Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Bekännelse och tro

Du blir frälst genom munnens bekännelse och hjärtats tro.

Christer Åbergs viktiga liveprogram om munnens bekännelse och hjärtats tro. Dela den till alla!

Christer ÅbergAv Christer Åberg
lördag 4 januari 2020 15:27

#Christer Åberg #Live #Bekännelse #Frälst #Tro


95 kommentarer


x
Stefan Jonasson
lördag 4 januari 2020 19:48

Komisk bild......

Svara

x
Ellen S svarar Stefan Jonasson
lördag 4 januari 2020 22:03

Jag hajar inte...

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag 4 januari 2020 22:06

Jag tycker den ser komisk ut.. Han ser ut att överraskas av en haj bakom ryggen..

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag 4 januari 2020 22:09

Nu förstår jag.. Du hajar inte! Ha ha!

Svara

x
Christer Åberg svarar Ellen S
lördag 4 januari 2020 22:36

Har du sett videon? Då hajar du! 🙂

Svara

x
Mikael W
söndag 5 januari 2020 08:27

Kanonbra förklaring av ”frälsning”

Ett mycket, mycket, mycket bra videoklipp

Stort tack Christer !

Svara

x
Lenny
måndag 6 januari 2020 20:59

Underbart Christer!
Trots attributet i ingressen, så är liknelsen om villfarelsen
I form av hajen skjuter upp ur havsdjupet för att sluka dig
ganska slående, för här finns krafterna i folkdjupen som
vill förleda den trossvage, då inte minst de lagiska människorna.
Man får då i åtanke fariseerna som ansatte Jesus hela tiden
i sina försök.
För som Christer säger här räcker det inte med munnens bekännelse
enbart, här måste till ytterligare en komponent nämligen hjärtats tro,
för som Christer säger, Jesus Kristus ser rätt igenom dig Han kan du
icke bedra.
Låt oss rannsaka oss i vårt hjärta!
Som vår tids evangelist Ingemar Helmner säger detta är en ständigt
pågående process att bekänna Jesus Kristus som sin Herre, och att inte
avfalla svalna utan låta Jesus Kristus var dag, ha en plats i vårt hjärta
i bön och lovprisning

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 00:55

I 1917 översättning står det genom hjärtats tro blir man rättfärdig, rättfärdig förklarad betyder att GUD gör den människan helig inför honom och tar bort synden.. Det sker när en människa hör det erbjudandet evangelium ger syndernas förlåtelse och erbjudandet om evigt liv som gåva.. Det kan ske när en människa ligger för döden.. Eller när hon inser att hon är i svår livsnöd.. Man helt enkelt sätter sitt enda hopp till att det är sant... Då kommer DEN HELIGE ANDEN den personen till mötes och vittnar om vem JESUS ÄR att han är HERREN GUD SJÄLV och tar sin boning i honom och förseglar den personen intill förlossningens dag.. Hon kan aldrig gå förlorad därför att GUD gjort henne till en ny skapelse i KRISTUS, sedan kan hon i kraft av DEN HELIGE ANDEN säga med sin mun bekänna och förstå att JESUS ÄR HERREN den högste GUDS NAMNET .. Ingen kan SÄGA att JESUS ÄR HERREN annat än i kraft av DEN HELIGE ANDEN. 1korinterbrevet 12:3, det är många som säger att våra synder gör att vi inte kommer till himlen dom använder 1 kor 6:9-11 utan att förstå vad paulus försöker förklara att inga orättfärdiga skall få ärva GUDS RIKE otuktiga avgudadyrkare äktenskap brytare homofiler osv... Sådana var en del av oss MEN NI HAR TVÄTTATS RENA, NI HAR BLIVIT HELGADE (blivit heliga) NI HAR FÖRKLARATS RÄTTFÄRDIGA I HERREN JESU KRISTI NAMN OCH I VÅR GUDS ANDE.. Så ligger det till GUD är mitt vittne och skriftens ord... Om någon blir upprörd över den nåd jag försöker beskriva så måste ni rannsaka skriften och börja predika det glada budskapet. NÅD OCH FRID ÅT ER ALLA...

Svara

x
Leif
tisdag 7 januari 2020 05:25

Jakobsbrevet 2:14
Mina bröder, vartill gagnar det, om någon säger sig hava tro, men icke har gärningar? Icke kan väl tron frälsa honom?

Jak 2:20‭-‬24
Men vill du då förstå, du fåkunniga människa, att tron utan gärningar är till intet gagn! Blev icke Abraham, vår fader, rättfärdig av gärningar, när han frambar sin son Isak på altaret? Du ser alltså att tron samverkade med hans gärningar, och av gärningarna blev tron fullkomnad, och så fullbordades det skriftens ord som säger: »Abraham trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet»; och han blev kallad »Guds vän». I sen alltså att det är av gärningar som en människa bliver rättfärdig, och icke av tro allenast.

Svara

x
Leif
tisdag 7 januari 2020 06:00

Att rannsaka skrifterna som vår vän Stefan säger är att ta med hela skriften och inte hoppa över något. Stefans evangelium vägrar fortfarande att acceptera det Jakob säger. Därför bör alla också vara uppmärksamma på vad det är han hoppar över. Han sprider ständigt att en död tro skulle leda en människa till himmelen, men det är fullständigt galet.

Den levande tro som tar oss till evigheten gör de gärningar som Jakob säger.
Efter det att man hört om vad Jesus gjort för oss så sätter trons gärningar igång. Man väljer att böja sig inför Guds Son. Man ber om rening och förlåtelse för sina synder och man tar emot Guds nåd samt beslutar sig för att följa Jesus. Då flyttar Guds Ande in i en människa men, aldrig före det vilket Stefan gång på gång felaktigt lär ut.

Det är vad Jakob lär att vi måste ha för att kunna bli frälsta. Bekännelse och beslut till efterföljelse, annars ingen himmel, aldrig på en död tro. Den döda tro som Stefan predikar om leder till kristendom utan olja, och det är väl få som egentligen önskar sig.

Sen att Stefan ännu inte har förstått vad det är han förkunnar är en annan sak. Jag vet fortfarande att han egentligen menar väl men ser inte riktigt klart än..

Svara

x
Andy Svensson svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 06:14

Läran som lyder «En gång frälst, alltid frälst», även uttryckt «evig säkerhet», har diskuterats mycket genom tiderna. Men vad säger Bibeln om frälsning?

Denna lära byggs oftast på bibelversen Joh 10:28: …de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand.

Mycket riktigt, ingen kan rycka dem ur Jesu hand, men de kan själva sätta sig utanför hans hand.
I Johannes evangelium kapitel 15, vers 4 förmanar Jesus sina lärljungar, Förbli i mig, så förblir jag i er. Även vidare i vers 6 säger han, Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och torkar bort, och man samlar ihop sådana grenar och kastar dem i elden, och de bränns upp.

Frälsningen är inte villkorslös

Varje löfte i skriften om frälsning har ett villkor. Om vi uppfyller villkoren blir löftena våra. Vi läser till exempel i Kol 1:21-23: Också ni som en gång var främmande för Gud och genom ert sinnelag och genom era onda gärningar hans fiender, också er har han nu försonat med sig, när han i sin jordiska kropp led döden. Han vill låta er träda fram inför sig heliga, fläckfria och oförvitliga, om ni verkligen står fasta och väl grundade i tron… Ser du villkoret? Om ni verkligen står fasta och väl grundade i tron. I 1 Tim 1:19 skriver Paulus om några som har lidit skeppsbrott i tron genom att stöta ifrån sig ett rent samvete.

Vi får en varning i Hebr. 3:12-14: Bröder, se till att ingen av er har ett ont och trolöst hjärta, så att han avfaller från levande Gud. Uppmuntra varandra i stället varje dag, så länge det heter idag, så att ingen av er förhärdas genom syndens makt att bedra. Ty vi är Kristi vänner, om vi ända till slutet stadigt håller fast vid vår första tillförsikt. Ser du även här ett villkor? Om vi ända till slutet stadigt håller fast vid vår första tillförsikt.

Men faran är stor att vi blir förhärdade om vi ständigt ger efter för samma synder
Vi vet att vi har en talesman hos Fadern, Jesus Kristus, Den rättfärdige, om vi syndar. Ja, om vi verkligen sörjer och ångrar oss finns det ett hav av förlåtelse hos Jesus. Men faran är stor att vi blir förhärdade om vi ständigt ger efter för samma synder; Vi sörjer inte lika mycket som första gången vi gav efter för denna synd, vi förhärdas mer och mer och det slutar med att vi får ett ont och trolöst hjärta och vi mister vår första tillförsikt. Vi avfaller från levande Gud. Vi sätter oss själva utanför hans hand…

Vi behöver inte ge efter i frestelsen

Hur kan vi då stoppa förhärdelsen om vi känner att vi ständigt ger efter i frestelsen? Evangeliets glada budskap är att vi inte ständigt behöver ge efter när vi känner att vi frestas. Ty vi har inte en överstepräst som ej kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som blev frestad i allt likasom vi, men utan synd. Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid. Hebr 4:15-16. Dessa verser gör det klart att rätt tid är när vi blir frestade.

Evangeliets glada budskap är att vi inte ständigt behöver ge efter när vi känner att vi frestas

Jesus segrade och nu kan han hjälpa oss att segra. Eftersom han själv har lidit och blivit frestad, kan han hjälpa dem som frestas. Hebr 2:18. Då nu Kristus har lidit till kroppen, skall också ni beväpna er med samma sinne. Ty den som får lida till kroppen har slutat synda.
1 Petr 4:1.

Låt oss göra det Paulus förmanar oss till i Fil 2:12, så vi inte blir slöa och sätter vår frälsning på spel genom en falsk känsla av säkerhet: Därför, mina älskade, liksom ni alltid har varit lydiga, så arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, inte bara som när jag var hos er, utan ännu mycket mer nu när jag inte är hos er.

Svara

x
Andy Svensson svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 06:23

Stefan Jonasson summan av Guds ord är sanning som Leif troget har under lång tid har försökt förtydliga genom skriften för dig. Låt dig inte luras av falsk lära eller falska tankebyggnader som inte överensstämmer med Guds ord. Jag ser med Stefan liksom Leif skriver en kärlek du har till Kristus och du vill samt menar väl. Och jag vet med att Leif och Tomas N som också skrivit till dig älskar sanningen.

Guds underbara Välsignelse Stefan i din vandring med Jesus Kristus vår frälsare🙂❤️🙏

Svara

x
Andy Svensson svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 06:23

Stefan Jonasson summan av Guds ord är sanning som Leif troget har under lång tid har försökt förtydliga genom skriften för dig. Låt dig inte luras av falsk lära eller falska tankebyggnader som inte överensstämmer med Guds ord. Jag ser med Stefan liksom Leif skriver en kärlek du har till Kristus och du vill samt menar väl. Och jag vet med att Leif och Tomas N som också skrivit till dig älskar sanningen.

Guds underbara Välsignelse Stefan i din vandring med Jesus Kristus vår frälsare🙂❤️🙏

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 07:44

Andy som jag förstått har du en gång blivit frälst en fd narkoman.. Då borde du förstå att som narkoman får man allvarliga skador i sin själ och det kan ta lång tid innan själen läks och man kan komma tillbaks till ett socialt liv... Man kan uppleva skuld och skam över det förflutna även över att man upplever den dubbla naturen mycket närvarande en del orkar inte i början leva med skulden och tar den enkla vägen och bedövar sig med droger igen... Men JESUS vet om vår svaghet och dog för våra synder... Det börjar med tron på JESUS och pånyttfödelse.. Sedan kommer förändringen, frågan är när blir en syndare räddad när han ber till JESUS och blir försonad med GUD.. Eller när han gjort omvändelsens gärningar... Jakobs brevet talar inte om pånyttfödelse det talar om barmhärtigheten gärningar och att agera på den tro man har.. Följa JESUS och bli en lärjunge lämna det gamla självcentrerade livet och kämpa trons goda kamp.. Där ligger själens helande och vi uppnår målet för vår tro själens frälsning.. Rom 8 men om KRISTUS bor i er är visserligen kroppen död för syndens skull MEN ANDEN ÄR LIV FÖR RÄTTFÄRDIGHETENS SKULL..

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 07:55

Jag förstår mig inte på Leif vart han vill komma.. Det är inte bra att komma med anklagelser... Var och en som låter omskära sig (bestämt sig för att gärningar frälser) är skyldig att hålla hela lagen. Ni har kommit bort från KRISTUS ni som försöker bli rättfärdiga genom lagen ni har fallit ur nåden gal 5:3... Liten surdeg syrar hela degen... Det som verkligen betyder något är om man är en ny skapelse i KRISTUS...

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 08:00

Fil 2:12 står det inte arbeta med fruktan och bäva FÖR VÅR FRÄLSNING utan arbeta PÅ VÅR FRÄLSNING grunden är lagd JESUS KRISTUS FÖRSONINGS OFFER..

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 08:36

Jag förstår att du inte förstår eftersom du tror att jag anklagar dig. Varför jag säger emot dig är för att den lära du lär ut är en död tro som inte leder till Gud och inte alls gör en människa rättfärdig. Den riskerar att leda till ett falskt lärjungaskap utan pånyttfödelse och olja.

Jakobs lära är inte alls om bara barmhärtighetsgärningar som du alltså hela tiden feltolkar, utan det handlar om hur man blir rättfärdig och född av Gud.

Jak 2:20‭-‬24
Men vill du då förstå, du fåkunniga människa, att tron utan gärningar är till intet gagn! Blev icke Abraham, vår fader, rättfärdig av gärningar, när han frambar sin son Isak på altaret? Du ser alltså att tron samverkade med hans gärningar, och av gärningarna blev tron fullkomnad, och så fullbordades det skriftens ord som säger: »Abraham trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet»; och han blev kallad »Guds vän». I sen alltså att det är av gärningar som en människa bliver rättfärdig, och icke av tro allenast.

Det här handlar alltså inte om någon barmhärtighetsgärning av Abraham som du påstår, utan om lydnad och att följa Gud. Så det handlar varken om någon barmhärtighetsgärning eller laggärning som du förväxlar det med gång på gång.

Försök nu än en gång på allvar att läsa dessa Jakobs rader mycket noggrant, bli lite ödmjuk för din egen skull! Ingen blir rättfärdig utan de gärningar som Jakob talar om, dessa gärningar som Jakob talar om är inte alls samma gärningar du talar om. Det finns en skillnad på dem som du ännu inte har sett.

Jesu frid...

Svara

x
Andy Svensson svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 08:41

Hej Stefan

Jag prövade olika sorters droger i mitt liv som ung, kanske inte levde direkt som narkoman, så du har läst mitt vittnesbörd och vad jag skrivit trevligt🙂

Ja som fd missbrukare har man massa skador i sin själ, liksom många andra som lever i världen så påverkas vi av syndens mörker. Som missbrukare syns det mer tydligt än ex Bankdirektören som lever i sexuella synder och lurar staten på pengar. Men både missbrukaren och Bankdirektörn behöver frälsning.

Som du skriver kan man uppleva skam och skuld för saker som vi gjort mot andra. Bibeln talar om att satan är en anklagare. Och hans lögner kan fylla vårt sinne som leder in i hopplöshetens mörker. Det här har vi upplevt och många tårar och ångest har man brottas med. Men när vi öppet träder fram inför nådens tron och bekänner våra synder och skam så kan vi få frid med Gud. En syndare blir inte räddad på grund av sina gärningar, men tron på Jesus Kristus leder till ett liv i goda gärningar. Så Guds nåd som frälser mig leder också mig till att vandra ett nytt och levande liv med Kristus som bär god frukt. Pauls säger

“Ty dem som han i förväg har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder.” (Rom 8:29). Sedan har vi Petrus som skriver


“Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus. Ni som förut inte var ett folk är nu Guds folk, ni som inte hade fått barmhärtighet har nu fått barmhärtighet.” (1Pet 2:9–10).

Till slut vill jag citera Sven Reichmann

När Filippus kom till Samarien predikade han Kristus för folket där (Apg 8:4- 8). Då for andarna ut ur de besatta med höga skrik, och de lama och lytta blev botade. Inte undra på att glädjen blev stor.
Filippus predikade Kristus. Det står inte att han predikade tro. Poängen är i stället att när han predikade Kristus i stället för att predika tro, kunde Gud föda tro i människornas hjärtan. Ju mer vi predikar Kristus, desto mer riktar vi människornas blick på honom, som är trons upphovsman och fullkomnare, och det föder tro. Ju mer vi predikar tro, desto mer kommer våra åhörare att se på sig själva, för att se om de har den rätta tron av den erforderliga styrkan, och detta föder inte tro utan skapar förvirring och tvivel. Eller också skapar det högmod och hårdhet.
Om vi predikar Kristus på rätt sätt leder det till en prestationslös tro, som är en Guds gärning i människan. Då kan hon komma in i en vilande kärleksidentitet, eftersom den identiteten inte är beroende av hennes egenskaper utan av personligheten hos honom som älskar. Kristus ställs i centrum. Det han gör och har gjort blir det enda betydelsefulla. Människan förlöses till att ta emot nåden och leva ut den.

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 08:59

Leif jag börjar tro att vi talar om olika saker jag pratar om frälsningen.. Du pratar om helgelse.. De två går att förena om komma till en djupare förståelse om GUDS frälsning plan.... Vi har en gång för alla blivit helgade i JESU KRISTI BLOD,

Svara

x
Tomas N svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 09:28

Jag tror snarare där vi har skiljaktiga uppfattningar är efterföljelsen. Frälsningen är en sak,men efterföljelsen kommer som en följd av det.
Jesus pratar ofta om att inte bara höra hans ord utan att göra dem också.
Och där är det mycket mera inre gärningar än yttre även om det manifesteras och resulterar i yttre gärningar.
Att höra Jesu undervisning skall resultera i en efterföljelse som är genuin och från hjärtat såväl som i handling.
Fokus skall inte vara i slutet på vårt människoliv utan här och nu och dag för dag.
Om man inte deltar i Guds rike så är även en personlig upplevd relation med Gud och Jesus fåfäng. Då bryter man mot bägge kärleksbuden faktiskt.
Men visst finns det tid för rehabilitering,läkande och stillsamhet.
Allt handlar tror jag om dålig undervisning och predikan och i slutändan en förvanskning av evangeliet. Det behöver vi dock inte ta personligt ,större skuld ligger på de som predikat avvikande. Vi kan alltid vända om och korrigera oss där vi hamnat snett p g a andra och vår egen vilja

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 09:31

En människa som inte blir rättfärdiggjord kan heller aldrig bli frälst och pånyttfödd. Det är frälsningen och pånyttfödelsen jag talar om. Allt det här hänger givetvis också ihop med helgelsen. Genom Jesus har vi alla blivit heliga.

Jag talar om att enligt Bibeln så finns det skillnad på död och levande tro. Gud vill att vi väljer rätt, annars kan vi gå hela livet och "tro" att vi tillhör Gud utan att egentligen ha rätt tro!

Det är likadant med barndopstron. Många lär sig felaktigt att "tro" på att den frälser. Det är omvändelsens gärning och efterföljelsen av Jesus som gör att Gud flyttar in i en människa inte en död tro!


Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 10:04

Vi har alla som tror har blivit helgade (förklarad heliga inför GUD) genom JESU KRISTI BLOD det är grunden för vår eviga räddning.... Sedan är helgelseprocessen en naturlig följd... En helig människa den nya skapelsen....

Svara

x
Bertil Rosenius
tisdag 7 januari 2020 10:10

Det är ett viktigt samtal som sker här mellan (framför allt) Stefan, Tomas och Leif.

Att bli helgad och därmed bli helig, är att bli och vara utvald av Gud. Detta är vår frälsning. När Gud utvalt oss, får vi också nåden att vara Hans representanter.

Livet är en pågående "process", en ständig förändring. När jag en gång blivit helgad, måst jag leva i helgelsen, som är en process som varar hela livet. Jag är utvald av Gud och får inte låta denna utvaldhet blir verkanslös. När Gud utvalt mig lägger Han ett ansvar på mig, att "hålla fast vid Hans bud" 1 Joh 2:5-6. Detta betyder att jag skall "rena mig själv, liksom Han är ren." 1 Joh 3:3.

Syndar vi - vi misslyckas ganska ofta - har vi en förespråkare för oss hos Fadern 1Joh 2:1, men processen, helgelsen, är ett fortlöpande arbete med oss själva. Den får aldrig gömmas baka ord som "En gång frälst alltid frälst", om man med detta uttryck menar att vi kan leva hur vi vill efter vår frälsning.

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 11:15

Eller hur Bertil viktigt att klargöra.... Vi har helgats förklarats heliga genom JESUS KRISTI BLOD det enda offret för vår synd... En gång för alla.. Jag skulle aldrig våga att chansa och leva som en djävul och samtidigt säga att jag är frälst av nåd... Skulle vi fortsätta att synda nu när vi fått en sådan nåd... Somliga anklagar oss som tror på JESUS fullbordade verk och att frälsningen är av nåd genom tro... För att vi förespråkar att det är lovligt att ge sig hän åt syndanaturens begär.. GUD driver man inte gäck med,

Svara

x
Mikael W svarar Bertil Rosenius
tisdag 7 januari 2020 11:48

Jag ser ingen vikt alls i detta Farise’iska ältande i vad ”frälsning” innebär.

Christer Å, i sin video, är mycket, mycket, mycket tydlig i vad ”frälsning” innebär. Lyssna på hans videoklipp, och tro som ett barn.

Rövaren på korset kunde förmodligen inte en bibelvers, och ändå blev han frälst. Han trodde på Jesus, och fick sina synder förlåtna.....hängandes bredvid Jesu kors...... och inte fanns det tid för något dop heller....

Tro på Jesus och lev tillsammans med Jesus, varje dag, så ska du se att det blir bra i slutänden. Va’ inte orolig !


Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 12:04

Nu börjar det likna något när du säger så här Stefan!

:Jag skulle aldrig våga att chansa och leva som en djävul:

Varför menar du att det skulle vara en chansning när du aldrig kan gå förlorad, då är det väl bara att leva på som man vill efter det att man har blivit född av Gud, då spelar det ju ingen roll när det gäller evighetsfrågan, eller?

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Mikael W
tisdag 7 januari 2020 12:18

Vad är det du menar med citat: "detta Farise’iska ältande"? Vilken punkt i samtalet tycker du är fariséisk?

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 12:28

Leif det är en fråga om inställning... Ett resultat av att man blivit född av GUD.. Han är närvarande när vi gett honom rätt och tror evangelium... Vi håller före att vår synd är försonad på korset.... Det finns nytestamentlig fariseeism..Den förkunnelse frälser inga syndare

Svara

x
Leif svarar Bertil Rosenius
tisdag 7 januari 2020 12:31

Tack Bertil för att du visar att du förstår att det finns ett allvar i detta. Vissa hånar detta men jag anser att det är oerhört viktigt att inte vilseleda och vagga människor in i felaktig frälsnings tro som tyvärr både svenska kyrkan och vissa andra ofta förespråkar. Det är alldeles för många som är lurade in till den oförståndiga tron som saknar oljan. Skall man tro bokstavligt på Jesu Ord så kan det alltså handla om att 50 % av alla som tror missar evigheten, dvs pga att de inte hade rätt sorts tro! De hade just den döda tron som Jakob varnar för, och skulle inte det vara viktigt att varna för?

Det är mycket allvarligt att ha rätt tro, att ha de gärningar som kallas för omvändelse, bekännelse av synder och viljan till efterföljelse i Herrens fotspår. Utan detta så blir det inget evigt liv hos Gud!

Att vissa inte förstår allvaret i denna diskussion, och t.o.m elakt kallar dem som varnar för att vara fariseiska är förstås ingen överraskning för mig, Jesus sa ju som sagt att t.o.m hälften av alla troende är oförståndiga och det visar sig tydligt emellanåt!

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 12:37

Ingen blir född av Gud före det att man har bekänt sig som syndare och bett Gud om förlåtelse, och dessutom berättat för Gud att jag vill följa Jesus. Då har man den levande tron som gör och man blir född av Gud, dvs Han flyttar in. Innan detta, ingen frälsning!

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 12:38

Du vänder lite på Guds ordning Stefan!

Svara

x
Mikael W svarar Bertil Rosenius
tisdag 7 januari 2020 12:56

Jag tar tillbaka Farise’iska (det var nog elakt...förlåt mig), men ordet ”ältande” får stå kvar, eftersom varje tråd på den här bloggen övergår i en diskussion om vad ”frälsning” innebär (samma resonemang förs angående ”helig”

Jag tror det börjar bli tröttsamt för många (?), i varje fall för mig....

Har man inte efter så många år som troende Kristen förstått vad ”frälsning” innebär så har man ju inte förstått något av NT, och nu syftar jag ju naturligtvis inte på dig Bertil, utan på de tre herrar du nämnde (det var absolut ingen negativ kritik riktad mot dig Bertil). Jag undrar, läser dem överhuvudtaget varandras kommentarer???? Jag tror inte det, och därav detta ”ältande”

Ni som ännu är osäkra på vad frälsning innebär hänvisar jag till videoklippet som Christer Å gjort.

Svara

x
Bertil Rosenius svarar Mikael W
tisdag 7 januari 2020 13:50

OK!

Ordet "ältande" kan jag "köpa", rent generellt - dvs inte specifikt för detta ämne, utan det är ganska vanligt tycker jag. Och ganska vanligt är att samtalen kommer bort från ämnet och slutar med ett "skyttegravskrig".

Allt väl! / Bertil

Svara

x
Mikael W
tisdag 7 januari 2020 14:15

Stort tack för smulor.nu

....en toppenbra hemsida med mycket läsvärt. Bland annat ”Herdens röst” känns mycket dagsaktuell

(Har du lagt ner din andra hemsida?)

Svara

x
Leif svarar Mikael W
tisdag 7 januari 2020 14:16

Tydligen förstår inte ens många troende vad frälsning betyder och att det är en oerhört viktig faktor för att komma till evigheten. Att du tycker det är tröttsamt med frälsningen kan åtminstone inte jag göra så mycket åt. Däremot kan jag berätta att ditt skämtade och nonchalerande och dina inlägg om vad andra tycker är också ganska tröttsamt👌

Ha det gott😮

Svara

x
Tomas N
tisdag 7 januari 2020 14:37

Jag förstår dig Mikael W och andra som tycker som du att det blir ett evigt ältande och grottande i det som kan ses som självklarheter ,eller bara är jobbigt att nysta i.
Men jag tror det faktiskt har ett värde och att många inte riktigt har kläm på djupet av dessa saker. Så jag lägger in en kommentar till.

Jag tror Stefan att du har fått och lyssnat till bristfällig undervisning. Som lägger i princip all tyngd och fokus på Guds arbete och verk och lämnnar ute det vi förväntas göra. Egentligen så beskriver Romarbrevet 6 allt väldigt bra.
Några lärare som jag vill nämna som blivit populära och som förvränger helgelse ,omvändelse och synd är Dan Mohler och Andrew Womack. Det blir en lockelse om något fantastiskt ,som innebär en hel del tankeövningar som liknar new age och inte är predikat i Bibeln.

Man blandar också ihop människans position och roll gentemot Gud och den fientliga andevärlden,blandar ihop kropp,själ och ande,förnekar förekomsten av demoniska och andra tankebyggnader som måste brytas ned över tid och genom disciplin eller utdrivning genom bön .

Paulus skkriver i Rom.6 att vi skall ställa våra lemmar till rättfärdighetens tjänst och inte i syndens och uppmanar till helgelse. Det är alltså en instruktion till något vi kan och måste göra. Man kan inte tjäna två herrar utan måste välja den ene eller den andra. Här är det något som vi skall göra och inte Gud.

Som Leif skriver är Jakobsbrevet väldigt bra på att uppmana till gärningar. Men jag påminns här om hur Guds sanningar kan möta döva öron ,så som t ex ofta vid evangelisation är många döva och vaccinerad emot tanken att alla människor har ärvt synden. Därför använder jag andra sanningar om Guds rike och frälsningen för att de skall kunna förstå och ta emot sanningen. Givetvis utan att kompromissa eller ta bort elementära bitar.

Jag tror uppfattningen om "syndnaturen" är ett rejält villospår oavsett om det kommit ur gnosticism eller calvinism. Det får den kristne att ge upp och rätttfärdiga synder som väcks i själen,invanda tankebanor,oläkta själsliga så ,kopplar samman med kroppens drifter och verkställs genom hjärnans beslut och kroppen.
Vi är anvariga för vad vi gör. Gud befriar oss och föder oss på nytt,men det kan behövas befrielse från demoner,det är inget att skämmas för utan vanligt bland alla männsiskor.
Det syns t ex på The last reformation när de döper omvända i vatten så vill vissa demoner bli kvar där de bott länge (hos människan)och det behövs en del bön. De vill inte lämna för allt i världen och det ligger på varje människas ansvar att med Guds övernaturliga kraft och kärlek med all vår tanke själ och kraft släppa taget om gammal synd och sår och t om kriga mot demoniska fästen så att de lämnar oss. Det finns ingen mall hur det ser ut,men resultatet är att människan blir fri från fästen och bundenhet som leder till synd.

Detta är elementärt i lärjungaskp och träning,men kyrkan har försummat detta jättelänge. Först var det lite hårt och nordik disciplin och sedan bliv det lite för hippieinspirerat . Men vi skall blicka framåt och försöka göra rätt från där vi står

Svara

x
Mikael W svarar Leif
tisdag 7 januari 2020 15:42

Var det något fel på det videoklipp som Christer Å gjorde tycker du?

Vad i Christers förklaring behöver kompletteras, och diskuteras i absurdum i ett flertal trådar, i månader?

Är det så komplicerat att bli frälst?

Svara

x
Mikael W svarar Tomas N
tisdag 7 januari 2020 15:50

Ok Tomas, om du anser att dessa långdragna diskussioner, med ideliga missförstånd, har ett värde så ska jag inte lägga min näsa i blöt.

Men, ni som vill bli frälsta rekommenderar jag till att lyssna på Christer Å’s videoklipp på den här bloggen.

Det är inte svåraste än så att bli frälst....ett ”förlåt mig Jesus” räcker så långt...... ända in i evigheten

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
tisdag 7 januari 2020 16:06

....fast det verkar som om Christers videoklipp är borttaget (?)....det var tråkigt.

Jag bad frälsningsbönen tillsammans med Christer, så nu är jag frälst (igen).....och jag döper mig gärna varje dag

Jag hoppas du kan lägga tillbaka din frälsningsvideo igen Christer, så fler kan få be frälsningsbönen tillsammans med dig

(Till alla er som tycker jag skojar lite för ofta, så beror det på att jag bubblar av lycka.....och då är det svårt att hålla igen...förlåt)

Svara

x
Leif svarar Mikael W
tisdag 7 januari 2020 16:19

Jag har inte sett Christers video och dessutom sattes den in som jag har för mig efter att dessa diskussioner inleddes.

Och det är inte sann lycka när man i ena stunden talar illa om dem som ser allvarligt på alla de många som är på väg att gå förlorade och i nästa stund spexar.🙄

Svara

x
Mikael W svarar Leif
tisdag 7 januari 2020 16:29

Vad är det för spex och skämt du syftar på?

Svara

x
Leif svarar Mikael W
tisdag 7 januari 2020 16:42

Vi behöver inte fortsätta med fler dispyter här utan bättre är att hålla sig till Bibelns budskap om vad som är viktigt för att komma till rätt sorts tro! Det är mest intressant för mig och tycker du inte om det så är det bättre att inte blanda sig i alls.


Svara

x
Mikael W svarar Leif
tisdag 7 januari 2020 17:16

Bibelns budskap innebär inte att utsätta någon för personangrepp i sociala media.

Alla dispyter mellan dig och andra får du ansvara för själv

Jag har på den här bloggen blivit kallad mördare, globalist och Katolik, och nu är jag en spexare/skämtare.....epiteten tar aldrig slut.Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 17:21

Prästen och busschauffören stod inför sankte per.. Välkommen sa han till busschauffören... Sen kom prästen nej nej du kommer inte in... Varför det sa prästen.. Jo när du predikade sov alla.. Men när busschauffören körde buss då bad alla...

Svara

x
Tomas N svarar Mikael W
tisdag 7 januari 2020 17:23

Jag är helt för enkelhet och avslappnad hållning och barnslig inställning till livet och Gud. Men backar inte för djupare studier och diskussioner heller. Missförstånd kommer finnas där det finns människor,vi behöver bara lära oss hantera detta.
Vare sig på en blogg eller i en kyrka skall man alltid vara rädd för att tala om allvarliga saker. Man kan sända barnen till att vara på en egen plats och avdela några att vara med dem.
Paulus skrev ju brev och predikade om alla upptänkliga tankegångar om det kristna livet och frälsningen,å där har vi en förebild.
Man skall inte glömma att Guds rike och evangeliet är lite av en dårskap både för den som är ny och den som varit med ett tag. Det är inte så enkelt som ren överlevnad,jakt eller lantbruk eller något annat fysiskt.
Det är inte alltid en dygd att skoja bort allting heller.
Men jag tror att så länge men har respekt och ett lärbart sinnelag ,så kan man alltid lära sig av andra ,vare sig det är deras erfarenhet eller några studier eller uppenbarelse

Svara

x
Leif svarar Leif
tisdag 7 januari 2020 17:28

Jag tycker tex att bli frälst igen och att döpa sig varje dag är skämt av sämre slag.. Men vi behöver inte fortsätta som sagt...

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 17:35

Att du inte förstår sarkasmen.... Är det inte så det lagiska evangeliet tolkas...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 19:50

Jo, jag förstår men som jag sa så tyckte jag att det är opassande!

Svara

x
Tomas N svarar Leif
tisdag 7 januari 2020 20:44

Gud ser din och allas vårt engagemang i at hjälpa och sporra andra till en bättre förståelse som medbröder i den kristna vandringen . Tyvärr så vill inte alla förstå och då passar sorgligt nog denna bibeltext,som kräver en viss kunskap i Gud för att förstå
Matteus Evangelium 11
16 Vad skall jag likna detta släkte vid? De liknar barn, som sitter på torgen och ropar till andra barn: 17 Vi har spelat flöjt för er, men ni dansade inte. Vi har sjungit sorgesånger, men ni grät inte. 18 Johannes kom, och han varken äter eller dricker,✱ och man säger: Han är besatt✱. 19 Människosonen kom, och han äter och dricker, och då säger man: Se, vilken frossare och drinkare, en vän till publikaner och syndare! Men Visheten har fått rätt av sina barn."✱

Jesaja profeterade mycket om det avfall som skulle komma bland Guds folk. Kap 56 är fullt av Messianska löften ,men slutet är en allvarlig varning som går i linje med Matt.11

Israels väktare är blinda
9 Alla ni markens vilda djur,
kom och ät,
alla ni vilda djur i skogen!
10 Hans väktare är alla blinda,
de märker inget.
De är alla stumma hundar
som inte kan skälla.
De ligger och drömmer,
de älskar att slumra.
11 Men de är glupska hundar,
de blir aldrig mätta.
Och de skall vara herdar,
de som ingenting förstår!
De går alla sin egen väg,
var och en söker sin egen fördel, allesammans.
12"Kom, jag skall hämta vin,
låt oss berusa oss
av starka drycker.
Och morgondagen
skall bli denna lik,
ja, ännu bättre!"

Ingen av oss ser Guds rike perfekt,det finns dimridåer i varje kristens hjärta förstånd och ögon,men där vi har förstått och agerar i harmoni med sanningen bärs det frukt. Även om det också väcker motstånd såväl som välsignelse

Det som sägs om Jesus kan också sägas om oss,vi är ju hans lärjungar. Därför tror jag detta bibelord också passar trots att det är kärlekens och barmhärtighetens evangelium vi predikar

Han har sin kastskovel✱ i handen och skall rensa sin tröskplats och samla sitt vete i logen, men agnarna skall han bränna upp i en eld som aldrig släcks."(Matt 3:12)

Svara

x
Leif svarar Tomas N
tisdag 7 januari 2020 22:07

Tack Tomas. Ja, det är tråkigt men tyvärr sant!

Vi lever i en tid där det är populärt med snabbmat, allt skall gå fort och utan ansträngning. Likadant har det på många håll blivit bland oss kristna. Vi tar gärna till oss det som är enkelt och ytligt. Man skall kunna bli ett Guds födda barn utan omvändelse och utan att ens behöva följa i Jesu fotspår, det räcker att vara barndöpt eller att "bara tro" så ordnar det sig.

Det allvarliga sökandet och tid i bön hinner man inte med, helighet är bara för fariseer och gammalmodiga tröga kristna, ja, det finns tydligen mycket viktigare saker att ägna sin dyrbara tid till. Att jobba på sina andliga svagheter vill man inte, och man vill heller inte höra talas om det, utan man tycker att det är helt ok att leva som världens barn lever utan fördömelse. Är det någon som påpekar eller förmanar angående lättjan så är det anklagelser om att det är tjat på tjat och gnat på gnat..

(Jesaja 28:7‭-‬13)
Både präst och profet raglar av starka drycker. De är berusade av vin och vinglar. De raglar när de profeterar, de stapplar när de skipar rätt. Alla bord är täckta med äckliga spyor, det finns ingen ren fläck. "Vem kan han lära förstånd? För vem förklarar han budskapet? För dem som just är avvanda från modersmjölken, nyss tagna från modersbröstet? För det är bud på bud, bud på bud, ljud på ljud, ljud på ljud, lite här, lite där!" Ja, genom stammande läppar och på främmande språk ska han tala till detta folk, han som en gång sade till dem: "Här är viloplatsen, låt den trötte vila. Här finns ro." Men de ville inte lyssna. Och Herrens ord blev för dem "bud på bud, bud på bud, ljud på ljud, ljud på ljud, lite här, lite där." Så ska de, där de går, falla baklänges och krossas, bli snärjda och fångade.

Många av dem som "tror" är alltså på väg att gå evigt förlorade. Det behövs ånger och omvändelse från syndigt leverne och det behövs en hjärtats vilja att följa Jesus Kristus, då har man den fullkomliga tron och man blir ett riktigt Guds barn. Då får man den nödvändiga oljan för evigheten, Guds Ande som borgar för full och härlig frälsning, som vi ibland sjunger i en härlig sång.

Jesu frid och välsignelser..

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 22:19

Vadå Jesu frid och välsignelse.. Är det ditt budskap.. Många av de som tror är på väg att gå förlorade... Joh 3:16 ty så älskade GUD världen så att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad... Eller står det att var och en är trogen honom inte skall gå förlorad...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 22:46

Du hånar till och med att jag önskar dig frid och välsignelse just för att du heller inte förstår varför!

Men jag skall berätta för dig.

Jesus har befallt mig att önska så, men det är givetvis upp till var och en att tro och välja att ta emot Guds välsignelser om man vill eller ej.

(Matt 10:12‭-‬14)
Och när ni kommer in i ett hus, så hälsa det. Om huset är värdigt ska er frid vila över det, men är det inte värdigt ska er frid återvända till er. Och om man inte tar emot er eller lyssnar till era ord, så lämna det huset eller den staden och skaka av dammet från era fötter.

Även om du hela tiden är otrevlig mot mig så önskar jag dig ändå Guds frid och välsignelser.. 😘

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 22:59

Och dessutom talar jag om dem som har en död tro, ca 50 % av troende enligt Jesus. Ja, de är på väg att gå förlorade! För dem gäller inte ditt budskap, sådana kommer inte fram hur mycket du än envisas..

(Matt 25:1‭-‬13)
Då ska himmelriket bli som när tio jungfrur tog sina lampor och gick ut för att möta brudgummen. Fem av dem var oförståndiga och fem var kloka. De oförståndiga tog sina lampor men tog inte med sig någon olja, medan de kloka tog olja i kärlen tillsammans med sina lampor. När brudgummen dröjde blev de alla dåsiga och somnade. Vid midnatt hördes ett rop: Brudgummen är här! Gå ut och möt honom! Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor. De oförståndiga sade till de kloka: Ge oss av er olja, våra lampor slocknar! De kloka svarade: Den skulle inte räcka både till oss och till er. Gå i stället till dem som säljer och köp. Men när de hade gått i väg för att köpa kom brudgummen, och de som var redo gick med honom in till bröllopsfesten. Och dörren stängdes. Till slut kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss! Men han svarade: Jag säger er sanningen: Jag känner er inte. Håll er därför vakna, för ni vet inte vilken dag eller timme han kommer.

Detta handlar om troende människor som väntar på Brudgummen Jesus, de tror att de tillhör Honom. De har den döda tro som du ständigt försöker tuta i folk att det räcker till evigheten.

Det du håller på med gör skada mot sådana troende. De behöver veta att man måste omvända sig och följa Jesus för att kunna bli födda
på nytt, men du kämpar tyvärr frenetiskt vidare med att låta så många vandra vidare på den olycksdrabbade väg som de är inne på.

Svara

x
Stefan Jonasson
tisdag 7 januari 2020 23:17

Nu har spridit så mycket tvivel med dina kommentarer... Utan att försöka förstå vad jag talar om... Du säger att den som tror på JESUS och har blivit förklarad helig genom KRISTI BLOD,, kan gå förlorad så har jag iallafall uppfattat det.. Därför låter orden JESUS frid och välsignelse ihåligt i mina öron... Substansen bakom ordet är Rom 5:1 då vi nu förklarats rättfärdiga genom tron har vi FRID GENOM VÅR HERRE JESUS KRISTUS.. Substansen bakom ordet JESUS välsignelse är Ef 1:3 välsignad är vår HERRE JESUS KRISTUS som har välsignat oss med all den HIMMELSKA VÄRLDENS ANDLIGA VÄLSIGNELSER.. Kan man inte bejaka dessa bibelställe. Så blir bara ordet frid och välsignelse tomma religiösa fraser...

Svara

x
Johanna
onsdag 8 januari 2020 00:02

Snälla sluta med detta oändliga tjafs! Kan ni inte maila direkt till varandra om det istället. Så oerhört tröttsamt😢. Iaf för de ofrälstas skull som kanske kmr in och läser här på sidan.

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 00:30

Okej jag lägger ner det här tjafset..... Vad dom ofrälsta behöver höra är evangelium... Men Leif säger att det räcker inte med att tro på JESUS och att om man inte gör rätt gärningar så är man inte frälst längre... Varför kan ingen annan förklara det för honom.. förresten det tåls att gå till botten med problematiken... Den som inte är frälst har säkert hört mycket sjukare kommentarer och inlägg som dom kan ta anstöt av... Men som sagt jag har inget mer att säga... Fortsätt bara att tolerera alla falska doktriner oemotsagda...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 05:20

Du förvränger hela tiden det jag sagt Stefan. Jag har inte en enda gång sagt att de Bibelställen du nämnt skulle vara fel!

JAG HAR ALDRIG SAGT ATT DET INTE SKULLE RÄCKA MED ATT TRO PÅ JESUS.

Det jag har sagt är att det inte är någon motsättning mellan varken det Jakob säger och det Paulus säger. Båda två säger det Jesus säger. Jakob förklarar vad tro betyder, och det är du som inte vill acceptera hans förklaring av tro. Det är där problemet sitter.

Det räcker visst med att tro på Jesus så blir man räddad, men det handlar om att ha rätt sorts tro.

Jesu frid till alla dem som vill ha🙏🥰


Svara

x
Leif svarar Johanna
onsdag 8 januari 2020 07:00

Jag tror inte alls att det är de ofrälsta som har problem med att läsa diskussionerna Johanna, utan mer otåliga troende som inte bryr sig om vad som är rätt och fel och inte orkar ta reda på fakta!


Svara

x
Lasse
onsdag 8 januari 2020 08:38

https://youtu.be/PjamwDTTlWo

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 10:00

Leif så har iallafall uppfattat det du skriver... Saker kanske förklarats otydligt.. Vi är nog inga litterära genier.. Gör bara vårt bästa.. Vi behöver inte dölja något för dom som inte tror.. Vi kristna är bara vanliga ofullkomliga människor.. Skillnaden är att vi tror på JESUS och har försonats med GUD.. Sedan tycker vi kanske om att tjafsa om detaljer.. Där kommer vår köttslighet in i bilden.. Även med ett stänk av högmod och och MR besserwisser..om vi har blott en tro liten som ett senapsfrö sa JESUS Så kan han förvandla vilken hopplös situation som helst... Rom 14:1 den som är svag i tron skall ni ta emot utan att sätta er till doms över hans betänkligheter... Jud 21-23 håll er kvar i GUDS kärlek medan ni väntar på att vår HERRE JESUS KRISTUS skall i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv.. Sådana som tvivlar skall ni vara barmhärtiga emot och frälsa genom att rycka dem ur elden.....

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 10:17

Rädda genom att rycka dem ur elden

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 10:26

Det står faktiskt så i Judas brevet bildspråket är lite svårt att förstå.... Men jag tror det har att göra med att hjälpa någon som verkligen hamnat i andlig nöd.. Sticka in handen i elden och rycka ut den brinnande ved klabben... Och släcka den! Hoppas någon kan bringa ljus över betydelsen.. Judas brevet är ganska skrämmande om man inte har rent mjöl i påsen...

Svara

x
Leif svarar Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 10:28

Det är bra Stefan, inga av de Bibelställen du lyfter fram har det mista lilla fel utan tvärtom, det är superbra och jättedyrbara Ord, jag älskar Guds Ord, och då menar jag allt det Gud har sagt även om det ibland kan vara lite svårare att ta till sig exakt allt..

Men Gud är god och stor, Han känner som sagt våra svagheter. Jag har absolut inget agg mot dig Stefan även om vår diskussion kanske har uppfattats hårt emellertid.
Jesus älskar dig och kommer givetvis att bevara dig hela vägen... Sen får vi tillsammans be om att vi båda två och alla övriga som läser, tycker och skriver här inne kan växa och mogna alltmer i kunskapen om Guds Ord och till Kristuslikhet.

Och!

Jag menar det verkligen broder, tro inget annat!

Jesu frid och välsignelser över dig och över alla andra som ser det här.

.

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 10:55

Tack för välsignelsen Leif.. En del av oss tycker om att prata ut om bibeln.. Men då Kommer det ibland en klok 🦉 syster som säger fy skäms på er pojkar... Gå bort ifrån sandlådan och sluta slå varandra i huvudet med spadarna

Svara

x
Leif
onsdag 8 januari 2020 11:38

Det stämmer, jag är en av dem som verkligen tycker om att prata ut om Bibeln.
Jag har dock väldigt ofta märkt att detta forum egentligen inte är riktigt rätt plats att göra det på.

Här finns det inte vad det verkar så många andra som tycker om att diskutera lite djupare om Guds Ord, de lyser i alla fall oftast med sin frånvaro, och visst!

Christer har ju ofta påpekat att det här bör vara en enkel "räddningssajt".

Jag kan å andra sidan tycka att det ändå är viktigt att också berätta för sådana som tror att de tror rätt utan att de gör det och riskerar att hamna fel en dag, därför min envishet i frågan vi haft uppe ett tag, men! Jag låter frågan vara nu och säger till alla människor.

Tro på Jesus Kristus och följ Honom så skall det gå väl för dig...


Svara

x
Jessica svarar Johanna
onsdag 8 januari 2020 17:56

Jag kan inte annat än att hålla med dig
Johanna. Egentligen tycker jag inte att
Apg29 är en sida för sökare och ofrälsta.
Det brukar tendera i att man slår varandra i huvudet med Bibelord och alldeles för svåra diskussioner om tex helgelse.
Någon har haft ett förslag om att man helst ska kasta ut TV-apparaten för att kunna vara frälst.
Absolut inte låta sina barn gå med i ett luciatåg,
eller ha en tomte på julafton.

Jag tycker sidan passar bäst för dem som redan är frälsta.

Svara

x
Lasse svarar Jessica
onsdag 8 januari 2020 18:15

Jag är inte o blir aldrig frä..t. Jag är __räddad________räddad


https://youtu.be/UPa31usUiCs

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 18:18

Hej Stefan jag menade ordet. (Räddad)🙏😊 inte fr..st

Svara

x
Jessica svarar Lasse
onsdag 8 januari 2020 18:38

Förlåt Lasse- räddad! Jag tycker egentligen det är ett mer lättförståeligt ord att använda.
Speciellt för människor som ännu inte är troende.
Det jag menade är att ibland är jargongen här på sidan inte nåt som tilltalar icke troende människor.
Det är för krångliga utläggningar om hur man blir räddad, och teologiska diskussioner som går över huvudet på icke troende människor.
Dessutom blir det ofta att man slår varandra i huvudet med Bibelord.
Man nästan tävlar i att överträffa varandra i långa teologiska utläggningar.
Jag tror inte det är något som attraherar människor som kan föga, eller ingenting om Jesus eller Bibeln.😍

Svara

x
Lasse svarar Jessica
onsdag 8 januari 2020 19:06

Jesus är så enkel att alla kan komma till honom.♥️ även jag som har kognitiva och muskulösa besvär. Det är sant det du säger, vi är duktiga på att komplicera till det. Sen är det exakt som du nämner att slå Bibeln i huvudet på varandra blir bara förödande.🥺 Allt gott önskar jag dig Jessica.😊


https://youtu.be/id4bYzK-mZQ

Svara

x
Johanna
onsdag 8 januari 2020 19:27

Jag tog inte någons parti igår när jag skrev det. Tycker bara att det är så innerligt tröttsamt precis som jag skrev.

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 19:33

https://youtu.be/ffkrhpGI3j4

Allt Gott Stefan

Svara

x
Lasse svarar Stefan Jonasson
onsdag 8 januari 2020 19:39

https://youtu.be/L79GPzqiniE

Svara

x
Lasse
onsdag 8 januari 2020 20:02

Jag har en platt tv som jag gjort om till akvarium, tyvärr får bara plattfiskarna plats i den.🤣 så ett tips släng inte tvn finns många användningsområden.👍

Svara

x
Jessica svarar Lasse
onsdag 8 januari 2020 20:56

Allt gott till dig också Lasse!
Jesus är vårt och hela världens hopp.
Han är vår Räddare, Läkare och Tröstare!😍

Svara

x
Tomas N
onsdag 8 januari 2020 22:57

Jag lyssnade på denna predikan och tyckte den berör en hel del av det som vi diskutterat här. Jag länkar till den här. Lyssna gärna och kommentera

https://www.youtube.com/watch?v=kGyh0Gbj7yw

Svara

x
Johanna svarar Lasse
torsdag 9 januari 2020 06:11

Ursäkta att jag ställer frågan. Hur kommer det sig att du har så svårt för ordet fr,,,,lst? Jag har inte riktigt hängt med i allt som skrivits i kommentarerna här, då kanske jag hade vetat svaret. Ifall du berättat om varför tidigare. Hoppas nu att jag inte sårar eller gör illa med denna fråga för det är det sista jag vill. Har funderat lite hit o dit om vad det kunde bero på. Men tänkte att det är ju enklare att ställa frågan direkt till dig. Vi har ju säkert alla saker som vi skarpt ogillar så det är ju inget konstigt med det.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
torsdag 9 januari 2020 07:44

Hej Johanna!🤗 du gör mig inte illa på något sätt😍alla har rätt att fråga,sen om man får ett svar vet man ju aldrig.🤔 Men det är självklart att jag svarar dig Johanna. Tyvärr har jag dålig erfarenhet av det ordet från gamla tiders frikyrkosammanhang samt många särskilt män i övre medelåldern finns på apg med, de är oftast så torra som en öken och nämner det ordet hela tiden, Den Jesus jag lärt känna är långtifrån torr Han är det underbaraste som finns.jag har blivit trakasserad av 2 personer pga min kost vegetariskt att jag både är klen o trög och barnmisshandlare om inte de får kött.🥺 Sen är jag så tacksam mot alla frikyrkor som låtit mig få deras plattform att delge min olycka samt i slutet visa på att det viktigaste är Jesus och relationen till Honom, har mött så mycket kärlek från dessa kristna människor helt underbart och jag har alltid blivit välkomnad tillbaka. Det jag delgett är väldigt starkt och radikalt från min olyckshändelse.🙏 Önskar dig en riktigt fin o välsignad torsdag Johanna.😊🕯

Svara

x
Lasse svarar Johanna
torsdag 9 januari 2020 08:12

Ska berätta en sak till.🙄 jag har assistans dygnet runt klarar mig inte själv.😍 Det mest fantastiska är att det kostar inte samhället (skattebetalarna) en enda krona helt otroligt o fantastiskt.🙏🏩

Svara

x
Lasse svarar Johanna
torsdag 9 januari 2020 08:28

https://youtu.be/Rg2a5-XtqHE

Svara

x
Lasse svarar Johanna
torsdag 9 januari 2020 08:32

https://youtu.be/MbbCGqK6uNc

Aldrig ensam

Svara

x
Susse
torsdag 9 januari 2020 17:27

https://m.youtube.com/watch?v=eU1OPTNXukA
Tack Jesus. O tack Herre Seabot.

Svara

x
Susse
torsdag 9 januari 2020 17:34

https://m.youtube.com/watch?v=fyUOj0jjRe4

Svara

x
Susse
torsdag 9 januari 2020 17:40

https://m.youtube.com/watch?v=JglVoN2Zzm0

Svara

x
Johanna svarar Lasse
fredag, 10 januari 2020 23:22

Jag förstår, det är som att det ordet gör dig påmint om något som du mår dåligt över. Va härligt att du fått komma fram och berätta i kyrkorna. Och att folk uppskattar det. Tack för låtarna💐

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 11 januari 2020 00:36

https://youtu.be/_M1yjvTXLi8

Tack Johanna jag är väldigt enkel, som ett barn faktiskt, sen gillar jag att vara med ungdomar och barn de är så okomplicerade.🙏😊♥️ Sov Gott

Svara

x
Lasse svarar Johanna
lördag, 11 januari 2020 00:52

https://youtu.be/_M1yjvTXLi8

Svara

x
Lasse
lördag, 11 januari 2020 00:53

https://youtu.be/QqL80cm1T1I

Svara

x
Johanna svarar Lasse
lördag, 11 januari 2020 20:41

Jag gillar att se på den gamla adventskalendern ”Teskedsgumman” från 60-talet 😊och det är en riktig nostalgitripp samtidigt. Annars är jag ingen nostalgiker för övrigt.

Svara

x
Johanna
lördag, 11 januari 2020 20:42

Julkalender kanske det ska heta istället.

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag, 12 januari 2020 12:37

Hej Johanna! Jag är inte mycket för nostalgi heller, Daniel i lejongropen musikalen är minnen från när barnen var små, finns en speciell historia kring det.😊 Sedan är ju Daniel själv en verklig inspiration och dagsfärsk, i övrigt är ju gårdagen förbi, så jag håller med vi lever nu. Mvh Lasse

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag, 12 januari 2020 13:45

Ja han är en verklig inspiration det håller jag med om. Och även Josef och hans liv. Jag har den t.om på dvd, och den har jag köpt till mig själv🤣. När man ser ifrån 60-talet så är det som en helt annan tid om man jämför med världen idag. Det väl 67 tror jag den gick på tv. Såg du den när den gick på tv? Vet ju inte din ålder, om du ens levde då. Du skrev sen barnen va små. Så jag tänkte du borde kommit upp lite i ålder.

Svara

x
Lasse
söndag, 12 januari 2020 15:00

Mitt yngsta barn är 82, så jag har varit med i evighete.🤔😊♥️

Svara

x
Johanna svarar Lasse
söndag, 12 januari 2020 16:46

Har du barn som är 82, och du är 100 då🤣

Svara

x
Lasse svarar Johanna
söndag, 12 januari 2020 16:52

😊😊

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 22 januari 2020 12:26
Det fungerar inte längre att ladda min mobiltelefon.. snälla be att den ska börja fungera felfritt igen! Gud har helat prylar åt mig förr så jag vet att det går! Be med mig!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp