560 online! | Sidvisningar idag: 11 604 | Igår: 144 142 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Räddad till himlen

Annars kan man inte vinna andra människor för Jesus Kristus. Därför är det viktigt att man vet vad som står i Bibeln och hur man blir frälst. Bibeln säger att man ska veta att man har evigt liv. Hur kan man veta detta? 

Du behöver inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv. 

Det är först då när den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv och du blir frälst. Jag tog emot Jesus som Herren när jag var 20 år. Hela mitt liv blev förvandlat. Jesus kom in i mig, frälste mig och förlät all min synd.

Redan tidigt förstod jag att jag måste tala om Jesus och nödvändigheten att ta emot honom som Herren, om man skulle bli frälst. Missar man detta missar man allt. Därför har jag sedan jag blev frälst varit väldigt noga med att tala om detta då jag har samtalat med människor.

De förstod inte vad jag pratade om

Direkt efter att jag hade blivit frälst träffade jag människor som sa sig vara kristna, men när jag började prata med dem om Jesus märkte jag på deras ansiktsuttryck att de förstod inte alls vad jag pratade om. Dessa personer som jag träffade kunde vara med i en kyrka men de hade aldrig tagit emot Jesus och var inte frälsta. Hade de haft Jesus hade de förstått vad jag pratat om.

Detta gjorde mig till en början lite förvirrad, men sedan sporrade det mig ännu mer att jag måste vara mycket tydlig med att tala om Jesus och behovet av att ta emot honom som Herren. Annars kommer människor inte att bli frälsta. Om vi inte talar om Jesus med människor, utan helt annat och oväsentliga saker blir de lurade och kommer inte att bli frälsta. Om vi predikar och talar om allt möjligt, ja, det kan vara djuplodade budskap från Bibeln, men om vi inte talar om Jesus, då är allt meningslöst. Hur ska människor få tag på Jesus och bli frälsta om vi inte talar om honom? Det är ju Jesus som allting handlar om! Då de inte lyssnade på mig av vad jag hade att säga om Jesus, eller att de till och med spred villoläror avslöjades det tydligt att de inte känner Gud. Detta som jag skriver är bibliskt eftersom Bibeln säger:

Vi är av Gud. Den som känner Gud lyssnar på oss. Den som inte är av Gud lyssnar inte på oss. Därigenom känner vi sanningens Ande och villfarelsens ande. - 1 Joh 4:6

Eftersom jag själv var frälst avslöjades det på det här sättet direkt att de inte var frälsta på grund av att de inte ville lyssna på mig. På detta sätt avslöjas också villoläror snabbt. Säger de att de har Jesus men inte vill lyssna på den som verkligen har Jesus, då har de inte Jesus.

Många gånger har jag stött på villoläror som påstår att de har Jesus och så har de i samma stund försökt få över mig på deras villfarelse genom att tuta i mig läror som får blicken bort från Jesus. Om de verkligen hade varit frälsta och känt Jesus hade de inte försökt göra någonting sådant.

Själv vunnen

Anledningen till att jag är så tydlig med min förkunnelse om Jesus Kristus för människor beror på att jag själv har blivit frälst. Är man inte själv frälst har man ingen nöd för andra människor och känner inget behov att vinna dem för Jesus. 

För att kunna vinna andra människor för Jesus måste man själv vara vunnen. Ska man kunna leda andra människor fram till frälsningen i Jesus Kristus måste man själv vara frälst. Man behöver också ha klart för sig hur man blir frälst och att man är medveten om att man själv är frälst. 

Annars kan man inte vinna andra människor för Jesus Kristus. Därför är det viktigt att man vet vad som står i Bibeln och hur man blir frälst. Bibeln säger att man ska veta att man har evigt liv. Hur kan man veta detta? Jo: "alla som tror på Guds sons namn!"

Detta har jag skrivit till er som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv, och för att ni ska tro på Guds Sons namn. - 1 Joh 5:13

Bibeln säger att tror man på Jesus då vet man att man har evigt liv. Och kan man själv veta att man har evigt liv kan man också avgöra om andra människor har evigt liv. Tror de på Jesus? Om de inte gör det har de inte evigt liv. Vi ska inte kompromissa angående detta. Vet vi inte om andra människor är frälsta eller ej kan vi inte heller vinna dem för Jesus. Vi måste alltså både veta hur man blir frälst och avgöra om andra människor är frälsta för att kunna vinna dem för Jesus Kristus.

Vi måste veta vem som har frälst oss och vem Frälsaren är. När jag vittnar om min frälsning i Jesus Kristus brukar jag säga att det inte var någon kyrka som frälste mig, inte heller en pastor eller någon lära. Utan det var den levande personen Jesus Kristus som kom in i mitt hjärta då jag tog emot honom.

Det är endast Jesus och ingen annan än han som kan frälsa. Han är ensam frälsaren. Han har ingen jämte sig utan han är den ende frälsaren. Bibeln säger att det finns ingen annan under himlen som kan frälsa oss. Det är bara Jesus och endast han som kan frälsa. 

Det finns ingen frälsning hos någon annan. För det finns inget annat namn under himlen, som är givet bland människor, genom vilket vi kan bli frälsta. - Apg 4:12

Kunde inte så mycket

Då jag blev frälst kunde jag inte speciellt mycket i Bibeln. Faktum är att jag kunde ingenting. Innan jag blev frälst gick jag på två möten i pingstkyrkan i Ljungby. Jag fattade ingenting i dessa möten, men jag förstod att det var någonting med Jesus som jag behövde. Då var det någon som frågade mig om jag ville bli frälst. Jag svarade ja., trots att jag inte förstod någonting eller hade en särskild stor kunskap. Men då jag tog emot Jesus blev jag verkligen frälst! Ett frälsningens under skedde direkt i mitt inre då jag tog emot Jesus Kristus som min Frälsare och Herre!

Du behöver alltså inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv. Det är först då som den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv som du blir frälst. Då han kommer in i ditt hjärta gör han ett skapande under i dig. Det är han som gör miraklet, inte du.

Därför hjälper det inte om du har all så stor kunskap men inte har tagit emot Jesus. Inte heller spelar det någon roll om du inte har någon kunskap då du tar emot Jesus. Det är han som gör undret i ditt liv på grund av sin stora nåd.

Om någon kommer till dig och säger att du måste ha kunskap för att bli frälst så är det lögn. Om behöver speciell kunskap innebär detta att det är kunskapen som frälser och inte Jesus Kristus. Man gör då kunskapen till Frälsare. Nej, det är Jesus och endast han som är Frälsaren! Allt som du behöver är Jesus Kristus för att bli frälst. Låt ingenting ta bort din blick från Jesus Kristus.

Kunskapen kommer att växa till

Men när du väl är frälst kommer kunskapen naturligtvis att föröka sig och växa till om Jesus som det står i Bibeln.

Så att ni kan vandra värdigt Herren och i allt behaga honom, och bära frukt i alla slags goda gärningar och växa till i kunskapen om Gud. - Kol 1:10

Kunskapen kommer att växa till därför att du är frälst, inte för att du ska bli frälst. Detta är en viktig sanning som vi kommer att lyfta fram på olika sätt i den här boken. Jag kommer aldrig att glömma den dagen då jag blev frälst. När jag var jag 20 år gammal. I min uppskattade bok Den längsta natten berättar jag om min frälsning, men jag ska även i nästa kapitel kort berätta hur det gick till. 


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg Wednesday 2 January 2019 03:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


4 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

nils

Mycket bra och tydlig undervisning där jag fastnar för ordet;"Den som Känner Gud, Gud,lysssnar på oss."

Ordet att "Känna Gud," står också i Joh.17:3."Och detta är evigt liv,att de Känna Dig,den ende sanne Guden och den du har sänt,Jesus Kristus."
"Hade ni Känt Mig,så hade ni också Känt Min Fader." Joh.14:7.
Ordet "känna," (grek. gino´sko.) betecknar ofta ett intimt och ett förtroligt förhållande mellan två personer,i särskild grad gäller detta Gudsförhållandet.
¤¤¤
Jag kan ha all information om vår konung Karl Gustav,och läst allt om honom.
En dag kommer han på stadsbesök där jag bor,och jag står där i förväntan att han skall se mig,hälsa på mig och känna igen mig.
Men icke, han bara går förbi mig utan att inte ens ge mig en blick,detta Trots all kunskap jag läst och studerat om honom och all förväntan jag haft att få möta honom..
Besviken och grubblande går jag hem,funderande varför han helt nonchalerade mig!
¤¤¤
Detsamma gäller vår Relation till Herren Jesus,där Ordet "Känna Honom", handlar om ett MÖTE Honom,som Förvandlar och Förändrar mig till en NY Människa.
Detta är inte det vi kallar Religion,i meningen av enbart ett intellekt förhållande till Gud!
¤¤¤
Jag är Ej densamme efter ett sådant Möte,som är ett ANDLIGT möte och sätter Spår in i min Ande och i mitt VILJELIV så att jag Vill följa Honom och bli Hans Lärjunge.
Det är en Kärleks Relation som uppstår mellan Herren Jesus och Dig!
Sker Ej en sådan förändring,Känner jag Inte Herren,även om jag pratar om Honom!

Svara -   - 2/1-19 08:47 -


HansOlof

Bra undervisning Chrisrer!

Svara -   - 2/1-19 11:36 -


David Ström

Somliga får mer av Jesus än andra. Somliga får så de slår i backen, medan andra upplever att de får söka frälsningen hela livet. Men även det lilla fröet kan växa till sig och ge skydd och skugga.

Svara -   - 2/1-19 20:54 -


Thomas

Utmärkt Christer!

Jesus sade till honom: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. (Jn 14:6)

Svara -   - 3/1-19 01:14 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?이스라엘의 십자가 McJesus 박물관

십자가에 못 박으 McJesus

사진 : SVT. 

이스라엘 시위 야니 Leinonen "작품"McJesus 대하여 십자가에 못 로날드 맥도날드을 묘사.

3

Läs allt!


원하지 않는 - 제 17

크리스 Åberg의 인사

지금은 내가 진탕 계속 내 어린 시절에서 시리얼을 평가. 이야기는 강도가 증가하고 더욱 드라마틱하게 될 것이다. 매우 흥미롭고 재밌 섹션은 이제 앞서있다.

0

Läs allt!


침묵의 예수 - 하나님의 음성을 죽인 남자 - 6 부

로마 군인

한스 얀손, 웁살라 헤롯 안티파스는 성경의 이야기에서 우리를 다시 만난다. 이 시간 예수님 앞에 서있다. 그런 다음 세례 요한의 참수 이후 삼년이었다.

2

Läs allt!


악 목록 - 하나님의 음성을 죽인 남자 - 5 부

군인

으로 한스 얀손 , 웁살라 우리가 설명하는 맥락에서 헤롯의 행동의 "영리"어떤 악이있다. 즉 창세기에 기록 된 어떤 날을 제공합니다.

4

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

18

Läs allt!


크리스틴의 예언은 우리 시대에 참

- 종말에 관한 예언!

예수님에 대한 1800 년대의 이야기에서 고대의 예언은 모두가 볼 수 있도록 산에 다음과 마지막 일 스웨덴 산에 표시합니다!

5

Läs allt!


"하나님은 낙태를 축복하고 미국"

에 의해 리더 메일 NILS 

낙태 - 엄마

"하나님은 낙태와 미국을 축복"하고 노래와 춤 : 여자는 이제 그녀는 낙태에 경의를 표하고, 단어 결론 프로그램 넷플릭스 공기를했다.

38

Läs allt!


지옥에서 죄인을 고통

당신이 지옥에 갈 경우, 당신은 고통. 즉 지옥에 대해 무엇이다. 그냥 누가 복음 16 부자, 당신은 화염에 고통됩니다. 모든 죄인은 지옥에 갈, 그들은 고통이있을 이동합니다.

102

Läs allt!


신생아는 이미 '예'입니다

신생아는 이미 전입니다

사진 : 페이스 북에서 스크린 샷. 

뉴욕시의 주민들은 이제 의료 인증서없이 자신의 성별을 변경할 수 있습니다. 또한, 그들은 그들의 신생아의 성별을 변경할 수 있습니다.

5

Läs allt!


당신이 잘못된 몸에서 태어난 경우, 다시 태어날 수

Loui 모래

사진 : SVT. 

루이스 Nelum 산다 말리 "Loui"모래, (26)는, 현재 게임중인 플레이어 핸드볼은 성 정체성 장애에 대한 조사가 중지 스웨덴 핸드볼 스타입니다. 

2

Läs allt!


크리스찬 베일 : 사탄의 영감을 감사

리더 메일 : 펠레 린드버그 

크리스찬 베일 : 사탄의 영감을 감사

사진 : TV4에서. 

사단 : 제일 배우를위한 가격 영감을 감사 영화 부사장의 배우 크리스찬 베일에 갔다.

43

Läs allt!


스웨덴에 대한 미국 뉴스 : 마이크로 칩은 스웨덴의 통화 관리에 이식

에 의해 리더 메일 NILS 

마이크로 칩

스톡홀름, 스웨덴, 작은 마이크로 시스템즈와 함께 쇼핑을 선택하는 1000 년대를 선택합니다. 칩은 피부 아래에 이식.

55

Läs allt!


그것은 이슬람과 관련이있다

그것은 이슬람과 관련이있다

에 의해 리더 메일 스테판 엘리아 이러한 방식의 행동을 정당화한다. 루이와 마렌는 최근 리비아 (34 개) 참수 기독교인 대량 무덤을 발견, 고유하지 않습니다.

0

Läs allt!


중국에서 적 그리스도 제어

적 그리스도 제어

으로 홀거 닐슨 아마 대부분의 가져 오지 않는 수 있습니다 중국의 현실은 지금이 - 아마 아무도 상상할 수 없었다 제어 시스템입니다.

37

Läs allt!


무슬림들은 새해의 밤 이후 정리, 그러나 이것은 이슬람 아니다

청소 이슬람교

사진 : svt.se. 

무슬림들은 새해의 밤 이후 예테보리의 거리를 청소 이슬람과는 아무 상관이 없습니다. 나는 항상 들었 때문에 가지고 가야 결론은 피 묻은 이슬람 테러 후 "이 이슬람 아니다"- 무하마드 모두 주문하고 알라의 이름으로 테러 행위를 수행하더라도.

2

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

나의 구원 - 크리스 Åberg

부대

그가 나를 데리고했을 때, 나는 서서 도널드라는 이름의 입구에 오순절 교회의 지도자 중 하나를 이야기했다. 그리고는 물었다 : "당신이 구원 받기를 원하십니까?" 나는이 뭔가 뭔지 몰랐지만 내가 말했다 ...

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


그들은 화성에 정착하고 싶지만 달에 여행하지 않는다

사향 화성

사진 : di.se. 

전기 자동차 회사 테슬라의 설립자이자 CEO 엘론 머스크는 다먜 화성에 사람과 지구를 식민지화의 꿈을 보낼 계획이다. 

29

Läs allt!


동성애와 동성 관계 - 스테판 Gustavsson은

성경은 동성애에 대해 무엇을 말하는가? 성경 텍스트와 합리적인 인수는 스테판 Gustavsson은에 의해 아주 좋은 강의에, 아주 기본적인 방법으로 켜집니다. 

8

Läs allt!


Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Räddad till himlen

Annars kan man inte vinna andra människor för Jesus Kristus. Därför är det viktigt att man vet vad som står i Bibeln och hur man blir frälst. Bibeln säger att man ska veta att man har evigt liv. Hur kan man veta detta? 

4

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, onsdag 16 januari 2019 kl. 01:19

Jesus söker: Hjalmar, Helmer!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16동거는 적이되지 않고 결혼 없을 것

1495636808 - 양 - brollop.jpg

파트너가 서로 성관계를 갖는다 고에 적응하기 위해, 당신이 서로 결혼 같은 일입니다. 그러나 이것은 성경과 일치하지 않습니다.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


성경의 동물

성경의 동물

당신은 성경이 동물에 대해 많은 것을 말하고 있다는 사실을 알고 계십니까? 여기에 성경 참조와 성경의 동물과 일부 곤충의 많은의 긴 목록을 가지고! 기대해주세요!

2

Läs allt!


사람의 영적 탐구의 배경

뷰 파인더

의 Sigvard 검 내 희망 예언 작성이, 나는 예시 적 배경, 이전 세기 이전 이벤트의 잔상으로 "잃어버린 / återvunne 아들"(눅 15)에 대한 예수님의 비유를했습니다. 

0

Läs allt!


여성들이 무슬림에 의해 참수 된 것으로 보여 불법

모로코에서 두 여성 관광객이 무슬림에 의해 참수에 진실을 보여주기 위해 불법입니다.

12

Läs allt!


여기에 이슬람교도에 의해 하나의 금발의 여자를 참수된다

여기에 이슬람교도에 의해 하나의 금발의 여자를 참수된다

그들은 모로코에 이르러 때 스칸디나비아에서 두 젊은 금발의 여성은 무슬림에 의해 참수되었다. 그것은 물론 그것이 여성, 테러 행위의 살인을 호출하지만보다 정확한 용어는 코란에서 영감을 종교적 동기 이슬람 살인 사건이라는 것이다.

11

Läs allt!


10 년 전 내 아내 마리와 아들 조엘 사망

10 년 전, 12 월 21 일 단지 밤 12 시까 내 아내를 살해하고 nyförlöste 아들 요엘 (22) 12 월 아침에 네시 반부터 사망했다.

1

Läs allt!


하나님의 음성을 죽인 사람 - 제 2 부 : 죽음의 댄스

으로 한스 얀손 , 웁살라 그것은이 춤도 헤로디아 앞으로 보았다. 그녀의 어두운 눈에서 불꽃이 타오르는 관찰력 hämndbegärets을 찾을 수 있습니다. 그녀는 그의 교만과 정욕 아무것도로 그녀를 밀어 수있는 전력의 여성이었다. 

0

Läs allt!


하나님의 음성을 죽인 사람 - 제 1 부 : 예언자

로마

으로 한스 얀손 , 웁살라  이 논문의 메시지는 하나님의 음성을들을뿐만 아니라, 그것이 말하는 것을하지의 중요성에 관한 것입니다. 그것은 안티, 팔레스타인의 분봉 왕 헤롯하지 않았다. 대신, 그는 하나님과 싸워 자신의 삶에서 하나님의 음성을 역임 세례 요한을 죽일하여 구동되었다.

2

Läs allt!


Ett barn blir oss fött - Hans namn är mäktig Gud

Hans namn är mäktig Gud

"Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste." (Jes 9:6.)

6

Läs allt!


En ny världsordning - Del 1

Per-Arne Imsen talar om en världsregering, en världsekonomi och en världsreligion. Inspelat 2012 av Cymbal-TV, men är mer aktuellt än någonsin. Del 1 av 3.

27

Läs allt!


"돈이 없다면, 우리는 디지털 독재를 입력"

비트 코인

"돈이 없다면, 우리는 디지털 독재를 입력", 비요먜 에릭손 전 국가 경찰 국장은 말했다. 새로운 연구에 따르면, 현금으로 월 (24), 2023 스웨덴 무관된다. 

17

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 463 764 710 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 118 bloggartiklar, 93 142 kommentarer och 61 183 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp