654 online! | Sidvisningar idag: 162 182 | Igår: 216 459 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


Bibelns undervisning om uppryckandet

Av Kurt Lundmark

Uppryckandet

Att Jesus skall hämta alla de troende till sig är en biblisk sanning. De döda som tror på Jesus kommer att uppstå, och de troende som då lever kommer tillsammans med de som har uppstått lyftas upp för att möta Jesus i rymden.

Trots att denna lära är mycket tydligt i Bibeln, både i gamla testamentets undervisning och av nya testamentets undervisning, både av Jesus själv och i breven så påstår en del att detta är en villolära.

Detta falska påstående har jag stött på nätet och av kommentatörer på bloggen. Hur har man kunnat missa en sådan biblisk sanning?

Här nedan tar jag upp vad bibeln säger om uppryckandet.

Hanok

Sedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom. (1 Mos 5:24.)

Detta är första gången vi stöter på uppryckandet i Bibeln. Som du ser så är det alla redan i femte kapitlet i Första Moseboken. Hanok vandrade tillsammans med Gud. Plötsligt såg man honom inte mer eftersom Gud hade hämtat honom.

Så kommer det att vara med uppryckandet. Plötsligt kommer människor inte se de de troende mer, eftersom de plötsligt bara kommer att vara borta.

Hanok är en profetisk förebild på uppryckandet. Om Hanok står det också i nya testamentet:

Genom tron togs Hanok bort utan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig. Innan han togs bort, hade han fått det vittnesbördet att han funnit nåd hos Gud. (Hebr 11:5.)

Här står det att Hanok inte fick möta döden, eftersom Gud tog honom till sig. Så kommer det att vara med oss som tror på Jesus. Vi kommer inte att möta döden eftersom Gud tar oss till sig. Detta sker i uppryckandet.

Elia

I 2 Kungaboken läser vi också om uppryckandet:

Medan de gick och samtalade, se, då kom en vagn av eld med hästar av eld och skilde de båda från varandra. Och Elia for i stormvinden upp till himlen. (2 Kung 2:11.)

Detta skedde mycket snabbt då Elia togs upp till himlen. Elia och hans lärjunge Elisa gick och pratade med varandra och plötsligt tog Gud upp Elia från Elisa. Så kommer det vara när Jesus hämtar hem oss. Vi kanske pratar med någon och plötsligt tas vi upp till himlen.

Jesus

Jesus talar flera gånger om uppryckandet.

Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. (Joh. 14:3.)

Här säger Jesus att han skall hämta de som tror på honom. Det kommer att ske vid uppryckandet.

Änglar

I Matt 24:31 berättar Jesus lite mer tydligare hur uppryckandet kommer att ske:

Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra.

Han sänder ut sina änglar för att samla hans utvalda. De utvalda är de människor som tror på honom.

Jag säger er: Den natten skall två ligga i samma säng. Den ene skall tas med och den andre skall lämnas kvar. (Luk 17:34.)

De troende

Det är bara de som tror på Jesus som kommer att få följa med - ryckas upp. Den som inte tror kommer att lämnas kvar. Därför kommer frälsta par skiljas åt om den ene tror men inte den andre.

Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar. (Matt 24:40-41.)

Åter igen säger Jesus att det bara är de frälsta som kommer att få följa med. De som inte tror kommer att lämnas kvar.

Jorden

Jag vill göra dig uppmärksam på en intressant sak. I nästa vers säger Jesus:

Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer. (v. 42.)

Jag säger er: Den natten skall två ligga i samma säng. Den ene skall tas med och den andre skall lämnas kvar. (Luk 17:34.)

I vers 42 uppmanar Jesus att vi ska vara vaksamma eftersom vi inte vet vilken dag han kommer. Här säger Jesus alltså att det är dag då han kommer, men i Luk 17:32 läser vi att det är natt när Jesus hämtade den ene från sängen medan den andra lämnades kvar.

Anledningen till att Jesus sa att det är natt på ena stället och dag på den andra beror på att han visste att jorden är rund! På ena halvklotet är det dag och den andra halvklotet natt när han kommer tillbaka för att hämta de sina till sig!

Basunen

Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas. (1 Kor. 15:51-52.)

Här talar Paulus om uppryckandet. Här säger han att de som lever kommer att förvandlas vid den sista basunens ljud och de döda skall uppstå.

Hur uppryckandet kommer att ske

I kapitel 4 i 1 Tessalonikebrevet förklarar Paulus ännu tydligare hur uppryckandet kommer att ske:

Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. (1 Tess. 4:16-17.)

Uppryckandet sker då Jesus stiger ner från himlen, de döda uppstår och de troende som fortfarande lever rycks upp tillsammans med de som har uppstått för att möta Jesus i rymden.

De två profeterna

Nu skall jag visa att också Uppenbarelseboken undervisar om uppryckandet:

Men efter de tre och en halv dagarna kom livsande från Gud in i dem (profeterna), och de stod upp, och de som såg dem blev skräckslagna. Och de hörde en stark röst från himlen säga till dem: "Kom hit upp!" Och de steg upp till himlen i ett moln, och deras fiender såg dem. I samma stund blev det en stor jordbävning, och en tiondel av staden störtade samman. Sju tusen människor dödades vid jordbävningen. De övriga greps av skräck och ärade himlens Gud. Det andra veropet är över. Se, det tredje kommer snart. (Upp 11:11-14.).

Profeterna som hade dödats uppväcktes och togs upp till himlen. I samband med detta skedde det en kraftig jordbävning som dödade 7000 människor.

Jesus har gått före oss

Lägg märke till att de steg upp till himlen i ett moln. Detta gjorde Jesus också som är det starkaste beviset och vittnesbördet på att vi också skall uppstå och ryckas upp till himlen. Jesus har ju gått före oss!

Då han (Jesus) hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. (Apg 1:9.)

Jesus dog och uppstod, och på samma sätt skall de som dött i tron på honom också uppstå. Jesus togs upp till himlen, och på samma sätt skall vi också tas upp till himlen.

Tidigare läste vi också i 1 Tess. 4:16-17 att vi som lever skall ryckas upp bland moln för att möta Jesus. Vi skall alltså ryckas upp på samma sätt som i Jesu himmelsefärd!

Vi ser att uppryckandet är en biblisk sanning som undervisas både i gamla och nya testamentet.

Tror du på Jesus, då tror du också tro på uppryckandet eftersom han själv ryktes upp till himlen. På samma sätt skall vi som tror på Jesus ryckas upp till himlen för att möta honom!Kurt Lundmark, Skellefteå

Guldstadens klippa

Källa: Jesu återkomst


---

---
OBS: Läsarmejl och artiklar som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar, vilket också gäller kommentarerna. Mina artiklar är oftast osignerade.  


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 13 januari 2018 14:53 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


75 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

BrorK

Kurt, de allra flesta tror väl ändå på ett uppryckande. Vad som mest tvistat om på den här bloggen är när det kommer att ske. Men, precis som du skriver hör jag till dem som tolkar att vi rycks upp när Jesus kommer tillbaka, alltså inte när som helst, som en del vill göra gällande.

Svara -   - 13/1-18 15:04 -


Per

Tack Kurt för ett bra klargörande!

Självklart skall vi ryckas upp till Himlarymderna innan vår Herre Jesus står med fötterna på jorden. Det blir lite konstigt att ryckas upp till Jesus, om han redan är på marken.

Svara -   - 13/1-18 16:09 -


J.J.

Yes. Uppryckandet sker innan v-mödan. Det är vårt saliga hopp! Fast numera får man ju på lakaskallen om man tror som Bibeln lär. Det lärs ju ut något annat på prästutbildningarna och i församlingarna ges sällan rätt andlig mat längre..

Gud välsigne er alla som vågar stå upp för Guds ord och står på Ordet! Jesus kommer snart! Håll ut!

Svara -   - 13/1-18 16:20 -


Rolf

Mycket bra och lättförståelig förklaring av hur uppryckandet och turordningen kommer att ske. Först de som dött som troende inklusive profeterna när Jesus kommit sedan vi som lever och är troende uppsamlade av änglar i en molnstod sett helt oförklarligt av de otroende som råkar se ett uppryckande. Så uppfattar jag det.

Svara -   - 13/1-18 17:08 -


Harriet Bouvin

Det skapar en fråga.

Eftersom det står skrivet, att i döden kan ingen tänka - hur går det ihop med "de döda som tror på Jesus"?

Dessa saknar väl ett medvetande fram till uppståndelse o dom?

Svara -   - 13/1-18 17:45 -


Harriet Bouvin

I ett av breven står dessutom att läsa;"

de som har avsomnat i tron" -

och det talar väl för, att du varken tror, tänker eller känner ngt när du är avliden?

Svara -   - 13/1-18 17:48 -


Harriet Bouvin

Svar till BrorK.

Hej BrorK!

Huruvida vi rycks upp när Jesus kommer tillbaka eller när som helst,

vilken är skillnaden, tänker du?

Vänligen Harriet Bouvin

Svara -   - 13/1-18 18:24 -


Johnny Haglund

Vid 6:e sigillet. står framför tronen en skara som ingen kan räkna, de kommer enligt en av de 24 älste från det stora lidandet. I 6:e basunen sker det uppryckande du talar om av de 144000. De återkommer med Jesuss till oljeberget. Vid 7:e basunen skördas jorden på sin skörd. Vad jag förstår blir förutom enstaka dödsfall 3 st masshämtningar, men bara hämtningen av de 144000 visar på en uppryckning, och vad jag förstår handlar det om Judarna som blir märkta i 6:e sigillet. Har jag fel, och hur?

Svara -   - 13/1-18 18:46 -


Prinsen

Och när Noa räddades nät arken lyftes upp mellan himmel och jord - vad hände då med de ogudaktiga?

Och alla ska se och höra Jesus komma från himmelen i öster ...

Föreslår alla som vill veta hur det blir, att söka på ordet ”eld” i bl a BLB.

Jesus ska återkomma i Guds härlighet (eld) med sina änglar (eld). Vem kan då stå upp och leva bland de ogudaktiga.

Låt nu Skrifterna tolka skrifterna - snälla!

Svara -   - 13/1-18 20:12 -


Prinsen

För att inte tala om Sodom och Gomora där de orättfärdiga förintades.

Så när uppryckandet sker kommer ingen levande finnas kvar på jorden.
Ty verserna motsäger inte varandra.

Svara -   - 13/1-18 20:23 -


J.J.

Svar till Prinsen .

Hanoks hela ålder blev alltså 365 år. Sedan Hanok på detta sätt hade vandrat med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.” 1 Mosebok 5:23-24

Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat:"Se, Herren KOMMER med sina mångtusen heliga för att hålla dom över alla och straffa alla för de gudlösa gärningar som de har begått och för alla de hårda ord som dessa gudlösa syndare har talat mot honom." Judas 1:14

Håller med. Låt skrift förklara skrift. Jfr t.ex Judas + verserna i Upp. (Hur kommer de heliga till himlen för att följa med Herren ned sedan?
Finns mycket mer. Börja med detta.
Guds välsignelse!

Svara -   - 13/1-18 20:41 -


J.J.

Svar till Johnny Haglund.

Hej och frid!

Orkar inte bemöta allt i din frågeställning just nu. Får isf återkomma men kolla på t ex Upp 3:10 och 4:1-2 (om löfte och uppryckande)

I kap. 6 startar v-mödan.

De 144 000 är judar som kommer leda folk till frälsning. Bibeln säger nämligen - i klarspråk - att allesamman är män och kvinnor "av Israels stammar", dvs:

"12 000 av Juda stam (dvs judar), 12 000 av Rubens stam, 12 000 av Gads stam, 12 000 av Asers stam, 12 000 av Neftalims stam, 12 000 av Manasses stam, 12 000 av Simeons stam, 12 000 av Levi stam, 12 000 av Isaskars stam, 12 000 av Sabulons stam, 12 000 av Josefs stam och 12 000 av Benjamins stam" (Upp 7:4-8)

G v d!

Svara -   - 13/1-18 20:49 -


Prinsen

Svar till J.J..

Jag ser det som att först kommer Jesus med änglarna för att hämta de Heliga, efter tusen år kommer Jesus med de Heliga och det nya Jerusalem.

Det är iof min tolkning när skriften har verifierats med skrifter, och ingen motsägelse har hittats.

Svara -   - 13/1-18 20:52 -


J.J.

"Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen." Luk 21:36

- Varför (av vilken anledning) undervisade vår Herre Jesus om detta om vi skall vara med i v-mödan? (vilket vi inte ska)

Svara -   - 13/1-18 21:24 -


J.J.

En mycket viktig och central fråga är denna:

- vad är syftet med vedermödan?

Tänk nu efter, vad står det i Bibeln? Och när du funnit svaret; vad står det då mer där? (Tips läs i Danielsboken.)

Om man förstår det har man mycket vunnet.

G v d!

Svara -   - 13/1-18 21:50 -


Robert

Om en mor med fem söner ser hur tre av dem är mycket mycket olydiga, och fortsättningsvis förblir mycket mycket olydiga trots tillrättavisningar. Då den stund är kommen då hon inte finner någon annan råd än att aga dem... Agar hon då alla fem sönerna eller bara de olydiga? Vilket vore mest rätt att göra? Gör Gud fel? Nej han gör det rätta, eller hur. Att satan och världen plågar en som är kallad ur världen läser vi ju om att vi bör vänta oss. Men när Guds egen vredes hand lyftas, på vem träffar slaget, de två lydiga, de tre olydiga, eller alla fem? Vilket är det mest riktiga att göra? Ren logik och själva Ordet ger ju ett klart svar.

Svara -   - 13/1-18 21:51 -


J.J.

Svar till Robert.

😊👍

Svara -   - 13/1-18 21:55 -


Lena Henricson

Tack Kurt Lundmark för denna enkla och inspirerande undervisning om uppryckandet! Tack JESUS för denna underbara sanning! Låt oss få leva nära Dig och varje dag vänta Dig på skyn!

Svara -   - 13/1-18 21:55 -


Prinsen

Svar till J.J..

Men du talar ju emot dig själv när du påstår att 144 000 judar ska leda folk till frälsning. Det står inte judar, det står från Juda stam, vilket kan betyda att det är redan andedöpta människor. Och eftersom vi inte vet vart Israels stammar tog vägen, eller då ingen vet mer än några generationer var de kom ifrån - så är snarare de 144 000 redan idag frälsta människor från olika etniciter och håll från jorden, som älskar Jesus, byggstenen i Sion, överallt annat och som överlevt de svåra sjukdomar och förföljelser som komma skall. De är en rest.

Tycker det är allvarliga fel du kommer med.

Svara -   - 13/1-18 22:00 -


J.J.

Svar till Prinsen .

Det är inte jag som har fel här. Var inte så snabb att komma med pekpinnen... ibland studsar käppen tillbaka liksom... Läs nu Upp. kap 7.

Manasses stam t ex är numera funnen i Indien och tusentals är hemma i Israel. 1700 till väntar på tillstånd. Juda vet vi ju var den är.

Gud har allt i sin hand. Har Gud sagt en sak - då sker det också. Guds löften är att lita på.

Svara -   - 13/1-18 22:09 -


Prinsen

Svar till J.J..

Vi är färdiga med varandra.

Svara -   - 13/1-18 22:51 -


Eva

Svar till Prinsen .

Hur ska man kunna mala eller ligga i sängen och snarka om man är död?

Svara -   - 14/1-18 01:22 -


Eva

"Vi är färdiga med varandra" ? Är det en kristen hållning att tjafsa om olika teologisk hållning i en fråga som dock icke är frälsningsavgörande?

Svara -   - 14/1-18 01:27 -


Andy

Svar till Prinsen .

LAMMET OCH DE 144 TUSEN PÅ SIONS BERG

14:1 Och jag såg, och se: Lammet stod på berget Sion och tillsammans med Lammet etthundrafyrtiofyratusen som hade hans namn och hans faders namn skrivet på pan- nan.

Och jag såg, och se. Den 44:e delsynen.

Lammet är en symbol för Jesus Kristus som Frälsaren i hela Uppenbarelseboken.1 Berget Sion. Att detta gäller det himmelska berget Sion framgår av vers 3, där det står att de 144 000 sjöng inför tronen, de fyra varelserna och de äldste.

* Det finns både ett himmelskt Jerusalem och ett himmelskt Sion. Rom 11:26; Hebr 12:22. I Jesaja 14:3 talas om gudaförsamlingens berg och i Hes 28:16 om gudaberget. Himlen är tydligen en plats med vacker natur, som säkerligen överträffar allt vad vi kunnat drömma om.

* Det jordiska Sion var en borg på den sydöstra höjden mellan Kidrons dal och Tyropoiondalen. Sion kallas också för Davids stad och där fick han sin grav. Sion är en konungslig plats och symbolen för gudomlig frigörelse. Därifrån utgår kungens maktbud som betyder rättvisa, frihet och förlossning.

* Från det himmelska Sion skall förlossaren komma, Konungarnas Konung, som skall skaffa bort all ogudaktighet från Jakob. Jes 59:20; Ps 14:7; Rom 11:26

De 144 000. Med 12 000 Israeliter från varje stam utgör de 144 000 en "förstlings- frukt" (Upp 14:4) åt Gud som blir frälsta ut ur vedermödan. Kvinnan (Israel) var i födslovånda och födde ett gossebarn (de 144 000), som rycktes upp till himlen innan draken (Satan – Antikrist) hann sluka dem. Dessa får göra samma upplevelse av ett plötsligt uppryckande till himlen som församlingen upplevt tidigare.

* Att gossebarnet som blev uppryckt symboliserar de nyfrälsta i Israel (barn i Kristus) under vedermödan, bevisas av att de nu är i himlen. Det finns ingen annan indikation på hur de 144 000 kommit till Sions berg i himlen utom genom gossebarnets uppryckande.

Svara -   - 14/1-18 06:19 -


Andy

• De två vittnena kommer att predika omvändelse och väckelse först och främst i Israel, vid det andra advent liksom Johannes Döparen gjorde före det första Advent.

– Dessa 144 000 Israeliter kommer att få Andens insegel allt efterhand som de blir frälsta under vedermödans tid och blir Guds tjänare.

– 144 000 kan vara ett symboliskt tal för fulltalighet.

Svara -   - 14/1-18 06:39 -


JL

Detta med Jesu återkomst och dess splittring i hur och när det sker är inget uppbyggande.

Låt oss konstatera att Jesus skall komma tillbaka, och innan han kommer tillbaka skall alla folk, stammar och länder fått höra om evangeliet. Dit är det en ganska lång bit kvar.

Svara -   - 14/1-18 10:42 -


SAS

Den judiska bröllopstraditionen och uppryckandet

Joh 14:1 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag så ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni ska vara där jag är.

Den äldre judiska bröllopstraditionen, är en fantastisk bild och symbolik på Herrens församling och själva uppryckandet. Det är den som Jesus refererat till, när han ger löftet och tröstar och uppmuntrar sina lärjungar, att han en dag ska komma tillbaka för att hämta oss till sitt himmelska hem.

Trolovningen

Efe 1: 13-14 – Ja, i honom har också ni, sedan ni kommit till tro, tagit emot den utlovade helige Ande som ett sigill. Anden är en handpenning på vårt arv, att hans eget folk snart skall förlossas.

Det första stora steget i ett judiskt äktenskap var själva trolovningen. Trolovningen var ett slags äktenskapslöfte, som gavs före bröllopet där man etablerade ett äktenskaps förbund med varandra. Jesus etablerade ett evigt förbund med församlingen genom hans blod (Luk 22:20) och den helige Ande är garantin för att han kommer att vända tillbaka till henne. (Heb 13:20, Efe 1:13)

Till sin Faders hus

Den judiska brudgummen tog initiativet till själva bröllopet genom att lämna sin Faders hus, och reste hem till den kommande bruden. På samma sätt lämnade Jesus sin Faders hus i himlen, reste till jorden, som var hans potentiella brudshem. (Joh 6:32-33,51).

Priset är betalt

Väl hemma hos brudens föräldrar, så förhandlar den judiska brudgummen med hennes Far, och bestämmer prisen han ska betala för att köpa sin brud. Jesus betalde en pris för församlingen. Den pris han betalade var hans liv, och hans eget dyrbara blod. (Apg 20:28, 1 Kor 6:19-20)

När brudgummen hade betalat den bestämda köps prisen, så blev det etablerat ett äktenskaps förbund, och den unge mannen och kvinnan blev trolovade och blev betraktad som man och kvinna. Från den stunden sågs bruden som invigd, avskild och helgad sin kommande man, och hon tillhörde nu enbart honom.

För att bryta detta förbund skulle man alltså skilja sig från sin kommande brud. Församlingen är på samma sätt helgad och avskild enbart för Kristus. (Efe 5:25-27, 1 Kor 6:11, Heb 10:10,13:12)

Förbundet

Som en symbol på förbundet som hade etablerats mellan det kommande brudparet, så skulle brudgummen och bruden dricka en kopp vin. Nattvarden är en symbol på det förbund som Kristus har gjort med församlingen, hans brud. (1 Kor 11:25)

Jesus kom till jorden för att få församlingen, genom att etablera ett förbund. Samma kväll som Jesus gav sitt löfte i Joh14, så införde han nattvarden. Där gav han en bägare vin till sina lärjungar och proklamerar att ”denna bägare är det nya förbundet i mitt blod, som utgjuts för er” (1 Kor 1:25)

Separationstiden

När äktenskapsförbundet var på plats så reste brudgummen igen för att åter vände hem till sin Faders hus. Han var då avskild och separerad från sin brud i en period på cirka 12 månader. Precis som den judiska brudgummen lämnade brudens hem, så lämnade Jesus jorden och vände tillbaka till sin Faders hus i himlen efter att han har upprättat ett förbund med sin brud. Församlingen är avskild och separerad i dag från sin kommande brudgum, intill den dag vi blir förenade på himlens sky. (Joh 6:62, 20:17)

Under den här tiden, där bruden och brudgummen var åtskilda, använde bruden tiden på att förbereda sig för det gifta livet, och samla ihop de saker hon skulle behöva i deras kommande hem. Brudgummen var upptagen med att göra i ordning och ordna det hus brudparet skulle bo i. Jesus är just nu i ordning med att göra plats till oss i sin Faders hus.

Brudgummen vänder tillbaka

När brudgummen var klar med att göra i ordning den plats eller hus han hade tänkt för deras kommande liv, så vände han tillbaka till bruden för att hämta henne till sig. Den här händelsen utspelade sig ofta om natten. Jesus lovade att han när han vill komma tillbaka efter sin brud, när han var färdig med att göra plats för sin brud. (Joh 14:3)

Brudgummen och hans marskalkar lämnar Faders hus, och går i ett fackeltåg mot hennes förälders hem. På samma sätt kommer Jesus och hans följe av änglar att lämna himlen och gå mot jorden som är församlingens nuvarande hem. (1 Tess 4:16)

Även om den judiska bruden förväntade brudgummen så visste hon inte den exakta tiden då brudgummen skulle komma och hämta henne. När de närmade sig brudens hem så blev hon uppmärksammad på hans ankomst genom att ropa högt.

Vi lever i den tid av förväntan på att Jesus snart kommer och hämtar oss hem, men vi vet inte den exakta tidspunkten när han kommer. Innan Herren nedstiger från himlen så kommer vi att höra en ärkeängels röst och en Guds basun. (Upp 3:2-3,1, 1 Tess 4:16).

7 dagars avskildhet

När brudparet lämnat brudens hem så vänder de tillsammans med brudens och hennes följe tillbaka till brudgummens hem. Jesus kommer på samma sätt att hämta församlingen och följa henne tillbaka sin Faders hus i himlen. (Joh 14:2)

Strax efter brudparets ankomst, blir de eskorterade till brudparats brudkammare (huppah). Medan brudtärnor och marskalkar väntar utanför så går bruden och brudgummen ensamma in i brudkammaren. Där kommer de för första gången förenas fysiskt för att fullborda och bekräfta det förbund som ingåtts tidigare.

När äktenskapet har blivit fullbordat kommer brudgummen fram och ger besked om detta. När gästerna hör de goda nyheterna så börjar bröllopsgästerna att fira denna begivenhet, en fest som varar i 7 dagar. På samma sätt kommer bruden att vara dold för den här världen under en period på 7 år efter hennes ankomst till himlen. Samtidigt med att vedermödan utspelar sig på jorden kommer församlingen att vara dold för dem som lever på jorden.

Brudgummen visas fram

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är. (Kol 3:4, Judas 14)

Avslutning

Den judiska bröllops tradition är en fantastisk förebild på de förestående bröllop och föreningen mellan Jesus och hans brud, församlingen. Vi är trolovade med Jesus, och vi har fått den helige Ande som en pant på arvet. Vi har blivit ett med honom och en vi är en del av hans kropp.

En villkorslös kärlek

Med villkorslös kärlek älskar han församlingen, och har visat det genom att ge sitt liv för henne. Han har lovat att han ska komma tillbaka en dag för att hämta oss hem till himlen, för att vi ska bli förenade med honom.

Vi lever vi i en tid av förberedelse och i väntan på det som ska komma. Vi förbereder våra hjärtan och gör oss redo för den dagen. Och i väntans tid ropar vi och ber att den dagen snart ska komma. – ”Kom snart, så vi kan se dig sådan som du är, och få lov att vara tillsammans med dig för evigt”! Brud och brudgum – förenade och tillsammans för alltid.

Jesus kommer snart!

Svara -   - 14/1-18 11:34 -


Solan

Tror inte Jesus vill att vi syskon i tron ska bråka om detta. Vi har olika uppfattning om i vilken ordning allt kommer att ske. Är detta frälsningsavgörande?

För min egen del ber jag om att vara redo och få följa med och att jag ska få HELA familjen och vänner med till himlen.

Detta är för mej viktigare än i vilken ordning allt kommer att ske. Visst har jag också en uppfattning, men orkar inte diskutera och argumentera.

Svara -   - 14/1-18 12:28 -


Conny W.

Svar till JL.

Alla folkslag kan faktiskt ha fått evangelium redan. Det handlar om folkslag inte alla individer. Tänk också på att 1000-tals missionärer har varit överallt i världen. Samt alla TV-kanaler och radio-kanaler som har, och sänder evangelium. Summering: det är oklokt att säga att så och så många folkslag har ännu inte fått evangelium. Jag vet att det finns olika slags statistik över detta. .Det sunda är att man ska inte fästa sig vid det.

Gvd.

Svara -   - 14/1-18 13:34 -


Conny W.

Svar till Prinsen .

När uppryckandet sker kommer alla icke pånyttfödda människor att lämnas kvar här på jorden.

Matteus 24 " En skall bliva upptagen och en skall lämnas kvar". Den pånyttfödda människan rycks upp, den ofrälsta människan lämnas kvar.

Läs gärna hela kapitlet.

Glöm inte att DAGEN ÄR NÄRA då det skall ske.

Ha en fin dag.

Svara -   - 14/1-18 13:44 -


Prinsen

Svar till Conny W..

Nu tolkar du skriften själv, vilket är en styggelse. Skrift ska tolka skrift. Du bör använda dig av korsreferenser för att se vad som händer med de ogudaktiga. De bränns upp i eld. Så många verser pekar på det. Sodom och Gomora.

Övrigt; 2 Petrus förklarar att en dag är som tusen år. Överallt ser du i skrifterna, hänvisning till ”den dagen”; domedagen, försoningsdagen, uppryckandet, vredens dag, slaktardagen e t c.

Det står också om andra uppståndelse. Vore intressant att höra hur andra får till detta? För man kan INTE lägga ett pussel UTAN alla pusselbitar - ej heller är ett pussel rätt lagt, om inte alla bitar PASSAR i varandra. Jag ser så många göra detta generalfel att jag ger upp om de som tror sig veta.

Låt nu kunskapen om Jesus föröka sig bland er. Salig är den som tar del av profetiorna och som består provet intill Ändens tid.

Svara -   - 14/1-18 15:26 -


J.J.

Den nya tidens teologi med amillenialism och liberalteologi m insteg av gnostiskt tänkande ska göra det så svårt och mystiskt. Det ska vara något fördolt, något kryptiskt när det räcker med vanlig hederlig läsförståelse.

Hur gör man när man får ett brev? Jo, man läser från början till slutet. Man sätter verserna i sitt sammanhang. Har man dessutom fått flera brev lär man känna avsändarens hjärta mer och mer och skrift förklarar skrift. Lägg till den Helige Andes verk och då öppnas verkligen det fördolda - otroliga djupheter, som man tidigare inte förstod, blir uppenbara.

Skulle vara kul att se dessa "nykloka" baka kaka. Hur gör ni när ni läser recept? Jag brukar följa det som står och inte läsa in dold symbolik över allt...

Gud gav oss förstånd, vilket är en gåva.

Svara -   - 14/1-18 15:51 -


J.J.

Svar till Prinsen .

Prinsen, har det aldrig slagit dig att det kanske är du som haf fel förståelse? Varför vräker du ur dig så hårda ord och anklagelser mot andra? Vänligen sluta med förolämpningarna. Det är ej klädsamt ej heller bidrar det till ett gott klimat här på bloggen.

Svara -   - 14/1-18 16:04 -


J.J.

Svar till SAS.

Tack.

Svara -   - 14/1-18 16:21 -


kaj

Svar till Harriet Bouvin.

De som har dörr bort från sitt egna liv , kan ju ändå vara levande fysiskt , men jag livet är dött ! Paulus sa ju nu lever inte längre jag.

Svara -   - 14/1-18 17:02 -


Britt

Är det ingen här på Bloggen som kan gå i döden för Jesus skull??

Pinas, plågas och ev. halshuggas är det verkligen så främmande för er??

Ja, tydligen är det så.

Jesus pinades under piskrapp och slag och Han bad Fadern att få slippa dricka kalken som var i bägaren som var full av ALLA våra synder! Jesus svettades blod men han drack bägaren för vår skull!!

Kan vi då inte stå ut i vedermödan ca 3 år och lida för Hans skull, när vi vet att vi kan få komma till Honom som är VÅRT ALLT!!

Alltid bär vi Jesu död i vår kropp, för att också Jesu liv skall bli synligt i vår kropp. Ty vi som lever utlämnas ständigt åt döden för Jesu skull, för att också Jesu liv skall uppenbaras i vår dödliga kropp. Allt detta sker för att nåden skall komma allt fler till del och få tacksägelsen att flöda över till Guds ära.

Därför tappar vi inte modet. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag. Vår nöd som varar ett ögonblick och väger lätt, bereder åt oss på ett oändligt rikt sätt en härlighet som väger tungt och varar i evighet.

Svara -   - 14/1-18 17:07 -


J.J.

Svar till Britt.

Jag är villig att offra mitt liv för Herren Jesus Kristus, Guds Son. Det beslutet tog jag för länge sedan. Jag hoppas att om jag skulle ställas inför det i framtiden att jag då inte skulle bli så rädd som Petrus (som förnekade vår Herre tre gånger) och försöka smita undan.

Det är nämligen lätt att säga nu, att man är beredd att göra det, men det är i en skarp situation som det verkligen prövas. Jag hoppas jag skulle vara lika stark i min övertygelse då, som jag är nu. Jag är inte längre rädd att dö. För mitt hjärta stannade en gång och jag möttes då av Herren Jesus själv. Jag var jätterädd den gången och ropade på Jesus allt vad mitt hjärta förmådde. Sedan såg och upplevde jag saker, för att sedan stå inför Herren och all den frid, glädje och förundran och mäktighet jag kände inför den Högste. Svårt att förklara. Därför vet jag med all säkerhet att namnet Jesus verkligen frälser!

Däremot tror jag inte att v-mödan är till för oss troende. Uppryckandet före v-mödan har bäst bibelstöd och det kan man läsa om i bl.a. brev efter år 95 (efter uppenbarelsebokens tillkomst) och framåt. Finns många namn att nämna som trodde på uppryckandet innan v-mödan. Det är felaktigt att tillskriva läran om uppryckandet till t.ex Darby.

Välsignelse,

Svara -   - 14/1-18 17:53 -


Alexander

Jag ser alltid Jesus när jag drömmer jag ser hans vita beklädning och hans gyllebrunaguld hår och hans skägg och mustash. Han sa till mig i en dröm, "Min son var vaksam jag kommer snart. Om du pratar med en vän var du än står , och du rycks upp med mig var inte rädd" "Och sover du där du är, skall jag säga dig min son, att du rycks inte bort, för jag hämtar hem dig i vilket fall som helst ty du bär mitt tempel i din kropp"Jag måste fått en guds gåva när jag kan känna vad som skall hända. Mina kamrater säger jämt, hur kan du veta sånt i förväg, nu hade du rätt igen vad jag skulle säga, läser du mina tankar?Jag svarar: Nej gud för min talan i mina tankar det är därför jag förutspår vad jag skall säga.

Svara -   - 14/1-18 17:56 -


SAS

Svar till Solan.

Det kan vara avgörande om man är vaken eller sovande om man tror på Brudens uppryckande.

Svara -   - 14/1-18 18:08 -


SAS

Svar till Britt.

Britt är du redo att offra ditt liv för Jesus? Bär du korset var dag? Eftersom du nu skrev så rakt på sak "Är det ingen här på Bloggen som kan gå i döden för Jesus skull". Jag har fått utstå hot för namnet Jesus och jag har valt att följa honom liksom J.J är jag redo att offra mitt liv för Herren Jesus Kristus. Mitt liv tillhör Jesus Kristus och inte Apg 29 😊

Svara -   - 14/1-18 18:13 -


SAS

Svar till J.J..

Varsågod 😊🙏🏼

Svara -   - 14/1-18 18:15 -


Christer Åberg

Svar till Britt.

Petrus sa med stora ord att han skulle ge sitt liv för Jesus, men han förnekade honom!

Svara -   - 14/1-18 18:26 -


Solan

Svar till SAS.

Absolut. Där håller jag med.

Svara -   - 14/1-18 18:39 -


Prinsen

Svar till SAS.

Bra utläggning med bröllopsbilden.

Varför har Jesus med sig sina änglar? Är det bara för att samla in - eller är skördetiden detsamma som slaktardagen? Och vad med den andra uppståndelsen?

Detta antagande har du verser på detta, gärna från profeterna;

På samma sätt kommer bruden att vara dold för den här världen under en period på 7 år efter hennes ankomst till himlen. Samtidigt med att vedermödan utspelar sig på jorden kommer församlingen att vara dold för dem som lever på jorden.

Svara -   - 14/1-18 20:45 -


Prinsen

Svar till J.J..

När du uppenbart kommer med felaktigheter om de 144000 och inte tar tillfället att rätta dig själv, utan fortsätter dribbla - då är det färdigdiskuterat för min del.

Jag må verka direkt, men beskyll mig inte som om du är oskyldig, eller driv personkampanj mot mig för att du känner dig försmådd.
Att leda människor fel är en allvarlig synd.

Svara -   - 14/1-18 20:51 -


Prinsen

Eftersom Petrus sade; ”Men ett vare icke fördolt för eder, mina älskade, detta, att »en dag är för Herren såsom tusen år, och tusen år såsom en dag».Ps. 90,” ‭2 Petrusbrevet‬ ‭3:8‬

Att detta egentligen handlar om en och samma Dag? När skrifterna talar om ”Den Dagen” - så är är det processen från det att Jesus dyker upp i skyn med sina änglar för att verkställa Domen, tills dess andra uppståndelsen sker, Gog (huvudet) och Magog (svansen) besegras (fallna änglar och de ogudaktiga) som kastas i Eldsjön, tillsammans med Synden som förintas, därefter har vi ny himmel och ny jord?
Var kan jag läsa någon annan tidsperiod mellan dessa händelser?
För Vedermödan kommer före Jesus upptagande av de Heliga, vilket är början på DEN DAGEN.
Låt oss inte slänga ut oss något utan belägg (bibelverser i både NT och GT) som leder andra vilse.

Svara -   - 14/1-18 21:16 -


J.J.

Svar till Prinsen .

Nu är det ju uppenbart du som har fel. Jag förstår faktiskt inte hur du hamnat så snett.

Men du som vet bäst kan väl då klarlägga allt. Bevisa det du säger då! Upp till bevis.

Svara -   - 14/1-18 21:27 -


Prinsen

När Jesus återkommer, upphör då vår tideräkning?

Vad menas ”på Den Dagen” - är det samma dag som menas, som i ex 2 Petrusbrevet?
Låt Helige Ande leda dig. Studera Ordet, låt kunskapen om Kristus förökas i dig, salig (lycklig) är den som törstar, som älskar Sanningen mer än att leva i okunskap.
”Detta är nu redan det andra brevet som jag skriver till eder, mina älskade; och i båda har jag genom mina påminnelser velat uppväcka edert rena sinne, så att I kommen ihåg vad som har blivit förutsagt av de heliga profeterna, så ock det bud som av edra apostlar har blivit eder givet från Herren och Frälsaren. Och det mån I framför allt veta, att i de yttersta dagarna bespottare skola komma med bespottande ord, människor som vandra efter sina egna begärelser.1 Tim. 4,1. 2 Tim. 3,1 f. De skola säga: »Huru går det med löftet om hans tillkommelse? Från den dag då våra fäder avsomnade har ju allt förblivit sig likt, ända ifrån världens begynnelse.» Ty när de vilja påstå detta, förgäta de att i kraft av Guds ord himlar funnos till från uråldrig tid, så ock en jord som hade kommit till av vatten och genom vatten; och genom översvämning av vatten från dem förgicks också den värld som då fanns.Matt. 24, Men de himlar och den jord som nu finnas, de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de förvaras nu till domens dag, då de ogudaktiga människorna skola förgås. Men ett vare icke fördolt för eder, mina älskade, detta, att »en dag är för Herren såsom tusen år, och tusen år såsom en dag».Ps. 90, Herren fördröjer icke uppfyllelsen av sitt löfte, såsom somliga mena att han fördröjer sig. Men han är långmodig mot eder, eftersom han icke vill att någon skall förgås, utan att alla skola vända sig till bättring.1 Tim. 2,4. Hebr. 10,37. 1 Petr. 3,20, Men Herrens dag skall komma såsom en tjuv, och då skola himlarna med dånande hast förgås, och himlakropparna upplösas av hetta, och jorden och de verk som äro därpå brännas upp.Ps. 102,27. Matt. 24,27, 35, Eftersom nu allt detta sålunda går till sin upplösning, hurudana bören icke I då vara i helig vandel och gudsfruktan,Luk. 21, medan I förbiden och påskynden Guds dags tillkommelse, varigenom himlar skola upplösas av eld, och himlakroppar smälta av hetta!Ps. 50, Men »nya himlar och en ny jord», där rättfärdighet bor, förbida vi efter hans löfte.

Så gör han i alla sina brev, när han i dem talar om sådant, fastän visserligen i dem finnes ett och annat som är svårt att förstå, och som okunniga och obefästa människor vrångt uttyda, såsom de ock göra med de övriga skrifterna, sig själva till fördärv. Då I nu således, mina älskade, haven fått veta detta i förväg, så tagen eder till vara för att bliva indragna i de gudlösas villfarelse och därigenom förlora edert fäste.Mark. 13,5 f. Växen i stället till i nåd och i kunskap om vår Herre och Frälsare, Jesus Kristus. Honom tillhör äran, nu och till evighetens dag. Amen.”

‭‭2 Petrusbrevet‬ ‭3:1-13, 16-18‬ ‭SVEN‬‬

Svara -   - 14/1-18 21:48 -


Tomas N

Tack för påminnelsen om det som står i Petrus brev.

Jag påminner om att det för "olärda" troende endast finns uppmaningar om att tjäna ,herren,hålla tron och relationen med Gud levande och vara förberedd för Herrens dag/Jesu återkomst. Studier om uppryckande och tusenårsrike är enligt min bedömning en tillvalskurs som lämnar en tveksam frukt av splittring och en tendens att vilja ta all energi och fokus. Mycket för att det finns flera tolkningar där inte ens de mest lärda kan komma överrens.

Hur många vågar ens inse att det är så? De som verkligen älskar både Gud och människor fokuserar och förmedlar de delar av undervisning och verksamhet som utbreder Guds rike och räddar människor.

Allt prat och undervisning om uppryckande splittrar Kristi kropp och försämrar stridsmoralen hos kristna bröder och systrar och har en slags dold passivitet inbyggd.

Dessutom skulle jag vilja likna pretrib/dispensationalism som socialdemokratin var länge i Sverige, Alltså något som majoriteten tyckt länge och fått legimitiet på samma grunder.

Men jag vill inte vara den som bygger på splittringen,bara uppmana till att fokusera på det viktiga och det som hjälper en själv och andra att tjäna Jesus

Det finns bibliska varningar för den som i onödan skapr splittring. Jag pratar inte här om att upprätthålla församlingsgemenskapen från icke omvändningsbenägna syndare eller de typ av villoläror som Bibeln pratar om och som vi ser idag som kompromissar med nyandlighet eller annat.

Olika ändestidsläror klassar inte in i den kategorin ,eftersom Jesus aldrig uppmanar oss till att fokusera och räkna ut allt som skall komma

Kom ihåg lärjungabefallningen i Matteus 28 och Markus 16. Förkunna Guds rike tills Jesus kommer tillbaka,förvalta talenterna,ha olja i lampan och gällande ändestiden se upp för antikrist och märket och håll ut genom alla prövningar för att vinna segerkransen

Guds rika välsignelse

Svara -   - 14/1-18 22:08 -


Britt

Till J.J.

Tack för din berättelse om när ditt hjärta stannade och den upplevelsen du fick! Mycket mäktigt!

Jag var med några vänner på en föreläsning som Dan Johansson hade han tror på ett uppryckande före vedermödan. Han hade varit ett Jehovas vittne innan som också tror på Pretrib. Jag blev verkligen glad och tyckte det var underbart att slippa vara med när det hemska kommer över jorden och jag fick mycket undervisning om detta av mina vänner. Efter ca ett år fick jag ett tilltal av Herren och efter det började jag studera Bibeln från 1-a Mose - Upp kap.22. Det vände upp och ner på det jag trodde innan.

Så jag tror att vi skall vara med ända tills vredesdomen går över jorden för den skall vi inte vara med om för då rycks vi upp.

Vi väntar på Hans son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus som har frälst oss från den kommande vredesdomen. Tess 1:10

Guds Välsignelse!

Svara -   - 14/1-18 22:20 -


Lena Henricson

Läs också och begrunda Vi närmar oss vedermödans tid av Mikael Walfridsson för en ännu djupare förståelse! Nils har en tänkvärd kommentar där också.

Svara -   - 14/1-18 22:37 -


Lasse

https://youtu.be/TzwPKX-4NAE

Svara -   - 14/1-18 22:38 -


Britt

Till Christer Åberg!

Ja, du har rätt, för ärligt talat så kan man inte vara säker på hur man själv handlar i en sån situation som Petrus ställdes inför!

Guds frid!

Svara -   - 14/1-18 22:41 -


J.J.

Svar till Prinsen .

Du skriver "de 144 000 (är) redan idag frälsta människor från olika etniciter och håll från jorden"

Hur får du ihop det, då Uppenbarelseboken själv gör gällande att det är profetiskt det som står, dvs förtäljer om vad som komma skall. (Se Upp 1:3; 22:7, 10, 18, 19).

Salig är den som läser upp och saliga är de som lyssnar till profetians ord och tar vara på det som är skrivet i den. Ty tiden är nära. Upp 1:3

Svara -   - 14/1-18 22:44 -


Harriet Bouvin

Svar till kaj.

Jag uppfattar att du syftar på det skriftställe där Paulus säger;

"Nu lever inte längre jag utan Kristus lever i mig"

och uppenbart är, att Paulus vid det tillfälle som han skrev detta var fullt levande.

De döda kan däremot inte, om vi får tro Bibeln, tänka. De saknar medvetande just då och fram tills de återuppväcks i Herren.

Svara -   - 15/1-18 02:09 -


J.J.

Svar till J.J..

Ursäkta mig blev ett fel i inlägget; det är bara judiska män och inte kvinnor och män. Ty:

”De sjöng en ny sång inför tronen och inför de fyra väsendena och de äldste. Och ingen kunde lära sig den sången utom de etthundrafyrtiofyra tusen, de som är friköpta från jorden. Det är de som inte har befläckat sig med kvinnor. De är jungfrur, dessa som följer Lammet vart det än går. De är friköpta från människorna som en förstlingsfrukt åt Gud och Lammet. I deras mun har det inte funnits någon lögn. De är fläckfria.” Upp 14:3-4

De 144 000 är alla av manligt kön, oskulder och av judisk härkomst (från Israels 12 stammar. Se Upp kap. 7)

Så alla grupper som påstår sig vara dessa 144 000 (som t ex Jehovas vittnen (JV), Mormonerna och Sjundedags-Adventisterna) - är bevisligen inte det! Eller är samtliga JV judiska män som aldrig haft sex? - Nej, det stämmer ju inte in på dem (eller andra grupper med ersättningsteologi). 😉

Svara -   - 15/1-18 02:36 -


Lena Henricson

Svar till J.J.

Hej och Frid! Tänker också,som Andy ju skrev,att de 144000 kan vara ett symboliskt tal för fulltalighet. 😊

Svara -   - 15/1-18 06:37 -


SAS

Svar till Tomas N.

Det var då märkliga slutsatser du drar😃. Nog har du talets gåva och en bra skribent är du med Tomas N det ser jag utifrån det du skriver. Men mänsklig vishet är en sak och Guds vishet något annat. Och det är Guds visdom som vi längtar mer av i våra liv eller hur? Att studier om uppryckandet skulle vara en tillvalskurs och leder till splittring är för mig främmande. Att det som splittrar Guds folk är att man inte har Ordet som kompass och vill underordna sig han som är sanningen..

Du pratar om saker som försämrar stridsmoralen hos Kristna bröder och systrar som om du var General för Guds Arme😉. Vad som försämrar är att man viker av från sanningens väg och börjar göra sina egna tolkningar av Guds ord.
Att du liknar Pretrib med socialdemokratin är för mig lite märkligt. Men det är mycket som jag anser i och för sig som märkligt.
Gud välsigne dig med

Svara -   - 15/1-18 07:11 -


Prinsen

Svar till Lena Henricson.

12 som är det totala antalet månader på ett år, kan vara symboliskt för ”ett fullt antal, fullkomligt, inget saknas”.

Det kan då gälla 12 000.

Svara -   - 15/1-18 08:30 -


JL

Svar till Conny W..

Conny,

det finns människor i Brasilien och Indonesien som inte hört talas om Jesus, inte ens om den industrialiserade världen. Tror du att Jesus kommer innan de ens fått chansen att komma till han? Nej, det är inte så det står i bibeln.
Kristna i Sverige skall sluta vara så självfokuserade.

Svara -   - 15/1-18 10:48 -


Tomas N

Svar till SAS.

Jag ser ju hur diskussioner om ändestiden splittrar som inget annat och känner sorg över hur onödig denna splittring är. Detta i kombination med att det enligt vad jag kommit fram till är väldigt svårt att med Bibeln och Andens ledning faktiskt kunna urskilja hur allt skall ske i slutet.

Liknelsen med socialdemokratin är kanske långsökt och jag gissar att de flesta av er som har en klassisk pingstbakgrund eller på annat sätt betecknar sig till pretrib/dispensationalism är lika lite socialdemokrater som undertecknad.

Men Sverige är mera kollektivisktiskt på många sätt än andra länder och följer majoriteten ,vilket nog påverkat detta också.

Pingstväckelsen har helt klart varit en stor välsignelse och är på många sätt den del av kyrkan som varit andefylld och burit den traditionen. Men pre trib/dispensationalism tog de med sig från USA på samma sätt som Ulf Ekman hämtade sina läror och idag många hämtar inspiration från Bethel/Redding och Willow Creek/saddleback o s v.

Och det finns frågetecken i denna lära om man granskar den.

Men det jag vill begränsa mig till är att som jag skrev i mitt förra inlägg att vara uppmärksam på att lära ut och vara en förebild för sökare och nya i tron och leda dem till en stark och uthållig tro.

Splittringen om ändestidsfrågor karakteriseras av att flera läror alla har hög grad av bibelgrund,men vissa åtskiljande delar som har tveksamma eller svårtolkade grund. Därför lämnas man ofta mera osäker efter studier.

Man måste inte tro på den specifika uppryckelsen för att bli frälst. Endast på att Jesus kommer tillbaka och att vi skall uppstå med Honom till evigt liv

Försämrad stridsmoral menar jag det blir att inte vara förberedd för prövningar(vedermöda) . Dessutom genom att ha en teologi där mycket av de kommande skeendena handlar om ett tusenårsrike med allt som det paketet innehåller.Där finns dolt en öppning för en andra chans ,vilket ju är farligt att tro

Man ser nästan argument från pretriblägret att de anklagar andra för att ha en elak Gud som tillåter sitt folk att genomgå prövningar.

Den som är extremt fokuserad på att bli evakuerad är hindrad ifrån att vara fokuserad på att arbeta för Guds rike och rädda själar.

Jag har även fått en tanke om att Dominionism/herraväldes teologi delvis har rätt fokus i att Guds rike är här och nu även om de har uppenbart fel slutmål .

Vi skall ju leva dag för dag från tro till tro. Idag är frälsningens dag och imorgon är inte lovat.

Jag är övertygad om och vill uppmana till att lägga fokus på undervisning som bygger upp kristna att leva i helgelse och lärjungaskap. Det bär massor med god frukt ,men ändlösa diskussioner om sluttiden bär mestadels dålig frukt som splittrar,blåser upp och även en i mina ögon överdriven fokusering på profetior,visioner och syner.

Det är bättre att de med mycket kunskap och tid att gå in i den politiska debatten och sprida lite ljus där ,för där finns många människor som vill hjälpa till att ösa samhällets och människans problem

Svara -   - 15/1-18 11:11 -


Ademovski

Svar till J.J..

Tack för en upplysande redogörelse om 144000. G v d

Svara -   - 15/1-18 11:13 -


Conny W.

Svar till Prinsen .

Jag tolkar inte skriften själv som du skriver, utan belyser fakta vad Jesus har sagt bl,a vad som skall ske när han kommer för att hämta " de som höra honom till " (de frälsta)

Eld kan också stå för, dom, straff bl,a, och behöver inte alltid betyda eldslågor.

Bibelforskare, Teologer har problem med mycket i Bibeln då det är mycket bildspråk, jag läser själv teologi sen 2 år tillbaka. " Vår kunskap är styckverk " 1 kor 13:9.

Min konversation med dig slutar här.

Matteus 24:40,41,42. Då skola två män vara tillsammans ute på marken, en skall bliva upptagen och en skall lämnas kvar. 41. Två kvinnor skola mala på samma kvarn; en skall bliva upptagen, och en skall lämnas kvar. 42. Vaken fördenskull; ty i veten icke, vilken dag eder Herre kommer.

Lukas 17:34. Jag säger eder: Den natten skola två ligga i samma säng: den ene skall bliva upptagen, den andre skall lämnas kvar.

JESUS KOMMER SNART.

, fördenskull

Svara -   - 15/1-18 13:09 -


Conny W.

Svar till JL.

Just nu i Brasilien är det många som blir frälsta och har varit en längre tid, enligt en missionär som jag känner. Indonesien har fått evangelium för länge sen, Peter Ljungren har haft kampanj där bl,a.

Så varifrån får du dina s.a.s spekulationer.

Det är FOLKSLAG som ska få evangelium inte individer.

Så du behöver VAKNA UPP

och du är kallad att vara hans vittne Apg 1:8.

Svara -   - 15/1-18 13:24 -


J.J.

Svar till Lena Henricson.

Självklart har den tanken slagit mig. Dock - desto mer jag bett, studerat och lärt mig, ju mer tror jag att de 144 000 är judiska män som är oskulder -precis som det står. De är inte 144 001 eller 143 999. När Gud säger något till oss som t ex Jag (Jesus) ska uppstå efter 3 dagar, eller Jesus hade 12 lärjungar eller 1000 års riket är 1000 år - så är det så. HERREN skapade jorden och allt som finns till på 6 dagar. Vår HERRE är specifik! De två vittnena under v-mödan är 2 stycken, precis som Gud förtäljer. Det är inte symboliskt.

Det är en sak att det är svårt för människotankar att greppa hur det ska kunna lyckas - men Gud är trofast och löftena svika oss aldrig. Glöm aldrig Gud ÄR Gud.

*******

De 144 000

Rom 9:27 "Men om Israel utropar Jesaja: Om än Israels barn vore talrika som havets sand, skall bara en rest bli frälst. Ty snabbt och slutgiltigt skall Herren hålla räkenskap på jorden."

Det faktum att bara en rest/en kvarleva av Israel ska bli räddad var profeterat genom profeten Jesaja. (Jesaja 10:22-23)

"Ty om än ditt folk, Israel,

vore som havets sand,

så skall bara en kvarleva av det vända om.

Förödelse är beslutad,

flödande av rättfärdighet."

Majoriteten av Israel var dömd och bara en kvarleva, en rest, ska uppleva frälsningen. Ty, som Jesaja 1:9 säger, förtjänar Israel att bli utplånat likt Sodom och Gomorra, men Gud har barmhärtighet och räddar ändå en utvald rest. Dessa 144 000 kommer att vända om, vända sig till Jesus. Guds allsmäktighet är förenlig med människans vilja.

Israel och israeliterna ville nämligen inte ha med Gud att göra, de satte sig i motvärn, de ville inte ha Guds löfte om frälsning. Israel borde ha lyssnat till evangeliet och satt sin tro till Jesus Kristus men istället så ville majoriteten av judarna inte ha med Jesus att göra.

Upp 7:4 - De etthundrafyrtiofyra tusen

"Skada inte jorden eller havet eller träden, förrän vi har satt sigill på vår Guds tjänare, på deras pannor." Och jag hörde antalet av dem som var försedda med sigill: etthundrafyrtiofyra tusen ur Israels alla stammar, av Juda stam tolv tusen försedda med sigill, av Rubens stam tolv tusen, av Gads stam tolv tusen, av Asers stam tolv tusen, av Naftalis stam tolv tusen, av Manasses stam tolv tusen, av Simeons stam tolv tusen, av Levis stam tolv tusen, av Isaskars stam tolv tusen, av Sebulons stam tolv tusen, av Josefs stam tolv tusen och av Benjamins stam tolv tusen försedda med sigill."

Upp 14:1 - 144 000 från Sion

"Och jag såg, och se: Lammet stod på Sions berg och med Lammet etthundrafyrtiofyra tusen som hade hans namn och hans Faders namn skrivna på sina pannor."

(Lammet är Jesus. Sion är en 823 m.ö.h. högt berg i Israel, i distriktet Jerusalem.) De 144 000 är judiska Jesus-troende som under vedermödan bekänner sin tro på Jesus som sin Messias. De kommer att bli räddade, en kvarleva från Israel. Gud kommer att sätta sitt sigill på deras pannor. Dessa 144 000 blir troende direkt efter att uppryckandet har skett då Jesus rycker upp sin församling (de som bekänt Jesus som sin Herre) från jorden när vedermödan börjar.

"De sjöng en ny sång inför tronen och inför de fyra väsendena och de äldste. Och ingen kunde lära sig den sången utom de etthundrafyrtiofyra tusen, de som är friköpta från jorden. Det är de som inte har befläckat sig med kvinnor. De är jungfrur, dessa som följer Lammet vart det än går. De är friköpta från människorna som en förstlingsfrukt åt Gud och Lammet. I deras mun har det inte funnits någon lögn. De är fläckfria.” Upp 14:3-4

En utvald rest ur Israel skall frälsas

”Jag frågar nu: Har då Gud förskjutit sitt folk? Visst inte. Jag är själv israelit, av Abrahams ätt och av Benjamins stam. Gud har inte förskjutit sitt folk, som han tidigare har känt som sitt. Eller vet ni inte, vad Skriften säger där den talar om Elia, hur han vänder sig till Gud och anklagar Israel: Herre, dina profeter har de dödat, och dina altaren har de rivit ner. Jag ensam är kvar, och mig vill de döda. Men vad svarar Gud honom? Jag har lämnat kvar åt mig sjutusen män som inte har böjt knä för Baal. På samma sätt finns det också i denna tid en rest som Gud har utvalt av nåd. Rom 11:1-5

Människor blir frälsta genom dessa Jesus-troende. Frälsningen kommer från judarna...än en gång.

Så säger HERREN Sebaot: På den tiden skall tio män, av alla språk och länder, gripa tag i mantelfållen på en judisk man och säga:"Låt oss gå med er, för vi har hört att Gud är med er." Sak 8:23

Ty sina gåvor och sin kallelse kan Gud inte ångra. Ni var tidigare olydiga mot Gud, men har nu fått barmhärtighet genom deras olydnad. Så har nu också de varit olydiga för att de skulle få förbarmande genom den barmhärtighet som ni får. Rom 11:29-31

Svara -   - 15/1-18 14:33 -


J.J.

Svar till Ademovski.

Varsågod. 😊

Svara -   - 15/1-18 14:36 -


Lena Henricson

Svar till J.J.

Kanske du har rätt. 🤔 Tack för ditt bibelstudium! 😊 Men jag har också hört undervisningen att 144000 är ett symboliskt tal,och att VI också kan ingå i det talet eftersom vi är inympade i det äkta olivträdet. (Rom.11:16-18) Känner mig ändå rätt ödmjuk inför alla dessa olika tolkningar. Men med ett ödmjukt hjärta kan vi ju med Guds hjälp söka oss vidare.

Svara -   - 15/1-18 15:05 -


Prinsen

Svar till J.J..

dessa som följer Lammet vart det än går.
Detta är ett tecken på de 144 000 under deras liv på jorden. De älskar Jesus Kristus, har gått igenom Helgelsen, har tagit emot Honom som sin Frälsare, gått igenom Syndabekännelsen, fört den goda kampen mot köttets natur, förstått hur eländiga de är utan Jesus, har gjort tron giltlig genom handlingar, känner Honom, och har hört Hans röst.
Hur rimmar det med ditt påstående att; Dessa 144 000 blir troende direkt efter att uppryckandet har sketDessa 144 000 blir troende direkt efter att uppryckandet har skett ...
Här kommer mitt direkta svar utan inlindningar; du har blivit matad med teologi och fått dig förklarad hur Ändens tid ser ut. Du har troligtvis sedan gjort denna teori till din egen - då den passar in i din världsbild/synsätt. Det ska komma många falska förkunnare och leda många vilsna. Se inte till att bli bedragen var en viktig uppmaning från Jesus. Då måste vi ta detta allvarsord och verkligen gå till botten med bl a de 144000. För tänk om Jesus önskar att alla vi här på bloggen ska tillhöra denna rest?!

Svara -   - 15/1-18 15:11 -


Tomas N

Jag gör ett litet tillägg till mitt tidigare inlägg. Eftersom jag är övertygad om att en viktig andlig princip är att leva i och förmedla sanning ,så kan det vara lite vanskligt att slå på trumman med det som faktiskt kan tolkas på olika sätt.

Gud är sanning och vi har fått tagit del av sanningens ande och kan stå emot lögnens fader och denna världens furste som opererar och utnyttjar allt som är lögn.

Om vi inte har funnit sanningen på vissa områden ,så har vi nåd hos Gud om vi älskar honom och söker sanningen och blir aldrig fördömda för en för tillfället bristande kunskap. Men att förkunna det som vi är osäkra på är jag lite tveksam till.

Majoriteten av det kristna livets omständigheter och regler liksom det grundläggande även gällande sluttiden är dock så pass tydligt och klart att man om nödvändigt kunde dö för det skulle jag påstå. Bara för att förtydliga och klargöra att ingen behöver vara tvehågsen eller behöva ytterligare instruktioner

Att öppna dörren för osanning/lögn om än med goda intentioner eller okunskap bjuder in de onda krafterna och det är en grundläggande princip som gäller allt här på jorden.

Därför skall man vara fast och tydlig med det som är uppenbarat och klart,men ödmjuk inför det andra medans man söker klarhet och sanning

Vad det gäller de 144 tusen så är den mest rimliga förklaringen som jag ser det att dessa platser redan är fyllda sedan gamla tider. Det är den stora vita skaran som gäller oss. 144 tusen är ju annars en låg siffra ,vilket ju uppenbarligen gett JV och andra mycket litet att hoppas på.

Johannes uppenbarelse är ju blandat av viktiga varningar ,men också en bred och total överblick över slutstriden och nästa tidsålder. En stor välsignelse,men också i sin svårtolkade symbolik anledning till feltolkningar och missförstånd.

Och just därför är Jesus ,egna instruktioner grunden till förståelse liksom Paulus och Petrus brev..

Löftet gäller att den som håller ut till slutet skall bli frälst. Det finns uppmaningar och instruktioner från Kungen själv som skall räcka och som skall bevaras i hjärtat,tankar och i själen . En belöning väntar och en sten med ett namn på som bara Jesus vet.

Svara -   - 15/1-18 15:32 -


J.J.

Svar till Prinsen .

Du kör med ersättningsteologi!

Du känner inte mig överhuvudtaget. Du har ingen aning. Om du insinuerar att jag skulle vara en falsk profet så får du stå till svars inför Herren själv. Jag ber i mitt hjärta att jag ska glömma dina hårda ord. I min tanke har jag förlåtit dig.

Du propagerar dessvärre för villolära på villolära i kommentar efter kommentar. Du ger dig på mig och andra syskon utan att kunna vederlägga något. Det är inte okej. Du svarar inte på frågor som tydligt vederlägger att du är ute och trampar med pedalerna.

Frågan måste dessvärre ställas: är du andedöpt?

Svara -   - 15/1-18 15:37 -


Lotta

Till SAS!

Tack för ditt klarläggande om uppryckandet. Detta har varit mitt favoritämne i alla år. Har läst mycket om detta också. För mig är det självklart att vi skall hämtas hem innan vedermödan. Jag stöder mig bl.a på Jesu ord om Noa och Lot. De blev inte drabbade av domen. Gud sa t.om att han skulle skona Sodom om det fanns 10 rättfärdiga där. Tror inte att Gud tillåter domen drabba världen så länge bruden finns här. Det står också att antikrist inte kan framträda förrän han som nu håller honom tillbaka ör borta. Det är enligt många bibellärare den Helige Ande som bor i de frälsta.

Vi behöver vara redo. Jesus kan hämta oss vilken dag som helst. Vi måste ta alla tillfällen att vittna om vår Frälsare.

Fridshälsningar

Lotta

Svara -   - 15/1-18 15:47 -


J.J.

Svar till Tomas N.

Preterism och amillenialism igen. Förstår du/ni inte att uppenbarelseboken är profetisk? Alltså kan ju inte de "144 000 platserna (som du uttrycker det) redan vara fyllda". Läs Upp 1:3.

Det här är ju ren och skär Ersättningsteologi.

- Hur är kärleken för Guds egendomsfolk idag?

- Hur är kärleken för Ordet?

Det här blir vanligare och vanligare. Gud hjälpe oss! Det är också ett starkt tidstecken.

Biblisk- historisk- grammatiskt tolkning är den som användes på GT och således bör brukas i NT. Gud är densamme idag, igår och för evighet.

Ödmjuka ska vi vara - men framförallt inför Gud, den Högste. Inte falskt ödmjuka bland människor. Särskilt inte när falska läror förs fram.

Förlåt den hårda tonen men jag är mycket skakad i mitt inre.

Ställer samma fråga till dig som "prinsen": hur får du ihop det?, då Uppenbarelseboken själv gör gällande att det är profetiskt det som står, dvs förtäljer om vad som komma skall. (Se Upp 1:3; 22:7, 10, 18, 19).

Salig är den som läser upp och saliga är de som lyssnar till profetians ord och tar vara på det som är skrivet i den. Ty tiden är nära. Upp 1:3

Svara -   - 15/1-18 16:02 -


Tomas N

Svar till J.J..

@ J J

Eftersom jag försöker vara konsekvent så kommer jag inte argumentera i sak med er som håller er till pre-trib /dispensationalism,eller post trib heller. Just eftersom det blir långa diskussioner som aldrig tar slut och sällan till någon nytta.

Eftersom jag finner amillenialism som mest troligt så vill jag nog ha respekt för den hållningen.

Min kommentar om de 144 tusen var egentligen till "Prinsen" och andra som kanske är i en sökandeprocess och som finner liksom jag brister i pre-trib/dispensationalism.

När frälsning,andedop och liknande ifrågasätts i diskussioner som rör svårare frågor så är det ett tecken på att något är snett. Alla som är pånyttfödda och älskar Gud älskar och söker också sanningen. Tyvärr finns det fällor också.

Så respekt måste finnas .Jag tror alla skulle tjäna på att våga släppa ned garden lite inte hålla stenhårt på sin övertygelse i detta ämne.

Men jag anar att ni ser en lika skarp linje mellan sanning och inte i denna fråga som de flets av oss gör i andra mera grundläggande frågor . Och det är just det som gör allt så svårt.

Men man skall nog försöka hålla sig till både sanning och respekt i hanterandet av termer såsom ersättningsteologi,preterism .amillenialism o s v och försöka undvika att stämpla olika läror som "katolska,gnostiska eller politiska"

Jag tror ju visserligen att pretrib/dispensationalism fick sitt genombrott genom Lacunza;Darby och Scofield och att det fanns en politisk agenda och att det fortsatt att växa och förnyas genom Dallas theological institute . Men jag försöker respektera er som håller er till och tror på detta ändå.

Den som är inbiten kommer inte att ändra sig,men jag är övertygad om att den som vill utbreda Guds rike och hjälpa troende växa försöker tona ned sin övertygelse och anar att det finns en allvarlig anledning till splittringen som inte löses bäst genom att vara hårdnackad och kompromisslös

Svara -   - 15/1-18 16:37 -


Prinsen

Svar till J.J..

Det blir problematiskt om du inte vill lyssna.

Min fråga var hur du kan komma med ett påstående som inte hänger ihop. Istället känner du dig kränkt. Det är omöjligt att föra vettig diskussion med någon som inte tar sig tid att läsa igenom, analysera och komma med konkret svar.
Jag påstår återigen att de 144000 bör ha följt Jesus redan här på jorden, då;
dessa som följer Lammet vart det än går.
Man följer inte Lammet i himlen. Symboliken är att de har hört Herrens röst och vikt sitt liv till Honom, här på jorden. Så återigen det verkar otroligt att din tes (vilket andra förkunnare har hävdat innan dig) kan stämma;
Dessa 144 000 blir troende direkt efter att uppryckandet har skett ...
Tidigare trodde jag en hel del på vad jag fick höra. De var ju lärare, respektabla förkunnare. Men ibland fick jag inte det att stämma. I princip alla känner till detta, och reaktionen är nog blandad; uppgivenhet, frustration, osäkerhet eller törstande efter ”sanningen”. Troligtvis blir man mer ödmjuk inför alla teorier och alternativ. Man vet att man själv bara livnärde sig på mjölk.
Bland det svåraste i kommentatorsfälten är ofta att förstå allt som personerna menar. Men då frågan är precis torde väl inga oklarheter finnas, varför man kan ana sig till den andra personens inställning i sitt kommenterande. Själv är jag ganska direkt, känner mig trygg på klippan när det blåser. Ogillar naturligtvis också att upptäcka att jag kan ha fel, men jag är tacksam över att detta blivit uppenbarat. Det är flera felaktiga doktriner jag upptäckt, ja alla här har flera gånger varit med om detta.
Allt jag skulle önska från dig är att svara på den direkta frågan om de 144000 som följer Lammet, inte för att sätta dig på pottkanten eller att dra detta som ordstrid. Låt istället utbytet leda till att felaktigheter från någons sida rättas till.
Själv hoppas jag vara en av de 144000, som genom Jesus blod och mina bekännelser, inför Fadern ses lika oskyldig som en jungfru, som om jag aldrig syndat, (upprättad, justified) obefläckad inför domen då jag pekar på Lammets rättfärdighet (och inte min egna) och som tog mitt straff på korset.
Guds frid alla!

Svara -   - 15/1-18 17:52 -


SAS

Svar till Prinsen .

14:3 De sjöng en ny sång inför tronen och inför de fyra varelserna och de äldste. Och ingen kunde lära sig den sången utom de etthundrafyrtiofyra tusen, de som är fri- köpta från jorden.

De sjöng. Det finns inget bibelställe som säger att änglar sjunger. Men de frälstas sång kommer att bli överväldigande. Fortsättning av den 25:e rösten.

En ny sång. Innehållet i sången, som de 144 000 sjöng, var helt unikt. På en mycket kort tid hade de blivit övertygade om att Jesus Kristus var deras verklige Messias och kommit till tro på korsets och försoningens evangelium. Som en följd av deras tro hade de blivit förföljda, dels av ortodoxa judar och dels av Antikrist och hans polis som försöker att "uppsluka" den nya församlingen av judekristna. Men innan han hinner verkställa sin dödsdom blir de uppryckta till himlen och stå nu inför tronen och sjunger om sin dramatiska frälsning och räddning.

Inför tronen. Att de sjunger inför tronen, de fyra varelserna och de äldste är ett tydligt bevis på att de nu är i himlen och att det finns ett himmelskt Sion.

Att ingen kunde lära sig denna nya sång, måste betyda att ingen annan än dessa 144 tusen kunde göra orden i den nya sången till sina egna, eftersom deras upplevelser var så unika.

De som är friköpta från jorden. Liksom församlingen tidigare, har de 144 tusen i ett nu blivit förvandlade med härlighetskroppar och blivit uppryckta till himlen. De är nu friköpta från jorden i både andlig och fysisk mening.

* Vad som sägs om de 144 000 kan även sägas om församlingen. Alla kristna är friköpta från jorden genom Jesu Kristi försoning. Kristus har köpt oss fria, betalningen är given. Vi tillhör Gud. Vårt verkliga hem är i himlen där vi har vårt eviga medborgarskap. Liksom Abraham, de troendes fader, så är de kristna främlingar och gäster i denna världen och vi väntar på ”staden med de fasta grundvalarna vars byggmästare och skapare är Gud”. Fil 3:20; Hebr 11:10

DE FÖLJER LAMMET VART DET ÄN GÅR

14:4 Det är de som inte har befläckat sig med kvinnor, de är rena som jungfrur. Det är de som följer Lammet vart det än går. De är friköpta från människorna som en första skörd åt Gud och Lammet.

Svara -   - 16/1-18 05:44 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Treenigheten förklarad på ett mycket enkelt sätt

Christer Åberg förklarar på ett mycket enkelt sätt treenigheten och hur Gud sände sin Son till världen som i sin tur sände den helige Anden.

0

Läs allt!


Skördetiden

Av Tage Bergman 

Skördetiden

Tage Bergman delar intressanta tankar kring de olika skördetiderna som vi ser i Bibeln. Dessa skördetider talar samtidigt för när vi kan förvänta att uppryckandet av församlingen sker.

4

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


Homosexuell stoppar klockringning

Kyrkklocka

Den homosexuelle tidigare SVT-profilen Pekka Heino har efter ständiga klaganden satt stopp för ringande kyrkklockor på Kungsholmen i Stockholm. 

6

Läs allt!


Förstlingsfrukten

Av Tage Bergman 

Förstlingsfrukten

När sker uppryckandet? Blir det före eller efter vedermödan? Det finns många tankar om det och åsikterna går vitt isär. Vi återvänder åter och åter till de bibelverser som för många tycks svåra att förstå. Istället kan vi titta på det rika bildspråk som bibeln ger i ämnet, vilka ger ett tydligt svar. Förstår vi inte grunderna i det profetiska ordet då kan vi inte heller rätt förstå de mer svårtolkade sammanhangen.

2

Läs allt!


Hatet mot åsiktsfriheten

Detta klipp visar alltför tydligt att det finns ingen åsiktsfrihet i Sverige. För uttrycker du din åsikt blir du gripen av polisen!

Läs allt!


Ändetidens tidslinje

Av Mikael Walfridsson 

Tiden

Den yttersta tiden, de sista dagarna, dagarnas ände, och denna tidsålders slut, är olika begrepp vi möter i Guds ord som har olika betydelse i förbindelse med den sista tiden, och Jesu återkomst till den här världen.

4

Läs allt!


Kvinna dog och fick uppleva himlen och änglar

Av Mikael Walfridsson 

Kvinna dog och fick uppleva himlen och änglar

Denna kvinna som hade en nära döden upplevelse, beskriver det, som att hon såg himlen, och upplevde en period eller plats där ”tiden slutade eller förlorade sin mening”. 

9

Läs allt!


Walt Disneys sexbilder i barnfilmerna

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1457818315-sexskugga.jpg

Vad är det egentligen som dina barn ser på och hjärntvättas av?

Varning för mycket stötande bilder i Walt Disneys tecknade barnfilmer. 

Läs allt!


Har ateister en fri vilja?

De kallar sig ofta för "free thinkers", fria tänkare. Men är ateister verkligen det? Kanske, men i alla fall inte enligt själva den ateistiska världsbilden! 

8

Läs allt!


Uppryckandet, Antikrist och den stora vedermödan är enkelt att förstå om man tror på Bibeln

Uppstigning

De som hela tiden måste gå emot det här, kan göra det någon annanstans, men inte här på Apg29. Jag godkänner inga egna agendor och inte heller propagerande för villoläror på Apg29!

10

Läs allt!


En man sänd av Gud - CG Hjelm

En klassisk predikan av CG Hjelm.

3

Läs allt!


Propaganda för Globalistiskt vänlig regering i Sverige

Läsarmejl av AJ 

Detta är intressant, idag går tidningen Metro ut med budskapet(första sida plus helt uppslag) att en statsvetare som menar att Annie Lööf kan få nästa försök att bilda regering och bli Sveriges statsminister.

16

Läs allt!


USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Av Mikael Walfridsson 

USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Torsdag den 4 oktober, hände något unikt i USA. På en och samma gång, skickade Trump ett sms till alla mobiltelefoner i USA. Det gjordes med det ändamål, att testa ett militärt varningssystem, som gör det möjligt, att nå hela den amerikanske befolkningen, i tillfälle av en händelse av stor betydelse skulle inträffa.

3

Läs allt!


130 000 raketer mot Israel

Av Holger Nilsson 

130 000 raketer mot Israel

Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.

8

Läs allt!


Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

46

Läs allt!


Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

41

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

6

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, fredag 19 oktober 2018 kl. 16:01

Jesus söker: Tore, Tor!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

6

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

64

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

11

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 446 216 798 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 959 bloggartiklar, 90 941 kommentarer och 59 071 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp