Surfar nu: 730 www.apg29.nu


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

3 kommentarer

Leif 4/6-2019, 07:31

Kanonbra Christer!

Även om dessa ofta också är syskon så behöver det absolut sättas gränser för förtal och kritik..

Jesu frid..

Svara


Johanna 4/6-2019, 10:30

Det va mycket bra gjort Christer!!! 🌹❤️Det gläder verkligen mig 😊. För det va rent hemskt hur (en) del höll på.

Svara


Ulf 4/6-2019, 10:39

Bra skrivet Christer!
Ibland finns det fog för sund kritik av kyrkor och samfund som avviker från den sunda och sanna läran. Vi måste förstå att det i denna tid finns det mycket av villolära som smyger sig i Guds församling. Det måste vi uppmärksamma.
Däremot dessa sk väktare som egentligen bara kritiserar kyrkor o församlingar utan någon kärlek. Dom ger jag inte mycket för...
Dom blir själva det som dom varnar för, sekteristiska...
Tycker att Christer här på Apg29 har en sund inställning. Vår kallelse är att visa Guds kärlek och förkunna evangelium. Sedan tror jag absolut att Gud reser upp profetiska röster till varning för Kristi kropp. Gud gör det för att Han älskar sin församling inte för att anklaga och fördöma den. Det är skillnad....
I Kristus//Ulf

Svara


Johanna 4/6-2019, 11:21

Svar till Leif.

Tack till dig Leif för att du fanns där i bakgrunden och backade upp mig när jag blev alldeles för arg i den artikelns kommentarsfält😊. Jag är medveten om att jag gick över gränsen pga att jag blev så ledsen o arg av det som föregick.

Svara


Leif 4/6-2019, 11:46

Svar till Johanna.

Det är lätt att bli upprörd när vissa talar illa om dem man älskar Johanna 😋, men det är ändå alltid bäst att hålla sig behärskad och förlåtande, det lönar sig mest😘

Svara


Bengt 4/6-2019, 12:45

Men det är stor skillnad på sann och saklig

Kritik och förtal

Svara


Leif 4/6-2019, 13:11

Svar till Bengt.

Ja Bengt, men det är också skillnad på att sitta och kritisera på nätet eller att göra det personligt!

Svara


Johanna 4/6-2019, 13:17

Svar till Leif.

Jo du har alldeles helt rätt i det du säger, jag vet. Tyckte det gick alldeles på tok för långt med påhoppen på en enskild person som i detta fall. Har själv varit på hans möten och även läst hans böcker. Och har inte upplevt att något skulle vara konstigt med det han gör. Tvärtom. Det är inte ok att ge sig på ngn nån gång på det sättet som det gjordes här. Utan han själv kan få försvara sig. Det är inte ok alls speciellt inte om man ska kalla sig kristen också. Och så är det väldigt dåligt för människor som är sökare som kommer in här och läser det dom skrivs som i detta fall. Tror också att många blir vilsna och törs inte gå till några möten eller gudstjänster pga allt sånt här som skrivs. Utan stannar hemma och blir isolerade från andra troende syskon o bröder. I min uppfattning så gör man det till en liten Gud och en stor djävul. Och v får då den största reklamen. Min son sa lite skämtsamt om Simon.Å, det va mig en riktigt het potatis han. När han såg hur mkt som hade skrivits😊. Hoppas istället att det blev till reklam för Simon😊och att många istället blev nyfikna😊 och att det kmr att bära med sig rikligt med skörd nu.

Svara


Bengt 4/6-2019, 13:24

Jo vi bör och ska be mycket för alla som

Hamnat snett

Att dom lämnar det osunda

Och kanske skriva till dom

Vi ska ju förmana och tillrättavisa varann

Svara


Leif 4/6-2019, 14:05

Svar till Bengt.

Problemet blir ju ofta att det just är dem som ni anklagar för att vara osunda som leder flest till Jesus... 🤔

Jag är ganska säker på att det är visare att be för dem istället för att sprida förtal. Om Gud har valt att använda några för att vinna själar så låt oss lära oss att istället glädjas tillsammans med änglarna för de nyvunna själarna.

Änglarna prisar Gud för nyfrälsta medan en liten del av "kristenheten" som kallar sig för vakna endast fokuserar på felen hos dem som leder människor till evigheten. Är det sunt Bengt? 🙄

Svara


Bengt 4/6-2019, 14:20

Men det är ju inte förtal om det är saker som är

Sannt

Men visst vill jag be för dom också

Och även sunda kan vinna många för Gud

Jag lider nöd för dom som hamnat vilse

Svara


Leif 4/6-2019, 14:24

Svar till Bengt.

Jo, det kan visst vara förtal även om det är sant!

Svara


Bengt 4/6-2019, 14:27

Jag tycker det låter märkligt

Svara


Bengt 4/6-2019, 14:30

Men vi behöver ju varna för det som kan

Föra människor bort ifrån Gud

Det är ju vårt ansvar

Svara


Sarah Åkesson 4/6-2019, 14:30

Mycket bra skrivet!

Svara


Peter 4/6-2019, 14:33

Gud Välsigne Dig Christer för detta❤️

Svara


Peter 4/6-2019, 14:39

Svar till Leif.

Det hjälper inte vad du än säger till vederbörande🤯

Svar till

Svara


Bengt 4/6-2019, 14:47

Menar du mig Peter?

Svara


Stefan Jonasson 4/6-2019, 14:58

Lyssna till paulus 1kor 3:1-5 och jag mina bröder kunde inte tala till er som andliga människor utan till köttsliga, såsom barn i Kristus.. Jag gav er mjölk 🥛 och inte mat eftersom ni inte klarade av det och det gör ni inte nu heller... Ty då avund och kiv och söndrig är ni icke som dom otroende.. Och beter er som dom ofrälsta.. Vi håller oss till paulus en del till apollos en del är så andliga att dom säger att dom bara håller sig till JESUS och har direktkontakt med GUD... Vad visar detta? Att det är fullt möjligt för frälsta människor att bete sig lika vidrigt som en människa som inte känner GUD... HÖGMODET ORGINALSYNDEN... ATT GÖRA SIG SJÄLV TILL GUD OCH SJÄLV BESTÄMMA VAD SOM ÄR RÄTT OCH FEL... OCH DÖMA ANDRA MÄNNISKOR...

Svara


Lenny 4/6-2019, 15:41

Tack Käre Christer!

Det var verkligen tid att gå in och moderera bloggen! Som du säger APG 29 ska vara en blogg för omvändelse och frälsning!

Man tycker sig ha sett att kommentarsfälten tenderar att avlägsna sig från huvudbudskapet, och intas av en helt annan anda.

Tyvärr är det så att man smittas av denna tidens anda, man ser ju denna så påfallande idag, med dessa sociala media, ett gift som smugit sig in i vår tillvaro, där ingen tid ges för självrannsakan och omtanke om vår nästa.

Vi är ju alla människor av kött och blod, tyvärr det är så att det finns hos oss alla denna anda ”vi är inte alltid medvetna om vilket vapen vi har i vår tunga”.

Alla är vi kanske inte helt och fullt ledda av den helige ande även om detta vore självklart och önskvärt i denna blogg. Att bli en äkta Jesu tjänare känner jag, kan vara fråga om en mognadsprocess ”den tid det tar för oss att bli uppfyllda ”.

Sedan är frågan är vi alla födda på nytt i anden?

Denna fråga är ju aktuell nu inför pingsten, har man tagit emot den helige ande som en Jesu Kristi ”nåde gåva” genom dopet?

Då har man lämnat över och vigt sitt liv till Herren.

Vi alla kristna önskar vara den gode tjänaren, men vilken Kraft besitter vi? Detta är en fråga om ett personligt förhållande till Jesus Kristus som bara Du och Jesus Kristus känner till.

Detta som sedan manifesteras genom våra handlingar till vår nästa.

Jag känner detta är en välbehövlig självrannsakan för oss alla, så att vi låter oss omfattas av gudsfruktan och respekt.

Svara


Peter 4/6-2019, 15:45

Svar till Bengt.

Nej

Svara


Leif 4/6-2019, 16:20

Svar till Bengt.

Jag förstår att du tycker det är märkligt eftersom du fortsätter!

Svara


AnnMarie 4/6-2019, 16:46

Svar till Leif.

Kom osökt att tänka på en man som lett många till Jesus men blivit mycket kritiserad,nämligen Ulf Ekman.

Svara


Leif 4/6-2019, 16:54

Svar till Bengt.

Det står dock mycket mer om att älska sina bröder än att peka på alla syskons brister!

(Jak 4:11)

Förtala inte varandra, bröder. Den som förtalar sin broder eller dömer sin broder förtalar och dömer lagen. Men om du dömer lagen är du inte lagens görare, utan dess domare.

Man behöver tänka efter noggrant så man inte hamnar i denna fälla. Det skulle vara förödande! Att bedöma syskon inför världens ögon är inte att rekommendera enligt Paulus, och han visste verkligen vad han sa!

(1 Kor 6:1)

Hur kan någon av er som är i tvist med en annan gå till domstol inför de orättfärdiga och inte inför de heliga?

Det är inte för skoj skull det här står skrivet.

Svara


Bengt 4/6-2019, 16:55

Vi har olika upplevelser av samma sak tydligen

Leif

Men jag respekterar dig ändå

Vi är lite olika men samtidigt lika

Svara


Bengt 4/6-2019, 16:58

Vi är överens om mycket

Men inte allt

Så är det ju med oss människor

Svara


Leif 4/6-2019, 17:00

Svar till AnnMarie.

Jag känner tyvärr inte till hur många Ulf lett till Jesus, men det kan absolut vara en hel del. Många som kom till LO i begynnelsen var sådana som kom från andra håll, men som sagt oavsett vilket! Var och en får stå för sin egen kritik.

Svara


Bengt 4/6-2019, 17:02

Och vi behöver alla be för varann

Vi är alla ofullkomliga och små i oss själva

Det får vi aldrig glömma

Svara


Johanna 4/6-2019, 17:41

Svar till AnnMarie.

Helt riktigt det du säger! Och ett stort omfattande projekt av bibelskolor på andra platser i världen som startats genom Livets Ord😊 så visst har det burits rikligt med frukt genom dom.

Svara


Björn 4/6-2019, 17:50

Tack Christer det va mycket glädjande😊. Gud välsigne dig🌺🌺👺

Svara


Björn 4/6-2019, 17:51

Oj det blev fel där av misstag den där 👺skulle inte varit med.

Svara


Jessica 4/6-2019, 18:11

Svar till Bengt.

Jag känner inte dig Bengt, men tycker att du verkar vara en snäll och omtänksam person. Tyvärr verkar det som om du hakat upp dig väldigt mycket på trosrörelsen. Jag vet inte vilka erfarenheter du har med dig, kanske är de inte bra.

Jag har hört Simon Ådahl tala vid ett flertal tillfällen- senast förra sensommaren. Jag har aldrig hört något som strider emot Bibeln. Kanske är det att han är oerhört frimodig som folk blir upprörd över??

Han låter Den Helige Ande styra hela tiden. Han får ju mycket ofta kunskapens ord till människor som verkligen behöver det.

Ordet ”osunt” tycker jag också används i tid och otid. Till slut stämplas allt som ha Ande och liv i sig, som osunt.

Någon skrev här, att man snart inte vågar gå på något möte.

Det är viktigt att alltid tänka själv! - Stämmer detta jag hör med Bibelns Ord.

Kram till dig Bengt!😍

Svara


Lena Henricson 4/6-2019, 18:15

Tack Christer! 👍 Ja,det är ju viktigt att kommentera här med ANSVAR. Många läser ju,och när vi skriver bör det vara med en bön till Gud 🙏 att det drar människor närmre JESUS💕 ✝️💕och att det blir till uppbyggelse. ❤️💒❤️

Svara


Bengt 4/6-2019, 18:24

Jag respekterar att ni har en annan upplevelse

Av detta

Svara


Bengt 4/6-2019, 18:25

Vi har ju ändå mycket gmensamt vi som

Skriver här

Svara


Johanna 4/6-2019, 19:04

Svar till Bengt.

Ja vi har mycket gemensamt! Underbart😊är det!

Svara


Johanna 4/6-2019, 19:06

Svar till Jessica.

Det skrev va nog väldigt mitt i prick syster❤️

Svara


Johanna 4/6-2019, 19:28

Svar till Jessica.

Det va jag som skrev angående att en del kanske till sist blev rädda och vilsna av ALLT som skrivs. Det gäller inte mig själv, för jag vågar😊. Men det är som du skriver, och det är helt rätt som du sa. Att man kan kolla själv om det stämmer med Bibelns ord. Och man har Den Helige Ande som hjälper en, om känner sig tveksam. ❤️

Svara


Bengt 4/6-2019, 20:50

Kram till dig johanna

Svara


Johanna 4/6-2019, 23:08

Svar till Bengt.

En stor kram till Dig ifrån mig Bengt ❤️

Svara


Johanna 4/6-2019, 23:12

Svar till Jessica.

Det du skrev. Skulle du ju stått 😊

Svara


Alf 5/6-2019, 00:24

" 3 och han ser svärdet komma över landet och blåser i hornet och varnar folket, 4 men den som får höra ljudet från hornet ändå inte låter varna sig, utan svärdet kommer och tar bort honom, då kommer hans blod över hans eget huvud. 5 Han hörde ljudet från hornet men lät inte varna sig. Därför kommer hans blod över honom själv. Om han hade låtit varna sig, hade han räddat sitt liv. 6 Men om väktaren ser svärdet komma och inte blåser i hornet för att varna folket, och svärdet kommer och tar bort någon bland dem, då dör denne genom sin egen missgärning, men hans blod skall jag utkräva av väktarens hand." - Hesekiel 33:3-6
Väktare är Bibliskt, det måste vara en del av församlingen, det är en väldigt viktig funktion. Väljer man bort det, det kan man göra, men då kommer villoläror in, Petrus skriver om hur de smyger in förödande falska läror (2 Petrus 2). Förödande. Men vill ni inte höra, då ska ni få som ni vill. Sorgligt att trosrörelsen ska svepa iväg med så mycket av svensk kristenhet. Oförståndigt. Guds Ord varnar för att FÖRKASTA kunskap (Hosea 4:6).

Svara


Leif 5/6-2019, 01:19

Svar till Alf.

Kan du Alf tydligt och klart berätta vad t.ex Joakim Lundqvist som ju är nuvarande ledare för trosrörelsen har för villolära? Har du hört något som han sagt eller lär? Eller har du någon annan svensk inom trosrörelsen som sprider villolära så säg det!

Kom nu inte med klyschorna Hagin och Copeland eller något annat från andra sidan planeten utan ge något konkret och inget flum...

Svara


Björn 5/6-2019, 02:24

Har läst en del av Hagins böcker. Och jag har tyckt om dom faktiskt. Är inte så fientligt inställd till honom alls, tvärtom. Anser att han va en Gudsman.

Svara


Björn 5/6-2019, 02:24

Har läst en del av Hagins böcker. Och jag har tyckt om dom faktiskt. Är inte så fientligt inställd till honom alls, tvärtom. Anser att han va en Gudsman.

Svara


Peter 5/6-2019, 03:03

Svar till Alf.

Är du igång nu igen. Det va ju där det börja sist😢

Svara


Stefan Jonasson 5/6-2019, 10:04

Är inte Kenneth hagin en av grundarna till Word faith läran.. Som Inspirerat dom andra gubbarna... Miljonär pastorerna.. Som predikar pengar och framgång... En liten avart i läran... 2 Petrus 2 talas det om förkunnare... Många ska följa dem i deras utsvävningar för deras skull kommer sanningens väg att smädas... I sin girighet kommer de att med falska argument sko sig på er (göra köpenskap av er).

Svara


Stefan Jonasson 5/6-2019, 10:27

Sen finns ett annat bibelställe som talar om förkunnare.. 2 Tim 17-19.deras ord kommer att sprida sig som cancertumörer. Hymenus och Alexander är en av dom.. Som kommit bort från sanningen. DE BRYTER NER TRON FÖR SOMLIGA, NÄR DE SÄGER ATT UPPSTÅNDELSEN REDAN SKETT.. Jag är inte riktigt säker på vad det menas med det.... Men om uppståndelsen redan skett då kan våra kroppar redan vara uppståndelse kroppar.. Och vi behöver inte drabbas av sjukdomar... Vilket inte verkar vara så fallet.. Därför att många kristna dör i olika sjukdomar... Rom 8:10 talar om vår kropp som är hemfallen åt förgängelsen och förutbestämd att dö i väntan på den riktiga uppståndelsen när GUD uppväcker oss från de döda.. Anden är liv för rättfärdigheten skull den rättfärdighet vi får som gåva genom KRISTUS *rom5:17*. då när vi. Om GUDS ANDE bor i oss skall han som uppväckte JESUS från de döda också göra era dödliga kroppar levande genom sin ANDE som bor i er.. JESUS helar Och upprättar och kan bota sjukdomar när vi ber för sjuka... Lasarus blev uppväckt från de döda men var tvungen att dö.. Mannen som dog två gånger

Svara


Bengt 5/6-2019, 11:52

Jo det stämmer stefan

Svara


Stefan Jonasson 5/6-2019, 17:17

En annan grej som jag stött på är detta att GUD skapade världen 🌏 genom tro... Då har jag svarat att GUD skapade världen genom sitt ord... Hårfin skillnad därigenom att GUD ÄR DEN HÖGSTE... Det finns inget större än GUD inte ens tron.... Men fördenskull anser jag inte att dom som tror att GUD skapade världen genom tro är mindre kristna för det.. Men innebär att deras GUDS BILD blir begränsad...

Svara


SAS 8/6-2019, 07:19

Jes. 56:10-11 Hans väktare är alla blinda, de märker inget. De är alla stumma hundar som inte kan skälla. De ligger och drömmer, de älskar att slumra. Men de är glupska hundar, de blir aldrig mätta. Och de skall vara herdar, de som ingenting förstår! De går alla sin egen väg, var och en söker sin egen fördel, allesammans.
Jes. 62:6 På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna. Ni som ropar till HERREN, unna er ingen ro.
Jer. 6:17 När jag satte väktare över er och sade: "Lyssna till ljudet från hornet", svarade de: "Vi vill inte lyssna."
Hes. 3:17 "Du människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus, för att du på mina vägnar skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.
Hes. 33:6 Men om väktaren ser svärdet komma och inte blåser i hornet för att varna folket, och svärdet kommer och tar bort någon bland dem, då dör denne genom sin egen missgärning, men hans blod skall jag utkräva av väktarens hand.
Hes. 33:7 Du människobarn, jag har satt dig till väktare för Israels hus för att du på mitt uppdrag skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.
Hos. 9:8 Profeten är Guds väktare över Efraim, men snaror väntar honom på alla hans vägar och fiendskap i hans Guds hus.

Svara


AnnMarie 8/6-2019, 11:12

Svar till SAS.

Förstår precis men det är inte så mycket att göra åt.😉

En del "trivs" bäst då de sitter på höga hästar!😁

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, onsdag 21 augusti 2019 kl. 07:52

Jesus söker: Jon, Jonna!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 21 augusti 2019 05:22

Tack Jesus för din kärlek! Lämnar mig o min familj nu helt i dina händer. Ta hand om oss idag och varje ny dag. Behöver dig Jesus o din välsignelse. Vill leva helt i din vilja. Tack för bönens kraft.


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp