719 online! | Sidvisningar idag: 149 023 | Igår: 208 885 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Barndopet hindrar frälsningen

Barndopet stämmer inte med Bibeln. | 55486 byte.

Barndopet är något som är obiblisk och dessutom en villolära.

I denna artikel ska jag tala om varför barndopet är en villolära och dessutom en farlig villolära. många har nämligen gått förlorade för att de har blivit invaggade att de har varit kristna på grund av att de har varit barndöpta och därmed "medlemmar" i kyrkan.

Dopfunten

Det var år 680 i kyrkomötet i Konstantinopel som de fastslog att dop inte kan förrättas på annan plats än i kyrkan. Genom att barndopet som nu var det vanliga (tradition) så räckte det ju med en dopfunt till detta. 

Det är intressant att lägga märke till att inte ett enda svenskt barn (som jag vet om) har blivit barndöpt i Sverige. Det har istället blivit begjutet. Prästen har blött lite vatten på barnets huvud och kallat det för dop. Men dop är ju något som doppas ner. Villfarelsen förblindar omdömet på folk.

Men även om barnet skulle doppas ner i vattnet så är det också en villfarelse eftersom barn inte döptes med nerdoppning i Bibeln heller.  

Barndop genom doppning. | 51948 byte.

Ofrälsta döper sina barn

Det är intressant att lägga märke till att när ofrälsta människor får barn så ska de bara barndöpa dem. Dessutom har de ett tryck på sig från övriga ofrälsta släkten att de skall göra det. "När ska du döpa barnet?" kan morföräldrarna eller vännerna fråga.

Egentligen är inte detta märkligt eftersom barndopet inte frälser barnen och för in dem i Guds rike. Hade de blivit frälsta då är det inte riktigt säkert att många hade varit så ivriga att låta barndöpa det. 

Vi ser här att barndopet skymmer den sanna frälsningen genom tron på den levande Jesus Kristus.

Först lärjungar - sedan dop

Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn. (Matt 28:19.)

Jesus befallde oss att gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar och döpa dem. Först lärjungar - sedan dop. 

På ett annat ställe säger Jesus att den som tror och blir döpt. Först tro sedan dop. 

Petrus säger omvänd er och låt alla döpas. Först omvändelse sedan dop. Det finns fler bibelställen men vi ser i dessa bibelord att först ska man tro och sedan skall man döpas.

Troendedop. | 52375 byte.

Det är den frälste som låter sig döpas

Dopet kommer aldrig förre tron. Det måste vara rätt ordning. Dopet kommer heller aldrig före lärjungaskapet. Vad är en lärjunge? Det är en som följer Jesus. Jesus lät sig döpas och följer vi honom så ska vi också låta oss döpas. Men den som inte följer Jesus kan heller inte döpas.

Det är den frälste som låter sig döpas. Du döper dig inte för att bli frälst. Inget dop kan frälsa dig. För kan dopet frälsa dig då behöver du ju inte tro. Du måste tro på Jesus, sedan kan du låta dig döpas.

För skulle dopet frälsa dig, då skulle det betyda att själva gärningen, handlingen frälser dig och inte tron. Därför är det fel att döpa någon som inte tror. Ja, egentligen är någonting sådant inte något dop eftersom personen i fråga inte tror.       

Därför är det obibliskt och fel att döpa spädbarn. De tror ju inte och har ännu inte tagit ställning för Jesus. Döper du detta barn för att frälsa detta barn så är det helt meningslöst. Inget dop kan frälsa någon.

Dop. | 44517 byte.

Exempel i Bibeln på att de inte döpte barn

Det finns inget exempel i Bibeln där de döpte barn. Däremot finns det exempel i Bibeln på att de inte döpte barn.

Man bar fram små barn till Jesus för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han upprörd och sade till dem: "Låt barnen komma till mig och hindra dem inte! Ty Guds rike tillhör sådana. Amen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in." Och han tog upp dem i famnen och lade händerna på dem och välsignade dem. (Mark 10:13-16.)

För det första kan vi titta på Jesus. Vad gjorde han när barnen kom till honom? Döpte han dem? Nej. Jesus välsignade dem. Men är det inte att hindra barnen till att komma till Jesus om vi inte döper dem? Absolut inte.

Lärjungarna försökte hindra barnen att komma till Jesus. Jesus tillrättavisade starkt sina lärjungar och sa att de inte fick hindra barnen att komma till honom.

Vad gjorde Jesus sedan? Han sa att Guds rike skulle tas emot. Han döpte alltså inte barnen så att de skulle kunna komma in i Guds rike. Du kommer inte in i Guds rike genom att döpas. Du kommer in i Guds rike genom att ta emot det!

Lägg märke till att Jesus inte säger här att barnen tillhör Guds rike. Han säger att Guds rike tillhör dem, men för att de ska kunna få det måste de ta emot det. Så är det med alla människor. Guds rike tillhör dig, men du måste ta emot det. Därefter tillhör du Guds rike.

Därefter tog Jesus upp barnen i famnen och välsignade dem genom att lägga sina händer på dem. Han döpte dem inte, utan han välsignade dem. Om barndop hade varit något bibliskt som Jesus ville att vi skulle göra, då hade han döpt barnen här för att visa oss vägen för oss som följer honom.

Men i stället visade han inget barndop, och då ska inte vi heller göra det. Detta är faktiskt ett starkt argument till att vi inte ska förrätta barndop. 

Jesus och barnen. | 64434 byte.

Barndop hindrar barnen att komma till Jesus 

Faktum är att barndop hindrar barnen att komma till Jesus. Eftersom man menar att dopet är frälsande. 

Eftersom dopet inte är frälsande då hindras barnen att komma till Jesus för att bli frälsta.

Bibelbevis på att barn inte döptes

De svarade: "Tro på Herren Jesus så blir du frälst, du och din familj." (Apg 16:3.)

Paulus sa till fångvaktaren att han skulle tro på Jesus så skulle han bli frälst och hela hans hus. Därefter lät de sig döpas. Detta bibelord är ett starkt bevis på att barn inte döptes i fångvaktarens hus!

Paulus sa att de skulle tro, och ett barn kan som bekant inte tro. Paulus hade undervisat dem, och spädbarn kan ju inte förstå en sådan undervisning.

Åter igen: du blir frälst genom tron, inte genom dopet. För att bli döpt måste du tro. Annars blir dopet ogiltigt.

Och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus. (2 Tim 3:15.)

Här säger Paulus att Timoteus känner sedan barndomen bibelns böcker och att han blir frälst genom tron på Jesus. Han nämner inget om att han skulle döpts som barn. Det hade varit nära till hands eftersom han nämner om hans barndom. Anledningen till att han inte nämner om något dop i hans barndom beror på att han inte döptes som barn!

Ty mannen som inte tror är helgad genom sin hustru, och hustrun som inte tror är helgad genom sin troende man. Annars vore era barn orena, men nu är de heliga. (1 Kor 7:14.)

Det här bibelordet är ett starkt vittnesbörd på att barn inte döptes. Det handlar om att barnets ena förälder inte är frälst, men barnet är ändå rent eftersom han har en troende förälder. Han behöver alltså inte bli döpt för att bli ren. 

Dopet frälser inte 

Efter denna förebild frälser dopet nu också er. Det innebär inte att kroppen renas från smuts utan är ett rent samvetes bekännelse till Gud genom Jesu Kristi uppståndelse. (1 Petr 3:21.)

När min son Joel låg för döden frågade sjukhusprästen om han skulle nöddöpa honom. Detta ville jag inte göra eftersom dopet inte kunde frälsa utan det är genom tron på Jesus som man blir frälst.

Dopet frälser inte dig och dopet renar dig inte heller. Inget vatten kan rena dig. Möjligen från jord, damm, och annan smuts, men aldrig från synden. Det är endast Jesu blod som kan tvätta dig ren från synden.

Du blir ett Guds barn genom att du tar emot Jesus och blir frälst. Du blir inte Guds barn genom att bli döpt. Detta har jag ibland hört av prästen vid barndop. "Nu är han ett Guds barn." Detta är en lögn och villolära.

Det är också lika mycket villolära över att barnet nu skulle ha kommit in i Guds rike. Guds rike kommer du inte in genom dopet. Guds rike kommer du endast in i genom att ta emot det. Och ta emot kan ett barn inte göra eftersom han ännu inte har fått förstånd till det.

Jesus dop och den helige Ande. | 37622 byte.

Den helige Ande

En annan villolära är att barnen skulle få den helige Ande vid dopet. Den helige Ande får man inte genom att döpas. Den helige Ande får man genom att man i tro tar emot den helige Ande. 

Dessutom kan du inte få den helige Ande innan du tror på Jesus. Och ett spädbarn kan som bekant ännu inte tro. Eftersom detta är något som han ännu inte har förstånd till. 

Medlem i Guds församling

Du blir heller inte medlem i Guds församling genom att barndöpa dig.  Du blir medlem genom att tro på Jesus och sedan låter du dig att döpas. Församlingen ökades med 3000 på pingstdagen genom att de omvände sig och lät sig att döpas. Församlingen ökades inte genom att oomvända döptes.

När barnen döps i kyrkan så säger prästen till barnens föräldrar (som oftast bor sambor) att de ska uppfostra barnet kristet. Men hur ska de kunna uppfostra barnet kristet när de själva oftast inte är kristna? Antingen är det ett stort hyckleri eller en stor förblindelse. 

Martin Luther. | 47231 byte.

Martin Luther och barndopet  

En del kanske invänder mot den här undervisningen eftersom Martin Luther lät döpa barn. ja, det gjorde han men det var mot bättre vetande. Läs själv vad han skriver i Martin Luthers kyrkpostilla:

Man bör inte döpa någon som inte själv har tro eftersom dopets sakrament i sig själv inte rättfärdiggör någon. Det gör endast den personliga trons lydnad till Guds Ord. Således är min trofasta råd och beslut att man bör upphöra med varenda barndop så att vi inte med meningslösa spektakel och dårskap skulle håna och förolämpa Guds högt lovade majestät. (Martin Luthers kyrkpostilla.)

Omskärelsen

Nu kanske någon invänder mot att dopet är en förlängning på omskärelsen i Gamla förbundets tid. Nej, dopet är ingen förlängning, eller istället för omskärelsen. Då skulle det innebära ett det bara är pojkar som kan bli döpta och frälsta, eftersom det bara var pojkar som blev omskurna när de var åtta dagar gamla.

Dessutom var omskärelsen ett förbundstecken med Gud. Dopet är inget förbundstecken. Detta är alltså en felaktig tanke och ett pressat försök till att legitimera barndopet. 

Dop i Karibiska havet. | 46106 byte.

Enklare om vi gör som Bibeln säger  

Det är mycket enklare om vi gör som Bibeln säger. Vad var det Petrus sa på pingstdagen som de skulle göra?

Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva. (Apg 2:38.)

 1. Han sa att de skulle omvända sig.

  Och detta skall vi också göra.

 2. Han sa att de skulle döpa sig.

  Det skall vi också göra.

Det var alltså två saker som de skulle göra. 1. Omvändelse. 2. Dop.

Sedan skulle de få två saker.

 1. De skulle få syndernas förlåtelse.

  Det kommer vi också få.

 2. Och de skulle få den helige Ande som gåva.

  Och de kommer vi också att få.

Det var dessa två saker de skulle få: 1. syndernas förlåtelse. 2. Den helige Ande som gåva.

Mycket enkelt. Vi ska inte krångla till det. Krånglar vi till det och gör egna mänskliga läror så kommer vi få svårt att förklara vissa saker i skriften eftersom inte dessa stämmer med våra läror. Och då måste vi förvanska skriften.

Men läser vi skriften som det står, då behöver vi inte förvanska något. Och gör vi då det som står i tro, då kommer vi också få det som skriften utlovar.

Dop i havet. | 41114 byte.


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av lördag 7 januari 2017 10:12 | #dop #barndop #troendedop #omvändelse #villolära #begjutning #omskärelse | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


10 kommentarer

Ingemo Jonsäll

Det vara att hårdra det. Om detta stämmer så skulle många med mig inte vara frälsta alls då. Jag blev nämligen döpt som barn, även om jag senare bad min pastor om att få bli döpt, också.

Svara -   - 7/1-17 20:30 -


UK 52 ,

'barndop' aer Inte dop. Aeven maanga vuxendop aer tvivelaktiga. Endast en Troende, vars ande vittnar med Guds Ande, att han aer ett Guds barn + Gud, vet, om det aer ett Dop. Maanga vuxna blir nog bara Doppade. Kanske en pastor eller goda vaenner foereslagit dop efter laangvarigt medlemskap utan att personen verkligen faatt tro. I saa fall kan det kanske bli en del dopp innan Dopet.

Svara -   - 7/1-17 21:41 -


Christer Åberg

Svar till Ingemo Jonsäll.

Ingen blir frälst genom dopet, varken barndop eller vuxendop eller troendedop! Så det är sant att"många med mig är inte frälsta då". Frälst blir man endast då man tar emot den levande och uppståndne Jesus Kristus! Och när man är frälst då vill man också bli döpt!

Svara -   - 7/1-17 22:32 -


Gun Mårtensen

Att döpa sig är att lämna det gamla livet och börja ett nytt med Jesus :) ett spädbarn kan inte välja. Precis som du säger Christer så blir man inte frälst av att döpa sig..... Jag förstår inte hur man kan läsa Bibeln så fel? När jag blev frälst så fick jag syndanöd och omvände mig...tog emot Jesus min Frälsare i mitt hjärta/liv och fick ett helt nytt liv med Honom :) SEN döpte jag mig och begravde mitt gamla liv.

Gud ser till våra hjärtan...det finns säkert barn som blir frälsta och vill döpa sig (min dotter blev frälst vid 6 år och blev döpt och andedöpt samma år) det måste vi respektera. Dopet frälser ingen!! Kram Gun.

Svara -   - 8/1-17 07:24 -


Astro

Barndopet hindrar frälsningen.

Nej det gör det inte! (även om barndopet egentligen är felaktigt då barnet inte förstår vad frälsningen innebär) Löjlig diskussion!

Om man blir frälst som vuxen kan man antingen låta vuxendöpa sej (som en extra bekräftelse för sig själv) eller bara låta bli och "lita på sitt barndop".

För Gud spelar det NOLL (0) roll!

Svara -   - 8/1-17 15:45 -


Lärjungen

Många missuppfattar dopets innebör liksom man gör här. Dopet är instiftat av Gud o det tror jag de flesta håller med om. Dopet är till syndernas förlåtelse. Punkt slut. Genom omvändelsen då den kristna läran predikats och tagits emot genom tron så vill den nyräddade frälsta människan vända helt om mot köttets gärningar och följa Jesu väg. Detta har Gud uppmanat oss att följa genom att visa Gud och församlingen att vi menar allvar. Detta gör vi genom att låta vuxendöpa oss. Döper vi oss i Guds eget enda namn så följer också ett löfte som Gud lovat oss. Löftet är att personen SKA få den Helige Ande såsom gåva. Detta kände djävulen till och därför satte han in alla tänkbara resurser för ta bort dopet i Herren Jesu Kristi namn. Alltså hela det Gudomliga namnet som följt de troende genom gamla och nya testamentet. Djävulen visste också om och bävade då det utgår kraft från namnet Jesus Kristus. Vi ropar ju på Gud genom namnet Jesus. Första århundradet döptes alla kristna på detta viset enligt. APG 2:38-39 sen hade djävulen nästan helt utplånas denna dopformulering med titlar istället. Bibeln säger att vi ska åkalla Herrens namn vilket är Jesus och inte på något annat sätt.

Frid i Herren Jesu Kristi namn en Gud med ett namn. /lärjungen

Svara -   - 8/1-17 18:35 -


UK 52 ,

Svar till Lärjungen.

Amen. ; den gamla syndakroppen saenks under vattnet (begraves med Kristus) och upp stiger sedan en syndfri,, ny skapelse i Kristus (upppstaar med Kristus). ; men om praesten/pastorn uttalar : .. doeper dig i Faderns, Sonens och den Helige Andes namn ??? ( efter ; Matt. 28 ; 20 )

Svara -   - 8/1-17 20:41 -


Harriet Bouvin

Hur kan någon hinna gå förlorad före det att domen har avkunnats?

Svara -   - 8/1-17 22:09 -


Duvan

Svar till Astro.

Lita på sitt barndop? ? Nej det ska man inte göra. Är man barndöpt, som jag , så hjälper det inte mig att bli frälst. När jag blev frälst fick jag en sån längtan att döpa mig. För att begrava den gamla människan och stiga upp som en ny skapelse I Jesus Kristus. Det spelar nog stor roll. Men Gud dömer ingen. Alla hinner inte döpa sig när dom omvänt sig , dom kommer säkert till himlen ändå. Men om man vet och känner och förstår vad Ordet säger: att man ska låta döpa sig, och ändå struntar i det eller annat då har man ju gått emot Guds Ord. Barndop frälser inte, troendedop frälser inte heller. Endast Jesus frälser. Men Jesus lät döpa sig. Skulle vi vara större än vår Herre. ?

Svara -   - 9/1-17 23:39 -


Tessy

Döpte mig efter påtryckningar på en Israelresa vid 11 års ålder. visst trodde jag på Jesus då, men jag tror inte jag hade tagit emot honom som min frälsare. Dethar jag däremot gjort i vuxen ålder. känns som att jag vill döpa mig igen för att det ska kännas på riktigt. är lite rädd för dop bara då det är en massa människor som tittar på en. vill döpa mig endast med en pastor/ präst och ev med andra som vill döpas(men inte med en hel församling som tittar) Är detta möjligt så svara den som vet.

Svara -   - 9/1-17 23:58 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Jesus är inte världens hämnare - Christer Åberg

Christer Åberg förklarar att Jesus inte är någon hämnare, han dömer inte eller straffar - han räddar och frälser för att han älskar dig!

4

Läs allt!


Predikantpoolen

Av Holger Nilsson 

Hans Jans i Predikantpoolen.

Nu finns det tillfälle för församlingar att välja mellan ett 25-tal pastorer och evangelister som står till förfogande för kallelser till församlingar. Reseersättning är det enda församlingarna behöver ersätta dessa med.

3

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

7

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

78

Läs allt!


Martin Luthers 95 teser

Martin Luthers 95 teser.

Martin Luthers 95 teser. 

Martin Luthers 95 teser satte igång hela reformationen på 1500-talet. Vad skrev Luther egentligen? - Läs alla de berömda teserna här!

6

Läs allt!


Den falske profeten Påvens förrädiska judaskyssar

Johannes Paulus II kysser Koranen.

Ulf Ekmans skyddshelgon påve Johannes Paulus II kysser Koranen. 

Överallt kysser påven. Han kysser koranen, avgudastatyer, marken, biblar, män, kvinnor, barn, och fötter. Men hans kyssar är inte heliga utan förrädiska "judaskyssar".

11

Läs allt!


Idag pågår världens största kristna väckelse

Världens största kristna väckelse pågår idag.

Idag pågår världens största kristna väckelse! Varje dag får många höra talas om Jesus för första gången och varje dag tar många emot Jesus och blir frälsta överallt i världen!

19

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, söndag 19 november 2017 kl. 18:41

Jesus söker: Elisabet, Lisbet!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd

 Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd.

Greggs i Storbritannien har en reklambild bytt ut Jesus i krubban mot en korvrulle. Efter starka reaktioner har de bett om ursäkt. 

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947

Läsarmejl av Johan

Smith Wigglesworths.

Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947: När Ordet och Anden kommer samman, så kommer det att bli den största Helige Andes rörelse som nationen, och förvisso världen, någonsin har sett.

5

Läs allt!


Reformationens nödvändighet

Av Holger Nilsson  

Martin Luthers 95 teser .

Det är nu 500 år sedan reformationen startade 1517. Den behövdes då och den behöver alltjämt hållas vid liv nu. Överslätande av denna händelse tyder på att man inte förstått betydelsen av den.

8

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

718 online! | Sidvisningar idag: 149 027 | Igår: 208 885 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp