Surfar nu: 819 www.apg29.nu

Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

Inför valet tycker jag att det har varit lite tunt med profetiska budskap. Finns det inga profeter i Sverige idag? 

Nu menar jag inte de som ibland brukar resa sig upp i församlingarna och säga "Så säger Herren", oftast är det människor som har profetians gåva och inte profeter.

Jag efterlyser profeter

Nej jag efterlyser verkligen profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk. Vet du om några? Är det du? Och vet du om några profetior som är till vår tid.

Nu efterlyser jag inte profeter från gångna tider utan dagsaktuella profeter och profetior från Sverige 2018.

Vad ska ske?

Hur står Guds församlings andliga läge i Sverige idag? Vad ska ske och hända i Sverige? Vad finns det för en utväg och vad ska Guds folk göra?

Finns det några profeter som har dagsaktuella budskap från Gud?

Är det du?


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades lördag 15 september 2018 18:45 | #profet #uppenbarelse #sverige #val 2018 | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

308 kommentarer

Alf Sat, 15 Sep 2018 18:54:32 +020

När det gäller profetior för vår tid tänker jag dels på profetian från Valdres återgiven av Emanuel Minos, dels på Birger Skoglunds profetia som gavs i somras på Smålandskonferensen.

Svara


Svenne Sat, 15 Sep 2018 19:29:22 +020

Jag är ingen profet. Jag är en enkel pensionär, som lever på en inte alltför fet pension.

Men Herren har lagt nöd på mitt hjärta, så hela mitt inre vill vända sig ut och in. Det beror på den sorgliga utvecklingen och tillbakagången i de kristna församlingarna. Mitt hjärta gråter vid tanken på hur hela kristenheten har urartat från att ha varit en levande väckelserörelse.

Församlingarna har blivit ett religiöst etablissemang utan Ande och liv. Saltet har förlorat sin sälta och elden har slocknat. Både Jesus och den helige Ande står utanför församlingarna. Verksamheten har kört fast i den religiösa leran och rullar på i djupa nerkörda hjulspår. En kristendom utan Kristus!

Allt är så välplanerat, uppgjort, förberett, inrutat och stereotypt. Man vet långt i förväg hur sammankomsterna gestaltar sig för allt finns tryckt i programblad flera månader framåt i tiden. Verksamheten präglas av konstnärlig, nyanserad, högtravande sång och musik. Istället för andesmorda enkla läsarsånger förekommer artisteri, gärna utfört av musikgrupper från världsliga sammanhang (för att behålla ungdomarna).

Man vet på förhand hur mötet blir: Pastor A leder mötet och pastor B talar plus en massa nötande av lovsånger.

Botemedlet mot detta är: "Tillbaka till DE GAMLA VÄGARNA, som bevisligen gett resultat i form av människors frälsning och församlingstillväxt. Bön, bot och bättring, och avståndstagande från världens väsende.

Bort med mjäkiga, torra och andefattiga predikningar. Tillbaka till andesmord förkunnelse framburen med bevisning i Ande och kraft. Låt oss gripas av nöd för människors frälsning och gråta dem fram till Jesu kors.

Svara


Malin Sat, 15 Sep 2018 19:44:00 +020

Jag är en helt vanlig kvinna och mamma som fram tills för drygt åtta år sedan var en ganska ljummen, liberalteologisk kristen, och var egentligen inte riktigt frälst. Men då bultade Jesus på mitt hjärta och jag släppte in Honom - överväldigad av Hans kärlek och härlighet.

Mitt i allt detta fick jag förbön av min pastor om nådegåvor och jag upplevde att jag fick en profetisk tjänst. Det har inte varit enkelt. Jesus ledde mig till omvändelse från många felaktiga läror som jag trott på. Till slut visade Han mig sanningen om dopet - och den 17 juni 2012 blev jag döpt (jag kände mig helt rentvättad inuti efteråt).

Under tiden har jag blivit hårt förföljd av mina närmaste - framför allt min man - till och med medan jag var gravid och ammade. Jag har blivit hånad, skrämd, förtalad inför myndigheter... Det är ett under att jag har överlevt...

Situationen i min familj och mitt äktenskap är mycket bättre nu. Men jag är väldigt svag och utmattad. Jesus lovade mig från början att min man och hela min familj ska bli frälst. Det väntar jag på.

Det som jag gång på gång fått förmedla till andra kristna är att Jesus kommer mycket snart tillbaka och att vi ska göra oss beredda. Allt står i Bibeln. Innan Jesus kommer blir det ett stort avfall från tron, och Laglöshetens människa kommer träda fram (2 Tess kap 2). Det blir också många katastrofer (Matteus kap 24).

Det jag kan säga är att läget idag bland de som kallar sig kristna - både i Sverige och världen - är mycket allvarligt. De flesta går på den breda vägen. Många trasiga människor utanför kyrkorna har närmare till Guds rike än människor i kyrkorna. Nu är tid för omvändelse för Guds (sanna) folk - och för att ivrigt fortsätta förmedla evangeliet: både till ofrälsta och avfallna kristna.

Låt Jesus leda er!! Han tar hand om allt. Jesaja 41:10.

Svara


Kattis Sat, 15 Sep 2018 19:51:07 +020

Jag vet inte om jag är något profet.Men jag känner inom mig att det kommer bli ännu värre i vårt land, än vad vi har nu! När den äldre genration Flyttar Hem då blir det inte roligt i våra församlingar. De håller den Helige Andes låga vid liv, som en brinnande buske, annars skulle det ha varit ännu mera Ljummet i våra församlingar, än vad det är nu! Jag känner så inom mig. Allt ska prövas!

Svara


Kattis Sat, 15 Sep 2018 20:29:20 +020

Svar till Svenne.

Håller helt med dig Svenne! Men som jag skrev i min Kommentar, så tror jag det kommer bli ännu värre än vad det är nu, när den äldre generation Flyttar Hem till Herren. När jag menar äldre Generationen så menar jag dem som är 70-75 år. De har en brinnande Ande! Det är så Ljummet idag i våra församlingar så man bli spy färdig! Tack Gode Gud att jag är med en bra församling nu! Där det känns i väggarna att här det bön! Det här också du får inte sticka ut idag, och visa " Att du verkligen älskar Jesus!" Nä då förlorar du vänner ! Men min vän är Jesus, då har jag hellre mindre kompisar än att göra avkalk på min relation till Jesus, det gör aldrig! Allt ska prövas, men jag tror det kommer bli Värre i framtiden när den äldre Generation flyttar hem till Herren! De som är födda på 40 talet menar jag!

Svara


Alf Sat, 15 Sep 2018 21:05:54 +020

Svar till Kattis. Det tror jag också, den generationen säger själv att det kommer bli värre i framtiden.

Svara


Bengt Sat, 15 Sep 2018 21:26:53 +020

Nja jag är lite mer hoppfull

Jag tror ändå på ett andligt uppvaknande

Och hoppas på väckelse

Svara


Bengt Sat, 15 Sep 2018 21:28:58 +020

Men det kan också bli både och

Många församlingar som förnyas och växer

Och samtidigt många som går motsatt väg

Det kan komma att bli en större skillnad

Svara


Leif Boman Sat, 15 Sep 2018 21:48:34 +020

Svar till Kattis.

Kattis, jag tror att du åtminstone till en del har rätt.

Jag vet personligen idag moderna församlingsledare som med ena handen lyft på söndagarna prisar Himmelens Gud, men med andra handen hånat den äldre bedjande generationen som kämpat i alla år för att församlingarna skall förbli levande, samtidigt som de titt som tätt springer på biografer och njuter av våldsfilmer😰

Kan man i sådana samlingar tro på sanna väckelsevågor, knappast utan tvärtom misstänker jag, katastrof väntar...

Svara


Tomas N Sat, 15 Sep 2018 22:01:30 +020

Man kanske önskar en stark profetröst,men hur var det med GT profeterna?. Många blev hånade och erkända endast efter sin död. Det nya förbundet är tack och lov bättre med större fördelning av arbetet för Guds rike och med kontrollfunktioner och instruktioner så att vi inte skall bli lurade.

Jag skulle säga att de allra flesta profetior idag innehåller vissa svagheter,men att vi verkligen skall lyssna på,tacka för och följa det som verkligen Helige Ande förmedlar till uppbyggelse och vägledning.

Andeutgjutelsen i USA på tidigt 1900 tal och t ex William Branham och även senare under andra karismatiska rörelser har levererat skarpa profetior ,men också en del stolpskott. Likaså tål inte alla dessa profeter en prövning av deras liv och teologi och frukt.

Men Gud talar genom Helige ande främst till de som vill höra och vill överlåta sig till ett liv i Guds tjänst. Emmanuel Minos profetian(den gamla damen från Norge) har som jag ser det brister. Det profetiska ordet behöver prövas och förnyas vartefter generationers skeenden förändras.

De som bidrar mest idag tycker jag är de som är villiga att användas för Gud. Jag uppskattar Lennart Magnerots böcker och budskap,jag kan se positiva saker med New wine och andra karismatiska rörelser som vill leva i andens kraft och det känns bra med teologisk skärpa från t ex Olof Edsinger eller Anders Gerdmar för att nämna några. Men ingen är felfri och det viktigaste menar jag är att våga gå med frimodighet sfram som en Gudsarbetare och vara lyhörd för andens ledning även när det begås misstag.

Det gäller att vara ödmjuk för sina svaga områden i sin teologi och världsåskådning,för det är där man tenderar att "höra fel" från Gud. Det kan då bli budskap inom migration,feminism,Israel eller antikrist som drar iväg åt fel håll. Det gör inte någon till en falsk profet.

Jag själv vill gärna lyssna till någon som också arbeter för Gud och därför har erfarenhet från att lyssna in Gud,att ha gjort både rätt och fel i det arbetet och har fått en viss vishet och större respekt för människor. Men visst kan Gud använda vem som helst och det är därför uppmaningen att pröva allt är en bra grund som alltid gäller.

För egen del så känner jag en viss övertygelse om att det mångkulturella;blandetniska samhället som är en trend och politisk påbjuden sak inte är den stora välsignelse som sägs. Utan att ha disrespekt för människor,för jag är övertygad om att Gud älskar alla,så ser jag denna"anarki" på det området som ett av tecknen och bevisen för att vi lever i det som kallas "Noahs dagar" av Jesus.

Jag tror inte Gud hade tänkt att folk skulle bli på detta gränslösa sätt. Men oavsett det så är det enligt mig de politiskt drivna ideologierna som är med och formar det anikristliga globala riket nu och som vi inte skall gå i förbund med . Liberalism,extremfeminsism,hbtq,mångkulturalism/antirasism och miljörörelsen.

Alla dessa ideologier säger sig vara goda och vara grunden för ett modernt ,evolverat samhälle fritt från gamla patriarkala skavanker.

De sedan tidigare kända utmaningarna i livet vet vi ju om att beivra och stå emot. Jag tänker på mammon,, rasism och manschauvinsm.och istället sträva efter att leva med Guds bud som rättesnöre

Jag skulle säga att vi är i "the beginning of sorrows". Viktigast är att bygga relationer med kristna så att vi förbereder oss och bygger upp en gemenskap som inte står och faller på att någon hörde fel från Gud utan står stark för att vi tillhör en gemenskap som går åt samma håll och med samma mål

Svara


Roine Öberg Sat, 15 Sep 2018 22:18:16 +020

Några intressanta verser om ämnet!

Sedan Gud i forna tider många gånger och på många sätt hade talat till fäderna genom profeterna, har han nu i den sista tiden talat till oss genom sin Son. Honom har han insatt till att ärva allting, och genom honom har han också skapat världen.

Hebreerbrevet 1:1‭-‬2 SFB98

Många falska profeter skall träda fram och bedra många. Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta. Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst.

Matteusevangeliet 24

På den dagen skall det ske, säger Herren Sebaot, att jag skall utrota avgudarnas namn ur landet, så att man inte mer skall komma ihåg dem. Också profeterna och den orene anden skall jag ta bort ur landet. Om någon ändå uppträder som profet, så skall hans far och mor, de som fött honom, säga till honom: "Du kan inte få leva, för du talar lögn i Herrens namn." Och hans egna föräldrar, hans far och mor, skall sticka ner honom när han profeterar. Det skall ske på den dagen att profeterna skall skämmas för sina syner, när de profeterar. De skall inte längre klä sig i en mantel av hår för att bedraga, utan var och en skall säga: "Jag är ingen profet. Jag är åkerbrukare och redan i min ungdom blev jag köpt till slav."

Sakarja 13:2‭-‬5 SFB98

Guds Frid!

Svara


Malin Sat, 15 Sep 2018 23:57:33 +020

Ja, Roine, det finns verkligen många falska profeter idag. Och de får mycket beröm och uppmärksamhet (som Bibeln säger). Och de säger sådant som kliar människor i öronen.

Jag känner att jag ska förmedla att det förmodligen kommer en stor falsk väckelse, som kommer att framstå som äkta - som handlar om att skilja ogräset/agnarna från vetet (jfr Jesu liknelse om ogräset och vetet). Här gäller det att pröva noga mot Guds Ord, och söka Herrens ledning. Det finns en stark andlig förförelsekraft i villolära, som gör att man blir förblindad och inte ser den annalkande faran. Men den som ödmjukar sig och helhjärtat söker sanningen kan få sina ögon öppnade. Matteus 7:7.

Jag vill uppmana er, bröder och systrar, att be om vishet och urskiljning och göra er beredda - för precis som Bibeln säger så sker det ett stort avfall från tron, och det kommer att bli ännu värre. Men vi har också Jesu löfte om att vetet (de sant troende) ska samlas i Hans lada. Det innebär att det även blir en sann väckelse/skörd. Se till att ni hamnar rätt!

Kom ihåg att popularitet inte automatiskt är ett kännetecken på att något är rätt och riktigt. Den breda vägen, som många går fram på, leder i fördärvet.

Var rädda om er, och håll er nära Jesus!

Svara


Andy Svensson Sun, 16 Sep 2018 06:44:46 +020

Låt inte lura er

När lärjungarna frågar vad som skall bli tecknet för hans återkomst, verkar det nästan som om Jesus svarar med en sorts ”goddag yxskaft” (Matt 24:3-4). Han säger: ”Se upp så att ingen bedrar er.” Varför säger han så? Han förklarar själv genom att hänvisa till att den sista tiden blir en mycket profetisk tid. Detta vet vi redan genom profeten Joel, som fick se, att Guds Ande skulle utgjutas till allmänt profeterande i den sista tiden. Men Jesus talar egentligen om något annat. Han menar, att det dessutom kommer att bli en myckenhet av oäkta profetiskt tal tillsammans med oäkta kraftgärningar.

Måhända har det alltid varit så, att de profetiska konjunkturerna växlat. Ibland har det varit högkonjunktur med många profetior. Ibland har det varit tyst. Ser vi på den stora högkonjunkturen i Gamla testamentet, så anar vi att det kanske gick 50 falska profeter på en Jesaja eller Jeremia. Falsk och äkta profetia tycks följas åt. Kanske är proportionerna ofta ogynnsamma för Guds rike rent statistiskt sett.

Många skall framträda och utropa sig till Messias i den sista tiden, och detta ser vi ju nu bokstavligen inför våra ögon. Tongilfamiljens ledare Sun Myung Moon gör t ex messianska anspråk liksom David Berg (Guds Barn). Många tillägg till Bibeln har sett dagens ljus de sista 150 åren. Mormons bok är bara ett exempel. Nya uttolkningar av bibliska texter förekommer också bl a hos Jehovas Vittnen. På detta sätt får de ett annat innehåll än de förut haft. I alla dessa avseenden har vi säkert bara sett en blygsam början på det som väntar.

Den sista tiden tycks därför bli en mycket andlig tid och en mycket rörig tid. Krigslarm och övermäktiga problem kommer att göra människorna villrådiga och modlösa. Då öppnas de för varje rörelse som gör anspråk på att ha en lösning, inte minst om den ser ut att fungera på ett ytligt plan. Vem orkar pröva vad som är sanning om man är förlamad av fruktan och desperat i

sin modlöshet? Nya religioner och sekter dyker upp som svampar ur marken och fler är säkert att vänta.

Antikrist – en profet.

Paulus ger oss ett märkligt vittnesbörd i detta sammanhang i 2 Tess 2:1-12. Han talar om Antikrist, laglöshetens människa, som skall sätta sig i Guds tempel och utge sig för att vara Gud. Han skall alltså inte sätta sig i Buddhas eller Brahmans tempel, knappast heller i Allahs. Det är inte klart om det nu handlar om ett återuppbyggt tempel i Jerusalem eller om Paulus syftar på den kristna församlingen. Kanske är det senare alternativet det troliga, eftersom Johannes säger att det redan på hans tid hade utgått många antikrister ur den kristna församlingen (1 Joh 2:18- 19).

I vilket fall kommer vi kristna säkert att bli mycket starkt berörda. Antikrist träder ju fram med stora tecken och under. Hans politiska makt tycks inte komma att hänga på vapen och terror utan på religiös tillbedjan för hans mirakulösa förmåga att lösa de överväldigande världsproblemen (Upp 13: 1-8). Hans anspråk på gudomlighet kommer tydligen att vila främst på hans stora mirakler.

De tecken och under, som Antikrist utför, kommer att dra många bort från den äkta kristustron. Paulus talar om avfallet som måste ske. Och här rör det sig helt klart om ett avfall från församlingen. Därför kan vi förvänta att gränserna mot det oäkta kommer att bli mycket suddigare än nu. Få övergår från pånyttfödd kristendom till det lagiska Jehovas vittnen. Men till den andlighet som Antikrist kommer att representera blir kanske gränsen mycket mer förrädisk.

Paulus låter oss ana, att det kanske blir större tecken och under hos Antikrist än i den sanna kristna församlingen. Det heter ju att de som avfaller gör det för att de inte har kärlek till sanningen. De verkar i stället ha mer kärlek till underverk. För ”varför skall man hålla på och gneta med lärofrågor när det funkar?” Och varför skulle man söka sig bort från församlingen till Antikrists underverk om minst lika stora under skedde i församlingen?

När mänskligheten grips av modlöshet och fruktan så att man desperat söker sig till olika övernaturliga rörelser – vem garanterar, att inte vi kristna också kommer att både känna modlösheten och dela desperationen? Har vi inte redan tillräckligt mycket av modlöshet i våra församlingar för att förstå, att det kan komma att uppstå en grogrund för oäkta profetiska rörelser också i vår egen mitt?

Nu börjar den tid komma då Guds församling verkligen måste lära sig skilja äkta profetia från oäkta och gudomliga kraftgärningar från sådana som har annat ursprung. Att ”det funkar” räcker inte.

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 08:54:10 +020

Jerry potter profeterade om att de först skulle komma en falsk väckelse och sen

En äkta

Vi har ju haft och har väl mycket av falsk

Väckelse redan nu

Om än i mindre omfattning

Det kan vara så.att samfundsförsamlingar

I alla fall till stor del går den breda vägen

Går åt fel håll

Och att samfundslösa församlingar och

Hem församlingar och hemgrupper går åt

Rätt håll

Svara


Svenne Sun, 16 Sep 2018 08:54:44 +020

Vi har övergett de gamla vägarna, fast Bibeln säger att Herren "går de vägar Han fordom gick". Herren går de gamla vägarna, men vi kristna vill gå egna, nya vägar, för vi tror att de är bättre.

Om vi inte vill gå samma vägar som Herren, får vi gå utan honom och då blir resultatet därefter. Vi har kommit vilse. Fruktansvärt vilse! Vi har gjort hemska snedsprång bort från de tydliga anvisningar som Bibeln ger angående levande kristendom. Vi har bytt ut bönedagar och bönenätter mot underhållning. Gamla tiders bönevrå har bytts ut mot TV-hörna.

"Gudstjänsterna" har fått underhållningskaraktär, där man träffas för att ha en god, (mysig) samvaro. Många går mest för kaffedrickandet, skvallret och struntpratet efteråt.

Någon berättade för mig om en församling, där man skulle byta ut kyrkbänkarna mot "myssoffor och mysfåtöljer". Vad är detta??? Församlingarna sover medan djävulen och hans demoner gör stora landvinningar.

Nu är det inte främst de ofrälsta som behöver vända om, utan vi som bekänner oss som kristna. Vi måste överge vår bekvämlighet och gå in i bönekampen. Herren väntar på att vi ska göra bot och bättring. Om vi inte gör det får vi stampa på samma fläck och rulla i djupa nedkörda hjulspår, medan djävulen hånskrattar åt oss och gläds över de segrar han vinner.

Jag är beredd på att bli betraktad som gammalmodig, insnöad, bakåtsträvare, reaktionär och stock-konservativ på grund av det jag skriver. Men det tar jag. Jag vet att det är många av oss äldre, som känner oss som främlingar i den sekulariserade, ljumma kristenhet som vi har idag.

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 09:05:19 +020

Ett tips för att åtminstone något sånär kunna urskilja bland alla profetiska röster, det är att lyssna noggrannare på dem som vädjar till oss om bönelivets vikt och om att verkligen ta avstånd från all världens nöjesliv, vilket kan liknas vid "guldkalvsberättelsen" och lyssna mindre på sådana röster som talar vitt och brett om framgång utan helgelse!

Jesu frid...

Svara


AnnMarie Sun, 16 Sep 2018 09:15:10 +020

Svar till Malin.

Vad tror du om det där sk hemliga uppryckandet som många kristna tror på ska ske innan det blir "värre"

Svara


Svenne Sun, 16 Sep 2018 09:26:47 +020

Svar till Kattis.

Bra, Kattis!

Jag tror också det kommer att bli ännu värre när de gamla kämparna har flyttat hem till det himmelska. De äldre vännerna, som byggt upp Guds verk i landet trängs undan av den yngre generationen. Vi äldre är för gammalmodiga och för andliga.

Men vi har Jesus på vår sida och till honom står vårt hopp att vi ska få tjäna honom genom bön och ett helgat liv.

Svara


Tror Sun, 16 Sep 2018 09:27:33 +020

Svar till Svenne.

Myssoffor och fåtöljer,

Haha säkert sen vill ha dom whisky och cigarrlåda på soffbordet.

Idag är det Människans tanke bekvämligheter som är hans största svagheten.

Svara


Maria Eliasson Sun, 16 Sep 2018 09:30:41 +020

Herren har talat till mig om att en tredjedel av de kristna i vårt land ska han spara, men dessa ska bli luttrade, renade som i eld. Församlingar ska splittras och de sant troende ska samlas utanför kyrkorna med andra ledare som Jesus väljer. Vi måste samla pappersbiblar ty internet blir totalt kontrollerat och tro mig, det bli förföljelse av oss kristna som vägrar ingå i världsekumeniken. Det är vad Gud säger till mig.

Svara


Roine Öberg Sun, 16 Sep 2018 09:57:37 +020

Många skall framträda och utropa sig till Messias i den sista tiden!

Man kan också tolka det som Jesus säger Matt 24 som så att , många ska komma i Jesu namn och säga att Jesus är Kristus och ändå leda folk vilse!
Det är ju Jesus själv som säger
Jesus svarade dem: "Se till att ingen bedrar er. Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse.

Matteusevangeliet 24 sfb

Denna (tolkning) tycker jag också man ska ha med sig, för att inte tro på alla bara för att de säger att Jesus är Kristus.
Det gick 450 Baalsprofeter på en Elia.
Nu för tiden tror jag det är ändå sämre siffror!
Kärleken prövas i uthållighet, sök Herren av hela ert hjärta,själ och förstånd!
Guds frid!

Svara


Tua Öling Sun, 16 Sep 2018 10:03:14 +020

I vår församling tänker vi börja ha smågruppsträff, studera bibeln och bedja. Jag hoppas det inspirerar er andra. Det är alltså dags att börja med bönemöten. Denna bibeltext stämmer väl med vad vi behöver: 14 men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land. 2 Krön 7:14

Svara


vanessa Sun, 16 Sep 2018 10:17:15 +020

Svar till Tua Öling. Har inte din församling redan regelbundna möten där ni ber och studerar bibeln? Vilken kyrka tillhör du?

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 10:24:06 +020

Svar till Tua Öling.

Glöm inte att låta det profetiska få möjlighet. Då skall man förstå att Guds Ande aldrig tränger sig fram.. Det krävs ofta ett ledarskap som tillåter detta, men alltsomoftast nu för tiden så är Guds folk så stressade så att man inte har detta tålamod i samlingarna. Det står skrivet så här :

(Psaltaren 37:7) Var stilla inför Herren och vänta på honom. Gräm dig inte över den som har framgång, över den som gör upp onda planer.

Det svåra i dagens samlingar är ofta tystnaden...

Svara


Tua Öling Sun, 16 Sep 2018 10:34:05 +020

Visst har vi regelbundna Gudstjänster på lördagar då det är Sabbat det är dock en internationell församling. vi behöver därför egna möten också på svenska så därför börjar vi på onsdag kväll träffas hos varandra som gamla tiders husmöten. jag tillhör Sjundedags - Adventist församling, vi har profetians gåva i vår rörelse som finns i hela världen.

Svara


Tua Öling Sun, 16 Sep 2018 10:34:12 +020

Visst har vi regelbundna Gudstjänster på lördagar då det är Sabbat det är dock en internationell församling. vi behöver därför egna möten också på svenska så därför börjar vi på onsdag kväll träffas hos varandra som gamla tiders husmöten. jag tillhör Sjundedags - Adventist församling, vi har profetians gåva i vår rörelse som finns i hela världen.

Svara


Tua Öling Sun, 16 Sep 2018 10:34:20 +020

Visst har vi regelbundna Gudstjänster på lördagar då det är Sabbat det är dock en internationell församling. vi behöver därför egna möten också på svenska så därför börjar vi på onsdag kväll träffas hos varandra som gamla tiders husmöten. jag tillhör Sjundedags - Adventist församling, vi har profetians gåva i vår rörelse som finns i hela världen.

Svara


Tua Öling Sun, 16 Sep 2018 10:34:26 +020

Visst har vi regelbundna Gudstjänster på lördagar då det är Sabbat det är dock en internationell församling. vi behöver därför egna möten också på svenska så därför börjar vi på onsdag kväll träffas hos varandra som gamla tiders husmöten. jag tillhör Sjundedags - Adventist församling, vi har profetians gåva i vår rörelse som finns i hela världen.

Svara


Svenne Sun, 16 Sep 2018 10:36:35 +020

Svar till Maria Eliasson.

Ja, Maria.

Muslimerna kan ta över helt och styra så, att de tar ifrån oss våra biblar. Därför är det viktigt att läsa mycket Guds ord och lära det utantill, så vi har mycket bibelord ackumulerat inom oss. Då kan den helige Ande påminna oss om det och ta fram det när vi behöver det.

Svara


Mikael W Sun, 16 Sep 2018 10:42:21 +020

Jag har aldrig någonsin träffat en profet. Har visserligen träffat Birger S, men visste inte att han var en profet (?). Däremot har jag träffat en riktig trollkarl....en otäck upplevelse

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 10:48:06 +020

Svar till AnnMarie.

Varför envisas du ständigt med att kalla något som tydligt står skrivet i Bibeln för hemligt? Det är inte det minsta hemligt utan helt öppet och hur tydligt och klart för hela världen att läsa. Det är endast att välja om man vill tro eller ej.

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.

Första Tessalonikerbrevet 4:16‭-‬18

Hemligt är det då verkligen inte AnnMarie!

Svara


AnnMarie Sun, 16 Sep 2018 11:00:29 +020

Svar till Leif Boman .

Nej hemligt kan det ju inte vara när många bara försvinner.Men många envisas med att kalla det ett hemligt uppryckande.

För övrigt var det till Malin jag ställde min fråga om vad hon tror om uppryckandet som många tror ska ske innan vedermödan och antikrists framträdande(med tanke på det hon skrev)för det är ju nämligrn så att många kristna tror inte att antikrist kan framträda innan de kristna är borta från denna värld.

Svara


Mikael W Sun, 16 Sep 2018 11:02:56 +020

Svar till Tua Öling.

Har fått en förfrågan från en äldste i en adventistförsamling på Filippinerna om att hjälpa dem att färdigställa en kyrka. Pengarna dem hade räckte inte till taket, så kyrkan står nu utan tak. Just nu så är området drabbat av supertyfonen Mangkuht, så kanske resten av kyrkan rasat (???). Har kontaktat två adventistförsamlingar i Sverige men dem ville inte hjälpa till. Har den församling som du tillhör möjlighet att hjälpa dem så hör gärna av dig till mig. Du finner mina kontaktdetaljer här: www.kkc.n.nu

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 11:13:10 +020

Svar till AnnMarie.

Jag svarade nog mest för att jag vet att det inte var första gången du har nämnt just detta med det hemliga uppryckandet men kanske mest för att det inte finns något hemligt uppryckande vad någon än säger, utan Bibeln har ju mycket tydligt och klart talat om att detta skall komma att ske. Så hemligt är det alltså inte, men frågan kvarstår dock om när det skall ske, det kan man ju givetvis få undra?

Men, vi får hoppas att Malin svarar😍!

Svara


Erik S Sun, 16 Sep 2018 11:19:35 +020

Please select region, state or province

Frid. Kunde inte ha skrivit det bättre själv. Håller med om varje ord. Fick ett ord i samband med detta, 1 Kor 4 och speciellt vers 19-20.

Du nämner underhållning, ja det är tragiskt. På Svt dokumentär, finns ett program om Hillsong och föreståndaren Andreas Nielsen. Mycket intressant. Men det väcker onekligen en del frågor. (alla nu som går hos Hillsong eller sympatiserar med dom får nog finna sig i, att man ifrågasätter en stor del av deras "verksamhet")

Signaturen Malin här i kommentarerna skriver ganska träffande "Popularitet är inte automatiskt ett kännetecken på att något är rätt och riktigt" slut citat. Så sant, så sant. Nej då, det är inte bara Hillsong som man ställer sig frågande inför. Det finns mycket tråkigt och oandligt som också krupit in i pingstförsamlingarna och Equmenia.

Vi behöver verkligen komma tillbaka till dom "gamla brunnarna" I 1 Mos.26 berättas om hur Isak rensar dom gamla brunnarna som hans far Abraham hade grävt. Vi måste också komma tillbaka till de gamla sanningarna. Rensar vi bort allt bråte och all sand och lera som samlats, så under allt finns den gamla friska källådern kvar! Och det är det friska vattnet vi behöver. Det bittra vattnet har ingen nån glädje av, det duger inte till något. Gud och hans ord ändrar sig aldrig. Det är bara vi, som vill försöka "hjälpa till" och ta andra vägar än dom Gud föreskrivit. Det har aldrig fungerat, kommer aldrig att göra det heller. Det innebär bara att vi kommer längre och längre bort från "den rätta vägen".

Det är en allvarlig tid just nu. Den sista profetiska tiden, innan allt når sitt "crescendo." Vi måste ha Anden brinnande inom oss med klar låga, för att inte villa bort oss. Men det kräver en del hårt andligt arbete bl-a i bönevrån-det gör sig inte "själv" så att säga. Då väljer många i stället den enklare vägen, den med "religiös verksamhet och underhållning"-frukten blir därefter.

Vi får inte ge upp, vänner. Även om det är kämpigt, men det ska erkännas, ibland kommer tankar om att, det inte hjälper, man kan lika gärna strunta i det här, det känns övermäktigt. Men så talar ju djävulen, det ska vi inte lyssna på! Nej, vi fortsätter trots allt! MVH och Shalom.

Svara


Erik S Sun, 16 Sep 2018 11:25:24 +020

Märkligt, min kommentar var ett svar till Svenne. Undrar varför det står "please select region, state or province"? Kanske Christer vet nåt om detta.

Svara


JL Sun, 16 Sep 2018 11:39:41 +020

Ok, skall vi se lite logiskt på detta med profeter. Först, varenda profet i GT, dessa som alltså är sanktionerade utav Gud, talar inte endast om Gud. De behandlar världen med. Hur Judarna skulle göra rent praktiskt i världsliga frågor.
Så, skulle en profet dyka upp idag skulle det ryka svavel ur Leifs B mun. Ni vet, den där harangen om att Jesu rike inte är av denna värld. Med detta sagt vad skall ni med profeter till? I vad skall de profetera i? Vad vill ni att de skall göra för er andligt som inte står skrivet? Det världsliga har ju ni kopplat bort ändå och förkastat.
Någon tar upp den falska profetian av minos. Den profetian som kom från antikrist, som var till för att fälla murarna så odjuret kunde ta makten över Sverige. Den som bröt det första budet. Har ni inte lärt er någonting?

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 11:45:53 +020

Svar till Erik S.

https://youtu.be/PmxCAov0dhQ

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 11:52:00 +020

Svar till JL.

Varför är du arg på mig JL, skickade en sång till dig och en fråga, önskar dig en fin dag 💝 Lasse

Svara


Svenne Sun, 16 Sep 2018 11:53:32 +020

Svar till Erik S.

Erik S.

Det känns befriande att du är inne på samma linje som jag. Även om det ser mörkt och svårt ut får vi inte ge upp. Gör vi det triumferar den onde ännu mer. Nej, vi reser oss upp från andlig försoffning och bekvämlighet och söker Herren. Som svar på våra innerliga bönerop ska Herren låta en förändring ske, en förändring som resulterar i väckelse och manifestation av Guds kraft.

Svara


JL Sun, 16 Sep 2018 12:03:44 +020

Svar till Lasse. Varför feltolkar du mig Lasse?
Jag kapar tråden lite. Det bör väl finnas några frikyrkliga som känner människor på Öarna, Donsö Stysö. Jag misstänker att det skett valfusk på öarna. Om man går in och kollar på val.se så har valdeltagandet sjunkigt ganska drastiskt från 2014.
https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/valdistrikt/14/80/5053/index.html
Det får till följd att partiet vänsterpartiet har fått ifrån 8 till 13%. Att SD endast skulle ha 12% ute på öarna är inte osannolikt, men det är nog ganska konstigt. Alla dessa öarna vrångö, donsö, strysö uppvisar samma tecken. Öar ganska kompakta och alla vet allt om alla. Jag misstänker helt sonika att någon som varit inblandad i valet har fifflat bort valsedlar.

Svara


Tua Öling Sun, 16 Sep 2018 12:05:23 +020

Svar till Mikael W.

Tag kontakt med ADRA det är hjälporganisation.Du hittar den säkert på vår hemsida Adventist samfundet där i Sverige. Eller så ringer du upp ADRA.

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 12:08:12 +020

Svar till JL.

Så, skulle en profet dyka upp idag skulle det ryka svavel ur Leifs B mun.

En ära för mig att du åter nämner mig JL!
Att du inte märkt att profeter redan dykt upp är ingen gåta för mig eftersom man behöver vara lyhörd och känslig inför detta.
Du drar alla över en kam och kommer aldrig heller framöver med den inställningen förstå när en profet talar.
Alla som inte håller med dig är ju antikrists lärjungar, så du missar tyvärr en hel del... 😘

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 12:14:46 +020

Svar till Maria Eliasson.

Amen Maria, det låter som det Jesus har visat för mig! Han håller på att arbeta med att forma sin sanna församling nu.

Svara


Svenne Sun, 16 Sep 2018 12:53:39 +020

Svar till Tror.

Tror.

När ledarskapet för den församlingen talade om att inreda kyrksalen med myssoffor och mysfåtöljer var det en pastor från en annan församling som sa: "Här ska det inte vara några mysmöbler, utan här ska vara Guds ord och bön".

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 12:54:41 +020

Svar till JL.

Det var bra att du inte va arg på mig 😊 jag tror ärligt talat att alla inklusive mig håller med att första budet är det viktigaste 💖

Svara


JL Sun, 16 Sep 2018 12:55:30 +020

Svar till Leif Boman . Leif, så länge som bibeln och verkligheten håller med mig så är jag fine. Dessutom måste inte alla hålla med mig, det enda man behöver göra är att man arbetar emot det antikristliga systemet. Det är liksom ett minimum. Jobbar man för det antikristliga systemet, så är man antikristlig anser jag.
Nej några profeter finns det nog inte idag i Sverige, och hade de funnits så hade de rivit sitt hår. Det finns dock en hel uppsjö med människor som vill vara profeter. Jag tror även att en riktig profet vill inte ens vill vara profet, han fattar nog inte ens att han är det. Profeter är dessutom omåttligt hatade av motståndarna. Svärd och CO får nog rosor av motståndarna.

Svara


Svenne Sun, 16 Sep 2018 13:01:46 +020

Svar till Erik S.

Ja, Erik. Märkligt!

Jag har ju inte användarnamnet "please select region, state or province", utan Svenne.

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 13:09:54 +020

Är du med i kkc Mikael W ?

Eller hjälper dom

Helt rätt

Vi får inte ge upp

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 13:11:48 +020

Co ?

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 13:12:59 +020

Jag kände en man som nog var en profet

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 13:48:26 +020

Svar till AnnMarie.

AnnMarie, förlåt att jag har dröjt med mitt svar! Jag är förkyld och lite febrig och har legat och sovit ända fram till lunchtid.

Jag tror inte att det blir något uppryckande innan vedermödan börjar. Det har jag aldrig gjort! Jag kan inte hitta stöd för något sådant i Bibeln. Däremot står det ju en hel del om att den som håller ut till slutet ska bli frälst. I Matteusevangeliet står det ju också tydligt om Jesu andra tillkommelse att:

"Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra." Matteus 24:30-31

- och det måste ju handla om uppryckandet. För det kan ju inte bli två stycken?! Och i 2 Tess kap 2 står det ju att Jesu Kristi ankomst, då vi ska samlas hos Honom, inte kan äga rum förrän avfallet (från tron) har ägt rum, och Laglöshetens människa har trätt fram.

Därför kan jag inte se annat än att läran om ett tidigt uppryckande är felaktig, och dessutom vilseledande. Paulus skriver ju i 2 Tess 2:3 "Låt ingen bedra er på något sätt". I beredskapen på Jesu återkomst ingår att vara beredd på att (i Guds kraft) hålla ut intill slutet, och att som ett tidstecken också noga observera Antikrists/den Laglöses ankomst.

Men var inte orolig - vi kommer inte stå ensamma var och en för sig i den situationen. Jesus samlar de sant troende till en brinnande och andefylld församling (den sanna väckelsen) - och Han är med oss alla dagar till tidens slut! Amen!!

Svara


Mikael W Sun, 16 Sep 2018 14:50:15 +020

Sverige

Stort tack Tua för informationen!

Jag sätter det på min gör-det-lista.....som inte har någon ände...men korven har två :)

Svara


Mikael W Sun, 16 Sep 2018 15:00:05 +020

Svar till Bengt.

Jag rycker in lite varstans där jag behövs. Förra veckan lekte jag politiker och gatuevangelist. Det var superkul.

Jag är inte Adventist själv, men stöttar en liten flicka på Filippinerna som går i en skola för enbart Adventister. Hennes morfar, som är äldste i en Adventistförsamling, har hand om ett litet kyrkbygge, där taket fattas. Det där med att budgetera rätt är inte alltid så lätt. Det brukar oftast bli dyrare, och ta längre tid än beräknat. Många människor i Filippinerna/Asien tror att människor från Västvärlden är bankomater med armar och ben (om jag nu får ha lite fördomar) :)

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 15:22:13 +020

Svar till JL.

Jobbar man för det antikristliga systemet, så är man antikristlig anser jag.

Jag håller med, problemet är bara ditt sätt att tolka och besluta vem som jobbar för och emot Jesus🙄😧😣!

Även många som tjänar Jesus gör fel titt som tätt utan att de är antikrister, men du har tyvärr inte förmågan att skilja på dessa vilket är mycket förödande.

Dessutom att kalla ett Herrens barn som har Guds Ande i sig för att tillhöra satan är mycket allvarligt enligt Herren Själv. Men du har förhoppningsvis ännu inte sett det?

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 15:55:59 +020

Vi behöver väl alla få öppnade ögon

På olika sätt

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 16:47:05 +020

Svar till JL.

Nu skall jag dock visa dig vad Jesus säger om just sådana som blandar ihop Guds Ande med att vara satans Ande och, att det faktiskt är mycket allvarliga saker du håller på med JL!

Amen säger jag er: Allt skall förlåtas människorna, deras synder och hädelser, hur de än hädar. Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd." De hade ju sagt att han hade en oren ande.

Markusevangeliet 3:28‭-‬30

Svara


vanessa Sun, 16 Sep 2018 16:47:46 +020

Svar till Tua Öling. Jag förstår bättre nu vad du menar! Jag går regelbundet på adventistkyrkans möten i centrala stockholm :-) jag har till och med varit med en lördag i nyhyttan

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 17:04:28 +020

Men det här med Ellen White är väl inte så bra ?

Svara


vanessa Sun, 16 Sep 2018 17:36:22 +020

Svar till Bengt. Käre bengt, det är inga problem för mig att plocka fram några "tveksamma" namn ur de samfund som du håller nära hjärtat.
Så är det med oss människor, endast Gud är perfekt.

Svara


AnnMarie Sun, 16 Sep 2018 17:37:07 +020

Svar till Malin.

Tack för ditt svar!

Jag tror inte heller på ett uppryckande före vedermödan.Jag ser inte heller något stöd i bibeln för detta.

Svara


ingegerd Sun, 16 Sep 2018 17:40:31 +020

Svar till Mikael W.

sjundedags adventisterna lever efter ersättningsteologin. de tror att judarna spelat ut sin roll som Guds utvalda folk. den rollen har mer eller mindre adventisterna nu. judarna far ocksa komma naturligtvis med vilkoren är adventisternas. om jag förstatt saken rätt. dom är tuffa pa renlevnad, dricker inte te eller kaffe ens.

nej jag vet. det här har inget med taket att göra. tänkte bara att man kanske skall vara noga med vilka tempel man bygger pa

mvh

Svara


ingegerd Sun, 16 Sep 2018 17:47:24 +020

kanske bra att nämna, jag var en tid med i en studiegrupp hos adventisterna. men jag slutade pa grund av synen pa Israel och judarna. det är väldigt länge sedan nu.

mvh

Svara


ingegerd Sun, 16 Sep 2018 17:58:37 +020

jag är försiktig med de som säger sig vara profeter. kände nagra som sa sig vara det en gang men dom är katoliker idag.

vad gäller uppryckandet upplever jag att det är svart att veta. det star pa sa sätt att man kan tolka det som vi skall tas upp innan vedermödan och att somliga skall möta döden eller fängslas förmodligen under vedermödan osv. vad skall man tro?

de kristna i syrien har nog upplevt det som vedermöda. är det det? förmodligen för dom. ibland är det klurigt att första hur det förhaller sig..

mvh

Svara


Mikael W Sun, 16 Sep 2018 18:06:24 +020

Jag känner tyvärr inte så många Adventister, men dem jag lärt känna är alla mycket snälla och godhjärtade......

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 18:07:30 +020

Svar till AnnMarie.

Jag hoppas att också du inte missförstår mig angående det här med uppryckandet. Jag tror på ett uppryckande eftersom Bibeln förklarar att så skall ske, men är inte alls övertygad om när det skulle kunna ske?

Det enda jag är övertygad om är att det absolut har skett före den tid av vrede som skall drabba jordens befolkning, dvs, harmagedon, där väldigt få människor enligt Skriften kommer att överleva på denna jord. Det är bl.a då en liten kvarleva av Israel får skåda Herren och blir frälsta på oljeberget.

Eftersom de allra flesta människor på denna jord kommer att dö då så finns det förstås heller inte många kristna kvar som skulle kunnat uppryckas levande. Därför står det skrivet att om inte denna tid förkortades så skulle ingen kunna bli frälst, men en liten skara skall ju dock som sagt bli frälst för att kunna fortsätta här på jorden under tusenårsrikets tid.

Så, uppryckandet sker därför någongång före vredens tid enligt mig men kanske in en bit på vedermödans tid, eller inte, det kan jag inte avgöra?

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 18:22:33 +020

Svar till AnnMarie.

Varsågod :) Jag hoppas och ber att de som vill följa Jesus, men som nu ivrigt väntar på att mycket snart bli uppryckta, kommer bevaras i tron trots att det kan bli tufft för dem att inte få sina förhoppningar uppfyllda.

Gud välsigne dig!

Svara


JL Sun, 16 Sep 2018 18:31:48 +020

Svar till Leif Boman . Leif, du dömer dig själv.

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 18:38:04 +020

Svar till Bengt.

Tack för ditt värdefulla tips, Bengt! 👍Jag har läst på lite nu - nej, detta med Ellen White (som verkar ha haft en genomgripande påverkan på hela Sjundedagsadventist-rörelsen) är verkligen inte bra! Hon verkar tyvärr ha varit en riktigt otäck falsk profet - som hade en helt grotesk undervisning om Jesu försoningsverk, och därtill förnekade Hans gudomlighet 😧

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 18:40:30 +020

Svar till ingegerd.

Jag är ochså renlevnadsmänniska, vilket fel är det i att vårda kroppen med sund kost, köper rättvisemärkta varor för mina medmänniskors skull som producerar varorna, ta bara banan odlingarna, ta det inte som ett påhopp Ingegerd bara en fundering 😊

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 18:44:16 +020

Svar till JL.

Jag kallar inte andra kristna syskon som älskar Jesus för att tillhöra satan, vilket du tydligt har gjort många ggr!

Inte ens sådana som talar illa om mig behöver tillhöra satan utan är ofta egna syskon, och då ber jag för dem enligt Guds eget Ord och inte dömer. Jag ber också för dig JL, må Gud ta hand om dig på bästa sätt, må Hans nåd verka i dig så att det går bra för dig och din familj. Sköt om dig, mvh Leif Boman.... 😘

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 18:52:58 +020

Svar till vanessa.

Kära syster!

Det som Bengt skrev angående Ellen White var nog ämnat som en kärleksfull och uppriktig varning i allmänhet till personer som rör sig i sjundedagsadventist-sammanhang. Om du känner till falska lärare som är angeläget att varna såväl Bengt som oss andra för så hoppas jag att du vill göra det.

Jag håller med Bengt - Ellen White ska man akta sig för! Här är en tydlig prövning av en del av hennes undervisning - gentemot Guds Ord:

https://youtu.be/pinf3pUPhuE

Jag önskar dig Guds rika välsignelse!

Svara


ingegerd Sun, 16 Sep 2018 18:56:25 +020

Svar till Lasse.

ja det är jättebra att sköta om sig o var planet. blev kanske lite tossigt att nämna just det. för det är absolut inget fel

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 19:04:42 +020

Då är vi överens😍 är så tacksam för att få äta varje dag, vill verkligen tacka Gud för alla gåvor 🙏 dom som gör illa till och med is soldaterna ger Han mat och solen går upp för dom med, ha en välsignad kväll Ingegerd 💝

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 19:07:48 +020

Svar till ingegerd.

Tossigt är väl skånska precis som kludd 😊

Svara


JL Sun, 16 Sep 2018 19:13:12 +020

Svar till Leif Boman . Leif,
jag har aldrig sagt att någon som älskar Jesus tillhör satan. Du ljuger. Vad jag har sagt är jobbar man för det antikristliga systemet, så är man antikristen. Detta ty:
På frukten känner du trädet

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 19:13:35 +020

Svar till JL.

https://youtu.be/puvzYaLOCjE. Jesus älskar dig 💖

Svara


JL Sun, 16 Sep 2018 19:30:17 +020

Dig med Lasse!

Svara


Lasse Sun, 16 Sep 2018 19:38:43 +020

Svar till JL.

🙏💝 Amen

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 19:43:11 +020

Svar till JL.

Antikrist är av satan! Det är samma sak, du har därmed kallat både mig och många andra kristna för att tillhöra satans armé. Då har man inte Guds Ande o.s.v.

Skulle du kunna ödmjuka dig och omvända dig från sådana och liknande uttalanden om dem som skall vara dina egna syskon, och som du mycket väl vet att du har uttalat så kan det gå bra för dig framöver, annars tyvärr inte....

Svara


JL Sun, 16 Sep 2018 20:29:54 +020

Leif,
du säger att jag inte har guds ande. Du har tidigare antytt att jag har en oren ande i mig. Nu säger du att jag skall omvända mig. För att bli som dig antar jag?
Jag säger, kristna jobbar på uppdraget, på alla tänkbara sätt. Lojalt. Jobbar man emot uppdraget, så jobbar man för antikrist. Då är man olojal. Då är man antikristlig i sin frukt. Kanske inte med sina ord, men i sin frukt. Och på frukten känner man trädet.

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 20:54:04 +020

Jo precis så var det Malin

Det var i all välmening

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 21:23:01 +020

Svar till Bengt.

Jag förstår det! När någon inte uppskattar förmaning brukar det finnas en påverkan av villolära. Men det är ändå viktigt att i kärlek säga sanningen! För sanningen gör människor fria. Fortsätt att vara salt och ljus, Bengt!

Gud välsigne dig!! 🌸

Svara


vanessa Sun, 16 Sep 2018 21:52:50 +020

Sen så ska man ju inte utgå ifrån att allt man läser på nätet stämmer, det smyger lätt in sig faktafel här och där, även om en del saker stämmer.
Hjälp oss Jesus att hålla oss till sanningen!!

Svara


Bengt Sun, 16 Sep 2018 21:53:57 +020

Detsamma malin

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 21:54:24 +020

Käre Leif och JL!

Förlåt att jag lägger mig i, men snälla sluta bråka 💗 Det är bra att ni varnar varandra för villoläror, men ta det inte som en förolämpning, och gå heller inte till personangrepp, utan ha broderlig omsorg om varandra och var ödmjuka! Ni har kanske båda två någonting som ni behöver omvända er ifrån. Jesus älskar er båda och Han både kan och vill hjälpa er!

Här får ni en sång:

https://m.youtube.com/watch?v=g2pcWy6iy84

Gud välsigne er, mina fina bröder 🌸💕

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 22:12:44 +020

Svar till vanessa.

Physical phenomena during visions Edit

J. N. Loughborough, who had seen White in vision 50 times since 1852, and her husband, James White, listed several physical characteristics that marked the visions:

“In passing into vision, she gives three enrapturing shouts of “Glory!” which echo and re-echo, the second, and especially the third, fainter but more thrilling than the first, the voice resembling that of one quite a distance from you, and just going out of hearing.”[20]

For a few moments she would swoon, having no strength. Then she would be instantly filled with superhuman strength, sometimes rising to her feet and walking about the room. She frequently moved hands, arms, and head in gestures that were free and graceful. But to whatever position she moved a hand or arm, it could not be hindered nor controlled by even the strongest person. In 1845, she held her parents' 18.5 pound family Bible in her outstretched left hand for half an hour. She weighed 80 pounds at the time.[21]

She did not breathe during the entire period of a vision that ranged from fifteen minutes to three hours. Yet, her pulse beat regularly and her countenance remained pleasant as in the natural state.[20]

Her eyes were always open without blinking; her head was raised, looking upward with a pleasant expression as if staring intently at some distant object. Several physicians, at different times, conducted tests to check her lack of breathing and other physical phenomena.[20]

She was utterly unconscious of everything transpiring around her, and viewed herself as removed from this world, and in the presence of heavenly beings.[20]

When she came out of vision, all seemed total darkness whether in the day time or a well-lighted room at night. She would exclaim with a long-drawn sigh, as she took her first natural breath, “D-a-r-k.” She was then limp and strengthless.[20]

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 22:23:05 +020

Ursäkta, Vanessa, jag råkade skicka inlägget lite snabbt, och det blev ett väldigt långt citat - därtill på engelska. Det är i alla fall från Wikipedia, och är en återgivning av vad bl a Ellen Whites man lade märke till i samband med sin frus uppenbarelser. Det är ett väldigt fokus på övernaturliga manifestationer, som att hon inte andades under sina uppenbarelser (som ibland pågick i tre timmar). Det verkar väldigt konstigt alltsammans. Jag tror inte att alltsammans kan vara faktafel, om något är det...

Guds frid, syster!

Svara


Stefan Jonasson Sun, 16 Sep 2018 22:35:17 +020

Profetiskt ord till Sverige och kyrkan GAMLA TESTAMENTET OCH NYA TESTAMENTET. apostlarnas och profeternas grundval. Ordet är Stad fäst(grundlagt och beseglat) genom tecken och under utförda av apostlarna.. Det finns inga profeter i den bemärkelsen att någon skulle lägga till något till det ord som en gång för alla blivit meddelat till dom heliga faran med att lyssna för mycket på människor som påstått sig fått uppenbarelser drömmar och änglasyner är att det kan leda till att man går utöver skriften.. Kyrkan(Kristi kropp) församlingen är sanningens pelare och grundval uppbyggda på apostlarnas och profeternas auktoritet.. Alla nya så kallade nya apostlar och profeter skall man akta sig för att lyssna för mycket på PRÖVA ANDARNA FÖR ATT SE OM DOM KOMMER FRÅN GUD. TY MÅNGA FALSKA PROFETER HAR GÅTT UT I VÄRLDEN 🌏 SÅ KÄNNER NI IGEN GUDS ANDE :VARJE ANDE SOM BEKÄNNER ATT JESUS ÄR KRISTUS SOM KOMMIT I KÖTTET, HAN ÄR FRÅN GUD OCH VARJE ANDE SOM INTE BEKÄNNER JESUS, HAN ÄR INTE FRÅN GUD. DET ÄR ANTIKRIST ANDE SOM NI HÖRT SKULLE KOMMA OCH REDAN NU ÄR I VÄRLDEN.. 1joh 4:1-3 det finns för många som vill göra sig märkvärdiga och tror sig vara profeter det skapar förvirring och splittring i kyrkan. Som det står i *jakob3:13 är någon av er vis och förståndig, skall han visa sina gärningar genom ett 🦉 klokt och vänligt uppträdande men bär ni på bitter avund och stridslystnad i ert hjärta 💕 skall ni inte skryta och tala emot sanningen VARIFRÅN KOMMER STRIDER OCH TVISTER IBLAND ER?? KOMMER DE INTE FRÅN BEGÄREN SOM FÖR KRIG I ERA LEMMAR.. ni är ivrare (politiska seloter) me n större är nåden han ger därför heter det.. GUD STÅR EMOT DE HÖGMODIGA, MEN DE ÖDMJUKA GER HAN NÅD.. underordna er därför GUD(*och varandra) stå emot djävulen så ska han fly från er... Förtala inte varandra, bröder den som förtalar sin broder eller dömer sin broder, förtalar Och dömer lagen...... Det finns bara en som kan döma han som har makt Att frälsa och förgöra men vem är du, som dömer din nästa... Personligen är jag jätte rädd för att vara dömande mot någon som inte verkar helgad i mina ögon eller kritisera hur någon utövar sin tro på Kristus.. Jag vet att i morgon kanske jag faller och får döma mig själv.. Jag är svag men jag är en man som älskar JESUS och försöker göra allt för att bli en bättre människa.. Anden är villig men köttet är svagt...

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 22:37:29 +020

Svar till Malin.

Malin, du har nog missat det mesta av JL:s tidigare kommentarer mot mig och mot många kristna, och jag förstår dig, då är det inte så lätt att förstå. Jag har vid flera tillfällen bett JL om försoning och lite mer kärleksfull attityd mot sina egna syskon men han fortsätter att kalla sina syskon för antikrister m.m. utan att blinka!

Jag har heller inte vad jag någonstans minns sagt det han idag säger att han skulle ha en oren ande, utan det är endast hans tolkning av det skrivna. Jag tror tvärtom att han tillhör Gud. Det jag har sagt är att Jesu barn skall älska varandra vilket han vägrar, och därför har jag också berättat för honom att framtiden är illavarslande för dem som vägrar följa Herren Jesu Ord om att älska varandra.

Det är inte vi som skall välja vilka vi skall älska vilket han och några andra här har fått för sig av viss anledning, utan Jesus har befallt oss att älska varandra pga Hans kärleks skull, men det verkar vara svårt med mina övertalningsförsök.

Varför skulle jag älska honom och några andra härinne istället för att söka upp dem och se till att göra livet svårt för dem? Jo, för att Jesu kärlek tack och lov räddade mitt liv och förvandlade min inställning....

Jesu Kristi frid...

Svara


Malin Sun, 16 Sep 2018 22:44:32 +020

Svar till Leif Boman .

Jag förstår, Leif! Du har verkligen gjort vad du har kunnat 💗 Fortsätt att hålla dig nära Jesus.

Gud välsigne dig!

Svara


Leif Boman Sun, 16 Sep 2018 23:16:31 +020

Svar till Malin.

Tack och detsamma Malin😘!

Svara


vanessa Mon, 17 Sep 2018 05:55:07 +020

Svar till Malin. malin, bland annat det du skriver om att hon inte skulle ha andats under uppenbarelserna - man vet ju inte alls hur det var med det, om det stämmer eller om det var påhitt. Men den kristna tron varken står eller faller på huruvida hon var sann profet eller ej.
I frikyrkliga kretsar finns det ett stort antal självutnämda apostlar och pastorer som anser sig märkvärdiga, trots deras oriktigheter så får dom bekräftelse av lättledda församlingsmedlemmar som inte ens en sekund stannar upp och ifrågasätter precis som Stefan skriver här.
Man undrar varför dom bara fortsätter?

Svara


JN Mon, 17 Sep 2018 06:55:17 +020

För ett år sedan fick jag en dröm som jag upplevde var från Gud.
Jag satt på ett fullsatt flygplan som började störta. Jag sade högt ut i planet: Alla som vill, be med mig i ”fader vår”. När jag bad ut högt blev jag förvånad över att hela planet, som en enhet, bad högt, fridfullt och unisont ”Fader vår som är i himlen, helgat vare ditt namn, tillkomme ditt rike, ske din vilja så som i himlen så ock på jorden, vårt dagliga bröd giv oss idag...” (men i nästa mening hördes bara min röst, alla andra röster tystnade lika unisont som de hade stämt in i bönens inledning, det var som att den delen av bönen inte existerade, eller var aktuell för dem ens när vi störtade mot säker död) ” ... förlåt oss våra synder”. Här vaknade jag och förundrades, över att alla i planet bad med mig och främst över att de även i dödens stund inte ville kännas vid att de skulle ha några synder att be om förlåtelse för. Den enskilda meningen jag själv ville snabbspola till före dödens ögonblick verkade undergrävdas av stolthet och okunskap.
Jag har funderat mycket på drömmen och jag tror att den handlade om församlingen. Under det gågna året har jag upplevt i min ande att vi är på väg mot en delning mellan kristna/kristendom; En världsomfamnande, överslätande, ljum kristendom som ser sig som kärleksfull just för att den tolererar synd. Och en radikal kristendom, grundad i Guds ord, med en tro på att Vi alla är syndare och behöver omvända oss från synd, som står upp för Guds värden just för att motsatsen spelar fienden i händerna och snärjer människor. En tro som ser att kampen handlar om en evighet och den pågående andliga striden om varje människas själ under den korta tid vi får på jorden.
Jag ber att vi kristna ska vakna ur vår slummer, att vi ska ta på oss vår rustning och ta strid. Jag ber att vi kristna ska ställa oss upp och höras, som det huvud vi är satta till att vara istället för den svans fienden vill kuva oss till genom vår människofruktan och förvirring. Jag ber att våra hjärtan ska förenas med Guds hjärta så att Hans rena kärlek ska få flöda genom oss till varandra och till våra medmänniskor. När vi ber, händer saker i det fördolda som senare kommer visa sig i det synliga, ge inte upp, det är det fienden vill så de kan inta mer mark! Det är dax att ta tillbaka mark nu syskon!!
”Var därför också ni beredda! Ty i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.”‭‭ Matt‬ ‭24:44‬

Svara


JL Mon, 17 Sep 2018 07:36:03 +020

Svar till Leif Boman . Leif,
om du fetskriver det där med en oren ande, så blir följden att jag tolkar det så. Det gör nog varje enskild människa med sunt förnuft. Det är personangrepp om något. Om du älskar mig så skulle du inte gjort så. För mig verkar det nog som du inte kan ta till dig mina pekpinnar utan tar det personligt. Nog om det.
Men om vi skulle återgå till profetgrejen, så kanske du skall ta till dig något. Alla eller de flesta profeter i bibeln var världsliga också, alltså inte bara andliga. Detta kan inte du och flera andra acceptera. Du hävdar ju att kristna inte skall hålla på med politik mm. För att Jesu rike är andligt, därefter kopplar ni bort det världsliga. Men varje profet som jag vet, var också världsliga. De hjälpte sitt folk att överleva emot fiender och svårigheter. De sa hur folket skulle bete sig för att både växa som folk och skydda sitt folk och var därför ett redskap för Gud.
I dagsläget har vi inga profeter som jag kan förstå det. För som folk, så kristendomen itu. Istället har vi människor som hävdar andlig profetisk makt, men bara på ett andligt plan. Det världsliga, är dock bortkopplat, med påföljd att folket går under. Det är dålig frukt.

Svara


Malin Mon, 17 Sep 2018 08:44:41 +020

Svar till vanessa.

Kära Vanessa!

Nej, jag kan inte veta om det stämmer att hon inte andades osv, men det verkar som att det här är observationer som gjorts i samband med Ellen Whites uppenbarelser - bland annat av hennes man. Den kristna tron påverkas naturligtvis inte av om Ellen White var en falsk profet - men den sjundedagsadventistiska tron gör det.

Så här står det på den svenska sjundedagsadventist-hemsidan om Ellen White:

"Hon skulle bli och förbli en trovärdig rådgivare för adventisterna i över 70 år till hennes död 1915. Tidigt kom adventisterna att tro, liksom adventister sedan dess, att hon hade Guds särskilda ledning och Andens profetiska gåva när hon skrev ner sina råd till en växande skara troende."

Här är adressen till sidan (specifikt om samfundets historik): https://www.adventist.se/historia/746/1

Eftersom du går till en sjundedagsadventistförsamling är detta bra att känna till, så att du själv inte blir lurad av Ellen Whites förkunnelse! Det står för övrigt på samma hemsida att Jesus skulle ha inlett avslutningen på sin tjänst som förebedjare i himlen år 1844 - det år som adventistsrörelsens grundare William Miller tidigare hade hävdat att Jesus skulle komma tillbaka. Detta är rent obibliskt! Och detta är som sagt Sjundedagsadventisternas oficiella hemsida i Sverige.

Jag hoppas att du själv - som du skriver - vill stanna upp en kort stund och söka Herren och pröva läran i den sjundedagsadventistiska tron. Om den faktiskt innehåller allvarliga felaktigheter så har en sådan prövning stor betydelse - både för dig och för människor som du lärt känna i församlingen du går till.

Var rädd om dig, och håll dig nära Jesus!

Svara


Leif Boman Mon, 17 Sep 2018 09:11:02 +020

Svar till JL.

Återigen, läs noggrannare innan du fortsätter vandringen med dina förutfattade åsikter så blir det färre felbedömningar och mycket lättsammare. Det som var fetstruket handlade ju inte heller denna gång alls om att du har en oren ande utan att du kallar syskon för att ha det, och det är just det som kan vara allvarligt. Du vänder gärna på mycket.

Men som du själv sa så, nog om det, vi går till "profetgrejen" istället.

Jag har heller aldrig sagt det du just nu påstår. Vi skall leva i världen men däremot är det skillnad på att leva köttsligt och andligt.

Andliga människor talar inte illa om sina egna syskon. Andliga människor hjälper sin nästa både praktiskt och andligt. Att vandra andligt gör man alltså om man tar ansvar för de områden man kallats till, dvs bl.a Guds församling på platsen där man finns, men också övrigt i samhället. Man sköter sitt jobb och beter sig respektfullt mot arbetskamrater, man utnyttjar inte vänner för egen vinning o.s.v...

En andlig människa som vandrar i Jesu fotspår vill också ta emot en utsträckt hand, kom ihåg det i alla dina levnadsdagar.

Jesu frid....

Svara


Tomas N Mon, 17 Sep 2018 09:37:40 +020

Det är gott att läsa de som också söker och hungrar efter profetisk vägledning och jag tycker det finns en hel del som kan läsa av vads om sker och vad Gud säger.

Till JL säger jag.

Du har fastnat på de som vill öppna alla gränser för Guds rike och du kan ha delvis rätt i det. Jag anser att den migrationsströmmen inte är sänd av Gud utan av fienden.

Men icke desto mindre har dessa pastorer i grunden förstått Guds rikes principer och jobbar för Guds rike. Hur mycket det än smärtar så är nationen inte bestående i dessa ändestider. Jag vill själv att nationer skall bevaras och vi ser Ungern och andra bevara nationerna.

Dessa som är gränslösa vill att Guds rike skall utbredas,men kan i sin naivitet ha bjudit in ett påskyndande av vedermödor där många får lida. Men de är förledda. Däremot är Guds rike bestående och det vi skall bygga på,medans nationerna kommer att falla sönder förr eller senare. Min bedömning är att Guds design med nationer ger oss ett bättre fäste att stå emot antikrists rike,men det kommer förr eller senare i alla fall.

Jag skulle säga JL efter att ha läst dina kommentarer under en längre tid att du inte har rätt kunskap om Guds rike,det liknar mera ett katolskt tänkande och ganska infuerat av GT och det som judarna levde under.

Guds rike är inte av denna världen och detta mysterium behöver man sätta sig in i. Jag skulle tro att du skulle må bra av att omvända dig från ditt hetsande mot pastorsuppropett(de 380). De må ha även dem lite fel och det är min tro att flera av dem också har omvänt sig från delar av profetian . Om inte annat så fortsätter vi att be för detta.

Det finns starka krafter som är verksamma i detta. Och eftersom det finns ett Guds folk som är på väg åt det håll som Gud har bestämt ,så behöver man vara ödmjuk om vilken roll man själv har i detta folk och inte drivas av en egen eller felaktig agenda

Till sjundedagsadventisterna finns mycket att säga ,tack till Malin som lyft upp några bra saker. SDA har en egen bibelversion och en del ganska avvikande saker när det gäller det elementära . Det bästa är kanske om det blev en ny artikel om detta.

Eftersom denna artikel handlar om profeter ,så vill jag säga om SDA att ni ärar profetian högt,men om grunden inte är densamma som den Jesus lagt,så har inte dessa profetior samma värde

Svara


Andy Svensson Mon, 17 Sep 2018 09:43:42 +020

Falska profeter kommer att komma att bedra stora skaror av Guds församling med stora under o tecken. Varför sker det här då? Detta kan väl Gud förhindra?

Nej!

Det här är Gud visdom och Guds plan för att det skall visa sig vilka som är gamar vilka som är rovfåglar – vilka som lever för sin egen skull i Guds församling (vilka som är i köttet) Därför lägger Herren ut ett kadaver och till detta kadaver kommer alla gamar att dras. De som inte dras dit är Guds församling. (Ogräset samlas först) Sen kan ingen komma och säga att han blev utkastad för du drogs ju dit frivilligt och det är precis vad det handlar om vi får själva välja hur vi vill ha det.

Andlighet är inte under och tecken. Utan det som skiljer en köttslig människa från en andlig människa är om hon gör saker för sin egen skull eller för Jesu skull.

Svara


Mikael W Mon, 17 Sep 2018 14:30:37 +020

Muhammed var en profet. Han har haft, och har än idag, en stor inverkan på mänskligheten. Jag tror att han har ca 1 miljard efterföljare i världen, och väldigt många (?) "likes" på Facebook.

Företagare borde lyssna på hans framgångskoncept för att vinna fler marknadsandelar och få ett förbättrat uppsving på börsen. Hur gjorde han egentligen för att nå en sådan oerhörd popularitet? Hur lyder hans framgångskoncept? En uppgraderad version av Jesus, med kärlek i kvadrat?

Hade han ett bra teamwork med andra sändebud, eller var han det ända sändebudet från Månguden Allah?

Hur många efterföljare kommer Jesus att ha i Sverige, procentuellt om ca 20 år, och hur många kommer heja på Muhammed? Vem ger bäst odds på Bet365 och hur kan oddset påverkas?

Svara


Leif Boman Mon, 17 Sep 2018 14:56:51 +020

Svar till Mikael W.

Hur gjorde han egentligen för att nå en sådan oerhörd popularitet? Hur lyder hans framgångskoncept?

Det står skrivet i Bibeln!

Därefter tog djävulen honom upp på ett mycket högt berg och visade honom alla riken i världen och deras härlighet. Och han sade: "Allt detta vill jag ge dig, om du faller ner och tillber mig."

Matteusevangeliet 4:8‭-‬9

Svara


Bengt Mon, 17 Sep 2018 15:14:58 +020

Är du inte ironisk nu Mikael W ?

Svara


Mikael W Mon, 17 Sep 2018 16:08:10 +020

Så, att tacka ja till Ond ger jordiska framgånger, men inga skatter i himlen.......

Det jordiska är förgängligt, men det himmelska skall bestå ....evinnerligen

Svara


Jessica Mon, 17 Sep 2018 16:11:43 +020

Svar till Andy Svensson.

1Kor 4:20 Guds rike består inte i ord, utan kraft!

Svara


Leif Boman Mon, 17 Sep 2018 16:37:09 +020

Svar till Mikael W.

Just så!

Svara


Leif Boman Mon, 17 Sep 2018 16:48:02 +020

Svar till Jessica.

1Kor 4:20 Guds rike består inte i ord, utan kraft!

Sen kanske det också kan vara bra att tänka till lite kring vad detta med kraften också kan innebära.

Vi tänker nog ofta att denna kraft handlar om synliga mirakler med dunder och brak, ja, tydliga och omedelbara underverk!

Men, det betyder också att en pytteliten god gärning i Jesu namn kan verka under många, många år, och till sist leda någons tanke mot evigheten och önskan att lära känna den Gud gärningsmannen eller kvinnan kände!

Sådan är också kraften i Guds rike.

Svara


Jessica Mon, 17 Sep 2018 17:10:14 +020

Svar till Leif Boman .

Du har alldeles rätt i det Leif!😀

Svara


Malin Mon, 17 Sep 2018 17:14:27 +020

Svar till Leif Boman .

Amen Leif! Så kan det verkligen vara!

Och hellre små goda gärningar än aldrig så stora tecken och under - om undren sägs vara i Guds kraft men uppenbarligen har en annan andlig källa...

Sånt här gör mig så arg 😧:

https://m.youtube.com/watch?v=Qlq3_TivQec

Svara


Jessica Mon, 17 Sep 2018 17:57:38 +020

Svar till Malin.

Tommy Lilja är en underbar Herrens tjänare som brinner för att berätta om Jesus. Han älskar att be för människor och har vigt hela sitt liv åt detta. Han har ett fantastiskt arbete i många länder, där han hjälper flickor som fallit offer för människohandel bla.

Han tröttas inte i sitt arbete för Jesus, trots att han miste sin fru Carina, endast 55 år i cancer. Tack Jesus för Tommy Lilja!

Jag kan fråga mig själv, har jag lagt ner hela mitt liv för Jesus? Den frågan kan vi alla ställa oss!

Svara


Andy Svensson Mon, 17 Sep 2018 19:08:03 +020

Svar till Jessica. Precis Guds rike består inte av ord utan i kraft, sedan står det i slutet " Vad vill ni jag ska komma till er med riset eller med kärlek och en mild ande? Skriften säger en del om vad Guds rike är så låt oss läsa några bibelord om vad Bibeln säger om Guds rike. Men i de kungarnas dagar skall himmelens Gud upprätta ett rike, som aldrig i evighet skall förstöras och vars makt inte skall överlämnas till något annat folk. Det skall krossa och göra slut på alla dessa andra riken, men själv skall det bestå för evigt.

(Dan 2:44)

Saliga är de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket.

(Matt 5:3)

Amen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som barn, kommer ni inte in i himmelriket. Den som ödmjukar sig som detta barn, han är den störste i himmelriket.

(Matt 18:3-4)

Sedan Johannes hade blivit fängslad, kom Jesus till Galileen och predikade Guds evangelium. Han sade: "Tiden är fullbordad och Guds rike är nu här. Omvänd er och tro evangelium!"

(Mark 1:14-15)

Därefter sade han: "Vad är Guds rike likt? Vad skall jag jämföra det med? Det är likt ett senapskorn, som en man tar och lägger i sin trädgård. Det växer upp och blir ett träd, och himlens fåglar bygger bo bland grenarna."

Vidare sade han: "Vad skall jag likna Guds rike vid? Det är likt en surdeg, som en kvinna tar och blandar in i tre mått vetemjöl, tills alltsammans blir syrat."

(Luk 13:18-21)

Då Jesus blev tillfrågad av fariseerna när Guds rike skulle komma, svarade han dem: "Guds rike kommer inte så att man kan se det med ögonen. Inte heller skall man kunna säga: Se, här är det, eller: Där är det. Ty se, Guds rike är mitt ibland er."

(Luk 17:20-21)

Jesus svarade: "Mitt rike är inte av den här världen. Om mitt rike vore av den här världen, hade mina tjänare kämpat för att jag inte skulle bli överlämnad åt judarna. Men nu är mitt rike inte av den här världen."

(Joh 18:36)

Ty Guds rike består inte i mat och dryck utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande.

(Rom 14:17)

Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike.

Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande. (1 Kor 6:9-11)

Svara


Malin Mon, 17 Sep 2018 20:48:29 +020

Svar till Jessica.

Så tråkigt att Tommy Lilja har förlorat sin fru! 😢 Och jag vill honom inget illa, men det tar inte bort den villolära och den villoande som han förmedlar, vilket syns tydligt i youtube-klippet som jag länkade till.

Jag längtar verkligen efter att Guds Ord ska få nå ut, i den helige Andes kraft, med tecken och under som bekräftar Ordet. Men då måste det vara på riktigt...

Och ja, jag har lagt ner hela mitt liv för Jesus. Det har kostat på...

Jag hittade nedanstående text på apg29. Jag vill skicka med ett bibelord att jämföra med - ur Apostlagärningarna 3:1-16 och 4:5-22.

https://www.apg29.nu/forlamad-flicka-helad-av-jesus-26335

Gud välsigne dig, Jessica! Jesus älskar dig, och Han har uppgifter för dig ❤

Svara


Jessica Mon, 17 Sep 2018 21:10:02 +020

Kära Malin, Tommy Lilja är ingen villolärare, och förmedlar inga villoandar.

Svara


Jessica Mon, 17 Sep 2018 21:18:45 +020

Svar till Jessica. Det är mycket vanligt i Tommys kampanjer i andra länder att demoner manifesterar sig när han ber i Jesu namn. Det finns mycket av häxkonst i många dessa länder. Demonerna skyr Jesu namn.

Svara


Bengt Mon, 17 Sep 2018 22:16:32 +020

Jo han är starkt påverkad av trosrörelsen

Svara


Leif Boman Mon, 17 Sep 2018 22:18:42 +020

Svar till Malin.

Jag förstår inte riktigt Malin vad som är det stora problemet i varken youtubeklippet eller det här senare apg29-inlägget? Vad är det som skulle vara villolära menar du?

Svara


Sanna Mon, 17 Sep 2018 22:34:41 +020

Svar till Malin.

Malin!

Jag känner att jag vill uppmuntra dig i din tjänst, och i den situation du står i med din familj! Du är vaken och du är trogen. Må vår Gud rikligen välsigna dig och ge dig kraft att uthålligt hålla fast i bönen, och i att varna Hans folk! Många är det som säger sig vilja ha profeter och det "profetiska", men få tar emot det... Det är ett liv i mycket ensamhet och har ett högt pris. Men för dem som älskar Sanningen och Rättfärdigheten finns inget alternativ, ingen kompromiss. Än att avslöja lögnen och det falska och det som är halvsant. Håll ut! Herren är med dig! /Sanna

Svara


Tomas N Mon, 17 Sep 2018 22:37:52 +020

Som kommentar till Tommy Lilja

Jag har inte följt honom alls,men har en ytlig vetskap om hans ministry . Problemet som dyker upp är när man lyfter upp en favoritpastor eller ministry är att alla har sina egna och ngen är perfekt och alla har brister.

Bibeln uppmanar i nys förbundet att se alla som bröder och systrar. Helige ande och förståndet skall leda oss i respekt för äldre och de med större tjänst( i praktikan),men vi spelar alla i samma lag och tillhör kristi kropp.

Det är vanligare i t ex Afrikansk kultur att söka och bli påverkad av titlar. Många kallar sig därför för profet. Själv blir jag minst lika imponerad av goda lärare och duktiga evangelister.Även de med helande och befrielsetjänst väcker en inspiration och beundran.

Men vi kan alla delta och allt görs ju i Andens kraft och genom Guds nåd. Likaså kan vi alla bedöma vad som är gott främst genom frukten av det som sker. Även genom Guds ord kan vi bedöma,men här förekommer det dålig frukt som klara testet genom ordet ,men inte genom effekt och verkan.

Det är bra att säga ifrån när något spårar ur helt,men jag lutar nog mera åt att ge nåd och utrymme för de som i huvudsak gör Guds arbete och att inte alltid peka ut fel i onödan. Det skall göras av rätt person på rätt sätt tycker jag,så kan det också få en bra effekt

Svara


Malin Mon, 17 Sep 2018 22:56:29 +020

Svar till Bengt.

Tack Bengt, min bror, du är en bra lagspelare! 👍

Svara


Malin Mon, 17 Sep 2018 23:18:38 +020

Svar till Jessica.

Jag är ledsen, men tyvärr är det så. Det är som Bengt skriver här nedanför - Tommy Lilja är starkt påverkad av Trosrörelsen.

I klippet som jag först länkade till står det att den lilla flickan får Guds kraft över sig. Hon skakar och ramlar till slut omkull. Det står ingenting i Bibeln om att något sådant hände när människor blev uppfyllda av den helige Ande. Däremot står det att onda andar orsakade sådana manifestationer.

Titta gärna på den här belysande filmen (den är på engelska, men man ser tydligt likheterna mellan vad som sker inom new age/hinduism/buddhism och i vissa karismatiska kristna sammanhang - det är samma andemakt!)

https://m.youtube.com/watch?v=eBpw2oQrvMM&;t=120s

I Apg29-länken som jag sedan lade in kan man läsa en killes vittnesbörd som själv har gått i bibelskola hos Tommy Lilja. Det är talande om den felaktiga läran. Dessutom händer det märkliga i kommentarsfältet att en kvinna tycker att det inte spelar någon roll ifall Tommy Lilja lär ut villolära - bara människor får vara nöjda och glada. Ett högst märkligt (och obibliskt) uttalande!

Snälla pröva detta!

Guds frid, syster ❤

Svara


Malin Mon, 17 Sep 2018 23:31:28 +020

Svar till Leif Boman .

Leif, du får samma svar som Jessica (hoppas det är okej!)

Jag är ledsen, men tyvärr är det så. Det är som Bengt skriver här ovanför - Tommy Lilja är starkt påverkad av Trosrörelsen.

I youtubeklippet som jag först länkade till står det att den lilla flickan får Guds kraft över sig. Hon skakar och ramlar till slut omkull. Det står ingenting i Bibeln om att något sådant hände när människor blev uppfyllda av den helige Ande. Däremot står det att onda andar orsakade sådana manifestationer.

Titta gärna på den här belysande filmen (den är på engelska, men man ser tydligt likheterna mellan vad som sker inom new age/hinduism/buddhism och i vissa karismatiska kristna sammanhang - det är samma andemakt!)

https://m.youtube.com/watch?v=eBpw2oQrvMM&;;t=120s

I Apg29-länken som jag sedan lade in kan man läsa en killes vittnesbörd som själv har gått i bibelskola hos Tommy Lilja. Det är talande om den felaktiga läran. Dessutom händer det märkliga i kommentarsfältet att en kvinna tycker att det inte spelar någon roll ifall Tommy Lilja lär ut villolära - bara människor får vara nöjda och glada. Ett högst märkligt (och obibliskt) uttalande!

Snälla pröva detta!

Guds frid, min bror ❤

Svara


Malin Mon, 17 Sep 2018 23:44:10 +020

Svar till Sanna.

Tack kära Sanna, jag blir jätteglad 😄💕 Du har helt rätt i det du skriver. Jag har varit med om en del, och är väldigt svag. Ibland räcker det att en okänd person (barn eller vuxen) är lite hånfull mot mig, så bryter jag ihop. Än värre blir det om någon som verkligen har förföljt mig säger något riktigt elakt. Men jag kan inte vara tyst - det går inte. Gud välsigne dig, fina syster! Herren är med dig också!! 💕🌸

Svara


Stefan Jonasson Tue, 18 Sep 2018 01:24:05 +020

Vad jobbig det är att läsa alla konstiga kommentarer om att svenskarna är så syndiga och hopplösa och att alla kyrkor och kristna i Sverige är så värdelösa ytliga och slöa kristna.. Och hackande på pastorer och olika förkunnare... alla världsliga kristna som ser på tv lyssnar på musik som anses oandligt.... Hur ska Sverige kunna bli frälst om man bara pratar om hur syndiga och ogudaktiga dom är.. kan vi inte förlita oss på att DEN HELIGE ANDEN skal överbevisa världen 🌏 om synd rättfärdighet och dom det är många som tror i hemlighet men dom känner att dom inte platsar som det står i titus brev.. GUDS NÅD för alla människor har uppenbarats JESUS har offrat sig.... *titus 3:2-5 att inte förolämpa någon utan hålla frid och vara tillmötesgående och visa VÄNLIGHET MOT ALLA MÄNNISKOR glöm inte att vi själva en gång var oförnuftiga, olydiga och vilsegångna. Vi var slavar under många slags begär och lustar, vi levde i ondska och avund, vi var avskyvärda och hatade varandra....GUDS GODHET och KÄRLEK till människorna uppenbarades..till frälsning Inte för vår rättfärdighets skull utan för sin barmhärtighets skull genom ett bad (dop) till ny födelse.. Paulus må ha förmanat dom troende och tillrättavisat dom. Men om man läser början på breven skriver han inte till dom duktiga utan till DOM HELIGA vsd det betyder har och göra med den oförtjänta rättfärdighets gåvan att göra. DOM HELIGA dom som är renad JESUS KRISTUS BLOD.jag läste i Jehovas biben fick tag på en sån direkt såg jag felet Jehovas vittnen är ett laglära som förnekar JESUS gudom enligt den skriver Paulus istället för dom heliga.. Till dom trofasta (dom trogna) gärningslära.. En liten trogen och duktig självrättfärdig skara som är bättre än alla andra ogudaktiga och ruttna syndare. Oj ny vart det mycket måste sluta.. Detta ämne berör mig starkt jag tål inte att evangelium har blivit någon slags laglära blandat med villkorlig nåd..

Svara


Andy Svensson Tue, 18 Sep 2018 05:35:26 +020

2Jn 1:1 Den äldste hälsar den utvalda frun och hennes barn, vilka jag i sanning älskar, och inte jag allenast utan ock alla andra som har lärt känna sanningen. 2 Vi älska dem för sanningens skull, som förbliver i oss, och som skall vara med oss till evig tid. 3 Nåd, barmhärtighet och frid ifrån Gud, Fadern, och ifrån Jesus Kristus, Faderns Son, skall vara med oss i sanning och i kärlek. 4 Det har gjort mig stor glädje att jag har funnit flera av dina barn vandra i sanningen, efter det bud som vi har fått ifrån Fadern. 5 Och nu har jag en bön till dig, kära fru. Inte som om jag skrev för att ge dig ett nytt bud det gäller allenast det bud som vi hava haft från begynnelsen: att vi ska älska varandra. 6 Och däri består kärleken, att vi vandra efter de bud han har givit. Ja, detta är budet, att I ska vandra i kärleken enligt vad I har hört från begynnelsen. 7 Ty många villolärare har gått ut i världen vilka inte bekänna att Jesus är Kristus, som skulle komma i köttet en sådan är Villoläraren och Antikrist. 8 Ta er till vara så att I inte förlorar det som vi med vårt arbete har kommit åstad, utan fån full lön. 9 Var och en som så går framåt att han inte förblir i Kristi lära han har inte Gud den som förbliver i den läran, han har både Fadern och Sonen. 10 Om någon kommer till eder och inte har den läran med sig, så ta inte emot honom i era hus, och hälsa honom inte. 11 Ty den som hälsar honom, han gör sig delaktig i hans onda gärningar. 12 Jag hade väl mycket annat att skriva till er, men jag vill inte göra det med papper och bläck. Jag hoppas att i stället få komma till er och muntligen tala med er för att vår glädje skall bli fullkomlig. 13 Din utvalda systers barn hälsa dig.

Johannes har något viktigt att säga oss för sanning har ju med kärlek att göra. En andlighet som inte gör oss till kärleksmänniskor är ganska ointressant. Den kärlekens förutsättning är alltså sanningen, ja det är märkligt avd ordet sanning förekommer i detta lilla brevet. Vi som är så trötta på alla lärostrider är det verkligen så noga med sanningen? Är det inte bättre att bara börja älska varandra i stället eller?

Jag är övertygad om att om detta brev skulle ha sänds till olika kristna tidskrifter idag så skulle 7 av tio inte ta in brevet. Man skulle säga att det här är för kritiskt och dömande. Nu skall vi bara älska varandra så att världen kan se att vi är överens. Nej så lätt slipper vi inte undan sanningen. Johannes säger att det som är förutsättningen för den andligheten som kallas för kärlek grundar sig bara på sanningen.

Den dagen sanning o kärlek kommer på kollisionskurs så är det verkligen kris. Det är så att båda de här delarna hör till Guds hjärtelag. En kärlek som inte tål sanning har den med Gud att göra? Skriften säger att kärleken kommer bara då vi är genomimpregnerade av sanning. Det här ser vi bättre i hebreiskan än i svenskan. Det hebreiska ord som vi ofta översätter med tro står ofta som trofasthet. Och detta ord betyder egentligen att vara helt präglad av sanningen. Det är därför Jesus säger till Pilatus att var och en som är av sanningen han hör min röst.

Sanningen gör alltså sitt verk i våra liv och befriar oss och förlöser oss att bli kärleksmänniskor. Men så kommer också ordet lära in här. Den som inte förblir i kristi lära utan går andra vägar. Det är ju här våra dåliga erfarenheter om sanningen börjar eller hur? Lärostrider det är ju någonting som vi nästan får utslag av bara vi hör ordet. Därför tenderar vi ofta att vingla mellan 2 diken. Det ena diket är att tjata om läran läran och åter läran. Det är läran som skall föra till kärleken. Sanningen som gör oss till kärleksmänniskor. Om vi använder läran på ett sånt sätt så att den inte leder till kärlek så är vi illa ute. Det andra diket kommer vi till när vi tror oss vara så kärleksfulla att vi inte kan tala om sanningen. Då riskerar man att gömma allt under mattan.

Rom 6:17 Men Gud vare tack för att den tid är förbi, då I var syndens tjänare, och för att I haven blivit av hjärtat lydiga, så att I följen den lära som har givits er till mönsterbild 18 och för att I, när I nu har gjorts fria ifrån synden har blivit tjänare under rättfärdigheten

Därför kan vi inte säga att det bara är kärlek utan lära. Nej det är istället en kärlek som bygger på en lära. Vi ska inte förstå ordet lära bara som dogmer och teorier. Men vi behöver en lära för att kunna tolka våra liv. Gud är med dig både i svåra dagar och i glada dagar men du kan alltid lära dig något av de ljuvaste framgångar och de bittraste förnedringar. Och av allting du möter kan du ju bli formad till en kärleksmänniska. Frågan är om du har nyckeln att kunna se ditt eget liv ifrån Guds perspektiv. Därför behöver vi en lära så vi kan förstå vad som händer i våra liv. Men du blir inte en kärleksmänniska bara igenom att sitta och plugga.

Rom 16:17 Men jag förmanar er, mina bröder att ha akt på dem som vålla tvedräkt och kunna bli er till fall, i strid med den lära som I har inhämtat dra er ifrån dem.

Här ser vi åter igen hur viktig läran är.

Ef 4:11 Och han gav oss somliga till apostlar, somliga till profeter, somliga till evangelister, somliga till herdar och lärare. 12 Ty han ville göra de heliga skickliga till att utföra sitt tjänarvärv, att uppbygga Kristi kropp, 13 till dess att vi allasammans komma fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, till manlig mognad, och så bli fullvuxna, intill Kristi fullhet. 14 Så skulle vi inte mer vara barn, icke såsom havets vågor drivas omkring av vart vindkast i läran, vid människornas bedrägliga spel, när de illfundigt söka främja villfarelsens listiga anslag. 15 Nej, vi skulle då hålla oss till sanningen, och i alla stycken i kärlek växa upp till honom som är huvudet, Kristus. 16 Ty från honom hämtar hela kroppen sin tillväxt, till att bliva uppbyggd i kärlek, i det att den sammanslutes och får sammanhållning genom det bistånd var led ger, med en kraft som är avmätt efter var särskild dels uppgift.

Här slutar det med kärlek igen men vad börjar det med? Tjänstegåvorna har här tydligen fått ett uppdrag från Gud. Jo dom skall undervisa folk så att dom på egen hand kan förstå och tillgodogöra sig sanningen. Det är någonting som är större än att sitta och korvstoppa folk med lära.

Nej de skall föra människor in i en full mognad. Alltså till en bedömningsförmåga som gör att de själva skall kunna urskilja vad som är sant. Så den kristna enheten beror på att var och en självständigt kan avgöra vad som är sanning. Den bygger inte på att en säger att det här är sant och så antar man bara detta som sanning. Vi måste komma till den urskiljningen för då har kärleken så lätt för att kunna flöda. Kärleken och sanningen är ju bara 2 aspekter av Guds ljus.

Så där sanningen får regera där finner också kärleken utvägar till att ge och att ta emot. Hur är det då med lärostriderna? Kanske det är så att vi har en orealistisk dröm om att vi kan bygga en perfekt kristen gemenskap på att vi i alla delar tänker och gör precis lika. Att vi har samma teologi om allting. Det får vi nog bara när vi kommer fram. All erfarenhet säger oss att det får vi inte uppleva på den här sidan. Låt oss börja med att titta vad Paulus skriver i 1 Kor 13

1Kor 13:4 Kärleken (Agape) är tålig och mild. Kärleken avundas inte, kärleken förhäver sig inte den uppblåses inte. 5 Den skickar sig inte ohöviskt, den söker inte sitt, den förtörnas inte, den hyser inte agg för en oförrätts skull. 6 Den gläder sig inte över orättfärdigheten, men har sin glädje i sanningen.

Men det står något viktigt i 9 versen nämligen att vår kunskap är begränsad.

1Kor 13:9 Ty vår kunskap är ett styckverk, och vårt profeterande är ett styckverk

Många lärostrider igenom kyrkohistorien har sett ut ungefär så här. Pettersson har fattat ena hälften och Andersson har fattat andra hälften. Sen bråkar dom med varandra om vem som har rätt. Båda har rätt men det är bara det att bådas kunskap var begränsad. ingen förstod att helheten var större än de båda delar var och en hade fattat.

Vi måste lära oss att leva med att vi har lite olika teologier. Men det betyder inte alls att vi skall kasta oss in i en ekumenik. Nej man skall aldrig söka gemenskap på minsta gemensamma nämnare. Men man kan gå och lyssna till varandra för att berikas. Vad är förutsättningen för en sann gemenskap? Jo att vi lyssnar till varandra.

Vi måste kunna skilja på sak och person när vi diskuterar och vi måste kunna diskutera med varandra vad som är rätt och fel utan att ta det personligt. Jag lider när jag ser att man för kärlekens skull försöker att förtiga sanningen. Det skall ju istället vara så i Guds församling att vi kan känna oss så trygga att vi vekligen skall börja tala om vad som är sant.

2Kor 10:3 Ty fastän vi vandra i köttet, föra vi dock icke en strid efter köttet. 4 Våra stridsvapen äro nämligen icke av köttslig art de är tvärtom så mäktiga inför Gud, att de kunna bryta ned fästen. 5 Ja, vi bryta ned tankebyggnader och alla slags höga bålverk, som uppresas mot kunskapen om Gud, och vi taga alla slags tankefunder till fånga och lägga dem under Kristi lydnad.

Många gånger när lärofrågor ska tas upp så blir det just strid och då får vi kanske ha en beredskap om hur den konflikten skall föras. Vi får uttrycka oss på ett sådant sätt att det inte blir en strid efter köttet. För om det nu blir det så lägger vi ner det till ett annat tilfälle. Men sanningsfrågan kan inte bordläggas utan den måste återkomma för att det är genom att växa i sanningen som vi får möjlighet att kunna växa i kärleken.

Visste du det att din kropp byts ut på 7 år så fungerar livsprocessen den är i 7 års cyklar. Likadant tror jag det är med sann kunskap den måste utsättas för påfrestningar för att växa upp igen. Det som har liv bryts ständigt ner och byggs ständigt upp igen.

2Jn 1:7 Ty många villolärare hava gått ut i världen, vilka inte bekänna att Jesus är Kristus, som skulle komma i köttet en sådan är Villoläraren och Antikrist.

Det måste någonstans finnas en gräns där sanningen liksom överträds och johannes försöker här att markera en slags gräns. Han säger att bortanför den gränsen kan inte sanningen finnas. Jag tror att det är lärarens uppgift i församlingen att vaka över den där gränsen (eller vägen)

Det handlar inte om att smågneta med småsaker utan det här gäller en klar gräns och där kan man ibland få i uppdrag att hissa en varningsflagga när en del är på väg att överträda den gränsen. Johannes säger att när Antikrist kommer så kommer han att vara så from att han kan sätta sig i guds tempel och kunna tas på allvar.

Men han kommer att vara på fel sida den gränsen som jag nu pekar ut för er.

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 06:06:21 +020

Svar till Malin.

Malin, det är väldigt bra att man inte köper allt, men kära syster! Jag känner många fantastiska kristna människor som både har fallit i Andens kraft och fått uppleva Andens beröring på sådana sätt som inte exakt detaljerat står skrivet i Bibeln.

Själv blev jag liggande i min ensamhet omsluten och inbäddad såsom av ett grått moln utan att se något annat, medan det samtidigt liksom strömmade härliga känslor igenom hela min kropp under en oviss tid. Det står väl inte exakt så heller i Skriften även om Han skall komma bland moln.

Själv vet jag heller inte om jag låg och skakade eftersom ingen annan var i närheten, men det förvånar mig inte alls om det var så?

Frukten av detta Andens dop blev i vilket fall som helst en livslång mycket stark kärlek till Jesus och Guds verk och det är åtminstone något som bevisar vilken Ande som varit i görningen.

Att djävulen härmar Guds manifestationer såsom inom new age-rörelser behöver ju bara för det automatiskt inte betyda att det som är av Gud måste vara fel. Satan ikläder sig ju ljusets skepnad som det står. Jag märker att både du och Bengt har lyssnat överdrivet mycket till den lilla skara som varnat för allt möjligt inom kristenheten och därför bundits vid rädsla för egna syskon som inte alls är bra. Detta har ju istället lett till splittring och kyla mot varandra inom Kristi kropp och så är det ingen god ande som gör.

Tommy är inte alls någon falsk förkunnare utan endast en broder som med sina brister gör allt för att tjäna Herren så gott han förmår. Lär er istället att älska Guds barn så blir det enklare i livet... Felaktigheter går det att hitta hos varje människa, speciellt hos dem som ofta står i rampljuset.

Må nu i Jesu namn Guds enorma kärlek få driva bort allt av lögner som skrämmer Guds barn för varandra...

Jesu frid...

Svara


Jessica Tue, 18 Sep 2018 07:13:01 +020

Svar till Leif Boman .

Jag instämmer i allt du skriver Leif. Jag har varit frälst sedan 1978. Jag var då 14 år. Under dessa år som gått har jag också mött Gud på många olika sätt. Ibland som en stilla vind, ibland som elektrisk ström.Ibland har jag skrattat, ibland gråtit! Jag har också fallit i golvet många gånger.

Vi bestämmer inte hur Gud vill möta oss. Tommy Lilja är ingen villolärare. Jag har själv fått förbön av honom.

Det är inte manifestationerna i sig som är det viktigaste vilket många tror.

Det viktiga är vad som händer med mig när Gud berör mig. Sen kan vi ju inte komma ifrån det faktum att hela byar blev frälsta, på Bibelns tid, när människor fick möta Guds kraft.

Svara


Jessica Tue, 18 Sep 2018 08:01:44 +020

Svar till Stefan Jonasson .

Jag håller med dig i allt Stefan. Har skrivit på den här sidan några år och har läst mycket av det där.

Många pastorer och förkunnare sågas jäms med fotknölarna, trots att man själv aldrig mött dem.

Som icke frälst, kan det också vara svårt att hitta ödmjukhet och nåden om man bara läser kommentarerna!

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 08:51:47 +020

Käre Leif och Jessica! ❤

Tack för era tankar om det som jag skrivit angående Tommy Lilja. Jag har inte gjort det för att peka finger åt någon, utan av stor omsorg om mina bröder och systrar. Och jag har inte handlat av mig själv, utan på Herrens uppdrag. Jag har redan två gånger fört fram mitt ärende, och youtube-klippet och apg29-länken talar tydligt för sig själva.

Det svåra är bara att den som tror att detta är rätt och riktigt, och har de erfarenheter som ni berättar om, inte kan se hur det verkligen är med detta. Men det går att få reda på sanningen, och sanningen ska göra er fria! Och ni känner Sanningen - för det är Jesus 😄 Den som vill lura er är djävulen, som mycket riktigt förklär sig till en ljusets ängel.

Om jag har fel (och talar av mig själv) så förlorar ni ingenting på att noggrant pröva det som jag visat för er. Men om jag har rätt (i så fall enbart för att jag talar Guds Ord, inte mina egna) så riskerar ni att gå evigt förlorade om ni inte tar reda på hur det förhåller sig. Förstår ni varför det är så viktigt för mig att varna om detta?

Jesus är underbar, och jag blev fullständigt kär i Honom när jag tog emot Honom och blev döpt i den helige Ande för åtta år sedan. Guds kärlek och härlighet är ljuvlig och berusande, och tillbedjan handlar om att vara i Hans armar och bara ge sig hän åt Honom. Men djävulen kan till viss del kopiera och efterlikna upplevelsen av den helige Ande. Jag har själv haft en del upplevelser som jag i efterhand förstått inte var från Gud. Jag har själv varit påverkad av orena andar. Det var Jesus som hjälpte mig och befriade mig, och sedan sände mig att varna andra.

Jag vädjar till er att lyssna!

Gud välsigne er!! ❤❤

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 09:05:06 +020

Svar till Malin.

Och Malin!

Det är absolut inte så att jag håller med om allt vad gäller den s.k framgångsteologin och vissa andra saker som ibland skymtat fram hos speciellt de inom trosrörelsekretsar.

Men det betyder ändå inte att de inte skulle vara mina syskon som jag skall älska, utan alldeles tvärtom!

Det är samma sak med sådana som ständigt har varnat för trosrörelsen, ofta mycket aggressiva till beteendet mot mig när jag försvarar mina trossyskon från trosrörelsen, men också dessa aggressiva mot trosrörelsen är mina syskon som Herren sagt att jag skall älska. Inte heller dem skall jag älska för att deras lära och beteende är så mycket mer rätt än den inom trosrörelsekretsar, utan för att också dem är mina syskon med fel och brister och Jesus har sagt så, det är det viktiga att följa!

Jesu Kristi frid....

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 09:21:02 +020

Svar till Leif Boman .

Käre Leif!

Tack för det du skriver! Jag hoppas att du ser det jag skrev till dig och Jessica här ovanför. Och jag hoppas att du känner att jag skriver om detta just av kärlek ❤ För jag bryr mig om er!

Frid och nåd!

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 09:23:25 +020

Svar till Malin.

Och, än en gång!

Jag har prövat mycket tydligt det du säger och endast funnit det, att djävulen är mycket skicklig och listig med att så splittring bland Guds folk, så att kärleken och Kristi härlighet som borde spridit ett kraftigt sken inte alls lyser så bra ibland oss idag just pga av all denna förvirring djävulen sått, som i sin tur mestadels lett till förtal av varandra.

Problemet i Sverige är inte trossyskon utan alla dem som inte ser Guds sanna kärlek och behöver få syn på den! Det är alldeles för mycket förvirring och klagan och misstänkliggöranden mot allt och alla överallt i samhället idag, därför skall vi som tillhör Kristus behöver vara annorlunda.

Vi behöver ännu mer peka på Jesus Kristus istället för att engagera oss och endast slösa bort dyrbar tid med att tala illa om Guds barn.

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 09:26:02 +020

Svar till Leif Boman .

Men Malin!

Jag förstår absolut att du menar mycket väl, Jesu rikliga välsignelser över dig😍

Svara


Sanna Tue, 18 Sep 2018 11:28:19 +020

Svar till Andy Svensson.

Bra och viktigt inlägg. Blir ingen verklig gemenskap utan sanning!

Svara


ingegerd Tue, 18 Sep 2018 12:17:07 +020

Jag tycker att själva bönedelen med folk som ligger o rycker skakar och skriker paminner om Benny Hinn och hans gelikar...

Svara


ingegerd Tue, 18 Sep 2018 12:18:15 +020

Svar till ingegerd.

glömde länken https://youtu.be/CcK7CF_xs_Q

Svara


Jessica Tue, 18 Sep 2018 12:50:20 +020

Svar till Leif Boman . Jag är helt ense med dig i detta Leif!
Jag tror säkert att Malin menar väl.
Som kristen måste man alltid pröva om det man hör ifrån predikanter och förkunnare stämmer med Bibeln. Det gäller att pröva allt.
Men, man kan också bli så fokuserad på att hitta fel och villoandar att man blir helt förlamad. Att hela tiden sitta med ett kritiskt hjärta när man hör ett budskap är inte heller bra.
Vi ska inte tala illa om varandra som syskon, det har du rätt i Leif. Jag tror att Malin menar väl, men var och en har fått ett eget förstånd att använda!
Jag anser inte att Tommy Lilja är en villolärare!
❤️❤️❤️❤️

Svara


Svenne Tue, 18 Sep 2018 13:10:53 +020

Svar till Malin.

Du har rätt, Malin!

Det finns verkligen många falska profeter, även i Sverige, framförallt i kyrkor där liberalteologi förkunnas. Liberalteologi är det farligaste som finns, för den förnekar de mest grundläggande sanningarna i Bibeln, som t.ex. jungfrufödelsen och helvetets och djävulens existens. Jesus sa om sådana: "Om en blind leder en blind, faller de båda i gropen".

Många präster i Svenska kyrkan tror inte sina egna ord när de läser trosbekännelsen, där det bland annat står att "Jesus Kristus är född av jungfru Maria". I Svenska kyrkan vill man också göra gällande att Gud är kvinna (hon) eller könslös (hen). Vilken VILLFARELSE!

Jag vet om församlingar, där ledarskapet säger till folk: "Välkommen att vara med i vår kyrka. Du behöver inte förändra dig, utan vara som du är. Om det känns bra är du välkommen i vår gemenskap." Det är ju förfärligt! Och så berömmer man sig av att församlingen växer, när man tar in folk utan att de behöver omvända sig.

Då för man människor vilse och invaggar dem i falska förhoppningar. De gör sig skyldiga till att människor går evigt förlorade! Hur kan man vara så förblindad? Sådana församlingsledare behöver själva uppleva frälsning och livsförvandling.

Vi behöver SANNA profeter. Förkunnare, som utan förfalskning av Gudsordet bär fram det rena evangeliet. Nutidens pastorer behöver be om andlig klarsyn och profetisk uppenbarelse för att fungera som Kristi tjänare. De behöver också tillägna sig en mera gedigen bibelkunskap för deras brist på sådan är skriande.

Annars kan man tillämpa på dem bibelordet som står i Rom. 2:21: "Du som vill lära andra, du lär inte dig själv".

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 13:14:47 +020

Svar till ingegerd.

Tack Ingegerd för ditt engagemang i detta! Och tack för länken!

Du har helt rätt, det ser likadant ut som med Benny Hinn, och många andra liknande förkunnare. Eftersom det är samma andemakt. Hemskt! Tommy Lilja står alltså och säger att han ska visa oss samma "råa" kraft som Jesus förmedlade när Han gick här på jorden, och samma kraft som vi kan läsa om i Apostlagärningarna. Och sedan ser vi alla dessa människor som bärs upp på scenen och ligger där och skakar. Återigen - de bibliska exempel som finns på när någon ligger på marken och skakar är i samband med onda andars påverkan. Och det kallar Tommy Lilja för Guds kraft... Det är hädelse mot den helige Ande, för han förför människor... Barn, till och med! 😥💔

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 13:14:51 +020

Svar till ingegerd.

Tack Ingegerd för ditt engagemang i detta! Och tack för länken!

Du har helt rätt, det ser likadant ut som med Benny Hinn, och många andra liknande förkunnare. Eftersom det är samma andemakt. Hemskt! Tommy Lilja står alltså och säger att han ska visa oss samma "råa" kraft som Jesus förmedlade när Han gick här på jorden, och samma kraft som vi kan läsa om i Apostlagärningarna. Och sedan ser vi alla dessa människor som bärs upp på scenen och ligger där och skakar. Återigen - de bibliska exempel som finns på när någon ligger på marken och skakar är i samband med onda andars påverkan. Och det kallar Tommy Lilja för Guds kraft... Det är hädelse mot den helige Ande, för han förför människor... Barn, till och med! 😥💔

Svara


Sanna Tue, 18 Sep 2018 13:16:53 +020

Inom loppet av ca 6 veckor var jag med om att min tjänst bekräftades offentligt. Genom att tre olika personer profeterade över mig oberoende av varandra. Den ena "plockade" ut mig från församlingen och bad mig komma fram. Han såg att det var så stark smörjelse över mig. När han profeterade och bad för mig så var budskapet närmast identiskt med vad de andra två profeterat, och med det Gud lagt i mitt hjärta sedan tidigare. Ändå var det falskt!

Det var lite lurigt på ett sätt. Jag skriver här - på ett sätt! Församlingen var överväldigad. Stämningen var på topp. Många av dem hade bevittnad de andra bekräftelserna till mig. Orden som profeterades gick i linje med vad som sagts tidigare. Men trots det, så fick jag en varningssignal i mitt hjärta. Därav var det bara lurigt på ett sätt. För ända sedan jag blev frälst har Herren tränat mig till att lyssna när han varnar, även om ALLT ser bra ut. Och vid det här tillfället så var det falskt! Men jag kunde just då inte sätta fingret på vad det var.

Efter mötet var det många som kom fram och tyckte att det var så starkt och så häftigt att jag fått så starkt budskap. Och förkunnaren var ju helt fantastisk, en riktig profet. Men det var ändå falskt!

Vad var det då med det hela? Jo, han eller den anden ville blåsa upp mitt eget ego. För blir man stor själv, då försvinner den äkta smörjelsen. Då är det inte längre den Helige Ande utan en falsk ande. Den kan säga ungefär samma saker men den är inte helig. Ordet helig betyder att vara avskild. Den Helige Guden vi tjänar delar inte sin ära med någon. Många Herrens tjänare har vittnat om hur de kommit till en punkt där deras eget ego har utmanats. Speciellt utsatta är Herrens tjänare som ber för sjuka och profeter. Blir man stor i sina egna ögon, då kommer en falsk ande in. Se i Bibeln exemplet med kung Saul. Stolthet. Du kan bli stolt över att Herren använder dig. Du kan bli stolt för din egen ödmjukhet. Men Herren delar inte sin ära med någon!

Var vaksam när en person använder sitt namn i sin ministry.

Var vaksam när personen visar på en metod till att få mer tro eller bli använd i gåvor osv. Tron är en gåva för att ingen ska berömma sig. Dessutom är gemenskapen med Gud en relation, så inga metoder kan göra att du får mer kraft eller tro.

Var vaksam när en person vill förmedla smörjelse genom handpåläggning. I Guds rike finns inga genvägar. Utan gå in i din kammare och be till Gud vår Fader som ser i det fördolda. En person med äkta kraft och smörjelse är en person som tillbringat mycket tid med Gud i sin ensamhet.

Var vaksam när en person framhåller att helandet eller undret har skett på grund av att denne har bett. Det är Gud som ska ha all ära!

Var vaksam på om du själv blir så fångad i din egen upplevelse, så du inte längre är "nykter" nog att pröva om det som sker är av Gud.

Var vaksam om Guds närvaro kopplas på som en strömbrytare, med av och på knapp.

Var vaksam över personens Gudsbild. Är Gud helig för honom eller henne?

Var vaksam när det är mycket "Guds närvaro" utan helighet.

När Gud presenterar sig själv, så är det att Han just är Helig. Johannes skriver att Gud är kärlek, men Gud själv presenterar sig som Helig! När Guds närvaro och helighet kommer över en församling så vill människan böja knä och fylls av förundran och förkrosselse.Gud. När Mose möter Gud i den brinnande buske, så säger Gud. "Ta av dig skorna, ty marken är helig"

Var vaksam på din egen bild av vem Gud är. Gud är densamme, både i Gamla och Nya Testamentet! Om du tycker att GT är svårt, att Gud är bättre i Nya Testamentet- så har du fortfarande mycket att upptäcka om vem Gud är.

Första prövningen är ju kanske lätt! Stämmer det med Bibeln. Ja eller Nej!

Men även om det tillsynes stämmer med Bibeln kan det vara fel. Så då kan du inte nöja dig med det, utan sen när du prövar olika företeelser så är det utifrån hur du känner Honom, och då vill det till att du känner Honom rätt. Jesus är ju Ordet. Så vi prövar ju utifrån Skrifterna, men Skrifterna vittnar ju om vem Han är!

Det här är viktigt, syskon!

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 13:30:07 +020

Svar till Malin.

Malin!

När en ond ande lämnar en människa så kan det låta mycket märkligt och otrevligt för det ovana örat, vilket tyvärr många av oss västerlänningar har!

(Apg 8:7) Ty under höga skrik for orena andar ut ur många människor, och många lama och lytta botades.

Där inte sådant här sker kan snarare betyda att de orena andarna ostört får bo kvar. Det är nämligen så att även i Sverige bor det onda andar i människor även om det inte riktigt är på samma sätt här, men här blir de sällan utdrivna... I Afrikanska länder händer sånt här hela tiden där Anden rör sig, vi behöver förstå det här...

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 14:17:22 +020

Svar till Sanna.

Det finns jättemycket tänkvärt i det du säger Sanna. Jag skulle bara vilja påminna att vi som bedömare också alltid bör minnas att köttet hela tiden finns där hos alla förkunnare och predikanter.

Detta bör inte blandas ihop så att alla felaktigheter alltid blir falskhet från den onda andevärlden.

Här behövs också urskiljningens förmåga så att man verkligen gör rätta bedömningar. Det är alltså oerhört viktigt för att inte döma ut allt och alla! Här behövs andlig känslighet..

Jesu frid....

Svara


ingegerd Tue, 18 Sep 2018 14:23:02 +020

ja jag tycker det känns väldigt obehagligt. varför beter sig människor som far förbön som dom blir besatta? dom betedde sig ju normalt innan dom fick den där förbönen. När Jesus drev ut onda andar sa betedde sig dessa människor som "galna" innan Jesus bad för dom. sen, när han bett för dom blev dom normala. hos dessa predikanter är det som sagt tvärt om, de blir galna av förbönen...

mvh

Svara


ingegerd Tue, 18 Sep 2018 14:27:07 +020

Svar till ingegerd.

oj, gjorde det igen, det här är svar till Malin, kanske nagon fler ocksa. hoppas det

Svara


ingegerd Tue, 18 Sep 2018 14:31:05 +020

Svar till Malin.

klantiga mig, skrev ett kort svar till dig nedan, glömde länka till dig

Svara


Lasse Tue, 18 Sep 2018 14:48:47 +020

Svar till Leif Boman .

Såg du min tidigare fråga? hur är man när man är överandlig radikaliserad fundementalist MVH Lasse 💖

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 15:08:03 +020

Svar till Lasse.

I'm sorry bro!

Den frågan försvann för mig, men, ja, hmm, eeeee, få se nu, måste verkligen grubbla nu innan svar?

Jag förmodar att man kanske är väldigt lik Herren Jesus! 😍

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 15:27:39 +020

Svar till ingegerd.

Amen, bröder och systrar (bland annat Svenne, Ingegerd och Sanna) det finns flera frimodiga profeter här!!

Det underbara med att vara en lem i Kristi kropp är att vi får arbeta tillsammans 😄

Efesierbrevet kap 4 ❤❤❤

Svara


Bengt Tue, 18 Sep 2018 15:35:47 +020

Men det är viktigt att vi förmanar och tillrättavisar varann

Och särskilt när läran är fel

Svara


Lasse Tue, 18 Sep 2018 15:38:18 +020

Svar till Leif Boman .

Då får vi bli sådana 🙏💝

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 15:51:59 +020

Svar till Lasse.

Exakt, men det är inte så lätt inte, även om Jesus säger att Hans börda är lätt🙄!

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 15:58:12 +020

Svar till Leif Boman .

Väl svarat, brorsan! 😄👍💕

Det är förmodligen ett skällsord, men det är ju bra om man följer Jesus! För liksom Honom blir vi hånade, av dem vi är sända till. Och då kan vi jubla och vara glada 😁

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 16:19:45 +020

Svar till Malin. Att följa Jesus helt på riktigt innebär jobbigheter, ja!
Jag har bl.a fått till livsuppgift att hålla fast vid alla syskons händer, kosta vad det kosta vill😧!
Det har då inte varit någon lätt uppgift varken i vardagen eller här i cybervärlden. Att försöka hålla ihop två som träter betyder nästan alltid att du varken får vänner på ena eller andra sidan, men du måste ändå hålla fast.
Jag vet att de flesta inte förstår läget eftersom vi alla har olika funktioner inom kroppen, men väldigt tufft är det att följa Herren som radikal fundamentalist på t.ex just detta område, Han släpper heller inte taget!
Jesu frid...

Svara


Andy Svensson Tue, 18 Sep 2018 17:18:15 +020

Svar till Sanna. Tackar Sanna🙂

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 18:18:07 +020

Svar till ingegerd.

Tack kära syster för dina angelägna, kloka och viktiga inlägg! Du har god urskiljning, stor frimodighet och vågar hålla fast vid Guds Ord, även när andra går emot det ❤

Ja, det är otroligt obehagligt att se människor få i sig onda andar efter "förbön", istället för tvärtom. Och tyvärr är det sanningen - detta sker i stor skala idag. Jag ger dig en länk som jag har lagt upp i den här tråden förut:

https://m.youtube.com/watch?v=eBpw2oQrvMM&;t=120s

Fortsätt att hålla dig nära Jesus, och var salt och ljus - i Hans kraft!

Guds rika välsignelse 💗💕🌸❤

Svara


ingegerd Tue, 18 Sep 2018 18:40:05 +020

tack Malin, manga vänliga ord. känns sa fint

Guds trofasta välsignelse till dig ocksa

mvh ingegerd

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 18:56:30 +020

Svar till ingegerd.

💖💞🌸💕 Vill ge dig psalm 84 (Psaltaren)

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 19:01:38 +020

Jag ligger efter med mina svar, men ska försöka jobba på det nu! ☺

Svara


ingegerd Tue, 18 Sep 2018 19:29:42 +020

Svar till Malin.

Ps 84, den vill jag gärna ha, tack, skall läsa den igen om en stund. stressa inte vad det gäller mig Malin. ser att du har lite att skriva redan. (ler) tänker pa dig da och da

"Herren välsigne dig och bevare dig. Herren låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig.Herren vände sitt ansikte till dig och give dig frid"

mvh ingegerd

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 19:48:53 +020

Kära Leif och Jessica, jag hinner inte skriva mycket mer till er nu, men jag hoppas och ber att ni ska se sanningen - såväl när det gäller förekomsten av villolära och villoandar, kännetecknen på en falsk profet samt att det inte är någon motsägelse mellan att varna syskon för villolära (och varna för specifika villolärare) och samtidigt älska dem ❤

Jag ger er här några bibelord på dessa teman.

Så här skrev Paulus till korintierna om förekomsten av främmande andar och främmande evangelium:

2 Kor 11:1-6

Jesus sa bland annat så här om de falska profeterna:

Matteus 7:13-23

och

Lukas 6:26

Och Paulus förmanade de äldste i Efesus att vara mycket vaksamma på de falska lärare som han visste skulle träda fram mitt ibland dem, efter att han inte längre kunde vara kvar hos dem:

Apg 20:28-31

Det finns många fler bibelställen än så här! Kom ihåg - vill ni verkligen veta sanningen så kan ni få det.

Matteus 7:7.

Jag vinner vare sig berömmelse, mänsklig ära eller något annat på att skriva till er om detta. Men jag hoppas på att vinna era hjärtan, och att ni i er tur kan få gå ut och vittna om sanningen för andra.

Och tänk på:

Ordspråksboken 27:5-6

Villolära och villoande är farligt och kan orsaka att människor går förlorade. Vilket är mest kärleksfullt - att varna och försöka rädda, eller säga: "fortsätt med det ni håller på med om det känns bra..."

Guds rika välsignelse! 💕❤💞

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 19:53:08 +020

Svar till ingegerd.

Tack kära syster! 💗💕

Svara


Bengt Tue, 18 Sep 2018 20:33:50 +020

Precis så är det

Det är istället kärlekslöst att inte varna

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 20:41:48 +020

Svar till Bengt.

Käre Bengt, jag glömde dig - förlåt! Jag tror att du också har en profetisk uppgift - det behövs många profeter! Jag tackar Gud för din frimodighet och lydnad ❤ Jesus är vår Herre, Han leder och hjälper oss!!

Du är dyrbar och värdefull, låt ingen se ner på dig! Och även om andra skulle göra det, så ser inte Jesus på dig på det sättet (och inte jag heller). Men som kristna ska vi älska varandra, annars är det något fel. 1 Johannes 4:19-21.

Ps 139, Sefanja 3:17

Svara


Bengt Tue, 18 Sep 2018 20:59:08 +020

Det är ingen fara

Tack

Svara


Jessica Tue, 18 Sep 2018 20:59:41 +020

Svar till Malin.

Tack för din omtanke Malin! Jag tror verkligen att du menar väl. Men när det kommer till Tommy Lilja tror jag du har fel. Vi är alla människor med brister. Alla kan ta fel. 💕

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 21:04:55 +020

Svar till Bengt.

Helt riktigt Bengt, men det finns en oerhörd skillnad på att varna från felaktigheter och att helt ta avstånd från sin egen familj. Att ta avstånd från de egna och att även uppmana andra att göra det är inte Guds kärlek, det kallas för att överge, vilket tack och lov aldrig Jesus gör.

En god far och mor varnar också sina barn men överger dem aldrig...

Var starka och frimodiga, var inte rädda eller förskräckta för dem. Ty Herren , din Gud, går själv med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig."

Femte Moseboken 31:6

Jesu Kristi frid... 😘

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 21:26:16 +020

Svar till Svenne.

Tack för ditt stöd, käre Svenne, och för att du troget, lydigt och frimodigt tjänar Herren! Jag är stolt över att ha dig till min bror ❤

Jag kan tillägga att jag själv för ett antal år sedan var djupt påverkad av liberalteologi. Då stod jag inte ut med sådana personer som jag sedan själv blev - dvs människor som älskar Jesus mer än allt annat 😍

Svara


Tomas N Tue, 18 Sep 2018 21:35:02 +020

Svar till Sanna.

Tack för ett väldigt viktigt och bra vittnesbörd. Det skall inte leda till att vi blir rädda,då det ju faktiskt förekommer det som är falskt.Att döma efter frukten är det vi måste göra,men det kan kräva uthållighet. Även urskiljningsförmåga och att våga lyssna till en liten tanke på ofrid om det är fruktan ,otro eller faktiskt en varning

De ledtrådar du skriver är mycket bra,Guds karaktär måste genomsyra det som kommer ifrån Gud.

Det är också väldigt viktigt att inte bli fördömd eller fördöma andra när andligt falskspel dyker upp. Vi människor har våra svagheter och det är bara så det är.

Vi får resa oss upp igen efter fall med Guds nåd och fortsätta vandringen

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 21:54:53 +020

Svar till Jessica.

Kära syster, jag önskar att jag hade fel, men jag har inte det! Jag kan inte ljuga, det märks oerhört tydligt hur det är med Tommy Lilja. Jag vet inte om det finns någon räddning för honom, med tanke på hans ansvar inför Gud och hur han leder människor i fördärvet - men för dig finns det räddning! ❤ Ta vara på den!!

Jag förstår att det känns konstigt att jag säger detta, när du uppskattar honom så mycket, och har gjort det en lång tid. Jag har själv fått omvärdera många förkunnare och läror som jag trott på. Och det ville jag inte först. Det var ingen människa som försökte övertyga mig, men Jesus ledde mig och visade det för mig.

Kom ihåg - har jag fel förlorar du ingenting på att pröva detta, men har jag rätt så kan du gå förlorad om du inte gör det. Om det verkligen är Jesus som vill att jag säger detta till dig - vill du inte lyssna då?

Även om en prövning av detta leder till att du förlorar mycket så kommer du vinna ENORMT mycket om det jag säger stämmer. Och jag säger dig, inför Gud, att det sanna evangeliet, och den verkliga kraften från Gud, är oerhört mycket större och mer underbar än någonting du kunnat uppleva med Tommy Liljas undervisning och förkunnelse.

Utan Guds kraft och beskydd hade jag inte levt idag, och kunnat säga detta till dig... Och jag talar sanning om det också - inför Gud.

Svara


Jessica Tue, 18 Sep 2018 22:19:38 +020

Svar till Malin.

Ingen av oss människor är utan fel och brister. Alla kan vi ta fel, profet eller icke profet! Jag förstår att du menar väl, men jag tror inte på det

Jag har varit frälst i 40 år och har lyssnat till en och annan predikant under åren. Har man träffat Tommy så vet man att han inte är någon villolärare! Att påstå att han leder människor i fördärvet är en mycket allvarlig anklagelse.

Svara


Jessica Tue, 18 Sep 2018 22:31:52 +020

Svar till Jessica.

Härmed avslutar jag mina kommentarer angående Tommy Lilja! Gå gärna in på PTL ministries och se vilket fantastiskt arbete han gör med kampanjer, barnbyar, och mycket mer!

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 22:41:42 +020

Svar till Jessica.

Jag håller med dig Jessica, du har rätt!

Malin menar egentligen väl men jag förstår att hon också är mycket starkt påverkad av trosrörelseskräckens förkunnare som ett flertal andra som ibland skriver härinne.

Nu vill jag istället varna de överdrivna varnarna!

De menar sig på allvar vara på väg till himmelen medan t.ex alla andra som älskar trosrörelsens syskon är på väg att gå evigt förlorade, och vilka man måste ta avstånd ifrån för att inte smittas av alla de onda falska villoläroandar som har smygit sig in från Kennetharna Copeland och Hagin m.fl.

Det här har faktiskt nästan blivit som en modern ny liten slags sidogren eller bildning inom kristenheten som ännu inte bildat ett nytt samfund, men kanhända är det på gång?

Lite nyjudaistliknande drag även om inte riktigt lika lagiskt, men alltså väldigt lika drag, och jag säger bara, pust, inte en gång till 🙉!!!!!!

Svara


Bengt Tue, 18 Sep 2018 22:50:20 +020

Hursomhelst finns det många falska profeter

Men även sanna och äkta

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 22:50:45 +020

Svar till Sanna.

Kära Sanna, tack för ditt viktiga och ödmjuka vittnesbörd, och tack än en gång för din uppmuntran, som gjorde mig mycket glad 💗 Mycket gott att höra om hur Herren har tränat dig för att upptäcka om något är fel, även om allt verkar bra.

Jag har inte så mycket kristen gemenskap för närvarande - av olika anledningar - och det känns ganska ensamt. Men det känns mycket gott att det finns brinnande systrar och bröder runt om i Sverige. En dag träffas vi kanske 😄 Gud välsigne dig rikligen!

1 Petrus 1:3-9, Jesaja kap 62, Jesaja kap 54 💗💕

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 22:56:57 +020

Jessica och Leif, jag älskar er, och Jesus älskar er!!!!! 😍💕💞💔😩 Var rädda om er! 💗

Svara


Leif Boman Tue, 18 Sep 2018 23:10:41 +020

Svar till Bengt.

Ja Bengt, det finns många både falska och sanna profeter, och vi bör inte blanda ihop dem!

De sanna förkunnar omvändelse från synd och Jesus Kristus som både Herre och Gud och enda möjliga vägen till Gud, de falska profeterna kan inte berätta denna avgörande sanning.

Detta har vi fått som rättesnöre att följa enligt Bibeln. Det finns dem som menar att endast detta inte skulle duga som rättesnöre, och då vill jag bara varna för ett nytt dike!

Guds Ord skall vara rättesnöret som absolut duger.

Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen. Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud, och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen. Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen. De är av världen och därför talar de vad som är av världen, och världen lyssnar till dem. Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss, den som inte är av Gud lyssnar inte till oss. Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande.

Johannes första brev 4:1‭-‬6

Den som inte vill lyssna till detta och väljer att förkasta dessa ord har alltså redan problem, låt det få bli en tankeställare som påminner om var vi befinner oss på vägen!

Svara


Malin Tue, 18 Sep 2018 23:42:02 +020

Svar till Bengt.

Amen! Saliga är de ödmjuka, ty de ska ärva jorden. Ur Bergspredikan.

Du är ödmjuk, och ett föredöme.

Frid❤

Svara


Leif Boman Wed, 19 Sep 2018 05:12:35 +020

Svar till Malin.

Älskar dig också Malin, och kan samtidigt lugna dig med att Jesus håller oss stadigt med sina sårmärkta händer.

Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

Romarbrevet 8:38‭-‬39

Glöm aldrig, och nu menar jag inte speciellt till dig utan till oss alla, att den äkta kärleken överskyler en myckenhet av synder som det så vackert stod i 1917 års översättning, vilket också betyder hälsa, läkedom och Herrens närvaro med bönesvar på alla de möjliga områden som kan kännas långt borta.

Och varen framför allt uthålliga i eder kärlek till varandra, ty »kärleken överskyler en myckenhet av synder».

1 Petrusbrevet 4:8

Jesu Kristi frid och rikliga välsignelser🙏

Svara


Malin Wed, 19 Sep 2018 08:30:23 +020

Svar till Leif Boman .

Käre Leif!

Du är verkligen djupt förblindad 😢 Om det inte fanns någon anledning till oro för din skull, så hade jag inte behövt varna. Men nu har jag gjort det flera gånger, och jag ber att Gud ska förbarma sig över dig. I övrigt släpper jag dig - jag har gjort vad jag har kunnat.

I Jakobs brev står det:

Mina bröder, om någon bland er kommer bort från sanningen och någon för honom tillbaka, så skall denne veta att den som återför en syndare från hans villoväg frälser hans själ från döden och överskyler många synder.

Jakobs brev 5:19-20

Svara


Bengt Wed, 19 Sep 2018 08:50:46 +020

Många av trosförkunnare talar inte om omvändelse

Och det är mycket allvarligt

Svara


Lasse Wed, 19 Sep 2018 08:55:10 +020

Svar till Leif Boman .

Du är min vän och jag släpper dig inte så länge jag finns kvar på denna Jord Leif :) Tacksam för dina och Rogers böner:) i min suicid kamp // LS

Svara


Leif Boman Wed, 19 Sep 2018 08:55:29 +020

Svar till Malin.

Du är riktigt rolig du Malin!

Men, faktum är att det inte är första gången jag har talat om att Jesu kärlek är det viktigaste med följande frukt varningar från en viss kategori av älskande syskon😂!

Sköt om dig syrran...

Svara


Leif Boman Wed, 19 Sep 2018 09:08:24 +020

Svar till Lasse.

Det känns tryggt med trofasta syskon som du Lasse!

Vi kämpar vidare, och vilar tålmodigt i Herrens kraft.

Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.

Romarbrevet 8:28

Det finns överraskningar bakom hörnet broder 👆 Ha en trevlig dag!

Jesu frid....

Svara


Katrina Wed, 19 Sep 2018 09:15:50 +020

Svar till Lasse. Jag be för dig också ❤️ 🙏🏻 💝

Svara


Jessica Wed, 19 Sep 2018 09:28:42 +020

Svar till Leif Boman .

Jag tror inte att du behöver ta åt dig av dessa kommentarer som är fullständigt vansinniga Leif! Jag har inte träffat dig personligen, men har skrivit på den här sidan i några år.

Det jag har läst ifrån dig i dina kommentarer visar att du är kärleksfull, klarsynt, och verkligen inte förblindad! Vi har inte alltid varit överens i en del mindre viktiga frågor, men jag är helt övertygad om att du är på väg till himlen!

Jag vet inte om Malin har träffat dig personligen. Att sitta och döma människor så här som man inte känner är helt enkelt inte seriöst. Visst kan man mena väl, men ändå blir allt så fel! Jag ville bara komma till ditt försvar Leif!

Svara


Lasse Wed, 19 Sep 2018 09:29:37 +020

Svar till Katrina.

Tack min älskade vän:) vi ber för varandra; ha en välsignad dag Katrina

Svara


Malin Wed, 19 Sep 2018 09:52:48 +020

Precis som det står i Bibeln kommer fler att bli räddade som är utanför kyrkorna, än de som idag är med i församlingar (ursprungligen inbjudna till festen).

Den falska väckelsen (som nog delvis redan pågår) samlar människor till meningslösa och farliga andliga orgier, som absolut inte kan frälsa någon, utan leder till att människor går evigt förlorade (om de inte blir räddade därifrån, vilket jag hoppas att en del kommer bli, i alla fall).

Det är avgörande att vara beredd på att Laglöshetens människa träder fram innan Jesus kommer tillbaka (2 Tess kap 2). De som tror på ett tidigt uppryckande, och helt avvisar tanken om villolära och falska profeter (i alla fall den som de själva blivit snärjda av), är riktigt illa ute!

Var beredda, vår älskade Herre Jesus kommer snart! Han sa, om sin återkomst: "Se till att ingen bedrar er" De som älskar Honom lyssnar till Hans röst! ❤

Svara


AnnMarie Wed, 19 Sep 2018 10:31:30 +020

Svar till Malin.

"Precis som det står i bibeln kommer fler att bli räddade som är utanför kyrkorna, än de som idag är med i församlingar"

Så har jag också tänkt då jag förstår att många upplever en falsk trygghet/säkerhet bara för att de tillbringar en del tid inom kyrkans väggar och tror allt är klart och att man inte behöver "arbeta på sin frälsning"

Svara


Leif Boman Wed, 19 Sep 2018 10:41:24 +020

Svar till Jessica.

Tack Jessica, jag vet också att vi har haft lite olika åsikter nångång, och det måste vi ju få ha syster, och jag tar inte dessa kommentarer från Malin på allvar utan vi ber bara vidare för våran syster som hamnat i klistret något.

Jag har också vandrat några år med Herren och mött en hel del syskon som jagat fel på alla överallt, de blir sällan nöjda och kallar alla andra för att vara blinda, de orkar sällan vara någon längre tid med andra syskon utan lämnar ofta för att söka det som skall vara bättre! Det jag märkt genom åren är att dessa syskon alltid får det jobbigt....

Jesu välsignelser och frid...

Svara


Bengt Wed, 19 Sep 2018 11:47:07 +020

Men när new age och österländsk religion

Blandas in i det som ska vara kristet blir

Det livsfarligt

Sådana sammanhang ska vi inte besöka alls

Svara


Malin Wed, 19 Sep 2018 11:57:06 +020

Svar till AnnMarie.

Jag har fått vittna en del, och dela ut evangelisationsbiblar, till människor som ännu inte är frälsta. Jag har inte fått se någon komma till tro ännu - men det finns en öppenhet och längtan efter Jesus som är mycket större än bland många vilseförda kristna...

Hemskt, men sant! Men underbart med alla dessa öppna och längtande hjärtan! ❤ Var gärna med och be att det ska bli en rik skörd!

Frid och nåd 🌸

Svara


AnnMarie Wed, 19 Sep 2018 12:24:24 +020

Ja det ska jag göra och så ber jag för min make och mina 4 barn som inte är frälsta och naturligtvis ber jag också för mina barnbarn!

Svara


Bengt Wed, 19 Sep 2018 13:09:51 +020

Hoppas dom hittar en tro framöver

Svara


Lasse Wed, 19 Sep 2018 13:26:37 +020

Svar till Leif Boman .

Jag tycker som dig i allt Leif och Katrina håller jag med ochså https://media.giphy.com/media/l0IyccEqUTO7xy9Ec/giphy.gif

Svara


Leif Boman Wed, 19 Sep 2018 14:33:27 +020

Svar till Lasse.

Du är verkligen unik i mina ögon Lasse, jag har nämligen aldrig mött någon som sagt så! Inte ens min mor eller fru håller med mig i allt😄

Tack brorsan, skönt med riktiga vänner!

Svara


Bengt Wed, 19 Sep 2018 15:02:45 +020

Vi kan tycka lite olika men vara vänner ändå

Svara


Malin Wed, 19 Sep 2018 15:34:31 +020

Svar till AnnMarie.

Tack AnnMarie❤

Min man (som har förföljt mig svårt) är bland den utlovade skörden. Jag ber att din familj blir frälst!!

Guds rika välsignelse💕

Svara


Bengt Wed, 19 Sep 2018 15:47:29 +020

Jag kan be för din familj också annmarie

Svara


Leif Boman Wed, 19 Sep 2018 15:48:40 +020

Svar till Bengt.

Ja, Bengt, det är så det borde vara, alla borde vara vänner men tyvärr så är det så att inte alla s.k kristna syskon vill det, utan väljer vänner efter eget behag och hur någon passar in i det egna tänket!

Tyvärr så är det alltså väldigt vanligt och inte alls något gudomligt!

Det många inte förstår är att även ett sådant beteende faktiskt kan stå i vägen för bönesvar, men!

Nu vet jag att detta inte alls handlar om dig, jag vet att du är en av dem som vill vara vän även om vi ser vissa saker ur olika perspektiv, Gud välsigne dig min broder och vän!

Jesu frid...

Svara


Roger T. W. Wed, 19 Sep 2018 16:34:33 +020

Svar till Bengt.

Bengt, några av oss tycker olika och förstår Bibeln på olika sätt, men vi vandrar tillsammans och ska be för varandra. Tack att du bad för mig och min hälsa. Det blir alltid bättre när jag ber med kärlek för någon annan än för mig själv.

Profet är jag inte, men jag har på känn att någonting är på gång i den andliga världen. Det är mycket jag inte förstår, men jag vet att Herren kommer till vår hjälp. Maranata, kom Herre.

Svara


Bengt Wed, 19 Sep 2018 17:29:00 +020

Detsamma Leif

Jag är ingen bråkmakare

Jag flyr hellre än fäktar

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 10:20:53 +020

Jesus har befallt oss att vi ska älska varandra. Och det är inte svårt att göra det när vi har Guds kärlek i oss. Då kan vi inte låta bli.

Precis som Jesus offrade sig för oss är vi kallade att utge oss för varandra. Vi ska betjäna varandra, stötta, uppmuntra, trösta, förmana och också tillrättavisa. Om någons vän är fast i en synd ska man (med Guds ledning) i kärlek förmana och tillrättavisa personen. Ser man att ens vän är djupt nere i t ex ett drogmissbruk måste man göra vad man kan för att varna och hjälpa - även om vännen blir arg, förorättad och hånfull. Ja även om vänskapen spricker. Annars är vänskapen ingenting värd, då är den bara tomma ord.

Jesus är den absolut trofaste vännen som har gått hela vägen för oss. Han dog för oss alla medan vi ännu var kvar i våra synder. Han blev hånad när han hängde på korset. Hans allra bästa vänner (lärjungarna) hade inte förmått stötta honom i hans svåraste stund av ångest inför sitt lidande. Han blev förrådd och förnekad av två av sina närmaste vänner. Trots allt detta förlät och älskade han in i det sista.

Jesus, som är Guds Son och själv Gud, ser in i våra hjärtan. Ser han att någon - troende eller inte troende - behöver bli räddad, så kallar han på personen och manar till omvändelse. Han säger inte - "min vän, fortsätt med din synd, det är ingen fara". Eller: "det är sant som du säger, du syndar inte, och du behöver inte oroa dig." Han säger istället sanningen, men i kärlek. Och det gör all skillnad i världen!

Jag vill ge er en låt med en av mina favoritlovsångsmusiker - Jeremy Riddle. Den heter "More than a friend" (Mer än en vän).

https://m.youtube.com/watch?v=CvuWzJ4vS5I

Jag visste det inte från början, men Jesus har under årens lopp visat mig att Jeremy Riddle är djupt involverad i en väldigt osund kristen församling i kaliforniska Redding i USA. Församlingen är mycket populär, och deras bibelskola är vad jag har förstått den som svenska kristna ungdomar oftast söker sig till.

Läran i församlingen är starkt framgångsteologisk, trosrörelseorienterad och präglad av läror som Latter Rain, Kingdom Now och herraväldesteologi. Huvudpastorn Bill Johnson har medverkat med texter (och själv skrivit böcker) i sådant som kan betecknas som ren New Age-litteratur.

Hans fru Beni Johnson m fl har tillsammans med bibelskoleelever ogenerat åkt till kända kristna förkunnares gravar och lagt sig på dem, för att suga upp deras "smörjelse" (det kallas "grave-sucking").

Det här är bara några exempel på vad som, tyvärr, händer i Bethel Church - som församlingen heter. Jag hoppas och ber att några i alla fall ska bli räddade därifrån. Jag hoppas att Jeremy Riddle och hans familj blir ibland dem. Trots all villolära har han gjort många Jesus-centrerade och bibliskt riktiga lovsånger, som är berörande. Jag har många gånger blivit välsignad, tröstad och uppmuntrad genom dem. Och när Jesus började visa mig sanningen om Bethel Church hösten 2011 fick det stor betydelse för min egen inblick i, och omvändelse från, många villoläror.

Var försiktiga, älskade bröder och systrar, låt varna er och varna andra! Frimodigheten, uthålligheten och kraften får ni från Herren. Jesaja 41:10

Jag önskar er alla Guds rika välsignelse och mäktiga beskydd

💕💞💑💞💗

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 12:05:59 +020

Ja betel Church är ju bland de värsta avarterna

Och tyvärr mycket populärt

Kanske för att det är som en stor show där

Många vill väl ha mer underhållning än

Det som är sunt

Svara


Jessica Thu, 20 Sep 2018 13:13:33 +020

Svar till Bengt.

Vad jag vet så är det ingen som har försvarat ”gravesucking” på den här bloggen. Och underhållning är nog inte de flesta ute efter när man går till en gudstjänst Då har man inte rätt motiv.

Förhoppningsvis går man dit med en förväntan om att få möta den uppståndne Jesus.

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 13:37:54 +020

Får hoppas det

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 13:47:10 +020

Svar till Bengt.

Ja, det tror jag också. Deras hemsida ser oerhört proffsig och snygg ut, men det som står där låter knappt kristet. Utan mer som New Age.

https://www.bethel.com

Bengt, jag tror att den uppgift Gud har för dig innebär en väktartjänst. Tveka inte att fortsätta varna, Herren är med dig! Och Hans kraft är så mycket större och mer underbar än kraften från onda och orena andar som bara kan få människor att ramla omkull och ligga och skaka - och åstadkomma spektakulära men falska tecken och under.

Gud välsigne dig i din uppgift!!

Psalm 108, psalm 113, Jesaja kap 62, Hesekiel kap 33.

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 13:52:04 +020

Svar till Bengt.

Jag menade - jag tror också att många går till Bethel Church och andra liknande ställen för att de vill ha underhållning istället för det som är sunt (som du skrev).

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 13:55:04 +020

Svar till Jessica.

Dessutom är inte gravesucking något som Bethel Church alls håller på med, utan det är mest s.k. falska profetjägare, åtminstone som jag har förstått det, som vinklat det hela och sprider sedan förtal över hela världen.

Det är alltså människor som själva vill framstå som någonslags Gudomliga experter som ofta ligger bakom detta spridande.

För den som är intresserad på riktigt finns t.ex Bill Johnsons egna personliga vittnesbörd om att detta inte alls är någon lära som förespråkas där borta utan några små udda engångsföreteelser av speciellt ungdomar som har blivit till att hela församlingen skulle hålla på så, alltså lögner som målats upp och förstorats upp av kritiker.

Så mycket av detta kan man alltså ta med en nypa salt. Jag säger därmed inte att det inte skulle finnas annat som kan vara bristfälligt men jag har återigen när jag granskat detta väldigt snabbt bara märkt hur saker om kristna syskon ständigt förvrängs av en ond andevärld.

Jesu frid...

Svara


Jessica Thu, 20 Sep 2018 14:03:52 +020

Svar till Leif Boman .

Tack för att du är så balanserad Leif! Man kan bli så fokuserad på det här med villoläror, falska profeter, etc så att man nästan letar efter det hela tiden

Man kan bli så kritisk att man blir blockerad och förlamad! Visst ska vi pröva allt, men det kritiska och misstänksamma kan uppfylla hela ens inre så man missar alla välsignelser!

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 14:36:34 +020

Svar till Jessica.

Javisst Jessica, visst skall vi pröva allt men vi bör inte bygga prövandet på Youtubeklipp och vad andra kritiker sprider genom nätet.

Det tråkiga är, att annars så trevliga syskon blir så påverkade och bundna av mycket lögner. Det blir hela tiden bara så mycket misstänkliggöranden mot allt och alla så att man ofta glömmer bort att prisa Gud, och man kan knappt längre alls glädjas med många syskon som får uppleva Andens kraft och frälsning... Tragiskt, jag har själv litegrann hamnat i denna fälla men håller på att jobba mig ur dessa bojor. Djävulen binder medan Jesus sätter oss fria. Vi skall kunna jubla med varandra.

Vi behöver inte ta del i allt men vi skall kunna glädjas med dem som jublar i Herren... Annars är något fel!

Jesu frid...

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 15:45:38 +020

Till de som vill lyssna och som tar Jesu ord på allvar: "Se till att ingen bedrar er" (Matteus 24:4)

Jag lägger här upp en kort film gjord av en man som heter Andrew Strom, som själv varit aktiv i många år i den karismatiska rörelsen - en kristen rörelse som tyvärr blivit så översvämmad av villolära och villoande att många människor nu tror att detta med att bli uppfylld av den helige Ande innebär att ligga på golvet och skaka, eller i värsta fall krypa på alla fyra och skälla som en hund...

I filmen finns tydliga bildbevis på att både Bill Johnson och hans fru Beni inte tar avstånd från "gravesucking" eller "gravesoaking" som det kanske också kallas. Ännu tydligare är dock kopplingen till New Age, genom undervisning signerad Bill Johnson och verksamhet som Beni Johnson ägnar sig åt (se filmen).

Här är filmen:

https://m.youtube.com/watch?v=6wKPjf1mjb8https://m.youtube.com/watch?v=6wKPjf1mjb8

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 16:39:14 +020

Det var just det här som Malin nu håller på med som jag skrev om strax innan. Hon har byggt sitt prövande på youtubeklipp som mycket väl kan vara från helt olika sammanhang och ord som är vinklade hur som helst.

Små filmklipp ihopsatta som man alltså inte ens vet från vilka samlingar de egentligen är hämtade och som skall verka skrämmande och avskräckande, och så för att ytterligare förstärka så tillägger man ofta att det handlar om skällande hundar, kundaliniandar och new age o.s.v.

Gå inte på sånt här utan lär er att pröva själva och inte efter vad andra tycker!

En kristen människa i Sverige behöver inte gå omkring och vara rädd för allt möjligt från Amerika och andra världsdelar som sådana här skrämselförkunnare håller på och sprider, utan vår Herre har redan övervunnit mörkrets makter och det kan vi vila trygga i.

Om vi skall bedöma någon så skall vi själva lyssna på den anklagades ord och i verkligheten se med våra egna ögon, förutan detta skall man inte alls hålla på och sprida något, det kommer tvärtom att visa sig vara onyttigt om man har spridit falsk information om syskon!

Kom ihåg det!

Jesu frid....

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 16:40:23 +020

Och om och när new age tar över är frågan

Om det verkligen är en kristen församling

Fortfarande

Och om dom är syskon

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 17:01:30 +020

Svar till Bengt.

New age demoner kan inte bekänna Jesus Kristus som Gud!

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 17:33:09 +020

Det är ju riktigt

Men många församlingar är ju ute på hal is

När man påverkas av osunt

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 17:35:14 +020

Många är inte medvetna om hur farliga vissa

Församlingar är

Och att man ska undvika dom

Men be mycket för dom däremot

Svara


Mikael Thu, 20 Sep 2018 17:58:18 +020

Kände att jag skulle skicka denna hälsning till dig Malin (Hesekiel 33:1-9)
Gud välsigne dig..

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 18:20:02 +020

Svar till Bengt.

Det farliga är inte bristfälliga kristna utan det att människor missar evigheten.. Det är bättre att folk kommer dit Jesus Kristus Guds Son predikas än inte alls!

Det vi skall varna för är läror och platser där inte Jesus Kristus predikas... Jag kan absolut t.ex fortfarande tycka att folk kan gå till både Svenska Kyrkan och Equmeniakyrkan för att lyssna till Guds Ord även om felaktigheter finns inom bägge samfunden. Trots allt är det Guds Ord som går ut där och det är Ordet som frälser den som ärligt söker.

Jag rekommenderar dock senare att söka starkare och fräschare gemenskaper om ledarskapet på platsen inte är Andedöpta...

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 18:31:29 +020

Svar till Bengt.

Det är helt riktigt det du skriver, Bengt! Låt Jesus leda dig genom den helige Ande, pröva allt mot Guds Ord och ge inte efter, oavsett vilket motstånd det blir.

Du är tapper och trogen din Herre, och det kan rädda många bröder och systrar som är i stor fara just nu.

Efesierbrevet 6:10-18, Judas brev v 17-25.

Guds rika välsignelse ❤

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 18:39:41 +020

Svar till Mikael.

Tack så mycket Mikael!

Jag har nog gjort så mycket jag har förmått nu...

Gud välsigne dig också!

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 18:51:24 +020

Kära bröder och systrar som älskar Jesus! ❤

Jag brukar inte ha möjlighet att skriva på sådana här forum eftersom jag är svag och utmattad och har fullt upp med min familj. Men jag fick lite tid i samband med att jag blev förkyld och sängliggandes i några dagar.

Tack för det stöd och den kärlek jag fått från flera av er! Jag har skrivit om det som jag känt att Herren manat mig till. Vi får se om jag har tid att skriva här igen framöver.

Var rädda om er, och håll er nära Jesus! 2 Tess kap 2, Joh Upp 3:7-13.

Herren välsigne er och bevare er! ❤

Svara


Katrina Thu, 20 Sep 2018 19:02:30 +020

Svar till Malin.

Tack för dina kloka ord du skrivit senaste tiden 💝 🙏🏼🙏🏼

GVD

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 19:03:51 +020

Men många sjuka läror och företeelser kan

Göra att folk går förlorade

Det är att leka med elden

Var rädd om dig också Malin

Tack för all uppmuntran

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 19:07:09 +020

Svar till Malin.

Just som Malin säger!

Pröva allt mot Guds Ord och inte mot ihopklippta Youtubeklipp.

Bibeln visar hur andar prövas, låt oss hålla oss till det och inte människors tycken! 🙄

Svara


Mikael Thu, 20 Sep 2018 19:14:45 +020

Tack Malin för allt bra du skrivit här,
Var rädd om dig♥️
Ville också säga att jag känt igen mig väldigt mycket i det du har berättat...
Skall be för dig och din familj syrran
Herren håller dig i sin hand
Psalm 23
Jesaja (40:29-31)

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 19:37:09 +020

Svar till Mikael.

Det är riktigt och rätt att vara vaken mot främmande läror men, det är inte rätt att slita isär syskon från varandra!

Här brister den självutnämnda väktarskaran. Man ser flisan men tyvärr inte bjälken!

En äkta väktare inom Guds rike gör allt för att vakta fåren och hålla dem tillsammans, inte till varje pris sprida ut dem vind för våg.. Men jag önskar er också hälsa och kraft.

Jesu frid...

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 19:50:37 +020

Men det är mycket allvarligt när man förför

Människor med villoläror

Dom som gör det behöver förmanas så

Att dom kan vända sig bort från lärorna

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 20:10:07 +020

Svar till Bengt.

Ja, men då behöver man t.ex först tala med dem enligt Bibelns instruktioner och inte börja med att sprida förtal över hela jorden bara för att någon har tyckt något och klippt ihop några enstaka Youtubeklipp!

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 20:25:21 +020

Katrina, Bengt, Mikael m fl:

💗😍💕💞💑💕😄

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 20:38:24 +020

Svar till Malin.

Gud välsigne dig också min syster😘😍🤩🙏

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 20:39:24 +020

Jo du kan ha rätt i det

Men att varna för läror i sig är kanske inte

Förtal

Paulus var ju noga med att varna för villoläror och förmana dom som hamnat

Snett i läran

Svara


Mikael W Thu, 20 Sep 2018 20:52:37 +020

Vad är en profet för något?

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 20:55:36 +020

Svar till Bengt.

Om det visar sig att det har ljugits om t.ex Bill Johnson så är det förtal och mycket allvarligt. Jag har inte någongång heller sagt att jag exakt vet vad han har sagt, predikat eller tänker, men!

Det jag är emot är just att många varnar för att någon annan sagt eller tycker si eller så och man menar sig vara en slags väktare! Man är som sagt ingen äkta väktare om man inte vädjar till Guds barn att älska varandra och att hålla ihop. Det säger jag mycket bestämt i Jesu namn och hoppas att de varnande verkligen förstod?

För mig är det oerhört enkelt med denna visshet att kunna se skillnad på dem som är egenutnämnda väktare eller äkta. En äkta gör allt för att kärleken skall bestå även under tuffare diskussioner, den oäkta hotar ganska snart med att du är på väg mot helvetet!

De menar ofta väl men är själva lurade! 😕

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 22:14:20 +020

Svar till Mikael W.

1. Jesus och Mose är profeter enligt Mose själv:

Mose har sagt: "En profet som är lik mig skall Herren er Gud låta träda fram åt er, ur era bröders krets. Lyssna till honom i allt vad han säger er."

(Apostlagärningarna 3:22)

2. Samuel i Bibeln är också ett väldigt bra och tydligt exempel av vad en profet är.

Det är någon som blir kallad av Gud till att vara Hans språkrör när det gäller att tala klara budskap från himmelen. Ett av vanliga saker som vi kan se t.ex genom Samuel är att ofta få säga obekväma saker till personer. Det första han fick i uppdrag var det svåra och jobbiga att meddela till Eli som var hans egen läromästare, att det skulle komma att gå mycket illa för både hans söner och kommande släkte. Det tog emot men, han sade och det blev!

Ibland fick de uppgiften att uttala Guds välsignelser men mycket ofta också Guds förbannelser. Välsignelserna är lätta att uttala för de allra flesta, det behöver man inte vara profet för att uttala, men motsatsen är oftast det som tydligare visar vem som är profet!

Jesu frid...

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 22:33:02 +020

Mycket bra skrivet, Leif! 👍 Läs mycket i Bibeln, det är verkligen Livets Bröd.

1 Tim 4:16, Efesierbrevet kap 4, Sefanja 3:17

Gud välsigne dig ❤

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 22:56:29 +020

Svar till Malin.

Tack Malin😍!

Jag skulle bara vilja tillägga att det finns lite mer om profeter och profetiskt tal.

Alla som tillhör Gud kan faktiskt på ett sätt profetera när vi samlas i Jesu namn enligt 1 Kor 14:31. Alla troende har ju Den Helige Ande.

Men sen finns det också vissa som Guds Ande utrustar speciellt enligt 1 Kor 12:10. Och då används några av Gud till ett helt folk, exempelvis idag "Birger Skoglund", andra på det mer personliga planet.

Sen behöver vi komma ihåg att varken de stora profeterna eller de mindre profeterna är mer eller mindre än någon annan i Guds ögon, alla är vi lika viktiga delar och har den utrustning och gåvor som Gud har gett var och en för att kroppen skall fungera.

Jesu frid...

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 22:58:34 +020

Jag gillar inte denna bill johnsson och hans

Läror

Men borde ändå be just för honom

Att han kommer rätt och lämnar allt osunt

Bakom sig

Svara


Leif Boman Thu, 20 Sep 2018 23:07:07 +020

Svar till Bengt.

Vilka är de osunda läror som du menar att du inte gillar av Bill Johnson? Och har du personligen hört honom predika så någonstans?

Eller är det sånt du har lärt dig tycka illa om genom vad andra sagt?

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 23:19:09 +020

Det är det senare

Men alla måste inte heller gilla just honom

Han har mycket osunt för sig tyvärr

Läromässigt

Trosförkunnelsen och torontoblessing

Och har sagt att man ska undvika att

Läsa så mycket i bibeln

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 23:20:56 +020

Däremot kan jag rekommendera en som

Heter Jerry potter

Det finns ju en del sunda förkunnare också

Svara


Mikael Thu, 20 Sep 2018 23:27:53 +020

Kära syskon♥️
Låt oss gå ner på våra knän och be för vårat land Sverige som befinner sig i mörker..
Mörka krafter försöker inta landet..
I dessa tider behöver vi verkligen mer än någonsin modiga kristna som vågar stå upp för sanningen och tala sanning...
Jesus sa, se till att ingen bedrar er, många kommer att i mitt namn o säga:jag är messias och skall bedra många många falska profeter skall träda fram och bedra många matteus 24....
vi lever verkligen i mycket allvarliga tider

Svara


Bengt Thu, 20 Sep 2018 23:36:23 +020

Du har verkligen rätt i det mikael

Svara


Malin Thu, 20 Sep 2018 23:42:34 +020

Svar till Mikael .

Tack Mikael 👍

För din uppmaning till oss alla, och för din uppmuntran och förbön. Jag blev glad 😄❤

Det var de rätta bibelorden du gav mig, Jesus vet hur jag känner mig och hur mycket jag kan tvivla på just detta.

Gud kommer att belöna dig, och alla som har hjälpt och hjälper mig. Jag är väldigt, väldigt sliten. Och jag har andra bröder och systrar som går igenom svåra prövningar.

Gud välsigne dig!! ☝🙏

Svara


Mikael Fri, 21 Sep 2018 00:00:14 +020

Länkar här en uppmuntrande sång till dig Malin https://youtu.be/sVGM5jRFzNc
Tack för uppmuntran♥️
Låt oss fortsätta kämpa trons goda kamp kära syster💕
Kom ihåg, du är inte ensam,Jesus har lovat att vara med dig intill tidens ände...
Vilken kämpe du är...
Gud välsigne dig med....

Svara


Johanna Fri, 21 Sep 2018 03:05:35 +020

Svar till Tomas N.

"Jag tror inte Gud hade tänkt att folk skulle bli på detta gränslösa sätt. Men oavsett det så är det enligt mig de politiskt drivna ideologierna som är med och formar det anikristliga globala riket nu och som vi inte skall gå i förbund med . Liberalism,extremfeminsism,hbtq,mångkulturalism/antirasism och miljörörelsen.

Alla dessa ideologier säger sig vara goda och vara grunden för ett modernt ,evolverat samhälle fritt från gamla patriarkala skavanker."
Håller helt med dig broder! Jag upplever att man försöker bygga ett nytt Babels torn globalt med hjälp av dessa politiska ideologier som kanske låter som goda idéer men är onda. Den svåraste att motbevisa och som flest förförs av är feminismen och miljörörelsen.

Svara


Anneli Bäcklund Fri, 21 Sep 2018 04:07:47 +020

Det här blir ett långt inlägg.

till Malin

Vilken kärlek och omsorg Du visar, fastän Du blir misstänkliggjord. Det Du skriver är absolut sant.

En äkta profet blir föraktad, förtalad, förlöjligad, förföljd av både anhöriga och församlingsmedlemmmar. Ja, även präster och pastorer kan sälla sig till den skaran.

Matt. 5 : 10 - 12

"Saliga äro de som lida förföljelse för rättfärdighets skull, ty dem hör himmelriket till.

Ja, saliga är Ni, när människorna för min skull smäda och förfölja er och sanningslöst säga allt ont om er.

Glädjens och fröjden er, ty er lön är stor i himmelen. Så förföljde man ju ock profeterna, som var före er".

till Sanna

Du, är också en sann, profet. Med ett passande namn.

till alla

Jag har följt denna sida, i ett antal år nu. Och har funnit att när somliga varnar för avarter inom kristenheten, och för villolärare, blir granskarna ofta beskyllda för att - underförstått - inte ha kärlek eller för att så split. Sanningen är emellertid den rakt motsatta !

Ger några Bibelord som kan passa in i sammanhanget.

Ords. 27 : 5

Bättre är öppen tillrättavisning

än kärlek, som hålles fördold.

Ps. 43 : 3

Sänd ditt ljus och din sanning, må de leda mig,

må de föra mig till ditt heliga berg och till dina boningar.

Ps. 51 : 8

Du har ju behag till sanning i hjärtegrunden,

så lär mig då vishet i mitt innersta.

Ps. 139 : 23, 24

Utrannsaka mig, Gud, och känn mitt hjärta;

pröva mig och känn mina tankar

och se till, om jag är stadd på en olycksväg,

och led mig på den eviga vägen.

Herren, alla apostlar inklusive Paulus, varnar oss mycket strängt, för att vi inte ska bli lurade av falska profeter och lärare. Och vi vet alla, vad Jesus börjar med, att säga när lärjungarna frågar honom om hans tillkommelse i den yttersta tiden.

Matt. 24 : 4, 5

"Se till, att ingen förvillar er".

Ty många skall komma under mitt namn och säga: 'Jag är Messias' och skall förvilla många".

Messias betyder ju den smorde. Falska profeter talar mycket om smörjelse och vill påskina att dom är smorda. Herren menar alltså att dom skall kalla sig själva för 'Den smorde' eller m a o den som har 'smörjelsen'.

Matt. 24 : 23-24, 26-27

"Om någon då säger till er: 'Se, här är Messias' eller: 'Där är han', så tro det icke.

Ty människor, som falskeligen säga sig vara Messias, skall uppstå, så ock falska profeter, och de skall göra stora tecken och under för att om möjligt förvilla jämväl de utvalda.

Därför, om man säger till er: 'Se, han är i öknen', så gå inte ditut, eller: 'Se, han är inne i huset', så tro det inte.

Ty såsom ljungelden, när den går ut från öster, syns ända till väster, så skall Människosonens tillkommelse vara."

Budskapet är

> vi skall stanna där vi är

> vi skall inte låta oss luras av "stora" mirakler. ( Jämför med Matt, 7 : 22, 23.)

> det är omöjligt att missa hans tillkommelse !!

Alla år jag varit troende har jag undrat över varför Herren varnar oss inför hans tillkommelse, eftersom hans ankomst skall vara så uppenbar som blixten, när den lyser upp hela himlavalvet. Hur, skulle man kunna missa det ? har jag undrat. Tills för några veckor sedan. Brukar följa några bibellärare som har gjort mycket research inom AI, Cern, HAARP, ( googla ), Ja, teknikens framsteg inom många områden som sällan avhandlas i kristna kretsar. Tekniken har gått framåt så mycket att numera kan man projicera bilder, figurer, hela städer, landskap på himmelen. Synligt.

Herren, uppenbarade för ett kort ögonblick, att man kommer iscensätta en FALSK uppryckelse genom att projicera den, på himlavalvet (!)

Därför, har han med förklaringen att hans tillkommelse kommer att vara så att säga solklar, eller som en ljungeld på himmelen. Och, vi skall inte heller luras iväg ifrån den plats vi befinner oss på, utan stanna där vi är. Hans, kraft är tillräcklig för att dra oss till honom !

Folk ( kristna ) kommer nämligen att springa till de platser där man ser människor ryckas upp till himlen, och vilja vara med. Man tror, att det är det riktiga uppryckandet, fastän INGEN blixt eller ljungeld syns på himmelen. Den kommer att vara mörk, under det falska uppryckandet.

Upplevde jag.

Pröva detta, under allvarlig bön.

Till sist - det är oerhört VIKTIGT att vi själva läser Bibeln regelbundet, och ber om Herrens uttydning och förklaring av sitt eget Ord. Sanningens Ande skall leda oss och lära oss allt.

Joh. 14 : 26, Joh. 15 : 26, Joh. 16 : 13

Ps. 119 : 18

Öppna mina ögon,

så att jag kan skåda

undren i din lag.

Aronitiska Välsignelsen

/ Anneli

Svara


Annelie Bäcklund Fri, 21 Sep 2018 04:11:45 +020

Det här blir ett långt inlägg.

till Malin

Vilken kärlek och omsorg Du visar, fastän Du blir misstänkliggjord. Det Du skriver är absolut sant.

En äkta profet blir föraktad, förtalad, förlöjligad, förföljd av både anhöriga och församlingsmedlemmmar. Ja, även präster och pastorer kan sälla sig till den skaran.

Matt. 5 : 10 - 12

"Saliga äro de som lida förföljelse för rättfärdighets skull, ty dem hör himmelriket till.

Ja, saliga är Ni, när människorna för min skull smäda och förfölja er och sanningslöst säga allt ont om er.

Glädjens och fröjden er, ty er lön är stor i himmelen. Så förföljde man ju ock profeterna, som var före er".

till Sanna

Du, är också en sann, profet. Med ett passande namn :-)

till alla

Jag har följt denna sida, i ett antal år nu. Och har funnit att när somliga varnar för avarter inom kristenheten, och för villolärare, blir granskarna ofta beskyllda för att - underförstått - inte ha kärlek eller för att så split. Sanningen är emellertid den rakt motsatta !

Några Bibelord som kan passa in i sammanhanget.

Ords. 27 : 5

Bättre är öppen tillrättavisning

än kärlek, som hålles fördold.

Ps. 43 : 3

Sänd ditt ljus och din sanning, må de leda mig,

må de föra mig till ditt heliga berg och till dina boningar.

Ps. 51 : 8

Du har ju behag till sanning i hjärtegrunden,

så lär mig då vishet i mitt innersta.

Ps. 139 : 23, 24

Utrannsaka mig, Gud, och känn mitt hjärta;

pröva mig och känn mina tankar

och se till, om jag är stadd på en olycksväg,

och led mig på den eviga vägen.

Herren, alla apostlar inklusive Paulus, varnar oss mycket strängt, för att vi inte ska bli lurade av falska profeter och lärare. Och vi vet alla, vad Jesus börjar med, att säga när lärjungarna frågar honom om hans tillkommelse i den yttersta tiden.

Matt. 24 : 4, 5

"Se till, att ingen förvillar er".

Ty många skall komma under mitt namn och säga: 'Jag är Messias' och skall förvilla många".

Messias betyder ju den smorde. Falska profeter talar mycket om smörjelse och vill påskina att dom är smorda. Herren menar alltså att dom skall kalla sig själva för 'Den smorde' eller m a o den som har 'smörjelsen'.

Matt. 24 : 23-24, 26-27

"Om någon då säger till er: 'Se, här är Messias' eller: 'Där är han', så tro det icke.

Ty människor, som falskeligen säga sig vara Messias, skall uppstå, så ock falska profeter, och de skall göra stora tecken och under för att om möjligt förvilla jämväl de utvalda.

Därför, om man säger till er: 'Se, han är i öknen', så gå inte ditut, eller: 'Se, han är inne i huset', så tro det inte.

Ty såsom ljungelden, när den går ut från öster, syns ända till väster, så skall Människosonens tillkommelse vara."

Budskapet är

> vi skall stanna där vi är

> vi skall inte låta oss luras av "stora" mirakler. ( Jämför med Matt, 7 : 22, 23.)

> det är omöjligt att missa hans tillkommelse !!

Alla år jag varit troende har jag undrat över varför Herren varnar oss inför hans tillkommelse, eftersom hans ankomst skall vara så uppenbar som blixten, när den lyser upp hela himlavalvet. Hur, skulle man kunna missa det ? har jag undrat. Tills för några veckor sedan. Brukar följa några bibellärare som har gjort mycket research inom AI, Cern, HAARP, ( googla ), Ja, teknikens framsteg inom många områden som sällan avhandlas i kristna kretsar. Tekniken har gått framåt så mycket att numera kan man projicera bilder, figurer, hela städer, landskap på himmelen. Synligt.

Herren, uppenbarade för ett kort ögonblick, att man kommer iscensätta en FALSK uppryckelse genom att projicera den, på himlavalvet (!)

Därför, har han med förklaringen att hans tillkommelse kommer att vara så att säga solklar, eller som en ljungeld på himmelen. Och, vi skall inte heller luras iväg ifrån den plats vi befinner oss på, utan stanna där vi är. Hans, kraft är tillräcklig för att dra oss till honom !

Folk ( kristna ) kommer nämligen att springa till de platser där man ser människor ryckas upp till himlen, och vilja vara med. Man tror, att det är det riktiga uppryckandet, fastän INGEN blixt eller ljungeld syns på himmelen. Den kommer att vara mörk, under det falska uppryckandet.

Upplevde jag.

Pröva detta, under allvarlig bön.

Till sist - det är oerhört VIKTIGT att vi själva läser Bibeln regelbundet, och ber om Herrens uttydning och förklaring av sitt eget Ord. Sanningens Ande skall leda oss och lära oss allt.

Joh. 14 : 26, Joh. 15 : 26, Joh. 16 : 13

Ps. 119 : 18

Öppna mina ögon,

så att jag kan skåda

undren i din lag.

Aronitiska Välsignelsen

/ Anneli

Svara


Annelie Bäcklund Fri, 21 Sep 2018 04:15:47 +020

Usch, redigeringen blev inte alls, som jag ville

/ Anneli

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 05:25:22 +020

Svar till Bengt.

Hur vet du att han har sagt att man skall undvika att läsa Bibeln?

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 06:04:05 +020

Svar till Annelie Bäcklund.

Och Annelie, det var trevligt att se att du fortfarande lever. Det var ett tag sedan jag såg ditt namn. Du har också bra tankegångar på många sätt, speciellt då att vi skall hålla oss till Guds Ord, fantastiskt och jättebra, mitt i prick, det är just det vi skall hålla oss till!

Så, blanda inte in för mycket Youtube och google älskade syster!

Jag är själv en som inte alls köper den lättvindiga framgångsteologin som tyvärr mycket kommit hit genom s.k "hollywoodpredikanter" från Amerika. USA kommer snart att gå under och vi följer tyvärr efter "storebror" med stora kliv.

Den som däremot inte tillhörde den kategorin och var en som hade något gott med sig därifrån var David Wilkerson, men inte ville man gärna lyssna till hans starka ord om Sveriges situation.

Sveriges kristenhet och land lever i en tid av lättja just tack vare mycket just från Amerika. Vi tar efter dem i väldigt mycket och det bättre vore om vi låter dem vara där borta på andra sidan och själva koncentrerade oss på Jesus, Bibeln och hur vi kunde hjälpa varandra till att växa och mogna.

Jesu frid...

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 08:01:49 +020

Svar till Mikael.

Tack för din uppmuntran och den fina sången, käre bror! ❤

Jag hade inte levt idag om inte Gud hade bevarat mig. Jag blev så hårt förföljd av min familj ett tag att det hade kunnat leda till svår depression och självmord om inte Jesus burit mig...

När jag var gravid med mitt yngsta barn (som nu är snart sju år) var min man så arg på mig pga min tro och den kallelse jag upplevde att jag några gånger var rädd att min man skulle tappa kontrollen och slå mig, ja slå ihjäl mig... Han är svensk och ateist, inte muslim...

Men min man (som inte förstår vad han har gjort) har omvänt sig mycket. Idag kan jag tillrättavisa honom (jag måste ibland!) och han kan omvända sig. Han vill göra det som är rätt och kärleksfullt, men han vill inte höra talas om Jesus.

Jag har några få trofasta vänner omkring mig, som har stöttat mig genom många svåra prövningar. De är själva hårt prövade...

Jesus har lovat att hela min familj ska bli frälst, och att vi ska arbeta tillsammans med att gå ut med evangeliet. Jag tror att min man kommer bli en mycket hängiven kristen. Han är lite som Paulus...

Det kommer en sann väckelse - det är skörden av vetet. Men den falska väckelsen kommer först, och den innehåller också sådana inslag som kan lura även de som är ganska vaksamma. Pröva verkligen allt!!

Guds rika välsignelse❤

Svara


Mikael Fri, 21 Sep 2018 09:08:50 +020

Du har verkligen fått utstå väldigt mycket Malin😥
Det du berättar grep verkligen tag i mig,känner igen mig i din berättelse...
Har själv under flera år varit utsatt för förföljelse från både familj, vänner samt kristna syskon som både har förtalat,spridit lögner om mig och min familj, vilket har lett till att min fru har fått utmattning samt även andra hälsoproblem..
Är också väldigt ensamma,är ej med i nån församling för tillfället men går i bland på möten dit den helige Ande leder oss att gå till... Har även vi några trofasta vänner som funnits där hela tiden,även dom är också hårt prövade... O precis som du sa så Hade jag inte klarat detta om inte Jesus Kristus min konung och min frälsare varit med mig genom allt♥️
Starkt av dig att stå kvar tycker jag efter allt du gått igenom kära syster, många av våra vänner o syskon i Kristus har tyvärr separerat😥
Håll ut, bönesvaret kommer..
Du och hela ditt hus skall bli frälst♥️😀

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 09:18:46 +020

Jag hoppas att han inte sagt det

Hursomhelst undviker jag bethel Church

Och bill johnsson

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 09:45:32 +020

Svar till Bengt.

Du hoppas att han inte har sagt det?

Alltså vet du ju inte, men ändå spred du ju nyss över hela världen att han har sagt så?

Det är just det jag menar som inte är alls nyttigt för dig Bengt! Att sprida en massa saker om kristna syskon som man bara anar pga att andra har tyckt och sagt. Sluta sprid sånt du personligen inte vet, då blir det bättre för både dig och oss alla.

Detta säger jag inte för att jag är emot dig broder och tycker om allt som kommer från amerika och andra håll i världen utan för att Gud har omsorg om dig. De som uppmuntrar dig till att fortsätta sprida sånt du själv inte vet om det är sant eller ej gör absolut inget Gudomligt eller profetiskt genom att dela sina ovisa råd och felaktiga uppmuntran.

Lyssna hellre till de röster som uppmanar dig till att endast sprida sådana sanningar som du personligen vet och känner till. Då lovar jag att det kommer att bli mycket bättre för dig själv och de dina på många områden broder.

Jesu frid...

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 10:29:57 +020

Svar till Bengt.

Bengt, käre broder i Herren❤

Lyssna INTE på Leif (eller andra som delar hans inställning) när han försöker hindra dig från att stå fast i din väktartjänst. Du gör inget fel alls!

Ignorera honom när han skriver sådant som han gjorde nyss. Låt dig inte dras ner. Men behandla honom annars med kärlek och respekt ❤

Josua 1:9, Jakob 5:19-20, Judas v 17-23, Matteus 5:10-12

Håll ut och var tapper! Jag ber för dig ❤

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 10:35:25 +020

Tack för din uppmuntran Malin

Frågan är ju också var gränsen går för

Att vara trossyskon

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 10:37:02 +020

Svar till Leif Boman .

Käre Leif!

Du lever inte som du lär, när det gäller brödrakärleken. Låt nu Bengt, mig och andra vara, och följ din egen uppmaning att fokusera på Jesus och att läsa Bibeln. Det kommer att göra dig mycket gott ❤

Matteus 7:1-5, 13-29, ps 23 ❤

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 11:02:33 +020

Svar till Mikael.

Käre Mikael❤

Tack för ditt svar, din uppmuntran, din medkänsla och ditt starka vittnesbörd!! Det känns som att du är min tvillingbror💑

Så otroligt tufft det ni fått vara med om! 😩 Jag är övertygad om att du och din fru får utstå detta för att ni har en mycket viktig tjänst för Herren (och även de vänner ni har omkring er). Liksom din fru är jag utmattad/utbränd... Hälsa henne så väldigt mycket från mig, om du vill! 😍

Jag skulle väldigt gärna vilja få ytterligare kontakt med dig och din fru, om ni upplever att det är Guds vilja. I vilken del av Sverige bor ni? Jag bor en bit utanför Göteborg.

Jag vill ge dig en sång!

https://m.youtube.com/watch?v=g2pcWy6iy84

Jesus älskar dig, och Hans kärlek lyser genom dig! Sefanja 3:17.

Jag är mycket glad för dig, min bror ❤

Svara


Mikael Fri, 21 Sep 2018 11:17:09 +020

Tack malin för din uppmuntran och härlig sång♥️
Jag är mycket glad för dig också kära syster🙂
Självklart kan vi ha ytterligare kontakt med varandra👍🙂
Vi bor lite utanför gävle♥️

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 11:30:07 +020

Svar till Mikael.

Tack Mikael!

Vad glad jag blir 😄 Synd att vi bor så långt ifrån varandra, men vi kommer säkert att få träffas, och arbeta tillsammans för Guds rike, längre fram. Det är jag tämligen förvissad om.

Skulle vi kunna börja ha kontakt via mail? Vill du ha min adress?

Svara


Mikael Fri, 21 Sep 2018 11:44:28 +020

Gärna🙂👍♥️
Jag är övertygad om att Herren kommer leda oss så vi kan träffas och få tjäna honom tillsammans😀
Jätteglad att jag fick kontakt med dig här syster😀
Känner verkligen att det är Guds vilja♥️

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 11:48:54 +020

Svar till Bengt.

Varsågod Bengt!😊

När någon avfallit väldigt mycket från tron (eller kanske aldrig blivit frälst på riktigt - så var det för mig tills för ett antal år sedan) så är den i det skedet inte ett trossyskon.

Det är avgörande om man verkligen har Guds Ande, och inte längre lever efter köttet (syndanaturen).

"Ni däremot lever inte efter köttet utan efter Anden, eftersom Guds Ande bor i er. Den som inte har Kristi Ande tillhör inte honom."

Romarbrevet 8:9

Broderskärleken är en mycket tydlig frukt som måste finnas där. Om någon säger sig vara kristen men är hård, hånfull och elak mot sina trossyskon (inte detsamma som sträng tillrättavisning i kärlek) - även om det bara sker ibland - då känner inte den personen Gud. 1 Johannes 4:19-21.

Svara


Jessica Fri, 21 Sep 2018 11:52:49 +020

Svar till Malin.

Snälla Malin! Vi ska väl inte ”ignorera” varandra som syskon? Vi måste väl kunna tala med varandra? Vi ska väl inte bara ha en trevlig ton så länge vi får medhåll i allt?

Jag har skrivit på den här sidan i många år, och alla har inte alltid en sån kärleksfull ton som Leif Boman! Han är aldrig ute efter att bråka. Han har en trevlig ton även om han får mothugg! Och han är inte förblindad och på väg mot någonting annat än himmelen! Vi måste kunna rannsaka oss själva var och en! Ingen av oss är ofelbar, profet eller icke profet!

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 11:55:44 +020

Svar till Mikael.

Amen, halleluja!! 😄😍 Vilken oväntad gåva från Herren! 💕 Fast jag har bett Honom om mer kontakt med sant troende kristna 😀

Du kan skriva till mig på: malin.fagerlind@gmail.com

(det får andra göra också, som vill ha mer kontakt med mig ❤)

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 12:04:31 +020

Svar till Jessica.

Kära Jessica!

Läs Judas brev ❤

Var rädd om dig, och håll dig nära Jesus. Läs mycket i Bibeln!

Guds välsignelse! ❤

Svara


Mikael Fri, 21 Sep 2018 12:09:05 +020

Tack malin👍🙂
Har skickat min adress till din mail nu🙂
Gud välsigne dig♥️

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 12:13:32 +020

Svar till Annelie Bäcklund.

Kära syster i Herren!❤

STORT TACK för ditt långa och viktiga (och snyggt redigerade!!) inlägg, och för all din uppmuntran till mig 💕💗💞

Du är ledd av Herren, och en trofast tjänarinna 😄😍

Hinner tyvärr inte skriva mer just nu, men jag kan återkomma. Om du vill ha mer kontakt med mig får du jättegärna skriva till mig på: malin.fagerlind@gmail.com

En sång till dig:

https://m.youtube.com/watch?v=g2pcWy6iy84

Gud välsigne dig rikligen!! 💗

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 12:22:36 +020

Svar till Jessica.

Att uppmuntra syskon till att fortsätta sprida sånt som man inte ens vet vara sanning, så som Malin och några andra just nu gör kommer ju inte bära någon god frukt varken i deras eller andra syskons liv, vilket jag tycker är oerhört tragiskt.

Den som menar sig följa Jesus behöver verkligen kunna förstå sådana här enkla skillnader på sant och falskt, och att det jag säger endast handlar om att hjälpa och inte stjälpa.

Men det är många ggr svårt för dem man vill vägleda att förstå att jag endast önskar dem välgång. Tack ändå Jessica för förståelsen och ditt stöd.

Jesu frid...

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 12:26:07 +020

Det är ju många förkunnare som börjat i

Anden och slutat i köttet

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 12:44:29 +020

Svar till Bengt.

Nu får du själv avgöra Bengt, om du vill följa Malins råd med att fortsätta sprida sånt du inte med säkerhet är sant. Detta kommer inte från Herrens Ande utan har en upprorisk bakgrund.

Jag tar nu ändå och följer Malins råd med att låta henne och dem som följer i dessa upproriska fotspår att vara för denna gång.

Ett litet tips till bara. Allt lidande hos kristna syskon handlar inte om förföljelse för Jesu namns skull utan drabbar pga upproriskhet och högmod...

Vi behöver vandra i kärlek, ödmjukhet och respekt mot Guds Ord och varandra....

Jesu frid...

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 15:11:02 +020

Jo vi ska ju älska alla människor

Även om vi inte kan älska allt dom gör

Och allt dom står för

Det står ju att det ska komma många falska

Läror den sista tiden

Och det har det ju gjort och gör

Ibland kan ord stå mot ord också

Någon har sagt någonting men vill sen

Inte stå för det

Det ingår ju i kärleken att vi ska varna för

Det som är osunt och sjukt

Eller hur ?

Den Helige Ande kan ju och vill ju också

Visa för oss vad som är sunt eller ej

Ge oss vägledning

Liksom bibeln

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 17:35:21 +020

Svar till Bengt.

Det ingår ju i kärleken att vi ska varna för

Det som är osunt och sjukt

Eller hur ?

Just därför har jag varnat för att en kristen inte skall sprida lögner!

Svara


Annelie Bäcklund Fri, 21 Sep 2018 18:27:56 +020

T A C K, Leif Boman för hälsningen.

T A C K, Malin !!! Har sparat Din mejladr. Kommer absolut att kontakta Dig ...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Några spridda tankar och Bibelord om profeterna:

Guds äkta profeter blev dödade av sina egna, sitt eget folk. Matt. 23 29 - 37

Herren säger i Matt. 10 : 41

"Den som tager emot en profet, därför att det är en profet, han skall få en profets lön."

Han säger också att om lärjungarna eller deras ord inte blir mottagna, skall dom skudda stoftet av sina fötter. Matt. 10 : 14

Den som tar emot en profet, kommer att få dela allt, som Herren har gett och undervisat profeten iom. Tyvärr, har dom flesta kristna ingen aning om, hur noggrann Herren är. Dom flesta prövar heller inte det en profet frambär. Ofta därför att det kommer "från fel håll". Det finns mycket prestige bland Guds folk. Profeterna är förföljda av Isebels ande, som vill döda profeterna. Helst, redan i moderlivet.

Beträffande profetord om valet - sök på nätet.

Birger Skoglund, Ingemar Helmner och Lars Enarson, har fått budskap av Herren.

Aronitiska Välsignelsen

/ Anneli

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 20:18:06 +020

Men ibland är det ju sanningar som uppenbarats om vissa rörelser och församlingar

Svara


Malin Fri, 21 Sep 2018 21:46:52 +020

Kära syskon i Herren! (gäller alla som vill lyssna, och ingen behöver känna sig exkluderad)

Ni får själva bedöma om det är så, som skrivits om bland annat/främst om mig - ifall jag drivs av upproriskhet och högmod och är positiv till att lögner sprids.

Om jag uttryckt mig olämpligt på något sätt mot någon så ber jag om förlåtelse! Och om jag brustit i någon detalj när det gäller felaktigheter som en förkunnare ska ha uttryckt (det verkar handla om ifall Bill Johnson verkligen har sagt att man inte ska läsa Bibeln så mycket) - så ber jag om förlåtelse för det också.

Till de som vill bilda sig en egen uppfattning säger jag - ta själva reda på information om, och be om Guds ledning och urskiljning, ifall t ex Bill Johnson och Tommy Lilja är villolärare. Pröva deras undervisning (finns upplagt av deras egna ministries/församlingar på internet, och i bokform). Pröva mot Guds Ord!

Matteus 7:13-29

Om någon vill ha ytterligare kontakt, i en kärleksfull och respektfull ton, så får du/ni gärna maila mig på: malin.fagerlind@gmail.com

Gud välsigne er! 💗💕

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 22:15:38 +020

Svar till Malin.

Jag vill svara på ditt inlägg även om jag nu hade tänkt avsluta denna dialog. Jag gör det för att jag förstår att det förmodligen på flera håll missuppfattas vad jag säger, också mellan oss Malin.

Jag har inte sagt att de varken har rätt eller fel vad gäller Bill och Tommy. Jag har förstås en egen uppfattning men det är en helt annan sak och det är inte det mina inlägg har handlat om.

Du skriver mycket bra och fint denna gång Malin som uppmanar alla till att själv söka fakta. Det köper jag, att man själv granskar vad undervisningen handlar om? Om man då i det läget ser faror är det helt korrekt att varna andra. Det jag varnar om är dem som endast bygger sin uppfattning på vad andra säger och sedan sprider saker om någon utan att själv har granskat det hela. Det kan sluta illa!

Det är det som sedan kan bli lögner eftersom du inte då vet om det är sant eller ej det du sprider, du bara anar att det kan vara rätt och skickar ut information om en syster eller broder på din känsla! 🙄

Att däremot själv granska deras egen undervisning och sedan sprida är helt korrekt men inte att sprida för att man sett något filmklipp och för att någon annan tycker si eller så.

Jag vet inte om du heller denna gång förstår riktigt vad jag menar, tidigare har du inte gjort det, och många som varnar förstår inte varför jag argumenterar emot i vissa fall.

Jesu frid syster...

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 22:36:36 +020

Men vissa filmklipp är så uppenbara

Visar så klart att något osunt pågår

Svara


Mikael W Fri, 21 Sep 2018 22:38:11 +020

Hur står Guds församlings andliga läge i Sverige idag? Vad ska ske och hända i Sverige? Vad finns det för en utväg och vad ska Guds folk göra?

Jag tror nog att kommentarerna i den här tråden avviker något från vad artikeln handlade om. Citatet ovan, från artikeln, tar upp viktiga frågor som bör diskuteras på ett moget sätt

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 22:38:31 +020

Sen

Det finns profeter

Kanske fler än vi vet om

Ska det inte finnas en i varje församling

Egentligen

Svara


Bengt Fri, 21 Sep 2018 22:40:46 +020

Du har helt rätt i det Mikael W

Det viktiga är ju också.att vi.vet vad en.

Profet är

Svara


Jessica Fri, 21 Sep 2018 22:49:56 +020

Svar till Bengt.

Ja Bengt! Man är ju ingen profet bara för att man skriver lite kommentarer här!

Svara


Annelie Bäcklund Fri, 21 Sep 2018 23:09:43 +020

Oj, oj, oj Kära Malin

Du har absolut INGET att be om förlåtelse för. Dina inlägg har andats en stor Omsorg och stor Kärlek.

Vissa har inte tagit emot varken Dig, eller Dina ord. Så - gå vidare, innan Du blir sårad.

Du skall inte lägga Dig platt, eller kräla i stoftet. HERREN är med Dig, Du tappra stridskvinna !

Var stark, var stark !

Jes. 54 : 14, 15

Aronitiska ...

/ Anneli

P.S.

"Den som har öron hör, vad Anden säger i församlingarna"

Svara


Lasse Fri, 21 Sep 2018 23:25:50 +020

Svar till Jessica.

Det har du rätt i Jessica💝1 Samuelsboken 3 samt Jeremia 23:16:32 säger en hel del! Har hört så många som säger så säger Herren sen hände inget av det som sades😶 tror man får ta det försiktigt med många. Det profeterna sa i gamla testamentet gick alltid i uppfyllelse 🙏 ska leta upp en sång som talar 💖 sov gott om du ser detta ikväll😴

Svara


Lasse Fri, 21 Sep 2018 23:26:59 +020

Svar till Jessica.

https://youtu.be/9sXWbHCLUFc

Svara


Mikael W Fri, 21 Sep 2018 23:33:58 +020

Är man trött, och har haft det tufft en tid. Kanske lite för mycket jobb och lite för mycket stress, eller man kanske inte mår så bra till kropp och själ.

Har du det så? Du ska få ett tips av mig:

Gå och lägg dig och sov, istället för att skriva på den här bloggen. Ta gärna en lång sovmorgon

Svara


Lasse Fri, 21 Sep 2018 23:36:43 +020

Svar till Leif Boman . Hur att det inte är min sak att dömma, det hade bara blivit fel 😥 bara Gud dömmer rättvist, skulle människor kunnat dömt mig hade jag nog brunnit längst ner i hel.....😨 Tror du inte det Leif 💟

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 23:52:04 +020

Svar till Lasse.

Ja du Lasse, hade människor även här på bloggen fått makten att döma mig så hade vi förmodligen redan badat tillsammans i den svettiga sjön😰

Tack och lov är det vår älskade Jesus som friköpt oss ifrån den domen broder, vi behöver inte ängslas mer utan kan prisa vår ljuvliga Herre och Gud vareviga dag!

Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand. Jag och Fadern är ett."

Joh 10:27‭-‬30

Sov sött🤩

Svara


Lasse Fri, 21 Sep 2018 23:53:32 +020

Svar till Malin.

Vill dela en sång med dig Malin 💝 som betyder mycket för mig 🙏 https://youtu.be/c4mPFFrZH7Mhttps://youtu.be/c4mPFFrZH7M önskar dig en god nattsömn 😴

Svara


Lasse Fri, 21 Sep 2018 23:55:25 +020

Svar till Malin.

https://youtu.be/c4mPFFrZH7M

Svara


Lasse Fri, 21 Sep 2018 23:59:23 +020

Svar till Leif Boman .

Sov gott Leif 💟 hoppas du tyckte om sången jag tycker hon känns äkta och lyfter fram Jesus i sin sång 🙏

Svara


Leif Boman Fri, 21 Sep 2018 23:59:58 +020

Svar till Malin.

Du gör gott i att bevara den ödmjuka tonen du visade nu i slutet Malin. Det är mycket effektivare att varna med den tonen än med den kyliga och stolta som Anneli rekommenderar.

Det är mycket lättare att vinna gehör med sådan attityd, så behåll den syster... 😘

Svara


Leif Boman Sat, 22 Sep 2018 00:07:56 +020

Svar till Lasse.

Vet inte vilken sång du menar🤔?

Svara


Lasse Sat, 22 Sep 2018 00:12:01 +020

Svar till Leif Boman .

https://youtu.be/mv4LRl2KI2M. Förlåt glömde att klistra in den 😉

Svara


Leif Boman Sat, 22 Sep 2018 07:43:55 +020

Svar till Lasse.

Visst är hon äkta, men sen är jag personligen ärligt talat inte så jättemycket för det engelska och egentligen inte någonting som kommer från over there, utan håller mig helst till det svenska och nordiska utan att vara någonslags nationalistisk av något slag, men det finns anledning!

Själv tycker jag att vi inom kristenheten skulle uppmuntra mer till den egna självgjorda och lokala musiken än allt som bara väller in genom modern teknik eftersom jag själv är musiker och genom åren har sett hur alla möjliga kristna musikanter kvävs och hamnar i någonslags apastiskhet och utanförskap i församlingar på många håll.

Det är väldigt mycket så idag att det importeras och kopieras lovsånger på löpande band istället för att uppmuntra dem på lokal nivå med musikaliska gåvor att producera det Gud vill. Gud vill att alla med gåvor på heligt rent och enkelt sätt skall få vara med och vara levande kanaler för Hans Ande på varje plats. Detta fungerar tyvärr väldigt dåligt idag enligt mig, dels just pga massimporten genom modern teknik.

Nu menar jag inte alls att det är fel att njuta av och bli uppbyggd och uppmuntrad av det som finns på nätet heller, inte alls, utan det jag vill belysa är bara ett lite annat perspektiv från en musiker som kanske inte alla tänker på!

Jodå broder, hon gör det fantastiskt bra i sin lovsång till Herren!

Jesu frid...

Svara


Lasse Sat, 22 Sep 2018 09:06:01 +020

Svar till Leif Boman . Så är det Leif☝ jag tycker själv det är bättre med svensk text och lovsång i lokala församlingar 💝 ville bara visa att man kan inte dra alla över en kam i något sammanhang 🙏😉

Svara


Jessica Sat, 22 Sep 2018 09:21:32 +020

Svar till Lasse.

Tack så mycket Lasse❤️

Svara


Leif Boman Sat, 22 Sep 2018 09:46:39 +020

Svar till Lasse.

Jag förstår absolut din tanke, och då passade jag på lite samtidigt med detta som inte talas om så mycket!

Anden skulle kunna berätta och verka till mycket mer liv än vad som tillåtits idag genom alla dessa musikanter som tystats ner.

Sen gäller förstås samma sak på många andra gåvors områden, det profetiska talet t.ex som Paulus uppmanar till tillåts väldigt sällan i gudstjänster numer utan samma "elittalare" står och håller låda år ut och år in?

Så var inte Guds tanke! 😳

Svara


Tomas N Sat, 22 Sep 2018 12:24:32 +020

Det här med Bethel Church/Bill Johnson och andra ministries som är del av den karismatiska delen av kyrkan är ingen lätt fråga.

Efter att ha både personliga erfarenheter och ha studerat innehåll och böcker från Bill Johnson så finns det verkligen en hel del som kan ifrågasättas och jag vill ge alla som känner sig tveksamma till det som kommer därifrån en uppmuntran att våga gå på den magkänslan.

Å andra sidan så ser jag brister hos väktare och en fariseisk mentalitet ,som leder till att frågan ställs som följer.

Vem arbetar för Guds rike i lärjungakallelse och vem bryr sig om människor och ber för de sjuka. Vem har en passion för Guds rikes utbredande och vem har vförstått Guds rike till fullo och vem kan tyda och förstå alla profetiska uttydanden och andliga skeenden?

Kritik skall göras efter bibelns regler om respekt för människor. Likaså så tror jag Gud vill ställa en fråga till alla som kan bibeln bättre än Bethel Church,men lever på ett sätt där Israel och uppryckelsen tar för stor plats och lärjungabefallningen har hamnat i skymundan.

Kanske skall vi alla våga släppa taget lite och dra oss närmare Jesus . Om Bethel Church har tveksamma inslag så skall man hantera det på ett bra sätt ,men det är verkligen inte lätt.

När det gäller trosrörelsen så tror jag verkligen tiden och Guds trofasthet har sållat ut det som inte bestod provet. Åtminstone delvis och då är det ett bra exempel på att det går genom uthållighet och vishet att bevara det goda och förkasta det dåliga inom Guds församling så att man inte tillämpar GT,s metoder med stening och fördömelse

Svara


Mikael W Sat, 22 Sep 2018 22:03:16 +020

Nedan summerar jag den här Profet-tråden

Summering

Del 1 (av 1)

Det är väldigt uppenbart hur splittringens ande påverkar Kristna, och gör sitt yttersta i att kila in sig mellan olika Kristna för att så splittring genom att såra. Den är lika lömsk som dess herre, och den finns inte bara på den här bloggen utan även i församlingarna. Kärlek är ända motmedlet. Gud är kärlek

Svara


Tomas N Sat, 22 Sep 2018 22:38:42 +020

Svar till Mikael W.

Det finns en splittring absolut och vår fiende är verksam att underblåsa de från och existerande skillnaderna. Men vi är ansvariga själva att inte så splittring,vilket ju Herren hatar (ordspråksboken)

Kärlek översikter många synder och är ett bud som vi är beställda att hålla.

Men vi är också uppmanade att förstå och växa i kunskap,så det är också ett område där vi förväntas att växa. Okunskap och felaktiga läror är ju också en grund till konflikter om man skall hålla sig till att Krist kropp faktiskt har ett pågående uppdrag och där vi uppmanas att sporra och utmana varandra.

Kanske inte alltid kan göras på en blogg,men det behöver göras.

Om man reflekterar över vilka olika trosinriktningar som möts här tycker jag det fungerar ganska bra.

Det bästa vore om alla kunde fortsätta att lära sig vartefter och lägga ned sådant som är ofullkomligt och ibland rent bristfälligt.

Svara


Mikael W Sat, 22 Sep 2018 23:18:10 +020

Svar till Tomas N.

Stort tack Tomas N. Det du skriver är mycket bra, och jag bugar mig inför dina kloka ord.

Du är sannerligen en klippa att luta sig emot när det blåser (och jag försöker inte vara ironisk)

Svara


Jessica Sat, 22 Sep 2018 23:55:31 +020

Svar till Mikael W.

Jag håller med dig Mikael! Tomas N är alltid balanserad och håller alltid en god ton. Han är aldrig obstinat och har ingen besserwisser-attityd! Sådana inlägg orkar man inte läsa!

Och försöker man varna för tex villoläror, så duger det inte med - Jag vet bäst-attityden! Eller -jag är ofelbar attityden! Det är ingen som vill lyssna på det! Det är mycket lättare att ta till sig av vad en ödmjuk människa säger!

Tomas N äger verkligen den egenskapen!

Svara


Leif Boman Sun, 23 Sep 2018 06:45:38 +020

Svar till Tomas N.

Ja, jag håller också med Jessica, att du har en bra och kärleksfull ton Tomas, fortsätt med det.

Dessutom har du en mycket bra och sund inställning till både det från Bethel och trosrörelsen, och även det om att lärjungabefallningen i vissa fall hamnat i skymundan.

Jesu frid broder ...

Svara


Tomas N Sun, 23 Sep 2018 09:13:59 +020

Tack Mikael,Jessica och Leif för de uppmuntrade orden. Jag tar det som en bekräftelse på att Kristus i mig verkligen fått ta en plats och bli till nytta precis som den också gör hos er och alla andra på olika sätt.

Låt oss fortsätta i vår tjänst som inte alltid är lätt,men väldigt viktig

Guds välsignelse

Svara


Mikael W Sun, 23 Sep 2018 12:56:41 +020

Svar till Jessica.

Tomas N är alltid balanserad och håller alltid en god ton.

Det håller jag verkligen med dig om Jessica. Tomas N är även en mycket kunnig person inom en rad olika områden, allt ifrån teologi, fotboll, och världspolitik......men något litet fel ska jag nog allt kunna finna hos honom......hmmmmm....låt se....Jo, möjligen använder han ibland lite för svåra ord när han skriver :)

Svara


Bengt Mon, 24 Sep 2018 17:56:05 +020

Jo jag tycker också att du Tomas n. I varje

Fall oftast skriver mycket klokt och förnuftigt

Svara


Malin Mon, 24 Sep 2018 18:12:42 +020

Svar till Bengt.

Efesierbrevet 4:1-16

Bengt, skulle du vilja höra av dig till mig? malin.fagerlind@gmail.com

Svara


Tommy Fri, 28 Sep 2018 00:20:54 +020

Profetiskt. Kan vara intressant. Om fler t.ex. har samma drömmar. Liksom att de pekar åt ett håll. En gång drömde jag att Ryssland skulle, komma över Sverige, och Sverige han inte få upp försvaret. Senare var jag på ett Kristet Cafe, och sa vad jag drömt,. Då var det en som sa vad lustigt, jag drömde också samma sak. Men för det betyder det kanske inte är Profetiskt, men om ytterligare folk skulle tala om samma saker, så kanske man måste iallafall fråga sig, varför drömmer så många samma sak. Det behöver inte vara alls Profetiskt, men undran om människor kan känna något som finns i Luften, om Ryssen diskuterat Sverige, och lekt med tanken bara i Krigs övnings modell, om människor kan känna sådant långt bort. Ja menar inte att Ryssen behöver anfalla, utan känt i realtid va de tänkt i bara Övnings syfte. Att det finns människor bara kan känna av tids drömmar och linjer, som äger längre bort, utan att dessa är Profetiska. all Profetia skall provas, även om det kommer tio, med samma drömmar, de ju provas om de är Äkta. Men på något sätt tycker jag det låter bra, då kommer saken Kollektivt av Syner o drömmar. Unga skall se syner, gamla hava Drömmar, som Gud ger.

Svara


Tommy Fri, 28 Sep 2018 05:54:56 +020

Svar till Tommy.

Utvecklingen av tanke idéer. Att människa i sig själv är skapad andlig, och liksom kan känna något i Världen, uppfatta i sin ande. Men den biten behöver inte vara ifrån Gud, utan människa själv. eftersom Guds Ande är kollosalt mycket större, och Ovanifrån och i det ser vi Guds ljus i klarhet, vad Gud ämnar göra. Gud skapade Människan med Kropp o själ, och ande. Men Guds Ande skulle vara och så mycket högre än vår egen ande och vinna över vårt Kötts begär. Paulus, uttryckte ju att många är Upplästa i sina Syner T.om. men vi skall få av Gud Drömmar och Syner av Den Helige Själv, som är mycket högre än människan i sig Själv.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 25, måndag 17 juni 2019 kl. 10:32

Jesus söker: Torborg, Torvald!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 17 juni 2019 08:19

Be att det går bra med socialtjönsten att CI får nya handläggare i vår egen kommun .

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp