2 046 online! | Sidvisningar idag: 61 946 | Igår: 495 583 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Arken frälste - floden dödade


Vattnet frälser inte - det dödar! Floden dödade allt liv på jorden, men de som var i arken räddades. På samma sätt blir de räddade som är i Jesus Kristus.

Jag kommer göra fler video om dopet. Bland annat kommer jag gå in mer ingående vad det egentligen står i 1 Petr 3:20-21. Läser man det innantill så går det egentligen inte missförstå det.

Men jag kan förklara en del redan nu:

1 Petr 3:20-21

20. de som en gång i tiden var olydiga, den gången när Gud tålmodigt väntade i Noas dagar medan arken byggdes. I den blev några få, det vill säga åtta personer, frälsta genom vatten. 21. Efter denna förebild blir också vi nu frälsta i dopet, som inte innebär ett avläggande av köttets orenhet, utan en bön till Gud om ett gott samvete, genom Jesu Kristi uppståndelse,

De blev frälsta i arken

Det står tydligt att de blev frälsta i Arken, inte att de blev frälsta av vattnet!

I den (arken) blev några få, det vill säga åtta personer, frälsta genom vatten.

På samma sätt blir vi frälsta i Kristus genom tron på honom. Det är inte vattnet som frälser oss.

Skulle vi tro att det är vattnet som frälser oss, då behöver vi ju inte Jesus Kristus som Frälsaren! Men vattnet frälser inte, utan det dödar, som jag tydligt förklarade i den här videon.

Floden dödade allt liv

Flodets vatten dödade ju allt liv på jorden. Bara de som var i arken blev räddade. Och på samma sätt är det bara vi som är i Jesus Kristus som blir räddade - frälsta!

Lägg märke till att arken och floden är en förebild.

Efter denna förebild blir också vi nu frälsta i dopet.

När det står att vi blir frälsta i dopet , betyder det inte att dopet frälser oss - för då avsätter ju Bibeln Jesus som Frälsaren och har hittat en annan frälsare, nämligen dopet, nej det betyder att vi blir frälsta i "arken" som är en förebild till Jesus.

Tro på Jesus

Vi måste naturligtvis tro på Jesus för att bli frälsta, vilket också versen visar i fortsättningsvis då den förklarar:

inte innebär ett avläggande av köttets orenhet,

Kan det bli mer tydligare? Dopets vatten frälser inte! Hur blir man frälst? Jo, versen deklarerar till slut detta hur tydligt som helst:

utan en bön till Gud om ett gott samvete, genom Jesu Kristi uppståndelse,

Det är på det viset du blir frälst. Genom bön, det vill säga bekännelse och åkallan och på grund av Jesu uppståndelse!

Bibeln går inte emot sin egen undervisning

För skulle det inte vara så här, då behöver vi inte Jesus utan då räcker det med att vi skvätter lite vatten på varandra!

Och skulle det vara så som villolärarna som praktiserar barndop lär, ja, då går ju Bibeln emot sin egen undervisning då den på andra ställen klart och tydligt lär att man måste tro på Jesus för att bli frälst:

Apg 16:31

De svarade: "Tro på Herren Jesus så blir du frälst, du och din familj."

Slutsats: För att bli döpt måste du tro på Jesus som är dagens frälsningsark.


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg mndag 31 juli 2017 17:10 | #dop #arken #floden #troendedop #barndop | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


19 kommentarer

Thomas P

En tro utan gärningar är en DÖD tro.

”Må den som är orättfärdig fortfara att öva sin orättfärdighet och den som är oren att orena sig. Så ock den som är rättfärdig, han fortfare att öva sin rättfärdighet, och den som är helig att helga sig.

Saliga äro de som två sina kläder för att få rätt att äta av livets träd och att gå in i staden genom dess portar.” ‭‭Uppenbarelseboken‬ ‭22:11, 14‬ ‭SVEN‬‬ http://bible.com/166/rev.22.11,14.sven

Genom tro blir vi rättfärdiga inför Gud. Det står att vi ska öva på vår rättfärdighet, samt att vi ska helga oss. Då kan väl "en gång frälst - alltid frälst" gälla? Noa byggde på sin ark, medan andra människor åt och drack, gifte sig och levde i världen. Men Noa tjärade Arken, så den skulle bestå provet och vara vattentät, vilket kan liknas vid att vi ska öva på vår rättfärdighet och helgelse? Samtidigt ska vi inte upprhålla oss vid världsliga ting, utan komma till insikt om, att vår natur är fallen, och att vi hellre önskar att lämna världen, utan att oss om som Lots hustru, så att vi istället med lust vill lämna världen, och gå in i Arken, vilket leder oss in i staden Jerusalem. Nu lär ingen vilja lämna Babylon frivilligt, det krävs en ny Syndaflod. Denna syndaflod ger oss en TIDPUNKT, där vi måste fly Babylon, och lämna Egypten. Då lämnar vi alla nordriket på en gång, och vi förbereds istället att gå in i staden. Läs Sakarja 1-7

Svara -   - 25/1-17 22:47 -


Thomas P

Svar till Thomas P.

Rättelse; Då kan väl "en gång frälst - alltid frälst"; INTE gälla?

Svara -   - 25/1-17 22:49 -


Johan

Vem har påstått att "vattnet frälser"? Det är Jesus som frälser när vi tror, omvönder oss och låter döpa oss!

Svara -   - 26/1-17 08:41 -


Johan

Svar till Johan.

Ska stå: "omvänder oss"

Svara -   - 26/1-17 08:42 -


Peter Hall

Svar till Johan.

Varför gav Jesus instruktioner om dopet? Var det inte för att vi genom att låta döpa oss skulle få den Helige Ande som gåva. Jag undrar om Jesu egna utvalda lärljungar var döpta i Jesu dop? Säger skriften något om detta?

Om man vid den tiden hade varit en av Jesu lärljungar, så borde man redan varit övertygad, att Jesus var den Högstes Son. Mark.9:7

Nu blev dessa vid Pingsten döpta i Helig Ande och eld. Då fanns det ingen återvändo längre för dem. Vad mer bevis behövdes? Apg.2:3-4

Men vi då? Saliga äro vi som inte ser och dock tror. Dopet blir då mer för oss, som en invnigningsrit i den församling, som erbjuder dopet. Men några eldslågor har inte synts till sedan den tiden. De första lärljungarna skulle ju få bekräftelse på, att de var utvalda att förkunna evangelium. Om nu han som döpte i eld och vatten har dragit bort elden, har han då inte även dragit bort tungomålstalet? Det är endast de i frikyrkorna som praktiserar tungotalet. Har då alla de gamla kyrkornas medlemmar icke varit värdiga Guds rike? Jo, förvisso.

Svara -   - 26/1-17 10:56 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Varför gav Jesus instruktioner om dopet? Var det inte för att vi genom att låta döpa oss skulle få den Helige Ande som gåva.

Varför fick jag den Helige Ande ca 2 månader innan jag döptes Peter? Var det Bibelenlig och efter Jesu vilja?

Jesu frid..

Svara -   - 26/1-17 11:03 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Är det helig Ande du har fått, så är det Jesu vilja. En sak vet jag. Jag har inte fått någon Helig Ande, så vida han inte håller sig fördold inom mig.

Jag har nu hos Fadern utbett mig två gånger om att få Helig Ande. Hur många gånger behöver jag be, för att han skall uppfylla min önskan?

Om jag nu händelsevis skulle få Helig Ande, vad skillnad skulle det göra till min livsföring. Jag är ju redan sedan över trettio år viss om, att Gud finns och att Jesus är den han har sänt ut för att tala om sanningen för världen. Världen har dock inte till fullo velat taga emot honom. Och det kanske inte heller var meningen, för hur skulle annars Guds mästarplan kunna gå i uppfyllelse?

Svara -   - 26/1-17 11:28 -


Fredrik

Vad menar du nu? Att vattnet skulle döda låter ju konstigt, vatten är liv för oss mskor man brukar ju säga att vatten är liv! Det var inte arken av trä som frälste för trä kan inte frälsa. DETTA EVANGELIUM ÄR TOTAL FALSKT, att det ända man behöver göra är att tro... Jesus sa att man skulle följa honom dvs vandra som han vandra. Han kallade till omvändelse, att Tro betyder att förströsta sig på. Inte bara tro och inte göra något åt det, tro utan gärningar är död kolla Bibeln!!! Jesus är inget ark som är gjort av träd han är Guds son! Lögner!

Svara -   - 26/1-17 14:51 -


Emiratus

Svar till Peter Hall.

Käre Peter

Du skriver: "Jag undrar om Jesu egna utvalda lärjungar var döpta i Jesu dop? Säger skriften något om detta"

Det var nog framförallt lärjungarna som döpte människor som trodde att deras Mästare vad Messias. Att döpa hade dem fått lära sig av Johannes döpare (som säkerligen redan döpt några av lärjungarna innan de mötte Jesus (?)

Jesus lät ju sig också döpas av Johannes, så att låta döpa sig var verkligen ett sätt att göra som Jesus gjorde (= att följa Jesus)

Svara -   - 26/1-17 15:04 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Jag har nu hos Fadern utbett mig två gånger om att få Helig Ande. Hur många gånger behöver jag be, för att han skall uppfylla min önskan?

Tror du själv på att du är frälst av nåd och är ett Guds barn, att du verkligen tillhör Jesus Kristus? Har du omvänt dig från dina synder och tagit emot Guds Son i ditt hjärta, och även valt och beslutat så gott du bara klarar av att följa Jesus hela ditt kvarvarande liv, först genom vattendopet t.ex, och sen vidare tills du lämnar detta jordeliv?

Vad säger du?

Är du ett Guds barn enligt detta, vad tror du?

Jesu frid...

Svara -   - 26/1-17 15:10 -


Thomas P

Svar till Peter Hall.

Har du fått uppenbarat för dig att Jesus är Gud? Jag bad till Jesus, att Han skulle fylla mig med Guds Ande, och det skedde!

Svara -   - 26/1-17 15:15 -


Thomas P

Vattnet i Syndafloden är som ett dubbeleggat svärd - det dränker de orättfärdiga med lyfter och bär upp de rättfärdiga. En eld kan bränna och förtära de orättfärdiga, men luttra och härda de rättfärdiga.

Svara -   - 26/1-17 15:18 -


Fredrik

Svar till Thomas P.

Lögner... Jesus namn är skarpare än ett dubbeleggat svärd, inte vatten. Vatten är endast vatten som Gud skapade inget mer med det.

Svara -   - 26/1-17 15:40 -


Thomas P

Svar till Fredrik.

Ta det lugnt med dina anklagelser om lögner, det riktas bara emot dig själv och din attityd.

Svara -   - 26/1-17 18:12 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Är du ett Guds barn enligt detta?

Nej Leif. Ett saknas mig ännu. Vattendopet. Jag har min egen uppfattning om vattendopet.

Till vem skulle jag gå? Jag har inget behov av att ingå i någon religiös församling. Den kan säkert vara till glädje för många, men jag står ensam med min tro till Gud och Jesus.

Blev rövaren på korset mottagen av vår Herre, så torde han även välkomna mig.

Den dagen skall göra det kunnigt.

Jesu frid

Svara -   - 27/1-17 13:33 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Inte "måste" man gå med i någon församling för att bli ett Guds barn. Däremot skall vi ju ändå vilja följa i Herrens fotspår. Det är frågan om du vill, "utan att behöva gå med i någon församling" låta dig döpas eller ej?

Jesu frid...

Svara -   - 27/1-17 14:01 -


Thomas P

Svar till Peter Hall.

Sanna mina ord, du behöver någon form av kristen gemenkap eller band till en kristen broder. För hur kan du älska en broder, som du inte lärt känna? Och hur ska otroende se att du tillhör Jesus, om de inte kan se er inbördes kärlek mellan bröder? Så sa Jesus till sina lärljungar under sista måltiden (John Ev) Vem ska kunna förmana dig när du går vilse, om du inte har en kristen broder som vakar över dig? Varför talar Jesus om sina församlingar i Upp boken?

”Nåd och frid föröke sig hos eder, i kunskap om Gud och vår Herre Jesus Kristus. Allt det som leder till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss, genom kunskapen om honom som har kallat oss medelst sin härlighet och underkraft. Genom dem har han ock skänkt oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att I skolen, i kraft av dem, bliva delaktiga av gudomlig natur och undkomma den förgängelse som i följd av den onda begärelsen råder i världen.Joh. 1,12. Rom. 8,15,

Vinnläggen eder just därför på allt sätt om att i eder tro bevisa dygd, i dygden kunskap,Gal. 5, i kunskapen återhållsamhet, i återhållsamheten ståndaktighet, i ståndaktigheten gudsfruktan, i gudsfruktan broderlig kärlek, i den broderliga kärleken allmännelig kärlek.Gal. 6, (Detta är en process; du går från tro, till, dygd, till, kunskap o s v men du gör det i gemenskap med andra bröder, som du lör dig älska. Och när du har BRODERSKÄRLEKEN då kan du också älska alla människor. Den ensamme, eller den bittre, den som inte fruktar Gud o s v - har väldigt svårt att älska andra människor förutsättningslöst, eller kunna förlåta deras tillkortakommanden, svek, intriger, dispyter, tankesätt, personligheter o s v.

Ty om detta finnes hos eder och mer och mer förökas, så tillstädjer det eder icke att vara overksamma eller utan frukt i fråga om kunskapen om vår Herre Jesus Kristus.Tit. 3, Den åter som icke har detta, han är blind och kan icke se; han har förgätit att han har blivit renad från sina förra synder,1 Joh. 2,9, Vinnläggen eder därför, mina bröder, så mycket mer om att göra eder kallelse och utkorelse fast. Ty om I det gören, skolen I aldrig någonsin komma på fall.Hebr. 3, Så skall inträdet i vår Herres och Frälsares, Jesu Kristi, eviga rike förlänas eder i rikligt mått.” ‭‭2 Petrusbrevet‬ ‭1:2-11‬ ‭SVEN‬‬ http://bible.com/166/2pe.1.2-11.sven

Svara -   - 27/1-17 15:02 -


Peter Hall

Svar till Thomas P.

Bra skrivet Thomas.

Jag menar, att jag kan lika gärna låta mina goda gärningar synas bland dem, som inte söker Herren. Kristendomen har ju i långa loppet bidragit med, att delar av världen har blivit något mer civiliserad än den var från begynnelsen, även om långt ifrån alla har omvänt sig. Det är heller inte tanken, eftersom det måste finnas människor på jorden, som kan driva historien framåt. Tänk på de första kristna, hur ointresserade de var av denna värld, så de sålde allt vad de ägde och delade mellan sig. Hur länge fungerade ett sådant synsätt? Det är skrivet, att man inte skall gå ojämnt sammanokad med dem som inte tror. Jag har en känsla av, att den tiden är överspelad. Konkuransen från regelrätta avgudareligioner är ju inte längre så alvarlig, som de var på apostlarnas tid. Också "vanligt folk" kan vara hyggliga människor, även om de inte tror på Gud, utan låter livet upptas av annat. Skulle de då vara värdelösa för vår Fader. Nej, alla skall få en rättvis dom efter döden. 2Kor.5:10

Frälsta själar blir räddade till Himmelriket. Övriga får börja om. Syndens lön är ju döden. Alla har ju syndat och måste dö. Det har Adam sett till, med Guds goda minne. Men, den som tror på Guds Son skall bli räddad från jorden, då hans tro är rättfärdighet inför Gud. Rom.4:4-5

Jag menar, att slutet bliver, att Gud förbarmar sig över oss alla. Rom.8:19-21 Eller är det endast sitt egendomsfolk judarna, som han har förbarmande för? Rom.11:32

Svara -   - 28/1-17 11:50 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Leif, jag är ledsen, men jag finner inte så stort behov i att bevista "Gudstjänster" i församlingarna. Jag är inte så lagd. Tänk på pelarhelgonen i avlägsen tid. Vilken nytta bidrog de med att låta sitt ljus lysa över människorna?

Jag följer i Herrens fotspår, så gott jag kan. Det är ju därför vi enbart genom tron blir rättfärdiggjorda inför Gud. Vi är inte fullkomliga ännu.

Om jag kommer att låta döpa mig vet endast Gud. Eftersom jag tror, att de flesta som lever nu skall få uppleva Guds Rike på jorden, så tar jag inte så alvarligt på dopritualen, även om vår Herre har uppmanat oss till den.

Svara -   - 28/1-17 12:08 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Hur ljuvligt namnet Jesus är

Christer Åberg talar och sjunger om frälsningen i Jesus Kristus.

0

Läs allt!


Såsom i Lots dagar

Av Lewi Pethrus ur boken Jesus kommer. 

Jesus kommer

Det heter: »I den stund då I icke vänten det skall Människosonen komma.» När alla ropar och säger: »Han kommer!», då har man anledning tro, att han ännu dröjer något, men när alla tiger om saken och just ingen tänker därpå, då kan man vara viss om att han är nära.

5

Läs allt!


När hämtar Jesus sin församling?

Av Mikael Walfridsson 

Blåser i basuner

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på ett uppryckande före vedermödan. Jag har försökt att sammanställa några av de frågeställningar som nämns. 

2

Läs allt!


Sebastian Stakset Predikade om Jesus för politikerna i Almedalsveckan

Läsarmejl av R.S 

Denna frimodige man, Sebastian Stakset, ställde sig under Almedalsveckan och predikade om Jesus för politikerna. 

10

Läs allt!


Du är så god och underbar mot mig

Christer Åberg sjunger och spelar ukulele kören Du är så god och underbar mot mig.

1

Läs allt!


Vart tog jublet vägen?

Läsarmejl av David Billström

Var är nu er saligprisning? Jag kan vittna om att ni då hade rivit ut era ögon och gett dem åt mig, om det varit möjligt.” Gal. 4:15

0

Läs allt!


Annons


1 miljon muslimer fyllde gatorna för att höra om Jesus

Läsarmejl av nils 

- Jag vill säga dig något: Ingen kanske känner ditt namn men Jesus känner ditt namn, predikade Marilyn Hickey för en miljon muslimer i Pakistan.

19

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 23 januari 2018 kl. 02:59

Jesus söker: Frej, Freja!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


What a Day That Will Be - Vilken dag det ska bli

Guy Penrod, David Phelps sjunger What a Day That Will Be (Vilken dag det ska bli) från Bill & Gloria Gaither.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vedermödan - Holger Nilsson

I Radio Full Gospel redogör Holger Nilsson på ett tydligt sätt den bibliska vedermödans ohygglighet och om uppryckandets tidpunkt.

3

Läs allt!


Dödsskjutningar har ökats med 500 procent i Sverige

Pistol

Antal dödsskjutningar i Sverige har på tolv år ökat med 500 procent. Sverige behöver verkligen frälsningen och räddningen i Jesus Kristus! Vill du vara en av dem som berättar om Jesus för ett förlorat folk?

3

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 360 751 997 sidvisningar på Apg29!

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp