2 252 online! | Sidvisningar idag: 1 311 | Igår: 664 073 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Blodmånar och Shemitah med Basunklang

Av Dan Johansson


Tider och stunder. Blodmånar och Shemitah med Basunklang.

Sedan en tid tillbaka har det förekommit olika uppgifter som tidsmässigt placerar profetord till denna sommar.

Blodmånar

Dels är det Rabbinen Michael Biltz som sytematiskt gått igenom skeendet som brukar omtalas under namnet ”blodmånar”. 

Dels är det Rabbinen Jonathan Cahn som i två böcker analyserat begreppet ”Shemitah” = Sabbatsår.

Bägge pekar ut det kommande månadsskiftet i den hebreiska kalendern och som är kopplat till den hebreiska Nyårshelgen, Rosh HaShana, Basunklangens högtid och som i år infaller den 13 september enligt vår kalender. Precis som i vår svenska kalender så har vi ett kyrkoår som börjar med 1 Advent som infaller omkring 30 december, dels ett sekulärt nyår som börjar den 1 januari med Nyårsdagen.

På samma sätt har man i den hebreiska kalendern ett religiöst nyår som börjar den 1 Nisan, omkring april, och ett profant som börjar den 1 Tishri, omkring september. När jag säger omkring så är det för att den bibliska kalendern, eller Herrens kalender, inte går att köra parallellt med vår kalender. På samma sätt som vi har skottdagar in i mellan så har man i den hebreiska kalendern skottdagar, ja t.o.m skottmånad t.ex. En Andra Adar. Detta för att anpassa sig på ett ungefär till vår kalender.

Detta gör det ju helt omöjligt att kunna beräkna olika datum och perioder bakåt i tiden med någon precision. Men samtidigt förstår vi att Herren har egen kontroll på alla tider, låt oss kalla det Herrens Atomur. Något av detta kan vi följa genom planeternas rörelser i universum.

Herrens högtider vid fullmåne 

Herrens högtider infaller när det är fullmåne. Herrens högtider är sju stycken. Några infaller under våren: Påsk, Det osyrade brödets högtid och Viftofferkärvens högtid. Längre fram under våren kommer Pingsthögtiden. Senare på hösten kommer Rosh HaShana, Basunklangens högtid, Yom Kipur, Den stora försoningsdagen samt Lövhyddohögtiden, eller Tabernakelfesten som den också kallas. De fyra första pekar på Jesu verk och uppfylldes i hans person på exakt rätt sätt och på exakt rätt datum. De tre sista väntar på att gå i uppfyllelse på exakt rätt dag och tidpunkt. I min bok ”Hur kommer det att gå?” har jag mer i detalj redogjort för vad varje högtid representerar och på vilket datum den infaller.

Blodmånar

Blodmånar och det datum då de infallit har genom historien kännetecknats av viktiga händelser för det judiska folket. T.ex. 1493 e.Kr. Fördrevs judarna från Spanien. 1949 när staten Israel hade upprättats och frihetskriget pågick. Även 1967, Sexdagarskriget, då Jerusalem befriades. Många fler historiska exempel finns. 

Under det senaste året har det inträffat s.k. Blood moons flera gånger: den 15 april 2014 på Påsken. Den 4 oktober 2014 under Lövhyddohögtiden. En solförmörkelse, vilket inte är det samma som Blood moon, inföll den 20 mars 2015. Nästa Blood moon var den 4 april vid påsken. Om några veckor, den 13 september, på Rosh HaShana, kommer nästa. 14 dagar senare, den 28 september, på Lövhyddohögtiden, har vi det igen. Sedan kommer inga fler att ske i samband med Herrens högtiderpå 100-tals år. Man brukar säga att Blood moons betyder krig och solförmörkelse ett dåligt tecken för världen.

Shemitah

Shemitah, sabbatsåret, föreskrivet i 3 Mos. 25:1-4, är en föreskrift som Herren gav Israels barn för att marken skulle få vila. Samtidigt var det ett anståndsår för alla skulder. Herren föreskrev en period på 7 år, de första 6 åren var för arbete och tillväxt. Det därpå följande sjunde året skulle vara ett Shemitah. Det löpte från 1 Tishri till den 29 Elul, ett helt kalenderår enligt den hebreiska kalendern. Den 29 Elul var den viktigaste dagen i Shemitah då allt nollställdes. Den 29 Elul är det profana årets sista dag och den följs av nyårsdagen den 1 Tishri. Sabbatsåret var bara för Israel att hålla. Men det fick och får profetiska konsekvenser för hednavärlden.

Börsanalytiker har alltid förundrat sig över att så många bankkrascher inträffar på hösten, speciellt i september/oktober. Ingen av dem har förstått att Gud har cykler för hur världen fungerar. Just nu i de kommande veckorna står vi inför Shemitha-årets avslutning. Det som gör det speciellt är att Blood moon, Rosh HaShana och Shemitah nu i år infaller samtidigt.

Händelser i historien

Vad har hänt tidigare i historien just vid denna tid på året? Flera av de stora börskrascherna har inträffat just vid denna tid. Börskrascher har ju naturligtvis föregåtts av ett ökande av problemen i världsekonomin som sedan nått sin klimax vid det aktuella datumet. Det har ibland legat en förskjutning av händelserna på en eller ett par veckor. Följande uppgifter är hämtade ur Jonathan Cahns bok:

1901-1903 Striden om ekonomisk kontroll över Northern Pacific Railroad utlöste det som brukar kallas ”den stora depressionen 1901-1903”. Mitt i krisen ligger Shemitha-året. 46% av börsvärdet raderades ut.

1916-1917 Mitt under första världskriget började en ekonomisk nedgång som mynnade ut i kraschen på den 29 Elul 1917.

1930-1932 Den globala handeln kollapsade och ”Den stora depressionen” med börsras på 86% blev resultatet. Den 19 september beslutade britterna att lämna guldmyntfoten som var grunden till deras ekonomiska system. Panik och historiens kraftigaste börsfall på en månad inträffar.

1937-1938 Shemitah-året inföll den 6 september, dagen efter kollapsade Wall Street börsen. Produktionen minskade med en tredjedel, tillverkningsindustrin med en fjärdedel. Aktiemarknaden tappade 50% av värdet och vinsterna sjönk med tre fjärdedelar.

1972-1974 Valutakris som tillsammans med oljekris bäddade för ekonomisk världskris. 45% av marknadsvärdet på börsen försvann. Samtidigt tappade Londonbörsen 74% av sitt värde.

1980 Oljekrisen i samband med revolutionen i Iran skapar en ny kris. Det blir stagflation, dvs stigande inflation och krympande tillväxt. BNP i USA minskar från 5% till 1,5%. Inflationen i USA når tvåsiffriga tal.

1987 Efter en sju månader lång boom kom nästa problem den 25 augusti 1987. Det var sedan i oktober som det enskilt största procentuella raset kom. Efteråt vet man inte vad det var som utlöste krisen. Men att 33% av börsvärdet försvann var en smärtsam upplevelse för många.

2000-2001 Under den här aktuella perioden sprack den så kallade IT-bubblan. Samtidigt skedde attackerna den 11 september mot Tvillingtornen. När kvällen var slut hade 37% av börsvärdet raderats ut.

2007-2008 Kraschen som skedde kallas allmänt för ”Den Globala Finanskrisen”. Inom 30 dagar efter att Shemitha-året hade startat i september vände ekonomin nedåt. I september 2008 kom kraschen När den av krisen inledda recensionen slutade 2009 hade mer än 50% av börsvärdet utplånats. 

Nu har det gått sju år till

Återigen står vi inför samma märkliga tidsperiod. Blood moon är på gång, Shemitha-året tar slut om några veckor, den 29 Elul, den 13 september. Och dagen därpå, 1 Tishri, är det Basunklangens högtid.Det är ju inte alltid det har hänt något omvälvande vid varje sjuårscykels avslutning. Säkert har det med utgångspunkt från Guds Atomur skett viktiga saker i judarnas och mänsklighetens historia även om vi inte noterat det. 

Inför det kommande skiftet står vi mitt uppe i en ekonomisk kris som skakat Europa. Grekland och Euron har varit på tapeten länge. Vad det kan betyda får vi se i veckor som ligger framför.

Vad det kommer att innebära nu i år har vi ingen aning om eller anledning att spekulera i. Det viktigaste är att ha en stark Jesusrelation och att leva i den varje dag. Helgelsen inför uppdraget är det viktiga. När Jesus kommer vet vi ingenting om. Men vi vet att vi har ett uppdrag fram till dess. Att vinna judar och hedningar för Jesus Kristus.


Dan Johansson, Malmö

Besök gärna min hemsida där du hittar mina olika studiematerial, TV- och radioprogram samt Lil Johanssons hudvårdsprodukter från Israel.

www.danjohansson.nu


Läs ocksåMysteriet med Herrens Shemitah | apg29 | Blodmåne | apg29


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg sändag 26 juli 2015 15:08 | #dan johansson #shemitah #tidstecken #blodmåne #profetiskt #sista tiden | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


13 kommentarer

Karl-Eric

Finns detta i någon tryckt form? Skulle vilja läsa många gånger

Svara -   - 26/7-15 17:25 -


ulf lennart

det aer nog klokt att saelja alla dina aktier och fonder Foere 13/9. det finns flera sannolika triggers foer ett rejaelt boersfall. ; Kina,terrordaad, naturkatastrof ...

Svara -   - 26/7-15 17:59 -


nils

Är så tacksam för Dan Johanssons artikel!--Fick en del tankar ang.ämnet.--I 1Mos.1:14 står att solen och månen skulle skilja dagen från natten,och vare de till tecken och TILL ATT UTMÄRKA SÄRSKILDA TIDER,dagar och år..--Särskilda tider gäller GUDS HÖGTIDER,och är i hebr.också SAMMANKOMSTER.Inte i första hand Judiska högtider,utan GUDS.--Som Dan skrev så inträffade Jesu försoning och uppståndelse under Judarnas påsk-högtider.--Därför tror många att Jesu återkomst är kopplad till de Judiska Hösthögtiderna,för att också dessa GUDS HÖGTIDER skall få sin uppfyllelse,likt Påskhögtiderna!--Det är för övrigt just Ros HaShana som kallas Basunklangens högtid,i år 13Sept.--Ta EJ DETTA SOM EN FÖRUTSÄGELSE-DATUM FÖR JESU ÅTEKOMST!--Men Paulus talade om den sista BASUNEN,och detta innan Upp.boken hade skrivits.--Vad menade han då månntro?--Viktigt ang.Jesu återkomst är dock att samme Jesus som sade "ingen vet dag eller stund härför",kallade Judarna för SKRYMTARE då de ej FÖRSTOD ATT TYDA TIDEN,dvs.det ANDLIGA SKEENDET I DEN TID DE LEVDE I.--Samma idag,och detta TROTS TIDSTECKNEN Jesus gav oss,som vi SER,OCH VET att de flesta är UPPFYLLDA!--Vi kristna är idag lik Judarna var på Jesu tid.Vi kan mycket om Guds ord,har mycken aktivitet,men RELATIONEN är utbytt mot RELIGIONEN.--Tänk på vad Herren sade till de försenade jungfrurna i Matt.25.när dörren var stängd,"Sannerligen säger jag eder:JAG KÄNNER EDER ICKE.--Det låter ju som ett RELATIONSPROBLEM,eller hur?--Relation är en HJÄRTEFRÅGA i första hand. Mvh.nils

Svara -   - 26/7-15 18:02 -


Daniel Eriksson

Svar till ulf lennart.

Inte rena räntefonder. Räntan lär gå upp vid en börskrasch. Det gjorde den 2008. Eftersom kraschen lär vara djupare denna gång kommer vi få skenande räntor samt hyperinflation.

Svara -   - 26/7-15 23:40 -


Daniel Eriksson

Svar till nils.

Ligger mycket i vad du säger, sannolikheten att Jesus hämtar sin brud nu ökar från och med i september och iom Påvens besök i FN, Vitahuset och USAs kongress för att introducera "En hållbar utveckling" vilket många menar är en början på en ny världsordning eller New World Order. CERN kommer tror sig kunna öppna dörren till en ny dimension, man tror man kommer få börja bygga templet nu snart och har börjat föda upp röda kor för offer samt avtal att dela Israel börjar forma sig.

Svara -   - 27/7-15 00:12 -


ulf lennart

Svar till Daniel Eriksson.

jag menade fraemst aktiefonder. Men generellt sjunker vaerdet paa raentefond vid sigande raenta, aennu mer paa obligationsfond. men stoerst foerlust paa aktiefond. $ stiger. KOEP ETF $/euro,kr.,...

Svara -   - 27/7-15 00:40 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

koep med haevstaang ..bull 3X

Svara -   - 27/7-15 00:42 -


ulf lennart

Svar till Daniel Eriksson.

men vad jag foerstaatt om Shemitah, saa kan Katastrofen intraeffa Naagon gaang mellan 13/9-15 och 13/9-16, saa det blir inte laett med Timing. gissar man paa sept-okt saa vore vael ETF bear, omx,dow...med haevstaang inte saa dumt.

Svara -   - 27/7-15 01:10 -


lärjungen

Svar till nils.

Bra skrivet Nils. Att Jesus kommer säga att han känner dem icke beror på att de ser inte Guds Son. De sätter det skapade före skaparen. De ser inte Jesu gudoms fullhet.

Frid i Jesu namn. Han som är Kristus som följde fäderna i GT. Lärjungen

Svara -   - 27/7-15 09:25 -


ulf lennart

Svar till nils.

nils, det laater som om Herren uppenbarat foer dig (och foer William, haer paa apg) att han Kommer, kanske redan nu i sept-okt.; men Skriften saeger oss att inte tappa besinningen, att foerst maaste Antikrist komma. Vem var/aer i saa fall denne Antikrist? ; 'Maanne maenniskosonen finna Tro daa han Kommer'. Nog finns det vael fortfarande en hel del fraelsta paa jorden ,som aennu lever. - att vi stundligen maaste Vaka aer sjaelvklart. Vi braeckliga maenniskor kan ju gaa ur tiden precis Naer som helst.

Svara -   - 27/7-15 12:40 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

jag tror att ett vaerldskrig vael skulle kunna bryta ut 13/9 15 - 13/9 16. - nu oro aven i Turkiet, daa vapenvilan med kurderna brutits. och Kina kan totalkrascha ekonomiskt med foeljande blodigt inboerdeskrig. och Japans ekonomiska experiment, aldrig tidigare proevat, kan haverera naer som helst.

Svara -   - 27/7-15 14:01 -


christina

Svar till nils.

så sant nils!!!!

Svara -   - 27/7-15 14:24 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

'vad det kommer att innebaera nu i aar har vi ingen aning om eller anledning att spekulera i'; den gode Dan Johanssons slutord.

Svara -   - 27/7-15 16:52 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar

Studio Apg29 - Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar - Christer Åberg talar och undervisar och sjunger. 

0

Läs allt!


Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Bibeln är tydlig. Det är Herren som är Gud. Ingenstan i Bibeln står det att det skulle vara Allah som är Gud.

13

Läs allt!


Nenne live 20 mars

Live från Studio Apg29 med Nenne Lindberg, Siwert Lindberg och Håkan Bertilsson.

0

Läs allt!


Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Ögonläkare i Jerusalem har utvecklat ögondroppar som reparerar hornhinnorna och korrigerar synfel.

21

Läs allt!


New Age slutmål

Av Holger Nilsson 

New Age slutmål - Holger Nilsson

En andlig förförelse utan motstycke drar över världen, som samlingsnamn för denna används beteckningen New Age.

3

Läs allt!


Nenne live ikväll tisdag 20.00

Nu är det klart! Ikväll 20.00 sänder Nenne och Sivert Lindberg och Håkan Bertilsson från Studio Apg29. Sprid detta och välkommen att titta! https://www.facebook.com/christeraberg29

0

Läs allt!


Annons


Studio Apg29 - Ikväll Christer Åberg

Studio Apg29 med Christer Åberg som spelar, sjunger och berättar om Jesus. Mycket intressant program!

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 12, fredag 23 mars 2018 kl. 00:03

Jesus söker: Gerda, Gerd!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Apg29 med Christer Åberg - Evangelisten del 1

Evangelisten del 1. Högintressant klipp från apg29.nu med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer

Margareta Larsson: Jag tänker be för Sverige - med Jimmie Åkesson

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Mikael W: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Alf: Stefan & Maria Hallman hos Breaking News med Filip & Fredrik

Mikael W: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Katrina: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

P: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

AnnMarie: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Sigvard Svärd: New Age slutmål

Mikael W: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Dick Lind: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Erik S: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Peter Hall: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Mikael W: Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Mikael W: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

David Ström: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Ossi Kettunen: Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar


Frälsning och helande med Peter Ljunggren och Lindbergarna i Korskyrkan i Jönköping

Många bilder!

Peter Ljunggren i Korskyrkan Jönköping

Lindbergarna medverkade tillsammans med den svensk-kanadensiske värrldsevangelisten Peter Ljunggren i Korskyrkan i Jönköping.

80

Läs allt!


Ukulele för Jesus - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg spelar och sjunger och berättar om Jesus och hur man blir frälst i en extra insatt livesändning på Facebook.

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 390 753 326 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 392 bloggartiklar, 80 389 kommentarer och 53 872 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp