Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Ditt stöd behövs!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Världen idag

Är vi den sista generationen?

Är vi det folk som kommer uppleva ”det saliga hoppet”, att Jesus kommer för att hämta sin församling?

Klocka.

Jag upplever att det vi ser just nu runt om i världen är en generalrepetition inför det som ska komma. Coronaviruset har blivit en global agenda, där länder stängs ner för att man kan få kontroll över situationen. Regeringar talar till sitt folk, och människor lever i rädsla för nästa ingrepp och sjukdomens utbredelse.

Denna artikel är en Gästblogg vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Mikael Walfridsson
måndag, 23 mars 2020 01:24
Gästblogg

Är vi den sista generationen? Lever vi i den tid, där de sista av ändetidens profetior kommer uppfyllas? Är vi det folk som kommer uppleva ”det saliga hoppet”, att Jesus kommer för att hämta sin församling?

Uppryckande och vedermöda

Även om församlingen får lov till att se ett uppfyllande av många av ändetidens profetior, är vi ändå begränsade till att se och uppleva händelser som är på denna sida av uppryckandet och vedermödan. Så man kan säga, att den absolut sista generationen på den här jorden, är dom som kommer att leva i vedermödans tid och får lov till att uppleva uppenbarelseboken utspela sig, där Jesus till sist vänder tillbaka till jorden tillsammans med de heliga.

Om man skulle göra en tidslinje, med utgångspunkt i ändetidens utveckling, har vi först uppryckandet av församlingen, sedan ett ”gap”, det vill säga en tidslucka fram till ”förbundet med de många”, som Daniels bok talar om (Dan 9:27). För det är först då, när Antikrist får till ett förbund mellan Israel och arabstaterna, att den 7-åriga vedermödan får sin början. Syftet med vedermödan är att ”ödelägga landet” och ”utrota syndarna som bor där” (Jes 13:9)

Ett avtal byggt på svek och lögn

Jesaja 28:15 – Ni säger: "Vi har slutit förbund med döden, vi har ingått en pakt med dödsriket. När gisslet far fram som en störtflod ska det inte nå oss, för vi har gjort lögnen till vår tillflykt, falskheten till vårt gömställe."

Jesaja beskriver detta förbund, som ”en pakt med dödsriket”, som är byggt på lögn och falskhet. Genom att sluta ett förbund, önskar Israel att slippa för gisslet, straffet eller domarna som far fram över jorden - men det avtal som Israel sätter sitt hopp till, är i följe Jesaja, endast svek och osanning.

Den sista generationen

Matt 24:32 - Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker.

Jämte andra tecken, så är Jesu uttalande ett av de mest unika när det kommer till att fastställa tiden omkring hans komma. Jesus talar om ändens tid, där han i detaljer delar händelser före och under vedermödan, för att beskriva tiden runt omkring. Men för att hjälpa hans utvalda, så är Herren helt specifik när det gäller den tid som är högintressant att titta närmare på.

Herren ber oss om att titta på Israel, fikonträdet. Man kan säga att allt fick sin början i Mellanöstern och det är också där att allt kommer få sin avslutning. 1948 hände det helt otroliga, att Israel blev pånyttfödd som nation, där kvisten blev mjuk och bladen sprack ut. Fikonträdet var det stora tecknet, som gör att vi kan förvänta att sommaren, det vill säga Gudsriket på jorden, är alldeles nära. Släktet som ser detta unika tecken, kommer med all säkerhet inte att förgå utan att dessa löften som Jesus delar i förbindelse med ändens tid, kommer fullbordas.

Generalrepetition

Jag upplever att det vi ser just nu runt om i världen är en generalrepetition inför det som ska komma. Coronaviruset har blivit en global agenda, där länder stängs ner för att man kan få kontroll över situationen. Regeringar talar till sitt folk, och människor lever i rädsla för nästa ingrepp och sjukdomens utbredelse. När uppryckandet har hänt, kommer på samma sätt gränser, media och internet stängas ned för en tid. Globala regeringar kommer tala till en befolkning fyllda med fruktan inför framtiden. Ingen kommer att säga emot, men kommer att rätta sig efter de rättningslinjer som regeringen ställer. Nya system, nya världsledare och en new-world-order agenda kommer att tas emot med öppna armar. På samma sätt som Israel, söker världen avtal och system där man kan få tillflykt. Och på samma sätt, kommer dessa avtal, ledare och system, stå för svek, mörker och lögn. Vi närmar oss med hastiga steg, denna tidens avslutning.

Jesus kommer snart!

Mikael Walfridsson


#Mikael Walfridsson #Tidstecken #Coronaviruset #Uppryckandet #Sista tiden


17 kommentarer

1 2 »2

x
SA
måndag, 23 mars 2020 12:10

Amen , kom Herre Jesus !

Svara

x
SA
måndag, 23 mars 2020 15:16

Mycket tyder på det . Vi ska stå rådlösa inför havet och vågornas dån , och vad ser vi nu ? Om inte rådlöshet , måtte människor förstå allvaret , och söka Gud .

Svara

x
Tom
måndag, 23 mars 2020 17:59

Definitivt är vi i slutfasen på denna värld. Men jag har en känsla av att det är ganska många år kvar(10-40)
Denna kris är dock väldigt bra för att väcka folk som sover andligt.
Herren dröjer men skickar signaler hela tiden, det är bara hoppas att folket nu söker jesus.

Svara

x
Lukas
måndag, 23 mars 2020 19:41

Utan att göra någon utläggning:
F d ateisten Howard Storm hade levt ett ogudaktigt liv, utan att förstå det, och när han dog 1985 bestod hans "mottagningskommitte" av onda varelser som förde honom mot mörkret. Men Howard ropade till Gud i sin nöd och Jesus räddade honom. Sedan fick han se sitt liv i revy, samtalade med Jesus, änglar och helgon och fick veta att kalla kriget skulle ta slut inom några få år (vilket det gjorde). Dessutom att gudsriket (fridsriket) skulle komma om 200 år (sidan 56). Enligt Howard Storms bok Så upplevde jag döden - En andra chans till liv. Vingårdens förlag.

Svara

x
Maria Johansson
måndag, 23 mars 2020 20:22

Tror inte att det är så enkelt att vi kommer att ryckas upp före vedermödan utan vi får nog vara kvar under vedermödan till att Herren utgjuter sina 7 vredesskålar som det står omnämnt i Uppenbarelseboken. Flera stora förkunnare som t.ex Lewi Pethrus var av den åsikten att vi inte rycks upp förrän vid vredesskålarna (se hans bok "Jesus kommer").
Vi får nog bereda oss på mycket svåra tider när vedermödan mycket snart bryter in. Redan i våra dagar får trossyskon lida stor förföljelse och martyrium i länder som Kina, NordKorea m.fl. Att vi skulle slippa undan sådant är att göra det mycket lätt för sig. Den stora skaran inför Guds och Lammets tron är de som tvagit sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod. Det är de som komma ur den stora bedrövelsen.
Här gäller att bereda sig och be Herren om kraft att härda ut i dessa svåra tider som kommer ! Vi ska vandra i Gudsfruktan och helgelse och lägga bort allt sådant som kan vara till hinder särskilt synden som så hårt omsnärjer oss. Vi ska ta på oss vårt kors och följa i Jesu fotspår.

Svara

x
nils
måndag, 23 mars 2020 21:24

Tack Maria,jag instämmer med dig i din beskrivning,som du säger även Lewi Petrus hade,att Uppryckelsen sker före Vredesskålarna.

Jesus sade det i Luk.17;26-30;"Då Noa gick IN I Arken;Då Kom floden och förgjorde dem allsammans."
"Men på den dag då Lot gick UT FRÅN Sodom,regnade eld och svavel ned från himmelen,och förgjorde dem allesammans."

Sedan avslutar Jesus med orden i v 30;"Alldeles på samma Sätt skall det ske den dag då Människosonen Uppenbaras!"
Att detta handlar om Uppryckelsen visar V 34-35,där Jesus fortsätter;"Den ene skall bli Upptagen,den andre skall lämnas kvar,"i de båda verserna!

Det står om den stora vita skaran du nämner om inför Guds Tron i Upp.7;14
"Dessa äro de som kommer UR Den Stora Bedrövelsen (Vedermödan),och som har tvagit sina kläder och gjort dem vita i lammeta Blod!"

Här ser vi åter hur Guds ord säger att skaran måste ha varit med i den stora V-mödan,och därefter står inför Guds Tron.

Viktigt att vi är förankrade i Guds Ord,Sanningens ord,inför vilket vi måste Böja Oss för klara de Svåra Tiderna som Herren talade om!.

Svara

x
SA
måndag, 23 mars 2020 21:52

Det finns dom som tror vi får vara med om vedermödan ,,och en del tror inte det , tydligen olika tolkningar på det , själv vet jag inte vad man ska lyssna på eller tro på vad det gäller detta , så det återstår att se .,

Svara

x
Bertil Rosenius
måndag, 23 mars 2020 21:58

Jag vet inte varför några räds att tala om att vi troligen skall uppleva Antikrists framträdande före vårt uppryckandet?

Jag tror att det ”löftet” - om ett uppryckande före - är en mycket farlig förespegling, som gör att syskon trubbas av i vakenheten inför all den falskhet som kommer i samband med Antikrist framträdande - då vi antagligen ännu är kvar här.

Svara

x
Lillibeth
måndag, 23 mars 2020 22:24

Tack Mikael W. för ditt klargörande och din uthållighet att beskriva ordet och vad som enligt Bibeln kommer att ske.

Vi ska leva nära Jesus och bekänna honom som Herre i våra liv.
Jag väntar på att Jesus snart ska komma för att rycka upp församlingen, den pånyttfödda församlingen, de som har olja i sina lampor, på skyar Herren till mötes i luften. 1Thess. 5:9.

Det är mycket förvillelse om detta. Tiden under vedermödan är främst avsedd för Judarna de icke frälsta, Guds egendomsfolk.
Vedermödan kommer att bli en tid som aldrig förr varken Kina eller NordKorea har upplevt något liknande.

Gud är en ordningens Gud och alltigenom en god Gud som älskar sina barn. Skulle han vilja låta dom sina älskade barn gå igenom vedermödan??? Sådan är inte den Gud enligt bibeln som jag litar och förtröstar på i allt. Jesus har ju gett sitt liv för dig och mig, alltså Guds enfödde son, är det inte tillräckligt??? Genom att vi med munnen bekänner och med hjärtat tror är vi frälsta.

Vi ska vänta på Jesus snara tillkommelse med stor tillförsikt och glädje och bara Tacka Jesus för vad han har förberett åt oss.
Herren är trofast!

Svara

x
nils
tisdag, 24 mars 2020 06:53

En känd författare sade ang.V-mödan; Förbered dig för det Värsta,men Hoppas på det Bästa.

En annan broder som sysslat mycket med tolkning av den sista tiden sade;
Det är viktigare att vara Redo än att ha Rätt i allt,än att ha Rätt i allt,men inte vara redo.

Jesus själv sade;"Varen därför ock I redo;ty i en stund då I Icke vänten det skall Människosonen komma!" Matt.24;44

Det syns mig vara en Himmelsk Visdom att Ej ange Dag eller Stund för denna Omskakande Världshändelse,för att alltid under Seklers gång hålla sin församling Redo!

Samtidigt förbrådde Jesus sin tids Judar att de EJ förstod att tolka den Tid de levde i,och kallade dem för skrymtare.Luk.12;54-56

Och Människan är sig lik idag,så denna förebråelse gäller först Oss, Nutidens Troende,men också de Otroende!

Svara

1 2 »2

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Coronan sprider sig i Småland


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 24 november 2020 20:48
Be för mitt vänstra öga, att Gud helar.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp