Surfar nu: 595 www.apg29.nu


Позадината на духовната потрага на човекl

визир

На Sigvard Шпага 

Во мојата надевам пророчки пишувам ова, јас се стави споредбата на Исус за "изгубена / återvunne син" (Лука 15) како илустративен позадина, на afterimage на претходниот век старата настани. 

Но, исто така можете да го сврти и да каже дека јас, исто така, имаат тенденција да парабола врз основа на времето кога Исус го претстави како модел за тогашниот претстојните настани. Ние мора да се само имајте во предвид дека сите слики се нецелосни. Тие немаат ништо, и тие може да се доведе во повеќе песни од моментот значеше. И кога на прашањето на Библијата / Божјото Слово, на овие пророчки текстови натоварени во и надвор, горе и долу, во и надвор од 66 книги. Затоа, за да ја читаат Библијата на помазание на Светиот Дух е најсигурниот начин да се дојде до разбирање на Светото Писмо, како што Духот му дава живот на букви и јазикот комплети. (2 Кор 3: 6)

Во мојот текст го допирам изречена од страна на ангелите во "förhimmelska" и нејзиниот еквивалент, во градината на Едем на луѓето Падот. Но, исто така, ја нагласува спасение на луѓето преку Исус простување на гревот, особено за спасување, како враќање "дома" на Бога. Глава титула за Лука 15: 11И стихови напред, во зависност од преводи дадени различни точки во текот на вековите. Параболата може да се нарече: "блудниот син", но и "блудниот син". поделба на глава, 1, 2, 3, итн, дојде за после не до 1228 година во нашето време - преку англискиот теолог покровителство Стефан Ланг. библиските книги ракописи, ниту измерени поглавја со наслови и поделби стих.

нема кандидати

Тоа е Библијата длабока причина за духовни / религиозни мисија меѓу луѓето. Првично, на човекот (1 Мојсеева 1-2) навистина трагач по Божество, бидејќи првите луѓе, Адам и Ева живееле во еден невин и очигледно однос со Бог нивниот творец во физичката Едемската градина света - одделен и посебен дел од царството Божјо но со значајни небесната слава. Адам и Ева може и не јаде од секое дрво во градината, вклучувајќи го и "дрво на животот", но дрвото на знаењето "на доброто и злото" нив, Бог му е забрането да се јаде и не се ни допир. Ако тие јаделе од тоа дрво ќе умрат духовни и телесни смисла; "Смртта умре" (1 Мојсеева 2:16); умре "втората смрт" (21: 8).

Тоа не бара а потоа и духовни / верска од било која насока, или од Адам и Ева страна на Бога или од Божја страна на нив, а не е потребно во тоа што тие беа заедно во градината. Верувањето во нив беше слично да се верува во Создателот за неговата грижа и блискост со нив. Човечка гледна точка, во многу сличен начин како и во добра семејни односи. Знаете каде што припаѓаат. Размислувајќи за илустративни цели за тоа како "загубеното / блудниот син" што го имаше пред тој отиде далеку од дома. Таму, во домашна средина, тој ги имаше сите на безбедносните служби пристоен топла татко дружење, добра храна, убаво облека, многу слобода и свеж воздух. Сепак, сопственост наследство што лежеше на чекање за него да се чини дека почнаа да го привлекуваат. Тие дури и "забрането" пари, беше силно искушение. Задоволна, можеби љубоморни на неговиот постар брат, Сакал отстранети за да се целосна слобода да се доживее "свет" надвор, и да се постигне поголема "успех" од дома на фармата. Можно е, тој вообразен и арогантен исклучување на таква намера. Падот која може да се припише на него, е дека тој е "однапред" извика својот дел од заеднички "наследство син" на таткото - кои ги споделите со помладиот син е бесплатно ќе стои: "Татко, дај ми го мојот удел на имот. Потоа го подели својот имот меѓу нив. Кратко време по помладиот син спакува сите и отиде далеку во странска земја. " Дај ми уделот на имот. Потоа го подели својот имот меѓу нив. Кратко време по помладиот син спакува сите и отиде далеку во странска земја. " Дај ми уделот на имот. Потоа го подели својот имот меѓу нив. Кратко време по помладиот син спакува сите и отиде далеку во странска земја. "

Падот во градината

Врати се на рајска градина и падот таму (Броеви 3: 1). Кога маж и жена падна за зборовите на Искушувачот, го зеде од плодот на забранетото дрво и јадеше, со цел "да биде како Бог, знаејќи добро од зло", беше изведена за првиот човечки непроценлива криминал против Бога. Што пак значи дека, за користење на слики на еден човек непремостлив јаз или непробоен ѕид се појавија меѓу неа и Бог. Човештвото загуби од неприфатливото однесување; непослушен чекор, и во неговата хармоничен однос со Бог - и се на страна на неговиот авион со неа како човечко суштество во време и на зајакнување со него. А "абортус", а "развод" со - исто како што тоа се случи - непредвидените негативни последици за човечкиот род.

Повредата погодени Адам и Ева да и духот, умот и телото. Сè беше во некоја смисла фатално облачно, бучава и болен. Хебрејскиот збор разговор (што одговара збор на грчки е hamartia), грев во шведски, удри со полна сила право во човештвото. И двете етика (од грчкиот етос, теоретски одраз.) И морал (од лат Морални, како и во дело.) - (етика може да се нарече морален внатрешен компас) - ја доби "штета", лоши навики, зависности, злоупотреба, кои не би можеле да да се лекува. Болка, носат и непријателство во многу нешта ќе биде многу на човекот. Отпадот се направи сето создание и пукаше и беше тешко "врие" и "рани". Воздухот вибрираше со лаги, измами, злото, вина, анксиозност, подносителот на барањето, стрес, отпор, далечина, осаменост, демонизирани и ропство. Во крајна линија е ропство "на корупцијата"

Време е да се фигуративно - поправка - во споредба со "изгубена / блудниот син" негативни искуство и лоши одлуки во "странство". Животот во новиот сигурно почнале на - тоа може да се замисли да: фантастична забавна, убава и арогантен начин. Но, тоа беше очигледно, и не траеше долго: "Ете, тој го водеше развратен живот и потроши сè што поседуваше." На следните "глад", со социјална исклученост, која го принуди да се земе во служба на сопствениците на свиња. Свињите тој мораше да се заштитат и да живее меѓу, па дури и може да симболизира демони активност. Читаме, на пример, Марко 5: 12-13 за тоа како злите духови сакаше да оди во стадо свињи во близина кога Исус би сакале да ги истера од човекот што ги поседува. А желбата Исус, но, исто така, го одобри, слично како на духови и припадна на свињи. Тие се разбира неколку места во Библијата кои покажуваат свињи и однесување свиња, за да се опише нечистотија во духовна смисла. Мирисот изгледа далеку. 

Листите со гревови

Кога маж и жена падна за "змијата" искушение, тие дојдоа и во генерациите по е обврзана, превозници и се сретна со бара искушение. На пример, гордост, завист, ласкање, лага, варосуваме, лага, горчина, заведување, клевета, хедонизам, неморал абнормалност, моќ, репресија, злото и окултното. Ова е измешано со пребарување за губење на Бога и изгубениот рај. Односот беше "без надеж и без Бога во светот." (Ефесјаните 2:12) Библијата покажува многу места за дела извршени од луѓе, бидејќи на есен, како и условите значителна сума карактеристики на halyard резултат на ефектот. Во Галатјаните 5: 19-21, е отпечатен во листата форма: "Делата на телото се очигледни: блудство, нечистота, оргии, идолопоклонство, окултизмот, непријателство, расправиите, љубомора, изливи на гнев, själiskhet, расколи, ереси, злоба, пијанство, диви партии, и сл. Јас да ви кажам однапред што веќе реков: оние што прават такви работи нема да го наследат царството Божјо ".

Римјаните 1: 29-32 каталогизација: "Тие се полни со секаква неправда, расипаност, алчност, и злоба, тие се полни со завист, убиства, дебата, измама и злоба. Озборувања и клевети, го мразат Бога и насилни. На declaims и се фали, тие се генијални во зло и непокорни на родителите, бесмислени, без вера, без љубов и бездушно. Тие се свесни за Божјиот праведен декрет дека оние кои дејствуваат на овој начин заслужуваат смрт. Сепак, тие го прават тоа, и тие исто така се согласувате дека другите го прават тоа "толку страшно и безнадежно лоши што беше, и така лошо е тоа, врз основа на Адам и Ева пад од благодатта во Едемската градина -. Искушение да се пробие како што беа од змијата. Колку далеку во оваа тема, јас се уште сакаат да се направи на проширувањето, на библиската христијанската вера, постои простор за човечката недостатоци на верниците, во смисла на тоа дека нашиот Првосвештеник, Исус, 

SNAKE во рајот

Кој беше змија дека измамила Адам и Ева во рајот? - Па, тогаш можеме да се вратиме на настани кои се пред "часовникот" што се одржа некои удар во небесните места. Во Исаија 14 и Езекиел 28, направија еден по-pervading и светли ангел паѓа во грев и се креваат против Бога. Што се вели, меѓу другото, да се прочита дека неговата дајриња и флејти беа украсени "со злато". Но, тој не е задоволен со својата позиција како главен "заштитник" на небесната, но сакате мегаломански повисоко во власта - додека тој седи како крал на "gudaförsamlingens планина". Што значи пад од милоста може да се случи во небесното Библијата ни дава одговор. Но, тоа беше валкање на небесната сфера светото - како чудни и мистериозни како тоа може да изгледа - што треба да се врати од лекување на Исус прелива-na жртвена крв,

Ангелски свет беше вовлечен во се во позиција да изберете помеѓу него и Бога. И тогаш се чини дека една третина од домаќин на небото избра да застане на Божјите непријатели (Откровение 12: 4). Пред egofulle херувим криминал против Бога, постоеле нема конкуренција или два пола да се донесе одлука во верата. Верата не постои како појава. Отецот, Синот и ангелите биле заедно во светост и слава без посебна задача во едни со други меѓу нив. Немаше ништо за или против божественото живеалишта. Не, небесниот отиде без никаква врска со она што може да се опише како духовност или религија. Не подносителот на барањето за, или по еден или на друг беше до датум.

МОДЕЛ

Но, тоа се гордее криминал на Луцифер. Така, моделот на Есен во рајската градина "создал", оној кој во искушение Адам и Ева - на тој начин грев архетип. Она што се издвојуваше со Адам и Ева во нивните умови за отпад, како и дека човечката раса дојдоа да се биде различен карактеристики на гревот потоа - беше прв од сите делови на ангелски кнез Луцифер. Во градината со тоа беше копија на нешто што се случило пред тоа, како огледало на сликата. Освен тоа, Исус се изразува како што следува во Јован 10:10 Божјиот непријател: "Крадецот доаѓа само да украде, да убие и да погуби." Денес е абортус, секс промени и евтаназијата беше дека активностите на човековите права направени во медицинската наука и името на хуманизмот, во обид да влијаат на развојот, така што тоа се поврзува со се доделени од името на "еволуција". На / фоајето најсилните победи.

И ова веројатно ќе бидат врзани во со она што Исус зборуваше во Јован 8:44 за Fien-на тема: "Тој беше човекоубиец од почетокот и не стои во вистината SI-da, зашто нема вистина во него. Кога зборува лага, зборува надвор од себе, зашто е лажец и татко на лагата. "Во 1 Јован 3: 8 вели:" Ѓаволот греши од почетокот. " На читателот не треба да се користи Библијата различни текстови за да дознаете како дошло до тоа да "светлина носител," најпаметните херувим меѓу сите ангелски суштества во небесен свет, може да биде исполнет со грев во мисли и дела - на пример, како што се убиства и лаги. Можете да мислам на тоа и да оствари разговори со зборови и пишување за тоа. Но, не толку диво се шпекулира дека тоа доведува до конфликт со молчење на Библијата на оваа тема.

Основни причини

Основните причини на страна на змијата, го искушувал Адам и Ева на грев - и се одмазди за својот Луцифер бил лишен од својата моќна слава на Бог, и лутина што тој беше исфрлен и слезе од небото, бидејќи на нивниот бунт. Што значи дека тој очигледно беше подложен на трансформација / клетва да биде "змија". Но, исто така, се размислува за ова во неколку непријатните име и концептот на Библијата го претставува како: змеј, Сатана Ѓаволот, Велзевул, Левијатан, непријател, непријател, противник, волкот и странец. Нови имиња се измисли во разни окултни-религиозни општества и митологии во текот на историјата. На пример: Мардук, Зевс, Samhain, Ахриман, свињата, срам, ѓаволот и ѓаволот.

Со оглед на змијата мразат сето она што Бог го создал и го направи. Секако ангелски кнез Михаил. Мајкл доведе него исфрлање од небото: "И таму беше битка во небото: Михаил со своите ангели завојува против змевот. И змевот и неговите ангели завојуваа, но тој не беше доволно силна, и таму беше повеќе нема место за нив на небесата "(Откровение 12: 7-8). Змијата го мразеше градина и маж и жена, се разбира. Но најмногу, бил истеран од љубомора на Синот, и го направи своето hatiske непријателот и еден противнички играч. Можеби тој се чувствува тука веќе дека ќе има нови средби со Синот Божји, на крајот, повеќе пораз во повеќе tvekamper. Седиме со ретроспектива чувство вклучувајќи за неговата загуба кога тој самиот се откажа да го искуша Исус во пустината. Откровение 13: 8 ни дава на Исус (на пример Hedegårds превод): "Јагнето заклано од создавањето на светот". Тука имаме некои исто пишувањето на Откровение, но со неверојатен перспективи помеѓу: На тој начин, од една страна: Ѓаволот е "убиец" уште од самиот почеток, грешниот "од почеток". Од друга страна, кога Божјиот син е убиен "од создавањето на светот".

пророштво 

Повторно, ние ќе го земе лесно со толкувањето на овие текстови, кога размислуваат околу во било која димензија или време, што се однесуваат на термините "почеток", "од почеток", "од создавањето на светот". Тие на тој начин може да биде за време кога Бог ги создал на земјата се уште не е, или има врска со ситуацијата во земјата и физички создавање на Рајот. Дека можеме да бидеме прилично сигурни на е дека "колење" случај на пророштво, тогаш невидливи исполнети, но на крстот на Голгота видливо исполнети. Како и да е во 1 генералот 03:15 Бог поставува змијата соочува со претстојните факт: ". Тој (синот) ќе здроби главата и ќе удри во петата" Во Откровение 12:12 гласи: "Радувај се затоа, небеса и вие кои живеат во нив! Но тешко на земјата и на морето, зашто ѓаволот слезе кај вас со голем гнев, оти знае дека неговото време е кратко. "Мартин Лутер пееше и свиреше во 1529 година за прв пат својата вистинска измислен химна," тврдина Семоќниот е нашиот Бог "(бр 237 во шведскиот hymnal):" Принцот на темнината се спушта се заканува и лути, тој се подготвува förvisst со насилство и Argan капка ... ", се чини скоро како син на Бог во својата света задача, во духовна борба со паднатите голем ангел на небото, како и последиците на гревот за иднината на човештвото, кој ќе следат во пресрет на заминувањето - веќе се дозволени невидливо и пророчки "убиени"; Синот на Јагнето е веќе во загуби битката на Луцифер во небото. тој се подготвува förvisst со насилство и Argan лента ... "Се чини речиси како син на Бог во својата света задача, во духовна борба со паднатите голем ангел на небото, како и последиците на гревот за иднината на човештвото, кој ќе следат во пресрет на заминувањето - веќе направи се невидливи и пророчки "заклани"; Синот на Јагнето е веќе во загуби битката на Луцифер во небото. тој се подготвува förvisst со насилство и Argan лента ... "Се чини речиси како син на Бог во својата света задача, во духовна борба со паднатите голем ангел на небото, како и последиците на гревот за иднината на човештвото, кој ќе следат во пресрет на заминувањето - веќе направи се невидливи и пророчки "заклани"; Синот на Јагнето е веќе во загуби битката на Луцифер во небото.

САТАНА ДОЛУ

Луцифер е во процес и да изберат како "небесна" Ormväsendet, четири кредитирање и nedkastanden или bortgåenden - со зголемување на пораз за секој "чекор":

1. Излегувај од небото како паднатиот ангел "Луцифер": "Така големиот змев, старата змија, наречена ѓавол и сатана, и која привлекува целиот свет, беше фрлен долу на земјата, и неговите ангели беа исфрлени со него." ( 12: 9)

2. Како змијата од рајот на Земјата (видливиот дел на царството на Бога, но со небесна слава) - веројатно, а Адам и Ева биле исклучени од него. 3. Од позиција на обвинител / сатаната кон Бога (некаде во небесните региони) на Божјиот човек, Јов (2: 7): "И обвинителот / сатаната стигнува далеку од Господ, и порази работа со болки врие од одот на ногата при неговата круна". ова обвинување беше до 00:10 вообичаени: "обвинителот на нашите браќа е понижен, кој ден и ноќ ги клеветеше пред нашиот Бог." Така, "Симоне, Симоне! Сатаната побара (добиени или, други транс.) За да ви просее како пченица "(Лука 22:31)" Вашиот противник, ѓаволот оди наоколу како лав што рика, барајќи некого да го проголта ".. (1 Петар 5: 8) "самиот сатана се преправа во ангел на светлината." (2 Коринтјаните 11:14) 4. во пеколот (Откровение 20:10)

ИСУС UP 

Имајте на ум дека Исус е исто така вклучен во четири фази, вкупно спротивности, преку воскресението од мртвите, со растење на победа и слава за секое ниво:

1. До од мртвите (пеколот), откако тој беше во духот проповедаше неговата победа на Голгота, каде што (1 Петрово 3:19). 2. Го воскресна од мртвите, и надвор од гробот: "Затоа срцето ми е мило и мојот јазик се радува, да, дури и моето тело ќе почива во надеж дека нема да ме остави во гробот или споделите со твојот свет да види распаѓање." (Дела 2:27). 3. До Отецот за прославување пред некој мора да го "Исус и рече: (Марија Магдалена):" ROR не ме допре, зашто јас се уште не се вознесе на Отецот. Но, одат на моите браќа и да им каже, јас се искачи при Својот Отец и вашиот Отец, при Својот Бог и вашиот Гуд. "). (Јован 20:17), во почетокот на вечер на истиот ден покажува зголемен Исус за ученици се затворени поради страв од Евреите (20:19). Таму, тој ги покажува и sårmärkta рацете и нозете, а прободен негова страна. Тука не станува збор дека не треба да го допре. И осум дена подоцна, Исус ги покани ученик Томас да се стави прстот во рацете и во неговата страна (20:27). 4. вознесение на страна на Отецот: ". Тој ги (учениците) доведе до Витанија, и тој ги подигна рацете и ги благослови" (Лука 24:50) "Бидејќи Исус разговарал со нив, тој беше примен во небото, и . седна од десната страна на Бога "(Mk.16: 19)

Слушнаа и видоа

Со своите истакнати себични и лоши особини се чини дека одеднаш змија во "подземни" Едемската градина. И ќе забележите дека Адам и Ева биле и слушнаа и видоа змијата. Всушност зборуваше и тоа беше исправена положба. Јазикот кој се користи во Рајот, не знаеме Библијата. Тоа може да е посебна "рај јазик" почина постепено. Еден меѓу јазикот можеби, како што се вели во 1 Коринтјаните 13: 1: ". Ако зборувам со луѓето и на ангелите" Но, тоа, исто така, изрази мислење дека тоа е еден вид на претходникот на јазикот на следната хебрејски јазик на еврејскиот народ како обвинети, кој би можел да стане реалност (или подарено од Бога) од страна на синот на Ное Сим (Семити), неговиот син Евер (Евреите ), а потоа на шестата точка подоцна Авраам, неговиот син Исак, синот на Јаков (Израел),

Во овој контекст, интересно е да се забележи дека по Потопот во времето на Ное сите зборуваа на Земјата еден и ист јазик (1 Мојсеева 11). Кога Бог ги збунуваше јазици, бидејќи на луѓето градењето на Вавилонската кула, така што никој не сфати од друга страна, беше локација за појава на хебрејски јазик. Уште една мисла можност во однос на почетокот на хебрејски, не даде име Евер (Евр. Ibrim) да се направи без локација Hebron (Евр. Ivrit) дека Аврам пристигна во земјата Хананска. Во православната јудаизмот Хебрејски класифицирани како свето. Дури и евангелските христијани сакаат сакаат да Хебрејски во таа насока.

Окултни "јазици" 

Тоа е вентилација и назад во рамките на христијанството за сатаната се разбере кога сме во Светиот Дух, се зборува во јазици (грчки. Glossolalia). Прашањето не може да се добие јасен одговор. Библијата вели дека тоа е точно дека "ние зборуваме тајни", се зборува во јазици се толкува од страна на Светиот Дух Божји. Како што се вели во 1 Коринтјаните 14: 2: "Оној кој се зборува во јазици не зборува за мажите туку на Бога. Никој не го разбира, кога духот зборува тајни "Исто така, Римјаните 8: 26-27". Значи, Светиот Дух ни помага во нашите слабости. Зашто, ние не знаеме што треба да се моли за, но самиот дух се зазема за нас со воздишки без зборови, и кој бара срцата знае што умот на Духот, зашто Духот моли за светиите, како што Бог сака. "

Но, додека ние не зборуваме далеку фактот дека не може да има лажни јазици. Тоа може да биде, и е обично исто како, христијанската исповедници себичност овозможи да го контролира говорот на јазици. Но, очигледно, исто така може демонските сили преземе зборува во јазици, ако има е назадување со ноншалантност, со негрижа и да игра, како резултат. Окултните зборува "јазици" во природата религии, сатанисти се направи, ново-годишна возраст луѓето го прават тоа. Да, дури и во големи религии на таоизмот, будизмот и хиндуизмот, таму. Ова се случува во демонското влијание. Тоа веројатно не е донесена целосно надвор од воздух, тоа би можело да се качил слично на Ваал-пророците на планината Кармел во нивната борба против Божјиот пророк Илија: "Кога беше попладне, тие биле запленети од пророчки бес и се одржа (окултното, мојата забелешка.) се додека тоа беше време за жито придонес "(1 Цареви 18.:

исправена положба на телото

Во моментот кога се чинело дека злото во градината на Едем на дрвото за познавање на доброто и злото, тој не беше само змија во духовна дефинитивен облик, змија, но го зеде и, исто така, направи употреба на физичка змија во животинското царство. Луцифер, сатаната, ѓаволот, змејот, Левијатан, се појави во облик на змија, но со додавање: тој имаше исправена положба на телото. Нешто што веројатно се направи полесно за Адам и Ева да биде во искушение. Тогаш Бог може да се справи со змијата, внесот и во облик на змија, прочитајте го текстот во 1 Битие 3:14: "Потоа рече Господ Бог на serpent'Eftersom сте го направиле ова, ќе бидат проколнати над сите говеда и дивите животните. По твојот стомак ќе ти оди, и земјата треба да се јаде онолку долго колку што рачката. "" Како и премин на "Reverb", можеби, кралот Кобра може да порасне и до долг шест метри и доби до една третина од неговата должина. Змија змии има за цел да змии ќе се крене. Во источниот дел на духовноста постои извонреден јога искуство - Kundaliniormen. Духовната змија значи ihopslingrad легнат на газот на човечко суштество. За време на медитација, змијата може да се направи за да се вози на неа, и ќе почнат да се движат нагоре во размислуваме и да ги следат должината на 'рбетот преку духовна канал систем, наречени меридијани. Популарни но опасни медитации, Изјавувам.

Тоа беше тешко полесно за човечки пар да не подлегнуваат на искушувачот, тогаш snakelike зборуваше. Дали имало капацитет за животните и луѓето преку јазикот за да комуницираат едни со други во рајот, можеме да од контекст или Библијата не е поинаку може да се рече. Мора да се признае зборуваше магаре подоцна во библиската приказна на пророкот Валаам, кој помина патот на предавство против Израел (4 Излез 22). Но, стих 28 вели: "Тогаш Господ отвори устата на ослицата, и таа му рече на Balaam'Vad сум направил за вас, затоа што три пати ме победи?" Валаам одговори на магаре, "Вие сте направиле будала од мене! Ако имав меч во мојата рака, јас сега би убиле ископувањето. "Магарето рече на Валаама:" Не е ли јас ти газ, ќе се возела вашиот живот на овој ден? И се што некогаш сум го користи за да се направи тоа за вас "Тој одговори:". Nej "?

Како што е со јазик способност во мирот на царството на Израел, во односот меѓу луѓето и животните, ние нема да добиете јасна хартија. Но, според Исаија 11: 8, ни по речиси неверојатно врска да стане реалност ". Новороденче ќе играат во дупки ехидна, а одби дете да посегнеш да го отруе Змиско око" Една ноќ во едно село во Уганда во 1992 година, се разбудив соба теренот темнината за тоа се слушна возбуден глас и видови на земјиште надвор од мојата врата. Како што наскоро ќе се смири, решив да се обиде и да се врати да спие. Во утринските часови, дознав дека ноќта на стражарите со користење на нивните рефлектори открил дека многу отровни змии се случува во мојата соба низ еден отвор на дното на праг на вратата. Имам змија на убиените сликата. 

ТРИПЛ ГОЛОТИЈА

Па, во својата задача за пребарување на змија како човек во својот живот - и реалноста на гревот, одеднаш открива Адам и Ева дека тие се "голи". Пресудна негативно се случи на сите нивоа, за нивниот дух, ум и тело. Дури и кога тие се физички подготвени за сексуални односи, што ќе доведе до ширење на човечката раса. Но, оваа сензуална и интимни се чини дека се заштитени со еден вид на светост и слава на Бога, како на пример читаме во 1 Битие 2:25: "И мажот и жената биле голи, и воопшто не срам пред еден со друг." Адам и Ева време да се крие од Бога во Едемската градина, пред да може да се нарече дека духовните / религиозни азил се појави. И тоа е Бог кој почнува вака: "Но, Господ Бог го нарече на човекот и му рече:".? Var сте "

Иако Адам и Ева дојде пред Бога, така што тие се однесувал само на прикривање на срам, бидејќи да се биде гол - а потоа го обвини падот на едни со други и дека биле измамени од змија на него. Бог им даде слоја на кожа, така што тие би можеле да ја прикријат својата физичка голотија, не требаше така што тие веднаш се откажа било "заштита" за нивната духовна голотија. Но, факт е дека падот резултираше со троен голотија. Сите од нив станаа "голи", ги разголеа, врзани, празен и сам. Редоследот завршува со Бога "испрати" Адам и Ева од рајот и го стави änglakeruber "на исток" да се заштитат на патот кон дрвото на животот. Веројатно за да се спречи и да се заштити сега гревот склони луѓето да влезат и пристапуваат на дрвото на животот, се јаде плодот и да живеат засекогаш - но со непростени гревови. Сега стави на духовни / религиозни потрага започна со полн интензитет. За првите луѓе беше да се обидат да го најдат патот назад кон Бога дека тие ја загубија својата заедница. И со Божјата насока не беше завршена. Не, сега тој почна песните на големи дела. Затоа, дел Библијата се чита: "Господ ја симнуваше од небото на синовите човечки за да се види дали има било кој разбере, секој што Го бара Бога." (Псалм 14: 2)

Во исто време, дека Адам и Ева може да ја напушти рајот, ветрови или индексира исто така змија надвор. Тој отиде во но запиша надвор. Но, тоа не значи дека тој исчезнал од создавањето на Бог или на човештвото. Можеби стана злото рептили (од лат. REPTILIS "притаен") прогонети од рајот малку пред маж и жена, и ги чекаше надвор од нивната злоба и со нови искушенија. Павле пишува предупредување до Коринтјаните (2 11: 3). "Но, се плашам дека како што змијата со своето лукавство ја измамил Ева, па затоа треба вашите мисли треба да бидат оштетени се сврте настрана од микроскоп вистинска и чиста посветеност на Христос"

ГОЛЕМИ пребарување

Тоа е во овој момент дека големата духовна потрага произлегува за човештвото. Т'га за "изгубениот рај" за полно општење со Бога еднаш, и Божјата трајни последици кај луѓето, е пронајден во иднина, на пример, Проповедник со зборови (3:11): "Исто така вечноста, тој ја стави во срцата на луѓето. Сепак, тие не можат да ја разберат Божјата работа, од почетокот до крајот. "

религии износ, со или без директна окултни елементи, чекање за Адам и Ева, кога тие излегуваат од рајот пасишта. "Доктрини на демони" (1 Тим 4: 1), грешки од различни видови, кои дојдоа од "порта" источно од застане мачки и кучиња. нивниот прв син, Каин верски азил, се лажни на Бога, под влијание, како што беше од змијата му дозволи да се измамени да се принесе на Бога во погрешна и egotrippat начин. Кога неговиот помлад брат Авел испорачува својата понуда на Бога, како што беше направено во верувањето во Бога, и беше спроведена во вистински и смирен начин. Како резултат на тоа Господ го прифатил жртвата на Авел, но не и на Каин, што пак доведе до Каин во неговите зли трансфер уби својот брат. Во 1 Јованово 3:12 е овој инцидент како конкретен пример, тоа не е да се биде како Каин ", која беше зло едно дете и го убил својот брат. И зошто Каин го убил? Па,

Како параболата на изгубена / блудниот син врши како пост Илустрација - еден за готвење - со падот во Едемската градина, а последица на тоа, може да се каже дека син беше вовлечен во "развратен живот и го потроши својот имот." На тоа следи дека тој, како голем глад дојде на земјата, се предаде и печати како роб на сопствениците на свињи, барем да се добие нешто да јаде, но не и дури свиња храна, тој беше преземање. Сопственик на свињите, кој е, исто така, возачот на роб, е онаа точка на сликата слично на Велзевул, "принцот на демоните (свињи, мојата забелешка.)" (Матеј 12:24).

ПРЕБАРУВАЊЕ спасението на Господ

Во оваа духовна реалност е, исто така, ние како луѓе денес. Можеме да на изборите помеѓу villoläriga и вистина, меѓу доброто и злото, помеѓу гревот и правда - изберете добар, изберете право, одберете го сега. Не се сврти кон атеизмот, еволуционизам, хуманизмот и окултизам. Но бараат само Господ, Создател и Спасител вистина и љубов "лице": ". Оние кои ме бараат да ме најде" (Изреки 08:17) "Оние што Го бараат, тие се разбере сè." (Пословици 28: 5) "Барај . првиот неговото царство и неговата праведност "(Матеј 6:33)" цариниците и грешниците ги заземаа своите места на Исус "(Лука 15,1)" ми Барај, ќе добиете да се живее "(Амос 5: 4).". Господ е добар за душата барајќи го "" Тој ги наградува оние кои го бараат. ". (Евреите 11: 6)

Јас се заклучи со определување во согласност со Библијата, дека каде што гревот изобилува, каде што протокот на Бог frälsningsnåd дури и повеќе. Есен и нејзините последици се ужасни и длабока. Но простувањето работи преку Син, Господ Исус, е прекрасна, па дури и повеќе длабочина на нивниот дизајн и намера. Случајот беше голема, но на враќање е поголема, толку е тој. "Вистината (Исус) ќе ве ослободи." (Јован 8:32) "Ако Синот ве ослободи, навистина се слободни." (Јован 8:36) "Во Него имаме откуп (од злото) и има простување на нашите гревови. "(Колошаните 1:14) Исус стана" нашата праведност "(1 Кор 1:30) пред Бога.

Простувањето БОЖЈАТА

Божјата прошка и помирување со него во реализација на човекот, се одвива директно на молитва во името на Исус на него: Добредојде дома, со други зборови! Силата на евангелието, а потоа дејствува во чекори, процесот-како, до целосна реставрација од темнината, рани, над раце, зависност - што е грев во брак и depredations предизвика. Петар му проповедал во Дела 02:40 со зборовите: "Ајде да избави од избегната (перверзни / зло) генерација." Проповедта на Павле во Дела 17:30 дека е време да се покае за духовниот / религиозни "незнаење". Се земе во слика на "изгубена / блудниот син" враќање на Отецот: "И тој стана и одеше (пребарување дома) на својот татко." (Ние не ќе знае за тоа што се случило кога неговиот син дојде од ропството во сопственик свињи. ) татко, пак, веќе беше надвор и погледна за својот син, за кого секој ред, не знаеме. Но, тој конечно може да се види неговиот син "покајание" од далеку, каде што свињите мирис, стара и двоумење дојде лута на пат кон дома: "Додека тој сè уште беше далеку, го виде таткото негов и се сожали на него. Таткото се стрча да го пречека, падна на вратот и го бакна. "

Два стиха на точка хитови токму тука, од една страна, Јаков 3: 8: "Приближете се кон Бог и Тој ќе се приближи кон вас." И од друга страна, Откровение 3:20: "Еве, стојам пред вратата и чукам. Ако некој го чуе Мојот глас и ја отвори вратата, ќе влезам при него и да вечераат со него, и тој со Мене. "Сине, исповедањето на гревот", згрешив ", а за потребите на незаслужена милост" Јас веќе не сум достоен да биде нарекувам твој син ", доведува до неколку чекори во hemkomstens процесот:" Но таткото им рече на своите слуги: Побрзај да го изнесам најдобрите наметка и го стави на него и стави прстен на рака и чевлите на нозе! И да добијат угоеното теле и да ги убијат, и нека јадеме и да се веселат. За мојот син беше мртов и оживе, изгубен беше и се најде. И партијата започна. "Од темно за да ја главата светлина змија е за да се биде целосно уништен (Рим 16:20). Сатана наскоро ќе näpsas засекогаш. Духовна злобата во крајна линија секогаш ќе биде невооружени. За паднатите ангели нема спасение. Сатаната и неговите потчинети постепено се оди во пеколот. Но, за еден човек кој има вера, верата на некој начин веќе да се врати на Бога, и може да се каже како Павле во 2 Тимотеј 1: 2: "Јас знам во Кого сум поверувал." И Римјаните 08:16: "Духот сведочи со нашиот дух дека сме Божји деца." Ние сме "фестивал толпата, собранието од првородените, кои имаат нивните имиња се напишани на небесата" (Евреите 12:23). "Но, вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ да се прогласи своите славни дела на Оној, Кој ве повика од темнината во својата прекрасна светлина." (1 Петар 2: 9) Сатана наскоро ќе näpsas засекогаш. Духовна злобата во крајна линија секогаш ќе биде невооружени. За паднатите ангели нема спасение. Сатаната и неговите потчинети постепено се оди во пеколот. Но, за еден човек кој има вера, верата на некој начин веќе да се врати на Бога, и може да се каже како Павле во 2 Тимотеј 1: 2: "Јас знам во Кого сум поверувал." И Римјаните 08:16: "Духот сведочи со нашиот дух дека сме Божји деца." Ние сме "фестивал толпата, собранието од првородените, кои имаат нивните имиња се напишани на небесата" (Евреите 12:23). "Но, вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ да се прогласи своите славни дела на Оној, Кој ве повика од темнината во својата прекрасна светлина." (1 Петар 2: 9) Сатана наскоро ќе näpsas засекогаш. Духовна злобата во крајна линија секогаш ќе биде невооружени. За паднатите ангели нема спасение. Сатаната и неговите потчинети постепено се оди во пеколот. Но, за еден човек кој има вера, верата на некој начин веќе да се врати на Бога, и може да се каже како Павле во 2 Тимотеј 1: 2: "Јас знам во Кого сум поверувал." И Римјаните 08:16: "Духот сведочи со нашиот дух дека сме Божји деца." Ние сме "фестивал толпата, собранието од првородените, кои имаат нивните имиња се напишани на небесата" (Евреите 12:23). "Но, вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ да се прогласи своите славни дела на Оној, Кој ве повика од темнината во својата прекрасна светлина." (1 Петар 2: 9) Сатаната и неговите потчинети постепено се оди во пеколот. Но, за еден човек кој има вера, верата на некој начин веќе да се врати на Бога, и може да се каже како Павле во 2 Тимотеј 1: 2: "Јас знам во Кого сум поверувал." И Римјаните 08:16: "Духот сведочи со нашиот дух дека сме Божји деца." Ние сме "фестивал толпата, собранието од првородените, кои имаат нивните имиња се напишани на небесата" (Евреите 12:23). "Но, вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ да се прогласи своите славни дела на Оној, Кој ве повика од темнината во својата прекрасна светлина." (1 Петар 2: 9) Сатаната и неговите потчинети постепено се оди во пеколот. Но, за еден човек кој има вера, верата на некој начин веќе да се врати на Бога, и може да се каже како Павле во 2 Тимотеј 1: 2: "Јас знам во Кого сум поверувал." И Римјаните 08:16: "Духот сведочи со нашиот дух дека сме Божји деца." Ние сме "фестивал толпата, собранието од првородените, кои имаат нивните имиња се напишани на небесата" (Евреите 12:23). "Но, вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ да се прогласи своите славни дела на Оној, Кој ве повика од темнината во својата прекрасна светлина." (1 Петар 2: 9) "Духот сведочи со нашиот дух дека сме Божји деца." Ние сме "фестивал толпата, собранието од првородените, кои имаат нивните имиња се напишани на небесата" (Евреите 12:23). "Но, вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ да се прогласи своите славни дела на Оној, Кој ве повика од темнината во својата прекрасна светлина." (1 Петар 2: 9) "Духот сведочи со нашиот дух дека сме Божји деца." Ние сме "фестивал толпата, собранието од првородените, кои имаат нивните имиња се напишани на небесата" (Евреите 12:23). "Но, вие сте избран род, царско свештенство, свет народ, народ да се прогласи своите славни дела на Оној, Кој ве повика од темнината во својата прекрасна светлина." (1 Петар 2: 9)


Sigvard Шпага      

Статии и видеа, кои се направени од страна на други од Apg29.nu имаат ставови кои блог сајт не ги делат.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades torsdag 1 januari 1970 01:00 | | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

0 kommentarer

Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, onsdag 17 juli 2019 kl. 16:23

Jesus söker: Bruno!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 17 juli 2019 14:11

Be att det ska gå bra för mig på jobbet ikväll.

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp