DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Буцік  | Крыстэр Абберг | Тэлевізар | Старонка малітвы | Пытанне  | Скрынка для напісання | Чат | Чытач па электроннай пошце | Напісаць | СМІ | Інфармацыя | пошук

Шведская банкаўская сістэма

Частка трэцяя кнігі безнаяўнай змова толn

Riksbank працуе ўвесь час, нягледзячы на ​​нібыта «нейтральнасць» скарачэння выкарыстання грашовых сродкаў. Riksbank штогод публікуе справаздачу пад назвай «Шведскі фінансавы рынак». Яна ўключае ў сябе статыстычныя дадзеныя пра плацяжы. Там вы можаце прачытаць статыстычныя дадзеныя, такіх як колькасць банкаматаў і тэрміналаў крэдытных карт ёсць у Швецыі. 


Av CashOnly
onsdag 9 oktober 2019 16:08
Följetong/Bok

De privata bankerna domineras av de fyra stora. Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken. Bankerna har separata digitala pengar som bara används inom den egna banken. Bankerna lånar också till viss del av varandra och innehar varandras värdepapper vilket kan utgöra en farlig dominoeffekt vid finanskriser. Det har blivit vanligare och vanligare att även andra aktörer som försäkringsbolag och stora affärskedjor fått status som bank. Internationellt är Sverige anslutet till bankregler som heter Basel III. Denna standard ställer krav på bankernas finansiella stabilitet. Utanför denna systemkärna finns två "lager" som kallas Tier I och Tier II vilka till största delen består av skulder. Detta är ganska kryptiskt men det är bra att känna till begreppen för den som kanske senare vill fördjupa sig mer i banksystemen.

Riksbanken och riksbanksfullmäktige har under alla år haft nära anknytning till riksdagen. Riksbanken har också en direktion. På 1600-talet hade Sverige en privat bank. Riksbanken uppstod genom att denna bank efter konkurs köptes upp av staten. Riksbanken fick sin form under den slösaktiga förmyndarregeringen före Karl XIs regeringstid. I vår tid är det bankerna som står för utsugningen och det är Riksbanken som agerar förmyndare åt hela svenska folket genom att hindra oss så mycket som möjligt från att använda kontanter.

Riksbanken fick sedan monopol på att ge ut sedlar. I början på 90-talet började finanspolitiken fokusera på inflationen i stället för växelkursen. Pengarna som Riksbanken har hand om rinns endast på Riksbanken. Riksbankens viktigaste verktyg för att styra räntorna är att ändra den så kallade reporäntan så att de andra bankerna förhoppningsvis följer efter. Den finansiella situationen kan bli så underlig att reporäntan sätts på minus. När detta sker och bankerna följer efter kan det likt i grannlandet Danmark uppkomma en ökad efterfrågan på kontanter.

Riksbanken arbetar hela tiden trots sin påstådda "neutralitet" för minskad användning av kontanter. Riksbanken utger årligen en rapport som heter "Den svenska finansmarknaden". Den innehåller bland annat statistik om betalningar. Där kan läsas statistiska detaljer som till exempel hur många uttagsautomater och kontokortsterminaler det finns i Sverige. Banken har även gett ut en annan rapport om betalningar som heter "Den svenska massbetalningsmarknaden".

En stor del av det svenska banksystemet utgörs av RIX. Riksbankens RIX-sys-tem gör så att stora betalningar kan göras mellan främst storbanker. Det flesta typer av betalningar går via RIX antingen det handlar om kontanter, kort, giro, värdepapper eller valutor. Lite kryptiskt brukar det sägas att RIX "avvecklar betalningarna genom att skulder och fordringar slutgiltigt regleras". Det kan be-skrivas lite motsägelsefullt att RIX handskas med digitala kontanter. En viktig typ av betalningar är pensionerna som sätts in på Riksgäldskontorets konto i Riksbanken med hjälp av RIX.

En handfull svenska banker och några utländska har konton i RIX - systemet. Bland de utländska märks Citibank och Morgan Chase. Vissa banker som JAK-banken och Ekobanken är inte anslutna till RIX. Banker som inte har RIX-konto kan ändå använda systemet genom ombud.

Sagan om prinsessan Mynta, draken Kontokort och de svarta riddarna

Det var en gång en prinsessa som hette Mynta. Hon satt på vad som såg ut att vara en enorm skatt av kontanter i form av mynt och sedlar. Men skenet bedrog. Av den stora högen var det bara själva ytan som i form av ett fåtal procent bestod av kontanter. Under den glänsande ytan lurade miljontals kontokort. I mitten av högen var det bara ett enormt tomrum skapat av ond magi. Tomrummet som kallades digitala pengar fick skatthögen att se mycket större ut än den egentligen var. Runt kanten av högen flockades små otäcka vättar som kallades bankmän. Så fort någon försökte snappa åt sig ett mynt så fräste dom och visade sina vassa spetsiga tänder. Det var bara de allra modigaste som vågade sig fram för att snappa åt sig en peng.

Det onde draken Kontokort och hans kontantlösa svarta riddare ville ta bort alla kontanterna och döda prinsessan. Sådana drakar och falska skatthögar fanns i många länder. En gång i tiden hade skatthögarna nästan enbart bestått av kontanter. Men efter att onda trollkarlar från det stora fjärran landet SamUSAmien skapat kortdrakar, kontokort och tomrum med hjälp av svart magi så blev det som det blev. Trollkarlar vandrade runt bland alla länder och förstörde skatthögarna genom att fylla dom med kontokort och tomrum. Tre av de värsta trollkarlarna var bröderna Mastro, Expresso och Dinero.

Låt oss presentera några av de onda riddarna där de sitter runt kontokortsformade bordet och planerar att döda prinsessan Mynta och ta bort kontanterna helt och hållet från högen. En av riddarna heter Riksbanken. Hans uppgift är att se till att kontanterna håller sig på ungefär samma mängd trots att högen bara växer och växer.

Han är tämligen välkänd i landet Finansien. Vi bryr oss därför inte om att berätta något mer om honom.

En annan riddare heter Finansinspektionen. Så fort någon så mycket som viskar ordet värdetransportrån någonstans i det avlånga landet Finansien så får han reda på det, Under flera dagar vrålar han ut samma budskap på gator och torg tills han blir alldeles hes i rösten.

キ 0 "Vi måste ta bort kontantvalörerna undan för undan!"

Ytterligare en riddare är Finansförbundet.

キ 1 "Rån!, rån!", vrålar den här riddaren.

Det sker så fort någon stjäl en enda liten kontantpeng någonstans i Finansien.

キ 2 "Tar vi bort kontantpengen finns det inget att stjäla!", utbrister han självsäkert.

(Finansinspektionen är en myndighet under finansdepartementet. Den skapades 1991 vid sammanslagningen av två andra myndigheter. Dess huvudsakliga uppgift är att övervaka värdepappershandeln och finansiella företag. Finansinspektionen har även till uppgift att "stärka konsumenternas ställning på finansmarknaden". Allt kontantlöst beslutas helt över våra huvuden.)

Яшчэ пара рыцараў, так propsar на безнаяўнае таварыства Аптовы і развіцця шведскай гандлю. Першая з іх з'яўляецца даследаванне падмурка, а другі бізнес-арганізацыі. Цяпер рыцары вырашылі, што адбудзецца ў гэтым кулём казцы. Яны проста ішлі разам і ўкладалі свае мячы ў сэрцы беднай прынцэсы манетнага двара, хоць яна плакала і ўмольвала яго жыццё. Бо яны поўзаць і поўзаць цмок крэдытнай карты кароль па ўсёй краіне. Цмок спаліў усе рахункі з яго вогненным

дыханне. Рыцары здымалі ўсё манеты з кучы і кінулі прынцэсу і тыя, хто ў возеры.

De visste mycket väl att draken utan problem hade kunnat sluka prinsessans döda kropp i en enda tugga. Men tänk om hon av misstag hade råkat svälja ett mynt eller två någon gång, Kanske hade hon sytt in några mynt i kläderna som säkerhet. Draken var nämligen mycket allergisk mot mynt. Det var därför riddarna bestämde sig för att dumpa prinsessan i sjön i stället för att ge henne som mat till draken. Draken ligger nu och lurar på sin sin enorma hög av kontokort. Om någon går honom emot krafsar han helt enkelt över offret med en stor hög kontokort så att denne kvävs av mängden och tyngden. Slut på sagan.

Genom att säga ifrån vad gäller borttagandet av kontanterna och göra motstånd mot det kontantlösa i Sverge kan vi om inte i längden förhindra så i alla fall fördröja att sagan blir verklighet.

Калі здарыцца горшае, мы лічым, што нават непрыемны расказ атрымлівае працяг, у якім усё сканчаецца добра.

Што рабіць, калі грашовыя купюры паступова знікае?

Om tusenlapparna tas bort blir det kanske inte så stor skillnad annat än för dom som till exempel köper en dyrare bil kontant. Men om både 500- och 200 -kronors -sedlarna tas bort börjar de verkliga problemen. Kläder och mat funkar fortfarande hjälpligt men bara vad gäller själva köpet. Men om någon köper en moped för 25000 med hundralappar ska försäljaren räkna 250 sedlar. Skulle 200 - kronorssedeln råka vara kvar blir han ändå inte så mycket gladare av att räkna till 125. Han tappar koncentrationen när kunden råkar prata med honom samtidigt som han räknar. Efter en tid kanske han vägrar ta emot större belopp i kontanter. Kontanter finns i olika valörer för att det är mest praktiskt så.

Myndigheterna tar varje tillfälle i akt att skylla på rånen för att ta bort kontanterna i stället för att lösa problemen på ett konstruktivt sätt. Allmänheten lyssnar man inte på. En undersökning visade till exempel att det bara är 12 procent som tycker att tusenlappar är onödiga. För några år sedan var det ett uppmärksammat värdetransportrån i Jönköping. Det gick bara ett fåtal dagar efter detta så föreslog Finansinspektionen att tusenlapparna skulle tas bort. På sikt ville man då också ta bort femhundralapparna och hundralapparna.

Man kan dra en parallell mellan kontanter och fordon. Det vore som om man för att få bort fordonsstölder skulle förbjuda lastbilar och personbilar. Endast cyklar och mopeder skulle tillåtas finnas kvar vilka då skulle motsvaras av de mindre kontantvalörerna. Helst vill man att mopeder och cyklar ska försvinna också. Ska man kanske också lägga ner alla apotek därför att det händer att man stjäl vissa mediciner och använder som droger? Att hela tiden skylla på rånen för att kunna ta bort kontanterna gränsar faktiskt till det rent barnsliga.

När bara 100-kronorssedlar och mindre kontanter finns kvar är det i princip kört för kontanterna överhuvudtaget. Försök då vid ett uttag i banken (om man fortfarande kan ta ut pengar där) att be om 3000 kronor i 50 - eller 20-lappar. Tror du bankpersonalen vill hantera jättetjocka sedelbuntar som en maskin räknat upp eller i värsta fall räkna 150 sedlar om manuell räkning skulle råka finnas kvar på en banken? Knappast 75 femtiolappar heller. Uttagsautomaterna bygger på uttag av mellanvalörer av sedlar. Om man rent teoretiskt skulle tillåtas att ta ut 50- och 20-lappar skulle det bli tjocka sedelbuntar i automaterna. Det totala värdet av pengarna i den fyllda automaten skulle minska och själva volymen av pengar skulle bli mycket större och mindre hanterbar vid kontanttransporter.

Det har på sina håll förekommit förslag om att enbart ha mynt upp till 50 kronors värde helt utan sedlar. Då skulle gränsen bortom smärtgränsen för kontanterna vara nådd med råge. Vad skulle då hända med uttag på banken och i automat? Helt osannolikt att man kommer att kunna ta ut mynt i bankomaten då. Myntrullar eller kanske bankomatmyntskrammel likt en gammal enarmad bandit eller vad? Knappast. Problemet är att man inte tänker efter vid sådana här förslag eller snarare att man enbart har kontanternas borttagande för ögonen.

Гэта азначала таксама, што вы павінны здымаць грошы ў пагадненні, а не з суправаджаючымі праблемамі. Здзелкі могуць затым, вядома, таксама значна большы фізічны аб'ём грошай, але з меншым агульным значэннем. Наяўны транспарт будзе значна даражэй і складаней кіраваць. Нават цяпер, зняцце наяўных грошай у бізнэсе страта для рознічнага гандлю. Гэта далёка не ўсё, што ведаю. Асабіста я лічу, што манеты лепш і больш практычным, чым банкноты. Але тады будуць монеты ўсіх наміналаў. Нават самая высокая.

Man förstår lätt att det vid den här situationen alltså även är slut med uttagsautomaterna. Dessutom är faktiskt även uttagsutomaterna något högst negativt eftersom de kräver ett kontokort för användning och slaktar aktiviteter i själva banken. Affärerna lär också bli mindre och mindre benägna att vilja använda kontanter. En del banker ger bara ut 500-kronorssedlar över disk genom ett slutet säkerthetssystem. Det är naivt att tro att dessa banker skulle gå tillbaka till mindre sedlar igen.

Det skulle naturligtvis rent av gå att handla med enbart 20- lappar och mynt genom att köpa lite mat i taget och köpa billiga eller begagnade kläder. Men det oöverstigliga problemet uppstår hur man ska få tag i hundratals små sedlar varje månad. Tro inte att bankerna vill tillhandahålla dessa. En yttersta nödlösning jag funderat över är att "köpa" myntrullar för att kunna köpa billiga

varianter av det livsnödvändiga. Mynt finns ju i stora mängder på till exempel tivolin. Hur gör spelhallar och handlare för att få tag i mynt? Hur det går till vet jag inte men det vore intressant att undersöka längre fram.

Det räcker med att man tar bort de två största kontantvalörerna så är det troligen helt slut med att hämta ut pengar i de kvarvarande kontanthanterande bankerna och troligen även i automaterna. För den som vill ha kvar kontanterna gäller det alltså att göra så mycket motstånd som möjligt mot valörborttagning redan nu. När det väl har skett är det snart helt kört för kontanterna.

Vad är skillnaden mellan kontokort och andra moderniteter i historien?

Skillnaden är att statsmakter, finansiella företag och affärer steg för steg tvingar fram utvecklingen mot ett totalt kontantlöst samhälle utan alternativ. Det handlar aldrig om att man i längden enligt samhället bör ha någon rätt till ett val mellan kontokort (och andra kontantlösa alternativ) eller kontanter. Att valet fortfarande till viss del finns kvar beror helt enkelt på ett visst motstånd mot utvecklingen. Bilar har gjorts snabbare, snyggare, säkrare, bekvämare och billigare genom åren. Med tiden har därför folk automatiskt köpt fler och fler bilar. Men vad gäller kontokorten handlar det till stor del om ett forcerat lirkande med acceptansen och ett stegvis tvång för att få folk att använda dessa.

Прыклад натуральнай гісторыі і тэхналагічнага развіцця з'яўляецца чалавецтвам на карысць або цікаўнасць аддаляецца ад першапачатковых абмежаванняў. Яна можа вар'іравацца ад людзей каменнага веку, якія для födosöket шукаюць новыя паляўнічыя ўгоддзі для касмічных падарожжаў. Праз развіцця вайны і зброі з'яўляецца натуральным, хоць і вельмі негатыўным. Але развіццё kontantlösheten ня натуральна с. Гэта і ненатуральна

och negativ. Det är en pervers utveckling till största delen driven av girighet och maktmissbruk. Ett grundfel i den kontantlösa argumentationen är att kontantlöshet framställs som en naturlig utveckling. Den som tror att kontantlöshet är en naturlig utveckling som kommer att blomstra i kanske hundratals år tror fel. Systemen kan i stället liknas vid ett muterat och förtvinat djur som enligt biologin varken kan eller bör överleva i långa loppet.

Man kan välja att gå, cykla, åka buss eller åka bil till jobbet. Trots att bilen varit tillgänglig för allmänheten i grovt räknat hundra år så finns det fortfarande många som väljer att vara utan bil. Det samma gäller telefon, tv, radio, Internet, datorer och så vidare. Att man sen inte avstår från att använda glödlampor och elektriska ugnar beror på att dessa är helt nödvändiga och en naturlig utveckling. Men till och med i detta fall finns det fortfarande möjlighet att använda stearinljus och fotogenkök som alternativ för den som vill. Det vore absurt och rent av omoraliskt att tvinga alla att köra bil. Men vad gäller kontokort är det en eskalerande manipulering. Inget tyder på att kontantlöshet är en sund och naturlig teknisk samhällsutveckling.

Fortsättning följer...


Publicerades onsdag 9 oktober 2019 16:08:50 +0200 i kategorin och i ämnena:

ANNONS:Salvation

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 10, måndag 8 mars 2021 kl. 19:53

Dagens bibelord

“[All trösts Gud] Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far, barmhärtighetens Far och all trösts Gud! Han tröstar oss i all vår nöd så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva får av Gud.” (2 Corinthians 1:3-4)

Dagens namn

Saga, Siv

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Saga och Siv. Har de inte tagit emot Jesus och blivit frälsta så ber jag dig att de ska göra det. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Бо так палюбіў Бог свет , што аддаў Сына Свайго Адзінароднага [Ісуса], каб кожны, хто верыць у Яго , не загінуў , але меў жыццё вечнае.» - 03:16

«Але столькі , колькі  атрымаў  Яго [Ісуса], каб Ён даў ім права стаць дзецьмі Божымі, веруючым у імя Ягонае.» - Джон 01:12

«Што , калі вы вызнаеце вуснамі Ісуса за Госпада і сэрцам тваім верыць , што Бог уваскрэсіў Яго з мёртвых, то выратуешся». - Рым 10: 9

Хочаце, каб выратавацца і атрымаць усе вашыя грахі дараваныя? Маліцеся гэтую малітву:

- Божа, я вазьму вас зараз і прызнаюся вам, як Гасподзь. Я лічу, што Бог уваскрэсіў вас з мёртвых. Дзякуй, што я цяпер не страчаны. Дзякуй, што вы даравалі мяне, і дзякуй, што цяпер я дзіцё Божае. Амэн.

Ці атрымалі вы Езуса ў малітве вышэй?


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 8 mars 2021 17:08
Snälla be för mig jag väntar på svar från person

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

↑ Upp