Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
SWISH: 072 203 63 74

Tiohornsförbundet i ändens tid

Mikael Walfridsson
2021-11-12 20:10

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

De tio tårna på Nebukanessar bildstod och de tio hornen på det fjärde djuret i Daniels dröm, liknar det som Johannes får se i sin syn på ön Patmos. Där blir vi presenterade för de tio hornen som också är tio kungar. Dessa kungar kommer att bilda ett förbund med Antikrist, där de tillsammans kommer att få makt i ändens tid. 

Jag har tidigare skrivit om Antikrist och vilddjurets rike. I det här inlägget ser vi närmare på det tiohornsförbund som det profetiska ordet vittnar om ska komma. Inlägget är samtidigt lagt in på hemsidan ”Jesus kommer snart”.

7 världsriken

Upp 13:1 - Och jag såg ett vilddjur komma upp ur havet. Det hade tio horn och sju huvuden och tio kronor på sina horn, och hädiska namn på sina huvuden. Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon

När Johannes ser odjuret, som både är Antikrists rike och hans person, ser Johannes olika huvuden på odjuret. De sju huvuden är en symbol på sju världsriken, där dessa huvuden är förkroppsligad i dess ledare och kungar. De sju världsriken som Johannes beskriver är Egypten, Assyrien, Babylonien, Medien-Persien, Grekland, Romarriket (på Johannes tid), och det sista vilddjurets rike i ändens tid.

Odjuret som stiger upp ur havet kommer att ha en leopards kropp (Grekland), en björns fötter (Medien-Persien), och ett lejons gap (Babylonien), och de tio hornen är en symbol på det tiostatsförbund som kommer att finnas inom det sista och kommande världsriket.

Nebukanessars bildstod

Dan 2: 32-33 - Bildstodens huvud var av bästa guld, dess bröst och armar voro av silver, dess buk och länder av koppar; dess ben voro av järn, dess fötter delvis av järn och delvis av lera.

Dan 2: 42 - Tårna på fötterna var delvis av järn och delvis av lera, och det betyder att riket ska vara delvis starkt och delvis svagt.

Nebukanessar får i en profetisk dröm se vad som skulle ske i framtiden. Kungen får se en bildstod där de olika delarna på statyn representerar fem av de sju världsriken som finns på jorden helt fram till ändens tid.

Två av rikena, Assyrien och Egypten, är inte representerade på bildstoden, då de fanns före Daniels tid. Här får vi en förståelse av att huvudet av guld är Babel (Babylon), bröst och armar av silver är Persien, buk och länder av koppar är Grekland, ben av järn är romarriket (Öst och Västrom). Sedan ser Daniel fötter och tio tår av dels järn och dels lera. Detta är alltså den tiohornsunion som Johannes senare profeterar om som kommer bilda ett förbund tillsammans med Antikrist.

De fyra djuren från havet

Dan 7: 2-3 – Daniel sade: Jag hade en syn om natten och såg hur himlens fyra vindar stormade fram mot det stora havet. Och fyra stora djur steg upp ur havet, det ena inte likt det andra.

Senare får Daniel en dröm och såg en syn där han ser fyra stora djur stiga upp ur havet, där det ena inte likt det andra. Dessa djur och världsriken är helt synonymt med det som Nebukanessar ser i sin dröm.

Det första liknade ett lejon och är en symbol på det Babyloniska riket. Det andra djuret liknade en björn och är en symbol på det Persiska riket. Det tredje djuret liknade en leopard och är en symbol på det Grekiska väldet. Vi får inte veta vilket slags djur det fjärde är, men beskrivs som förskärckligt, fruktansvärt och starkt. Det sista var samtidigt olikt alla de tidigare djuren och hade tio horn.

De tio hornen

Upp 17:12 – Och de tio hornen som du såg är tio kungar som ännu inte har fått sina riken men får kungamakt för en timme tillsammans med odjuret.

De tio tårna på Nebukanessar bildstod och de tio hornen på det fjärde djuret i Daniels dröm, liknar det som Johannes får se i sin syn på ön Patmos. Där blir vi presenterade för de tio hornen som också är tio kungar. Dessa kungar kommer att bilda ett förbund med Antikrist, där de tillsammans kommer att få makt i ändens tid. Det kan vara på det sättet, att dessa länder och förbund redan existerar sedan tidigare, men deras makt blir först gällande när Antikrist träder fram.

Det romerska imperiet

Dan 7:7-8 - Sedan fick jag i min syn om natten se ett fjärde djur (Romarriket, det sjätte världsriket), som var skrämmande, fruktansvärt och mycket starkt. Det hade stora tänder av järn, det slukade och krossade och trampade det som blev kvar under fötterna. Det var olikt alla de tidigare djuren och hade tio horn. Men under det att jag betraktade hornen, fick jag se hur mellan dem ett annat horn sköt upp, ett litet, för vilket tre av de förra hornen blev bortstötta; och se, det hornet hade ögon lika människoögon, och en mun som talade stora ord.

Från början är Antikrist inte en del av detta förbund med de tio kungarna, men skjuter upp senare som ”ett litet horn” mellan de tio. När Antikrist, allt eftersom, får mer makt i vedermödan, underkuvar han tre av kungarna och bildar sitt eget världsrike. Både Nebukanessar och Daniels syner vittnar om att tiohornsförbundet kommer att vara länder från det gamla romerska imperiet.

Romarriket nådde sin största utbredning på 100-talet e.Kr och sträckte sig från Spanien i väst till Syrien (Assyrien) i öst. Från England i norr till Egypten i söder. Det vill säga att imperiet både omfattade länder i det nuvarande Europa och i Medelhavsområdet. När det var som störst bestod det romerska riket av mellan 50 och 90 miljoner invånare – motsvarande omkring 20 procent av hela dåtidens världsbefolkning.

Det dödliga såret

Upp 13:3 - Ett av dess huvuden såg ut att ha blivit slaktat och dödat, men dess dödliga sår hade läkts. Och hela jorden förundrade sig över vilddjuret och följde det.

När Johannes ser odjuret lägger han märke till att ett av dess huvuden såg ut till att ha blivit slaktat och dödat, men att sedan att djuret överlevde och såret hade läkts. Det betyder att detta världsrike som tidigare har varit, måste komma tillbaka i någon form i ändens tid.

Benen på Nebukanessars bildstod var av järn och representerar dels Öst- och Västrom. Det som kan vara intressant här, är att både Öst- och Västrom faktiskt har ”återuppstått” i olika former. Östrom har på ett sätt återuppstått när man ser och jämför med det Arabförbund som finns i dag, som består av 23 länder och sträcker sig helt till Indiens gräns. Arabförbundet bildades i 1945 av Egypten, Irak, Libanon, Saudiarabien, Syrien, Jordanien, samt Jemen. Västrom har som vi vet ”återuppstått” i EU som nu består av 27 länder.

Kungavälde för en timme

Upp 17: 12-14 - Och de tio hornen du såg är tio kungar som ännu inte har fått något rike. Men tillsammans med vilddjuret får de makt att för en timme regera som kungar. 13 De har ett och samma sinne och ger sin makt och myndighet åt vilddjuret. 14 De ska strida mot Lammet, men Lammet ska besegra dem tillsammans med sina kallade, utvalda och troende, eftersom han är herrarnas Herre och kungarnas Kung.

Här vittnar ordet om att dessa tio kungar får makt tillsammans med Antikrist för en enda timme. Det vittnar om en kort tid som inte är längre än 3,5 år, dvs. den stora nöden och den avslutande tiden i vedermödan.

När Johannes beskriver odjuret så har det kronor på sina horn. Det är en symbol på den makt som tiohornsförbundet överlåter åt Antikrist. I detta förbund är dessa kungar helt överens om att Antikrist är den som ska vara deras ledere, och överlämnar därför deras makt till honom. Tillsammans med Antikrist kommer de i mitten av vedermödan att störta och ta makten från skökan, för att senare och till sist strida mot Herren vid slaget i Harmageddon.

Tio arabiska ledare står tillsammans

Nu när vi vet var och från vilket område dessa länder ska komma, är det intressant när man ser att det redan existerar eller att det finns tankar om kommande konstillationer, som kan vara eller leda fram till detta tiohornsförbund.

Det finns redan idag ett ”förbund” bestående av tio arabiska ledare från länder som Egypten, Jordanien, Libanon, Saudiarabien, Qatar och fem andra Golfstater som står tillsammans när det gäller kampen mot Isis.

Arabiskt NATO

Något annat intressant är att i förbindelse med ”Abrahamavtalet” som har ingåtts mellan Israel och flera arabländer, så arbetas det på högtryck för att bild ett Arabiskt Nato (MESA – Middle East Strategic Alliance) Detta förbund skulle bestå av sex Golfstater som Saudiarabien, Förenade arabien, Kuwait, Bahrain, Oman och Qatar, samt Egypten och Jordanien. Men jag tror inte att länderna är helt fastlagda ännu. Men vi ser hur ett nytt NATO i Mellanöstern är på väg att bli en realitet.

Arabstaterna har tidigare gjort försök på att bilda militära och politiska alliancer, men som inte har lyckats. Utmaningen har varit den att man inte på samma sätt som det kommande tiohornsförbundet, har haft ”ett och samma sinne”. Men med Irans framgång och de arabiska ländernas förlorade makt, har gjort att geopolitiken i Mellanöstern har ändrat sig med åren. Det har lett till et mycket närmare band mellan Israel och arabvärlden. Joe Biden lägger inte så hårda band på Iran som Trump gjorde, och det verkar som att den enda allierade (mot Iran) som araberna litar på utan förbehåll är Israel. Det betyder att den utveckling vi har sett ta form med ”Abrahams avtalet” och sedan ett kommande NATO i Mellanöstern, så har vi ett utgångspunkt för både Antikrists framträdande, tiostatsförbundet och ”avtalet med de många” som Daniels bok talar om.

Daniels bok och Uppenbarelseboken

När vi jämför Uppenbarelseboken och Daniels bok ser vi många likheter, och dessa två ”vittnen” går hand i hand. De talar bägge om ändens tid, och profeterar om en stor nöd utan like som kommer över jorden. De ser den himmelska tronen och den förhärligade Kristus. De beskriver striden i himlen mellan Mikael och Satan, och båda har vildjur som symboler för sataniska makter som kommer att ta form i den sista tiden. Bägge böcker förutser Harmageddon och Antikrists strid mot Herren och vittnar om en förkrossande seger. Till sist vittnar de båda om de dödas uppståndelse och om Israels kommande frälsning och upprättelse.

Avslutning

5 Mos 10:17 - för Herren er Gud är gudarnas Gud och herrarnas Herre Det är fantastiskt att se hur vår värld håller på att ta form och utvecklar sig mot det vi på förhand vet ska hända. Det profetiska ordet är förutbestemt, som i sitt uppfyllande bekräftar sin äkthet, för att vi ska tro på det, redan innan det sker. Mellanöstern är där allting började och det är också där att allting kommer få sin avslutning. Tiohornsförbundet är också en viktig del av det profetiska ordet, och något som vi också ser ta form och uppfylls inför våra ögon. Varje profetia och allt det som sker, handlar egentligen om en enda sak – Jesu återkomst och det att hela skapelsen, en dag, ska bekänna honom som ”Konungarnas konung och Herrernas herre”.

Jesus kommer snart!

Mikael Walfridsson

#Tidstecken #Profetisk #Israel #Antikrist


0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Stöd Apg29.Nu

Swish: 072 203 63 74

Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Bankkonto (Swedbank)

Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9

IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS


Senaste bönämnet

2023-03-23 10:56
Tacksägelse för era förböner. Har åter fått kontakt med en väninna som jag bett om förbön för, Gud har vidrört hennes hjärta, en annan tonläge fri från förakt!

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Greta Thunberg blir hedersdoktor vid den teologiska fakulteten

Hemma hos den legendariska väckelseevangelisten Målle Lindberg

Varför läsa Bibeln?

Flykten från Sodom: En profetisk förebild på det stundande uppryckandet

Noas flod: En profetisk förebild till uppryckandet

Vad betyder frälst?

Daniel - räddad från vedermödans brinnande ugn

Lag och nåd

Så här gör jag mina livesändningar för att kunna förmedla världens bästa budskap

Uppryckandet i GT - Man fann honom inte mer


Senaste kommentaren

Lars-goran - 22/03-23 14:23
Äran ska man ge💖 Jesus 💖en människa kan ej styra klimatet det kan bara ❤️Gud ❤️. Det är min tro 🤩👍

Skrevs i Greta Thunberg blir hedersdoktor vid den teologiska fakulteten


STÖD APG29
Swish: 072 203 63 74
Paypal: https://www.paypal.me/apg29
Bankkonto (Swedbank)
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

FACEBOOK YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM