601 online! | Sidvisningar idag: 163 835 | Igår: 199 575 |

www.apg29.nu


Böneutrop vs 666

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Kan man jämföra dessa så - vid första påsynen - olika begrepp med varandra eller snarare, ställa dem vid sidan med varandra? Mitt svar är ett kraftigt JA! Jag menar, att vi som kristna - om vi tror att vi lever i ändens tid - bör, eller kanske måste göra det, för att förstå böneutropens betydelse.

Det talas idag mycket om märke och chip, om antikristliga system och om antikrist som person. Världens största antikristliga system och religion är islam. Jag tänkte skriva ”enligt min uppfattning”, men hoppar över det. Guds Ord ger utrymme för någon annan syn på islam, än att islam är antikristlig! Därmed närmar vi oss begreppet ”märket”.

Märket har som uppgift att förhärliga antikrist och förslava människor. Ingen kommer - i vart fall generellt - att kunna existera utan att erkänna antikrist som herre.

Här kommer böneutropen in som ett led i detta förslavande. Böneutropen har, som en framträdande roll, att förklara ett område eller en stad som underkastad allah - antikrist. Därmed sker - andligt och fysiskt - en påtvingad märkning av ett område, stad och slutligen helt land.

Jag hävdar inte att böneutropen är märket. Men jag vill peka på böneutropens djupt allvarliga konsekvens.

Att tillåta böneutrop handla inte om tillåtandet av störande ljud, främmande kulturer eller religioner. Utan om ett accepterande av att delar av Sverige utropas och märks som antikristligt territorium.

Böneutropen blir därmed en tydligt del i den märkning som kännetecknar sista tiden.

Nu avser jag inte att skrämmas! Men låt oss samtala om böneutropens djupaste konsekvens med perspektiv på det som en påbörjad och fortgående ”märkning”, Och låt det bli en väckarklocka för hur långt fram i tiden vi är.

Med detta sätt att betrakta böneutropen öppnas en helt ny dimension: Märket - fysiskt ruggit nära!

Chip kan missbrukas av ett ont system. Böneutropet är en fysisk markering - märkning - av ett område som antikrists område.


Bertil Rosenius
https://www.ikristus.se

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 5 juni 2018 14:57 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bertil Rosenius

Guds Ord ger utrymme

Skall vara: ”Guds Ord ger inte utrymme...”

Svara -   - 5/6-18 16:08 -


JL

Att ta märket på pannan är helt enkelt att konvertera tror jag. Att ta märket på handen betyder att man hjälper antikrist att forma sitt rike. Helt enkelt sviker de grundläggande principerna som gäller en kristen och jobbar för antikrists rike och utbredning. Det kan man göra på ett otal sätt rent praktiskt som bekännande kristen utan ens förstå det.
Det hela blir ganska klart i ett senare läge. Om någon har arbetat för antikrists rike, kommer denna inte heller få dödsdomen utan kan leva vidare. Denna har ju antikrists märke på handen, så trots att denna bekänner Jesus som Herre så kommer inte odjuret bestraffa med döden. Och om vi vänder på det. De som blir bestraffade med döden av odjuret, de har Guds märke i pannan.'
När det gäller islam och antikrist. Så är det flera tunga namn som pekar ut islam som odjuret i bibeln. Martin Luther, Isac Newton är några.

Svara -   - 5/6-18 21:30 -


Kalle

Svar till JL.

Ditt resonemang är självemotsägande. Det är ju rätt tydligt att det är ett aktivt val att ta emot märket. Och vad skulle det ha för betalningsfunktion om det nu är en handling och inte ett märke. Ingen som är kristen kommer ta emot märket. Och med kristen menar jag någon som är frälst, inte någon som kulturellt ser kristen ut.

Det låter nästan som att din frustration över utvecklingen i vårt land får forma din teologi. Det är farligt.

Svara -   - 5/6-18 21:37 -


Rolf

Mycket bra skrivet läsarmejl är helt överens med skribenten i det som nämns. Märket kan vara moske (kanske) eller heltäckande slöjor bara en tanke men ändå.

Svara -   - 5/6-18 22:34 -


Anna Ivar

Vi som kristna kan "muta in" områden där Guds Ande får fritt utrymme att verka. När vi däremot kompromissar med Guds Ord och godtar det Gud avskyr så tar mörkret över. Guds Ande överbevisar om synd, rättfärdighet och dom idag också. "Den Sonen (Jesus) gör fri är verkligen fri."

Märket blir väl en tatuering på symbolen för vilddjuret som tecken att de tagit emot chipet. (Min egen tolkning)
Den som tagit emot Jesus Jesus är frigjord från detta yttre tvång. Vår frihet är fullkomlig i (!) Kristus. Himmelriket är i oss.
Jesus säger: "Den tid kommer då man menar sig tjäna Gud genom att döda er". Det är vad antikrists ande lurar islams alla trogna religionsutövare att tro att de gör.
Denna världens ande "mutar in" allt större områden men över Jesus har han ingen makt. Jesus bor i den som är född på nytt genom tron på Jesu död och uppståndelse och är nya skapelser i Honom.
Vi ska ropa ut att Jesus lever och ger liv åt den som tror på Honom. "Frukta inte honom som kan döda kroppen utan Honom som kan döda kroppen och sedan kasta i Gehenna". sägr Jesus själv.
Jesus vill se människor frikända i domen. Han tog allas rättmätiga straff på sig själv.
Vi som kristna har getts makt i Jesu namn att befria människor och driva mörkret på flykten. De har sina böneutrop för att "muta in" områden. Men vi har Jesus som givits ALL makt i himlen OCH på jorden. Vi segrar tillsammans med Honom. Vi kan gå på gator och torg och TACKA för seger i Jesu namn och ge muslimerna Sanningen. Jesus själv.

Svara -   - 6/6-18 00:20 -


Bertil Rosenius

Svar till Anna Ivar .

Märket blir väl en tatuering på symbolen för vilddjuret som tecken att de tagit emot chipet. (Min egen tolkning)

Bra och enkelt formulerat! Önskar att vi skulle kunna skippa "Min egen tolkning" till ditt påstående. Jag är övertygad om att märket är ett märke - fysiskt och synbart. Guds ord är tydlig avs detta! Att förblinda folk med att påstå att märket är ett osynligt chip - dvs ett id och betalningsmedel - är mycket farligt. Man målar upp ett scenario som kan förhindra människor att verkligen se märket när märket kommer.

Märket är ett märke! Chipet är inte märket, men en förödande möjlighet för ett totalitärt system. Att ngn använder chip som id eller betalmedel har inget med tillbedjan att göra. Men att låta sig fysisk märkas, med Antikrists märke, för att visa att han är herre... där har vi orsaken till att gå förlorad.

Alla vet vad det lilla märket "Rosa bandet" är, ingen reagerar mot det. Jag tror mkt väl "märket" kan vara av liknande liknande slag. En liten symbol - mycket möjligt som en tatuering - som ett tecken på att människor deltar i en gemensam kamp för eller mot ngt. Kanske som stöd för en heroisk ledare...

Tänk att Hitler levt idag, med den ledarkaraktär han besatt. Tänk vidare att han i stället för att utrota judar, stått upp för att bekämpa terrorism. Tänk att han initialt vädjat till massorna, att som tecken på gemensam kamp mot terrorn, tatuera in ett hakkors på handen eller pannan - hur många hade kanske inte gjort det idag, med den öppenhet för tatuering som råder - även bland kristna! Och märket... ja: "Märket är ett chip under huden!" ... har vi ju fått profeterat för oss.

Med detta vill jag säga att märket är ett märke! Böneutropen är inte "märket". Men...

Böneutropet är en andlig inmutning, uppstyckning, märkning proklamering av regioner och länder som Allahs - Antikrists - territorium. På oss som aktivt valt Jesus som vår Herre, "biter" inte denna proklamation. Men för andra, som bara tiger, blir det ett tysta accepterande - en undfallenhet. Svenskarna, politiker och myndigheter, rycker på axlarna åt andliga krafter, som de inte längre tror på - men människans förbindelse på detta område gör inte de andliga krafterna mindre verkliga och farliga.

Sverige styckas upp och märks med antikrists märke.

Svara -   - 6/6-18 08:03 -


Anna Ivar

Svar till Bertil Rosenius.

Det du beskriver är precis det jag också har övertygats om. Har sedan många år bett Gud att ge mig nåden att förstå eftersom det står att det är "en människas tal". Siffror som är ett id nummer för en person. Man började märka varor på hyllorna i butiker. Därefter djur. Nästa människor. Med skillnaden att man låter sig märkas vidar att man böjt sig under sytemets herre. Har läst om förslag att tre personer (män) skulle ha makten över alla beslut globalt men att endast en skulle ha sista ordet.

Nu låter man även programerade datorer få lägga ihop information och avgöra beslut. Vem vet? Jo vår Herre Jesus vet svaret.

Vi ska inte ta emot något chip eller märke utan se Jesu sårmärkta händer och veta att vi inte kan tjäna två herrar. Det blir valet mellan Jesus och Mamon. Mamon är dödsdömd. Jesus lever för evigt. Vi med Honom.

Svara -   - 6/6-18 11:38 -


Tomas N

Jag ser en intressekonflikt mellan den nya världorningens system och islam och tror inte att de någonsin kan samarbeta . Men islamisering och böneutrop är verksamt till att bryta ned det kristna samhället och det är en stor fara att låta denna utveckling fortsätta

För mig så är det ingen tvekan om att märket och antikrists rike kommer att kunna införas när världens banksystem och it system (genom google,facebook etc) är centraliserat ,vilket det redan är till stor del. Nästa steg ,vilket redan är på väg är att deklarera ett värdesystem(religion) som man kan enas om.

Då när denna religion/värdegrund är accepterad kommer repressalier och efterföljelsen att bli exekutiv. Alltså den som avviker från denna religion kommer inte att kunna köpa/sälja eller göra något eftersom hela livet är anslutet till teknik och kontroll.

Eftersom detta byggs för fullt och redan är på väg och innehåller stora löften om att det ändå är något gott,ser jag tyvärr hur massorna inte kommer invända mot detta.

Allt detta scenario är tydligt efter att islam har spelat ut sin roll som skrämmande och destruktiv kraft. De krafterna som är arkaiska och konservativa i sin natur kommer alla bli motarbetade och förbjudna i tur och ordning.

Först vit nationalism,sedan separatism/nationalism i andra delar av världen ,sedan kristna och slutligen islam. Detta tror jag är värdsordningen ungefärliga plan och de kommer att kontrollera de flesta genom territorium,tillgångar,ekonomi och teknik och en "religion/värdegrund" som folk kommer acceptera om än med viss motvilja

Svara -   - 8/6-18 16:54 -


britt

Hej!

Chippet används redan nu!

Ett svenskt bolag har under flera år jobbat med denna typ av chip och faktum är att ett par tusen personer i Sverige har detta och som kan använda det som sin tågbiljett med hjälp av detta microchip under huden, säger presskommunikatören på SJ.

Chippet är inte större än ett riskorn och skjuts in med en speciell kanyl mellan tummen och pekfingret.

Målet är solklart : Ett kontantlöst samhälle och ett chip som går att använda till precis allt. Resor, betalningar, gym, låsanordningar på byggnader etc etc

I USA utvecklas samma chip av företaget Lucent Technologies, nyligen uppköpt av finska Nokia. Bolaget ligger på 666 Sth Avenue i New York. Denna byggnad ägs i sin tur av Jarod Kushner, Donald Tramps svärson.

Svara -   - 9/6-18 00:02 -


Johanna

Svar till Tomas N.

Mycket intressanta tankar!

Svara -   - 11/6-18 00:16 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Australien erkänner Jerusalem som Israels huvudstad

Bild: sverigesradio.se. 

Av Holger Nilsson Australien erkänner nu Jerusalem som Israels huvudstad.

20

Läs allt!


44 döda i skjutningar hittills i år i Sverige

Pidtol

Hittills i år har det skett 44 dödsskjutningar i Sverige. Rekordet från förra året med 43 döda är slaget. 

9

Läs allt!


Kyrkohandboken förvränger biblisk vänskap till homosexuella relationer

gayäktenskap

Den nya kyrkohandboken förvränger bibliska berättelser till att gälla homosexualitet i avsnittet om vigslar. De påstår att vänskapen mellan David och Jonatan och om Rut och Noomi handlar om homosexuella relationer.

18

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Kan vi tyda tidens tecken?

Tidens tecken

Av Mikael Walfridsson Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? 

13

Läs allt!


Vågar du tänka?

Läsarmejl av David B 

1

Läs allt!


”Små flickor ger glädje”, säger 60-årige muslimske mannen om sin 12-åriga fru

13-årig fru.

Bild: Expressen. 

60-åriga muslimen Ahmad som är gift med tolvåriga Sohaila, säger att det är en glädje till män när flickorna är väldigt små. Sohaila var tvungen att gifta sig, annars hade hennes föräldrar dödat henne. Hon vill ta sitt eget liv.

28

Läs allt!


Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

14

Läs allt!


AI - artificiell intelligens - uppfyllelsen av Bibelns ord för 2000 år sedan

Läsarmejl av nils 

AI - artificiell intelligens

Det som nu sker i rasande fart är AI, artificiell intelligence, (konstgjord intelligens), och man har redan utvecklat talande och tänkande robotar. Skriver ej detta för att skrämma, utan för att vi må Inse hur Långt den för 2000 år sedan i Bibeln förutsagda tekniska utvecklingen har gått, så vi rätt kan tyda tiden!

19

Läs allt!


FN:s förrädiska pakt godkändes igår

FN:s migrationsavtal möjliggör fri invandring

Bild: Fria tider. 

Igår godkändes migrationspakten  i FN som i princip öppnar ländernas gränser för fri invandring. Men eftersom Nobelfesten rådde i går så försvann det historiskt allvarliga FN-avtalet i mediernas brus.

50

Läs allt!


En vision om den sista frukten av kunskapens träd

Kunskapens träd

Läsarmejl av nils

Detta kan låta dystert, men detta är det starkaste Nutida Tidstecknet vi läser om i Visionen här och i Bibeln, och måste få oss att rätt kunna Tyda Tiden!

12

Läs allt!


Korsfäst, korsfäst honom!

Korset försonar människan och Gud

Läsarmejl av David B Utan tvekan kommer folkhopar att ropa: Korsfäst, korsfäst!, mot Jesu efterföljare och det Jesus står för. De kommer så förlora sitt förstånd att de inte inser att de skjuter sig själva i foten.

11

Läs allt!


70 nationer är inbjudna till invigning av altaret till det tredje templet

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templet

Av Mikael Walfridsson Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskrivs som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaret som nu är klart för det tredje templet.

6

Läs allt!


Islam sprider ut sig med hjälp av Svenska kyrkan

Christer Åberg går igenom en del dagsaktuella nyheter. Det är ingen tvekan att vi lever i den sista tiden då man tar del av dessa nyheter.

52

Läs allt!


Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Av Holger Nilsson 

Insändare i Hallmedia om firandet av världens Frälsare

Allt grundas på en enda person – Jesus, världens frälsare föddes i Bethlehem.     Denna insändare har varit publicerad i några av Hallmedias tidningar.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Domedagsmänniskor

Av Holger Nilsson 

Domedagsmänniskor

Med ovanstående uttryck skulle man kunna kalla alla dessa som tror att undergången är nära och att man tar konsekvenserna av det.

32

Läs allt!


De tre himlarna i Bibeln

De tre himlarna i Bibeln

I bibelns första vers står det i grundtexten att Gud skapade himlarna och jorden. Gud skapade alltså flera himlar.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

3

Läs allt!


Bevis: Koranen skrevs före Muhammed blev född

Världens äldsta koran som finns i Birmingham har daterats till 568-645. Detta betyder att Koranen skrevs före Muhammed blev född.

8

Läs allt!


Bjud in Jesus i ditt hjärta

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 50, söndag 16 december 2018 kl. 21:31

Jesus söker: Assar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den sista generationens vittnesbörd

Av Mikael Walfridsson

Den sista generationens vittnesbörd

Vi är den utvalda skara, som kommer att få se Gudsriket, millenniet, bli fysiskt upprättat, med Jesus sittandes på sin rättmätiga tron i Jerusalem.

22

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sverige kontantfritt inom tre till fem år - Bibelns profetia uppfylls

kontantfritt

"Sverige kommer troligen bli 'kontantfritt' inom tre till fem år", sade vice riksbankschefen Cecilia Skingsley vid en bankkonferens i London.

24

Läs allt!


Under vilken lag lever du och jag?

Läsarmejl av nils 

Lagen

Rom.8:1-2, säger: "Så finnes nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty Livets andes Lag har i Kristus Jesus gjort mig Fri från Syndens och Dödens Lag."

1

Läs allt!


Jesus har kommit och skall komma igen

Advent

Vi väntar på Jesus andra ankomst, inte den första. Och den här ankomsten kommer inte att dröja så länge till. Men då Jesus kommer tillbaka till jorden kommer han ha med sig någonting som han inte hade den första gången som han kom. Vet du vad det kan vara för någonting?

2

Läs allt!


Jesus kommer - är du frälst?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

0

Läs allt!


Dagen då Jesus visar fram sin brud

Av Mikael Walfridsson 

Dagen då Jesus visar fram sin brud

Vid avslutningen av de 7 dagarna, så kommer brudgummen att ta ut sin brud från brudkammaren och visa fram henne, nu utan slöja så alla kan se vem hans brud är. Kristus kommer på samma sätt vid slutet av vedermödan att visa fram sin brud vid hans synliga återkomst, så att alla kan se vem hans brud är.

2

Läs allt!


En gång frälst, alltid frälst?

Läsarmejl av nils

Kalvanistpstorn Pastor John Loopez fick av Herren se hur felaktig denna lära är.

52

Läs allt!


Musikfest i Advent med Lindbergarna - Del 1

Lindbergarna, Nenne Lindberg, Bosse & Anita, Thomas & Anita Granath, Rolle Pettersson, Siwert Lindberg, Martin Lindberg, Benny Jonsson, Stefan Lindberg, Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson.

0

Läs allt!


Rysslands spel med krig som insats

Av Holger Nilsson 

Rysslands spel med krig som insats

Ryssland under Putin förnekar sig inte – vi kan räkna med nya provokationer – även i Östersjöområdet.

36

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Jordbävning i Alaska - Jesus profetior går i uppfyllelse

Bild: Expressen. 

Alaska har drabbats av två mycket kraftiga jordskalv. Går väl när den har utlyst katastrof beredskap. Jesus tala om stora jordbävningar skall ske. Låt oss be för då drabbade.

12

Läs allt!


Profetia om uppryckandet och den stora vedermödan

Raket

Bibeln profeterar om att en gång ska uppryckandet ske och de frälsta gå in i kamrarna medan vedermödan pågår på jorden.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 458 697 101 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 060 bloggartiklar, 92 354 kommentarer och 60 529 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp