427 online! | Sidvisningar idag: 82 645 | Igår: 141 053 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

John Piper svar i videon:

- Nej, Bibelns Gud är inte samma som Koranens gud - och här är vad jag menar. Knäckfrågan är, att när muslimer påstår sig tillbe den sanne Guden, borde detta betyda att de verkligen känner Honom, verkligen ärar Honom och verkligen älskar Honom. 

- Och dessa tre ord använder Jesus Kristus: De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.

- När Han säger detta i Johannes och Matteus: "Om ni älskar Mig älskar ni Fadern. Om ni tar emot Mig, tar ni emot Fadern. Om ni ärar Mig, ärar ni Fadern; om ni känner Mig, känner ni Fadern." 

- Så varje religion, vara sig det är judendomen, fariséismen, hinduismen, buddhismen eller islam, som påstår sig känna den sanne Guden men ändå avvisar den korsfäste och uppståndne Kristus, som den sanne Guds Son, dessa, säger Jesus, avvisar Gud.

- Testet för om någon tillber den sanne Guden, känner och älskar den sanne Guden, är att se om de tillber, känner och älskar Jesus Kristus. Islam förnekar uttryckligen att Jesus är Guds Son, att Han dog för synder och att han uppstod från de döda. 

- Genom att förneka detta, förnekar de Fadern. Därför är det inte sant när de påstår att de tillber Fadern.


John Piper

www.thegospelcoalition.org

Översättning: www.evangeliecentrerat.se


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 17 november 2018 22:07 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


5 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Karl Håkan Sandell

För den som är intresserad av att veta hur det till sist kommer att gå med Islam så kan man läsa Upp 19:20

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Den Falske Profeten här är Islam och den kommer alltså tillsammans med Vilddjuret att kastas i Elds sjön. Där kommer Islam att sluta. Men de som har den här tron idag kommer att bli frälsta det kan vi läsa om i nästa vers.

Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Fåglarna som det talas om här är den Helige Ande som kommer att fylla människorna. Alltså muslimerna tillsammans med alla andra kommer i den sista tiden att bli frälsta och tro på Jesus, men själva tron Islam kommer att hamna på samma ställe som Nazismen är idag, som redan ligger i Elds sjön.

Vad gäller Vilddjuret som det stå om här så tycker jag för min del att det mer och mer börjar utkristallisera sig som den Globalist anda som vi har idag och som vi ser håller på att tillsammans med Islam försöka ta över världen. Men den kommer alltså också att hamna i Elds sjön.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 18/11-18 09:26 -


JL

En sak tycker jag är lite märkligt. Varför behöver människor bibelverser för att veta skillnaden? Känner de inte obehaget av den andra guden?

Pipers förklaringar är dock bra i vilket fall som helst.

Svara -   - 18/11-18 11:39 -


Lena Henricson

Gud älskar alla människor. ❤️ När en människa söker hjälp hos en gud som inte existerar,gör GUD allt för att den människan ska få lära känna honom,den ende Sanne Guden. HAN kanske t.o.m. i sin kärlek ger den människan bönesvar,som svar på hans eller hennes behov. JESUS uppenbarar sig ju för muslimer idag som aldrig förr,och de blir frälsta,trots förföljelse som de flesta av dem måste utstå. Vi behöver be för muslimvärlden och muslimer som blivitfrälsta!🙏🙏🙏

Svara -   - 18/11-18 19:16 -


Luther

Koranens, Islams Gud är inte samma som Bibelns Gud, Jesu Kristi Fader. När man jämför Koranens innehåll med hela Bibelns budskap, kan man tydligt se skillnaden. Guds Ande har inte givit Koranen. Koranens anda/Ande är inte densamma som Bibelns. Martin Luther sade, att Muhammed var läromässigt satans apostel, inte Guds och Kristi apostel. Luther fortsätter: Kvinnor var "Muhammeds gud, hjärta och evigt liv". Muhammed hade 66 kvinnor, med vilka han hade sex. Enl. honom själv (Koranen) han kunde som profet ha hur många hustrur som helst (harem). - Han säger t. ex., att han och Abraham är i sjunde himlen, men Jesus är bara i den andra himlen. Jesus Kristus är inte Guds Son, Messias, Frälsaren enl. Koranen. Islam är världens största villolära.

Svara -   - 18/11-18 19:27 -


Tomas N

Jag tror inte så många här tillhör kategorin som verkligen ser muslimsk tillbedjan och tro som en variant och so. Därmed är OK att samarbeta med. Det är väl endast en del i SVK som tror det och de som lyssnat och tror på religionssynkretism och "coexist" som leder till en enda världsreligion.

Å andra sidan skulle jag hävda att islams gud i grunden är den kristne Guden. Eftersom man inspirerats av NT ,GT och judendom och lånat och förvrängt mycket texter från Bibeln.

Med de tilläggen och den falske profeten Muhammeds läror så blir resultatet något helt annat. Dock saknas inte fromhet och andligt positiva inslag i Koranen och inom islam. Att blunda för det är inte vishet.

Den relativa likheten på många områden är väl också anledningen att många muslimer omvänder sig.

Att islam lockades av judendom.ens exklusivitet och rätt att erövra I GT har väl inte gått någon förbi.

Så frommare muslimer känner delvis Gud,men det finns hinder. Och erövringsdoktriner inom islam är farliga för alla. Som besegras med ett rättfärdigt motstånd ,som inte tillåter islamsk aggression. Demokratin riskerar bli ett verktyg som ger muslimer makt

Kul att John Piper lyfts upp,han är ganska sund i sin teologi

Svara -   - 18/11-18 22:10 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

18

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

37

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

25

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

4

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

8

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 07, söndag 17 februari 2019 kl. 13:00

Jesus söker: Alexandra, Sandra!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

30

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!


Kvinnor kan nu göra abort under hela sin graviditet i New York

Som det var i Noas dagar...

AV MIKAEL WALFRIDSSON  Samma dag, som blodmånen lyste på himlen över New York, vidtog staden, att man nu kan genomföra en abort som gäller i kvinnans hela graviditet.

45

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 1

Nåd

Läsarmejl av Sigvard Svärd Man kan mänskligt sett tycka att Gud borde ha skickat iväg Kain utan något skydd. För Kain var ju en ond brodermördare, och att skydda honom verkar både ofattbart och orättvist. 

20

Läs allt!


Rädda en ödla genom att dela denna video

Frågan blir denna: Felöversatte även den Islamiske guden Allah när han uppenbarade denna historia?

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 039 557 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 168 bloggartiklar, 94 188 kommentarer och 61 946 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp