Surfar nu: 699 www.apg29.nu

Atomkrig mellan Indien och Pakistan?

Indien har flygbombat ett muslimskt terrorläger i Pakistan. Det skedde 12 dagar efter att muslimska terrorister mördat 40 indiska poliser. Det talas om att upp emot 300 dog i flygbombningen. 

I måndags utbröt ett ordkrig mellan grannländerna på grund av att indiskt stridsflyg bombat muslimskt terrorläger på den pakistanska sidan efter att muslimska terrorister dödat 40 poliser i indiska Kashmir.

Indiens regering rapporterade att man dödat ett stort antal terrorister, cirka 300, men uppgifterna tillbakavisades av Pakistan. 

Kärnvapenmakter

Den pakistanska armén informerar nu att de har skjutit ned två indiska stridsflygplan och tillfångatagit en pilot. 

Pakistan har cirka 200 miljoner invånare, de flesta muslimer. Indien har cirka 1,3 miljarder invånare, de flesta hinduer, men har också över 100 miljoner muslimer. Båda länderna har kärnvapen. 

Be

Vi lever utan tvekan den tid som Bibeln säger är den sista tiden. Be för människor och ge dem evangeliet om Jesus så att de får möjlighet att ta emot honom och bli frälsta. 


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 27 februari 2019 14:42 | #indien #krig #pakistan #atomkrig | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

41 kommentarer

JL Wed, 27 Feb 2019 17:09:45 +010

Tomas, jag tar inte dig på allvar.

Svara


Stefan Jonasson Wed, 27 Feb 2019 17:48:52 +010

Tomas du vill starta en träto debatt... Du tror inte själv på det du säger..

Svara


Stefan Jonasson Wed, 27 Feb 2019 18:31:14 +010

Jag menar inte att klandra dig... Vi alla har olika teorier om allt möjligt... Om man är kristen blandar man gärna in bibeln och GUD i olika teorier om världen med all dess snurrighet.... Ibland kanske man tänker för mycket och försöker reda ut den saliga soppan av mänskligt tänkande. Det finns en psalm om förtröstan som jag tar till ibland när jag börjar knepa för mycket ps 131 HERRE MITT HJÄRTA ÄR INTE HÖGMODIGT MINA ÖGON INTE STOLTA.. JAG UMGÅS INTE MED STORA TING,, MED SAKER SOM ÄR MIG FÖR SVÅRT... *NEJ JAG HAR LUGNAT OCH STILLAT MIN SJÄL, SOM ETT AVANT BARN I SIN MODERS FAMN.. SOM ETT AVANT BARN ÄR MIN SJÄL I DIG... HOPPAS PÅ HERREN,, ISRAEL (den som kämpat med GUD) FRÅN NU OCH TILL EVIG TID.

Svara


Steven Wed, 27 Feb 2019 19:16:12 +010

En liten obetydlig konflikt, långvarig, från oväntat håll, som växer sig till ett krig som breder ut sig och avslutas med fruktansvärda kemiska vapen: http://www.bread4life.eu/jesus-is-the-bread-of-life/time-is-short-fulfillment-of-vision/

Svara


Thomas Wed, 27 Feb 2019 20:54:16 +010

Svar till JL.

Det är inte mig du ska ta på allvar, utan Jesus!

Svara


Thomas Wed, 27 Feb 2019 21:03:05 +010

Svar till Stefan Jonasson .

Är inte vi kristna av idag oskiljaktiga från världen? Vi accepterar utan omsvep världens alla ideer och filosofier utan att ”pröva andarna”.

Aborterna, klimathysterin, förbudet mot evangeliet i skolorna, invandringens negativa konsekvenser, förintelsen av våra kristna värderingar är bara några exempel som vi lovprisar mer eller mindre!

Svara


Leif Wed, 27 Feb 2019 21:25:59 +010

Svar till Thomas.

https://www.apg29.nu/a/3vl

Svara


Leif Wed, 27 Feb 2019 21:32:41 +010

Svar till Leif.

Det verkar som att lägga in länkar inte riktigt fungerar som det bör på Christers sida. Men den som vill få lite korrekt info om plattjordsbrister kan kopiera denna länk och sen klistra in den i sin egen webbläsare så blir det bra👍

https://genesis.nu/i/artiklar/en-platt-jord/

Svara


Christer Åberg Thu, 28 Feb 2019 01:30:18 +010

Svar till Thomas.

A.) Vi lever INTE på ett snurrande klot i världsrymden. För tror du det så tror du också direkt eller indirekt på en "evolution". Rymden och allt som hör till är ren SF.

Det är bara att läsa Första Mosebok kapitel 1 så förstår vi att jorden måste vara rund. 

Gud sade: "Varde på himlavalvet ljus som skiljer dagen från natten!" De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år" (Första Moseboken 1:14)

"De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år..." Detta är bara möjligt om jorden är rund.

B.) Vår historia är förfalskad. En bra start är att börja titta på alla fantastiska byggnader som fortfarande finns kvar över hela världen. Vem har byggt dem och när?

Låt mig gissa... Människan?

Bibeln säger:

Kain kände sin hustru och hon blev havande och födde Hanok. Och Kain byggde en stad och kallade den Hanok efter sin son. (Första Moseboken 4:17)

Och de sade: "Kom, så bygger vi oss en stad och ett torn som har spetsen uppe i himlen. Låt oss göra oss ett namn, så att vi inte sprids ut över hela jorden."  (Första Moseboken 11:4)

I dessa bibelord står det att det är människan som har byggt dem och även när.

C.) Vi lever i slaveri och befinner oss alltså redan i NWO. Troligast är att Uppenbarelsebokens profetia om att Satan släppts fri EFTER tusenårsriket redan är över oss sedan en tid.

Om detta påstående hade stämt då hade Jesus kommit tillbaka till jorden för tusen år sedan. Nej, läser vi Bibeln så ser vi att:

1. Uppryckandet först måste ske

2. Antikrist träder fram

3. Vedermödan

4. Jesus kommer tillbaka fysiskt (kroppsligt) med sin församling

5. Tusenårsriket bryter in (Satan fängslas)

6. I slutet av tusenårsriket släpps Satan lös igen

7. Nya himlar och en ny jord

D.) Jerusalem och Judeens förstörelse år 67-70 satte definitivt sorti för gamla förbundet och efter det så råder det nya. Att framhäva gamla förbundets lagar och förordningar är att trampa på Jesus, att korsfästa Honom en andra gång!

Nej, det stämmer inte. Det var inte Jerusalem och Judeens förstörelse som avslutade det gamla förbundet och instiftade det nya. Det var Jesu död på Golgata kors!

Bibeln säger:

På samma sätt tog han [Jesus] bägaren efter måltiden och sade: "Denna bägare är det nya förbundet i mitt blod, som utgjuts för er.  (Lukasevangeliet 22:20)

Denna punkt stämmer inte med verkligheten:

E.) Supervapen som ex. "kärnvapen" existerar inte, för vem tror att Gud skulle tillåta det? Dessutom om rymden inte existerar hur skulle de kunna levereras med raketer? Och varför fortsätta med dyrbar kapprustning när man istället enkelt kunna använda "taktiska" kärnvapen? Det finns heller inga trovärdiga bevis för alla s.k. provsprängningar.

Vad tror du de som dog i Hiroshima och Nagasaki skulle säga om förnekelsen av kärnvapen? Eller de som fortfarande lever som fick uppleva bomberna?

F.) Klimathysterien kan inte bevisas vetenskapligt och dessutom så har Gud lovat att bevara "klimatet" till den sista tiden.

Bibeln talar om klimatförändringar:

Den fjärde tömde sin skål över solen, och den fick makt att bränna människorna med eld. 

(Johannes Uppenbarelse 16:8)

Men när det gäller årstiderna är Bibeln tydlig med att de inte ska upphöra:

Så länge jorden består, skall sådd och skörd, köld och värme, sommar och vinter, dag och natt aldrig upphöra." (Första Moseboken 8:22)

Låt oss hålla fast vid Jesus och inte hålla på med ändlösa obibliska konspirationsteorier. 

För övrigt tillåter jag inga villoläror på denna blogg. 

Normala fall hade jag bara deletat detta utan att kommentera det.

Svara


Stefan Jonasson Thu, 28 Feb 2019 08:57:24 +010

När man är frälst tillhör man inte den här världen... Vi tillhör JESUS... SANNINGENS ANDE BOR I OSS... Men vi lever i världen mitt i smeten som JESUS sa de är inte av världen liksom inte heller jag är jag är av världen.. Var är de visa var är de skriftlärda? Var är den här världens ordvrängare?? Har inte GUD gjort den här världens visdom till dårskap..

Svara


Roine Öberg Thu, 28 Feb 2019 10:03:09 +010

Svar till Christer Åberg.

1. Uppryckandet först måste ske

För övrigt tillåter jag inga villoläror på denna blogg.

Guds frid!

Svara


AnnMarie Thu, 28 Feb 2019 10:52:26 +010

Svar till Roine Öberg.

1.Uppryckande först måste ske 🤔 Något som många anser vara villolära enligt Guds Ord!

Svara


vanessa Thu, 28 Feb 2019 10:58:35 +010

Svar till AnnMarie.

Men Christer tycker inte det

Svara


AnnMarie Thu, 28 Feb 2019 12:07:40 +010

Svar till vanessa.

Nej det gör han inte.Det är ju en tolkningsfråga anser jag men ofta anser vi att det som inte stämmer med vår egen uppfatyning är en villolära!😁

Svara


Thomas Thu, 28 Feb 2019 12:34:04 +010

Svar till Leif.

Anders och Göran på Genesis är fantastiskt fina kristna bröder med mycket gott hjärta. Artikeln hänvisar dock till andra källor som jag har redan sett tidigare.

De på Genesis har inte själva studerat ämnet utan accepterar den gängse världsbilden. Värt att notera är att både Anders och Göran har skrivit flera intressanta böcker om bl.a. evolutionens orimlighet, vilka verkligen kan rekommenderas, trots att de innehåller många hänvisningar till vår kosmologiska världsbild.

Källorna som artikeln pekar mot har dock de vanliga bristerna i bevisföringen och bygger istället mer på hörsägen, cirkulär argumentation med en förutfattad utgångspunkt.

Svara


Thomas Thu, 28 Feb 2019 12:50:05 +010

Svar till Christer Åberg.

Tack Christer för ditt utförliga svar och givetvis är jag av samma ståndpunkt som du både när det gället att ha fokus på vår Herre och frälsare, Jusus Kristus, och att avhålla oss från villoläror, dvs ”pröva andarna”.

Mitt inlägg avsåg det senare och min poäng var att vi som kristna bör vara försiktiga i att acceptera alla värdsliga filosofier och påfund. Därför gav jag några flagranta exempel som var och en kan undersöka och bilda sin egen uppfattning om, istället för att bara acceptera läror utan att pröva utifrån både Guds Ord och vad vi själva kan observera i Hans skapelse.

Det är meningslöst med tröstlösa dispyter, men däremot bör vi kunna lyssna vad andra har att säga, utan att namnge när något inte stämmer med vår egen uppfattning. Därför tänker jag vara ge några korta kommentarer på dina svar.

Svara


Thomas Thu, 28 Feb 2019 12:52:41 +010

”Jesus Kristus” ska det förstås stå, mobilens tecken blir sällan vad jag tänker...

Svara


Thomas Thu, 28 Feb 2019 13:10:09 +010

Svar till Christer Åberg.

Du skriver att du anser att vi måste leva på ett snurrande klot pga att Gud gett oss dag/natt och årstider. Men, om du tänker efter en andra gång,så måste du inse att det bara är en av flera möjliga modeller (som historien själv betättar om).

Tvärtom, så har faktisk vår nuvarande modell många allvarliga brister och det är just dessa brister som allt fler öppet börjar påtala. Jag vill fatta mig kort och bara nämna ett enda exempel som är ett oantastligt bevis att vi inte snurrar runt solen:

Om vi står runt ekvatorn och observerar stjärnorna med sex månaders mellanrum så måste vi se ut mot motsatta håll i universum, dvs en helt olik stjärnhimmel! Men, sanningen är att det är samma stjärnbilder året om (med en mycket liten variation). Något som jag själv observerat när jag levde där under flera år.

Svara


Per Thu, 28 Feb 2019 15:03:05 +010

Svar till Thomas.

Först, håller jag med om att det är viktigt som kristen och frälst att vara kritisk, och pröva allt, då vår antagonist och efterföljare är lika verkliga och verksamma som Gud själv.

Dock är detta inget forum för meningslösa diskussioner, men jag kan inte ändå inte hålla mig att försöka övertyga dig om att ditt "oantastliga bevis" inte är så konstigt egentligen.

Tänk dig först ett scenario där Jorden inte snurrar runt Solen, utan bara runt sin egen axel. Då är det självklart att man upplever att stjärnbilderna roterar efter dygnets timmar, eftersom vi allt eftersom timmar fortlöper ser mot motsatta håll i universum. Vi tittar alltså åt "alla" håll, förutom i axeln nord och syd. Hur stjärnbilderna ser ut beror på avståndet till respektive stjärna, där de närmaste stjärnorna enligt gängse uppfattning är flera ljusår.

Tänk dig nu att förutom att Jorden snurrar runt sin egen axel, även snurrar runt Solen. Hur mycket kommer då stjärnbilderna att ändras? Det beror ju så klart på hur mycket avstånden till stjärnorna ändras, och vi tittar fortfarande åt "alla" håll. Avståndet till Solen från Jorden är cirka 8 ljusminuter. Sett till avståndet till stjärnorna på många ljusår, blir detta ytterst liten förändring (minuter / år = mycket lite). Därför blir det en mycket liten variation över året.

Svara


Thomas Thu, 28 Feb 2019 16:06:39 +010

Svar till Per.

Per, du har uppenbart inte förstått problematiken. Försök rita upp det på ett papper så blir det nog klarare för dig.

Tvärtom så gör Paulus klart för oss i romarbrevet att Gud har gjort det uppenbart att Han är synlig i Hans verk. Om vi tror att solen är vårt universums center och att allt formades för 14+ miljarder år sedan, då förnekar vi ju samtidigt Guds hantverk.

Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, eftersom Gud har uppenbarat det för dem. Ända från världens skapelse syns och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur, genom de verk han har skapat. Därför är de utan ursäkt.

Därför börjar också Bibeln med att förklara att det är Gud och inget annat som skapat allt. Jag kan inte se hur Han skulle kunna vara mera tydlig.
Ingenting nämns om den värdsbild som vi nu lever med. Ingen snurrande jord, inget snurrande runt solen, ingen snurrande galax i ett oändligt expanderande universum. Tvärtom sa Han att allt var färdigt och Han kunde vila från sitt verk.
Vi kan inte tolka in egna uppfattningar i Texterna, då kommer vi snabbt på avvägar.

Svara


Leif Thu, 28 Feb 2019 19:07:49 +010

Svar till Thomas.

Det är inte alls några brister i bevisföringen som du påstår utan det är mycket enkla och tydliga saker det handlar om, så det behövs inga fler utläggningar om det hela. Därför hänvisar de bara till sunda källor. Det är ju hur enkelt som helst med dagens fordon, data och mätredskap, ja, att t.ex från flygplan både mäta och se jordens omkrets och rund. Men även med telefonen kan man ju lätt förstå att natten flyttar sig på ett visst sätt bara för att jorden är rund. Skulle jorden vara platt hade ju Solen med dess avstånd emellanåt lyst upp hela jorden på samma gång, men aldrig att så sker.

Jag har själv med egna ögon från flyg sett jordens rund så det behövs inga mer bevis oavsett vad du försöker med Thomas! Man ser det på havet, man ser det genom jordens skugga på månen mm.

Det är alldeles likadant med Jesus. Jag har också upplevt Jesus personligt vad någon annan än säger. Inte heller där behövs mer bevis, det är precis samma sak. Men det är tydligt att man kan låsa sig vid krångligheter om man så bara vill, det är alltid så med det allra mesta. Säger jag att Skaparen finns så säger många, bevisa det först fastän man alltså kan se Skaparen verk, så är det också med jordens rund, det går att tydligt se men, även om vissa ser så ser man tydligen ändå inte🤔.

Bara för att evolutionsteoretikerna fullständigt är ute och cyklar behöver inte all vetenskap vara lögner.

Jesu frid..

Svara


Thomas Fri, 01 Mar 2019 00:06:31 +010

Svar till Leif.

Tack Leif för ditt svar och jag förstår mycket väl din vy som jag delvis själv ägt.

Självklart har jag aldrig sagt att all vetenskap är lögn för det är i sig en emotsägelse. Definitionen av ”vetenskap” är just att det ska vara en mätbar, upprepningsbar metodik och det är just det som är problemet.

Tvärtemot vad du tror har jordens fysiska dimmensioner aldrig mätts, utan är uppskattade utifrån en modell som sedan kan beskrivas med bl.a mattematiska begrepp. Och i den gängse modellen kan du aldrig uppfatta någon lutning från ett flygplan, du måste upp minst tre ggr högre upp.

Dessutom att du kan ringa till andra platser på jorden bevisar ju knappast jordens form. Hur jorden verkligen ser ut vet ingen av oss dödliga, men det vi kan konstatera är iaf att den inte är en snurrande boll. DET kan vi däremot vetenskapligt mäta oss fram till med enkla metoder.

Utifrån vad du skriver förstår jag att du inte har några djupare kunskaper i fysik och biologi. Våra ögon är de mätinstrument vi begränsas till, perspektiv och vinkelupplösning är avgörande faktorer hur vi rent fysiskt kan uppfatta världen. Tillsammans med atmosfärens beskaffenhet kan vi vetenskapligt bevisa och förklara de fenomen som du beskriver ovan.

Slutligen, om dagens kosmologiska världsbild verkligen är sann måste vi förkasta inte bara de första kapitlen i Bibeln, men även sätta parentes runt över hundra andra verser.

Svara


Leif Fri, 01 Mar 2019 05:42:09 +010

Svar till Thomas.

Helt riktigt har jag ingen djupare kunskap i varken fysik eller biologi mer än låga betyg från grundskolan, men min syn har jag kvar och med den ser jag fotfarande om en boll är rund eller platt.

Och de fenomen som du menar skulle kunna förklaras vetenskapligt om vad jag ser liknar jag vid evolutionslärans vetenskap, alltså inte mycket att hänga i julgranen, men jag respekterar ändå att man får tro på vilket man vill. 😇

Ang. telefonen så kan jag visst få reda på detaljer som styrker både vårt snurrande på ett sätt och därmed också jordens rundhet på ett, och det t.o.m utan mina högre fysik och biologikunskaper, men jag saknar intresset och kunnandet för att förklara djupare om det.

Ha det gott Thomas 😘

Jesu frid....

Svara


Thomas Fri, 01 Mar 2019 09:26:11 +010

Svar till Leif.

Nåd och frid till dig med Leif!

Med kärlek i Jesu namn.

Thomas

Svara


Nisse Fri, 01 Mar 2019 10:06:38 +010

Svar till Thomas.

Nu har jag inte orkat sätta mig in i alla dina teorier, men om jorden är platt, hur kommer det sig då att ingen av alla upptäcktsresande någonsin har kommit fram till kanten?

Leder inte tanken på en platt jord till att vinklar, avstånd, tider och hastigheter måste variera beroende på var på plattan man befinner sig? Och om solen kretsar runt skivan, varför har då inte hela skivan dag, natt, gryning och skymning samtidigt? Man skulle kunna förklara det med att tiden är annorlunda i öst än i väst, men det ger i mina ögon en motsägelsefull modell, eftersom man inte skulle kunna tjäna/förlora ert dygn på att resa jorden runt åt ena eller andra hållet, likt Phileas Fogg.

Svara


Steven Fri, 01 Mar 2019 11:49:17 +010

Svar till Thomas.

Denna kanske du gillar: https://youtu.be/jNy9llX8d7o

Svara


Thomas Fri, 01 Mar 2019 12:45:31 +010

Svar till Nisse.

Var och en av oss kan konstatera att jordem inte är platt med avgränsade kanter. Det är absurt och jag har aldrig påstått det. Vad jag säger och vetenskapligt också konstaterat är att vi inte lever på en snurrande sfär i ett oändligt stort expanderande universum.

Vi vet av egen erfarenhat att vi obegränsat kan resa i östvästlig riktning och vice versa. Däremot har jag aldrig rest nord/sydlig riktning så det har jag ingen uppfattning om.

Vetenskap handlar om att metodiskt analysera, mäta, upprepbara experiment för att utröna världens hemligheter. Det handlar inte om ej verifierbara tankekonstruktioner och dess mattematiska motsvarigheter.

Tyvärr är det senare som våra kosmologiska ”kunskaper” bygger på idag. CGI har ersatt astronomiska observationer och experimentlusta.

Svara


Thomas Fri, 01 Mar 2019 13:08:25 +010

Svar till Steven.

Varför tror du det, Steven?

Läs de första raderna i Uppenbarelseboken så förstår du varför Gud gav Johannes dem, svårare än så är det inte. Gud är inte förvillningens Gud!

Svara


Nisse Fri, 01 Mar 2019 13:22:35 +010

Svar till Thomas.

Måste du själv ha varit med om allting för att tro på det? Då måste du ha jätteproblem med Bibeln. Hur kan du tro på något som skrevs för tusentals år sedan, men inte på att det går att flyga jorden runt i nord-sydlig riktning? Över nordpolen finns till och med reguljära flyglinjer. Över sydpolen är det inte lika vanligt, men ett tag gick det att flyga från Australien till Argentina den vägen.

Svara


Martin Fri, 01 Mar 2019 17:59:28 +010

Svar till Thomas.

Om man är nyfiken... vilket håll ska man titta? Geocentrisk vs heliocentrisk?

Svara


Nisse Fri, 01 Mar 2019 22:15:45 +010

Svar till Thomas.

Det beror på varifrån i Australien. Från Perth är det kortaste vägen. Men detta är en ickediskussion för mig. Nästan hälften av Sveriges el kommer från kärnkraft. Om kärnkraft fungerar är jag beredd att tro att även kärnvapen gör det.

Svara


Roger T. W. Fri, 01 Mar 2019 22:41:12 +010

Till Thomas och andra:

Närmaste vägen från Sverige till USA går över Nordpolen. Så är det också för de plan som går från Australien till Argentina över Sydpolen. Det skulle inte vara fallet om jorden var platt.Det finns en fast punkt på den svenska stjärnhimlen, nämligen Nordstjärnan. Jag har många gånger sett stjärnbilderna flytta sig runt omkring när timmarna vandrar. Det stödjer en snurrande jord och stjärnbilderna är annorlunda på södra halvklotet. Dvs jorden är rund och snurrar. Jag vet inte hur det är just vid ekvatorn. Menar du att de alltid är på samma plats vid en speciell tidpunkt? Då kan du har rätt. Ekvatorn är en speciell plats och att vår nordliga stjärnhimmel befinner sig på olika platser när nätterna går är en god indikation på att jorden snurrar. Ekvatorn är en bra plats för den som vill mäta avståndet till solen.Vi har haft den här diskussionen förut. Du har rätt om modeller. De är grova approximeringar av verkligheten, men vissa är bättre än andra. Jag har studerat plattjorden, som du vet, men tror inte på den. Teorin har visst stöd, men utklassas av den gängse teorin. Det är rätt att studera olika teorier, men vilket jobb man har.Solen är solsystemets, inte universums, centrum. Nu vet vi att det finns galaxhopar och hopar av galaxhopar.Bibeln och vetenskapen kan inte jämföras. Bibeln står för eviga andliga sanningar och kan tolkas på olika sätt. Vetenskapen utvecklas, om den fungerar som det är tänkt. Den är ett människoverk och kan inte komma hela vägen fram.

Svara


Stefan Jonasson Sat, 02 Mar 2019 01:02:07 +010

Tomas du har verkligen lyckats... Det är kul att svamla och se hur människor reagerar på det... Du är säkert en bra person.. Men ibland måste man behärska sig lite.... JESUS förstår vilka vi är och älskar oss...

Svara


Stefan Jonasson Sat, 02 Mar 2019 01:19:35 +010

Det var det där med atomvapnen som var lite svårsmält... Rymden är precis som astronomerna beskriver den.. Atmosfären som omger jorden 🌏 sedan kommer rymden.. Månen planeterna.. Vintergatan 🌌... VAR slutar rymden... GUD lade evigheten i vårt hjärta dock så att vi inte kan förstå början och slutet... Men när vi ser skapelsens skönhet och oändlighet.. Kan vi inte förneka GUD.. Det är vårt GUDS MEDVETANDE.. Frågan är vad människan gör med det...

Svara


Stefan Jonasson Sat, 02 Mar 2019 02:01:05 +010

Angående atom bomb 💣 jag vill minnas att när Pakistan fick sin bomb körde dom omkring den och visade upp dem... Det stod skrivet MUSLIM BOMB på den.... Jag har aldrig sett någon atom raket 🚀 som det stått skrivet kristen bomb på... Det säger väl allt! Kanske det blir Israel som blir tvungen att ta till kärnvapen först.. VEM vet? Joel kap 2 beskriver ett vapen som påminner om reaplan och raketer... Sakarja 14:12 beskriver skadeverkningarna av kärnvapen sen i vers 13 beskrivs hur GUD skall sända förvirring och osämja bland Israels fiender... Se bara på muslimerna hur dom krigar mot varandra och alla... Fredens religion pyttsan heller..

Svara


Stefan Jonasson Sat, 02 Mar 2019 02:01:33 +010

Angående atom bomb 💣 jag vill minnas att när Pakistan fick sin bomb körde dom omkring den och visade upp dem... Det stod skrivet MUSLIM BOMB på den.... Jag har aldrig sett någon atom raket 🚀 som det stått skrivet kristen bomb på... Det säger väl allt! Kanske det blir Israel som blir tvungen att ta till kärnvapen först.. VEM vet? Joel kap 2 beskriver ett vapen som påminner om reaplan och raketer... Sakarja 14:12 beskriver skadeverkningarna av kärnvapen sen i vers 13 beskrivs hur GUD skall sända förvirring och osämja bland Israels fiender... Se bara på muslimerna hur dom krigar mot varandra och alla... Fredens religion pyttsan heller..

Svara


Roger T. W. Sat, 02 Mar 2019 21:44:30 +010

Svar till Thomas.Jordaxelns lutning allena förklarar inte årstiderna. Vi måste också beakta lutningen när jorden går i sin bana runt solen. Tillsammans ger de oss årstiderna. Alternativet är att anta att solen flyttar på sig eller att hela stjärnesfären gör det. Det skulle betyda att flera avlägsna galaxer cirklar runt jorden och det tror jag inte på. Dessutom varierar avståndet till solen och det förklaras av att vi går i en elliptisk bana runt den. Där är den alternativa förklaringen att stjärnesfären ibland expanderar, men det motsägs av att andra himlakroppar i stor sett behåller sina avstånd från solen och att våra kalkyler om dem stämmer mycket bra, så bra att vi nu har roovers på Mars och kan fotografera Pluto. Berätta om bron. Grekland borrade en tunnel flera meter fel, men det kan ha varit ett tankefel, precis som det första Hubble-teleskopet där man blandade ihop cm och inch. Eller när USA räknade fel och miste en satellit runt Mars.Vi ska studera både jorden och stjärnehimlen, förstås, och det har gjorts i århundraden. Det är kul om man har tid att studera alternativa teorier, som jag gör ibland, och det finns några som är besvärliga för vetenskapsmännen, men dit hör inte din kosmologi. Dit hör den så kallade stela evolutionsteorin och tron på ett mekaniskt universum, rent pseudoreligiösa teorier utan substans, anser jag. Ungefär som klimatalarmismen, som stöds av okunniga journalister. En känd nejsägare tilläts inte debattera på TV, eftersom klimatprofeterna vägrade bemöta honom. Den mannen är en av våra mest kunniga klimatforskare.Det jag däremot kan säga är att Herren bara behövde födas på en enda planet, så på det sättet _är_ jorden i centrum i denna stora skapelse. Om det, som jag antar, finns människor lite här och där, så kan Han nå dem andligen. Det är i Herrens vilja att skapa och jag tror inte Han skapar värdelösa himlakroppar. Han är Allsmäktig och perfekt.

Svara


Lars-Erik Molin Sun, 03 Mar 2019 18:00:58 +010

Jag håller med dig på allt utom punkterna A – E. Klimathysterin är en villolära.

Min åsikt är att man ska vara sunt skeptiskt men heller inte avfärda saker som man inte helt förstår.

Som en fransk filosof har sagt: 'Tro inte på allt som är sant'.

Men vad anser du om detta?:

https://genesis.nu/bloggar/lars-erik-molin/ar-big-bang-teorin-falsifierad/

Svara


Roger T. W. Mon, 04 Mar 2019 22:17:08 +010

Svar till Lars-Erik Molin.

Jag vet inte om du svarade mig. Intressant artikel. Rödförskjutningen har ifrågasatts, det är känt. Hubbles Bubble anses av några vara ett katolskt försök att få en startpunkt för skapelsen och utmanas delvis av pansperma-teorin, enligt vilken livet sprids från himlakropp till himlakropp. En indisk forskare anser sig ha stöd för teorin sedan några år tillbaka, men han är ganska ensam. Man gör inte karriär med den, men han är pensionär och kan säga vad han vill säga. Några som tror på Big Bang tror också att universum ska ta slut och sedan återfödas i en ny Big Bang. Jag anser att det bara är spekulation. Ingen kan säkert säga vad som händer om miljarder år. Det är likadant med de många dimensionerna. De som talar om dem kan inte enas om hur många de är. Det man möjligen kan säga är att det finns andliga dimensioner. Tänk dig att någon vaknar på morgonen och finner att hjärtat har flyttat sig från vänster till höger sida. Det kan göras från en tänkt högre dimension. Som när någon helas från en svår sjukdom. Mörk materia är en tankekonstruktion, som försöker förklara vad vi inte förstår, nämligen gravitationseffekter. Så där blir det när man spekulerar på grundval av vad man tror sig veta idag. Någonting är fel i vår kosmologi. Vi kanske ska gå tillbaka till teorin om ett elektriskt universum och utveckla den istället. Jag är inte medveten om någon som offentligt vill förklara förekomsten av massor av etanol, sprit, i universum. Den kan ha bildats av biologiska processer som på jorden. Det är likadant med förekomsten av metan. Nu ser jag några faktiskt säga att metan kan vara ett tecken på liv, men de drog länge på det.Skulle den evige Skaparen vara overksam i eoner och sedan gå till verket? Efter en lång semester? Jag tror att en evig Skapare skapar hela tiden. Det är förstås inte ett vetenskapligt påstående.

Svara


Lars-Erik Molin Wed, 06 Mar 2019 13:33:16 +010

Svar till Roger T.W.

Nej, mitt svar var till Thomas.

Svara


Thomas Wed, 06 Mar 2019 22:46:49 +010

Svar till Lars-Erik Molin.

Den s.k. ”rödförskjutningen” kan även observeras för solen och förklaras bland vissa forskare som ett elektriskt fenomen. James Mc Canney gav en legitim förklaring redan i slutet av 70-talet, men han har negligerats av astronomisekten sedan dess.

Vilket som helst är det hela tiden frågan om modeller som man sätter upp för att förklara vad man observerar. Men, en förklaring är en förklaring och inte ett bevis, inte ens en evidens.

Som troende väger jag alla data mot Guds Ord, därför står jag stadig i min övertygelse om en fast förankrad jord och himmakropparnas syfte och innebörd.

Gud gjorde de två stora ljusen, det större att härska över dagen och det mindre att härska över natten, och likaså stjärnorna. Han satte dem på himlavalvet till att lysa över jorden, att härska över dagen och natten och att skilja ljuset från mörkret. Och Gud såg att det var gott. Och det blev afton och det blev morgon, den fjärde dagen.

Observera att allt detta hände på fjärde dagen. Det går aldrig att kombinera med den kosmologiska bilden vi får från astronomisekten. Antingen tror vi på Guds Ord eller också på vetenskapssekterna.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, tisdag 16 juli 2019 kl. 20:47

Jesus söker: Reinhold, Reine!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 16 juli 2019 18:56

Har varit förkyld å hängig hela den här sommaren.Önskar förböner om hälsa och livsglädje!!

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp