Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Былы пяцідзесятнікаў пастар Майкл Karlendal пакі

Ён звярнуўся не з-за біблейскім пераканан

Пяцідзесятнікаў пастар канвертуецца - заl

Карціна: Дзень.

Вы не павінны верыць у каталіцтва для яго не ўратуе. І не ратуе пратэстантызм, але вера ў Госпада Ісуса Хрыста ратуе. 


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 31 oktober 2019 14:07

Пакінуўшы каталіцкую царкву

Былы пастар пяцідзесятнікаў Міхаіл Karlendal, які звярнуўся да каталіцкай царквы ў 2016 годзе, у цяперашні час пакідае царква. У доўгім пасьце ў сваім блогу , ён тлумачыць , чаму - тое ж блог , таму што ім карыстаўся абараняў і прапагандаваў каталіцкую веру. 

У доўгім пасце, піша ён, апроч усяго іншага, чаму ён прыняў каталіцтва. Ён лічыў, што свабодная царква была гісторыя, і, такім чынам, даследавала «гістарычныя карані» ў каталіцкай царквы. І вось дзіўная рэч. Ён піша ў сваім блогу:

«Гэта не біблейскія прычыны, якія зрабілі, што я стаў каталіком, нават калі вы можаце чытаць Біблію такім чынам, што гармануе з каталіцызмам, але гэта было чыста гістарычных прычынах.»

Ён звярнуўся не з - за біблейскае перакананні , але па гістарычных прычынах . Ужо гэта павінна быць папераджальныя агні чырванеюць. 

Што вера ў выратаваньне?

Пасля паўторнага вывучэння гісторыі, ён змяніў сваё меркаванне, і прыйшоў да высновы аб тым, што каталіцкая царква не згодна. 

«І я цяпер пакінуў Каталіцкую парадыгму і падумайце яшчэ раз, як пратэстант.»

Для мяне гэта гучыць дзіўна толькі пратэстанцкая думаць зноў пасля таго, як думаць , што каталіцтва ў працягу некалькіх гадоў. (Калі вы не разумееце слова парадыгмы тлумачыцца тут і тут .)

Гаворка ідзе не пра выбраць каталіцызм або пратэстантызм. Гэта ўсё пра вас, Ісус ці не. 

Du ska inte tro på katolicismen för det frälser dig inte. Inte heller frälser protestantismen, men tron på Herren Jesus Kristus frälser. 

Varför han bytte kyrka

Jag skrev ett mejl och undrade om det gick bra att publicera en artikel om honom på Apg29. Han svarade att det gick bra och efter att ha fått läsa mitt utkast till artikel kom han med lite kompletterande förklaringar varför han bytte kyrka. 

"För mig har allt detta alltid varit en fråga om att följa Jesus och att söka göra hans vilja. När jag blev katolik var det för att jag då hade kommit fram till en övertygelse om att den Katolska kyrkan faktiskt var den kyrka som just Jesus grundade, hans kropp helt enkelt, och då vore det ju ganska rimligt att man som Jesu efterföljare vill vara en del av det Jesus har grundat.

Цяпер я зразумеў, што ідзе не так і раней. Ісус стварыў суполку, і грамадзтва паступова разбурана чыста арганізацыйных і дактрынальныя. Але ні адна з галін цяпер падзеленай царквы не можа прэтэндаваць на першапачатковы корань або сцябло. Пасля Ісус не можа азначаць, што вы павінны прытрымлівацца пэўных канкрэтных канфесій ".

То , што я разумею, Майкл Karlendal вельмі вучоны, начытаны і інтэлектуальны, але галоўнае, верыць у Ісуса і выратаваны. Калі ў вас ёсць простая біблейская вера ў Госпада Ісуса, вы не шукайце ў «гістарычных царквы» , каб атрымаць правы, таму што тады гэта правільна.

пераўтварыць

Я рэагую на што , як хрысціянін , каб пераўтварыць у каталіцкай царквы. Не добра хрысціянін (чалавек , які будзе захаваны) канвертаваць (раскаяцца) у царкву? Вы пакаяліся да Ісуса і ня ў царкве. 

У сваім адказе на мяне быў Майкл Karlendal са мной на мой погляд, словы «пераўтварэнні». 

«Што тычыцца слова» канвертаваць "Я згодны з вамі, што ён выкарыстоўваецца ў дзіўным вобразе. На самай справе, гэта значыць паварот, і ён робіць гэта толькі да Ісуса. Але мы павінны адзначыць, што слова выкарыстоўваецца сёння дзіўным чынам у пэўныя кантэксты і пры наяўнасці іншага сэнсу, чым у біблійным сэнсе ".

адказ

Det är positivt att Mikael Karlendal har förstått att han inte hittar svaret som han har sökt efter i katolska kyrkan. Måtte andra också förstå detta som har följt honom i hans sökande. Svaret hittar du endast i Herren Jesus Kristus.

Och när man tar emot den levande personen Jesus Kristus som Herren i sitt liv har man hittat rätt och fått svar!

Vara en hjälp

Den här artikeln är inte menad att hänga ut Mikael Karlendal på något sätt (han är en offentlig person), men den kan kanske vara en hjälp för personer som brottas med sådana här problem så att de inte kommer fel.

Be gärna för Mikael Karlendal. Det är modigt och ärligt gjort av honom att våga erkänna att han hade fel.


Publicerades torsdag, 31 oktober 2019 14:07:48 +0100 i kategorin och i ämnena:


11 kommentarer


x
Lena Henricson
torsdag, 31 oktober 2019 14:31

Bra Mikael!👍 Gud välsigne dig i fortsättningen! 👆Vi kan väl be att Ulf Ekman m.fl. katoliker följer ditt exempel! 🙏🙏🙏

Svara

x
Sigvard Svärd
torsdag, 31 oktober 2019 14:41

Jag önskar också Mikael att få vara i Herrens fulla tjänst, så långt det nu går att vara som människa utifrån Guds Andes verkan och personlig utrustning. Vi har alla "tilldelats" och anförtrotts ett mått av det himmelska, vilket vi var och en har att ta ansvar för. Särskilt gäller det oss som har drabbats/välsignats med en gudomlig kallelse. Uttrycker härmed både respekt och förväntan.

Svara

x
Leif
torsdag, 31 oktober 2019 16:14

Jag är också glad över att Mikael har ändrat sig. Det visar på att det ändå har funnits en ärlighet innerst inne att verkligen söka sanningen och inget annat. Hoppas som någon annan också sa, att andra som också har följt i dessa felaktiga spår nu vänder sig åt rätt håll.

Den första församlingen var inte katolsk utan det började omedelbart med Jesu första lärjungar, och den var äkta utan en massa konstiga barndop, rökelseritualer och nattvardsritualer av alla de slag som senare växte fram och förvirrade Guds folk..

Svara

x
Johan Löfgren
torsdag, 31 oktober 2019 17:51

Påven eller Jesus, det är frågan. Svaret är förstås enkelt och kräver inte någon särskild intelligens eller teologistudier ...

Svara

x
Sandra
torsdag, 31 oktober 2019 19:33

Ja Gud är god även när vi går fel! Det vet väl jag. Har fått oändlig nåd!

Svara

x
Thomas
fredag 1 november 2019 09:07

Hur tolkar man ur (Matt 12:31-32) på tanken om att hålla på pröva andra religioner byer, mixtrar, tvekar när man redan har tagit emot Herren Jesus som sin frälsare och endast anden kan överbevisa att det är Gud som har uppenbarat allt.

Därför säger jag er: all synd och hädelse skall människorna få förlåtelse för, men hädelse mot Anden skall inte förlåtas. Den som säger något mot Människosonen skall få förlåtelse, men den som säger något mot den heliga anden får inte förlåtelse, varken i denna världen eller i den kommande.

(Mark 3:29)

Men den som hädar den heliga anden får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd.”

Svara

x
Ellen S svarar Thomas
fredag 1 november 2019 11:11

Jag tror att det bibelstället ska tolkas precis i sitt sammanhang och inte sträckas ut till allehanda misstag och felsteg. Inte heller om att ifrågasätta helanden, visioner eller profetior, så länge det sker med ärliga avsikter. Jesus hade visat på Guds godhet genom att bota en sjuk man, med Den Helige Andes hjälp. Då kom den religiösa eliten och sa att han gjorde det med hjälp av en ond ande. De menade att trots att undret helt uppenbart var något gott låg ondskans andemakter bakom. Jag tror att den synden handlar om att mot bättre vetande offentligt förtala Guda verk och tillskriva dem till det onda. Det är en tolkning dom även stöds av fortsättningen ”av frukten känner man trädet”. Jag kan inte se på vilket sätt det har med Karendal att göra, han har såvitt jag kan förstå inte tagit avstånd från Den Helige Andes verk eller förtalat dem. Han hade gått vilse, men har nu vänt hem igen.

Svara

x
Conrad Olsen-Utvåg
fredag 1 november 2019 15:01

Ja, vem har inte gått fel...? Det är Nåd över Nåd att man får Tro sig vara Frälst Guds Barn - Med hopp om Frälsning, för evigt...

Svara

x
Troende
lördag 2 november 2019 08:13

En del troende har en svartvit uppfattning om andra. Det är inte rätt.
Karlendal var inte katolik i hjärtat som jag uppfattade det. Därför högaktar jag Dig Mikael K.att Du söker sanningen, var den än är !

Hade en släkting som brukade vara med i församling som tillhörde Livets ord, men personen ägde hela tiden rätt tro på Jesus Kristus. Var bara med för vänskap m.m.

Så fixera inte en människa efter samfundstillhörighet.

Svara

x
Troende svarar Leif
lördag 2 november 2019 08:18

Tack Leifr för Ditt svar om Nattvarden.
På senare år känner jag visst motstånd mot Nattvard i Kyrkor. Det förekommer sådant som jag inte känner igen som barn.

Svara

x
Leif svarar Troende
lördag 2 november 2019 11:07

Visst skall ett nattvardsfirande innehålla respekt och helighet inför Jesus som verkligen utstod ett ofattbart lidande för allas vår skull, och nonchalans vare fjärran ifrån, men!

Som katolicismen t.ex har utvecklats så kan de inte fira detta nattvardsfirande tillsammans med andra kristna på deras sätt, hmm? 🙄

Jesus sa aldrig att någon inte skulle få vara med och fira nattvard och inte heller att några speciellt utvalda höjdare måste utföra det med en massa ritualer.

Det enda Han sa var!

Gör detta i hela världen till påminnelse om vad Gud Fader genom Sonen Jesus Kristus gjorde på Golgata kors. Där utgjöts Jesu kropp och Guds eget blod för alla människors synder.

Alla troende bör på ett enkelt men värdigt sätt ha denna s.k. ceremoni lite då och då i våra samlingar.

Alla bör minnas att Jesus var syndfri och därför tycker jag personligen också att man mycket väl kan ha, men absolut, "utan krav" som judar har, både osyrat (ojäst) bröd och vin, alltså just bara som en extra påminnelse om att endast Gud Själv var syndfri och kunde ge oss detta himmelska offer för att vi skall kunna bli syndfri och få eviga liv...

Kanske min utläggning låter lite krånglig men det är mest för att förklara att vi alla kan göra och vara med på ett nattvardsfirande, både hemma och på samlingar utan att det behövs en massa ritualer. Däremot eftersträvas ett allvar pga vad Paulus berättar i


1 Kor 11:27-34.

Den som äter brödet eller dricker Herrens bägare på ett ovärdigt sätt syndar därför mot Herrens kropp och blod. Var och en ska pröva sig själv och så äta av brödet och dricka av bägaren. Den som äter och dricker utan att urskilja Herrens kropp, han äter och dricker en dom över sig. Därför finns det många svaga och sjuka bland er, och ganska många är insomnade. Om vi gick till rätta med oss själva skulle vi slippa att bli dömda. Men när vi döms fostras vi av Herren, för att inte bli fördömda tillsammans med världen. Alltså, mina bröder: när ni samlas för att äta, så vänta på varandra.Om någon är hungrig ska han äta hemma, så att er sammankomst inte blir till en dom för er. Allt det andra ska jag ge föreskrifter om när jag kommer.


Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 17 november 2019 19:24
Be för Eva och mig att Gud helar vår vänskapsrelation samt befriar oss från all besvikelse vi har mot varandra. Be med för min ekonomi samt jobb och nya krafter, känner mig modlös och utan kraft.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp