605 online! | Sidvisningar idag: 1 750 | Igår: 199 703 |

www.apg29.nu

Annons
 

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Berömd profetia: Uppryckandet och tiden därefter

En profetia av Olav Rogde insänd av Kaj Östholm

Den berömda uppenbarelsen om församlingens bortryckande och tiden därefter av Olav Rogde 79 år gammal. Alla bör läsa detta!


”Nu är det tre och en halv timme sedan det första meddelandet kom från Oslo, och det visar sig att det hela tiden kommer in nya rapporter från alla länder om försvunna personer.”

Detta skrevs den 11 december 1952.

Det jag här har skrivit, blev uppenbarat för mig, medan jag en förmiddag är i bön i Bergen. Jag blev själv väldigt gripen av synen. Den kom till mig precis som om jag läste i en bok, ett litet häfte, och tanken på bortryckelsen var precis i det ögonblicket inte i mina tankar.

Det kom för mig att jag skulle skriva ned det, men det blev inte precis för mig som en uppenbarelse. Jag ville liksom slå den tanken från mig, och sa till mig själv att det bara var fantasi, men jag fick inte ro i mitt inre.

Jag sa till Gud. Jag kan inte komma ihåg detta. Skall det skrivas ned, så får du ge mig det en gång till. Det gick ett par veckor, så kom det över mig igen. Det var som å sätta sig ned och läsa en berättelse från en tidning eller en bok.

Klockan var tio på kvällen. Jag fick tag i en blyertspenna. Det låg en gammal anteckningsbok där som jag skrev ned det i. Jag skrev och skrev till klockan var närmare ett på natten. Då orkade jag inte mer.

Jag bad om att få vila, och om det var mer, att Gud ville ge mig det nästa dag. Så lade jag mig att sova.

Nu gick det en vecka. Men så kom synen tillbaka en kväll klockan tio. Det var en direkt fortsättning från där det slutade sist.

Så börjar berättelsen

Klockan är nio på förmiddagen, fru Andersen sitter vid radion, och lyssnar på barntimmen, för de små. Det var så bra idag, lite religion var också inblandat, och det borde det ju alltid vara. De små mådde gott av lite religion, inte för mycket det kunde bli osunt. Det kunde ha gått en fyra fem minuter, då programledaren plötsligt blev avbruten.

Det är ett sensationellt meddelande från Oslo.

Staden Oslo var i vild panik! Polismyndigheterna meddelar, att det har försiggått, något utöver det vanliga, ganska många, det kan inte med säkerhet sägas, hur många barn och vuxna som är spårlöst försvunna.

Myndigheterna kan inte påta sig att efterlysa de saknade, då det rör sig om allt för många. Men de uppmanar de familjer som har mist någon anhörig, att lämna så utförliga upplysningar som möjligt.

Om var, och hurdant försvinnande gick till.

Det är nödvändigt för att få en översikt, och komma till botten med mysteriet.

De försvann plötsligt

Några minuter senare, meddelar radion att på Stortorget försvann ett par av försäljarna plötsligt, mitt under utförandet av sitt arbete.

En blomsterkund berättar att hon skulle betala för en blomma, och mannen stod och letade fram växelpengar från en stor väska då han plötsligt försvann. Hon hörde att han sa, tack Jesus, men hon såg honom inte mer. Hon gned sig i ögonen för hon tyckte det var som en dimma framför henne, men mannen var borta, dimman likaså.

I detsamma började en ung kvinna att skrika, riktigt ohyggligt, samtidigt som hon rev och slet i en tom barnvagn, hon sprang omkring och ropade någon har stulit mitt barn, det var en pojke på åtta månader. Var är han? Var är polisen?

Jo polisen var där men vad skulle kunna göras, från alla håll ljöd rop och oväsen.

En stor tjock affärsman rusade ut från sin affär och skrek, hjälp, hjälp, två av hans expediter försvann bara helt plötsligt från sina platser vid disken. Men vad var då detta?

Också från Stockholm kommer meddelanden om en massa försvinnande i likhet med dem i Oslo, och staden är i vild panik, det meddelas att flera poliser är med bland dem som försvunnit.

Och nu har Köpenhamn och Helsingfors rapporterat om liknande händelser. Från landsorterna börjar det också att strömma in rapporter om försvunna. Överallt är det barn och vuxna som kommit bort. Polisen står rådvill och maktlös över detta mysterium.

Nej o nej säger fru Andersen, herre Gud vad är nu detta? Hon reser sig och går ut till grinden och ser ner över gatan. Det är ett vackert villaområde, fina små hus med staket omkring.

Där kommer fru Hollan, hon håller händerna för ögonen och ropar, så ohyggligt, Rut, Rut, så får hon syn på fru Andersen och frågar, har du sett om någon främling rest förbi, Rut är försvunnen hon satt på trappan utanför vårt hus medan jag stod och ordnade med en rosenbuske, och så försvann hon, helt borta, jag ropade och skrek Rut, men ingen svarade, jag tyckte alldeles att något for upp längs väggen, men man blir ju alldeles förvirrad så det går runt för en, man ser och tänker så mycket märkligt, men Rut, Rut var är du? Vem har tagit henne, hon gråter förtvivlat.

Men där kommer Andersen. Kommer du nu, vid den här tiden? Undrar fru Andersen klockan är bara halv tio. Jag orkar inte hålla på längre det är ju rena virrvarret alltsammans där borta på verkstaden.

"Vi letade men fann inte ett spår av de försvunna"

Många arbetare har försvunnit på ett mystiskt sätt, flera maskiner har stannat och man trodde till en början att det hade hänt olyckor. Vi letade men fann inte ett spår av de försvunna.

Men så började han, han som hade sagt sig vara en Kristen som gick på möten, jag kommer inte ihåg vad han heter, men han säger. Nu har det hänt, nu har det hänt. Vad är det som har hänt frågade jag?

Jesus har hämtat de sina, han vred sina händer, stor grät och ropade, och jag är kvarlämnad, jag är kvar.

Jag bad honom sluta upp med det där pratet, men han bar sig värre och värre åt, det var förfärligt att höra på honom.

Ja det var visst flera som hade det på samma sätt. Men nere i stan var det ännu värre. Det var ren trafikkaos, chaufförerna hade försvunnit från bussar och bilar, liksom passagerare, spårvagnarna hade stannat och stod i långa rader, och de bussar och bilar som hade chaufförer försökte att åla sig fram.

Men folk var halvt vansinniga och sprang runt och letade efter sina anhöriga.

Polisen stod maktlösa.

Fru Holland gråter, vrider sina händer och springer hem. Andersen och hans hustru går in. Radion är inställd på Bergen. Från alla håll rapporteras om försvunna människor.

Telefonerna har ringt hela förmiddagen, med förfrågningar och meddelanden om denna ohyggliga händelse.

Från flera fartyg på haven har folk försvunnit. På BB Avdelningarna har alla ny födda försvunnit och mödrarna jämrar sig i förtvivlan. Biträden och sköterskor är skräckslagna, men även bland dem har några försvunnit. På ålderdomshemmen saknas också flera stycken.

Klockan elva meddelar radion denna gång från London, att det vid niotiden idag plötsligt börjat komma meddelanden från hela Storbritannien om att det har försvunnit en massa barn och vuxna, utan att man kan finna det minsta spår, av de försvunna har ingen återfunnits. Det hela är ett mysterium.

Gudfruktiga medlemmar borta

En del präster har sammankallat församlingarna och har funnit att det är de mest gudfruktiga och bedjande av deras medlemmar som är borta. Också en del präster och predikanter skall vara med bland de försvunna. En biskop i ett större trossamfund har sammankallat sina präster till ett möte i kväll.

Nu är det tre och en halv timme sedan det första meddelandet kom från Oslo, och det visar sig att det hela tiden kommer in nya rapporter från alla länder om försvunna personer.

När det gäller Syd- Korea och Norr- Korea. Så har dom blivit förenar till ett. I fjärran östern kommer ifrån Korea det mest uppseendeväckande meddelande, där beräknas talet på de försvunna till flera hundra tusen, däribland många militärer från de förenade styrkorna.

Att beskriva händelserna såsom de har utvecklats dessa första timmar är helt omöjligt.

Skräckslagna

Alla är skräckslagna, på gatorna springer folk fram och tillbaka och vrider sina händer, särskilt mödrarna som mist sina barn. Men många bespottar och förbannar både Gud och människorna.

En man kommer springande nedför gatan, han vrider händerna och ropar, passa er, passa er, vi blir snart tagna allesammans, han hade nog mist förståndet.

En äldre kvinna står vid ett hörn med knäppta händer och ser upp mot himlen, så säger hon. Åh, nej, när vi inte gjorde oss färdiga på sådant sätt att vi blev med när Han var här, så blir nog ingen hämtad härefter. Herre Gud, Jesus hjälp oss. Nu har det inträffat, jag har varit religiös hela mitt liv, men jag trodde inte att Han kom så fort, jag har inte tagit allt på allvar.

Från järnvägen meddelas det att det ännu inte har inträffat någon direkt olycka, bara ett tåg står på Finse utan förare och utan konduktör, det har sänts order till alla banvakter att leta noga längs hela linjen efter människor, som möjligt kan ha hoppat av från östgående tåget och rimligtvis förolyckats, då nämligen flera resande försvunnit. 

Även från fjord och kust båtarna rapporteras det om försvunna människor.

I kväll kommer det ut en slags redogörelse i kvällstidningarna, där man uppmanar folk att vara besinnings fulla och stilla.

De försökte finna orsaken till detta märkliga fenomen

Polisen och myndigheterna arbetar överallt för fullt för att få fastslaget antalet försvunna personer, likaså är vetenskapsmännen och särskilt astrologerna i verksamhet för att finna orsaken till detta märkliga fenomen.

Nu har det även inkommit rapporter från U S A, att det börjar strömma in anmälningar till polisen i de östra delarna, av liknande art som de i Norge. Det meddelas om ganska ödesdigra trafiksvårigheter i staterna, med förluster av många människoliv. Tidningarna skriver att man i morgon bitti skall få en mera utförlig översikt av vad som har hänt i staterna.

Klockan är nu tjugo noll, noll, och av nyheterna framgår att denna katastrof verkar på samma sätt över hela världen. Hitintills är det de största städerna man vet mest om, men från landsorterna börjar nu uppgifter om antalet försvunna att strömma in.

På den sydliga delen av jorden, har det inträffat något helt liknande, och det ser ut att ha försiggått parallellt med vad vi har upplevt här.

En förfärlig oro råder överallt, det verkar som om folk inte törs gå till ro i natt, och på gatorna diskuteras det hysteriskt om det som har hänt.

Kristna försvunna

Man kommer mer och mer till den slutsatsen att det har med de kristna och kristendomen att göra. De som kände de försvunna kan berätta samstämmigt med deras anhöriga, att det är kristna fanatiker och oskyldiga barn som har försvunnit.

En bryggeriarbetare hade i kväll yttrat, ja Hans Olsson är borta nu, så nu har han väl fått det på det sätt som han har gått här och predikat om. Att Jesus skulle komma och hämta honom snart. Ja, svarar en annan, vi hade också en sådan och han försvann också. Men nu måste väl myndigheterna ta hand om saken och förbjuda all religion så att något sådant inte kan hända en gång till. Ånej, utbrast en i hopen, det kommer aldrig att hända igen.

De har nog haft rätt ändå dessa kristna, för de hade en föraning om detta, hade vi bara hört på dem så hade vi kanske haft det bättre nu, än att vara tvungna att leva kvar i detta helvete, och detta kaos som vi nu har över oss och kommer att få mera av.

Jaså du trodde på dem du, då borde du slagit följe med dem när de for, sa en annan. Jag skulle önska att jag hade kunnat svarade han och gick iväg. Någon ropade efter honom, du borde hängas, både du och alla andra som befattar sig med denna sinnes svaga kristendom.

Nästa dag kunde tidningarna i alla fall inte ge någon förklaring, allt är och förblir ett mysterium.

Från alla länder kommer likadana rapporter.

Från missionsfälten berättas om att massor av kristna försvunnit, bara ett fåtal av de kristna är kvarlämnade där.

Präster och predikanter på ett sammanhkallat möte

Det visade sig vara ganska många präster och predikanter närvarande på mötet som var sammankallat. Men många hade också ryckts bort. Det härskade en nervös och dyster stämning, många var helt olyckliga, säger rapporten. Men det råder inte minsta tvivel om att det som skett är det förutsagda bortryckandet av de heliga, eller Brudens upptagande.

Några erkände att de trots sin teologiska utbildning och sina studier av Guds Ord aldrig hade tänkt sig att det skulle ske på detta sätt. De var främmande för pånyttfödelsen och barnaskapets Ande. En ung präst sa, jag har aldrig lärt det på sådant sätt. Professorerna talade aldrig om det på det sättet, som det försiggått i dessa dagar.

Det var en tendens till diskussion, men sinnena var alltför uppskakade till att den kunde bli saklig, skrev journalisterna.

Då polisen hade vänt sig till allmänheten för att höra den allmänna uppfattningen, blev det utfärdat en rapport från kyrkomötet som de flesta av mötesdeltagarna var eniga om. Det som hänt är en förutsagd Biblisk händelse, den så kallade Brudens upptagande eller att Jesus hämtade de sina. Detta är allt vi för tillfället kan säga.

Polisen ville emellertid inte offentliggöra prästernas uttalanden då de menade att detta var ett foster av en nervös och hysterisk fantasi.

Stänga alla kyrkor och religiösa församlingslokaler

Händelsen var också av så vittomfattande beskaffenhet att saken måste bli en regeringsangelägenhet. Har det något med den Kristna religionen att göra, då borde man tills vidare stänga alla kyrkor och religiösa församlingslokaler tills man fått bättre översikt,  och allt blivit klarlagt. Detta är ju ett problem som drabbat alla nationer, så det måste kanske bli en gemensam inställning till saken. Då må väl F. N. Bli det rätta organet till att ta upp saken, och undersöka den grundligt.

I de kristnas läger tycks stämningen vara mycket tryckande. I går söndag var alla kyrkor och lokaler fulla av folk. Några församlingar var utan predikanter och många medlemmar saknades. I många trossamfund var det glest med troende kvar.

Men till kyrkan var det en väldig tillströmning av utomstående och i de flesta fall de som var träffade av den stora olyckan som man uttryckte det. Folk ville höra Guds Ord, men det var liksom borta, en försökte att läsa, han sa, jag kan inte läsa.

Andra grät, den stora massan tycktes vara eniga om att Kristendomen var den direkta orsaken till denna tragiska händelse, och menade att de kunde få en rimlig förklaring på denna sak hos de Kristna.

Anklagade predikanterna

Många kom även för att söka Guds hjälp, de var djupt olyckliga, på de flesta möten rådde dock rena förvirringen. En man stod med knutna nävar och ropade till en predikant. Det är din skuld att så många av oss blivit kvarlämnad. Du talade aldrig om att Jesus snart skulle komma och hämta de sina, och ännu mindre om att ha ett rent hjärta, och att vara fyllda av den Helige Ande. Samt att ha allt uppgjort med Gud och sina medmänniskor, jag vet vad som har hållit mig tillbaka, det är bara småsaker, men Herre Gud hjälp. Tig sade predikanten.

Han ansåg att han gjort sin plikt och på detta sätt skyllde den ene på den andre, under skrik och gråt. De bankade på men dörren var stängd.

Tillståndet kan inte beskrivas, så som det utvecklade sig. Folk var klara över att en fruktansvärd tid stod för dörren, det låg liksom i luften att allt hopp var ute.

Porten var stängd

De bankade och ropade, alla de som hade nöjt sig med tomma fraser och talesätt, några hade varit med för gemenskapens skull, andra bara för olika intressen i sång och musik och liknande. Alla utan att ha varit pånyttfödda och utan att äga barnaskapet och därmed också arvsrätten. Ja för många hade församlingslivet bara varit ett föreningsliv, en hobby för att få fritiden att gå fortare. 

Men nu bankade de alla på den stängda porten. Herre, Herre öppna för oss.

Tredje världskriget

Till allt detta kom de ohyggliga ryktena om att det tredje stora världskriget skulle bryta ut när som helst. Den diplomatiska förbindelsen med öst och väst var bruten.

All kristen verksamhet förbjöds

När det gäller bortryckandet och de kristna, så tog det inte myndigheterna lång tid att fatta ett beslut. Från öststaterna kom ett meddelande om att kommunistländerna gick i spetsen och förbjöd all kristen verksamhet och alla kristna sammankomster. Det blev med hot om dödsstraff förbjudet att nämna namnet Jesus.

Länderna skulle rensas från all kristen litteratur med bibeln överst skulle allt brännas. Det betydde döden att äga det allra minsta som bar prägel av eller påminde om Kristus. I de västliga staterna tog det lite längre tid innan man lag stadgade ett sådant förbud.

Men den gud lösa massan både bland ledningen och folket var uppskakade över det som hade hänt, och fodrade att något måste göras. Majoriteten segrade, då kristendomen var händelsens orsak var resultatet klart.

Den förfärligaste av alla tider i mänsklighetens historia

Så började den förfärligaste av alla tider i mänsklighetens historia. En stor mängd av de kvarlämnade kristna fortsatte att ropa till Gud och ville inte efterkomma myndigheternas förbud.

De blev fängelsestraff med förhör efter äkta Gestapo metoder. Om du vill förbanna och förneka Jesus Kristus, så kan du rädda ditt liv, det var parollen.

Men tusentals var ståndaktiga, och massmördandet var obeskrivligt. Många blev fruktansvärt pinade ända tills de dog. Det fanns ingen lag och rätt mer, satan var lös släppt. Ve jorden och dem som bor på den!

Det var flera som i nöden gav efter, de hade ingen plats att fly till, för hela världen var i den ondes våld. Alla länder var eniga om att Kristna måste utrotas. Denna världens furste hade nu tagit makten. Barn förrådde sina föräldrar till döden. Nu gick det i uppfyllelse som står skrivet i Luk. 21: 16 – 17.

Ni skall bli förrådda till och med av föräldrar och bröder och släktingar och vänner, och somliga av er skall man döda. Och ni skall bli hatade av alla för mitt namn skull.

Det är omöjligt att beskriva detta tillstånd, men Gud har skildrat det hela i Uppenbarelsen. Och det stora ropet från dessa olyckliga var. Herre! Du må förkorta dom här dagarna!

Käre vän!

Du må inte riskera att bli kvar. Gå inför den allsmäktige Gudens ansikte, och be ödmjukt om frälsning och nåd. Än i dag är det tid, än i dag kan du bli bekräftad som Jesu Kristi egendom, och du kan bli med när Han hämta alla de sina.


Efterskrift

Den gången var det så gott som ingen kristen i Korea. Nu är det många hundra tusen där. Vi ser därför att Gud visste vad som skulle ske i Korea.

Likadant med den diplomatiska förbindelsen mellan öst och väst som skulle bli bruten, efter denna uppenbarelse.

Den gången 1952 låg Sovjet bakom järnridån, men i åttiotalet skedde det en förändring som vi inte hade väntat oss.

Perestrojkan kom, och nu är det en god förbindelse mellan öst och väst så länge det nu varar.

Joh 3: 16 – 17

För så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall inte förgås, utan ha evigt liv. För inte sände Gud sin Son i världen för att döma världen, utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

 Vänligen i Herren !


Profetian av Olav Rogde är insänt av Kaj Östholm.

Läsarmejl


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av söndag 11 december 2016 11:11 | #uppryckandet #profetia #syn #tidstecken #sista+tiden #läsarmejl #kaj+östholm #olav+rogde | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


34 kommentarer

Sanna

Mycket berörd av detta. Jag har personligen hört två personer berätta att två av deras anhöriga försvunnit plötsligt. Och båda två är kända som gudaktiga.

Svara -   - 11/12-16 12:25 -


Thomas P

I höstas mötte jag flera sydkoreaner på besök i Europa. Det som slog mig var att flera av dem blev helade när jag bad för dem. Vår tro, är ett hjärtas inställning. Tycker detta är så tydligt; ödmjukhet, omtänksamhet, godhet, medkänsla, glädje, tacksamhet, givmildhet, kärlek - allt sitter i och kommer från hjärtat. Det spelar ingen roll vilken etnicitet du har, från vilken kultur, eller om du kallar dig katolik eller muslim, Jesus söker upp de med rätt attityd i sina hjärtan, de med kärlek till lagen, utan att de ens känner till denna Guds Lag. Vissa kanske har en hårdhet, kanske är kriminella idag, men Jesus kan spräcka det skalet med en fingerknäpp! Vår Gud är stor och god, och vi är skapade med samma attribut som Honom. Men vi har många gånger blivit egenkära, snåla, likgiltliga och tänker mest på oss själva. Lägg ner ditt egna liv och du kommer få ett nytt genom Jesus Kristus. Gör det medan tiden finns, för jämmer här jorden till, i himlen är det bara lovsång.

Svara -   - 11/12-16 13:14 -


Sanna

Svar till Thomas P.

Bra sagt, du har helt rätt.

Svara -   - 11/12-16 13:28 -


S

Svar till Sanna.

Jag har personligen hört två personer berätta att två av deras anhöriga försvunnit plötsligt.

Jag antar man anmält dessa som saknade till polismyndigheten. För ni är väl inte så tokig att ni antar att Gud hämtat hem någon så fort denne saknas?

Svara -   - 11/12-16 14:10 -


Ingemo Jonsäll

Christer Åberg

Eftersom du inte tål att man prövar alls det du skriver, så kommer jag hädanefter att varna för dig och din sida. Att du dessutom rent ut ljög om vad jag skrivit under ditt inlägg om frälsningen, gör dig inte bara till en falsk profet, utan en lögnare, och di kan väl din Bibel väl nog för att förstå vart jag går med det. Bevisligen tror du inte att alla lemmar i kroppen behövs, utan din är den enda som behövs. Och därför finner jag nu inget val utan kommer varna för dig och din sida. Vilket smärtar mig. Jag vet nämligen att jag inte är perfekt, men det vet tydligen inte du om dig själv. Vilket jag finner tragiskt. Och alltihopa där du stryker bort folk som inte till hundra procent delar din åsikt, gör det mera likt en sekt än något annat. Detta smärtar mig mer än jag har ord. Men du ger mig inget val. mvh Ingemo,

Svara -   - 11/12-16 15:44 -


Lena henricson

Ja, Jesus kan komma och hämta de sina (oss) när som helst nu!!

Svara -   - 11/12-16 19:07 -


Astro

Det här är bara fantasier! 99,99% chans att det inte kommer att ske på det viset. Men visst vore det coolt med lite "fantasy /sciense fiction " i verkliga livet :0)

Gud hämtar hem oss när vi dör. Kroppen blir kavar på jorden. Den är som gamla kläder vi inte mer behöver i himmelriket!

Svara -   - 11/12-16 19:39 -


Emiratus

Svar till Astro.

Astro,

Så du förnekar nedanstående bibelverser?

"Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas" 1 Kor 15:51-52

"Med starkt basunljud skall han [Kristus] sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra" Matt 24:31

"Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar" Matt 24:40-41

Svara -   - 11/12-16 20:58 -


Jean

Jag tror exakt att så kommer det att bli. Men nu, vänner, vilar nåden över oss! Nu kan vi alla göra oss redo för det första uppryckandet.  Och du, som inte är frälst, jag vill varna särskilt dig. En del kanske säger, att jag nedtecknat detta för att skrämma folk. Det är inte sant, för då kunde vi ju riskera att våra församlingsmedlemmar blev rädda.  Nej min vän, detta är ett budskap från himmelens Gud. Visserligen ett skakande budskap, men det är en appell, var det heter:  - Försona er med Gud. Stå upp! Skaka fördomar och förutfattade meningar av dig och träd fram och sök nåd, medan nådens dörr ännu är öppen. Natten kommer, då ingen församling mer kan verka på jorden. Idag, om du hör Herrens röst, så förhärda inte ditt hjärta. Ty om du framhärdar i att förkasta Guds kallande röst, kom då ihåg, att då skall du bli kvar här i natten. Men i dag är Golgata källa öppen, den källan, som sprang fram, då Jesus, vår Frälsare, en gång ropade på korset: Det är fullbordat! Den källan väller fram idag.  Det finns möjlighet till frälsning, till rening från synden för dig och salig är du, om du vaknar.  Amen.

Upp 12:5 Och hon födde ett barn, en Son som ska styra alla folk med järnspira, och hennes barn rycktes upp till Gud och hans tron. Bibeln säger att han blev uppryckt till Guds tron. På samma sätt som Jesus har blivit uppryckt så kommer de som tror på honom bli uppryckta. Jesus är garanten för vårt uppryckande. Han har gått före oss och vi kommer att få vara med om samma sak Jesu frid

Svara -   - 11/12-16 21:26 -


Bengt Lund

Svar till Ingemo Jonsäll.

Min älskade Ingemo.

Är du född på nytt?

Svara -   - 11/12-16 21:50 -


israelsdotter

Svar till Bengt Lund.

Ingemo är min syster. O ja gillar inte när män skriver älskade lilla vän typ... om ja frågar dig bengt lund. Är du född på nytt? Man märker klart o tydligt att ingemo är äkta jämfört med andra på denna sida.

Svara -   - 11/12-16 22:52 -


israelsdotter

Svar till Ingemo Jonsäll.

Tänk om vi kvinnor prata med män så som vissa talar till oss.. min älskade. Men lilla gumman. Osv.. om ja sa så till en man skulle det va förnedrande. . O ingemo stor kram till dig! Ja fattar inte vf christer tar bort dina kommentarer. Du ha inte sagt nåt fel.

Svara -   - 11/12-16 23:11 -


Emiratus

Gud klarar sig väldigt bra utan mig och mina synpunkter här på nätet.

Vad vet jag lilla människa.....det är ju bara tack vare Herrens nåd som jag får tillhöra Honom.....inte om mina kunskaper, tankar och synpunkter är rätt eller fel.

Ödmjukt vandrar vi tillsammans med Herren

Svara -   - 11/12-16 23:14 -


Thomas P

Inget om Israel i denna profetia? Stämmer den då?

Svara -   - 11/12-16 23:54 -


Nina😄

Svar till Ingemo Jonsäll.

Vad skall du varna för Ingemo En falsk profet är den som förkunnar utanför Guds ord En som lägger till tar ifrån säger mer eller mindre Har inte uppfattat att Christer gör det snarare tvärtom

Svara -   - 12/12-16 00:01 -


Duvan

Svar till Sanna.

Sanna. Du skriver att du hört berättas att två personer försvunnit plötsligt. Gudaktiga.

Menar du att du tror Gud tagit upp dom till himlen ?

Jag tror inte det, för när Jesus ska hämta oss, så är det ALLA, inte tar Han några åt gången. Så står det inte i bibeln.

Svara -   - 12/12-16 00:17 -


israelsdotter

Svar till Emiratus.

M ja kan ödmjukt ställa mig o hålla käften o behandla min nästa som mobbar mig, bättre.. än mig själv.

Svara -   - 12/12-16 03:43 -


Vanessa

Svar till Bengt Lund.

du behöver också födas på nytt käre Bengt!

Svara -   - 12/12-16 06:11 -


S

Svar till Vanessa.

du behöver också födas på nytt käre Bengt!

Du också kära Vanessa!!

(Är det nån slags lek detta eller?)

Svara -   - 12/12-16 06:42 -


Emiratus

Svar till S.

"Du också kära Vanessa!!"

Du också käre S !!

(någon ny form av följa John)

Svara -   - 12/12-16 07:30 -


Sineps Retsirhc

Mycket bra artikel. Vår församling har fått samma meddelande. De två vittnar om samma sak.

Svara -   - 12/12-16 08:00 -


Ingemo Jonsäll

Svar till Bengt Lund.

Ja det är jag. Och jag tror inte min make skulle gilla att du kallar mig älskade, du borde åtminstone lagt till vän efter i så fall, eftersom jag ju inte är din älskade.

Sedan skulle det vara intressant att veta varför du ställer den frågan.

Svara -   - 12/12-16 12:37 -


Peter Hall

Rapporten förtäljer inte om någon trafikolycka i Norge inträffade i samband med att människor sades försvinna.

Om uppryckningen skulle gå till på detta sätt, så kommer det att finnas mängder av herrelösa fordon, tåg, fartyg, flygplan m.m. som resulterar i katastrofscenarier över hela jorden.

Vår Gud är ordningens Gud och inte oordningens. Han har bestämt ett bättre sätt, när människor skall hämtas till himmelen.

Vad är det för mening, att "uppryckningen" skulle vara synlig för världen?

Vilket öde har Gud i så fall i beredskap åt världen efter en sådan synlig händelse? Någon frälsning för de människor som lämnas kvar är ju utesluten enligt Jesus. När dörren har stängts igen, så kommer ingen mer ditin. Då är det slut med frälsningsbudskapet eftersom alla har sett uppryckningen äga rum. I hoppet äro vi frälsta, men hur kan någon hoppas det han redan har sett. Rom.8:24

Paulus säger: "Vi skola icke alla avsomna men alla skola vi bliva förvandlade." Det är ju sant, eftersom kött och blod icke kunna ärva Guds rike. 1Kor.15:50:51

Om Paulus talar om sig själv ovan, så vet vi att han sedan länge är avsomnad. Även hans dåtida bröder och många efterkommande bröder och systrar är också avsomnade.

Således när basunen ljuder så skall de döda uppstå till oförgänglighet. De blir då som änglarna i himlen säger Jesus. Nu kan ju inte änglar dö, Luk.20:38 så dessa som har förvandlats till änglar har tydligen tidigare varit änglar, Guds söner. Luk.20:35-36

Och har dessa tidigare varit änglar, så har du och jag också varit änglar. För vad är en människa, att Gud skulle tänka på henne? Människan är endast kött och blod, en kropp som när den är förbrukad skall avläggas till förmån för den himmelska.

Kom ihåg Jesus, som sade att han var till förrän Abraham. Har Jesus varit till innan han kom till jorden, så har vi sannolikt också varit till innan vi blev människor. Vi är ju här för att visa vårt sanna jag, bort undan Guds ansikte. Han har ju fortfarande fördolt sitt ansikte för världen.

Det troliga är, att när en Jesu lärljunge dör, så förvandlas denne omedelbart till en himmelsk varelse. Detta är den första uppståndelsen.

Övriga blir inte levande förrän efter de tusen åren. "Levande" i den bemärkelsen, att de aldrig mer skall behöva dö. Innan dess kan de ha trätt inför Kristi domstol en eller flera gånger, för att få igen sitt jordelivs gärningar.

Svara -   - 12/12-16 14:38 -


AnnMarie

Thomas P

Inget om Israel i denna profetia? Stämmer den då?

Jag tror naturligtvis inte att den stämmer vare sig med eller utan Israel men om man tror på den kanske man skulle fråga sig om ingen jude var redo och fick följa med!?

Svara -   - 12/12-16 15:02 -


Emiratus

Det värsta som skulle kunna hända är väl om Sverige spelar final i fotbolls-VM, och 2-3 svenska spelare plötsligt rycks upp i himlen.

....nu är ju inte Zlatan med i landslaget så han kan ju inte frälsa oss längre....vilken tur...annars kanske hela laget skulle ryckas upp i himlen :)

Svara -   - 12/12-16 17:04 -


Astro

Svar till Emiratus.

Så du förnekar nedanstående bibelverser?

Nja, förnekar och förnekar, men jag är lite skeptisk :))) Bibeln verkar dock vara mer symbolisk än praktisk ....oftast ....

Svara -   - 12/12-16 22:08 -


Emiratus

Svar till Astro.

Astro,

Bibeln har flera olika funktioner. Den starkaste funktionen, som jag ser det, är när Gud direkt talar till oss när vi läser bibeln. Denna funktion förutsätter att du lever i en relation till Gud och, såklart, att du läser bibeln.

Det räcker inte att bara läsa diverse kommentarer på den här bloggen, tvärtom, jag tror t.o.m att man kan bli förvirrad då.

Vi behöver läsa bibeln kontinuerligt, och ibland en hel bok i bibeln i ett streck, och ibland bara en vers om och om igen i flera dagar.

Förlitar man sig mer på sin egen intelligens och sitt eget intellekt så finns det en risk att man missar det Gud vill nå oss med....

Förtrösta på HERREN av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Ordspråksboken 3:5

Svara -   - 12/12-16 23:29 -


David Ström

Svar till Astro.

Vill du tro så finns det alla möjligheter. Jag anser att vittnesbörden är så många att även själva antalet bevisar att Jesus lever. Jag skulle kunna mata dig med filmklipp tills du tror. ¤¤https://www.youtube.com/watch?v=6KnLDsq4XXA

Svara -   - 13/12-16 03:38 -


Peter Hall

Svar till Emiratus.

"Förlitar man sig mer på sin egen intelligens och sitt eget intellekt, så finns det en risk att man missar det Gud vill nå oss med."

Säg mig hur du skiljer på din egen intelligens och de tankar du säger ev. kommer genom den Helie Andes påverkan.

Svara -   - 13/12-16 09:28 -


Astro

Svar till David Ström.

Jo visst en fin film! Plötsligt händer det! Men allt för sällan...

Har själv sett ett under, tror på Jesus, men tror inte på ALLT som står i bibeln. Är väl lite skeptisk till min natur. Allt är inte "guld och gröna skogar" runt kristenheten som jag trodde från början.

Det är stor skillnad på verklig andlighet/kontakt med Gud och en religiös fanatisk yta. Gäller bara att hitta "kontakten". Det finns så mycket "störningsoment" i livet som gör att man inte kan komma så nära Gud som man vill alltid...

Svara -   - 13/12-16 10:06 -


Emiratus

Svar till Peter Hall.

Peter,

"Säg mig hur du skiljer på din egen intelligens och de tankar du säger ev. kommer genom den Helige Andes påverkan"

Kommentaren jag gav var riktat till Astro, som gärna vill finna vetenskapligt belägg på mångt och mycket. När det gäller innehållet i bibeln så menar jag att vi måste läsa den med öppet sinne och inte med ett vetenskapligt kritiskt intellekt.

Det är skillnad på att "tro som ett barn" och att "bevisa något vetenskapligt", så om du väljer det sistnämnda så kan du gå miste om vad Gud vill säga dig när du läser bibeln. Vi ska inte tro att vi är intelligentare (eller förståndigare) än Gud, som ju skapat allt, utan vi måste lägga undan detta kritiskt vetenskapliga tänket när vi läser bibeln och istället öppna vårt hjärta (nej, inte på hjärtkirurgi)

(Om du är troende kristen och vetenskapsman, som Astro, så har du en fördel och kan förstå vad jag skriver, men om du är vare sig troende eller vetenskapsman rekommenderar jag dig att betrakta dig själv utifrån, eftersom det finns en risk att du befinner dig i en ständigt roterande rörelse med orden ga-ga-ga-ga flödandes ur din mun :) )

Har vi uppnått konsensus?

Svara -   - 13/12-16 12:37 -


Henry

repentsweden.se varnar för Basunklang och Messias ankomst nu.

Svara -   - 13/12-16 13:56 -


Peter Hall

Svar till Emiratus.

Den som inte har Kristus i sig lär inte kunna förstå vad Skriften vill förmedla. Således lär en vetenskapsman utan tro inte kunna utforska Bibelns djupheter.

Svaret på din fråga är givetvis ja.

Svara -   - 15/12-16 09:55 -


David Ström

Det finns sammanställda tecken i klipp på Youtube. Man hör basuner, man ser blodröda floder. Förr så sprang Jehovas runt och varnade, men nu kan man själv se vad som händer. Men nu är alla tysta. Märkligt! Vem undervisar om vad Jesus menar med Saliga de som är fattiga i anden? Vem undervisar om lampoljan som de oförståndiga saknar? Hur många förstår liknelsen om lampan och ögat?

Svara -   - 19/12-16 17:17 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

0

Läs allt!


Min dotters dröm om den vackra kvinnan

Läsarmejl av Jan-Åke Henriksson 

Vacker farlig kvinna

Min dotter som knappt läst bibeln fick en förunderlig dröm i natt att många kristna försökte i sig själva att vara goda och snälla där ingen såg att de var på väg åt ett fel håll och avvikit från den smala vägen. 

38

Läs allt!


Martin Luthers 95 teser

Martin Luthers 95 teser.

Martin Luthers 95 teser. 

Martin Luthers 95 teser satte igång hela reformationen på 1500-talet. Vad skrev Luther egentligen? - Läs alla de berömda teserna här!

6

Läs allt!


Den falske profeten Påvens förrädiska judaskyssar

Johannes Paulus II kysser Koranen.

Ulf Ekmans skyddshelgon påve Johannes Paulus II kysser Koranen. 

Överallt kysser påven. Han kysser koranen, avgudastatyer, marken, biblar, män, kvinnor, barn, och fötter. Men hans kyssar är inte heliga utan förrädiska "judaskyssar".

11

Läs allt!


Idag pågår världens största kristna väckelse

Världens största kristna väckelse pågår idag.

Idag pågår världens största kristna väckelse! Varje dag får många höra talas om Jesus för första gången och varje dag tar många emot Jesus och blir frälsta överallt i världen!

19

Läs allt!


Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd

 Jesus i krubban utbytt mot korv med bröd.

Greggs i Storbritannien har en reklambild bytt ut Jesus i krubban mot en korvrulle. Efter starka reaktioner har de bett om ursäkt. 

4

Läs allt!


Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947

Läsarmejl av Johan

Smith Wigglesworths.

Smith Wigglesworths ÄNDETIDS-profetia från 1947: När Ordet och Anden kommer samman, så kommer det att bli den största Helige Andes rörelse som nationen, och förvisso världen, någonsin har sett.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 46, lördag 18 november 2017 kl. 00:14

Jesus söker: Lillemor, Moa!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Reformationens nödvändighet

Av Holger Nilsson  

Martin Luthers 95 teser .

Det är nu 500 år sedan reformationen startade 1517. Den behövdes då och den behöver alltjämt hållas vid liv nu. Överslätande av denna händelse tyder på att man inte förstått betydelsen av den.

8

Läs allt!


Senaste kommentarer


Trons vila

Läsarmejl av nassenalle 

Trons vila.

Genom stillheten och förtröstan blir vi starka Jesaja 30:15. Vilan i Herren är beredd för alla som lämnat sitt eget liv i Hans hand. 

2

Läs allt!


Den falske profeten påve Franciskus förnekar himlen och helvetet

Kommentar av Per i artikeln Jesus visar en syster uppryckelsen och vredesskålarna 

Den falske profeten påve Franciskus förnekar himlen och helvetet.

Bild: nnettle.com. 

Den förre påven uppges ha gett upp tanken om skärselden som en fysisk plats utan istället som en andlig reningsprocess. Den nuvarande påven uppges, enligt flera källor, dock gå ännu längre och förkastar även både himlen och helvetet.

24

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

606 online! | Sidvisningar idag: 1 751 | Igår: 199 703 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp