671 online! | Sidvisningar idag: 142 217 | Igår: 158 426 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!


1

Luk 9:48 och sa till dem: Den som tar emot detta barn i mitt namn tar emot mig. Och den som tar emot mig tar emot honom som har sänt mig. För den som är minst bland er alla, han ska bli stor. (Se också: Mark 9:37, Matt 18:5 och Luk 18:17)

2

Luk 10:38 Och det hände när de gick vidare, att han kom in i en by, och en kvinna vid namn Marta tog emot honom i sitt hem.

3

Luk 19:6 Och han skyndade sig och kom ner och tog emot honom med glädje. (Läs också Apg 2:41 och Rom 5:11)

4

Joh 1:12 Men så många som tog emot honom, åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

5

Joh 4:45 När han så kom till Galileen, tog galileerna emot honom, efter att de hade sett allt som han hade gjort i Jerusalem under högtiden, för de hade också varit där vid högtiden.

6

Joh 13:20 Sannerligen, sannerligen säger jag er: Den som tar emot någon som jag sänder, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig.

7

Gal 4:14 Och den prövning som jag led i mitt kött, den föraktade och avvisade ni inte, utan ni tog emot mig som en Guds ängel, ja, som Kristus Jesus.

8

Kol 2:6 Såsom ni nu har tagit emot Herren Kristus Jesus, så lev i honom,

9

Upp 3:20 Se, jag står för dörren och knackar. Om någon hör min röst och öppnar dörren ska jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig. (Du tar emot Jesus genom att öppna hjärtats dörr.)


Sedan finns det många bibelord som är synonyma med att ta emot Jesus, där det till exempel står att de "tog emot ordet", "tog emot försoningen" och så vidare.


10

Luk 18:17 Sannerligen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike såsom ett barn, ska aldrig komma dit in.

11

Joh 3:33 Den som tar emot hans vittnesbörd har bekräftat att Gud är sann.

12

Apg 2:41 De som då med glädje tog emot hans ord, lät döpa sig, och så ökades församlingen den dagen med omkring tre tusen själar.

13

Apg 11:Så fick apostlarna och de bröder som var i Judeen höra att också hedningarna hade tagit emot Guds ord.

14

Rom 5:11 Och inte bara det, utan vi gläder oss också i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har tagit emot försoningen.

15

Rom 5:17 För om döden kom att regera efter en endas fall genom denne ende, så ska mycket mer de som tar emot den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva, regera i liv genom en enda, Jesus Kristus.

16

1 Kor 15:1–2 Men jag påminner er, bröder, om det evangelium som jag predikade för er, som ni också tog emot och som ni också står fasta i, genom vilket ni också blir frälsta, om ni håller fast vid det ord som jag förkunnade för er, annars kom ni till tro förgäves.


Det finns många fler bibelord i detta ämne. Till exempel har jag inte med bibelcitat som talar om att de inte tog emot Jesus, och då förstår vi att de borde ha tagit emot honom.

Vi ser alltså att Bibeln klart och tydligt lär oss att vi ska ta emot Jesus Kristus. Om någon säger något annat går han emot Bibelns undervisning i detta mycket viktiga ämne.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 19 augusti 2018 18:00 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Kent

Var hamnade de som dog före Jesu födelse? Var hamnar de barn som dör tidigt av svält där krisenheten är okänd för dem?

Svara -   - 19/8-18 21:17 -


Kent

Svar till Kent.

-Skall stå kristenheten ovan.

Svara -   - 19/8-18 21:19 -


Lasse

Svar till Kent.

Sheol eller dödsriket, Jesus var där i 3dagar och 3nätter jag vet inte vad Han gjorde där, men är övertygad om att Jesus hade en stor plan och verksamhet där, Han har även nycklarna till döden och dödsriket, en dag får du svaret på allt Kent, tyvärr kan jag bara hjälpa dig med detta MVH Lasse 😊

Svara -   - 19/8-18 21:34 -


Stefan Jonasson

Barnen kommer direkt till GUD dom tillhör guds rike. döden ☠ och förgängelsen kom in i männskligheten pga syndafallet den första människan gjorde gjorde ett val av egen fri vilja trots GUDS varning hon valde att själv bli som GUD kunskapen om gott och ont. Lite grann av ett mysterium hur GUD kunde tillåta det men den fria viljan hos människan och viljan hos GUD.svårt att förstå hur jag än försöker får jag inget grepp om det. Han har ett syfte med allt som han skapat. Ondskan det onda blev en del av människan förgängelsen och döden människan är inte hel utan GUD därifrån kommer allt lidande. ROMARBREVET 5-21 förklarar en del om de *många*har dött genom en endas fall så har ännu mycket mer GUDS NÅD OCH GÅVA ÖVERFLÖDATTILL DE MÅNGA GENOM EN ENDA MÄNNISKAS NÅD, JESUS KRISTI NÅD... den fria gåvan.... Ty om en endas fall gjorde att ☠ döden fick herravälde genom denne ende, hur mycket mer skall då inte de som mottar den överflödande nåden och rättfärdighetens gåva regera i livgenom denne ende, JESUS KRISTUS. JESUS ÄR FÖRSONINGEN FÖR VÅRS SYNDER INTE BARA VÅRA UTAN HELA 🌏 VÄRLDEN all synd är föronad i KRISTUS döden är besegrad. I ROMARBREVET 1 kan man läsa om dom som fanns innan JESUS kom som människa JESUS var i dödsriket och proklamerade seger över döden för dom döda. Han har nycklarna och befriade dom fördömda. Okej nu vart det lite krångligt. Den som lever får se nej föresten den som dör får se.

Svara -   - 19/8-18 22:56 -


Mikael N

Svar till Kent.

Det finns – vad jag kan se – två kategorier människor:
1) Den som tror på Jesus blir frälst.
2) Den som inte tror på Jesus går förlorad.
Jag kan inte se att Bibeln talar om några andra kategorier människor, som skulle kunna bli frälsta utan att tro, så då får man förmoda att detta måsta gälla även för de som dog innan Jesus föddes, eller som bor i länder som inte nåtts av evangeliet, eller barn som dör tidigt.
Man kan argumentera för att det är teoretiskt möjligt för Gud att frälsa människor på annat sätt än genom tron, men det vore dumdristigt av oss att utgå från att han kommer att göra detta. Därför måste vi göra allt vi kan för att predika evangeliet, förvalta nådemedlen och upprätta kyrkor i alla världens hörn.

Svara -   - 19/8-18 23:51 -


Stefan Jonasson

Det är ett omtvistat ämne men kan du verkligen på fullt allvar påstå att barn som dör för tidigt inte kommer till GUD aborterade foster barn som dött av sjukdom eller blivit mördade. JESUS sa att barnen tillhör himmelriket. Lasarus som dog av sjukdom och svält utanför den rike mannens port kom till paradiset. Vad är evangelium egentligen. VAR OCH EN som åkallar HERRENS NAMN skall bli frälst innan JESUS KOM var HERRENS NAMN JHW det namnet Moses fick att ge till judarna sedan finns en berättelse om Ismael Abrahams son hans mor mötte GUD hon kallade honom DEN GUD SOM SER alla folk på jorden 🌏 i forntiden har haft ett namn på GUD och åkallat honom Paulus i Aten apg 17 talade om okunnighetens tider där GUD inte har varit långt borta från någon enda av oss ty i honom är det vi lever, rör oss och är till GUD är inte något av guld eller sten, en bild som kommit till av mänsklig konst eller fantasi bild GUD HAR LÄNGE HAFT ÖVERSEENDE MED OKUNNIGHETENS TIDER MEN NU (den tid som är efter att JESUS uppenbarat sanningen) men NU befaller han människorna att de alla och överallt skall omvända sig (ändra sitt sinne och vända sig till DEN ENDE SANNE GUDEN JESUS KRISTUS) han skall döma världen 🌏 med ⚖ RÄTTFÄRDIGHET(rättvisa) genom JESUS sedan han erbjudit tron åt alla genom att uppväcka honom från de döda. Bibeln säger I 1pet brev 3:18 - 22 något om detta ämne för dem som en gång var olydiga när GUD tåligt väntade han utropade ett budskap för andarna i dödsriket Okunnighetens tider forntiden tiden före KRISTUS var och en som har åkallat GUD och lyssnat till sitt samvete och sitt GUDS Medvetande under okunnighetens tider rom 2:14 hedningarna som saknar lagen av naturen gör vad lagen befaller.. Det lagen kräver är skrivet i deras hjärtan.alla barn som dör och utvecklingsstörda dom har del i GUD dom som är okunniga. Men den som är vuxen och medvetet förkastar GUDS vilja och frälsningsplan med sitt liv dom ligger dåligt till.

Svara -   - 20/8-18 02:09 -


britt

Det är ett Guds verk, Gud Fader som kallar och Jesus är vägen!!

Jesus säger: Jag är vägen sanningen och livet och Ingen kan komma till mig, om inte Fadern som har sänt mig drar honom, och jag skall låta honom uppstå på den yttersta dagen. Joh. 6:44

Alla som Fadern ger mig och den som kommer till mig skall Jag aldrig någonsin kasta ut. Joh. 6: 37

Jesus Kristus predikade evangeliet och detta får vi ta emot och bli frälsta, vilken Underbar Nåd Han ger oss!!

Det gäller att ta emot Jesus eller inte ta emot Honom! Det finns bara två vägar!

Svara -   - 22/8-18 21:40 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

27

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

41

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, måndag 18 februari 2019 kl. 19:03

Jesus söker: Frida, Fritiof!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

31

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 257 556 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 171 bloggartiklar, 94 206 kommentarer och 61 976 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp