585 online! | Sidvisningar idag: 21 717 | Igår: 162 847 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

När du äter och blir mätt och bygger vackra hus och bor i dem, när din nötboskap och din småboskap förökas och ditt silver och guld och allt annat du har förökas, då må ditt hjärta inte bli högmodigt, så att du glömmer HERREN, din Gud, som förde dig ut ur Egyptens land, ur träldomshuset.” 5 Mos. 8:12-14

Ett känsligt ämne för många är talet om pengar. Bibeln talar en hel del om det. Allt som vill ta ditt hjärta i beslag och konkurrera med Gud i ditt liv, är något vi behöver se upp med. I verserna ovan så varnas det för högmod och att glömma Gud. Den varningen gäller även idag.

Jesus talade om mammon, som betyder rikedom. Pengar kan användas för goda ändamål och bli till hjälp och välsignelse för många. Men i liknelsen om sådden bland törnen sa Jesus: “Det är de som hör ordet, men omsorger för denna världen, bedräglig rikedom och begär efter annat kommer in och kväver ordet, så att det blir utan frukt.” Mark. 4:18-19

Västvärldens kyrkor

Många fina kristna har viljan att göra något för Gud och andra människor och så bära frukt. Men det är så mycket annat hela tiden som de själva valt att inrikta sig på. Man har självklart sina ansvarsområden men sedan så måste man faktiskt prioritera för ‘ting tar tid’. Jesus talade om bedräglig rikedom. Det är lurigt alltså. Kanske även inramat med “kristna” motiv och målsättningar. Här sitter så många i västvärldens församlingar fast idag. Det är knappt man ens kan gå till kyrkan en gång i veckan. Att sedan gå ut med evangelium och att hjälpa människor i nöd är ännu mer fjärran. För att inte tala om att lida förföljelse för sin tro. Det finns inte ens med i sin föreställningsvärld. Sedan på allt detta så kryddas det kanske ytterligare med tal om “välsignelser och framgång” i kyrkan. Det kan göda rikedomsbegäret ännu mer. Grejen är att rikedomens bedrägeri kväver utflödet av livet du har på insidan. Det tar ditt fokus och tid. Och det kan ofta föra med sig prestige och högmod vilket lätt åtskiljer dig från både människor och Gud. Detta resulterar i utebliven frukt.

När världens ande tappat greppet om en människa då personen i fråga blev frälst så kommer nästa drag. Då ska det i alla fall inte få bli en aktiv kristen. Och då sätts “bedräglig rikedoms attacken” in. Det är en besmittelse från denna världens ande.

Men de som vill bli rika faller i frestelser och snaror och i många oförnuftiga och skadliga begär, som drar människorna ner i fördärv och undergång.” 1 Tim. 6:9

Lösningen

Lösningen är förnöjsamhet. Att vara nöjd med vad man har.

“Ert levnadssätt ska vara fritt från penningbegär. Var nöjda med det ni har. För han har sagt: Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig.” Hebr. 13:5

Låt oss ha ett begär efter Gud för att han är den han är.

Skulle du redan vara rik så säger Bibeln.

Uppmana dem som är rika i denna värld, att inte vara högfärdiga och inte sätta sitt hopp till osäkra rikedomar, utan till den levande Guden, som rikligen skänker oss allt till att njuta av, och att göra gott, att vara rika på goda gärningar, att vara frikostiga och dela med sig, …” 1 Tim. 6:17-18

Låt Gud ha första platsen i ditt liv

Vad är lite grejer i jämförelse med Gud? Och vad är en liten guldklimp i denna världen i jämförelse med himlen där det är guld i överflöd.

Sök Gud för vishet på detta område. Bibeln har mycket att säga om detta. Det finns lösningar men självklart så innebär det vissa försakelser och uppoffringar från vår sida. Världen behöver kristna som är närvarande, inte andligt kvävda eftersom all kraft går åt till att springa i rikedomens ekorrhjul.

Gud välsigne dig


David B

Läsarmejl


Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 19 november 2018 01:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


12 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

JL

Synen på pengar är ofta väldigt fel hos många kristna uppfattar jag det som.

Jag pratade med en kristen häromdagen, han tyckte att vi hade det väldigt bra i Sverige. Jag tyckte tvärt om. Han sa att vi hade pengar och sjukvård, därför var Sverige ett bra land. Jag påpekade att om man som kristen idag tycker att vi har det bra, så är nog något fel. Kanske var mannen rik, kanske hade han mammon som Kung, men sak skall alla vara klara på, vi har inte det bra i Sverige längre. Ett helt folk håller på att försvinna. Trots mångas fina hus och bilar. Mammon kan inte rädda ett kristet folk. Mammon dräper ett kristet folk.
Pengar skall vara ett medel till två saker först och främst. Att föda sina barn och ge dem en framtid, men pengar skall även till för att utföra Guds vilja. Det viktiga är inte om du har ett fint hus, fin bil eller andra saker. Det viktiga är att vi älskar Gud. Allt annat är sekundärt.

Svara -   - 19/11-18 06:29 -


nils

Jesus visar oss var den hållbaraste och lönsammaste penninginvesteringen finns.
"Samla eder skatter i Himmelen,där mott och mal icke förstöra och där inga tjuvar bryta sig in och stjäla.
Ty där din skatt är,där kommer ock ditt Hjärta att vara." Matt.6:20-21.
Det betyder en glädje också i mitt hjärta,som följer med och stannr där skatten finns!
¤¤¤
I dagens korrupta samhälle,med ständiga internet bedrägerier och skatte bedrägerier ända upp i högsta Bankväsendet,och med sparräntor på bara 10/dels procent finns det en bättre bank!
Den Himmelska Banken,som har den den högsta och säkraste Avkastningen och där valutavärdet ej drabbas av inflation!
Skatter som samlas där,kommer att ha ett evighetsvärde som aldrig kommer att förgås!
Vilket stort erbjudande Herren ger oss om hur vi bäst kan förvalta Mammons goda.
Att vi får samla för Evigheten i Himmelrikets Bank,medan vi Nu har den friheten!

Svara -   - 19/11-18 07:39 -


Leif

Svar till nils.

Ja, Nils, det är väl bara att lära sig förstå hur de skatterna samlas in och vilka de är?

Svara -   - 19/11-18 09:04 -


AnnMarie

Svar till JL.

Ja även om man har pengar på banken kan man ju älska Gud! Det förefaller som om en del kristna inte förstår det!

Svara -   - 19/11-18 11:20 -


Nisse

Vad är rikedom? När är man rik? Måste en kristen eftersträva fattigdom, och hur gör man det bäst i så fall? Är det bättre att vara arbetslös än att vara lektor? Är det saligare att sitta med tiggarmuggen än att vara bankkamrer? Att äganderätten till en bostad gör dig till miljonär hos skatteverket, för att inte tala om vad en bondgård eller en firma är värd, är knappast något som står mellan människan och Gud. Den som bor i hyresrätt kan vara minst lika fixerad vid status och ägodelar som den med villa. Det är inställningen till sina pengar det handlar om. Fobin mot privat ägande kommer inte från Jesus, den kommer från Marx, Myrdal och Palme.

Svara -   - 19/11-18 18:00 -


Lena Henricson

Frågan är inte om man är rik eller fattig,utan hur man förvaltar det man har fått till låns av Gud. Man kan liksom änkan ge sin skärv eller p.g.a. rikedom ge en stor del av den till Guds verk.

Svara -   - 19/11-18 19:40 -


AnnMarie

Svar till Lena Henricson.

Javisst ska man ge till Guds verk när man känner sig manad ! Men mycket som idag kallas Guds verk är dessvärre bara människoverk och inget man bör stötta ekonomiskt!

Svara -   - 19/11-18 20:27 -


JL

Svar till Nisse.

"Måste en kristen eftersträva fattigdom"

Nej, men man måste sätta Gud först. Det innebär ofta att du inte blir rik. För att bli rik måste du krossa rättvisan allt som oftast. Bara en sådan sak som att hålla sabbaten, hur mycket pengar kostar inte det?
Istället, och det har allt gällt mig själv när jag haft kniven emot strupen, jobbar vi på söndagar i mammon tjänst. Inte i Guds tjänst. Söndagen är helig.

Svara -   - 20/11-18 09:11 -


Nisse

Svar till JL.

Då är ju frågeställningen vad ”rik” innebär. Är en bonde i Bibelns mening rik för att gården är värd tio miljoner på papperet, även om han har svårt att försörja sig och sin familj på det gården ger? Vore det mer välsignat att sälja gården, ge bort pengarna, och hoppas på att få jobba där som dräng? Är grävmaskinsföraren rik för att han äger en grävmaskin och en lastbil, också värt miljoner, även om inkomsten inte räcker till mer än det nödvändiga? Eller fiskaren som äger en båt, vore han mer välsignad om han var anställd på grannens båt istället, och inte hade någon egen? Hade Petrus en båt, hade Josef en snickarverkstad, och var det i så fall problem för dem?

Svara -   - 20/11-18 11:41 -


AnnMarie

Svar till Nisse.

Frågan var ju inte till mig men jag svarar ändå vad jag tror.

Många kristna(tror inte det är det JL syftar på) tycker faktiskt att man ska sälja gård mm bara för att "komma åt" pengar ,som de tigger till sin verksamhet som oftast inte ens är förankrad hos Gud!

Svara -   - 20/11-18 12:08 -


Jessica

Svar till AnnMarie.

”som de tigger till sin verksamhet som oftast inte ens är förankrad hos Gud”

Det vågar inte jag avgöra! Det kan vara vanskligt att avgöra det om man inte varit med själv i processen.

Svara -   - 20/11-18 22:49 -


Tommy

Det var fint. Mammon glöms Bort som den Största AVGUDEN. oftast är han glömd. Tänker ständigt på berättelser Jesu berätta om Lasarus o den Rike mannen. Samt, Sakeus som fick ett Fräsning möte med Jesus, och grep hanses Liv. Eller Jesus som sa, har någon två Livrockar och ser en utan, delar han det ena paret, eller när Jesus Kommer i sin Härlighet med Änglarna. Och berättar att han var Naken Sjuk, m.m. Matt 25. tror jag. Jag besökte dig i fängelset. Var det Kristna Bröder Jesus menade satt Oskyldiga i fängelset, eller var det omvända i fängelset, eller är Fängelset i oss när vi är ensamma sjuka? Eller kan en stor skatt vara rent fängelse o följa Aktie börsens noteringar, och se till Större Alarm system runt allt sitt Gotts, kan det vara Fängelse Jesus måste in där med, in i detta fängelse o besöka de. rika med och förlossa dem och peka mot Himlens skatt. Den Rikaste av givarna verka vara en fattig Änka. Jesus berömde henne inför sina Lärjungar. "Varför"?. Hon såg inget för världen ut o hade egentligen inget nästan att ge. Ändå lyfta Jesus upp Ögonen stort mot just henne, och nästan stolt visade upp henne, inför Lärjungarna. Gud Räknar Alltså Också, men på ett mycket märkligt sätt. Skatten är riktad mot Himlen. Där Rostar det aldrig. Fint av att du Skrev David. B.

Svara -   - 13/12-18 03:27 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Påven sluter avtal om världsreligion

Påven sluter avtal om en världsreligion

Av MIKAEL WALFRIDSSON 

På samma sätt som Guds församling håller på att göra sig klar till Jesu återkomst, gör slökokyrkan det också. 

7

Läs allt!


IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

14

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

58

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

28

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Vecka 08, fredag 22 februari 2019 kl. 03:30

Jesus söker: Pia!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. - Joh 1:12-13"

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp