419 online! | Sidvisningar idag: 173 769 | Igår: 167 444 |

www.apg29.nu

Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!


1

Luk 9:48 och sa till dem: Den som tar emot detta barn i mitt namn tar emot mig. Och den som tar emot mig tar emot honom som har sänt mig. För den som är minst bland er alla, han ska bli stor. (Se också: Mark 9:37, Matt 18:5 och Luk 18:17)

2

Luk 10:38 Och det hände när de gick vidare, att han kom in i en by, och en kvinna vid namn Marta tog emot honom i sitt hem.

3

Luk 19:6 Och han skyndade sig och kom ner och tog emot honom med glädje. (Läs också Apg 2:41 och Rom 5:11)

4

Joh 1:12 Men så många som tog emot honom, åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

5

Joh 4:45 När han så kom till Galileen, tog galileerna emot honom, efter att de hade sett allt som han hade gjort i Jerusalem under högtiden, för de hade också varit där vid högtiden.

6

Joh 13:20 Sannerligen, sannerligen säger jag er: Den som tar emot någon som jag sänder, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig.

7

Gal 4:14 Och den prövning som jag led i mitt kött, den föraktade och avvisade ni inte, utan ni tog emot mig som en Guds ängel, ja, som Kristus Jesus.

8

Kol 2:6 Såsom ni nu har tagit emot Herren Kristus Jesus, så lev i honom,

9

Upp 3:20 Se, jag står för dörren och knackar. Om någon hör min röst och öppnar dörren ska jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig. (Du tar emot Jesus genom att öppna hjärtats dörr.)


Sedan finns det många bibelord som är synonyma med att ta emot Jesus, där det till exempel står att de "tog emot ordet", "tog emot försoningen" och så vidare.


10

Luk 18:17 Sannerligen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike såsom ett barn, ska aldrig komma dit in.

11

Joh 3:33 Den som tar emot hans vittnesbörd har bekräftat att Gud är sann.

12

Apg 2:41 De som då med glädje tog emot hans ord, lät döpa sig, och så ökades församlingen den dagen med omkring tre tusen själar.

13

Apg 11:Så fick apostlarna och de bröder som var i Judeen höra att också hedningarna hade tagit emot Guds ord.

14

Rom 5:11 Och inte bara det, utan vi gläder oss också i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har tagit emot försoningen.

15

Rom 5:17 För om döden kom att regera efter en endas fall genom denne ende, så ska mycket mer de som tar emot den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva, regera i liv genom en enda, Jesus Kristus.

16

1 Kor 15:1–2 Men jag påminner er, bröder, om det evangelium som jag predikade för er, som ni också tog emot och som ni också står fasta i, genom vilket ni också blir frälsta, om ni håller fast vid det ord som jag förkunnade för er, annars kom ni till tro förgäves.


Det finns många fler bibelord i detta ämne. Till exempel har jag inte med bibelcitat som talar om att de inte tog emot Jesus, och då förstår vi att de borde ha tagit emot honom.

Vi ser alltså att Bibeln klart och tydligt lär oss att vi ska ta emot Jesus Kristus. Om någon säger något annat går han emot Bibelns undervisning i detta mycket viktiga ämne.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 19 augusti 2018 18:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kent

Var hamnade de som dog före Jesu födelse? Var hamnar de barn som dör tidigt av svält där krisenheten är okänd för dem?

Svara -   - 19/8-18 21:17 -


Kent

Svar till Kent.

-Skall stå kristenheten ovan.

Svara -   - 19/8-18 21:19 -


Lasse

Svar till Kent.

Sheol eller dödsriket, Jesus var där i 3dagar och 3nätter jag vet inte vad Han gjorde där, men är övertygad om att Jesus hade en stor plan och verksamhet där, Han har även nycklarna till döden och dödsriket, en dag får du svaret på allt Kent, tyvärr kan jag bara hjälpa dig med detta MVH Lasse 😊

Svara -   - 19/8-18 21:34 -


Stefan Jonasson

Barnen kommer direkt till GUD dom tillhör guds rike. döden ☠ och förgängelsen kom in i männskligheten pga syndafallet den första människan gjorde gjorde ett val av egen fri vilja trots GUDS varning hon valde att själv bli som GUD kunskapen om gott och ont. Lite grann av ett mysterium hur GUD kunde tillåta det men den fria viljan hos människan och viljan hos GUD.svårt att förstå hur jag än försöker får jag inget grepp om det. Han har ett syfte med allt som han skapat. Ondskan det onda blev en del av människan förgängelsen och döden människan är inte hel utan GUD därifrån kommer allt lidande. ROMARBREVET 5-21 förklarar en del om de *många*har dött genom en endas fall så har ännu mycket mer GUDS NÅD OCH GÅVA ÖVERFLÖDATTILL DE MÅNGA GENOM EN ENDA MÄNNISKAS NÅD, JESUS KRISTI NÅD... den fria gåvan.... Ty om en endas fall gjorde att ☠ döden fick herravälde genom denne ende, hur mycket mer skall då inte de som mottar den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva regera i livgenom denne ende, JESUS KRISTUS. JESUS ÄR FÖRSONINGEN FÖR VÅRS SYNDER INTE BARA VÅRA UTAN HELA 🌏 VÄRLDEN all synd är föronad i KRISTUS döden är besegrad. I ROMARBREVET 1 kan man läsa om dom som fanns innan JESUS kom som människa JESUS var i dödsriket och proklamerade seger över döden för dom döda. Han har nycklarna och befriade dom fördömda. Okej nu vart det lite krångligt. Den som lever får se nej föresten den som dör får se.

Svara -   - 19/8-18 22:56 -


Mikael N

Svar till Kent.

Det finns – vad jag kan se – två kategorier människor:
1) Den som tror på Jesus blir frälst.
2) Den som inte tror på Jesus går förlorad.
Jag kan inte se att Bibeln talar om några andra kategorier människor, som skulle kunna bli frälsta utan att tro, så då får man förmoda att detta måsta gälla även för de som dog innan Jesus föddes, eller som bor i länder som inte nåtts av evangeliet, eller barn som dör tidigt.
Man kan argumentera för att det är teoretiskt möjligt för Gud att frälsa människor på annat sätt än genom tron, men det vore dumdristigt av oss att utgå från att han kommer att göra detta. Därför måste vi göra allt vi kan för att predika evangeliet, förvalta nådemedlen och upprätta kyrkor i alla världens hörn.

Svara -   - 19/8-18 23:51 -


Stefan Jonasson

Det är ett omtvistat ämne men kan du verkligen på fullt allvar påstå att barn som dör för tidigt inte kommer till GUD aborterade foster barn som dött av sjukdom eller blivit mördade. JESUS sa att barnen tillhör himmelriket. Lasarus som dog av sjukdom och svält utanför den rike mannens port kom till paradiset. Vad är evangelium egentligen. VAR OCH EN som åkallar HERRENS NAMN skall bli frälst innan JESUS KOM var HERRENS NAMN JHW det namnet Moses fick att ge till judarna sedan finns en berättelse om Ismael Abrahams son hans mor mötte GUD hon kallade honom DEN GUD SOM SER alla folk på jorden 🌏 i forntiden har haft ett namn på GUD och åkallat honom Paulus i Aten apg 17 talade om okunnighetens tider där GUD inte har varit långt borta från någon enda av oss ty i honom är det vi lever, rör oss och är till GUD är inte något av guld eller sten, en bild som kommit till av mänsklig konst eller fantasi bild GUD HAR LÄNGE HAFT ÖVERSEENDE MED OKUNNIGHETENS TIDER MEN NU (den tid som är efter att JESUS uppenbarat sanningen) men NU befaller han människorna att de alla och överallt skall omvända sig (ändra sitt sinne och vända sig till DEN ENDE SANNE GUDEN JESUS KRISTUS) han skall döma världen 🌏 med ⚖ RÄTTFÄRDIGHET(rättvisa) genom JESUS sedan han erbjudit tron åt alla genom att uppväcka honom från de döda. Bibeln säger I 1pet brev 3:18 - 22 något om detta ämne för dem som en gång var olydiga när GUD tåligt väntade han utropade ett budskap för andarna i dödsriket Okunnighetens tider forntiden tiden före KRISTUS var och en som har åkallat GUD och lyssnat till sitt samvete och sitt GUDS Medvetande under okunnighetens tider rom 2:14 hedningarna som saknar lagen av naturen gör vad lagen befaller.. Det lagen kräver är skrivet i deras hjärtan.alla barn som dör och utvecklingsstörda dom har del i GUD dom som är okunniga. Men den som är vuxen och medvetet förkastar GUDS vilja och frälsningsplan med sitt liv dom ligger dåligt till.

Svara -   - 20/8-18 02:09 -


britt

Det är ett Guds verk, Gud Fader som kallar och Jesus är vägen!!

Jesus säger: Jag är vägen sanningen och livet och Ingen kan komma till mig, om inte Fadern som har sänt mig drar honom, och jag skall låta honom uppstå på den yttersta dagen. Joh. 6:44

Alla som Fadern ger mig och den som kommer till mig skall Jag aldrig någonsin kasta ut. Joh. 6: 37

Jesus Kristus predikade evangeliet och detta får vi ta emot och bli frälsta, vilken Underbar Nåd Han ger oss!!

Det gäller att ta emot Jesus eller inte ta emot Honom! Det finns bara två vägar!

Svara -   - 22/8-18 21:40 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Live! Har du mod att bli en kristen? Del 2

Livesändning just nu med Christer Åberg från Apg29.nu!

0

Läs allt!


Live! Har du mod att bli en kristen?

Livesändning just nu med Christer Åberg från Apg29.nu!

0

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

5

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

0

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

2

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

33

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

3

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

175

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

7

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

17

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


Annons


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

9

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 38, tisdag 18 september 2018 kl. 22:58

Jesus söker: Orvar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Riskerade sitt liv för en Bibel

Läsarmejl av nils 

Bibel

Han kunde utstå tortyren och svälten, men kunde inte utstå en dag utan sin Bibel. 

6

Läs allt!


Senaste kommentarer


Dalai lama förfalskades i media

Dalai Lama förfalskades i media

Bild: Googles cachade version av GP-artikeln. 

Igår publicerade i flera tidningar en TT-artikel där Dalai lama uppmanade Europas flyktingar att återvända hem. Nu har tidningarna DN och GP raderat artikeln. Istället har de publicerat en ny artikel där Dalai lama framstår som hyllare av EU!

86

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del nio

Christian Åberg 7 år

Skolan är ett sorgligt kapitel. Den grunden som nu skulle läggas i mitt liv som skulle hålla för framtiden skulle jag mista helt och hållet.

19

Läs allt!


Vad händer efter döden?

Läsarmejl av David B

Och såsom det är bestämt om människorna att en gång dö och sedan dömas" Hebr. 9:27

3

Läs allt!


Håll inte på med politiskt käbbel

Och du som är frälst: Håll inte på med sakpolitiskt käbbel! Kristna syskon håller på att käbbla mot varandra. Och blir arga om de röstar på det och det och det. Vad är det för dumheter? 

66

Läs allt!


Är du ständigt upptagen?

Av Holger Nilsson 

Är du ständigt upptagen?

Något som är förödande för det andliga livet är att alltid hålla på med något.

10

Läs allt!


Världsevangelist kan portas från Storbritannien på grund av protest från muslimska rådet

Världsevangelist kan portas från Storbritannien pga protest från muslimska rådet

Bild: Dagen. 

Billy Grahams son Franklin Graham kan portas från Storbritannien på grund av landets muslimska råd kräver att regeringen stoppar honom från att tala under en kristen evangelisationskampanj.

18

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del åtta

Stig Johansson och Christian Åberg

Mitt fosterhem var inget kristet hem. Visst, mina fosterföräldrar hade gift sig i en kyrka, de hade också konfirmerat sig, men de var inte kristna. 

11

Läs allt!


Stödet för sossarna är störst där det brinner flest bilar

Stödet för sossarna är störst där det brinner flest bilar

Tänkvärt...

44

Läs allt!


Live! Sexualmoralens förfall

Livesändning just nu med Christer Åberg från Apg29.nu!

0

Läs allt!


Märkliga händelser i valet 2018

Kommentar av Erik S 

Valet 2018

Ja det verkar inte bättre, faktiskt. Flera har också anmält händelser till både valmyndigheten och till EU. Förutom att valsedlar saknades på många platser - efter att folk protesterat plockades dom fram - så har kuvert med röstsedlar lagts utanför valurnorna i högar, på nåt ställe har dom kastats på golvet.

33

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 440 816 551 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 876 bloggartiklar, 89 318 kommentarer och 58 342 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp