Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Det är bara Jesus och endast han som kan frälsa.

Christer Åberg.

Christer Åberg. Foto: Desiré Åberg.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag 9 september 2020 19:11

Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Du behöver inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv. Det är först när den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv som du blir frälst.

Jag tog emot Jesus som Herren när jag var 20 år. Hela mitt liv blev förvandlat. Jesus kom in i mig, frälste mig och förlät all min synd.

Redan tidigt förstod jag att jag måste tala om Jesus och nödvändigheten att ta emot honom som Herren, om man skulle bli frälst. Missar man detta missar man allt. Därför har jag sedan jag blev frälst varit väldigt noga med att tala om detta då jag har samtalat med människor.

De förstod inte vad jag pratade om

Direkt efter att jag hade blivit frälst träffade jag människor som sa sig vara kristna, men när jag började prata med dem om Jesus märkte jag på deras ansiktsuttryck att de förstod inte alls vad jag pratade om. Dessa personer som jag träffade kunde vara med i en kyrka men de hade aldrig tagit emot Jesus och var inte frälsta. Hade de haft Jesus hade de förstått vad jag pratat om.

Detta gjorde mig till en början lite grann förvirrad, men sedan sporrade det mig ännu mer att jag måste vara mycket tydlig med att tala om Jesus och behovet av att ta emot honom som Herren. Annars kommer människor inte att bli frälsta. Om vi inte talar om Jesus med människor, utan helt annat och oväsentliga saker blir de lurade och kommer inte att bli frälsta.

Om vi predikar och talar om allt möjligt, ja, det kan vara djuplodade budskap från Bibeln, men om vi inte talar om Jesus, då är allt meningslöst. Hur ska människor få tag på Jesus och bli frälsta om vi inte talar om honom? Det är ju Jesus som allting handlar om!

Då de inte lyssnade på mig av vad jag hade att säga om Jesus, eller att de till och med spred villoläror avslöjades det tydligt att de inte känner Gud. Detta som jag skriver är bibliskt eftersom Bibeln säger:

Vi är av Gud. Den som känner Gud lyssnar på oss. Den som inte är av Gud lyssnar inte på oss. Därigenom känner vi sanningens Ande och villfarelsens ande.
1 Joh 4:6

Eftersom jag själv var frälst avslöjades det på det här sättet direkt att de inte var frälsta på grund av att de inte ville lyssna på mig. På detta sätt avslöjas också villoläror snabbt. Säger de att de har Jesus men inte vill lyssna på den som verkligen har Jesus, då har de inte Jesus.

Många gånger har jag stött på villoläror som påstår att de har Jesus och så har de i samma stund försökt få över mig på deras villfarelse genom att tuta i mig läror som får blicken bort från Jesus. Om de verkligen hade varit frälsta och känt Jesus hade de inte försökt göra någonting sådant.

Själv vunnen

Anledningen till att jag är så tydlig med min förkunnelse om Jesus Kristus för människor beror på att jag själv har blivit frälst. Är man inte själv frälst har man ingen nöd för andra människor och känner inget behov att vinna dem för Jesus.

För att kunna vinna andra människor för Jesus måste man själv vara vunnen. Ska man kunna leda andra människor fram till frälsningen i Jesus Kristus måste man själv vara frälst. Man behöver också ha klart för sig hur man blir frälst och att man är medveten om att man själv är frälst. Annars kan man inte vinna andra människor för Jesus Kristus.

Därför är det viktigt att man vet vad som står i Bibeln och hur man blir frälst. Bibeln säger att man ska veta att man har evigt liv. Hur kan man veta detta? Jo: "som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv!"

Detta har jag skrivit till er som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv, och för att ni ska tro på Guds Sons namn.
1 Joh 5:13

Bibeln säger att tror man på Jesus då vet man att man har evigt liv. Och kan man själv veta att man har evigt liv kan man också avgöra om andra människor har evigt liv. Tror de på Jesus? Om de inte gör det har de inte evigt liv. Vi ska inte kompromissa angående detta.

Vet vi inte om andra människor är frälsta eller ej kan vi inte heller vinna dem för Jesus. Vi måste alltså både veta hur man blir frälst och avgöra om andra människor är frälsta för att kunna vinna dem för Jesus Kristus.

Vi måste veta vem som har frälst oss och vem Frälsaren är. När jag vittnar om min frälsning i Jesus Kristus brukar jag säga att det inte var någon kyrka som frälste mig, inte heller en pastor eller någon lära. Utan det var den levande personen Jesus Kristus som kom in i mitt hjärta då jag tog emot honom.

Det är endast Jesus och ingen annan än han som kan frälsa. Han är ensam frälsaren. Han har ingen jämte sig utan han är den ende frälsaren. Bibeln säger att det finns ingen annan under himlen som kan frälsa oss. Det är bara Jesus och endast han som kan frälsa.

Det finns ingen frälsning hos någon annan. För det finns inget annat namn under himlen, som är givet bland människor, genom vilket vi kan bli frälsta.
Apg 4:12

Kunde inte så mycket

Då jag blev frälst kunde jag inte speciellt mycket i Bibeln. Faktum är att jag kunde ingenting. Innan jag blev frälst gick jag på två möten i pingstkyrkan i Ljungby. Jag fattade ingenting i dessa möten, men jag förstod att det var någonting med Jesus som jag behövde.

Då var det någon som frågade mig om jag ville bli frälst. Jag svarade ja, trots att jag inte förstod någonting eller hade en särskild stor kunskap. Men då jag tog emot Jesus blev jag verkligen frälst! Ett frälsningens under skedde direkt i mitt inre då jag tog emot Jesus Kristus som min Frälsare och Herre!

Du behöver alltså inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv.

Det är först då som den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv som du blir frälst. Då han kommer in i ditt hjärta gör han ett skapande under i dig. Det är han som gör miraklet, inte du.

Därför hjälper det inte om du har all så stor kunskap men inte har tagit emot Jesus. Inte heller spelar det någon roll om du inte har någon kunskap då du tar emot Jesus. Det är han som gör undret i ditt liv på grund av sin stora nåd.

Om någon kommer till dig och säger att du måste ha kunskap för att bli frälst så är det lögn. Om man behöver speciell kunskap innebär detta att det är kunskapen som frälser och inte Jesus Kristus. Man gör då kunskapen till Frälsare. Nej, det är Jesus och endast han som är Frälsaren! Allt som du behöver är Jesus Kristus för att bli frälst. Låt ingenting ta bort din blick från Jesus Kristus.

Kunskapen kommer att växa till

Men när du väl är frälst kommer kunskapen naturligtvis att föröka sig och växa till om Jesus som det står i Bibeln.

Så att ni kan vandra värdigt Herren och i allt behaga honom, och bära frukt i alla slags goda gärningar och växa till i kunskapen om Gud.
Kol 1:10

Kunskapen kommer att växa till därför att du är frälst, inte för att du ska bli frälst. Detta är en viktig sanning som vi kommer att lyfta fram på olika sätt i den här boken.

Jag kommer aldrig att glömma den dagen då jag blev frälst när jag var 20 år gammal. I min nya bok Den oönskade berättar jag om min frälsning men jag berättar också om det kort i min förra uppskattade bok Den längsta natten..

Christer Åberg


#Frälsning #Evangelium


35 kommentarer

1 2 3 »4

x
Fredrik Eriksson svarar Jessica
lördag, 12 september 2020 18:57
Jessica skrev:
Mark 10:15 Amen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.
👶

Att bli som ett barn kräver kunskap!

För det första fastlår det tre begrepp som kräver kunskap.

Kunskap om att man är vuxen (nummer:1)
Kunskapen om att jag måste bli som ett barn (nummer:2)
Kunskap om vad ett barn VERKLIGEN är, och inte
som man tolkar det utifrån sin egen vilja.(nummer.3)

Att bli som ett barn är jättesvärt!
Inte bara för att många redan är i bebis-stadiet,utan också för att många inte svarar på trådens fråga eller innehåll. utan att först tänka efter (via inhämtad kunskap).

Däremot gör man det gärna för att “sätta dig någon med bibelcitat”.
-Vilket också är en sorts kunskap, som kräver mycket tankeverksamhet!

Det handlar inte om att vi ska bli som små barn.
Det handlar om att vi ska ha ett barns ödmjukhet,
en sund nyfikenhet för dagen,och inför morgondagen,
Det handlar också om att ha en sund relation till sin himmelska fader.

Små barn är ju kända för att ställa många frågor!

Det sker som bekant inte utan kunskap!

Svara

x
Mikael W svarar Jessica
lördag, 12 september 2020 19:01
Jessica skrev:
Mark 10:15 Amen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.
👶


Amen !

https://youtu.be/_n5iVcPguGw


Svara

x
Mikael W svarar Jessica
lördag, 12 september 2020 19:02
Jessica skrev:
Mark 10:15 Amen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.
👶


Amen !

https://youtu.be/_n5iVcPguGw


Svara

x
Fredrik Eriksson svarar Mikael W
lördag, 12 september 2020 19:03
Mikael W skrev:

Amen !

https://youtu.be/_n5iVcPguGw


Barn kan också vara väldigt elaka!

Svara

x
Fredrik Eriksson
lördag, 12 september 2020 19:05

Däremot gör man det gärna för att “sätta dig någon med bibelcitat”.
-Vilket också är en sorts kunskap, som kräver mycket tankeverksamhet!

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 12 september 2020 20:57

Mark 10:15 den som inte tar emot GUDS RIKE SOM ETT BARN kommer aldrig dit in.. Skriften tolkar skriften, därför att den är utandad av DEN HELIGE ANDEN... Som ett barn, ta emot, joh 1:12 men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli ett GUDS BARN, visheten begynnelse... Vi blir är och förblir ett GUDS BARN, då kommer vi in i himmelriket, kunskap och vishet växer utifrån den begynnelsen,, 🐑 I HONOM FINNS VISHETENS OCH KUNSKAPENS SKATTER FÖRDOLDA

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
lördag, 12 september 2020 21:17
Stefan Jonasson skrev:
Mark 10:15 den som inte tar emot GUDS RIKE SOM ETT BARN kommer aldrig dit in.. Skriften tolkar skriften, därför att den är utandad av DEN HELIGE ANDEN... Som ett barn, ta emot, joh 1:12 men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli ett GUDS BARN, visheten begynnelse... Vi blir är och förblir ett GUDS BARN, då kommer vi in i himmelriket, kunskap och vishet växer utifrån den begynnelsen,, 🐑 I HONOM FINNS VISHETENS OCH KUNSKAPENS SKATTER FÖRDOLDA

Markus berättar om människosonen.. JESUS kände vrede, och sorg, han grät för lasarus fastän han visste att han skulle uppväckt honom därför att lasarus var hans vän, heb 5:7 medan han levde här i köttet, ropade han högt under tårar när han bad och åkallade den som kunde rädda honom från döden, men han jublade av glädje när FADERNS vilja bekräftades i DEN HELIGE ANDEN.. I SONEN, Tack för att du har uppenbarat det(räddningen) för de enfaldiga (enkla) och dolt det för de visa och kloka,... 1kor 1:18-31,,bekräftas av 1 kor 1,2 ingen ska berömma sig inför GUD,

Svara

x
Tomas N
lördag, 12 september 2020 21:46

Kunskap är alltid bra. Men för de skriftlärda hade kunskapen blivit ett hinder när Guds rike/himmelriket kom till jorden genom Jesus när Han gick här bland människorna

Därav liknelsen att man inte kan hälla nytt vin i gamla läglar. Det nya som hade kommit kunde inte de skriftlärda ta emot.

Den som inte ödmjukar sig som ett barn kommer aldrig in i himmelriket,sa ju Jesus.

Frustrationen som Jesus hade ofta över lärjungarnas barnslighet ,bristande tro och svårighet att lära är baksidan av att vara olärd och okunnig. Vi uppmanas alltså till att växa och mogna.
För även om ödmjukheten och lärbarheten är nödvändig,är det också en dygd och till nytta med kunskap.
Men kunskapen kan så lätt bli uppblåst.

Johannes ,Petrus och Jakob var de ledande läejungarna med de brister vi väl känner till. Någon/några av dem var också fascinerade av tempelsystemet och profeterna och verkade inte helt opåverkade av pressen från de skriftlärda.
Det visade sig också längre fram att en omvänd f d farise blev den som bestod provet bäst gentemot olika attacker mot Jesu församling ledd av den Helige Ande och troende människor

Så fattig i anden är en nödvändighet för att bli frälst. Men Guds församling behöver ledas och levas ut av mogna kristna med god kunskap och det vill Gud forma oss till

Svara

x
Susse
lördag, 12 september 2020 22:26

1 Kor 1:18-25
1 18Ta­let om kor­set är en dårskap för dem som går förlo­ra­de, men för oss som räddas är det en Guds kraft. 19Det står skri­vet: Jag skall göra slut på de vi­sas vis­het, och de förståndi­gas förstånd skall jag ut­plåna. 20Var finns nu de vi­sa, de skriftlärda och den­na värl­dens klo­ka hu­vu­den? Har in­te Gud gjort värl­dens vis­het till dårskap? 21Ty ef­tersom värl­den, om­gi­ven av Guds vis­het, in­te lärde känna Gud ge­nom vis­he­ten, be­slöt Gud att ge­nom dårska­pen i förkun­nel­sen rädda dem som tror. 22Ju­dar­na begär tec­ken och gre­ker­na söker vis­het, 23men vi förkun­nar en Kristus som bli­vit korsfäst, en stötes­ten för ju­dar­na och en dårskap för hed­ning­ar­na, 24men för de kal­la­de, ju­dar som gre­ker, en Kristus som är Guds kraft och Guds vis­het. 25Guds dårskap är vi­sa­re än människor­na och Guds svag­het star­ka­re än människor­na.

Svara

x
Sam G Ö
söndag, 13 september 2020 07:43

Jag tror att rövaren på korset som sa till Jesus: "Tänk på mig" inte hade så stor kunskap, det han visste var att Jesus var Guds son. Men ändå blev han frälst och räddad då Jesus säger: "I dag skall du vara med mig i paradiset". Om det berodde på kunskap blev ingen räddad, utan tron på Jesus frälser människan.

Svara

1 2 3 »4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 17 september 2020 16:06
Bed jag får tag på en lägenhet snart då jag ska flytta hemifrån har fått vikariat på ett äldreboende bed hyresvärdarna där jag söker lägenhet ska godta detta som min inkomst stämplar resten av tiden.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp