398 online! | Sidvisningar idag: 32 455 | Igår: 175 390 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Ateist doktorns omvändelse till kristendom

Läsarmejl av nils

Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv?

Gregg berättar: 

"Jag gick från en sak till en annan, köpte en ny bil, när det ej hjälpte gick och köpte kläder eller tog en åktur. Jag cyklade, sprang, drack vin som hobby, hade en framgångsrik karriär men det verkade aldrig bli nog En kombination av sorg, tomhet och samtidigt vrede, frustration för du tänker: Vad är det för fel med mig?" 

"Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv? Du är förvirrad, säger inget till någon, håller det inombords. Och vad du slutligen gör är att tala med andra människor. " 

Hustrun Ruth säger: 

"Han var snäll men hade en kort stubin, var arrogant, hade alltid rätt, är bossen, gör alltid gott alltid Nr. 1 i allting." 

Gregg talade om problemet med kristna bekanta, som han tänkte skulle ge hans familj berättigad kritik. 

"Jag fick en Bibel och skulle visa att de ej praktiserade vad de säger. " Han började läsa Bibeln och blev chockerad av vad han såg. "

Jag förstod att Jesus gjorde anspråk att vara Gud i köttet, Gudsmänniskan på Jorden. Hade aldrig hört det tidigare, så det fick min uppmärksamhet. Jag förstod att om detta hänt, så var det den mest Viktiga Händelsen i Mänsklighetens Historia, och om det inte hänt var det en religiös saga." 

"Jag glömde grannen och beslutade att finna ut om det verkligen hänt, och blev intresserad när jag läste Lukas bok. Han säger där att han har efterforskat allt, och han är en läkare. Doktorer skulle normalt vederlägga mirakler, inte bevisa deras äkthet." 

Hustrun Ruth hade varit på sitt eget sökande för sanningen och accepterat Kristus som sin frälsare, och visste att hennes man behövde mer än att studera. 

"Jag var bekymrad om hans frälsning och sade till mina vänner: Han kommer aldrig acceptera Herren." 

"Jag sade: Gregg, du vet det är en plats kallad Helvetet och det är verkligt, och om du ej Tror kommer du dit. Jag bad för honom till en punkt då jag liksom gav upp: "Gud du måste göra något!" 

Gregg studerade i veckor, och insåg att kristendomen berodde på En viktig händelse: Uppståndelsen! "Jag började söka efter alla möjliga förklaringar som sade det ej hände. Också i Journal of the American Medical Association hade doktorer dragit slutsatsen att Han definitivt dog." 

"Kanske Apostlarna stal kroppen eller hallucinationer, men problemet med de olika teorierna var att ingen av dem var trovärdig. Den enda förklaringen från historiska fakta var den Romerska vakten, och att graven var Tom." 

"Den sak som verkligen tog mig var Aposteln Paulus, för han var Jude, dödar kristna och har inget att vinna. Vad i världen kunde göra denna man att bli den störste evangelisten? Det var bara en förklaring: Att han såg den Uppståndne Herren Jesus kristus!" 

"När jag såg på uppståndelsen, bevisen av dessa män och deras förändrade liv sade jag: Jag Måste Tro Det!" 

Nu hade Gregg svaret, åtminstone trodde han det, Gregg höll på att finna det. Det började efter att han behandlade en patient i arbetet. 

"Jag gick in och frågade honom om han hade några frågor till mig. Han bara stirrade som död på mig, in i mina ögon och sade: Har du accepterat Herren Jesus Kristus som din personlige frälsare? Hade ej förväntat det, och hur kan han veta, varför frågar han mig detta?" 

Jag rusade ut ur rummet och sa, Jag kommer strax tillbaka, visste ej vad jag skulle göra. " Några nätter senare började Greg tänka på sitt liv. 

"Det var saker i mitt liv jag önskade ändra: vreden, frustrationen men hade inte makt att ändra. Allt kulminerade och jag bröt ihop, bad Herren att förlåta mig och : en Omvändelse i grunden från mina synder. Och bad att förändra mig, jag önskade ett Nytt liv." 

Nästa morgon märkte Greg något var olikt. 

"Jag var helt fridfull, ej frustrerad kände ej vrede utan kände mig nöjd utan orsak. Jag upptäckte allt var skingrat och började leva den dagen, jag var olik och hade blivit förändrad. Hade något i min biokemi förändrats, så jag kollade mina mediciner, men det var ej det." 

Det Greg fann, varför han kände skillnad var Rom. 6. 

"Vad det sägs är, när du blir en Troende och frälst och D. H. Ande kommer i dig, vilket jag var helt okunnig om, är att den Gamla människan du Var, Dog. Det refererar till Gal. 5: 22, där frukten av Anden är Kärlek, glädje Frid: Det är så jag känner. Senare den natten sade Gregg till Ruth vad som hänt som säger: 

"Det var ett mirakel för mig, för jag trodde aldrig Gregg skulle ändras. Han var plötsligt bekymrad för andra människor vilket chockerade mig. " 

Gergg sökte sedan efter patienten som talat till honom, men hans namn fanns ej på patient journalen. "Den var handskriven och jag vet exakt vad det var och det är inte där. Jag kollade för hela månaden och han var helt borta, inga bevis att han kommit i rummet." 

"Det är inga tvivel: Livet, Döden och Uppståndelsen av Jesus är Sann. " Det verkliga beviset är i hans förändrade Liv: "Sedan dagen jag blev frälst har jag aldrig känt ensamhet, tomhet, missnöje. " 

Ruth säger: 

"Jag känner som jag är gift med en annan person, som att min gamla man inte är mer, och jag har en ny man vilket är enormt. " 

För Gregg är sanningen klar: 

"I alla andra religioner söker människan Gud, de Kristnas Gud söker dem. Det är en verklig test för Kristendomen: Du kallar på Kristus, Han vill ej bara förlåta dina synder, men Han kommer Förändra just dig så att du vet det är sant, det är stor skillnad!"


nils

Läsarmejl

--- 

OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 13 februari 2018 22:55 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


6 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lena Henricson

Tack Jesus!!!

Svara -   - 13/2-18 23:08 -


David Billström

Underbart vittnesbörd. Jesus lever på riktigt. Han förvandlar människor på riktigt. Jesus är underbar. Ge ditt liv till honom som gav allt för dig på korset. Då är ditt liv i trygga och starka händer.

Svara -   - 14/2-18 06:42 -


Peter Hall

Jag har också upplevt hur mina ögon öppnades när jag blev född på nytt. Innan betraktade jag mig själv, som en "hygglig människa ". Men syndakroppen hade inte gjorts om intet, förrän jag föddes på nytt.

Nu heter det ju, att den som får litet förlåtet han älskar också litet. Men, jag älskar Jesus och det är tillräckligt.

Svara -   - 14/2-18 11:12 -


Rolf

Vad man ska veta, men få som inte upplevt det, inte förstår, är att lycka och tillfredsställelse inte kan köpas för pengar. Pengar skapar enbart fler behov och tomhet. En mycket fattig eller mycket rik människa har samma problem, otillfredsställelse och stora bekymmer över sina pengar. Den ena för sin brist den andre för att bli av med dem. Ingen kan bli tillfredsställd och lycklig båda behöver en tro och Jesus.

Men den rike får svårare att ta till sig en tro då denne hela tiden söker nya upplevelser och prylar för att inte säga kärleksfullhet. Men på grund av sin förmögenhet kan denne aldrig veta om vänner eller kärleksförklaringar riktas till honom (henne) eller till den makt och de pengar denna har. Den fattige däremot vet att om denne får kärlek är det för dennes skull inte för några pengars eller makts skull då denne inget av detta har.

Ingen blir lycklig av mycket pengar utan enbart tom invärtes. Likväl som den fattige inte blir lycklig utan enbart apatisk till slut och ger upp. Lösningen för dem är en tro och sökandet efter Jesus vilket är lättast för den fattige som oftare vågar ta det steget till skillnad mot den mycket förmögne som tror sig kunna köpa lycka och tillfredsställelse istället. Det är därför inte bara den fattige som behöver omtanke från oss kristna utan även den mycket rike som är rädd och osäker i lika stor grad som förmögenheten är stor.

Svara -   - 14/2-18 18:38 -


nils

"Vad hjälper det en människa om hon vinner Hela Världen,men förlorar sin Själ."

En Viktig upptäckt när han sökte sanningen,var att Jesus kristus är Gud kommen i köttet.
Det måste vara den Viktigaste sanningen i Mänsklighetens Historia sade han,vilket jag hoppas att Vi som Troende också Insett!
Vidare hur han metodiskt sökte och fann Sanningen genom läkare Lukas,och förföljaren Paulus helt förvandlade liv,genom mötet med den Uppståndne förhärligade Jesus.
Viktigt var också att han när han började tro,Ändå måste i sitt Hjärta mottaga Jesus som sin Personlige Frälsare !

Svara -   - 14/2-18 20:29 -


Roger T. W.

Det vi gör idag får frukt i framtiden.

vi skal møtes igjen

https://www.youtube.com/watch?v=5w1_BTkAaJY

Svara -   - 15/2-18 01:33 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

0

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

0

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

35

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

41

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, tisdag 19 februari 2019 kl. 06:11

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 323 183 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 173 bloggartiklar, 94 211 kommentarer och 62 003 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp