare förstördes år 70. Det hade stått ett tempel innan som också förstördes, och sedan byggdes det här upp. 

När Jesus dör på korset så händer det nåt otroligt i templet. I templet fanns det en förlåt – ett förhänge – en gardin som var 18 meter högt, nio meter brett och tjockt som en knytnäve. 

När Jesus dör på Golgata kors så rivs detta förlåt – förhänge – mitt itu med ett otroligt brak. Och Gud flyttar ut därifrån. Han bodde i det allra heligaste och flyttade ut därifrån och in i varje människas hjärta som tror på Jesus. 

Judarna kommer bygga upp templet

Det behövs alltså inget tempel av byggnad, av trä och sten, men judarna kommer att bygga upp det. I det här templet kommer Antikrist att sätta sig i och utropa sig själv som Gud. Det kommer judarna och Israel aldrig gå med på. Därför kommer hela världen vända sig mot Israel och det kommer då att kulminera i Harmangedonkriget. 

I samband med Harmangedonkriget kommer Jesus tillbaka med sin församling som i ett tidigare skede har blivit uppryckt till honom. 

Det är vad som kommer att hända och det är vad Bibeln säger. 

Läs Bibeln som det står

En del vill inte tro på det här utan de förvränger Bibelns ord. Men vad du och de och alla andra människor behöver göra är att läsa Bibeln som det står och då kommer man också förstå som det står. Då kan man inte missförstå det som det står. Bibeln är så bra ändå. 

Du behöver inte ha massa konstiga tolkningar och hänvisningar hit och dit. Läs som det står och läs hela Bibeln i sitt sammanhang så kommer du inte missförstå och du kommer inte fel. 

Jag väntar på Jesus

Nu väntar jag inte på Antikrist – jag väntar på Jesus och jag vet att det kommer att bli ett bokstavligt uppryckande då alla som tror på Jesus och har honom som Herren i sitt liv kommer att ryckas upp i skyn för att möta honom. 

Det är en biblisk sanning. En del förnekar den, och det är väldigt konstigt de som förnekar det här för de är så aggressiva mot det, de arbetar emot det och bara talar om att "ni har fel, ni har fel som säger detta" och de har olika förklaringsmodeller, men det är vad Bibeln säger så klart och tydligt. 

Kommer du att vara med?

Jag kommer att följa med och jag är redo när Jesus kommer! Är du redo? Har du tagit emot Jesus Kristus? Är du frälst? 

 Det är väldigt viktigt att du blir frälst, för snart kommer det här att ske. Kommer du att vara med då?

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 17 februari 2017 06:00 | #antikrist #templet #jerusalem #sista tiden #tidstecken #christer åberg | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

36 kommentarer

Lärjungen 17/2-2017, 07:56

Bibeln lär oss att gamla testamentet är en skuggbild av det nya. Det som sker fysiskt är en skuggbild till det andliga. Det betyder att antikrist tagit sin boning i Guds andliga tempel och succesivt brutit ner församlingen. Den katolska kyrkan är svaret på det. Den har förföljt alla sanna väckelsen i alla tider genom satan. Församlingar genom alla tider som upplevt väckelse är nu påväg att gå tillbaka till påvekyrkan vilket visar att de kommer från samma källa. Därför behöver Ordet predikas så som det gjordes på apostlarnas tid. Dopet skall ske enligt APG. 2:38 därför att det är uppenbarelsen av Jesu egna ord i missionsbefallningen. Sen tror jag dock att det tredje templet ska byggas upp i Jerusalem eftersom lag ska utgå därifrån och styras av Jesus och den kristna bruden då vi ska regera med Kristus i 1000 år enligt bibelns profetia.

Svara


Janne O 17/2-2017, 08:22

Diskussionen här på bloggen gällde i månader läran om församlingens uppryckande före vedermödan. Detta syns inte i Bibeln. Uppryckandet som händelse finns förstås klart och tydligt i flera bibelböcker och det mesta du säger här i videon. Lärjungen, jag tror inte någon här kommer att ta verserna och kolla upp det vi skriver om. Då måste man ompröva sin tro och det finns inget som tyder på att något kan ändras från det vi läser här idag och bakåt i tiden. Pingstteologin är som i väggarna och kan inte ifrågasättas. Ofta förnekas det ju att det finns en teologi överhuvudtaget. Så vi vädjar för döva öron. Att någon här är villig att med Guds hjälp pröva sin tro får man ju hoppas! Christer, ta inte invändningar som påhopp nödvändigtvis. Paulus tillrättavisade Petrus. Jag tror på vad de sa och gjorde, precis som du. Det är rätt stt sprida evangeliet. Gott!

Svara


Lärjungen 17/2-2017, 09:32

Svar till Janne O. Janne O Vad är din fråga eller ifrågasättande? Vänligen lärjungen

Svara


Janne O 17/2-2017, 09:58

Svar till Lärjungen. Man behöver mycket mer bibelbas i undervisningen för att en sån här sida inte ska kantra "än slank hon hit och än slank hon dit...." Vad är din fråga eller ifrågasättande? * Pre trib rapture finns ingen vers i bibeln som uttryckligt säger. Har Man talar om tjuvar och plötslig och osynlig återkomst utan förberedelse * Profetior måste prövas, annars blir det bara religiöst smörgåsbord ungefär som i Katolsk litteratur. * Vi följer inte människor: deras smorda eller icke smorda böcker, utan Herren i sitt ord. Det står över allting. * Ord och Ande (inte antingen eller) * Människor kan i sitt kött göra och säga mycket religiöst och säga bibelklingande ord som ändå inte blir mer än vad Jobs vänners råd: "Stolpe ut - och stolle in." * Gud är allsmäktig och tydlig i allt han gör och säger. Han ser att vi är stoft. Stoft som han givit av sig själv, så vi kan förstå och älska honom. * En "apostel" som tror att han går i seger utan ödmjuk förkrosselse är meningslöst. Jesus har segrat - och vi har förlorat allt. Det måste bli basen i tron. * Har aldrig sett att någonting som sägs på sidan har givit någon som helst riktningsändring hos de troende som debatterar här. * Käpphäst, gör inte Guds underbara ord till käpphästar...Jag för vara försiktig med vad jag säger. Allt ska givas räkning för. God bless

Svara


Leif Boman 17/2-2017, 11:44

En kristen man säger till en otroende, Jag tror på Gud! :Jaha, säger den otroende, är det den Guden du menar som jag har hört att man skall kunna be "Fader vår" till, Han som skall vara i himmelen och där man då också skall be "helgat varde Ditt namn"? :Ja, just det, det är min Gud säger den kristne mannen stolt! :Aha, säger den otroende, din Gud är alltså denne Fader vår! Men vad heter din Gud Fader då, så att också jag kan be till Honom? :Den kristne mannen: Hmmmm, eeehhhh, jo, du vet, ehhhh, 🤔 det är egentligen så att det är Hans Son som heter det vi skall be igenom till Fadern 😇. :Jaha, undrar den otroende igen, så Fadern har alltså inget eget namn man kan nå Honom med? Den kristne :Eehhhh, varför måste du krångla så, nej! Fadern heter ingenting utan det är Sonen som heter Jesus vi skall be igenom, nu pratar vi inte mer om det😤! :Ok, ursäkta att jag störde, "Helgat varde Ditt namn?" Ok, ha det så bra i alla fall! Jesu frid...

Svara


Karl Håkan Sandell 17/2-2017, 12:21

Jag tycker inte riktigt om attityden att man vet precis vad som skall hända och att det ju bara är att läsa innantill så ser man det. Det är alltid klokt att vara lite ödmjuk inför hur Gud fullbordar sina profetior. Att Jesus skall komma och att profetiorna kommer att gå uppfyllelse är också jag helt viss om. Men vi kan t ex ta Upp 13:14 – 15 som Exempel. Det är Vilddjurets bild. Som skulle ha liv och kunna tala, eller som man också kan säga rörelse och ljud. Vi vet att det är vår TV. Men genom århundraden har det varit många spekulationer på vad det skulle vara. Och många har talat om bildstoder som skulle röra på sig etc. Men nu när TV har kommit ser vi hur Gud uppfyllde profetian. Och med det här i minnet så är det som sagt vist att inte vara för tvärsäker på hur Gud gör när han uppfyller sin profetia. Efteråt ser man det och då ser man också att Gud är verksam i vår tid. Karl Håkan www.minJesus.blogspot.se

Svara


Peter Hall 17/2-2017, 12:21

Antikrist är någon som utger sig för att vara Gud. Kan någon här föreslå en troligare aspirant på den posten, än muslimernas Allah? Ni väntar på Antikrist. Ni väntar på Uppryckelsen. Vad väntar ni på? Islam grundades av den falske profeten redan i början på 600-talet. Den första moskéen, som uppfördes på Tempelberget var Umars trämoskée c.a år 670. Klippmoskéen byggdes av Abd-al-Malik 688-691. Moskéen är i muslimernas ögon Allahs tempel. Allah är i deras ögon samma Gud som judar och kristna tillber. Således har Antikrist satt sig i Guds tempel och utgivit sig för att vara Gud. 2Tess.2:4 Ärkebiskopar i Sverige anser ju, att vår Gud och Allah är densamma. Milda makter!

Svara


Mattias 17/2-2017, 12:43

Svar till Karl Håkan Sandell. Vi VET att det är vår TV. Just det vi VET.

Svara


Thomas P 17/2-2017, 12:59

Israel betyde de som Övervunnit. Det är de som hört gospeln och som underkastat sig Jesus, som Ormen är vred på. Alla de som har moral (fruktar Gud) och som använder sin Vilja att inte falla p g a begär, det är dessa som nu bryts ner till LAGLÖSHETENS MÄNNISKA. Låt Uppenbarelseboken tolkas genom GT skrifter och inte genom egna personliga tolkningar!

Svara


Karl Håkan Sandell 17/2-2017, 15:34

Svar till Peter Hall. Det är mycket intressant med kopplingen till Klippmoskén för den är verkligen Förödelsens styggelse på helig mark. Och klippmoskén började byggas 688 Och man brukar ofta tala om 3,5 år och omräknat i dagar är det 1260 dagar. Tar vi år 688 och lägger till 1260 så kommer vi till 1948 det år Israel bildades. Intressant. Tar vi 688 och lägger till 1290 som står i Daniel 12:11 i samband med förödelsen styggelse, så kommer vi till 1978, det år Camp David avtalet förhandlades. Det som var början på fred med Egypten och Jordanien. Och tar vi det sista siffran i Dan 12:12 ”Dan 12:12. Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.” alltså 1335 och lägger den till år 688 så kommer vi till år 2023. Vi är alltså inne i Högprofetiska Tider och det skall bli mycket spännande att se vad Gud gör 2023. Det är ju bara 7 år dit. Karl Håkan www.minJesus.blogspot.se

Svara


Tomas N 17/2-2017, 17:42

Svar till Lärjungen. Jag tror du liskom många andra är alltför säker på katolska kyrkan och påvens roll i sista tiden. Att med säkerhet säga att detta är skökan i uppenbarelseboken och att antikrist är påven/katolska kyrkan är en förenkling och stämmer inte med den världsbilden vi ser. Visst kommer mycket falsk och farlig frukt från påven,men vi behöver vara visa. Den falska kyrkan formas redan med påven som viktig aktör.Den ser ut att bli det kraftlösa substitutet för Jesu kristi sanna kyrka. New age ,världsliga idder såsom feminism,miljörörelsen och representanter från islam formar denhetsreligionen Antikrist kommer vara en karismatisk ledare med politisk auktoritet och han kommer sätta sig i det templet som byggs i Jerusalem. Faran med fokus och hjärtats längtan till fysiskt tusenårsrike styrt från Jerusalem är att man kan bli förförd och lurad. Vårt mål och hjärta bör vara mot himmelriket och så länge vi lever sträva efter att hålla ut till målsnöret och vara ett levande vittnesbörd till mångas räddning. Varningar om förförelse och falska profeter kan inte nog understrykas. Den som tror sig ha full koll på allt skulle jag säga är redan förförd.

Svara


Tomas N 17/2-2017, 17:57

Svar till Thomas P. Jag skulle nog säga att Gamla förbundets profeter och hela GT ger djup och rötter genom vilket vi förstår Gud bättre. Utan en viss kunskap om det står man inte på stadig mark i tron. Men Nya testamentet och Jesus själv är ljuset som skall belysa vad Guds rike och vägar är i vår tid (NT) Att sluta i GT tror jag är farligt,det är dit vi går för fördjupning ,men GT skall läsas med nya förbundets och Sonens ljus som skall leda oss rätt. Det gamla förbundet är lagiskt och köttsligt i sin karaktär och format av Moses förbund. Jag skulle uppmuntra alla troende att vrämst hämta vägledning i denna tid från evangelierna och epistlarna p g a tydligare instruktioner. Gällande sista tiden särskilt Petru,Timoteus ,Tessaloniker och Korintierbrevet samt Olivettes disvourse(Matt 24-25 och motsvarigheterna i Lukas och Markusevangeliet Israel kallades Jakob efter hans brottningsmatch med Gud då han blev renad från sin orättfärdighet. Det känns centralt i sammanhanget

Svara


Lärjungen 17/2-2017, 18:21

Svar till Tomas N. Jag har studerat hela kristendomens historia från apostlatiden till nutid och det råder inget tvivel om den Romersk katolska kyrkans betydelse. Den har aldrig haft den fulla sanningen. Det började först på ett andligt icke organiserat sätt redan på pingstdagen eftersom satan hatar undret som skedde då frälsaren erbjöd människorna delaktighet av den Helige Andes dop. Därefter följde satans strategi att förfölja och försöka utplåna alla som bekände sig vara kristna. När inte detta lyckades så organiserade sig satan i den katolska kyrkan. Det blev en formell människtolkning av bibeln med Niceakonciliet år 325 som startskott. Resten av Guds Ords utmattning med Mariadyrkan m.m känner alla till. Redan år 381 ca 50 år efter Niceakonciliet blir den katolska trosuppfattningen allhärskande. Religionsfriheten upphör. Är det någon som tror att Jesus uppmuntrade till detta. Nej sanningen är att dessa satans lakejer förföljt och dödat alla sanna kristna. Alla väckelser som den Helige Ande startat har den katolska kyrkan dödat. När väckelsen svalnat så har de organiserat sig i ett samfund, skökande dotter. Den Romersk katolska kyrkan har andligt som organiserat alltid nästlat sig in bland sanningens budbärare. Därför säger Petrus "från oss har de utgått" Detta gäller antikrists ande. Därför kommer påven och satan bli den kommande antikrist när brudeförsamlingen är bortryckt.

Svara


Lärjungen 17/2-2017, 18:21

Svar till Tomas N. Jag har studerat hela kristendomens historia från apostlatiden till nutid och det råder inget tvivel om den Romersk katolska kyrkans betydelse. Den har aldrig haft den fulla sanningen. Det började först på ett andligt icke organiserat sätt redan på pingstdagen eftersom satan hatar undret som skedde då frälsaren erbjöd människorna delaktighet av den Helige Andes dop. Därefter följde satans strategi att förfölja och försöka utplåna alla som bekände sig vara kristna. När inte detta lyckades så organiserade sig satan i den katolska kyrkan. Det blev en formell människtolkning av bibeln med Niceakonciliet år 325 som startskott. Resten av Guds Ords utmattning med Mariadyrkan m.m känner alla till. Redan år 381 ca 50 år efter Niceakonciliet blir den katolska trosuppfattningen allhärskande. Religionsfriheten upphör. Är det någon som tror att Jesus uppmuntrade till detta. Nej sanningen är att dessa satans lakejer förföljt och dödat alla sanna kristna. Alla väckelser som den Helige Ande startat har den katolska kyrkan dödat. När väckelsen svalnat så har de organiserat sig i ett samfund, skökande dotter. Den Romersk katolska kyrkan har andligt som organiserat alltid nästlat sig in bland sanningens budbärare. Därför säger Petrus "från oss har de utgått" Detta gäller antikrists ande. Därför kommer påven och satan bli den kommande antikrist när brudeförsamlingen är bortryckt.

Svara


Tomas N 17/2-2017, 18:48

Svar till Lärjungen. Jag försvarar inte katolska kyrkan,tvärtom. Men det är många krafter och aktörer verksamma i dessa tider. Det ser väl du också? Viktigaste blir att de rena församlingarna och grupperna står emot trycket från den falska ekumeniken. Det är bra med studier som du gjort. Men det är viktigt att hålla sig vaken på vad som händer i världen och leva i kristen gemenskap och nå ut till ofrälsta . Så att gemenskapen med Jesus hålls brinnande och nära. Världsstaten med all dess kontroll ,muslimer och allmänt moraliskt förfall är redan här och blir ännu värre Vi får hålla ett öga på påven och andra furstar och samtidigt vittna för katoliker till omvändelse

Svara


Lärjungen 17/2-2017, 19:22

Svar till Tomas N. Jag har studerat historiens förlopp för kristenheten för att följa den Helige Andes eld genom alla århundradena. Väckelsens ande och motståndarens ande har gått bredvid varann hela tiden. Motståndaren har varit så nära väckelsens barn så det har inte varit så mycket som skiljt. Med denna strategi har den katolska kyrkan lyckats lura många människor genom långsamt söva dem med satans bibel.

Svara


Janne O 17/2-2017, 19:49

Svar till Tomas N. Kolla in vidden av aktiviteter! Inte bara kyrkan utan i världen... Artikel idag: staty av "Vita påven" står som en "Frihetsgudinna" på gränsen där Mexikanerna tar sig över utan papper till USA. Har man obegränsat med pengar vill man kanske också sitta som en gud överallt där det går. RKK har två påvar (Jesuit style) en svart och en vit. Kusligt men...bara att acceptera att här ska inte vi in... http://www.usatoday.com/videos/news/world/2017/02/16/mexico-just-unveiled-giant-pope-statue-u.s.-border/98019520/

Svara


Johan 17/2-2017, 19:53

Allt som du skriver om kommer att ske! Däremot är jag tveksam till din kronologi. Den är jag inte säker på att du prickat helt rätt, men var inte ledsen för det. Det har nog inte jag heller. Det är inte lätt att få ihop alla Bibelns pusselbitar v g läran om den yttersta tiden. Frid!

Svara


Mattias 17/2-2017, 21:01

Svar till Karl Håkan Sandell. Nu blandar du dagar och år hejvilt. Heja Karl Håkan

Svara


Emiratus 18/2-2017, 02:04

Svar till Karl Håkan Sandell. Karl Håkan Du adderar ett årtal till ett annat och kommer fram till att en händelse inträffade just det året. Håller med om att du kommer fram till kuliga saker Mina fråga till dig är: Vem har talat om för dig att du ska addera årtalen? Varför inte subtrahera eller dividera osv? Hur lyder din rational för att använda just addition?

Svara


Mattias 18/2-2017, 02:09

Svar till Emiratus. Ursäkta att jag bryter in men jag anser Sandell vara den störste skojaren här inne :)

Svara


§ 18/2-2017, 05:47

Bra att du säger att Gud bor i varje människas hjärta som tror. Samtidigt bör vi erinra oss om att det står skrivet att "Så bliva de då bestridande, tron, hoppet och kärleken men störst av dem alla är kärleken." Den saken är också samstämmig med att kärleken är det förnämsta budet. Därför kan vi föreställa oss, att en kärleksfull ateist gissningsvis ligger bättre till i jämförelse med en frikyrklig o fördömande individ i frikyrkan.

Svara


§ 18/2-2017, 05:49

Svar till Johan. "inte lätt att få ihop alla BIBELNS pusselbitar" . . . . ? Hur får du i så fall det att gå ihop med påståendet om det enkla budskapet?

Svara


Johan 18/2-2017, 08:33

Svar till §. som skrev:
"Hur får du i så fall det att gå ihop med påståendet om det enkla budskapet?"
Jag vet inte att jag någonsin har talat om "det enkla budskapet". Men, förvisso är inte Evangeliet svårt att förstå för den som vill (Läs Rom 10:9-10 & Apg 2:37-38!)! Samtidigt behöver du skilja på Evangeliet (som är baserat på bud, andliga sanningar, historia och profetia) och på profetia om den yttersta tiden (som enbart är just profetia), om vilken det i Danielsboken är sagt:
"...göm dessa ord och försegla denna skrift till ändens tid. Många skall forska i den och kunskapen skall bli stor." (Dan 12:4)
Frid!

Svara


Tomas N 18/2-2017, 08:56

Svar till §. Det här är en farlig slutsats. Även om det pågår för mycket stridigheter och för mycket Lagisgket och diskussioner om profetior så kan man inte glömma vad Jesus sagt 2 bud gäller. Vi skall älska Gud och människor. Väljer man för mycket fokus på det första (och viktigaste) så blir man lite kall mot människor och riskerar att bli uppblåst. För mycket fokus på det andra så blir man en som inte älskar sanningen. Man behöver göra bägge. Bibelläsning i framförallt NT leder till en förståelse för hur viktigt det är att hålla sig till sanningen . Kärlekslöst måste också vara en varning till uppblåsta,men vem har missat Johannes 3 16? Den som evangeliserar och pratar med folk vet att det är detta med kören som är argumentet hos den förförelse som nu växer i världen dvs new age att den som säger att Jesus är enda vägen är kärlekslöst och dömande. Kärlek till köttsliga saker,synd och falska religioner glädjer inte Gud och ger ingen frid och frälser ingen människa utan är en villfarelse. Jesus sa . Döm inre efter skenet utan fäll en rättfärdig dom. Sanningens ande skall göra oss fria. Kärlek är att ge sitt liv för andra människor,be för dem och ge dem evangeliet till dem. Kärleken till Gud och frälsning och förlåtelse för synd är värt att dö för vilket vi kanske kommer behöva göra också några av oss. Kärlek och sanning är den oljan som vi behöver i lamporna för att kunna hålla ut till Jesus kommer tillbaka

Svara


Roine Öberg 18/2-2017, 09:25

En del vill inte tro på det här utan de förvränger Bibelns ord. Men vad du och de och alla andra människor behöver göra är att läsa Bibeln som det står och då kommer man också förstå som det står. Då kan man inte missförstå det som det står. Bibeln är så bra ändå. Du behöver inte ha massa konstiga tolkningar och hänvisningar hit och dit. Läs som det står och läs hela Bibeln i sitt sammanhang så kommer du inte missförstå och du kommer inte fel
Är det nån (lära) som har konstiga tolkningar och hänvisningar hit och dit så är det pre trib. (läran om Uppryckandet före Antikrists framträdande!) Men det är så olika hur vi förstår Bibeln fast vi läser som det står så kommer vi till olika slutsatser om betydelsen! Köttet måste dö inför Guds Ord så att det inte föds falska förhoppningar som riskerar att slå undan benen på oss om de inte går i uppfyllelse! Uppryckandet kommer men Gud har aldrig gjort något förhastat Bibeln lär oss hur Gud verkar när allt mänskligt hopp är ute då kommer Guds räddning! Daniel 3 Guds Frid!

Svara


Karl Håkan Sandell 18/2-2017, 12:36

Svar till Mattias. Jag tycker inte vi skall använda ord som skojare om varandra. Vi är alla människor som, antar jag, älskar Jesus och ser fram mot hans rike. Det är Jesus som ska förklarar vem som är skojare och det kommer han att göra en dag. Till dess får vi acceptera varandra och ropa efter mer av hans Ande för det är han som ger klarsyn, och det är hans Ande som förklarar profetian. Sedan till innehållet i det jag skrev. Som jag skrev så är triggerpunkten för det här att Förödelsens styggelse sätts på Helig mark. Och någon Heligare mark än tempelplatsen där templet och det allra heligaste stod finns naturligtvis inte. Det är alltså när något ont sätts där som tiden skall börja räknas. Och vi ser fortfarande denna skändlighet som Klippmoskén är, torna på denna heliga plats och skända den. Den t o m har blivit förgylld nu för tiden så att ingen skall kunna undgå att se att det är Allah som behärskar denna plats som tillhör Israels Gud. Det är hemskt. Och det är det Daniel pratar om i slutet på Daniels bok. Och de 3,5 åren, som man ofta pratar om, kan ju knytas till när skändligheten kommer på helig plats. Att man sedan räknar dagar som år är vanligt i profetian. Och då med start 688 när denna skändlighet, klippmoskén, började byggas så kommer man till de här olika åren. Och att man skall addera är ju inte konstigare än att tiden går, och då summeras tiderna. Alltså med tiden 3,5 år som är 1260 dagar så kommer vi till 688+ 1260 = 1948, då israel blev nation. 688 + 1290 = 1978 det år då Camp David avtalet förhandlades som senare blev fred med Egypten och Jordanien. 688 + 1335 = 2023 alltså ett mycket intressant år och vi får se vad Gud har tänkt sig för det året. Men som det står så är det, till den tiden vi skall hålla ut. Så då bör förlossningen komma. Jesus är med oss idag. Och hans profetia fungerar mitt i vår tid. Halleluja!! Karl Håkan www.minJesus.blogspot.se

Svara


Peter Hall 18/2-2017, 12:41

Svar till Karl Håkan Sandell. Du är inne på rätt väg, Karl Håkan. Håll fast vid det, men släpp tanken på TV´n ber jag dig. Vilddjurets bild kan vara turkarnas baner. Det kan även vara arabernas baner. De förde ut islam över jorden under dessa fanor och nåde den, som inte lät sig underkastas. Beträffande märket kan det ha varit två korslagda kroksvärd tatuerat i pannan eller på högra handen. Vilddjurets tal är en människas tal, nämligen under vilken tid denna skulle uppträda på jorden. En trolig aspirant är Muawija, Omajadernas förste härskare med säte i Damaskus (661-680). Det första vilddjuret är det arabiska Kalifatet i Mecka. Det blev sårat till döds, då de tre sista Kaliferna blev mördade. Ett litet horn sköt upp... Dan.7:20 Ett av vilddjurets huvudens dödsår blev läkt när makten flyttades till Damaskus. Det andra vilddjuret med de två hornen är Ottomanska Riket. Det gick i graven i slutet på första världskriget. Trot den som vill. Jesu frid

Svara


Mattias 18/2-2017, 13:23

Svar till Karl Håkan Sandell. Du får lägga fram precis vilka teorier du vill, inga problem alls. Felet är du ljuger. Du säger att du vet när du inte vet. Detta måste du förstå Karl Håkan. Alternativet är att du har fått tilltal från Gud som ingen annan fått och hur ska man bemöta sånt? Hursomhelst jag bryr mig inte längre. Kör på bara.

Svara


Karl Håkan Sandell 18/2-2017, 14:18

Svar till Peter Hall. Jag förstår inte att det skulle vara så hemskt att Vilddjurets bild i Upp 13:14 – 15 skulle vara vår TV. För mig är det naturligt. En blid med rörelse och ljud det är ju en TV och att TV har en oerhörd förförelsekraft i vår tid det kan vi inte heller förneka. Och att tre 6:or blir www det inser man när man vet att 6 skrivs med Vav på Hebreiska som återges med w hos oss. Men att detta skulle innebära att allt vad TV heter och allt vad internet heter skulle vara förbjudet för oss kristna, stämmer inte. Vi ser det i Upp 14:6 – 11, Där bibeln talar om de tre budbärarna (Änglarna) som flyger högst på himlen med olika budskap. (Våra TV satelliter). Och där den första just sänder Evangelium på samma sätt som t ex kanal 10 och Vision Norge, Gospel Channal etc. gör idag (Vi är alltså där i tiden). Alltså idag finns det kristna också på TV och på Internet. Och det ska vi naturligtvis ta till oss. På samma sätt som vi sitter här och kommunicerar på Christers sida. Vilddjuret finns idag på TV och på Internet, men Där finns också kristna alternativ som vi kan och ska välja. Och det är naturligtvis en fantastisk välsignelse att Gud på det här sätter pekar rakt in i vår tid med de här profetiorna. Om TV och www och Satellit TV etc. Vi lever i en speciell tid. Det är nu Jesus skall komma och det är därför som profetiorna går så här exakt i uppfyllelse. Och det här innebär naturligtvis också att en Myckenhet av tittande på TV med dåliga Världsliga serier och filmer och surfande på dåliga internet sidor. Det fördärvar vårt kristna sinne. Och har gjort så med många idag. Gud finns och han visar sig i profetiorna. Karl Håkan www.minJesus.blogspot.se

Svara


§ 18/2-2017, 18:42

Svar till Johan. Accepterar du GT, Johan? I så fall accepterar du att Gud uppmanar upprepat både till våldtäkt och att döda olydiga barn - för som Jesus sa; "Inte en prick av lagen ska förgås."

Svara


§ 18/2-2017, 18:48

Svar till Tomas N. Du skriver in flera saker, Tomas N som jag överhuvudtaget inte har nämnt i det här sammanhanget såsom; "kören" - vaddå för "kör", "uppblåsta", "köttsliga saker" och då blir det kanske lite svårt för oss att föra dialog med varandra. Ha det gott!

Svara


Johan 18/2-2017, 19:41

Svar till §. som skrev:
"Accepterar du GT, Johan? I så fall accepterar du att Gud uppmanar upprepat både till våldtäkt och att döda olydiga barn"
Det är väl klart jag accepterar GT! Vem är jag att sätta mig själv, och mitt förstånd, över Guds Ord? Att Guds lag i GT förespråkade att döda olydiga barn, vet jag. Det gällde Israel, under det gamla förbundet. Jesus visade att dödsstraffen i GT inte gäller oss i NT! Det vet vi t ex genom hur Han behandlade äktenskapsbryterskan, i Joh 8. Var hittar du att Gud uppmanar till våldtäkt menar du? Det stämmer ju inte, eller hur? Ingenstans uppmanar Gud till våldtäkt!!! Du Harriet Bouvin (för det är väl du), fortsätter att kämpa emot för att slippa underordna dig Jesus. Jag tror du behöver omvända dig. Ingen syndig njutning i världen, är värld att gå förlorad för! Gud frid!

Svara


Johan 18/2-2017, 19:58

Svar till §. För info: Så här står det angående en "uppstudsig och trotsig son":
"Om någon har en uppstudsig och trotsig son, som inte lyder sin far eller mor och inte lyssnar på dem trots att de tuktar honom, så skall hans föräldrar ta honom och föra honom till de äldste i staden vid stadens port. Och de skall säga till de äldste i staden: "Den här, vår son, är uppstudsig och trotsig och vill inte lyda oss utan är en frossare och drinkare." Då skall alla män i staden stena honom till döds. Du skall skaffa bort det onda ifrån dig. Hela Israel skall höra detta och känna fruktan. (5 Mos 21:18-21)
Det var alltså upproriska söner som inte lät sig korrigeras, som skulle stenas.

Svara


Peter Hall 19/2-2017, 13:19

Svar till Karl Håkan Sandell. Om inte ditt hjärta fördömer dig, så kan du frimodigt titta på TV, ty Gud är större än ditt hjärta och vet allt. Nu är profetian uttalad i samband med Viddjuret. Inte har du väl blivit dödad av Vilddjurets bild? Nåväl, de människor som levde när islam underkastade världen kunde däremot bli dödade, om de inte tillbad Vilddjurets bild. Upp.13:15 Det har väl inte undgått dig, hur jihadisterna i IS behandlar människor? IS förespråkar en radikal islam, men Jesus skall döda dem med sin muns anda och tillintetgöra dem vid sin tillkommelses uppenbarelse. 2Tess.2:8 Så släpp tanken på TV´n käre broder, jag ber dig vänligen. Guds frid

Svara


Tomas N 19/2-2017, 19:05

Svar till §. Det är helt okej. Svaret var till dig ,men också till en större grupp som har de här argumenten. Jag vara lite slarvig och otydlig kanske. "kören " skulle vara kärleken . Uppblåst menas till religiösa och lagiska personer som behöver tillrättavisas med kärleksbudet. Köttsliga saker menar jag är allt det som är andligt eller goda gärningar och religiöst som vill visa upp en kärlekshandling ,men som inte är ren och inte förhärligar Gud. Det finns de som beter sig riktigt illa och dömer ut grupper av människor i kärlekens namn. Men som sagt så riktar jag inte detta mot dig specifikt utan allmänt i denna åsiktstrend. Det du har sagt kan jag och andra se och förstå,resten är relevant i debatten. Mera upprepning och förtydligande om hur vi skall leva i både kärlek och sannning behövs för kristna och som finns synligt för de som inte tror

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 37, söndag 15 september 2019 kl. 16:38

Jesus söker: Sigrid, Siri!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 15 september 2019 07:25

Bed för Cancersjuka Rebecka att hon får rätt hjälp för sin cancer och det NU. Bed till Jesus om ett helande. Tack alla ni som ber. Herren välsigna er.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp