791 online! | Sidvisningar idag: 79 421 | Igår: 132 077 |

www.apg29.nu

Böneutrop vs 666

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Kan man jämföra dessa så - vid första påsynen - olika begrepp med varandra eller snarare, ställa dem vid sidan med varandra? Mitt svar är ett kraftigt JA! Jag menar, att vi som kristna - om vi tror att vi lever i ändens tid - bör, eller kanske måste göra det, för att förstå böneutropens betydelse.

Det talas idag mycket om märke och chip, om antikristliga system och om antikrist som person. Världens största antikristliga system och religion är islam. Jag tänkte skriva ”enligt min uppfattning”, men hoppar över det. Guds Ord ger utrymme för någon annan syn på islam, än att islam är antikristlig! Därmed närmar vi oss begreppet ”märket”.

Märket har som uppgift att förhärliga antikrist och förslava människor. Ingen kommer - i vart fall generellt - att kunna existera utan att erkänna antikrist som herre.

Här kommer böneutropen in som ett led i detta förslavande. Böneutropen har, som en framträdande roll, att förklara ett område eller en stad som underkastad allah - antikrist. Därmed sker - andligt och fysiskt - en påtvingad märkning av ett område, stad och slutligen helt land.

Jag hävdar inte att böneutropen är märket. Men jag vill peka på böneutropens djupt allvarliga konsekvens.

Att tillåta böneutrop handla inte om tillåtandet av störande ljud, främmande kulturer eller religioner. Utan om ett accepterande av att delar av Sverige utropas och märks som antikristligt territorium.

Böneutropen blir därmed en tydligt del i den märkning som kännetecknar sista tiden.

Nu avser jag inte att skrämmas! Men låt oss samtala om böneutropens djupaste konsekvens med perspektiv på det som en påbörjad och fortgående ”märkning”, Och låt det bli en väckarklocka för hur långt fram i tiden vi är.

Med detta sätt att betrakta böneutropen öppnas en helt ny dimension: Märket - fysiskt ruggit nära!

Chip kan missbrukas av ett ont system. Böneutropet är en fysisk markering - märkning - av ett område som antikrists område.


Bertil Rosenius
https://www.ikristus.se

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 5 juni 2018 14:57 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bertil Rosenius

Guds Ord ger utrymme

Skall vara: ”Guds Ord ger inte utrymme...”

Svara -   - 5/6-18 16:08 -


JL

Att ta märket på pannan är helt enkelt att konvertera tror jag. Att ta märket på handen betyder att man hjälper antikrist att forma sitt rike. Helt enkelt sviker de grundläggande principerna som gäller en kristen och jobbar för antikrists rike och utbredning. Det kan man göra på ett otal sätt rent praktiskt som bekännande kristen utan ens förstå det.
Det hela blir ganska klart i ett senare läge. Om någon har arbetat för antikrists rike, kommer denna inte heller få dödsdomen utan kan leva vidare. Denna har ju antikrists märke på handen, så trots att denna bekänner Jesus som Herre så kommer inte odjuret bestraffa med döden. Och om vi vänder på det. De som blir bestraffade med döden av odjuret, de har Guds märke i pannan.'
När det gäller islam och antikrist. Så är det flera tunga namn som pekar ut islam som odjuret i bibeln. Martin Luther, Isac Newton är några.

Svara -   - 5/6-18 21:30 -


Kalle

Svar till JL.

Ditt resonemang är självemotsägande. Det är ju rätt tydligt att det är ett aktivt val att ta emot märket. Och vad skulle det ha för betalningsfunktion om det nu är en handling och inte ett märke. Ingen som är kristen kommer ta emot märket. Och med kristen menar jag någon som är frälst, inte någon som kulturellt ser kristen ut.

Det låter nästan som att din frustration över utvecklingen i vårt land får forma din teologi. Det är farligt.

Svara -   - 5/6-18 21:37 -


Rolf

Mycket bra skrivet läsarmejl är helt överens med skribenten i det som nämns. Märket kan vara moske (kanske) eller heltäckande slöjor bara en tanke men ändå.

Svara -   - 5/6-18 22:34 -


Anna Ivar

Vi som kristna kan "muta in" områden där Guds Ande får fritt utrymme att verka. När vi däremot kompromissar med Guds Ord och godtar det Gud avskyr så tar mörkret över. Guds Ande överbevisar om synd, rättfärdighet och dom idag också. "Den Sonen (Jesus) gör fri är verkligen fri."

Märket blir väl en tatuering på symbolen för vilddjuret som tecken att de tagit emot chipet. (Min egen tolkning)
Den som tagit emot Jesus Jesus är frigjord från detta yttre tvång. Vår frihet är fullkomlig i (!) Kristus. Himmelriket är i oss.
Jesus säger: "Den tid kommer då man menar sig tjäna Gud genom att döda er". Det är vad antikrists ande lurar islams alla trogna religionsutövare att tro att de gör.
Denna världens ande "mutar in" allt större områden men över Jesus har han ingen makt. Jesus bor i den som är född på nytt genom tron på Jesu död och uppståndelse och är nya skapelser i Honom.
Vi ska ropa ut att Jesus lever och ger liv åt den som tror på Honom. "Frukta inte honom som kan döda kroppen utan Honom som kan döda kroppen och sedan kasta i Gehenna". sägr Jesus själv.
Jesus vill se människor frikända i domen. Han tog allas rättmätiga straff på sig själv.
Vi som kristna har getts makt i Jesu namn att befria människor och driva mörkret på flykten. De har sina böneutrop för att "muta in" områden. Men vi har Jesus som givits ALL makt i himlen OCH på jorden. Vi segrar tillsammans med Honom. Vi kan gå på gator och torg och TACKA för seger i Jesu namn och ge muslimerna Sanningen. Jesus själv.

Svara -   - 6/6-18 00:20 -


Bertil Rosenius

Svar till Anna Ivar .

Märket blir väl en tatuering på symbolen för vilddjuret som tecken att de tagit emot chipet. (Min egen tolkning)

Bra och enkelt formulerat! Önskar att vi skulle kunna skippa "Min egen tolkning" till ditt påstående. Jag är övertygad om att märket är ett märke - fysiskt och synbart. Guds ord är tydlig avs detta! Att förblinda folk med att påstå att märket är ett osynligt chip - dvs ett id och betalningsmedel - är mycket farligt. Man målar upp ett scenario som kan förhindra människor att verkligen se märket när märket kommer.

Märket är ett märke! Chipet är inte märket, men en förödande möjlighet för ett totalitärt system. Att ngn använder chip som id eller betalmedel har inget med tillbedjan att göra. Men att låta sig fysisk märkas, med Antikrists märke, för att visa att han är herre... där har vi orsaken till att gå förlorad.

Alla vet vad det lilla märket "Rosa bandet" är, ingen reagerar mot det. Jag tror mkt väl "märket" kan vara av liknande liknande slag. En liten symbol - mycket möjligt som en tatuering - som ett tecken på att människor deltar i en gemensam kamp för eller mot ngt. Kanske som stöd för en heroisk ledare...

Tänk att Hitler levt idag, med den ledarkaraktär han besatt. Tänk vidare att han i stället för att utrota judar, stått upp för att bekämpa terrorism. Tänk att han initialt vädjat till massorna, att som tecken på gemensam kamp mot terrorn, tatuera in ett hakkors på handen eller pannan - hur många hade kanske inte gjort det idag, med den öppenhet för tatuering som råder - även bland kristna! Och märket... ja: "Märket är ett chip under huden!" ... har vi ju fått profeterat för oss.

Med detta vill jag säga att märket är ett märke! Böneutropen är inte "märket". Men...

Böneutropet är en andlig inmutning, uppstyckning, märkning proklamering av regioner och länder som Allahs - Antikrists - territorium. På oss som aktivt valt Jesus som vår Herre, "biter" inte denna proklamation. Men för andra, som bara tiger, blir det ett tysta accepterande - en undfallenhet. Svenskarna, politiker och myndigheter, rycker på axlarna åt andliga krafter, som de inte längre tror på - men människans förbindelse på detta område gör inte de andliga krafterna mindre verkliga och farliga.

Sverige styckas upp och märks med antikrists märke.

Svara -   - 6/6-18 08:03 -


Anna Ivar

Svar till Bertil Rosenius.

Det du beskriver är precis det jag också har övertygats om. Har sedan många år bett Gud att ge mig nåden att förstå eftersom det står att det är "en människas tal". Siffror som är ett id nummer för en person. Man började märka varor på hyllorna i butiker. Därefter djur. Nästa människor. Med skillnaden att man låter sig märkas vidar att man böjt sig under sytemets herre. Har läst om förslag att tre personer (män) skulle ha makten över alla beslut globalt men att endast en skulle ha sista ordet.

Nu låter man även programerade datorer få lägga ihop information och avgöra beslut. Vem vet? Jo vår Herre Jesus vet svaret.

Vi ska inte ta emot något chip eller märke utan se Jesu sårmärkta händer och veta att vi inte kan tjäna två herrar. Det blir valet mellan Jesus och Mamon. Mamon är dödsdömd. Jesus lever för evigt. Vi med Honom.

Svara -   - 6/6-18 11:38 -


Tomas N

Jag ser en intressekonflikt mellan den nya världorningens system och islam och tror inte att de någonsin kan samarbeta . Men islamisering och böneutrop är verksamt till att bryta ned det kristna samhället och det är en stor fara att låta denna utveckling fortsätta

För mig så är det ingen tvekan om att märket och antikrists rike kommer att kunna införas när världens banksystem och it system (genom google,facebook etc) är centraliserat ,vilket det redan är till stor del. Nästa steg ,vilket redan är på väg är att deklarera ett värdesystem(religion) som man kan enas om.

Då när denna religion/värdegrund är accepterad kommer repressalier och efterföljelsen att bli exekutiv. Alltså den som avviker från denna religion kommer inte att kunna köpa/sälja eller göra något eftersom hela livet är anslutet till teknik och kontroll.

Eftersom detta byggs för fullt och redan är på väg och innehåller stora löften om att det ändå är något gott,ser jag tyvärr hur massorna inte kommer invända mot detta.

Allt detta scenario är tydligt efter att islam har spelat ut sin roll som skrämmande och destruktiv kraft. De krafterna som är arkaiska och konservativa i sin natur kommer alla bli motarbetade och förbjudna i tur och ordning.

Först vit nationalism,sedan separatism/nationalism i andra delar av världen ,sedan kristna och slutligen islam. Detta tror jag är värdsordningen ungefärliga plan och de kommer att kontrollera de flesta genom territorium,tillgångar,ekonomi och teknik och en "religion/värdegrund" som folk kommer acceptera om än med viss motvilja

Svara -   - 8/6-18 16:54 -


britt

Hej!

Chippet används redan nu!

Ett svenskt bolag har under flera år jobbat med denna typ av chip och faktum är att ett par tusen personer i Sverige har detta och som kan använda det som sin tågbiljett med hjälp av detta microchip under huden, säger presskommunikatören på SJ.

Chippet är inte större än ett riskorn och skjuts in med en speciell kanyl mellan tummen och pekfingret.

Målet är solklart : Ett kontantlöst samhälle och ett chip som går att använda till precis allt. Resor, betalningar, gym, låsanordningar på byggnader etc etc

I USA utvecklas samma chip av företaget Lucent Technologies, nyligen uppköpt av finska Nokia. Bolaget ligger på 666 Sth Avenue i New York. Denna byggnad ägs i sin tur av Jarod Kushner, Donald Tramps svärson.

Svara -   - 9/6-18 00:02 -


Johanna

Svar till Tomas N.

Mycket intressanta tankar!

Svara -   - 11/6-18 00:16 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Först uppryckandet - sedan kommer Jesus

Innan Jesus kan komma tillbaka till jorden måste uppryckandet ha skett!

0

Läs allt!


Apan som blev en ko när han gick in i en lagård

En saga av Christer Åberg

Det var en gång en liten apa som bodde i en liten fin stuga i den lilla vackra skogen.

0

Läs allt!


Blir Annie Lööf statsminister?

Blir Annie Lööf statsminister?

Bild: vn.se. 

Blev centerledaren Annie Lööf inbjuden till Bilderbergmötet 2017 för att hon skulle bli Sveriges näste statsminister?

6

Läs allt!


8-årig flicka dog på bröllopsnatten

8-årig flicka dog på bröllopsnatten

En muslimsk 8-årig flicka dog på sin bröllopsnatt i Jemen! 

16

Läs allt!


Vill du verkligen ha väckelse i vårt land?

Vill du verkligen ha väckelse i vårt land? Vill du att människor ska bli frälsta? Övertyga mig!!

4

Läs allt!


Nu är det dags att ta ansvaret för vårt land

Dagsaktuellt budskap av Christer Åberg från bloggsajten Apg29.Nu!

0

Läs allt!


Löfven har fallit - blir det väckelse nu?

Löfven har fallit

Stefan Löfven blev nu på förmiddagen bortröstad som statsminister. Vad händer nu, och vad händer i Sverige? Kommer människor vända sig till Gud? Blir det väckelse?

34

Läs allt!


Jesus - Sveriges enda räddning

Sverige är i en allvarlig situation. Politik kan inte frälsa. Endast Jesus! Ge Sveriges folk Jesus! Be och ge! 

18

Läs allt!


Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

6

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

2

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

55

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

26

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

11

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Annons


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, onsdag 26 september 2018 kl. 13:11

Jesus söker: Enar, Einar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Senaste kommentarer


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

28

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 442 006 157 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 895 bloggartiklar, 89 803 kommentarer och 58 499 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp