Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Är man frälst om man syndar?

Tron på Jesus frälser, men om man ändå syndar?

Är man frälst om man syndar?

Om man tror på Jesus, har honom som Herren i sitt liv och håller fast vid honom men ändå av en eller annan orsak gör synder, är man då frälst?

Christer ÅbergAv Christer Åberg
måndag 6 juli 2020 02:37

Jesus säger: Om synd, för de tror inte på mig (Joh 16:9). Alltså är det synd att inte tro på Jesus.

Men om man då tar emot Jesus och tror på honom så blir man frälst - Guds barn (Joh 1:12). Min fråga är då:

Om man tror på Jesus, har honom som Herren i sitt liv och håller fast vid honom men ändå av en eller annan orsak gör synder, är man då frälst?

Du som svarar i kommentarerna ska hänvisa till Bibeln med kärlek och nåd! Bråka inte heller med varandra!

Christer Åberg


#Synd #Frälsning


206 kommentarer

4 5 6 »21

x
Stefan Jonasson svarar Tomas N
tisdag 7 juli 2020 14:57
Tomas N skrev:
Det är egentligen en omöjlig frågeställning. Men det är också skillnad på olika synder ,hur pass djupt fäste de har och hur man ser på synden.
Om man blir frälst/räddad från syndens makt ,så vill man väll inte gå tillbaka dit och bli dess slav.

Man blir frälst från synd och de onda krafterna och till Guds rike.

Johannesbrevet pratar om att ingen människa äe fri från synd.
Men det står också att man i stort sett blir fri och absolut inte tjänar synden.
Kategoein hemliga synder måste ju bli mindre vartefter man växer i kunskap.
Engelska översättningar skiljer på medveten och "presumptuous " synd och den som man råkar göra i pressade situationer.

Ett uttryck som jag hört ,som jag tycker är en varning och dålig teomogi är.
"Enda skillnaden mellan en syndare och en kristen är att kristna får sina synder förlåtna"
Det går emot hela nya testamentets ide och kärna.

Guds folk i NT är de som genom tro och efterföljelse av Jesus övervunnit synden och världen och därför kan representera Gud.
En som representerar ett rike i krig,men samarbetar med motståndare kallas kollaboratör och ses som förrädare och överlöpare.

Därför är helgelsen viktig. Vi kommer göra misstag och falla genom våra svagheter. Men synden och djävulen kan vi inte ha fredsavtal med.

Saliga är de som tvättar sina kläder och får sina kläder tvättade står det i uppenbarelseboken. Det är både en aktiv del och ett emottagande av det Gud kan göra.

Syndar då en frälst människa. Svaret måste bli. Inte om det kan undvikas ,men till sorg så händer det ibland. En mogen kristen syndar inte medvetet eller vanemässigt. Men p g a den fallna världen sker övertramp

Svara mig den som är född av GUD och försonats med GUD genom att ta emot JESUS som sin frälsare kommer den att dömas enligt syndens och dödens lag.. Eller livets andes lag?

Svara

x
Lasse svarar Mikael W
tisdag 7 juli 2020 15:16
Mikael W skrev:
Jättebra det du skriver här Lasse !!!

Glömde säga att RÄDDAD är rätt ord. Fastan är mycket viktig, den är så lätt att glömma bort. https://youtu.be/QxwbqEJoY1s
Svara

x
Johanna svarar Lasse
tisdag 7 juli 2020 15:54
Lasse skrev:
Hej Ann! Du behöver inte umgås med någon som gjort dig illa.😪 förlåter gör man för sin egen skull, för att slippa bitterhet som bara drabbar en själv oförlåtelse är en bitter rot som kväver, att förlåta någon är inte detsamma som att tycka att personen gjort rätt eller att behöva umgås med den, Sen är det bara Jesus som kan förlåta synder och då måste man be till Honom med ett ärligt hjärta och vända om. Då blir man RÄDDAD, det är bara i Jesu namn sm man blir RÄDDAD. Jag har själv blivit lämnad och när jag tänker tillbaka har jag brustit i mycket, så jag är inte utan skuld för att det sprack, det var inte heller lätt att förlåta där behöver man Jesu hjälp däremot har jag klippt alla band till henne. Nu hoppas jag få träffa en ödmjuk kristen kvinna, gör jag det ska jag vårda henne lika ömt som en skör blomma.🙏♥️ exakt som det står i Bibeln. Allt gott önskar jag dig Ann, välsignelse över ditt liv.🙏 skickar strax en sång till dig.

Säger som Mikael W, jättebra det du skrev!!!

Svara

x
Ann
tisdag 7 juli 2020 16:03

Hej Lasse! Tack så snällt.☺️ Ja man har gjort mycket som är fel och är tacksam för förlåtelse.
Det tog flera år innan jag kunde säga frälst, brukar säga kristen eller räddad.
Ja ledsamt att man måste bryta helt ibland, men Gud kan hjälpa dem som är stolta och inte mår bra.
Tack vacker sång, ska be Gud välsigna dej med och den dam du träffar.🙏💖

Svara

x
Lasse svarar Johanna
tisdag 7 juli 2020 16:18
Johanna skrev:
Säger som Mikael W, jättebra det du skrev!!!

Tack Johanna. ♥️

Svara

x
Lasse svarar Ann
tisdag 7 juli 2020 16:26
Ann skrev:
Hej Lasse! Tack så snällt.☺️ Ja man har gjort mycket som är fel och är tacksam för förlåtelse.
Det tog flera år innan jag kunde säga frälst, brukar säga kristen eller räddad.
Ja ledsamt att man måste bryta helt ibland, men Gud kan hjälpa dem som är stolta och inte mår bra.
Tack vacker sång, ska be Gud välsigna dej med och den dam du träffar.🙏💖

Tack för dina snälla ord.♥️ hälsar Smålands Lasse. Jobbade nästan 2 år i Kiruna därför kallade de mig kirunalasse nu befinner jag mig mellan Uppsala Småland o Mölndal.👍👍Bless

https://youtu.be/Z21Jyq7RPXo

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 juli 2020 17:30
Stefan Jonasson skrev:
Kristna syndar.. Och faller i synd, och begår, med vett och vilja synder.. Det är därför stora andliga män och ledare också faller i synd.. Orsaken är att även om man blivit en ny skapelse i KRISTUS så är den gamla Adams naturen verksam... Den som tror sig vara syndfri bedrar sig själv och lever i en illusion att den uppfyller lagen genom sitt froma och helgade liv.. Att dölja inför GUD som vet allt är inte rätta vägen...

Man kan inte bara förutsätta att den som har växt i Kristus och blivit fri från många synder är en hycklare och ljuger. Många ,ja kanske t o m de flesta går just den vägen. Men vi skall verkligen akta oss för de som allvarlgt påstår att de inte syndar eller är heligare än andra
Här är församlingen återigen en perfekt tänkt ide av Gud,även om vi inte riktigt lever upp till dess potential.(Se Matt 16:18)
I församlingen uppmanas vi nämligen att se efter varandra ,så att ingen ljuger för sig själv eller andra och att sanningen,kärleken och den Helige andes kraft får vara verksam till allas nytta

Här är visdomsord från Rom 6
3 Eller vet ni inte att alla vi som är döpta till Kristus Jesus är döpta till hans död? 4 Vi är begravda med honom genom dopet till döden för att leva det nya livet, liksom Kristus är uppväckt från de döda genom Faderns härlighet. 5 För om vi är förenade med honom i en död som hans, ska vi också vara det i en uppståndelse som hans.
6 Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp ska berövas sin makt så att vi inte längre är slavar under synden. 7 Den som är död är förklarad fri från synden.
8 Har vi nu dött med Kristus, tror vi att vi också ska leva med honom. 9 Vi vet att Kristus är uppväckt från de döda och aldrig mer dör. Döden har ingen makt över honom längre. 10 Hans död var en död från synden en gång för alla, men hans liv är ett liv för Gud. 11 Så ska också ni se på er själva: ni är döda från synden och lever för Gud i Kristus Jesus.

Annars menar jag att Romarbrevet inte riktigt är för nybörjare ,då väldigt mycket är skrivet med laglydiga judar som adress och referens.

Jag rekommenderar Hebrerbrevet i sin helhet som undervisning om vem Jesus är och vad döden på korset och uppståndelsen betyder.
Dessutom rekommenderar jag hela apostlagärningarna och särskilt de predikningar som Paulus och Petrus gjorde.
Det som predikas är tro ,omvändelse och syndernas förlåtelse. Ganska enkelt och rakt på sak.

På domens dag skall alla dömas för sina gärningar . Här förklarat i Upp.20
Och jag såg de döda, stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda dömdes efter sina gärningar, efter det som stod skrivet i böckerna.

Tron och efterföljelsen räcker,men inför denna dom kan man inte vara självsäker eller avslappnad. Frälsningsvisshet och Gudsfruktan måste ju gå att kombinera

Och så Johannes djupa och motsägelsefulla förklaring i epistel nr 1
Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. 9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. 10 Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare och hans ord finns inte i oss.

Och i kapitel 2
1 Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte ska synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan✱ inför Fadern: Jesus Kristus, den rättfärdige✱. 2 Han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens.
3 Vi vet att vi har lärt känna honom när vi håller fast vid hans bud. 4 Den som säger: "Jag känner honom" och inte håller fast vid hans bud, han är en lögnare och sanningen finns inte i honom. 5 Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom. 6 Den som säger sig förbli i honom är skyldig att själv leva så som han levde.

Det är alltså inte synden som blev dömd egentligen,utan djävulen och hela hans välde,där synden ingår.
Synd är något som människan kan luras att göra p g a sina svagheter och satans frestelser. Vi är ansvariga att stå emot,omvända oss och be för varandra och bevara varandra rena.Guds folk har kollektivt fått denna auktoritet över mörkrets välde. Men det måste praktiseras.

Satan lurar folk hela tiden genom frestelser och demoniskt inflytande. Han är visserligen dömd,men är fullt verksam att bedra ,stjäla slakta och förgöra.
Församlingen skall vara ett ljus och förkunna frälsningen och kan inte på det stora hela vara fullt av syndare,då förlorar den både kraft,vägledning och vittnesbörd.

Guds folk skall om de är trogna Jesus vara som Han var,nämligen i strid mot synden. Inte i överenskommelse med den eller med fredsavtal

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Tomas N
tisdag 7 juli 2020 19:46
Tomas N skrev:
Man kan inte bara förutsätta att den som har växt i Kristus och blivit fri från många synder är en hycklare och ljuger. Många ,ja kanske t o m de flesta går just den vägen. Men vi skall verkligen akta oss för de som allvarlgt påstår att de inte syndar eller är heligare än andra
Här är församlingen återigen en perfekt tänkt ide av Gud,även om vi inte riktigt lever upp till dess potential.(Se Matt 16:18)
I församlingen uppmanas vi nämligen att se efter varandra ,så att ingen ljuger för sig själv eller andra och att sanningen,kärleken och den Helige andes kraft får vara verksam till allas nytta

Här är visdomsord från Rom 6
3 Eller vet ni inte att alla vi som är döpta till Kristus Jesus är döpta till hans död? 4 Vi är begravda med honom genom dopet till döden för att leva det nya livet, liksom Kristus är uppväckt från de döda genom Faderns härlighet. 5 För om vi är förenade med honom i en död som hans, ska vi också vara det i en uppståndelse som hans.
6 Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp ska berövas sin makt så att vi inte längre är slavar under synden. 7 Den som är död är förklarad fri från synden.
8 Har vi nu dött med Kristus, tror vi att vi också ska leva med honom. 9 Vi vet att Kristus är uppväckt från de döda och aldrig mer dör. Döden har ingen makt över honom längre. 10 Hans död var en död från synden en gång för alla, men hans liv är ett liv för Gud. 11 Så ska också ni se på er själva: ni är döda från synden och lever för Gud i Kristus Jesus.

Annars menar jag att Romarbrevet inte riktigt är för nybörjare ,då väldigt mycket är skrivet med laglydiga judar som adress och referens.

Jag rekommenderar Hebrerbrevet i sin helhet som undervisning om vem Jesus är och vad döden på korset och uppståndelsen betyder.
Dessutom rekommenderar jag hela apostlagärningarna och särskilt de predikningar som Paulus och Petrus gjorde.
Det som predikas är tro ,omvändelse och syndernas förlåtelse. Ganska enkelt och rakt på sak.

På domens dag skall alla dömas för sina gärningar . Här förklarat i Upp.20
Och jag såg de döda, stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda dömdes efter sina gärningar, efter det som stod skrivet i böckerna.

Tron och efterföljelsen räcker,men inför denna dom kan man inte vara självsäker eller avslappnad. Frälsningsvisshet och Gudsfruktan måste ju gå att kombinera

Och så Johannes djupa och motsägelsefulla förklaring i epistel nr 1
Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. 9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. 10 Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare och hans ord finns inte i oss.

Och i kapitel 2
1 Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte ska synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan✱ inför Fadern: Jesus Kristus, den rättfärdige✱. 2 Han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens.
3 Vi vet att vi har lärt känna honom när vi håller fast vid hans bud. 4 Den som säger: "Jag känner honom" och inte håller fast vid hans bud, han är en lögnare och sanningen finns inte i honom. 5 Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål. Så vet vi att vi är i honom. 6 Den som säger sig förbli i honom är skyldig att själv leva så som han levde.

Det är alltså inte synden som blev dömd egentligen,utan djävulen och hela hans välde,där synden ingår.
Synd är något som människan kan luras att göra p g a sina svagheter och satans frestelser. Vi är ansvariga att stå emot,omvända oss och be för varandra och bevara varandra rena.Guds folk har kollektivt fått denna auktoritet över mörkrets välde. Men det måste praktiseras.

Satan lurar folk hela tiden genom frestelser och demoniskt inflytande. Han är visserligen dömd,men är fullt verksam att bedra ,stjäla slakta och förgöra.
Församlingen skall vara ett ljus och förkunna frälsningen och kan inte på det stora hela vara fullt av syndare,då förlorar den både kraft,vägledning och vittnesbörd.

Guds folk skall om de är trogna Jesus vara som Han var,nämligen i strid mot synden. Inte i överenskommelse med den eller med fredsavtal

Det är alltså inte synden som blev dömd??? Jag undrar hur du tänker när du säger så.. Blev inte synden dömd i JESU KRISTI KROPP som det står i romarbrevet.. Djävulen blev väl inte dömd på korset,.. Bibeln beskriver att nu går en dom över världen nu skall denna världens furste kastas ut, han förlorade sin makt över döden... Säger bibeln...

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 juli 2020 20:26
Stefan Jonasson skrev:
Det är alltså inte synden som blev dömd??? Jag undrar hur du tänker när du säger så.. Blev inte synden dömd i JESU KRISTI KROPP som det står i romarbrevet.. Djävulen blev väl inte dömd på korset,.. Bibeln beskriver att nu går en dom över världen nu skall denna världens furste kastas ut, han förlorade sin makt över döden... Säger bibeln...

Du får läsa mera och djupare och mera i GT för att förstå hur allt hänger ihop.
Jag tror du försöker få det till ,liksom andra att det Paulus säger i Romarbrevet innebär att synden är ett problem som vi har lämnat bakom oss.
Människan i moderna tider älskar ju att läsa i det finstilta och mellan raderna för att hitta godbitar.

På korset vanns segern över djävulen ,som vi får ta del av. Både genom att kunna bli frälsta genom tro och få syndernas förlåtelse,men också att nya förbundet med allt dess innehåll fullbordades.

Att Paulus säger att synden är dömd är inte själva grundläran. Det wkall ses som en briljant undervisning där Paulus tar ut svängarna.
Vad är synden?
Det är först konkreta gärningar,sekundärt ett välde som finns i världen och i människans själ där det ytterst är satan som är fursten.
Det är människor och andra varelser som blir eller redan är dömda. Inte gärningar som sådana. Gärningarna påverkar hur domen blir.
Satan och de fallna änglarna är redan dömda,fast domen inte är helt verkställd ännu.
Människor har möjlighet att välja det goda eller onda och kan bli frälsta .
Man måste läsa hela sammanhangen för att förstå och även då är Paulus briljans svår att begripa,vilket Petrus vittnar om i sina epistlar.

Om man inte har förstått hur mörkrets välde fungerar,missar man förståelsen om syndproblemet och hur man hanterar det

Svara

x
Helene Karlsson svarar Tomas N
tisdag 7 juli 2020 21:47
Tomas N skrev:
Du får läsa mera och djupare och mera i GT för att förstå hur allt hänger ihop.
Jag tror du försöker få det till ,liksom andra att det Paulus säger i Romarbrevet innebär att synden är ett problem som vi har lämnat bakom oss.
Människan i moderna tider älskar ju att läsa i det finstilta och mellan raderna för att hitta godbitar.

På korset vanns segern över djävulen ,som vi får ta del av. Både genom att kunna bli frälsta genom tro och få syndernas förlåtelse,men också att nya förbundet med allt dess innehåll fullbordades.

Att Paulus säger att synden är dömd är inte själva grundläran. Det wkall ses som en briljant undervisning där Paulus tar ut svängarna.
Vad är synden?
Det är först konkreta gärningar,sekundärt ett välde som finns i världen och i människans själ där det ytterst är satan som är fursten.
Det är människor och andra varelser som blir eller redan är dömda. Inte gärningar som sådana. Gärningarna påverkar hur domen blir.
Satan och de fallna änglarna är redan dömda,fast domen inte är helt verkställd ännu.
Människor har möjlighet att välja det goda eller onda och kan bli frälsta .
Man måste läsa hela sammanhangen för att förstå och även då är Paulus briljans svår att begripa,vilket Petrus vittnar om i sina epistlar.

Om man inte har förstått hur mörkrets välde fungerar,missar man förståelsen om syndproblemet och hur man hanterar det

Du undervisar jättebra Tomas!

Dina texter går hela tiden i linje med vad jag begripit, men man staplar som en nyfödd kalv på den smala vägen. Några fotsteg här och där träffar man rätt. Men känner att jag mognar, fast det tar verkligen sin tid. Men det känns rätt.

Är Du pastor? Undervisar Du någonstans så man kan få ta del av det?

JESU välsignelse fylld i överflöd med frid, kärlek & beskydd önskar jag Dig/ Heléne

Svara

4 5 6 »21

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Tältmöte med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

fredag 7 augusti 2020 23:58
Be för vårt äktenskap och min man om frälsning sinnesändring och tro

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp