Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Är Guds rättvisa viktigare än människan?

Inför dessa bibelord synes väl människan vara viktigare än rättvisan?

Domare.

Det var genom Noas rättfärdighet som Gud kunde rädda hans familj. Att Gud bara kunde rädda Noas familj, visar här att Guds rättvisa var viktigare än människorna,som alla dränktes i syndaflodens dom.

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Nils
måndag, 24 februari 2020 00:36
Läsarmejl

En viktig teologisk fråga för en rätt förståelse av Gud,vår Fader. Vid första tanken synes förde flesta Människan vara det viktigaste för Gud. Skapelsens krona till Guds egen avbild,satt till att råda över skapelsen.

Men det som hände 1656 år efter skapelsen läser vi om i 1 Mos.6;5-8.

"Men då Herren såg att människornas ondska var stor på jorden...då ångrade Han att Han gjort människorna på jorden...Och Herren sade;människorna som Jag skapade vill Jag utplåna från jorden.

Men Noa hade funnit Nåd för Herrens ögon. Sedan följer beskrivningen hur Gud ändå ville rädda Noas familj. Guds ord säger om honom;Noa var en rättfärdig man och ostrafflig bland sitt släkte.I umgängelse med Gud vandrade Noa.

Det var genom Noas rättfärdighet som Gud kunde rädda hans familj. Att Gud bara kunde rädda Noas familj, visar här att Guds rättvisa var viktigare än människorna,som alla dränktes i syndaflodens dom.

Det fanns här ingen grund att visa Barmhärtighet på bekostnad av Rättvisan! Guds dom var oundviklig då Domarens Rättfärdighet EJ kunde kränkas! Har då Guds krav på rättvisa ändrats idag,eller har Gud själv ändrats idag? Nej,absolut inte,Gud kan aldrig förändras i evighet,utan Hans Rättvisa är också idag viktigare än Människan!

Men efter Jesu försoningsdöd måste väl allt ha ändrats i Guds värdegrund? Vi har läst om Guds Lamm som borttager Världens synd. Att Gud har försonat Världen med sig själv,och ej tillräknar oss våra synder. Att Gud så älskade Världen att Han utgav sin enfödde Son, var och en som Tror på honom icke skall förgås.

Inför dessa bibelord synes väl människan vara viktigare än rättvisan? Inför syndafloden fanns ingen Rättslig grund för Gud att visa barmhärtighet,utan där måste Rättvisan ha sin gång i en Dödsdom för alla.

Skillnaden nu och då är att Gud då måste utkräva Rättvisan Dom för all Synd och Ondska över någon annan. Denne måste då själv vara Syndfri och Oskyldig för att kunna taga den rättvisa Domen för andra Skuld inför en helig Gud!

Om inte denne ställföreträdare fanns,hade Gud den högste Domaren,ingen juridisk rätt att frikänna den skyldige,utan att själv befinnas Skyldig!!

Så rättvisan har fått utföra sitt Straff,och därmed också sin upprättelse genom Jesu ställföreträdande offer. Så därför kan Gud nu frikänna syndare från deras skuld,utan att befinnas Orättfärdig!

Alltså var Rättvisan viktigare än Människan,men det var Guds Kärlek till Människan som Ytterst tillät Honom att godvilligt offra sin enfödde Son. Vi ser här både Guds Rättfärdighet och Hans kärlek till Människan förenade!

Nils

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Nils #Rättvisa #Dom #Frälsning #Människan


24 kommentarer

1 2 3 »3

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag, 25 februari 2020 19:17
Stefan Jonasson skrev:
GUDS rättfärdighet och karaktär... Ifrågasätts av dom som inte tror och förstår det andliga.... Petrus säger att vi ska vara beredda att ge svar till dom som undrar över vårt hopp.... *Apologetik*fråga hur kan det vara möjligt att en god GUD skapat en människa som ska torteras och grillas på spett i all evighet.. Faktum är att vi inte är ansvariga för att ha blivit skapade... Är det verkligen rättvist... Förklara det..

Först och främst!
De enda som ganska klart och tydligt enligt Bibeln sägs bli plågade i evighet är djävulen, vilddjuret och den falske profeten.

Det står alltså ingenstans vad jag har sett i Bibeln att någon människa skall bli plågad i evighet. Däremot skall de som inte tog emot Jesus bli kastade i eldsjön och få uppleva en andra död. Den första döden vet vi ju vad det handlar om. Det var den död som djävulen lurade människan till. Djävulen fick Eva och Adam att synda mot Gud, de vände Gud ryggen och valde istället att följa Ormen från urtiden. Kroppen har alltså redan genom att dö den första döden fått sitt straff, som blev den nödvändiga konsekvensen av den första olydnaden.

(2 Kor 5:1)
Vi vet att om vårt jordiska tält rivs ner så har vi en byggnad från Gud, en evig boning i himlen som inte är gjord av människohand.

Människan består ju av ande, själ och kropp.
Pga av den första döden så blir vi alltså av med vår jordiska kropp, den del som består av jordiska beståndsdelar.
De som ändå väljer att följa Jesus kommer alltså vid uppståndelsen att få en ny kropp, nu av himmelska beståndsdelar i himlen, en himmelsk boning åt vår själ och ande som Jesus har förberett och byggt åt oss.

Men, de som inte ville ha med Jesus Frälsaren att göra kommer att få ytterligare en död, den andra döden. Alltså ett andra straff. Och enligt vad Jesus säger så handlar troligtvis både den första och andra döden om samma sak, gehennas eldsjö!

(Matt 10:28)
Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna.

Här kan man alltså se och ana att också den vanliga kroppens död handlar om detsamma som översatts som helvetet, en eldsjöns prövning och straffdom.

Men, som sagt. De som inte valde Jesus får sedan också en ytterligare död. Själens straff för åtminstone alla oförlåtna medvetna synder man begått under jordelivet.
Också alla dessa synder har förstås en rättvis gräns av Gud, och när dessa synder fått gå igenom rättvist straff upphör själen att existera, liksom den jordiska kroppen tidigare gjort.

Det är därför Jesus säger fördärva i de verser vi läste ovan! Kropp och själ skall försvinna helt rättvist för alltid för dem som sa nej till Guds räddningsplan!

Sen är det som jag sa inledningsvis enligt Bibeln endast de andar, vilddjuret och den falske profeten med Ormen i spetsen som lurade och vilseledde hela mänskligheten som får plågas i all evighet, "vad det nu kan innebära"?

Det står inget annat tydligt.

Men, alla andar är skapade som eviga varelser, en ande kan inte dö! Predikaren förklara att evigheten redan från början var lagd inom oss allihop. Att man ändå frivilligt sa nej till att i evighet få leva i Guds gemenskap och hellre valde en evighet i mörker och tomhet kan jag absolut inte se som något orättvist av Gud.

Det är väl fullständigt rättvist av Gud att alla personligen fritt fick välja var man ville vistas i evigheten...

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 25 februari 2020 19:24

Jag undrar hur många kristna verkligen.. Har gjort bot och bättring hela sitt liv utan att någon gång fallit i synd.. Eller i perioder av livet levt utanför synda katalogens stränga helgelse krav... Om det är vårt syndfria leverne och helgelse som är garanten för att vi kommer till himlen när vi dör.. Ligger vi alla dåligt till... Den enda garantin för att komma till himlen är att tro på JESUS KRISTUS.. Att han dog för våra synder blev begravd och uppstod från döden... Tro på GUD och tro på mig säger JESUS i min faders hus finns många boningar....

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 25 februari 2020 19:56

Nils Hur du uttrycker dig kan man tolka som att en frälst människa som.. Lever sambo eller har skilt sig.. Eller har gift om sig.. Kommer att hamna i helvetet trots att dom blivit ett GUDS BARN.. Eller menar du verkligen att det är så.... Vem av oss kan komma till himlen om inte JESUS dog för alla våra synder....

Svara

x
nils svarar Stefan Jonasson
tisdag, 25 februari 2020 20:03
Stefan Jonasson skrev:
Vad jag ifrågasätter är hur vi hanterar detta ämne.. Evig tortyr i helvetet.. Och bara kör upp det i ansiktet på dom otroende speciellt när man förkunnar detaljerade beskrivningar av den eviga tortyren som förmedlas av vissa som påstår sig rest till helvetet fram och tillbaka... Allt detta berättande som inte är förankrat i skriften...den eviga fördömelse kan bara förstås på ett andligt sätt... Vi kan förklara att det finns ett helvete så att det inte smutskastar GUDS karaktär och rättfärdighet... Motståndarna och dom som är fiender till sanningen och hatar GUD.. Dom som tror att dom kan leva i ondska hela sitt liv och undslippa rättvisan.. Utan att ens tänka sig att det finns en GUDOMLIG RÄTTVISA OCH EN GUD... de kommer att få ett bryskt uppvaknande på andra sidan graven....

Det var Nådesförkunnaren och än mer Sanningsförkunnaren Jesus Kristus som talade om den Eviga Elden och Masken som aldrig dör i sitt ord!
Idag har det behagat Herren att lätta på förlåten till den andliga ocynliga världen.
Det är Hans sista och allvarliga försök att Väcka,Varna och vägleda vilsna själar.

Denna så allvarliga Sanning måste framföras med Kärlek och Nöd för själens frälsning.

Apg.2 talar om Syner och Drömmar i den Yttersta tiden,där vi "karismatiska" tycks
helt ha tappat Karisman,och blivit så kritiska,skeptiska snart till Allt vad Andligt är.
Åtminstone här i vårt lilla Svedala,vad jag har upplevat.

Men det intressanta med dessa NDU-uplevelser är att de då ofta i sällskap med Jesus eller en Ängel får möta namngivna personer de igenkänner.
Ibland även någon släkting,kända artister,historiska människor,kända religiösa, påven John Paul har flera sett,Hawkin,Russel,Ellen white,Hitler,Fariseerna på Jesu tid m.m.

De som varit med Jesus i helvetet,är förutom enkla människor även,läkare och professor,sådana som väl vet vad de talar om.

Det mest skakande är när de får se och möta Kristna,predikanter,missionärer som sorgligt nog avfallit genom kompromisser,pengabegär,omoral mm.

När nu det är Jesus Själv som talar till dem,och Han säger dem att de Måste Tala Allt De sett för andra,då kan de ej göra annat.
Det de säger Bekräftar allt var Jesus varnade för om Eldsjön och Maskarna de såg!

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 25 februari 2020 20:13

Nils du fortsätter att sprida att kristna.. Predikanter och missionärer hamnar i helvetet.. Är du verkligen övertygad om att det är från GUD... Jag tror inte det... Det låter snarare som att det kommer från en annan ande än GUDS ANDE....

Svara

x
Tomas N
tisdag, 25 februari 2020 21:17

Kan vi inte bara enas om att alla som någon gång har trott kommer till himlen och får vara hos Gud i evighet. Det blir liksom enklare och vi slipper bråka.
Alla får amnestieller som Socialdemokraternas slogan "alla ska med"
Sedan får vi lösa eventuella problem i himlen sedan. Gud är inte omöjlig att ha att göra med.
Helvetet är säkert en överdriven varning ämnat för några få riktigt elaka och absolut inte för någon man känner,Gud förbjude.
Jesus fullbordede ju allt på korset.
Det är fest grabbar och tjejer,prisa Jesus

Svara

x
nils svarar Stefan Jonasson
tisdag, 25 februari 2020 21:48
Stefan Jonasson skrev:
Nils Hur du uttrycker dig kan man tolka som att en frälst människa som.. Lever sambo eller har skilt sig.. Eller har gift om sig.. Kommer att hamna i helvetet trots att dom blivit ett GUDS BARN.. Eller menar du verkligen att det är så.... Vem av oss kan komma till himlen om inte JESUS dog för alla våra synder....

Sker det en Omvändelse och ånger över vår synd,så förlåter Jesus naturligtvis.

"Menar du att Jag har lust till den ogudaktiges Död,säger herren,Herren,och icke fastmer att han vänder om frn sin väg och får leva?"Hes.18;23

"Men om den Rättfärdige vänder om från sin rättfärdighet och gör var orätt är,alla sådana styggelser som den ogudaktige gör--skulle han dp få Leva om han gör så?
NEJ,Intet av all den rättfärdighet han har övat skall då ihågkommas,utan genom den otrohet han har begått och den synd han har övat Skall han DÖ!" Hes.18:24

Klarare kan det inte uttryckas hur Herren Själv ser och bedömer våra liv!

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag, 25 februari 2020 22:33

Nils det är ju som det står i hesekiel självklart.. Romar brevet säger samma sak.. Syndens lön är döden.. Om en frälst människa börjar leva i svår synd utan att vända om kommer hon att drabbas av GUDS TUKTAN. Svåra lekamliga lidanden.. 1kor 5:5... Om inte skadan upphör så leder det till en för tidig död ☠ köttets fördärv som leder till en lekamlig död 1john 5:16-17... Ett slags purgatori där man får man får skörda det man sått i sitt kötts åker gal 6:8-9.. Men GUDS VREDE för den frälste har drabbat GUDS SON på golgata kors.. Synden som leder till helvetet är redan dömd på KRISTI KORS.. Det är inte en fribiljett att leva som en djävul och säga att man kommer till himlen.. GUDS TUKTAN är ingen dans på rosor.. Det är allvarligt GUD DRIVER MAN INTE GÄCK MED... Men förstå skillnaden GUDS VREDE SOM LEDER TILL HELVETET... För olydnadens barn.. Och GUDS TUKTAN som bara drabbar äkta söner enligt heb 12... Syndens lön är döden säger romar brevet men GUDS GÅVA ÄR EVIGT LIV I KRISTUS JESUS VÅR HERRE... Blev jag för krånglig nu... Jag har studerat bibeln ingående det är inte mycket jag kan förstå... Men detta vet jag och GUD har förklarat det för mig.. Ett GUDS BARN kan aldrig gå förlorad

Svara

x
Leif
onsdag, 26 februari 2020 05:41

(1 Joh 3:10)
Så blir det tydligt vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta är inte av Gud, och inte heller den som inte älskar sin broder.

(Joh 15:4‭-‬6)
Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det om ni inte förblir i mig. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, så bär han rik frukt. Utan mig kan ni ingenting göra. Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och vissnar. Sådana grenar samlar man ihop och kastar i elden, och de bränns upp.

Bibeln är tydlig! Den som håller fast och förblir i Jesus, den människan kan aldrig gå förlorad, men!
Alla människor som inte vill förbli i Jesus går evigt förlorade och skall brännas upp...


Svara

x
Lasse svarar Leif
onsdag, 26 februari 2020 08:58
Leif skrev:
(1 Joh 3:10)
Så blir det tydligt vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta är inte av Gud, och inte heller den som inte älskar sin broder.

(Joh 15:4‭-‬6)
Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det om ni inte förblir i mig. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, så bär han rik frukt. Utan mig kan ni ingenting göra. Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och vissnar. Sådana grenar samlar man ihop och kastar i elden, och de bränns upp.

Bibeln är tydlig! Den som håller fast och förblir i Jesus, den människan kan aldrig gå förlorad, men!
Alla människor som inte vill förbli i Jesus går evigt förlorade och skall brännas upp...


https://youtu.be/lL4HiNqJw8U

.♥️♥️

Svara

1 2 3 »3

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 7 april 2020 23:19
Be för mina 2 bröder. De längtar efter en kvinna i sitt liv. Jesus- skicka kvinnor i deras liv!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp