872 online! | Sidvisningar idag: 19 733 | Igår: 336 277 |

www.apg29.nu


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

När du äter och blir mätt och bygger vackra hus och bor i dem, när din nötboskap och din småboskap förökas och ditt silver och guld och allt annat du har förökas, då må ditt hjärta inte bli högmodigt, så att du glömmer HERREN, din Gud, som förde dig ut ur Egyptens land, ur träldomshuset.” 5 Mos. 8:12-14

Ett känsligt ämne för många är talet om pengar. Bibeln talar en hel del om det. Allt som vill ta ditt hjärta i beslag och konkurrera med Gud i ditt liv, är något vi behöver se upp med. I verserna ovan så varnas det för högmod och att glömma Gud. Den varningen gäller även idag.

Jesus talade om mammon, som betyder rikedom. Pengar kan användas för goda ändamål och bli till hjälp och välsignelse för många. Men i liknelsen om sådden bland törnen sa Jesus: “Det är de som hör ordet, men omsorger för denna världen, bedräglig rikedom och begär efter annat kommer in och kväver ordet, så att det blir utan frukt.” Mark. 4:18-19

Västvärldens kyrkor

Många fina kristna har viljan att göra något för Gud och andra människor och så bära frukt. Men det är så mycket annat hela tiden som de själva valt att inrikta sig på. Man har självklart sina ansvarsområden men sedan så måste man faktiskt prioritera för ‘ting tar tid’. Jesus talade om bedräglig rikedom. Det är lurigt alltså. Kanske även inramat med “kristna” motiv och målsättningar. Här sitter så många i västvärldens församlingar fast idag. Det är knappt man ens kan gå till kyrkan en gång i veckan. Att sedan gå ut med evangelium och att hjälpa människor i nöd är ännu mer fjärran. För att inte tala om att lida förföljelse för sin tro. Det finns inte ens med i sin föreställningsvärld. Sedan på allt detta så kryddas det kanske ytterligare med tal om “välsignelser och framgång” i kyrkan. Det kan göda rikedomsbegäret ännu mer. Grejen är att rikedomens bedrägeri kväver utflödet av livet du har på insidan. Det tar ditt fokus och tid. Och det kan ofta föra med sig prestige och högmod vilket lätt åtskiljer dig från både människor och Gud. Detta resulterar i utebliven frukt.

När världens ande tappat greppet om en människa då personen i fråga blev frälst så kommer nästa drag. Då ska det i alla fall inte få bli en aktiv kristen. Och då sätts “bedräglig rikedoms attacken” in. Det är en besmittelse från denna världens ande.

Men de som vill bli rika faller i frestelser och snaror och i många oförnuftiga och skadliga begär, som drar människorna ner i fördärv och undergång.” 1 Tim. 6:9

Lösningen

Lösningen är förnöjsamhet. Att vara nöjd med vad man har.

“Ert levnadssätt ska vara fritt från penningbegär. Var nöjda med det ni har. För han har sagt: Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig.” Hebr. 13:5

Låt oss ha ett begär efter Gud för att han är den han är.

Skulle du redan vara rik så säger Bibeln.

Uppmana dem som är rika i denna värld, att inte vara högfärdiga och inte sätta sitt hopp till osäkra rikedomar, utan till den levande Guden, som rikligen skänker oss allt till att njuta av, och att göra gott, att vara rika på goda gärningar, att vara frikostiga och dela med sig, …” 1 Tim. 6:17-18

Låt Gud ha första platsen i ditt liv

Vad är lite grejer i jämförelse med Gud? Och vad är en liten guldklimp i denna världen i jämförelse med himlen där det är guld i överflöd.

Sök Gud för vishet på detta område. Bibeln har mycket att säga om detta. Det finns lösningar men självklart så innebär det vissa försakelser och uppoffringar från vår sida. Världen behöver kristna som är närvarande, inte andligt kvävda eftersom all kraft går åt till att springa i rikedomens ekorrhjul.

Gud välsigne dig


David B

Läsarmejl


Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 19 november 2018 01:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


11 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

JL

Synen på pengar är ofta väldigt fel hos många kristna uppfattar jag det som.

Jag pratade med en kristen häromdagen, han tyckte att vi hade det väldigt bra i Sverige. Jag tyckte tvärt om. Han sa att vi hade pengar och sjukvård, därför var Sverige ett bra land. Jag påpekade att om man som kristen idag tycker att vi har det bra, så är nog något fel. Kanske var mannen rik, kanske hade han mammon som Kung, men sak skall alla vara klara på, vi har inte det bra i Sverige längre. Ett helt folk håller på att försvinna. Trots mångas fina hus och bilar. Mammon kan inte rädda ett kristet folk. Mammon dräper ett kristet folk.
Pengar skall vara ett medel till två saker först och främst. Att föda sina barn och ge dem en framtid, men pengar skall även till för att utföra Guds vilja. Det viktiga är inte om du har ett fint hus, fin bil eller andra saker. Det viktiga är att vi älskar Gud. Allt annat är sekundärt.

Svara -   - 19/11-18 06:29 -


nils

Jesus visar oss var den hållbaraste och lönsammaste penninginvesteringen finns.
"Samla eder skatter i Himmelen,där mott och mal icke förstöra och där inga tjuvar bryta sig in och stjäla.
Ty där din skatt är,där kommer ock ditt Hjärta att vara." Matt.6:20-21.
Det betyder en glädje också i mitt hjärta,som följer med och stannr där skatten finns!
¤¤¤
I dagens korrupta samhälle,med ständiga internet bedrägerier och skatte bedrägerier ända upp i högsta Bankväsendet,och med sparräntor på bara 10/dels procent finns det en bättre bank!
Den Himmelska Banken,som har den den högsta och säkraste Avkastningen och där valutavärdet ej drabbas av inflation!
Skatter som samlas där,kommer att ha ett evighetsvärde som aldrig kommer att förgås!
Vilket stort erbjudande Herren ger oss om hur vi bäst kan förvalta Mammons goda.
Att vi får samla för Evigheten i Himmelrikets Bank,medan vi Nu har den friheten!

Svara -   - 19/11-18 07:39 -


Leif

Svar till nils.

Ja, Nils, det är väl bara att lära sig förstå hur de skatterna samlas in och vilka de är?

Svara -   - 19/11-18 09:04 -


AnnMarie

Svar till JL.

Ja även om man har pengar på banken kan man ju älska Gud! Det förefaller som om en del kristna inte förstår det!

Svara -   - 19/11-18 11:20 -


Nisse

Vad är rikedom? När är man rik? Måste en kristen eftersträva fattigdom, och hur gör man det bäst i så fall? Är det bättre att vara arbetslös än att vara lektor? Är det saligare att sitta med tiggarmuggen än att vara bankkamrer? Att äganderätten till en bostad gör dig till miljonär hos skatteverket, för att inte tala om vad en bondgård eller en firma är värd, är knappast något som står mellan människan och Gud. Den som bor i hyresrätt kan vara minst lika fixerad vid status och ägodelar som den med villa. Det är inställningen till sina pengar det handlar om. Fobin mot privat ägande kommer inte från Jesus, den kommer från Marx, Myrdal och Palme.

Svara -   - 19/11-18 18:00 -


Lena Henricson

Frågan är inte om man är rik eller fattig,utan hur man förvaltar det man har fått till låns av Gud. Man kan liksom änkan ge sin skärv eller p.g.a. rikedom ge en stor del av den till Guds verk.

Svara -   - 19/11-18 19:40 -


AnnMarie

Svar till Lena Henricson.

Javisst ska man ge till Guds verk när man känner sig manad ! Men mycket som idag kallas Guds verk är dessvärre bara människoverk och inget man bör stötta ekonomiskt!

Svara -   - 19/11-18 20:27 -


JL

Svar till Nisse.

"Måste en kristen eftersträva fattigdom"

Nej, men man måste sätta Gud först. Det innebär ofta att du inte blir rik. För att bli rik måste du krossa rättvisan allt som oftast. Bara en sådan sak som att hålla sabbaten, hur mycket pengar kostar inte det?
Istället, och det har allt gällt mig själv när jag haft kniven emot strupen, jobbar vi på söndagar i mammon tjänst. Inte i Guds tjänst. Söndagen är helig.

Svara -   - 20/11-18 09:11 -


Nisse

Svar till JL.

Då är ju frågeställningen vad ”rik” innebär. Är en bonde i Bibelns mening rik för att gården är värd tio miljoner på papperet, även om han har svårt att försörja sig och sin familj på det gården ger? Vore det mer välsignat att sälja gården, ge bort pengarna, och hoppas på att få jobba där som dräng? Är grävmaskinsföraren rik för att han äger en grävmaskin och en lastbil, också värt miljoner, även om inkomsten inte räcker till mer än det nödvändiga? Eller fiskaren som äger en båt, vore han mer välsignad om han var anställd på grannens båt istället, och inte hade någon egen? Hade Petrus en båt, hade Josef en snickarverkstad, och var det i så fall problem för dem?

Svara -   - 20/11-18 11:41 -


AnnMarie

Svar till Nisse.

Frågan var ju inte till mig men jag svarar ändå vad jag tror.

Många kristna(tror inte det är det JL syftar på) tycker faktiskt att man ska sälja gård mm bara för att "komma åt" pengar ,som de tigger till sin verksamhet som oftast inte ens är förankrad hos Gud!

Svara -   - 20/11-18 12:08 -


Jessica

Svar till AnnMarie.

”som de tigger till sin verksamhet som oftast inte ens är förankrad hos Gud”

Det vågar inte jag avgöra! Det kan vara vanskligt att avgöra det om man inte varit med själv i processen.

Svara -   - 20/11-18 22:49 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

2

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

23

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

10

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

6

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

4

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

41

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

19

Läs allt!


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, onsdag 12 december 2018 kl. 02:07

Jesus söker: Alexander, Alexis!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!


Jesus är inget fake news

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Bilderbergarnas mål avslöjat av David Rockefeller

Det verkar som att Annie Lööf följde instruktioner som hon fått från Bilderbergarna då hon splittrade  Alliansen för att inte bli beroende av Sverigedemokraterna. 

38

Läs allt!


Hon är förlovad med en ljuskrona

Amanda, 34, är förlovad med sin ljuskrona

Bild: Expressen. 

Amanda Liberty är förlovad med en ljuskrona som hon ”älskar att pussas och mysa med”.

17

Läs allt!


Forskare vill prata med utomjordingar

Stjärnhimlen

Hela universum består av ett par hundra miljarder galaxer. I vår galax Vintergatan finns hundratals miljarder stjärnor. Men var är utomjordingarna då?

20

Läs allt!


Sista tidens tidslinje

En enkel illustration av Christer Åberg med en tydlig tidslinje vad som kommer att ske i den sista tiden.

14

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Nej till att släppa in mörkret

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Lampa i mörkret

I min utåtriktade tjänst för Gud därefter, har det handlat om flera allvarliga situationer där både min kropp och min själ har varit i fara. Dödshotad av nynazister för att jag stått upp för och gömt flyktingar, mycket nära gäng- och sexkriminalitetens mörker via övervakningsärenden, besvärjd och utmanad till andlig tvekamp av ockultister.

74

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 457 673 192 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 053 bloggartiklar, 92 183 kommentarer och 60 435 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp