841 online! | Sidvisningar idag: 225 472 | Igår: 224 249 |

www.apg29.nu


Ateist doktorns omvändelse till kristendom

Läsarmejl av nils

Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv?

Gregg berättar: 

"Jag gick från en sak till en annan, köpte en ny bil, när det ej hjälpte gick och köpte kläder eller tog en åktur. Jag cyklade, sprang, drack vin som hobby, hade en framgångsrik karriär men det verkade aldrig bli nog En kombination av sorg, tomhet och samtidigt vrede, frustration för du tänker: Vad är det för fel med mig?" 

"Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv? Du är förvirrad, säger inget till någon, håller det inombords. Och vad du slutligen gör är att tala med andra människor. " 

Hustrun Ruth säger: 

"Han var snäll men hade en kort stubin, var arrogant, hade alltid rätt, är bossen, gör alltid gott alltid Nr. 1 i allting." 

Gregg talade om problemet med kristna bekanta, som han tänkte skulle ge hans familj berättigad kritik. 

"Jag fick en Bibel och skulle visa att de ej praktiserade vad de säger. " Han började läsa Bibeln och blev chockerad av vad han såg. "

Jag förstod att Jesus gjorde anspråk att vara Gud i köttet, Gudsmänniskan på Jorden. Hade aldrig hört det tidigare, så det fick min uppmärksamhet. Jag förstod att om detta hänt, så var det den mest Viktiga Händelsen i Mänsklighetens Historia, och om det inte hänt var det en religiös saga." 

"Jag glömde grannen och beslutade att finna ut om det verkligen hänt, och blev intresserad när jag läste Lukas bok. Han säger där att han har efterforskat allt, och han är en läkare. Doktorer skulle normalt vederlägga mirakler, inte bevisa deras äkthet." 

Hustrun Ruth hade varit på sitt eget sökande för sanningen och accepterat Kristus som sin frälsare, och visste att hennes man behövde mer än att studera. 

"Jag var bekymrad om hans frälsning och sade till mina vänner: Han kommer aldrig acceptera Herren." 

"Jag sade: Gregg, du vet det är en plats kallad Helvetet och det är verkligt, och om du ej Tror kommer du dit. Jag bad för honom till en punkt då jag liksom gav upp: "Gud du måste göra något!" 

Gregg studerade i veckor, och insåg att kristendomen berodde på En viktig händelse: Uppståndelsen! "Jag började söka efter alla möjliga förklaringar som sade det ej hände. Också i Journal of the American Medical Association hade doktorer dragit slutsatsen att Han definitivt dog." 

"Kanske Apostlarna stal kroppen eller hallucinationer, men problemet med de olika teorierna var att ingen av dem var trovärdig. Den enda förklaringen från historiska fakta var den Romerska vakten, och att graven var Tom." 

"Den sak som verkligen tog mig var Aposteln Paulus, för han var Jude, dödar kristna och har inget att vinna. Vad i världen kunde göra denna man att bli den störste evangelisten? Det var bara en förklaring: Att han såg den Uppståndne Herren Jesus kristus!" 

"När jag såg på uppståndelsen, bevisen av dessa män och deras förändrade liv sade jag: Jag Måste Tro Det!" 

Nu hade Gregg svaret, åtminstone trodde han det, Gregg höll på att finna det. Det började efter att han behandlade en patient i arbetet. 

"Jag gick in och frågade honom om han hade några frågor till mig. Han bara stirrade som död på mig, in i mina ögon och sade: Har du accepterat Herren Jesus Kristus som din personlige frälsare? Hade ej förväntat det, och hur kan han veta, varför frågar han mig detta?" 

Jag rusade ut ur rummet och sa, Jag kommer strax tillbaka, visste ej vad jag skulle göra. " Några nätter senare började Greg tänka på sitt liv. 

"Det var saker i mitt liv jag önskade ändra: vreden, frustrationen men hade inte makt att ändra. Allt kulminerade och jag bröt ihop, bad Herren att förlåta mig och : en Omvändelse i grunden från mina synder. Och bad att förändra mig, jag önskade ett Nytt liv." 

Nästa morgon märkte Greg något var olikt. 

"Jag var helt fridfull, ej frustrerad kände ej vrede utan kände mig nöjd utan orsak. Jag upptäckte allt var skingrat och började leva den dagen, jag var olik och hade blivit förändrad. Hade något i min biokemi förändrats, så jag kollade mina mediciner, men det var ej det." 

Det Greg fann, varför han kände skillnad var Rom. 6. 

"Vad det sägs är, när du blir en Troende och frälst och D. H. Ande kommer i dig, vilket jag var helt okunnig om, är att den Gamla människan du Var, Dog. Det refererar till Gal. 5: 22, där frukten av Anden är Kärlek, glädje Frid: Det är så jag känner. Senare den natten sade Gregg till Ruth vad som hänt som säger: 

"Det var ett mirakel för mig, för jag trodde aldrig Gregg skulle ändras. Han var plötsligt bekymrad för andra människor vilket chockerade mig. " 

Gergg sökte sedan efter patienten som talat till honom, men hans namn fanns ej på patient journalen. "Den var handskriven och jag vet exakt vad det var och det är inte där. Jag kollade för hela månaden och han var helt borta, inga bevis att han kommit i rummet." 

"Det är inga tvivel: Livet, Döden och Uppståndelsen av Jesus är Sann. " Det verkliga beviset är i hans förändrade Liv: "Sedan dagen jag blev frälst har jag aldrig känt ensamhet, tomhet, missnöje. " 

Ruth säger: 

"Jag känner som jag är gift med en annan person, som att min gamla man inte är mer, och jag har en ny man vilket är enormt. " 

För Gregg är sanningen klar: 

"I alla andra religioner söker människan Gud, de Kristnas Gud söker dem. Det är en verklig test för Kristendomen: Du kallar på Kristus, Han vill ej bara förlåta dina synder, men Han kommer Förändra just dig så att du vet det är sant, det är stor skillnad!"


nils

Läsarmejl

--- 

OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 13 februari 2018 22:55 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


6 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lena Henricson

Tack Jesus!!!

Svara -   - 13/2-18 23:08 -


David Billström

Underbart vittnesbörd. Jesus lever på riktigt. Han förvandlar människor på riktigt. Jesus är underbar. Ge ditt liv till honom som gav allt för dig på korset. Då är ditt liv i trygga och starka händer.

Svara -   - 14/2-18 06:42 -


Peter Hall

Jag har också upplevt hur mina ögon öppnades när jag blev född på nytt. Innan betraktade jag mig själv, som en "hygglig människa ". Men syndakroppen hade inte gjorts om intet, förrän jag föddes på nytt.

Nu heter det ju, att den som får litet förlåtet han älskar också litet. Men, jag älskar Jesus och det är tillräckligt.

Svara -   - 14/2-18 11:12 -


Rolf

Vad man ska veta, men få som inte upplevt det, inte förstår, är att lycka och tillfredsställelse inte kan köpas för pengar. Pengar skapar enbart fler behov och tomhet. En mycket fattig eller mycket rik människa har samma problem, otillfredsställelse och stora bekymmer över sina pengar. Den ena för sin brist den andre för att bli av med dem. Ingen kan bli tillfredsställd och lycklig båda behöver en tro och Jesus.

Men den rike får svårare att ta till sig en tro då denne hela tiden söker nya upplevelser och prylar för att inte säga kärleksfullhet. Men på grund av sin förmögenhet kan denne aldrig veta om vänner eller kärleksförklaringar riktas till honom (henne) eller till den makt och de pengar denna har. Den fattige däremot vet att om denne får kärlek är det för dennes skull inte för några pengars eller makts skull då denne inget av detta har.

Ingen blir lycklig av mycket pengar utan enbart tom invärtes. Likväl som den fattige inte blir lycklig utan enbart apatisk till slut och ger upp. Lösningen för dem är en tro och sökandet efter Jesus vilket är lättast för den fattige som oftare vågar ta det steget till skillnad mot den mycket förmögne som tror sig kunna köpa lycka och tillfredsställelse istället. Det är därför inte bara den fattige som behöver omtanke från oss kristna utan även den mycket rike som är rädd och osäker i lika stor grad som förmögenheten är stor.

Svara -   - 14/2-18 18:38 -


nils

"Vad hjälper det en människa om hon vinner Hela Världen,men förlorar sin Själ."

En Viktig upptäckt när han sökte sanningen,var att Jesus kristus är Gud kommen i köttet.
Det måste vara den Viktigaste sanningen i Mänsklighetens Historia sade han,vilket jag hoppas att Vi som Troende också Insett!
Vidare hur han metodiskt sökte och fann Sanningen genom läkare Lukas,och förföljaren Paulus helt förvandlade liv,genom mötet med den Uppståndne förhärligade Jesus.
Viktigt var också att han när han började tro,Ändå måste i sitt Hjärta mottaga Jesus som sin Personlige Frälsare !

Svara -   - 14/2-18 20:29 -


Roger T. W.

Det vi gör idag får frukt i framtiden.

vi skal møtes igjen

https://www.youtube.com/watch?v=5w1_BTkAaJY

Svara -   - 15/2-18 01:33 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

0

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

11

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

12

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

18

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, lördag 17 november 2018 kl. 22:52

Jesus söker: Naemi, Naima!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!


Församlingar firar Halloween med zombier och dansande skelett

Av Mikael Walfridsson 

Halloween i kyrkan

Halloween är en helt igenom en ockult och mörk tradition, som ingenting har med Herren att göra. Bilden är från en församling i USA, som otroligt nog väljer att dra in Halloween-temat i församlingen.

24

Läs allt!


Porrsurfare - jag?

Christer Åberg har fått utpressningsmejl över att han skulle ha porrsurfat. 

19

Läs allt!


Den oönskade - Del sexton

Christer Åberg tio år

Jag har tidigare berättat att jag inte visste speciellt så mycket om min bakgrund. Vilka mina föräldrar är och vilken bakgrund de har känner jag inte till. Då jag en gång fick träffa min mamma berättade hon lite hastigt, som vid förbifarten, att mina morföräldrar skulle ha varit med i Missionskyrkan, men det verkar som att de i ett senare skede skulle ha gått ur. 

5

Läs allt!


En räddare i nöden - Theo och hans vänner

Farorna lurar överallt och Luther och Benny hamnar i verklig knipa, både på land och under vatten. Theo fiskar upp skolådans Bibelteater och berättar om den enda vägen som kan rädda oss.

0

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Två falska påståenden som Koranen och islam bygger sin tro på

Läsarmejl av nils

Islam gör anspråk att de härstammar från Abraham genom Ismael, och att Muhammed likt Abraham erkänner att det finns bara En Gud, Allah!

3

Läs allt!


Homofober är mindre intelligenta påstår forskning

Homofober mindre iq

Bild: Nyheter24. 

Nyheter24 intelligensbefriar folk som är emot homosexualitet då de påstår att de är mindre intelligenta än andra människor. 

12

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 452 463 262 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 013 bloggartiklar, 91 618 kommentarer och 59 893 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper Creeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp