702 online! | Sidvisningar idag: 167 369 | Igår: 208 885 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Apparna sover aldrig

Apparna sover aldrig.

Bild: Aftonbladet. 

Forskare på Karlstads universitet avslöjar att mobilens program läser av personlig information även när den inte används. Doktoranden Nurul Momen säger: Apparna sover aldrig.

Doktoranden Nurul Momen har tillverkat en programvara som kartlägger Android-appars aktivitet. Hans program visar att mobilen ständigt läser av personlig data som kontaktlistor, sms-meddelanden och platsinformation. Till och med telefonens mikrofon kan användas av appar, även om du har lagt ifrån dig den på nattduksbordet.

"Vi vet intevarför"

"Även om jag inte använder appen och telefonen ligger på ett bord är apparna aktiva. De vaknar upp och tillskansar sig min privata information, vad jag har sparat, var jag har varit och så vidare. Vi vet inte varför, men det är vi intresserade att ta reda på mer om", säger doktoranden Nurul Momen till P4 Skaraborg.

Apparna sover aldrig

Lothar Fritsch, docent i datavetenskap, säger:

"Jag skulle inte ha en smart telefon eller surfplatta eller smart TV i sovrummet eller mötesrummet på företaget. Frågan är hur mycket tillit ska vi ha till de små företag som skickar apparna?" 

Han liknar apparna vid att vi skulle låta okända människor bugga våra hem, utan att veta varför.

Övervakningssamhället är alltså i full gång, detta övervakningssamhälle som Bibeln talar om i Uppenbarelseboken 13.

Apparna får information om oss

Att apparna får tillgång till all känslig information om oss beror på att vi själva tillåter detta när vi accepterar användarvillkoren. Men många appar begär mer information om oss än vad de egentligen behöver.

"Och vissa appar, som sociala appar eller dating-appar, är mer giriga än andra", förklarar Nurul Momen.

Det är bara var tredje svensk som läser igenom apparnas användarvillkor. Men även om man gör det, kan apparna sen uppdateras med nya funktioner.

"Så i teorin, om jag hade jobbat för en säkerhetstjänst i en fientlig makt är det ju perfekt att bara uppdatera en app och bruka mikrofonen", säger Lothar Fritsch.

Lev nära Jesus

Vi lever i en tid där det mer än någonsin viktigt att leva nära Jesus. Gör du det? Det är bara han som kan frälsa, skydda och bevara oss!


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av tisdag 10 oktober 2017 12:40 | #appar #mobil #övervakningsamhället #nurul+momen #lothar+fritsch | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


27 kommentarer

Susse

Fönstertittare tjuvlyssnare !

Svara -   - 10/10-17 14:03 -


J.J.

Ja, vi ser vad timmen lider...

Det positiva i kråksången är att då får de höra mycket om Herren Jesus Kristus hos mig! (Skratt)

Svara -   - 10/10-17 14:25 -


bengt

ja det är ju bra

Svara -   - 10/10-17 14:50 -


Ann-Marie A.

Svar till J.J..

:-)

Svara -   - 10/10-17 14:52 -


Lena Henricson

Men i så fall skulle man ju kunna utreda ännu fler brott?.

Svara -   - 10/10-17 15:46 -


Nisse

Antingen är jag dum, eller också står det inget om något övervakningssamhälle i Upp 13. Det står mycket som kan tolkas på en massa sätt, att man måste bekräfta sin lojalitet med vilddjuret genom ett märke för att kunna köpa och sälja o.s.v. men detta att vilddjuret ska övervaka oss i våra mest privata situationer hittar jag inte. Därmed icke sagt att det inte skulle kunna vara så, men i Upp 13 hittar jag det som sagt inte.

Svara -   - 10/10-17 15:58 -


Christer Åberg

Svar till Nisse.

Upp 13 beskriver ett kontroll- och övervakningssamhälle.

Svara -   - 10/10-17 16:10 -


J.J.

Hej Nisse,

Det du ska göra för att förstå detta är att läsa både Uppenbarelseboken och Danielsboken samtidigt - båda beskriver och handlar om den sista tiden. Skrift ska med skrift förklaras.

Vilddjuret som stiger upp ur havet förstås av de flesta som Antikrist (läs 1 Joh 2:18, 22; 4:3; 2 Joh 7) eller laglöshetens människa, fördärvets son (2 Thess 2:3-12). Vilddjuret talar stora hädiska ord och kräver åtlydnad och dyrkan och detta förstärker bilden av att det är en framtida motståndare som går emot Jesus Kristus.

Om du läser i Daniel kap. 7 och den syn som Daniel målar upp ser du att det inte bara talar om en framtida världshärskare utan också om ett framtida antikristligt system, rike, som strider mot Lammet och hans församling.

I Upp. 13:1-2 beskriver Johannes hur detta vilddjur ser ut. I vers 7 (jämför Dan 7:21) förklaras hur det strider mot de heliga och "gavs makt över alla stammar (och folk) och språk och folkslag." Om vi nu tittar i Daniel hittar vi alla dessa fyra djur som stiger upp ur havet. Vi har åter en leopard, en björn, ett lejon och de 10 hornen. (Dan 7:1-8, 21). "De fyra stora djuren betyder att fyra kungar skall uppstå på jorden." Dessa djur symboliserar alltså riken. Dan 7:17, 23). Detta vilddjur i Uppenbarelseboken symboliserar också ett rike, ett sammansatt rike av dem alla.

Detta antikristliga system krattar just nu manegen för att införa "märket" som nämns i Upp. 13:16, så att bara de som tagit emot detta kan köpa och sälja.

Hoppas du förstår nu.

Svara -   - 10/10-17 17:14 -


Erik S

Svar till Nisse.

Hej! Ett litet tips, man kan läsa G Orwells böcker "1984" och "Grisfarmen", så får man jämförelsematerial. Detta är inga kristna böcker, men dom är väldigt intressanta i alla fall. Man kan säga att det hör till allmänbildningen, kanske. Men det är också ruskigt.

Appar sover inte. Nej inte heller moderna TV-apparater sover. Dom har också koll på människor, fast dom står på "standby". Likaså, kreditkort. Det finns en liten sändare i dessa kort, som skickar signaler när du går in i vissa (inte alla) butiker. Det registrerar var du är, utan att du handlar nånting. Steget till total övervakning är inte långt.

Det blir inga större problem för NWO-Antikristliga systemet att införa fullständig kontroll över medborgarna. Det är skrämmande.

Svara -   - 10/10-17 17:34 -


Nisse

Svar till Erik S.

Jag har läst båda dessa böcker av Orwell och jag uppfattar det som att kristna "profeter" ibland utgår mer från Orwell än från Bibeln.

"Makt över alla folk och stammar" kan innebära massövervakning, men måste inte göra det. Varken i Daniel eller Uppenbarelseboken står det uttryckligen något om folket ska övervakas. Det kan handla om vanlig politisk makt. Tänk om det antikrist erbjuder inte är ett övervakningssamhälle utan istället den totala friheten (förutsatt att du har visat din lojalitet och kan visa det med hjälp av märket)? Om han säger: Gör vad du vill, det finns ingen gud, ingen moral, den som tillhör mig är inte ansvarig inför någon annan än sig själv!

Det finns risker med att måla upp alltför detaljerade bilder av antikrists välde. I värsta fall kanske vi inte känner igen det när det växer fram. Spekulera gärna, men akta er för tvärsäkerheten. Johannes varnade för att lägga till eller dra ifrån något från hans profetior, och jag tror han hade skäl till det.

Svara -   - 10/10-17 17:55 -


Erik S

Svar till Nisse.

Jadå, det ligger något i det. Du har en poäng där, käre vän.

MVH

Svara -   - 10/10-17 18:22 -


Madeleine huhtalo

Inget är fördolt som icke kommer upp i ljuset. ( fel citerat kanske)

Svara -   - 10/10-17 22:09 -


Susse

Svar till Madeleine huhtalo.

Folk vet redan. Men d bryr sig inte.. d säger va ha ja o dölja..

såg på Youtube nån snubbe som gick runt o snacka om de i USA . O de va typ deras svar. Sen så sa han kan ja få din mobil o kolla genom dina sms o din internet historik. .. då vart de en annan femma .. då vart de sura på han istället o ville bara gå...

Svara -   - 10/10-17 23:41 -


Susse

Känner mig lite som en hycklare när ja sitter här vid luren o tycker d e oacceptabelt . För Då tillåter ja ju de..

Svara -   - 11/10-17 00:05 -


Leif Boman

Svar till Susse.

Ja, du har så rätt, vi är många i din sits!🤔

Svara -   - 11/10-17 00:19 -


Sanna

Svar till Erik S.

Ja det är skrämmande även om man försöker vara lugn med Herren. Det är ändå förfärligt att vi redan kommit in i antikristsystemet.

Ja det finns även spionkontroll på platta tv apparater.

Svara -   - 11/10-17 13:19 -


Susse

https://m.youtube.com/watch?v=7YvAYIJSSZY

Svara -   - 11/10-17 17:14 -


Mikael

Vem bryr sig?Om man ändå inte har något att dölja.?!Men det är klart om fjortisarna måste kolla facebook även i duschen o då kan det bli litge genant om telefonen filmar i smyg.Jag tror detta är mest Science fiction.Vi är övervakade överallt o värre kommer de bli

Svara -   - 11/10-17 23:25 -


Susse

Svar till Mikael.

Ja man undrar ju va de e för äckel som ens vill se sånt isånnafall ..

Men eftersom du säger att de science fiktion o d inte händer så är d ju lugnt om en fjortis ja me sig mobilen till duschen .

Svara -   - 12/10-17 01:49 -


AnnMarie

Sanna

Spionkontroll på platta tv apparater.Hur då??

Svara -   - 12/10-17 10:49 -


Sanna

Svar till AnnMarie.

Dem har inbyggda kameror i vissa Led/Lcd tv för spioneri i hemmet vilket självklart kommer ifrån antikrist CIA mm. Jag såg ett rapportage om det med specifikt Samsung märket.

Svara -   - 12/10-17 18:59 -


Susse

Svar till Sanna.

Ja fått höra att d tydligen e ganska lätt för privatpersoner o hacka sig in i en kamera i mobil.. tv eller data.. då kan de se om de finns kanske lite värdesaker hemna eller om d inte vill se live tv i hemmet hos folk.

Svara -   - 12/10-17 19:10 -


Sanna

Svar till Susse.

Ja allt är möjligt nu för tiden. Man blir knappt förvånad.

Svara -   - 13/10-17 16:30 -


Madeleine huhtalo

Svar till AnnMarie.

Jo de kan filma dej i vardagsrummet. Spela in allt du säger. Det är TV som kommer att sitta och glo på dej och inte tvärtom. Även om den är avstängd. Ve för Samsung platt TV. Man bör ju inte ge makten år vilddjurets system i onödan. Och ta bort appar i tel som inte är nödvändiga. Varje gång du får erbjudande om en ny app, så menar systemet såhär: om du ladda ner denna app så är det lättare för oss att ha koll på dej. Jag har haft funderingar på om det går att avveckla mobilen.

Svara -   - 14/10-17 01:22 -


Madeleine huhtalo

Svar till Mikael.

Om man inte ha något att dölja snacket håller inte längre. Du kommer att få se vad jag menar. Men du kanske tror du är upptryckt då.

Svara -   - 14/10-17 01:25 -


AnnMarie

Nu kommer säkerligen många som läser här och kollar på Himlen TV7 att inte våga fortsätta med det eller ha kvar sina tv apparater eller datorer.Frågan är om de vågar ha kvar mobilen-Att skriva här är vanskligt då du framför dina åsikter är du medveten om det?

Paranoia skulle många kalla det för även om vi vet att en del kan vara sant och det är väl lika bra att vänja sig för det blir väl värre.

Och som Madeleine Huhtalo skrev till Mikael "Inget att dölja snacket håller inte längre"

Har man bara rent mjöl i påsen så är det ok tycker en del men problemet är ju vem avgör om mjölet är rent??

Svara -   - 14/10-17 10:00 -


Sanna

Svar till AnnMarie.

Ja även om man har inget att dölja så vet man inte vad dem är ute efter. Dem kanske är ute efter de som följer Jesus. Eller att dem samlar inspelningarna (från platta tvn) på oss och hotar med att sprida dem till hela världen om vi inte tar deras märke. De kan göra vad som helst med vår information. Det är som ett vapen mot oss.

Svara -   - 14/10-17 20:11 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Christer Åberg predikar för skogens kossor

När Christer Åberg var ute i skogen och predikade i mobilen kom det några kossor som ville höra vad han hade att säga.

1

Läs allt!


Jesus är inte världens hämnare - Christer Åberg

Christer Åberg förklarar att Jesus inte är någon hämnare, han dömer inte eller straffar - han räddar och frälser för att han älskar dig!

4

Läs allt!


Predikantpoolen

Av Holger Nilsson 

Hans Jans i Predikantpoolen.

Nu finns det tillfälle för församlingar att välja mellan ett 25-tal pastorer och evangelister som står till förfogande för kallelser till församlingar. Reseersättning är det enda församlingarna behöver ersätta dessa med.

3

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

7

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

78

Läs allt!


Martin Luthers 95 teser

Martin Luthers 95 teser.

Martin Luthers 95 teser. 

Martin Luthers 95 teser satte igång hela reformationen på 1500-talet. Vad skrev Luther egentligen? - Läs alla de berömda teserna här!

6

Läs allt!


Den falske profeten Påvens förrädiska judaskyssar

Johannes Paulus II kysser Koranen.

Ulf Ekmans skyddshelgon påve Johannes Paulus II kysser Koranen. 

Överallt kysser påven. Han kysser koranen, avgudastatyer, marken, biblar, män, kvinnor, barn, och fötter. Men hans kyssar är inte heliga utan förrädiska "judaskyssar".

11

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, söndag 19 november 2017 kl. 20:39

Jesus söker: Elisabet, Lisbet!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Idag pågår världens största kristna väckelse

Världens största kristna väckelse pågår idag.

Idag pågår världens största kristna väckelse! Varje dag får många höra talas om Jesus för första gången och varje dag tar många emot Jesus och blir frälsta överallt i världen!

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd

 Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd.

Greggs i Storbritannien har en reklambild bytt ut Jesus i krubban mot en korvrulle. Efter starka reaktioner har de bett om ursäkt. 

8

Läs allt!


Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947

Läsarmejl av Johan

Smith Wigglesworths.

Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947: När Ordet och Anden kommer samman, så kommer det att bli den största Helige Andes rörelse som nationen, och förvisso världen, någonsin har sett.

5

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

699 online! | Sidvisningar idag: 167 370 | Igår: 208 885 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp