1 094 online! | Sidvisningar idag: 257 066 | Igår: 291 392 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Ateist doktorns omvändelse till kristendom

Läsarmejl av nils

Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv?

Gregg berättar: 

"Jag gick från en sak till en annan, köpte en ny bil, när det ej hjälpte gick och köpte kläder eller tog en åktur. Jag cyklade, sprang, drack vin som hobby, hade en framgångsrik karriär men det verkade aldrig bli nog En kombination av sorg, tomhet och samtidigt vrede, frustration för du tänker: Vad är det för fel med mig?" 

"Varför är jag ej tillfredsställd, känner inte som jag fått vad jag arbetat för hela mitt liv? Du är förvirrad, säger inget till någon, håller det inombords. Och vad du slutligen gör är att tala med andra människor. " 

Hustrun Ruth säger: 

"Han var snäll men hade en kort stubin, var arrogant, hade alltid rätt, är bossen, gör alltid gott alltid Nr. 1 i allting." 

Gregg talade om problemet med kristna bekanta, som han tänkte skulle ge hans familj berättigad kritik. 

"Jag fick en Bibel och skulle visa att de ej praktiserade vad de säger. " Han började läsa Bibeln och blev chockerad av vad han såg. "

Jag förstod att Jesus gjorde anspråk att vara Gud i köttet, Gudsmänniskan på Jorden. Hade aldrig hört det tidigare, så det fick min uppmärksamhet. Jag förstod att om detta hänt, så var det den mest Viktiga Händelsen i Mänsklighetens Historia, och om det inte hänt var det en religiös saga." 

"Jag glömde grannen och beslutade att finna ut om det verkligen hänt, och blev intresserad när jag läste Lukas bok. Han säger där att han har efterforskat allt, och han är en läkare. Doktorer skulle normalt vederlägga mirakler, inte bevisa deras äkthet." 

Hustrun Ruth hade varit på sitt eget sökande för sanningen och accepterat Kristus som sin frälsare, och visste att hennes man behövde mer än att studera. 

"Jag var bekymrad om hans frälsning och sade till mina vänner: Han kommer aldrig acceptera Herren." 

"Jag sade: Gregg, du vet det är en plats kallad Helvetet och det är verkligt, och om du ej Tror kommer du dit. Jag bad för honom till en punkt då jag liksom gav upp: "Gud du måste göra något!" 

Gregg studerade i veckor, och insåg att kristendomen berodde på En viktig händelse: Uppståndelsen! "Jag började söka efter alla möjliga förklaringar som sade det ej hände. Också i Journal of the American Medical Association hade doktorer dragit slutsatsen att Han definitivt dog." 

"Kanske Apostlarna stal kroppen eller hallucinationer, men problemet med de olika teorierna var att ingen av dem var trovärdig. Den enda förklaringen från historiska fakta var den Romerska vakten, och att graven var Tom." 

"Den sak som verkligen tog mig var Aposteln Paulus, för han var Jude, dödar kristna och har inget att vinna. Vad i världen kunde göra denna man att bli den störste evangelisten? Det var bara en förklaring: Att han såg den Uppståndne Herren Jesus kristus!" 

"När jag såg på uppståndelsen, bevisen av dessa män och deras förändrade liv sade jag: Jag Måste Tro Det!" 

Nu hade Gregg svaret, åtminstone trodde han det, Gregg höll på att finna det. Det började efter att han behandlade en patient i arbetet. 

"Jag gick in och frågade honom om han hade några frågor till mig. Han bara stirrade som död på mig, in i mina ögon och sade: Har du accepterat Herren Jesus Kristus som din personlige frälsare? Hade ej förväntat det, och hur kan han veta, varför frågar han mig detta?" 

Jag rusade ut ur rummet och sa, Jag kommer strax tillbaka, visste ej vad jag skulle göra. " Några nätter senare började Greg tänka på sitt liv. 

"Det var saker i mitt liv jag önskade ändra: vreden, frustrationen men hade inte makt att ändra. Allt kulminerade och jag bröt ihop, bad Herren att förlåta mig och : en Omvändelse i grunden från mina synder. Och bad att förändra mig, jag önskade ett Nytt liv." 

Nästa morgon märkte Greg något var olikt. 

"Jag var helt fridfull, ej frustrerad kände ej vrede utan kände mig nöjd utan orsak. Jag upptäckte allt var skingrat och började leva den dagen, jag var olik och hade blivit förändrad. Hade något i min biokemi förändrats, så jag kollade mina mediciner, men det var ej det." 

Det Greg fann, varför han kände skillnad var Rom. 6. 

"Vad det sägs är, när du blir en Troende och frälst och D. H. Ande kommer i dig, vilket jag var helt okunnig om, är att den Gamla människan du Var, Dog. Det refererar till Gal. 5: 22, där frukten av Anden är Kärlek, glädje Frid: Det är så jag känner. Senare den natten sade Gregg till Ruth vad som hänt som säger: 

"Det var ett mirakel för mig, för jag trodde aldrig Gregg skulle ändras. Han var plötsligt bekymrad för andra människor vilket chockerade mig. " 

Gergg sökte sedan efter patienten som talat till honom, men hans namn fanns ej på patient journalen. "Den var handskriven och jag vet exakt vad det var och det är inte där. Jag kollade för hela månaden och han var helt borta, inga bevis att han kommit i rummet." 

"Det är inga tvivel: Livet, Döden och Uppståndelsen av Jesus är Sann. " Det verkliga beviset är i hans förändrade Liv: "Sedan dagen jag blev frälst har jag aldrig känt ensamhet, tomhet, missnöje. " 

Ruth säger: 

"Jag känner som jag är gift med en annan person, som att min gamla man inte är mer, och jag har en ny man vilket är enormt. " 

För Gregg är sanningen klar: 

"I alla andra religioner söker människan Gud, de Kristnas Gud söker dem. Det är en verklig test för Kristendomen: Du kallar på Kristus, Han vill ej bara förlåta dina synder, men Han kommer Förändra just dig så att du vet det är sant, det är stor skillnad!"


nils

Läsarmejl

--- 

OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg tisdag 13 februari 2018 22:55 | #läsarmejl #nils | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


6 kommentarer

Lena Henricson

Tack Jesus!!!

Svara -   - 13/2-18 23:08 -


David Billström

Underbart vittnesbörd. Jesus lever på riktigt. Han förvandlar människor på riktigt. Jesus är underbar. Ge ditt liv till honom som gav allt för dig på korset. Då är ditt liv i trygga och starka händer.

Svara -   - 14/2-18 06:42 -


Peter Hall

Jag har också upplevt hur mina ögon öppnades när jag blev född på nytt. Innan betraktade jag mig själv, som en "hygglig människa ". Men syndakroppen hade inte gjorts om intet, förrän jag föddes på nytt.

Nu heter det ju, att den som får litet förlåtet han älskar också litet. Men, jag älskar Jesus och det är tillräckligt.

Svara -   - 14/2-18 11:12 -


Rolf

Vad man ska veta, men få som inte upplevt det, inte förstår, är att lycka och tillfredsställelse inte kan köpas för pengar. Pengar skapar enbart fler behov och tomhet. En mycket fattig eller mycket rik människa har samma problem, otillfredsställelse och stora bekymmer över sina pengar. Den ena för sin brist den andre för att bli av med dem. Ingen kan bli tillfredsställd och lycklig båda behöver en tro och Jesus.

Men den rike får svårare att ta till sig en tro då denne hela tiden söker nya upplevelser och prylar för att inte säga kärleksfullhet. Men på grund av sin förmögenhet kan denne aldrig veta om vänner eller kärleksförklaringar riktas till honom (henne) eller till den makt och de pengar denna har. Den fattige däremot vet att om denne får kärlek är det för dennes skull inte för några pengars eller makts skull då denne inget av detta har.

Ingen blir lycklig av mycket pengar utan enbart tom invärtes. Likväl som den fattige inte blir lycklig utan enbart apatisk till slut och ger upp. Lösningen för dem är en tro och sökandet efter Jesus vilket är lättast för den fattige som oftare vågar ta det steget till skillnad mot den mycket förmögne som tror sig kunna köpa lycka och tillfredsställelse istället. Det är därför inte bara den fattige som behöver omtanke från oss kristna utan även den mycket rike som är rädd och osäker i lika stor grad som förmögenheten är stor.

Svara -   - 14/2-18 18:38 -


nils

"Vad hjälper det en människa om hon vinner Hela Världen,men förlorar sin Själ."

En Viktig upptäckt när han sökte sanningen,var att Jesus kristus är Gud kommen i köttet.
Det måste vara den Viktigaste sanningen i Mänsklighetens Historia sade han,vilket jag hoppas att Vi som Troende också Insett!
Vidare hur han metodiskt sökte och fann Sanningen genom läkare Lukas,och förföljaren Paulus helt förvandlade liv,genom mötet med den Uppståndne förhärligade Jesus.
Viktigt var också att han när han började tro,Ändå måste i sitt Hjärta mottaga Jesus som sin Personlige Frälsare !

Svara -   - 14/2-18 20:29 -


Roger T. W.

Det vi gör idag får frukt i framtiden.

vi skal møtes igjen

https://www.youtube.com/watch?v=5w1_BTkAaJY

Svara -   - 15/2-18 01:33 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?20 saker hos sista dagarnas människor

De sista dagarnas människor

Hur kommer människorna vara i de sista dagarna? Bibeln listar 20 saker.

5

Läs allt!


Förbjud islam

Pojke tillber Allah

Förbjud islam, eller vad tycker du? Motivera också ditt svar i kommentaren.

14

Läs allt!


Inför tältsommaren: Så viker du ihop ett Pop up tält

Nu inför sommaren ska du få ett fantastiskt tips om hur man viker ihop ett Pop up tält! 

0

Läs allt!


Säger Jesus att han är Gud?

Säger Bibeln och Jesus att han är Gud? Det här videoklippet avslöjar det tydliga svaret!

6

Läs allt!


Så blir du döpt i den Helige Ande - Christer Åberg

PINGSTEN! Så blir du döpt i den Helige Ande - Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg demonstrerar tungotal och uttydning! Alla kan bli Andedöpta.

0

Läs allt!


Hur jag blev frälst

Läsarmejl av Marko Burazor 

Båt fyr

Men efter några möten så bestämde jag mig att dem fick be för mig så alla lade händerna på mig och bad och jag kände guds närvaro och tog emot Jesus. Det var det bästa beslut jag någonsin tagit i livet.

6

Läs allt!


Annons


Parodi på kristen tro

Idag har jag varit med på en konfirmation. Det var hemskt att bevittna. I hela tiden led jag och upprördes i mitt hjärta av alla villoläror som skymde Jesus Kristus, Frälsaren och Herren. 

24

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 21, måndag 21 maj 2018 kl. 22:38

Jesus söker: Konstantin, Conny!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Gazavåldet beror bland annat på det svenska biståndet

Terror

Våldet vid Gazagränsen då palestinska barn skickades fram i skottgluggen beror bland annat på det svenska biståndet. Det menar Israel-kännaren Tomas Sandell. 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


God Ramadan önskar Svenska kyrkan

God Ramadan önskar Svenska kyrkan

Bild: Twitter. 

Svenska kyrkan har brutit det första och femte budet när de önskar God Ramadan.

28

Läs allt!


Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Apg29 med Christer

Blir Jimmie Åkesson Sveriges statsminister? - Christer Åberg pratar och sjunger i Studio Apg29.

17

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 417 590 087 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 535 bloggartiklar, 82 525 kommentarer och 55 571 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp