1 036 online! | Sidvisningar idag: 234 813 | Igår: 183 483 |

www.apg29.nu

Annons

Ateist doktorns omvändelse till kristendom

Läsarmejl av nils

Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv?

Gregg berättar: 

"Jag gick från en sak till en annan, köpte en ny bil, när det ej hjälpte gick och köpte kläder eller tog en åktur. Jag cyklade, sprang, drack vin som hobby, hade en framgångsrik karriär men det verkade aldrig bli nog En kombination av sorg, tomhet och samtidigt vrede, frustration för du tänker: Vad är det för fel med mig?" 

"Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv? Du är förvirrad, säger inget till någon, håller det inombords. Och vad du slutligen gör är att tala med andra människor. " 

Hustrun Ruth säger: 

"Han var snäll men hade en kort stubin, var arrogant, hade alltid rätt, är bossen, gör alltid gott alltid Nr. 1 i allting." 

Gregg talade om problemet med kristna bekanta, som han tänkte skulle ge hans familj berättigad kritik. 

"Jag fick en Bibel och skulle visa att de ej praktiserade vad de säger. " Han började läsa Bibeln och blev chockerad av vad han såg. "

Jag förstod att Jesus gjorde anspråk att vara Gud i köttet, Gudsmänniskan på Jorden. Hade aldrig hört det tidigare, så det fick min uppmärksamhet. Jag förstod att om detta hänt, så var det den mest Viktiga Händelsen i Mänsklighetens Historia, och om det inte hänt var det en religiös saga." 

"Jag glömde grannen och beslutade att finna ut om det verkligen hänt, och blev intresserad när jag läste Lukas bok. Han säger där att han har efterforskat allt, och han är en läkare. Doktorer skulle normalt vederlägga mirakler, inte bevisa deras äkthet." 

Hustrun Ruth hade varit på sitt eget sökande för sanningen och accepterat Kristus som sin frälsare, och visste att hennes man behövde mer än att studera. 

"Jag var bekymrad om hans frälsning och sade till mina vänner: Han kommer aldrig acceptera Herren." 

"Jag sade: Gregg, du vet det är en plats kallad Helvetet och det är verkligt, och om du ej Tror kommer du dit. Jag bad för honom till en punkt då jag liksom gav upp: "Gud du måste göra något!" 

Gregg studerade i veckor, och insåg att kristendomen berodde på En viktig händelse: Uppståndelsen! "Jag började söka efter alla möjliga förklaringar som sade det ej hände. Också i Journal of the American Medical Association hade doktorer dragit slutsatsen att Han definitivt dog." 

"Kanske Apostlarna stal kroppen eller hallucinationer, men problemet med de olika teorierna var att ingen av dem var trovärdig. Den enda förklaringen från historiska fakta var den Romerska vakten, och att graven var Tom." 

"Den sak som verkligen tog mig var Aposteln Paulus, för han var Jude, dödar kristna och har inget att vinna. Vad i världen kunde göra denna man att bli den störste evangelisten? Det var bara en förklaring: Att han såg den Uppståndne Herren Jesus kristus!" 

"När jag såg på uppståndelsen, bevisen av dessa män och deras förändrade liv sade jag: Jag Måste Tro Det!" 

Nu hade Gregg svaret, åtminstone trodde han det, Gregg höll på att finna det. Det började efter att han behandlade en patient i arbetet. 

"Jag gick in och frågade honom om han hade några frågor till mig. Han bara stirrade som död på mig, in i mina ögon och sade: Har du accepterat Herren Jesus Kristus som din personlige frälsare? Hade ej förväntat det, och hur kan han veta, varför frågar han mig detta?" 

Jag rusade ut ur rummet och sa, Jag kommer strax tillbaka, visste ej vad jag skulle göra. " Några nätter senare började Greg tänka på sitt liv. 

"Det var saker i mitt liv jag önskade ändra: vreden, frustrationen men hade inte makt att ändra. Allt kulminerade och jag bröt ihop, bad Herren att förlåta mig och : en Omvändelse i grunden från mina synder. Och bad att förändra mig, jag önskade ett Nytt liv." 

Nästa morgon märkte Greg något var olikt. 

"Jag var helt fridfull, ej frustrerad kände ej vrede utan kände mig nöjd utan orsak. Jag upptäckte allt var skingrat och började leva den dagen, jag var olik och hade blivit förändrad. Hade något i min biokemi förändrats, så jag kollade mina mediciner, men det var ej det." 

Det Greg fann, varför han kände skillnad var Rom. 6. 

"Vad det sägs är, när du blir en Troende och frälst och D. H. Ande kommer i dig, vilket jag var helt okunnig om, är att den Gamla människan du Var, Dog. Det refererar till Gal. 5: 22, där frukten av Anden är Kärlek, glädje Frid: Det är så jag känner. Senare den natten sade Gregg till Ruth vad som hänt som säger: 

"Det var ett mirakel för mig, för jag trodde aldrig Gregg skulle ändras. Han var plötsligt bekymrad för andra människor vilket chockerade mig. " 

Gergg sökte sedan efter patienten som talat till honom, men hans namn fanns ej på patient journalen. "Den var handskriven och jag vet exakt vad det var och det är inte där. Jag kollade för hela månaden och han var helt borta, inga bevis att han kommit i rummet." 

"Det är inga tvivel: Livet, Döden och Uppståndelsen av Jesus är Sann. " Det verkliga beviset är i hans förändrade Liv: "Sedan dagen jag blev frälst har jag aldrig känt ensamhet, tomhet, missnöje. " 

Ruth säger: 

"Jag känner som jag är gift med en annan person, som att min gamla man inte är mer, och jag har en ny man vilket är enormt. " 

För Gregg är sanningen klar: 

"I alla andra religioner söker människan Gud, de Kristnas Gud söker dem. Det är en verklig test för Kristendomen: Du kallar på Kristus, Han vill ej bara förlåta dina synder, men Han kommer Förändra just dig så att du vet det är sant, det är stor skillnad!"


nils

Läsarmejl

--- 

OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg tisdag 13 februari 2018 22:55 | #läsarmejl #nils | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


6 kommentarer

Lena Henricson

Tack Jesus!!!

Svara -   - 13/2-18 23:08 -


David Billström

Underbart vittnesbörd. Jesus lever på riktigt. Han förvandlar människor på riktigt. Jesus är underbar. Ge ditt liv till honom som gav allt för dig på korset. Då är ditt liv i trygga och starka händer.

Svara -   - 14/2-18 06:42 -


Peter Hall

Jag har också upplevt hur mina ögon öppnades när jag blev född på nytt. Innan betraktade jag mig själv, som en "hygglig människa ". Men syndakroppen hade inte gjorts om intet, förrän jag föddes på nytt.

Nu heter det ju, att den som får litet förlåtet han älskar också litet. Men, jag älskar Jesus och det är tillräckligt.

Svara -   - 14/2-18 11:12 -


Rolf

Vad man ska veta, men få som inte upplevt det, inte förstår, är att lycka och tillfredsställelse inte kan köpas för pengar. Pengar skapar enbart fler behov och tomhet. En mycket fattig eller mycket rik människa har samma problem, otillfredsställelse och stora bekymmer över sina pengar. Den ena för sin brist den andre för att bli av med dem. Ingen kan bli tillfredsställd och lycklig båda behöver en tro och Jesus.

Men den rike får svårare att ta till sig en tro då denne hela tiden söker nya upplevelser och prylar för att inte säga kärleksfullhet. Men på grund av sin förmögenhet kan denne aldrig veta om vänner eller kärleksförklaringar riktas till honom (henne) eller till den makt och de pengar denna har. Den fattige däremot vet att om denne får kärlek är det för dennes skull inte för några pengars eller makts skull då denne inget av detta har.

Ingen blir lycklig av mycket pengar utan enbart tom invärtes. Likväl som den fattige inte blir lycklig utan enbart apatisk till slut och ger upp. Lösningen för dem är en tro och sökandet efter Jesus vilket är lättast för den fattige som oftare vågar ta det steget till skillnad mot den mycket förmögne som tror sig kunna köpa lycka och tillfredsställelse istället. Det är därför inte bara den fattige som behöver omtanke från oss kristna utan även den mycket rike som är rädd och osäker i lika stor grad som förmögenheten är stor.

Svara -   - 14/2-18 18:38 -


nils

"Vad hjälper det en människa om hon vinner Hela Världen,men förlorar sin Själ."

En Viktig upptäckt när han sökte sanningen,var att Jesus kristus är Gud kommen i köttet.
Det måste vara den Viktigaste sanningen i Mänsklighetens Historia sade han,vilket jag hoppas att Vi som Troende också Insett!
Vidare hur han metodiskt sökte och fann Sanningen genom läkare Lukas,och förföljaren Paulus helt förvandlade liv,genom mötet med den Uppståndne förhärligade Jesus.
Viktigt var också att han när han började tro,Ändå måste i sitt Hjärta mottaga Jesus som sin Personlige Frälsare !

Svara -   - 14/2-18 20:29 -


Roger T. W.

Det vi gör idag får frukt i framtiden.

vi skal møtes igjen

https://www.youtube.com/watch?v=5w1_BTkAaJY

Svara -   - 15/2-18 01:33 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

5

Läs allt!


Chip på alla

Av Holger Nilsson 

Chip på alla

Att få ett chip injicerat i kroppen blir en alltmer aktuell fråga. Det vi ser nu är bara början...

11

Läs allt!


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

23

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

25

Läs allt!


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

15

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

24

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

45

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


Annons


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

21

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 33, söndag 19 augusti 2018 kl. 23:47

Jesus söker: Magnus, Måns!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Senaste kommentarer


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!


Dödsskjutningar i Sverige

Dödsskjutningar i Sverige

Hittade den här statistiken på Facebook om antal dödsskjutningar i Sverige från 2006 till 2017. Det har ökats drastiskt!

24

Läs allt!


Chockvärmen - Det brinner i luften

Idag när jag steg ut från min svala lägenhet blev jag chockad. Vilken värme som slog mot mig! Trots att det blåser så var det som att det brann i luften. 

27

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 10

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Detta är en avslutande artikel i denna serie om kursändringen som skett på eskatologins område.

6

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 435 867 268 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 780 bloggartiklar, 87 361 kommentarer och 57 665 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp