Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Det är bara Jesus och endast han som kan frälsa.

Christer Åberg.

Christer Åberg. Foto: Desiré Åberg.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag 9 september 2020 19:11

Behöver man stor kunskap för att bli frälst?

Du behöver inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv. Det är först när den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv som du blir frälst.

Jag tog emot Jesus som Herren när jag var 20 år. Hela mitt liv blev förvandlat. Jesus kom in i mig, frälste mig och förlät all min synd.

Redan tidigt förstod jag att jag måste tala om Jesus och nödvändigheten att ta emot honom som Herren, om man skulle bli frälst. Missar man detta missar man allt. Därför har jag sedan jag blev frälst varit väldigt noga med att tala om detta då jag har samtalat med människor.

De förstod inte vad jag pratade om

Direkt efter att jag hade blivit frälst träffade jag människor som sa sig vara kristna, men när jag började prata med dem om Jesus märkte jag på deras ansiktsuttryck att de förstod inte alls vad jag pratade om. Dessa personer som jag träffade kunde vara med i en kyrka men de hade aldrig tagit emot Jesus och var inte frälsta. Hade de haft Jesus hade de förstått vad jag pratat om.

Detta gjorde mig till en början lite grann förvirrad, men sedan sporrade det mig ännu mer att jag måste vara mycket tydlig med att tala om Jesus och behovet av att ta emot honom som Herren. Annars kommer människor inte att bli frälsta. Om vi inte talar om Jesus med människor, utan helt annat och oväsentliga saker blir de lurade och kommer inte att bli frälsta.

Om vi predikar och talar om allt möjligt, ja, det kan vara djuplodade budskap från Bibeln, men om vi inte talar om Jesus, då är allt meningslöst. Hur ska människor få tag på Jesus och bli frälsta om vi inte talar om honom? Det är ju Jesus som allting handlar om!

Då de inte lyssnade på mig av vad jag hade att säga om Jesus, eller att de till och med spred villoläror avslöjades det tydligt att de inte känner Gud. Detta som jag skriver är bibliskt eftersom Bibeln säger:

Vi är av Gud. Den som känner Gud lyssnar på oss. Den som inte är av Gud lyssnar inte på oss. Därigenom känner vi sanningens Ande och villfarelsens ande.
1 Joh 4:6

Eftersom jag själv var frälst avslöjades det på det här sättet direkt att de inte var frälsta på grund av att de inte ville lyssna på mig. På detta sätt avslöjas också villoläror snabbt. Säger de att de har Jesus men inte vill lyssna på den som verkligen har Jesus, då har de inte Jesus.

Många gånger har jag stött på villoläror som påstår att de har Jesus och så har de i samma stund försökt få över mig på deras villfarelse genom att tuta i mig läror som får blicken bort från Jesus. Om de verkligen hade varit frälsta och känt Jesus hade de inte försökt göra någonting sådant.

Själv vunnen

Anledningen till att jag är så tydlig med min förkunnelse om Jesus Kristus för människor beror på att jag själv har blivit frälst. Är man inte själv frälst har man ingen nöd för andra människor och känner inget behov att vinna dem för Jesus.

För att kunna vinna andra människor för Jesus måste man själv vara vunnen. Ska man kunna leda andra människor fram till frälsningen i Jesus Kristus måste man själv vara frälst. Man behöver också ha klart för sig hur man blir frälst och att man är medveten om att man själv är frälst. Annars kan man inte vinna andra människor för Jesus Kristus.

Därför är det viktigt att man vet vad som står i Bibeln och hur man blir frälst. Bibeln säger att man ska veta att man har evigt liv. Hur kan man veta detta? Jo: "som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv!"

Detta har jag skrivit till er som tror på Guds Sons namn, för att ni ska veta att ni har evigt liv, och för att ni ska tro på Guds Sons namn.
1 Joh 5:13

Bibeln säger att tror man på Jesus då vet man att man har evigt liv. Och kan man själv veta att man har evigt liv kan man också avgöra om andra människor har evigt liv. Tror de på Jesus? Om de inte gör det har de inte evigt liv. Vi ska inte kompromissa angående detta.

Vet vi inte om andra människor är frälsta eller ej kan vi inte heller vinna dem för Jesus. Vi måste alltså både veta hur man blir frälst och avgöra om andra människor är frälsta för att kunna vinna dem för Jesus Kristus.

Vi måste veta vem som har frälst oss och vem Frälsaren är. När jag vittnar om min frälsning i Jesus Kristus brukar jag säga att det inte var någon kyrka som frälste mig, inte heller en pastor eller någon lära. Utan det var den levande personen Jesus Kristus som kom in i mitt hjärta då jag tog emot honom.

Det är endast Jesus och ingen annan än han som kan frälsa. Han är ensam frälsaren. Han har ingen jämte sig utan han är den ende frälsaren. Bibeln säger att det finns ingen annan under himlen som kan frälsa oss. Det är bara Jesus och endast han som kan frälsa.

Det finns ingen frälsning hos någon annan. För det finns inget annat namn under himlen, som är givet bland människor, genom vilket vi kan bli frälsta.
Apg 4:12

Kunde inte så mycket

Då jag blev frälst kunde jag inte speciellt mycket i Bibeln. Faktum är att jag kunde ingenting. Innan jag blev frälst gick jag på två möten i pingstkyrkan i Ljungby. Jag fattade ingenting i dessa möten, men jag förstod att det var någonting med Jesus som jag behövde.

Då var det någon som frågade mig om jag ville bli frälst. Jag svarade ja, trots att jag inte förstod någonting eller hade en särskild stor kunskap. Men då jag tog emot Jesus blev jag verkligen frälst! Ett frälsningens under skedde direkt i mitt inre då jag tog emot Jesus Kristus som min Frälsare och Herre!

Du behöver alltså inte ha en särskild stor kunskap i Bibeln eller fatta något för att bli frälst. Det enda som du behöver är att ta emot Jesus Kristus som Herren i ditt liv.

Det är först då som den levande personen Jesus Kristus kommer in i ditt liv som du blir frälst. Då han kommer in i ditt hjärta gör han ett skapande under i dig. Det är han som gör miraklet, inte du.

Därför hjälper det inte om du har all så stor kunskap men inte har tagit emot Jesus. Inte heller spelar det någon roll om du inte har någon kunskap då du tar emot Jesus. Det är han som gör undret i ditt liv på grund av sin stora nåd.

Om någon kommer till dig och säger att du måste ha kunskap för att bli frälst så är det lögn. Om man behöver speciell kunskap innebär detta att det är kunskapen som frälser och inte Jesus Kristus. Man gör då kunskapen till Frälsare. Nej, det är Jesus och endast han som är Frälsaren! Allt som du behöver är Jesus Kristus för att bli frälst. Låt ingenting ta bort din blick från Jesus Kristus.

Kunskapen kommer att växa till

Men när du väl är frälst kommer kunskapen naturligtvis att föröka sig och växa till om Jesus som det står i Bibeln.

Så att ni kan vandra värdigt Herren och i allt behaga honom, och bära frukt i alla slags goda gärningar och växa till i kunskapen om Gud.
Kol 1:10

Kunskapen kommer att växa till därför att du är frälst, inte för att du ska bli frälst. Detta är en viktig sanning som vi kommer att lyfta fram på olika sätt i den här boken.

Jag kommer aldrig att glömma den dagen då jag blev frälst när jag var 20 år gammal. I min nya bok Den oönskade berättar jag om min frälsning men jag berättar också om det kort i min förra uppskattade bok Den längsta natten..

Christer Åberg


#Frälsning #Evangelium


35 kommentarer

2 3 4 »4

x
Lena Henricson svarar Sam G Ö
söndag, 13 september 2020 15:15
Sam G Ö skrev:
Jag tror att rövaren på korset som sa till Jesus: "Tänk på mig" inte hade så stor kunskap, det han visste var att Jesus var Guds son. Men ändå blev han frälst och räddad då Jesus säger: "I dag skall du vara med mig i paradiset". Om det berodde på kunskap blev ingen räddad, utan tron på Jesus frälser människan.

Precis!👍

Svara

x
Fredrik Eriksson svarar Sam G Ö
söndag, 13 september 2020 16:11
Sam G Ö skrev:
Jag tror att rövaren på korset som sa till Jesus: "Tänk på mig" inte hade så stor kunskap, det han visste var att Jesus var Guds son. Men ändå blev han frälst och räddad då Jesus säger: "I dag skall du vara med mig i paradiset". Om det berodde på kunskap blev ingen räddad, utan tron på Jesus frälser människan.

Utan kunskap om vem Jesus är hade aldrig rövaren sagt så.

Rövaren kunde se bortom den andliga horisonten och in i evigheten.
Han kunde se Jesus som den GUD han var.

Rövaren hade fullkomlig KUNSKAP om och VEM Jesus var.

Inbilla er inte er något annat!....

En rånare och rövare hade förmodligen många gudar under sin livstid.
Han räknade dock aldrig att hängas upp bredvid en.


Som sagt mycket kunskap saknas om varför,hur och till vem jag blir frälst.

Ingen saknar någonsin helst kunskap.

Frukten av kunskapen är Jesu död.
Och det är en dyrbar kunskap.

Däremot tar det kanske inte en livstid för att komma fram till ett beslut
som leder till frälsning.

Ibland får man se skillnad på äkta och falsk frukt.

Och ibland kan fallfrukt vara god nog att äta ändå,

fast den smakar lite jordaktigt...

Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 13 september 2020 16:20

Man får alltså se skillnad på Jesu död,
som är frukten av Guds förklarade försoningsverk.

Den finns reglerad (kunskapsmässigt i bibeln).
Den finns reglerad (relationsmässigt) i bibeln!.

Allt vi behöver är att vilja säga -JA!

För att säga -JA!, då måste vi tyvärr ha stor kunskap om både
hur,och varför han dog.

Och också till vem?

Intressanta Apologetiska tankemönster alltså.

Låt skriften tolka sig själv!

Att tro och bekänna kräver dessutom inte bara kunskap.

Så det ger jag Christer, han har mer stake än många andra!

stay cool, stay frosty! i love you all...

P.S många saknar dock kunskapen att säga -JA!

I still love you...

Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 13 september 2020 16:21

En rånare och rövare hade förmodligen många gudar under sin livstid.
Han räknade dock aldrig att hängas upp bredvid en.

Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 13 september 2020 16:24

Ok, jag tar det igen!

Varför hänger det 2 rövare på korset?

Det är som att Fadern avslöjar det nu.

Det är för den ena saknar kunskap!

Det är ett vittnesbörd om Evangliet i mini-format.
Den symboliserar också våran innersta vildjursrika natur.

(så fick jag det sagt!).

Over and out...stay cool, stay frosty!...

P.S Gud missar ingenting!

Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 13 september 2020 16:27

Här får jag dessutom lite draghjälp från tidningen Dagen.

https://www.dagen.se/kultur/2020/09/13/for-att-nagon-ska-komma-till-tro-behovs-mer-an-argument/

-Törs jag säga vad som behövs?

-Skulle det kunna börja på bokstaven som kommer innan J.

Love you all...

Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 13 september 2020 16:28

Ska förstås vara bokstaven efter J...


Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 13 september 2020 16:31

Det är bara att prova korset så kommer ni se!

Det är svårt att tänka på Polabröd när man hänger inför döden!

Svara

x
Fredrik Eriksson
söndag, 13 september 2020 17:04

39 Now one of the criminals hanging there reviled Jesus, saying, "Are you not the Messiah? Save yourself and us."

40 The other, however, rebuking him, said in reply, "Have you no fear of God, for you are subject to the same condemnation? 41 And indeed, we have been condemned justly, for the sentence we received corresponds to our crimes, but this man has done nothing criminal." 42 Then he said, "Jesus, remember me when you come into your kingdom."

43 He replied to him, "Amen I say to you today you will be with me in Paradise.

Knowledge or foolishness?

Svara

x
Lena Henricson
söndag, 13 september 2020 23:04

Man behöver alltså inte stor kunskap för att bli frälst. När man är nyfrälst är man som en bebis i Kristus. Men en bebis behöver VÄXA.I Guds ord finns mycket undervisning om hur man växer som kristen,tex genom Ordet,bönen gemenskapen med andra kristna osv. Det är inte meningen att vi ska vara kvar på barnstadiet sedan vi har blivit frälsta.

Ja vi kan faktiskt också växa i vår tro genom att vara med här på Apg 29 när Apg29 är som bäst.

🍃📖🍃🙏🍃🍇🍃🐑🐑🐑🍃🍇🍃🙏🍃📖🍃

Svara

2 3 4 »4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu - Live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 20 september 2020 11:32
Önskar förbön för en man som är allvarligt sjuk bakterier i hjärtat och flera andra ställen behöver operation be att han får förtur på operation Jesus du kan göra det Tack Jesus o alla förbedjare

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp