Surfar nu: 471 www.apg29.nu


Behöver vi ett försvar?

Sverige har på senare år monterat ned sitt försvar ganska friskt. Detta gjordes av den förra regeringen också. Inte bara den nuvarande. Då kommer frågan: Kan Sverige försvara sig mot eventuella angripare?

Det är händelserna i Georgien som gör att försvarsfrågan kommer upp. Jag funderar på en liten konspirationsteori: När röster höjs att vi behöver bättre försvar så kanske förslaget kommer att vi behöver en EU-armé? Kan i så fall då nedmonteringen vara medvetet gjord för att vi ska gå mot en sådan utveckling?

Ska tillägga att jag är noll insatt i politiken. Den här bloggen är heller inte politiskt. Jag försöker att kommentera händelser från en kristen synvinkel. När det gäller försvaret och EU så finns det faktiskt en hel del att kommentera från bibliskt håll.

När jag inte var kristen så var jag emot ett försvar. Detta pga att jag inte ville kriga. Men efter att jag har blivit frälst så har min åsikt i den frågan successivt ändrats. Ett exempel: Vi behöver poliser i detta land. Detta för att vi behöver skydda oss från tjuvar och andra banditer. Ingen skulle väl komma på tanken att slopa polisväsendet . För då skulle ju alla tjuvar få julafton. Eller hur?

Därför behövs det ett försvar så att inte "lede fi" kommer hit. Missförstå mig inte. Jag är emot krig. Vill inte ha krig. Krig är förresten heller inte från Gud.

Intressant att lägga märke till att soldater inte förbjuds i bibeln. Men Johannes Döparen säger att de inte skall bruka våld! (Luk 3:14).

ab it svd 1 2

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 9 september 2008 08:57 | #krig #försvar #eu | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

28 kommentarer

David Ström 24/7-2019, 02:44

Ryssarna har ett talesätt. Ett land har alltid ett försvar. Antingen har de ett eget eller så har de ett försvar från främmande makt.

Svara


Leif 24/7-2019, 06:14

Vi behöver Jesus och inget annat! Skulle inte Jesus räcka som försvar för både land och enskild?

Det är klart att Han gör!

Men med inställningen om att Gud inte skulle räcka som allas vårt beskydd så är vi snart inne på den Amerikanska linjen där hela samhället beväpnar sig, och ja, t.o.m kristna är beväpnade med alla möjliga gevär och pistoler på sina möten. Var det så Jesus förkunnade att vi skall tänka och bete oss?

Givetvis inte!

Psaltaren 23:1‭-‬6

En psalm av David. Herren är min herde, mig ska inget fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han ger liv åt min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Även om jag vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag inget ont, för du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig. Du dukar för mig ett bord i mina fienders åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. Ja, godhet och nåd ska följa mig i alla mina livsdagar, och jag ska bo i Herrens hus för alltid.

Detta är vad Jesus lärde, Herren är vår herde, vi behöver aldrig frukta för någonting. Det är djävulen som skrämmer upp folk så att vi beväpnar oss med alla möjliga mänskliga medel, nej. Jesus behövde inga vapen och det är Honom vi följer.

Jesus sa visserligen på ett ställe till lärjungarna att de skulle sälja sin mantel och köpa sig svärd, men redan när de hade ordnat fram två svärd så räckte det så, varför? Jo, för att Skriften skulle gå i fullbordan, inte för att de skulle komma att möta en stridande styrka!

(Luk 22:37)

för jag säger er att detta som står skrivet måste uppfyllas på mig: Han blev räknad bland förbrytare. Det som är sagt om mig blir nu uppfyllt."

Det var anledningen till att de skulle rusta sig med två svärd, Skriften skulle fullbordas, Jesus och Hans lärjungar skulle bli kallade för förbrytare. Petrus trodde att de hade med sig svärden till försvar och använder det också! Men Jesus tillrättavisar honom i sitt oförstånd.

(Matt 26:51‭-‬53)

Men en av dem som var med Jesus lyfte handen, drog sitt svärd och slog till mot översteprästens tjänare och högg av honom örat. Då sade Jesus till honom: "Sätt tillbaka ditt svärd i skidan! Alla som tar till svärd ska dödas med svärd. Eller tror du inte att jag kan be min Far att han genast sänder mig mer än tolv legioner änglar?

Låt oss följa i Jesu fotspår och lita på att Gud har makt att försvara alla dem som åkallar Honom.

Jesu frid...

Svara


Andy Svensson 24/7-2019, 09:35

Jag har ett försvar som heter Guds ord och det är min kompas i livet, mitt försvar där står det skrivit att "Gud är mitt försvar". Jag har ett försvar när fienden satan anklagar mig då säger jag" Det står skrivit att jag är en ny skapelse i Jesus Kristus. Jag har ett försvar som håller när jag är svag och hela världen verkar gå under. Jag har ett försvar när ensamheten tränger på och vill kväva mig, då känner jag Guds heliga närvaro omsluta mig. Mitt försvar är Herren! Mitt vapen i striden är Guds ord, men jag strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskas andemakter i himlarna Efesierbrevet kap 6:12. Min strid är annorlunda än den som världen talar om. Men jag ser till att vara utrustad med Guds Vapenrustning i den andliga striden. Vi har fått andliga vapen att bruka, men tyvärr står de flesta kristna nakna i striden. Nu flyr jag till min borg för striden pågår för fullt. Du min älskade broder/syster fly in i arken/Kristus och han ska strida för dig!

Svara


Roger T. W. 25/7-2019, 02:12

Svar till David Ström.

Dessutom: Ryssland har bara två allierade. Flottan och armén.

Svara


Martin 25/7-2019, 12:28

Svar till Leif.

Jesus nämner inte länders militära försvar med en enda stavelse. Jesus har alltså inte lovat att beskydda nationer från militära angrepp. Det är dumt på gränsen till debilt att påstå något sådant. Menar du att Martells seger över Abd ahl-Rahman var oviktig? Att Jesus hade besegrat de muslimska kavalleristerna Martell förutan? Eller att Niklas Graf Salms insats 1529 saknade betydelse? Eller att Hitlers soldater hade drabbats av momentan hjärtsvikt och alla avlidit? Ibland Leif, undrar jag... nej, det behåller jag för mig själv.

Svara


David Ström 25/7-2019, 17:58

Om Löfven gick ner på knä inför Gud och beordrade allt folket att göra det samma i en tid av svår nöd. Missiler är på väg och fienden rör sig obevekligt mot Sveriges gräns. Stunden känns ödesmättad och katastrofen nalkas. Skulle Gud svara kan man undra? Skulle underverk ske som när Syriska styrkor var på väg över Golanhöjderna för att slå Israel då allt försvar låg nere på grund av en helig storhelg? Står väl även i krönikeboken att Gud kommer till undsättning när folket ödmjukar sig inför honom. Men när det gäller Sveriges militära försvar under 60 talet så var det starkt. Tanken var att det skulle kosta för mycket för ett anfallande land att besegra oss. Vi har fortfarande ett enveckas försvar och fortfarande så beslutar politikerna om större effektivitet trots att ambitionen inte följs med tillräckliga försvarsanslag. Våra politiska partier har för övrigt bekänt sig till andra värderingar än Guds ord så sannolikheten att de skulle ödmjuka sig för nationens skull är liten. Man kan undra över hur viktigt försvaret är av vår yttre gräns i nuläget? Det stora missnöjet gäller nationens försvar av medborgarna inom landets gränser. Vi har aldrig varit tryggare sa Löfven. Men om inte ambulansen eller räddningstjänsten vågar sig in i svenska bostadsområden utan poliseskort så är inte landet tryggt. Ju grövre våldet blir, typ gatsten i vindrutan ju mildare domar ser man i hovrätten. Vi har rapparen Rocky från USA som hamnade i häkte för att angriparen åkte på stryk. Alla är lika inför lagen i Sverige. Jag tycker personligen inte att det nationella försvaret är det viktigaste i nuläget. Rättvisan och lagen eroderar ända upp i Hovrätten och jag ser ett folk som inte längre har rätt att försvara sin egendom sin familj eller sin egen person. Är detta olivknoppen som spricker? Man undrar och många med mig.

Svara


Leif 25/7-2019, 20:23

Svar till Martin.

Jag vet vad du undrar och är inte förvånad, men ksg tror på Jesus som Allsmäktig försvarare för dem som tror. Tror man inte på Jesu beskydd så kan det givetvis gå hur som helst, men för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa. Gud kan sända getingar, myggor, gräshoppor eller vad annat Han vill. Han kan få fiender att skjuta varandra om Han vill. Varför skulle det vara svårt för Gud att försvara vem Han vill och utan människors hjälp?

Vem menar du att du egentligen tror på, en Gud som måste ha hjälp av människor för att försvara sig?

Den Guden är då absolut inte densamme som jag tror på, nej du Martin, lite bättre kan du allt!

Svara


Martin 25/7-2019, 22:01

Svar till Leif.

Om Gud måste ha människor för att försvara sig? Var kom det ifrån?? Frågan var inte om människor kommer försvara Gud utan om Gud kommer försvara människor. Det är den typen av ohederlighet som gör att det aldrig går att diskutera nånting med dig. Jag skrev att "Jesus nämner inte länders militära försvar med en enda stavelse".

Är det påståendet sant eller är det påståendet falskt?

Svara


Stefan Jonasson 25/7-2019, 22:10

Var försvann romar brevet 13 överheten bär inte svärdet förgäves.. Den är en GUDS tjänare... Svärdet betyder krigsmakten.. Överhetens våldsmonopol för att hålla det onda i shack.... Det finns ingen överhet som inte är av GUD...

Svara


Leif 25/7-2019, 23:44

Svar till Martin.

Det var inte menat som du tolkade det😖, ursäkta suddigt skrivet.

Att Gud måste ha hjälp från människor med att försvara någon kallar jag för otro!

Jodå Martin, Han nämner det för den som vill se! Men att finna just det svenska ordet militär är inte så lätt eftersom det inte ens existerade överhuvudtaget när Biblar har översatts!

(Ps 33:12‭-‬22)

Saligt är det folk som har Herren till sin Gud, det folk han har utvalt till sin arvedel. Från himlen blickar Herren ner, han ser alla människors barn, från sin boning betraktar han alla som bor på jorden. Han formar alla deras hjärtan, han förstår alla deras verk. En kung segrar inte genom stor armé, en hjälte räddar sig inte genom stor styrka. En häst ger inget hopp om seger, med all sin kraft räddar den inte. Men Herrens ögon ser till dem som vördar honom, till dem som hoppas på hans nåd, för att rädda deras själ från döden och hålla dem vid liv i hungerns tid. Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn. Låt din nåd vila över oss, Herre! Vi sätter vårt hopp till dig.

Men man måste vem Jesus är för att förstå att det här är Hans egna Ord.

Svara


Leif 26/7-2019, 00:09

Svar till Stefan Jonasson .

Detta ställe tas ofta upp när man själv vill ha militärt försvar. Det står ingenting här om att Gud stödjer människors militära galenskaper, vilket det absolut är när man ser till den idiotiska tillverkningen och användandet av alla skjutvapen och bomber. Och dessutom så kallas det hela tiden över hela världen lögnaktigt för att vara i försvarssyften. Det är ett fullständigt djävulens verk, så påstå inte att dagens militära styrkor skulle vara något uppkommet av Gud, det är ett stort hån mot Honom.

Men givetvis använder Han vem Han vill och när Han vill. Han använder hela tiden djävulens arméer när Gud för Sina egna syftens skull vill utrota det onda, men det betyder inte för det att arméer är goda. Gud har alltid använt det onda när Han vill för att utplåna annat ont. Till slut kommer också det onda Han använde att utplånas och dömas.

Men detta är tyvärr inte så lätt för alla att förstå!

Svara


Stefan Jonasson 26/7-2019, 01:06

Ämnet pacifism är alltid intressant att diskutera.. Man måste se på det att som en kristen individ så uppmanas vi att vända andra kinden till.. Söka fred med en motståndare så långt det är möjligt... Inte döda någon inte bruka våld det är den kristne väg.. Inte hata inte utkräva hämd.. Hämnden överlåter vi åt GUD Rom 12:18-19 det är GUDS ensamrätt det är därför vi kan vi förlåta oförrätter.. Därför att det är GUDS ensak att utkräva rättvisa... GUD använder överheten för att hålla det onda i shack det betyder krigsmakten.. Johannes döparen blev tillfrågad av soldaterna vad dom skulle göra.. Han sa inte bli pacifister.. Utan han sa låt bli att plundra utan nöj er med er sold.. En soldat ska utföra sitt uppdrag som han fått av överheten.. Att bekämpa det onda.. Dvs det som vill förstöra det land man tillhör.. Det finns säkert många soldater som är kristna.. Och befinner sig i krig som gör det som är rätt

Svara


Leif 26/7-2019, 07:24

Svar till Stefan Jonasson .

GUD använder överheten för att hålla det onda i shack det betyder krigsmakten

Det är din egen tolkning ja!

Det står ingenstans att det handlar om just krigsmakten, det har du lagt till.

Lärjungarna fick till uppgift att ta med sig två svärd på färden mot Getsemane, men inte var det krigsmakten Jesus tog med sig, nej, det var för att de skulle se ut som förbrytare!

Den som vill att man tolkar Romarbrevets tal om svärdet som militärmakten gör givetvis så, men i mina ögon handlar svärdet och överheten mer om dem som Gud låtit få makt att sköta ordningen, så att vi har regler och lagar att följa och att folk följer dem. De har inte av Gud fått till uppgift att bygga atombomber och krigsvapen för att utplåna andra med.

Svara


Stefan Jonasson 26/7-2019, 10:18

Världen är ju inte som GUD Tänkt sig...varför tillåter GUD det onda att ibland att få sin vilja fram.... Det onda är mycket verksam i världen i dag... Kyrkan är ljuset i mörkret... Men överheten har en annan funktion... Att stävja det onda med våldsmonopolet utan svärdet går det inte att stoppa onda människor.. Det betyder också nationer därför finns krigsmakten... Svärdet i detta sammanhang betyder Våld

Svara


Leif 26/7-2019, 12:56

Svar till Stefan Jonasson .

Redan i skapelseberättelsen kan vi så här i efterhand se att Gud planerade bestämda tider för det onda att regera. Vi kan se att Han redan då bestämt att den sjunde dagen som är en förebild på det sjunde årtusendet skulle vila och frid råda.

Med hjälp av Anden och Skriften, dvs Uppenbarelseboken i detta fall har vi fått ytterligare information om att satan och djävulens makt att härja här på jorden snart skall upphöra i tusen år. Guds Ande inom mig vittnar mycket tydligt om att Petrus ord är fullständigt bokstavliga i detta fall.

(2 Pet 3:8)

Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.

De kommande tusen åren kommer djävulen vara bunden vare sig han vill eller ej, och han vet mycket väl om detta!

(Joh Upp 12:12)

Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig, du jord och du hav, för djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort."

Han vet att hans tid är kort. Snart skall han bindas som Gud redan i begynnelsen hade bestämt.

(Joh Upp 20:1‭-‬3)

Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen. Och han grep draken, den gamle ormen som är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år. Sedan kastade ängeln honom i avgrunden och stängde och förseglade den över honom, för att han inte mer skulle förleda folken förrän de tusen åren nått sitt slut. Därefter ska han släppas lös för en kort tid.

Jesu frid...

Svara


Lasse 27/7-2019, 10:53

Svar till Leif.

Uppenbarelseboken 20:9🙏😮

Svara


Mattias 27/7-2019, 11:43

Ja det hade varit mycket enklare att svara på denna fråga på "teokratins tid". Eller? På den tiden stred Herren Jesus för sitt folk vilket då borde inneburit att folket kunde sitta kvar i sina tält medan Jesus stred. Men Jesus använde sina barn i striden på lite olika sätt som vi vet.

Gud vill använda oss för sina goda syften. Hur skulle världen sett ut om inte USA o de allierade hade besegrat Nazityskland? Hur gick det till? Jo använde oss människor.

Ett intressant ställe finns i Matt 26. Jesus säger att den som drar svärd ska dödas med svärd. Hur tolkar man detta? Legitimera dödsstraff? Eller kan det menas att vi inte borde ha ett militärt försvar?

/Mattias

Svara


Leif 27/7-2019, 13:03

Svar till Mattias .

Guds Ord svarar tydligt om hur vi skall tänka och bete oss, så inte är det alls svårt om man vill följa Jesus! Men om man hellre vill använda sitt eget "förnuft" dvs köttsligt tänkande, så följer man hellre GT:s stridssätt. Då kanske vi också borde skära hälsenor och stena människor idag också eftersom det var på Guds uppmaning, nej, då har man verkligen inte förstått vad det handlar om att vandra i Anden!

(2 Kor 10:1‭-‬6)

Jag, Paulus, som är så ödmjuk när jag möter er ansikte mot ansikte men modig när jag är långt borta, jag uppmanar er vid Kristi mildhet och godhet och ber: tvinga mig inte att vara så modig och bestämd hos er som jag inte tvekar att vara mot vissa som menar att vi går fram på världens vis. För även om vi lever i världen, strider vi inte på världens sätt. För även om vi lever i världen, strider vi inte på världens sätt. Vapnen vi strider med är inte köttsliga utan har kraft från Gud att bryta ner fästen. Ja, vi bryter ner tankebyggnader och allt högt som reser sig mot kunskapen om Gud. Vi gör varje tanke till en lydig fånge hos Kristus, och vi är beredda att straffa all olydnad så snart er lydnad blivit fullständig.

Är det verkligen så svårt för många som menar sig vara kristna att förstå vad Guds Ord säger här?

(Ef 6:12‭-‬17)

Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt. Stå alltså fasta, med sanningen som bälte runt höfterna och klädda i rättfärdighetens pansar. Bär som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. Ta dessutom trons sköld, med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. Ta emot frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord.

Svärdet vi skall använda oss av är alltså inte tillverkat av metall utan svärdet är Jesus Kristus och Hans Ord. Då flyr fiender, inte på något annat sätt även om det kan se så ut för våra mänskliga ögon. Gud har aldrig i det NT:s tid kallat någon människa till annat än att följa i Hans fotspår, och då finns det inte ett enda Bibelställe som uppmanar någon att ta till andra vapen än Andens svärd!

Det är inte någon armé som kan bevara ett land, det spelar absolut inte någon som helst roll hur stor den än är, utan det är Gud! Det är Han som beslutar om ett land skall gå under eller få fortsatt existens, ingen annan. Varken Putin eller Trump har någon makt eller befogenhet att utplåna något annat land om inte Gud tillåter det pga någon orsak, förmodligen då att syndens mått för nationer är rågat och gränsen nådd!

(Sakarja 4:6‭-‬7)

Då sade han till mig: "Detta är Herrens ord till Serubbabel: Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger Herren Sebaot. Vem är du, du stora berg? Inför Serubbabel skall du förvandlas till jämn mark. Ty han skall föra fram slutstenen medan man ropar: Nåd, nåd över den!"

Bibeln är mycket tydlig om att den som vill ta till våld med egen styrka mot andra kommer att få möta något liknande en dag, och att den som istället vänder andra kinden till och förtröstar på Jesus kommer att få lön för sin trofasthet.

Att strida i Herrens kraft gör man inte med sina egna muskler, då har man fullständigt missförstått vad det handlar om att följa Jesus! 🙄

Svara


Leif 27/7-2019, 13:06

Svar till Lasse.

Ja, Lasse, det är egentligen så som pricken över i:et.

(Joh Upp 20:9)

De drog upp över hela jordens vidd och omringade de heligas läger och den älskade staden. Men eld kom ner från himlen och förtärde dem.

Svara


Lasse 27/7-2019, 15:39

Svar till Leif.

Lukas 12: 16-22 och särskilt vers 21, där kom jag till korta😖 1 Johannes 3: 17.................... 1 Johannes 2: 15-16 man formas men lång väg kvar dit!💗

Svara


Stefan Jonasson 27/7-2019, 17:07

GUDS ORD är det andliga svärdet som skär sönder.. Lögnen.... Överhetens svärd är av stål och används av för att upprätthålla ett lands lagar.. Vålds monopolet som den världsliga makten har för att straffa dom onda.. Den makten är given av GUD och den utför GUDS VILJA.. Så fungerar det... Inget överandliga svammel om Ef 6 som hela tiden används hit och dit utan att någon ids förklara ingående.. Vad som menas med den andliga striden **rättfärdighetens pansar**frälsningens hjälm*beredvillighetens skor*trons sköld*som utsläcker den ondes brinnande pilar detta sammanhang handlar inte om världslig krigföring...

Svara


Leif 27/7-2019, 20:57

Svar till Stefan Jonasson .

Inget överandliga svammel om Ef 6 som hela tiden används hit och dit utan att någon ids förklara ingående

Det är svammel för de som är hårdhjärtade. De ödmjuka accepterar Guds Ord och förstår att det är andemakter vi strider emot och inte något annat. Den blinde strider mot kött och blod,och visst! Vi hamnar alla i köttsligt krigade ibland men det är inte så det bör vara.

Det är inte alls överandligt att tro på Guds Ord och vilja följa den andliga strid som Gud gett oss tydliga instruktioner att följa, ja, så mycket vi bara klarar av vill säga.. Men att kalla Guds Ord för svammel är ingen bra utgångspunkt om man vill växa i tro!

Svara


Stefan Jonasson 27/7-2019, 21:17

Missförstå inte det är inte efesier brevet 6 om den andliga rustningen jag kallar överandliga svammel... Det är när man pratar om andlig krigföring med hänvisning till detta bibelställe... Utan att förklara vad.. Rättfärdigheten pansar.. Sanningens bälte.. Hoppet om frälsning som hjälm... Beredvillighetens skor.. Trons sköld betyder och tillämpas i den kristnes liv.. Det handlar ju om hur den kristne skall rusta sig med dessa ting för att leva i seger mot ondskans andemakter

Svara


Leif 27/7-2019, 22:25

Svar till Stefan Jonasson .

Lite kan jag väl försöka med! När man ser på rustningen och försöker särskilja varje detalj så kan det vara lite klurigare, för de sitter nämligen ihop på flera sätt. Lite som att försöka skilja Fadern från Sonen och Anden, alla är en och samma Gud. Hela rustningen handlar också om en och samme Gud.

Rättfärdighetens pansar = Jesus är vår rättfärdighet, alltså låt oss ikläda oss Honom varje dag!

Sanningens bälte = Att fullständigt leva i Guds sanning och inte i lögn, i ärlighet, i familjen, bland vänner, i samhället, att inte utnyttja andra människor utan göra rätt för sig m.m. Gör man tvärtemot i något så har man istället lögnens bälte på sig, vilket inte alls håller uppe din rättfärdighetsklädnad, nej, då skymtar istället vår underliggande smutsighet fram under allt och skyddet från Jesus avtar.

Frälsningens hjälm = Att hålla fast vid bekännelsen, att vi har lämnat oss i Hans händer och åkallar Herrens Jesu namn. Att vi därmed tillhör Gud och evigheten, vi är Guds barn m.m.

Beredvilligheten = Att man ständigt strävar efter att vara ett troget Guds redskap både i församlingstjänande och i vardagen, att man ställer upp i tid och otid när hjälp och stöd behövs m.m.

Trons sköld = Här har vi bl.a försvar mot fiendens anfall. Fienden försöker alltid bryta ner oss, försöker få oss att misstro Guds alla löften. Då uttalar man Guds löften för alla möjliga situationer så har man kraften för var dag.

Svärdet = Guds Ord! Ja, Jesus är ju den som tydligast visar hur vi bör gå tillväga.

(Matt 4:3‭-‬11)

Då kom frestaren fram och sade till honom: "Om du är Guds Son, så befall att de här stenarna blir bröd." Jesus svarade: "Det står skrivet: "Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun."" Sedan tog djävulen honom till den heliga staden och ställde honom på tempelmurens utsprång och sade: "Om du är Guds Son, så kasta dig ner! Det står ju skrivet: "Han skall ge sina änglar befallning om dig", och "de skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten."" Jesus sade till honom: "Det står också skrivet: "Du skall inte fresta Herren, din Gud."" Därefter tog djävulen honom upp på ett mycket högt berg och visade honom alla riken i världen och deras härlighet. Och han sade: "Allt detta vill jag ge dig, om du faller ner och tillber mig." Då sade Jesus till honom: "Gå bort, Satan! Ty det står skrivet: "Herren, din Gud, skall du tillbe, och endast honom skall du tjäna."" Då lämnade djävulen honom, och se, änglar trädde fram och tjänade honom.

Jesus vandrade i Ande och Sanning. Han vandrade hela tiden i Tron på Guds Ord. Därför behövde Han inte några vapen till varken anfall eller försvar. Det är Honom vi skall följa och göra efter, då går det bra!

Det fanns ett befäl i Finland för väldigt många år sen tillbaks, som hotfullt sa till en kristen soldat att han egentligen borde skjutas. Dagen efter kommer de bärandes på befälet som fått ett dödligt "vådaskott" mitt i pannan!

Visst! Gud använder vem Han vill och när Han vill, men striden är alltid Herrens!

(1 Sam 17:47)

Alla som samlats här ska förstå att det inte är genom svärd och spjut som Herren räddar. Striden är Herrens, och han ska ge er i vår hand.”

Jesu frid...

Svara


Stefan Jonasson 27/7-2019, 22:50

Okej det var en nyans av tolkningen som var bra och ger lite mer ljus över hur vi ska tillämpa rustningen... Hjälmen skyddar tanken.. Pansaret skyddar själva livet vi fått av GUD... Trons sköld att vi tror och håller före att GUD är vår sköld mot åklagarens pilar att vi är frälsta av nåd... Villigheten.. Sanningen håller fast rättfärdighetes pansar som skyddar vårt liv..

Svara


Leif 28/7-2019, 00:22

Svar till Stefan Jonasson .

Det finns givetvis massvis med nyanser, men för mig är ändå det viktigaste att vi lever våra liv efter Andens klokhet och inte efter människors förnuft så mycket som möjligt. Att vi väljer att tro på Guds Ord mer än på människors ord och funderingar. Om Gud säger att vi skall tro på Hans Ord före allt annat då bestämmer vi oss för att också säga som Gud sagt när någon säger nåt annat.

Då går det väl för oss.

Nu vet jag att det inte går att hoppa in i varje diskussion överallt med Guds Ord och tillrättavisningar, men när någon personligen vill diskutera och kommer till oss med ord som inte stämmer enligt Gud så har vi möjligheter, och när någon behöver råd och hjälp så har vi alla de bästa råd som finns, de finns nerskrivna i Bibeln.

Jesus stred endast på andligt vis, Han både försvarade sig och befallde och drev bort det onda med blott Sitt Ord. Han visste att det onda måste lyda den som på riktigt tror på Guds Ord.

(1 Kor 1:18)

Ordet om korset är en dårskap för dem som går förlorade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.

Svara


Tom 29/7-2019, 11:37

Svar till Martin.

Jag är av den övertygelsen att om ett land helhjärtat tar bibeln som skydd istället för gevär och kärnvapen kommer hjälpen!

I ändtidens krig mot israel kommer Gud att göra så att de anfallande armeerna kommer att börja döda varandra istället för israel

Det vi lärt oss av historien är att krig bara leder till misär ändå envisas människan att fortsätta

Svara


Leif 29/7-2019, 12:11

Svar till Tom.

Skönt att höra Tom🎉

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, lördag 24 augusti 2019 kl. 00:27

Jesus söker: Bartolomeus!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 23 augusti 2019 23:46

Be för min bror att han får sålt sitt hus snabbt
Huset är rymligt och bra passar för minst två barn och det är en trygg plats,att bo i,finns liten fotbollsplan i närhet
Gärna kristna
Tack Herre,


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Stefan Jonasson : Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

SA: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: De ropade om Guds eld över Sverige

Johan: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Lukas: Nytt muslimskt parti vill arbeta mot islamofobi men påstår att det inte är ett uttalat muslimskt parti

Roger T. W.: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Lena Henricson: 29 minuter - Om du inte tror på uppryckandet får du ändå vara med om du tror på Jesus

Leif: Uppryckande och väckelse

Tomas N: Uppryckande och väckelse

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Leif: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse

LeifA: Tjänster i församlingen

Andy Svensson: Uppryckande och väckelse

Lena Henricson: Uppryckande och väckelse


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp