Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Isusov povratak pred nevolje

Na Rapture, Isus dolazi za njegovu crkvu kada stigne na kraju nevolje, on dolazi sa svojim sastanka.

Treperi grada.

Baš kao što je crkva bila tajna da je otkrivena kroz Paul, tako je i ushićenje, tajna da se otkriva nama. Grčka riječ za tajna je "Mysterion" gdje huvudbetydningen je "nešto što je potpuno nov i nije bilo ranije."


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

Ett försvar för Pre-trib

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende skall ske? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib läran och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

När det gäller Jesu tillkommelse så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

Israel

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade Rike, där Israel ska bli det centrala folk, och där Israels land och Jerusalem ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum.

Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på denna jord, i detta fredsrike, som också är tusenårsriket.

Hedningarna och Församlingen

Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. (Efe 3:3-6, Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent bolig i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckelsens dag.

I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det ända tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det ända, som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Jesu Kristi Uppenbarelse – Det som snart skall hända härefter

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”.

Detta är en viktig nyckelvers för hela den uppdelning som Uppenbarelse boken är skriven på. Efter att Johannes har fått lov till att skåda den himmelska synen av Jesus får han veta att han ska skriva ner:

1. Det han har sett. 2. Vad som är 3. Vad som skall ske härefter. Men andra ord en tre delad uppdelning av uppenbarelseboken.

1. Vad han har sett

I kap 1: 12-16 ser Johannes såg den förhärligade Jesus står mitt ibland de 7 ljusstakar av guld (de 7 församlingarna), med 7 stjärnor i sin hand (de 7 församlingarnas änglar). Han ser den förhärligade Jesus, som också är den uppståndne seger Herren från Golgata. Han ser honom som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store dommaren, och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

2. Vad som är

Det är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. 7 brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling igenom alla tider och intill bortryckelsen.

Det första brevet sänds till Efesus församlingen som representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det 7 och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är ändetidens församling.

3. Och vad som skal ske härefter 

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs sekventiellt efter församlingens tidsålder som är presenterat igenom de 7 brev.

Upp 4:1 - DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Här är församlingens uppryckelse från 1 Thess 4:16 i likhet med den uppenbarelse Johannes fick. En stark röst, en Guds basun och ett uppryckande. En härlig parallell! Johannes får i anden se den uppryckta församlingen som är representerade genom de 24 äldste omkring tronen.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5 som är efter uppryckelsen, men före vedermödan på jorden. Från kap 6 är vi tillbaka på jorden, och Johannes ser i fågelperspektiv vedermödan utspela sig på jorden i kap 6-19.

De 24 äldste runt omkring tronen

Tidigare påstod jag att de 24 äldste är församlingen som är representerad i himlen genom uppryckelsen före vedermödan. Vi kan börja med att sammanlikna informationerna omkring de 24 äldste och löften till församlingen:

De 24 äldste

Löften till de heliga

Sitter på troner (Upp 4:4,11:6

Har vita kläder (Upp 4:4)

Segerkrans på huvudet (Upp 4:4,10)

Är kungar (Upp 5:10

Är präster (Upp 5:10)

Troner (Matt 19:28, Upp 3:21

Vita kläder (Upp 3:4-5)

Segerkrans (1 kor 9:25, Fil 4:1,2)

Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Blir präster (Upp 20:6)


I Upp 5:9
 så sjunger de 24 äldste en ny sång till Kristus och offerlammet:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. V.10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden.”

Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”

De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och är alltså alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De är i himlen från vedermödans start redan när första sigillets början.

Uppryckelsen var en hemlighet

1 Kor 15:51 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud.

Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Vi hittar inga häntydningar till uppryckelsen i GT, och det betyder att Jesus inte undervisar om uppryckelsen, utan bara hans synliga komma för Israel. Uppryckelsen var en hemlighet intill att Paulus förmedlar vidare den uppenbarelse som Gud har anförtrott honom. Uppryckelsen är beskriven i 1 Kor 15 och 2 Thess 2.

Den 70 årsveckan

Profetian i Daniels bok omfattar de 70 årsveckorna som är en betydningsfull skiss över Israels historiska och profetiska tidslinje, som sträcker sig helt från den Babyloniska fångenskapen till Kristi andra komma som Israels Messias.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70 och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra. Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra.

Israel och världen

Den sista årsveckan som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, och är Guds handlande med Israel och denna värden. Församlingen är den parantes som ligger i mellan den 69 och den 70 årsveckan som är beskrivet i vers 26 – men slutet kommer som en störtflod. Intill änden skall det råda krig. Förödelsen är fast besluten. 

Gud kan inte avsluta sitt program med församlingen och Israel innan han har uppfyllt förbundens bestämmelse med dem.

Församlingens tidsålder avslutas

Alltså har Gud, innan vi går in i den sista årsveckan, avslutat det vi kallar församlingens tidsålder som påbörjades på pingstdagen, och har fortsatt i 2000 år. När Gud väl har avslutat församlingens tidsålder kan Gud fortsätta sitt ”program med Israel”.

Hans förbund med Israel kan bara uppfyllas under de sista 7 åren i Daniels profetia. Då Guds löften till Israel er villkorslösa är det bara Gud själv som kan uppfylla dem.  I Romarbrevet kapitel 11 redogör Paulus, att Gud måste avsluta sitt program med kyrkan innan han kan fortsätta sin plan med Israel.

Apg 15:14 -16 – Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna (NT-församlingen). Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna hydda.

Vi ser det sekventiella skilje i Jakobs tal. Först kom församlingens tidsålder, och därefter, ska han bygga upp Davids fallna hydda.

Vedermödan är en förberedelse för Israel inför tusenårsriket. Israel ska ha möjlighet för att välja mellan Antikrist och Messias. Under vedermödan dömer Gud Israel och inbjuder samtidigt det judiska folket in i det Messianska riket. Guds vrede ska föra Israel och nationerna till besinning och omvändelse.

Herrens dag och Jesu Kristi dag

Här vi ser på NT församlingen, och speciellt på tiden för församlingens uppryckelse är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär och har helt olika innehåll för ändetiden.

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

När det gäller Herrens dag så om handlar den, den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckelsen (vedermödans start) och till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med den stora hemligheten att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och dens uppryckelse i härlighet.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men dommens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Församlingen i Tessalonika

2 Tess 2: 1-12 - Församlingen i Tessalonika hade blivit skrämda av falska lärare som hade undervisat att Herrens dag, med allt vad den innebär av vrede och vedermöda redan hade börjat. Det ser till och med ut som att någon hade sänt falska brev och utgivit sig för att vara Paulus för att ge brevet auktoritet. Paulus varnar kraftigt mot denna falska förkunnelse, och börjar undervisa om sanningen angående denna ”Herrens dag”.

För det första hade Paulus i 1 Tess 1:10 lovat församlingen att Jesus skulle frälsa dem från den kommande vredesdomen, därför var deras förskräckelse så mycket större när de helt plötsligt trodde att de var mitt i den. Paulus lugnar dom och förmedlar församlingen att Herrens dag inte kan inledas före det att syndens människa, dvs Antikrist först har trätt fram, och understryker att detta inte kan ske före det att ”den som håller igen” först har blivit röjt ur vägen. (först tas bort), dansk översättning)

Vem eller vad håller igen?

Vers 4-8 omhandlar Antikrist, och den som håller honom tillbaka så att han inte kan träda fram. I dag skriver vi 2013, och vi kan konstatera att den/han som håller tillbaka är här fortfarande då Antikrist inte har trätt fram ännu. Det som håller igen blir både beskrivet som ”det” och ”han”. Ordet ande som i den helige Ande är ordet ”pneuma” på grekiska. Det är ett ord i intetkön.

I och med att den helige Ande samtidigt är Gud, blir han också beskriven som ”han”. Det har varit många gissningar på vad som håller Antikrist tillbaka, men den som både är neutrum samtidigt som maskulin kan inte vara någon annan än den helige Ande. Den helige Ande är tätt knuten till församlingen, och har varit sedan pingstdagen i Apg 2. I GT verkade den helige Ande också på jorden men i stället uppifrån. På samma sätt som han också kommer att göra i vedermödan.

Den helige Ande

Den helige Ande kommer i vedermödan att fortsätta att verka i människor men från uppryckelsens stund från ovan. Därför ser vi inte den helige Ande representerad efter kapitel 3 i Uppenbarelses boken. I breven till de 7 församlingar hör vi dessa ord: Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingen. Efter kapitel 3 som är församlingens uppryckelse är det inte längre den helige Ande som talar. Upp 13:9 – Den som har öron må höra. Det är inte heller den helige Ande som kommer med olika frälsnings och doms budskap till människor i vedermödan, det blir gjort av änglar. (Upp 14:6-7).

När församlingen blir uppryckt har den helige Ande ingen plats att verka utifrån mer då församlingen är det enda tempel som Gud känner till i dag. (1 Kor 3:16). Den enda församling som är representerad i vedermödan är skökoförsamlingen, och den kan den helige Ande inte verka utifrån.

Avfall eller avgång?

2 Tess 2:3 – ..Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistemi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används speciellt i förbindelse med att någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Ordet kan också användas i förbindelse med religiös förförelse eller avfall som är beskrivet i 1 Tim 4:1. Några av de första protestantiska bibelöversättare valde att översätta med det engelska ordet ”departure”, som betyder att resa bort eller försvinna.

Några av de mer kända bibelöversättare som översatte ordet med försvinna/resa bort är bland andra Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson , Coverdale, Crammer osv. Skulle man precis som nämnda översättare använda ordet ”departure” i stället för avfall ville det naturligtvis ge mycket större klarhet i förhållande för uppryckelsen och vedermödan. Det ville också ge mycket mer mening i förhållande till förståelsen för teksten från både 1 Tess och 2 Tess.

Församlingen skall inte in i vedermödan eller drabbas av Guds vrede

Upp 6: 16-17 – Och de sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju änglar med sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Vedermödan är det samma som Herrens dag, som är det samma som Guds vredes dag. Hela vedermödan är Guds vredes dag och inte bara en den sista delen av den.Vi kan se att redan vid 6 sigillet så har Lammets vredes dag kommit. I kap 15 så ser vi att Guds vrede blir fullbordad med de 7 sista plågorna. Det betyder att Guds vrede inte har sin start med de 7 plågorna, utan startar tidigare.

Med de sju sista plågorna avslutas vedermödan och Guds vrede. I Tess 1: 9-10 har vi fått löfte om att vänta på Jesus från himlen (uppryckelsen), den samme som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1: 9-10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 5:1-9 – v.2 Ni vet mycket väl att Herrens dag (vredesdomen/vedermödan)kommer som en tjuv om natten. V.9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Detta avsnitt vi precis har läst är mycket intressant. 1 Tess kap 4:13 och framåt handlar om församlingens uppryckelse och möte med Jesus i rymden. Paulus sätter igen uppryckelsen i förhållande med vedermödan som blir beskrivet i Kap 5:1-3.

Han fortsätter att beskriva att den dagen, d.v.s Herrens dag inte kan överraska oss som en tjuv för vi tillhör ljuset. Han avslutar det hela med att bekräfta att det är vedermödan han har undervisat om, och säkrar oss att vi inte skal drabbas av vredesdomen, men vinna frälsning genom Jesus.

Församlingen Filadelifia

Församlingen Filadelfia, som representerar en av de två ändetids församlingar fick löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med bevara vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer hävdar att när detta ord används med det grekiska ordet ”en” betyder det att ”stå fast i en sak”, men när det används med ”ek” betyder det precis som King James har översatt ”bevarad från”. Samma sätt har ”ek” använts när det har översatts i 1 Tess 1:10 - ..som har frälst oss från den kommande vreden. Ville Johannes visa att det var ”i prövningens stund” hade han skrivit: ”en te hora”. I stället väljer Johannes att skriva ”ek tes horas” som just betyder ”från prövningens stund”

För vem är vedermödan?

Upp 3:10 - prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Att prövningens stund är ett utryck för Guds vrede och det som ska komma över värden är de flesta eniga om. Men varför kommer den? Är det för att pröva och rena församlingen? Nej, det är för att sätta dess invånare, över hela värden, på prov. Detta riktar sig till människor som är kvar på jorden efter uppryckelsen, och som har anslutit sig till Antikrist.

Ordet ”dess invånare” (katoikeo), som är använt här är ett starkt ord. Ordet handlar om något varigt och konstant. Det betyder att domen gäller dem som har gjort jorden till deras riktiga hem, och identifierar sig med jordens handel och religion. De har gjort jorden till sitt permanenta hem, vilket omöjligt kan referera till församlingen.

Den sanna kyrkan består av främlingar och gäster på denna jord. (1 Pet 2:11), och som söker det som är därovan (Kol 3:1-2), som har deras medborgarskap i himlen (Efe 2:19), och som har sitt hem i himlen (Joh 14:2).

Vem väntar vi på?

Tit 2:13 – Medans vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Fräsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Det är inget tvivel om att vår förväntning och vår glädje är Jesu tillkommelse. Vi ska inte vänta på Antikrist, vedermöda och Guds vrede. Om Herren hade i sinne att hans folk skulle igenom vedermödan och Antikrist regi så hade han också varnat och förberett sin församling på det. För i så fall skulle Antikrist träda fram innan uppryckelsen kunde ske.

Evangeliet om riket

Det är heller inte det nådens evangelium som blir predikat i vedermödan, men i stället evangeliet om riket. Detta evangelium blir predikat av de 144000 utvalda judarna som kommer att förkunna Messias upprättelse av det messianska riket. Nådens evangelium som vi känner det blir avslutat i och med att församlingens tidsålder blir avslutad.

Martyrerna ber också Gud om att hämna sig på sina fiender. Detta är heller inte den troendes vittnesbörd i församlingens period. Vi ber inte att Gud ska hämnas våra fiender, vi ber Gud om att frälsa alla människor. (Rom 12:19) De två vittnen får också makt att hämna sig på och straffa sina fiender.

Avslutning

Församlingens uppryckelse var en hemlighet intill att Paulus fick den förmedlat till församlingen. Därför hör vi inte Jesus undervisa om uppryckelsen. Jesus predikar uppståndelse på den yttersta dagen och sin synliga komma för Israel.

Dan 9 visar tydligt att den 70 årsveckan är till för Israel och Jerusalem, inte för församlingen.

Genom att blanda ihop Guds program för Israel och församlingen blir det fel. Genom många bibelord lovar Herren oss att församlingen inte skal drabbas av vredesdomen, men bli frälst från den. Vredesdomen eller Herrens dag är hela 7 års period. Församlingen skall därför uppryckas innan den sista årsveckan börjar. Precis som Filadelfia församlingen skulle bli bevarad från prövningens stund.

Efter kap 3 i Uppenbarelseboken finner vi inte längre församlingen mellan kapitel 6-19 som också är vedermödan på 7 år. Vi ser heller inte den helige Ande som är tätt knuten till församlingen. När den helige Ande som bor i de frälsta är borta från jorden, är det fritt fram för Antikrist och hans regi. Den ända kyrka som är tillbaka är skökan.

Vi hittar inget belägg för att församlingen ska igenom vedermödan men tvärtom bli bevarad från den. Vi skal vänta och ha Jesu Kristi dag levande i våra hjärtan. Vedermödan eller Jakobs nöd är till för dem som bor på jorden. Israel och judarna kommer att prövas på ett speciellt sätt om de vill erkänna Jesus som messias eller inte. Antikrist i sin tid Guds tabernakel som också är församlingen. Församlingen är representerad i himlen redan vid vedermödans start genom de 24 äldste. När Herren vänder tillbaka till jorden i Upp 20 så är församlingen tillsammans med änglarna med.

Jesus kommer snart!


DEL 2

Det här är en fortsättning på det första inlägget ”Jesu återkomst före vedermödan,” som på samma sätt är ett försvar för Pre-tribläran som betyder att uppryckandet av de troende sker innan vedermödan. Vi hittar många fantastiska berättningar i GT som är förebilder på uppryckelsen, vedermödan och den tid vi lever i. Jag vill visa på några av de berättningar från GT som kan visa och bekräfta en uppryckelse innan vedermödan.

Guds vrede

När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12. I den här världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom.

På senare tiden har Guds vrede börjat ha olika betydningar för människor. Man nämner Lammets vrede, Människans vrede, Satans vrede och Guds vrede och blandar ihop det. Det är också delade meningar om både när och hur Guds vrede inträffar.

Vedermödans konsekvenser

Uppenbarelseboken kan vi se att vedermödan startar i Kap 6 med att de sex första sigillen bryts av Lammet och slutar med Guds sju vredesskålar i kap 16-18. Redan under de sex första sigillen ser vi en förödande konsekvens för livet på jorden. De sex första sigillen för med sig krig, hungersnöd, plågor och orsaker död för en 1/4 av jordens befolkning. Med andra ord cirka 1,7 miljarder människor kommer att dö vid de första sex sigillen. Vid sidan av det här så kommer det att finnas martyrer av människor som blir troende under vedermödan.

När änglarna blåser i de 7 basuner så utlöser det automatisk nya straffdomar mot jorden. De här domarna kombinerar kraftiga naturkatastrofer med övernaturliga plågor. När de 7 basuner är klara med sina plågor så har en tredjedel av vattnet förstörts, en tredjedel av allt livet i havet har dött, och en tredjedel på jorden kommer att brännas upp, och en 1/3 av de människor som överlevde de första sex sigillen kommer att dö. Med andra ord ytterligare cirka 1,7 miljarder människor av jordens befolkning.

Vredesskålarna fullbordar Guds domsslut

Vi har inget tal på hur många människor som kommer att få lov till att sätta livet till under vredesskålarna men vi kan bara gissa. Jesus själv säger att om inte den tiden förkortas kommer inget människa att bli frälst (Matt 24:22). Dessa vredesskålar är ut över all beskrivelse, och det är svårt att förstå konsekvensen eller betydningen av dem.

Dessa vredesskålar blir fullbordan av Guds domsslut. Upp 16:16-21 talar om en så stor jordbävning att det aldrig någonsin har funnits något liknande tidigare. Konsekvensen av den kommer att göra så att alla öar flyr, och bergen kommer inte att finnas mer. Tro mig när jag säger att ingen önskar att vara på jorden på den tiden.

Vedermödan är ramen för den kommande vreden

Med andra ord så är vedermödan tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden. Den kommande vreden är inte en enkel dag, precis som att Herrens dag inte är det heller. Guds vrede, den kommande vreden, Herrens dag, vredesdomen osv. är en tidsperiod som börjar med att det första sigillet bryts och kulminerar vid Jesu synliga komma för Israel och världen, där Guds vrede också blir uppenbarad.

Paulus gjorde det klart att församlingen inte skulle vara på jorden under den här tiden av domsslut som vedermödan är. I 1 Tess 1:10 så talar Paulus att Herren kommer att frälsa oss från den kommande vredesdomen. Ordetfråni Grundtexten betyder från med hänsyn till både tid och plats, så att vi med andra ord inte kommer att vara närvarande när det händer. Ty Gud har inte bestämt oss för att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Guds vrede varar hela vedermödan

När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse och Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

Upp 6:16-17 – ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Här ser vi att redan vid det sjätte sigillet så har Lammets vredes dag kommit, som är det samma som Guds vredes dag, då Lammet och Fadern är samma person. Ofta så påpekar man att de sju sista plågorna – som också är Guds vredesskålar är själva Guds vrede. Men i kap 15:1 kan vi se att Guds vrede når sinfullbordanmed dessa sista plågor, alltså inte sin början. Det är alltså bara själva avslutningen av Guds vredes period som avslutas med de sista 7 plågorna.

Räddad från både tid och plats

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23).

Petrus undervisar oss genom att ge oss exemplet med Lot för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel men en generell princip från Guds sida, att Herren ”frälser de gudfruktiga ur frestelsen” engelsk översättning: The Lord knows how to rescue godly men from trials”. Ordet from (ur) betyder från tid och plats från denna händelse.  

Varningar till församlingen

Frågan är om vi kan hitta ord där Herren talar tröst eller varningar till sin brud inför den kommande vredesdomen? Kan vi hitta ord där han lovar oss att beskydda och bevara oss genom denna fruktansvärda tid som vedermödan är? Kan vi överhuvudtaget se församlingens existens under själva vedermödan?

Nej, det kan vi inte! Just därför att han hänvänder sig till Israel när församlingen är borta, och kan då fortsätta sitt program med Israel under den sista årsveckan, samtidigt att han lovar oss att vi inte ska bli drabbade av den kommande vreden.

Som på Noas tid

Matt 24:37 – Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

Herren önskar att vi ska studera Noa och jämföra med denna tidens avslutning. I Matt 24:37 kan vi läsa att på samma sätt som det var i de dagar, då Noa levde ska det vara vid Herrens återkomst. Det vi kan lära oss av Noas dagar är om tiden före syndafloden, själva syndafloden och Herrens beskyddande hand över Noa och hans släkt.

Jesus fortsätter att förklara att de människor som överlever vedermödan kommer omedelbart att bli dömda innan 1000 års riket. Några blir bortryckta till doms och andra får lov till att gå in i det Messianska riket. På samma sätt som vid syndafloden kommer människor att bli bortryckta till doms. Människorna på Noas tid gick under på grund av syndafloden, och på samma sätt kommer människor att gå under i själva vedermödan, och straks efter vid Jesu dom.

Tre slags människor

Det fanns tre olika slags människor som levde på Noas tid innan syndafloden kom. Det var de otroende som förkastade Herrens ord, och alla gick under i syndafloden. Det var Noa och hans släkt som blev bevarade genom syndafloden, och det var Enok som blev uppryckt till Herren innan syndafloden kom. På var sitt sätt representerar dessa människor tre olika kategorier som vi kan jämföra med vår tid i dag. På precis samma sätt så ser vi tre slags människor i dag när vi är på väg mot vedermödan och den avslutande tiden:

·   Människorna som gick under i syndafloden på Noas tid representerar de icke troende, som inte har tagit i mot Jesus som sin frälsare. De människorna kommer att gå in i vedermödan, och bli utsatta för Guds vrede. Dom som inte omvänder sig i vedermödan kommer att bli dömda av Jesus och kommer sedan att bli kastade i den brinnande eldsjön.

·   Noa representerar den rest av Israel som Herren kommer att fullborda sina löften med i 1000 års riket. Noa är alltså det utvalda Israel, som på ett speciellt sätt kommer att bli beskyddade under vedermödan. 3,5 år in i vedermödan kommer de troende judarna att fly ut i öknen där Herren kommer att beskydda dem för Antikrist och hans förföljelse. Noa blev bevarad genom syndafloden och det kommer också en del av det judiska folket att bli.

·   Enok är en bild på församlingen som inte fick del av syndafloden och Guds Dom då han blir uppryckt och hämtad av Gud innan floden kom.

Enok/Hanok är en förebild på församlingen

1 Mos 5:24 – Sedan Hanok på detta sätt vandrade med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Hanok är en mycket talade förebild när det gäller församlingens uppryckande i förhållande till tiden för den Antikristliga vedermödan. Hanok levde i det 7 ledet från Adam, och levde i en mycket speciell tid, nämligen i tiden före syndafloden. Ordet säger att på den tiden så var människornas ondska stor på jorden, och människors hjärtan och motiv var helt igenom onda.

Mitt i detta syndiga människovimmel så fanns det en man, Hanok, som trodde på Gud och vandrade med honom. (1mos 5:24) Vittnesbördet om Hanok är att han hade funnit nåd av Gud. (Heb 11:5)

Hanok blev uppryckt

Heb 11:5 - Genom tron togs Hanok bortutan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig.

Hanok blev uppryckt utan att smaka döden för Gud hade tagit honom till sig. I tiden före sitt uppryckande så förkunnade Hanok, för människorna i hans samtid, om den kommande Gudsdom och straff över synd och gudlöshet. När syndens mål var nått kom också Guds dom över synden på Noas tid och han sände syndafloden, men då var Hanok redan uppryckt till Herren.

Syndafloden är en bild på den vrede som Gud kommer att sända över jorden och de ogudaktiga människorna i ändens tid – den kommande vredesdomen (1 Thess 1:10)

Transporterad till ett annat ställe

Det grekiska ordet för ”tagit honom till sig” är metatithemi, och blir i KVJ översatt ”transportet”, dvs överflyttad, transporterat till ett annat ställe. Hanok blev med andra ord transporterad eller överflyttat till himlen för att han inte skulle smaka döden. 1 Kor 15 talar om att inte alla ska insomna, men alla ska förvandlas. Det är Paulus som beskriver uppryckelsen av församlingen där inte alla ska möta döden, men uppleva att Herren tar oss hem till sig.

Precis som att Hanok representerar församlingens uppryckelse innan vedermödan, så representerar Noa och hans familj, den lovade rest av Israel, som ska bli bevarade genom vedermödan, och som ska uppleva det messianska rikets välsignelser.

Sjunde släktsledet från Adam

Det som kan vara intressant att nämna i sammanhanget är att Hanok var det sjunde släktsledet från Adam. Församlingen är på samma sätt den sjunde församlingen som blir presenterad i Uppenbarelseboken kap 3.

Vi lever i Laodicea tiden, som utifrån en historisk och en profetisk tidslinje för församlingen också är den sista tidens församling innan uppryckelsen. Vi lever också i början av det sjutusende året efter skapelsen, där Hanok blev uppryckt som sjunde släktsled efter Adam.

Hanoks betydelse

Roten från namnet Hanok betyder träna och undervisa, vilket får oss att tänka på Jesu missions befallning till församlingen. –”Gå därför ut och gör alla folk till lärljungar” (Matt 28:19)

Enligt Hebreisk tradition så är Hanok född på själva Pingstdagen, som också är samma dag som församlingen blev född. Hanoks liv och hans uppryckelse före syndafloden är en tydlig förebild på uppryckelsen av församlingen.

Lot blev frälst undan Guds vrede

1 Mos 19:22 – ”Jag skall inte omstörta staden du talar om. Men skynda dig att fly dit, ty jag kan inte göra något förrän du är där”

Gud hörde ropet över Sodom och Gomorra, och såg den svåra synd som härskade i städerna. Abraham förhandlade med Herren över att inte förstöra städerna om det fanns helt ner till tio rättfärdiga i städerna. Nu fanns det inte tio rättfärdiga i städerna men bara en enkel - Lot.

På trots av att det inte var något som Herren hade bundit sig till, ville han inte förstöra och döma städerna på grund av denne ene. Sodom och Gomorra blev utsatta för Guds dom och vrede, och Gud lät det regna eld och svavel över städerna. Men Herren kunde inte påbörja sin vredesdom förrän att Lot hade lämnat staden och var i säkerhet i grannstaden Soar.

Luk 17:28-29 – På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot gick ut från Sodom lät Gud eld och svavel regna från himlen och gjorde slut på dem alla.

Lot blev borttagen från tid och plats där Guds dom skulle i värkställas. Änglarna som blev sända för att rädda Lot förkunnar att de inte kunde påbörja Guds dom innan Lot var i säkerhet. Lot är en bild på församlingen som blir räddad frånbåde tid och platsför den kommande vreden.

2 Pet 2:7-9 – Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv.

Petrus undervisar om den Dom som drabbar all orättfärdighet, och visar oss att Gud inte dömer de rättfärdiga tillsammans med de orättfärdiga.  

Daniel och de tre männen i den brinnande ugnen

Historien om Daniel, och de tre männen i den brinnande ugnen är en av de berättelser från GT som visar en tydlig bild på vedermödan och denna tidens avslutning.

Kung Nebukadnessar, som är en tydlig förebild på Antikrist, hade satt upp en staty av guld på Duraslätten i Babylon. Bemärk att statyn är sextio alnar hög och sex alnar bred, som kan sammanliknas med Antikrist tal som är 666. Nebukadnessar tvingar alla att falla ner och tillbe denna uppsatta staty, där konsekvensen för dem som inte lydde, var att bli kastad i den brinnande ugnen. Den brinnande ugnen är en bild på Guds vrede och den stora nöden i vedermödan.(Mal 4:1 – Se, dagen kommer, den brinner som en ugn.)

Sadrak, Mesak och Abed-Nego vägrade att böja knä för Nebukadnessars staty, och de blev kastade i den brinnande ugnen. Kungen befallde att ugnen skulle göras sju gånger hetare än man någonsin sett den vara, och det är en bild på fullkomlighetens tal. Herren sände sin ängel som beskyddade Sadrak, Mesak och Abed-Nego i den brinnande ugnen, och de kom ut utan någon som helst skada eller påverkan av elden.

Men det man måste fråga sig i denna historia är vart Daniel är någonstans. Var han en av dem som böjde knä för statyn? Varför var han inte närvarade, och varför blev han inte också slängd i den brinnande ugnen. Vi kan vara ganska säkra på att Daniel inte böjde knä för Nebukadnessars staty. Daniel var bara inte närvarande där alla skulle tillbe statyn, eller vid den brinnande ugnens lidande. Gud hade ”tagit bort honom”.

Beskrivningen som kungen fick av dessa män i den brinnande ugnen var att det var tre judiska män (Dan 3:12). De tre judiska männen är en bild på de utvalda Israel som blir bevaradgenomvedermödan, och Daniel, den högt älskade (Dan 10:11) är en bild på församlingen som blir bevaradfrånvedermödan. 

Paulus undervisade om uppryckelsen

Paulus var den förste person på jorden som presenterade undervisningen och uppenbarelsen om uppryckelsen ungefär 20 år efter korset. Upp till den tiden var det okänt eftersom Jesus inte undervisade uppryckelsen till sina lärljungar på sin tid. Uppryckelsen av församlingen är främst beskriven i 1 Thess 4:16 och 1 Kor 15:52.

Ett av de tydligaste bibelverser från GT som vi kan relatera till församlingen i är från Jesaja 26:19-21. Jag vill pröva att jämföra det vi ser i Jesaja kap 26 och Paulus undervisning om uppryckelsen i 1 Tess 4:16-17 & 5:9.

Jesajas ord med svart text och Paulus med rött.

Jes 26:19 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. (förstskall de som dött i Kristus Jesusuppstå) Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade. Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. (Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden) Göm dig ett litet ögonblick, till dess att vreden har gått förbi. Ty se HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. (Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus)

Det är också närliggande att hänvisa till Joh 14:2-3 där Jesus talar om att i hans Faders hus finns många rum, och att han går bort för att bereda plats åt oss. Församlingen kommer att höra samma röst som Johannes hörde i Uppenbarelseboken: -”Kom hit upp”, och vi kommer att få ta del av de rum Herren har förberett åt oss. Vi kommer att få gå in i hans kamrar och stänga dörren efter oss. När det har hänt kommer HERREN ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning – som också är Guds vrede.

Det här löftet handlar inte om hans synliga återkomst där Herren kommer till Israel för att vara där de är. Det är ett löfte till församlingen, att han har gått hem till sin Fader för att bereda plats åt oss där.

De 24 äldste

Ibörjan av Uppenbarelseboken kap 4 så möter vi en skara som vi inte har stött på tidigare i bibeln. Det har tidigare varit tre andra profeter än Johannes som genom en syn har fått sett Guds tron, men ingen av de tidigare har förut sett denna skara. Jesaja såg dem inte i Jes kap 6. Hesekiel såg dem inte i Hes kap 1 & 10, och Daniel såg dom heller inte i kap 7. Det är de 24 äldste jag tänker på som sitter runt om Guds tron i Upp 4:4.

Denna skara har med andra ord inte varit där tidigare, men nu, efter de sju församlingarna som representerar församlingen ur ett historiskt och profetiskt perspektiv, ser vi dem i himlen. De är på plats runt om Guds tron innanvedermödan ska ha sin start i Upp kap 6, och därför menar jag att de 24 äldste representerar den uppryckta församlingen som är på plats innan vedermödan får sin start.

De 24 äldste sitter på troner så de regerar. De sitter runt om Guds tron så dom hjälper och assisterar Herren. Dom sitter ner så deras arbete är klart. Dom är klädda i vitt så de är rättfärdigjorda. Deras kläder är Himation, som är det samma som församlingens och Jesu kläder. De bär kronor (Stephanos) så de är kungar. Dom kallas också äldste som är klar häntydning till församlingen.

När de sjungar så sjunger dom de förlöstas sång i Upp 5:9-10:

”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor (oss) av alla stammar och språk, folk och folkslag. Du har gjort dem (oss) till ett konungsdöme (kungar) till präster åt vår Gud, och de (vi) skall regera på jorden.

Som så många gånger är texten inte korrekt översatt från grundtexten. King James har bland andra översättningar satt första person plural i stället för. De 24 äldste identifierar sig själva med den lösköpta församlingen, som är klädda som dem, är präster och kungar som dem, och är på plats innan vedermödans start.

Sammanfattning

Vi ser alltså genom hela bibeln många exempel och förebilder som visar på att Herren kommer att flytta sin församling från både tid och plats när det gäller ändetidens domslut som ska övergå jorden.

Han kommer att rycka upp oss och gömma oss i sin Faders hus intill att hans vrede har gått förbi. Vi har löfte om att bli bevarade från det som ska övergå den här världen då syftet och ämnet för vedermödan inte är till för församlingen. Vi väntar inte på Antikrist men på det saliga hoppet att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet. (Titus 3:4) Han som frälser oss från den kommande vredesdomen. (1 Tess 1:10)


DEL 3

Det här är det tredje inlägg jag skriver som ett försvar för Pre-trib läran, det vill säga att Jesus kommer att hämta sin församling före det att vi går in i den 70:e och sista årsveckan, och att vedermödans domar går ut över jorden.

 

En utvald generation

Undervisningen om Jesu återkomst har alltid fascinerat mig, och tanken om att en utvald generation i mänsklighetens historia inte kommer att få uppleva döden, men i stället kommer att få uppleva det att bli förvandlade som sker när Jesus kommer för att hämta sin församling, genom att upprycka dem levande till himlen.

Förlossningens dag närmar sig

Det som gör ämnet så intressant och omdiskuterat, är ju att tidens tecken talar väldigt starkt om att vi är på väg mot den här tidens avslutning, och därmed Jesu återkomst.

Många människor i dag är överväldigade över de tecken vi både kan se och uppleva, och att den helige Ande talar tydligt till Guds församling och människors hjärtan att göra sig redo. I den förbindelse, då människor börjar se att förlossningens dag börjar närma sig, är nästa fråga när vi egentligen kan förvänta att uppryckelsens ögonblick sker?

Frågorna många ställer sig

En del av de frågor som många ställer sig i förbindelse med Jesu återkomst är när vi kan förvänta att uppryckelsen sker? Kommer församlingen att behöva gå igenom vedermödans tid? Vad är egentligen syftet med vedermödan, och är det egentligen Antikrist eller Jesus vi ska vänta på? Är Jesu återkomst och uppryckelsen den samma eller två skilda händelser?

Jag hoppas att både detta inlägg och de förra jag har skrivit besvarar några av de frågeställningar som finns.

Min personliga överbevisning

Tidigare var jag ganska överbevisad om att Jesus först kommer att hämta sin församling efter vedermödans tid, och att uppryckelsen och Jesu synliga återkomst var samma händelse. Jesus talar ju bara om en återkomst, och varför ska församlingen bli sparad från vedermödan när både Israel, och den här världen ska lida? Jag såg vedermödan som en nödvändig reningsprocess för Kristi kropp på grund av det avfall vi upplever på många håll i dag.

Men då jag till att börja med har haft några obesvarade frågor som jag inte kunde få ihop med det jag kunde läsa i bibeln, försökte jag att sätta mig in i frågorna ordentligt. De här inläggen är ett resultat av det som jag kom fram till.

Lika säker som jag är i dag på min frälsning, är jag också när det gäller tidspunkt för själva uppryckandet av församlingen. Jesus kommer att upprycka sin församling före det att den sista årsveckan och 70:e årsveckan börjar, och jag vill dela några av de argument som jag tycker talar starkt för det.

Uppryckelsen och Jesu synliga återkomst

Joh 14:1-3 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är

1 Thess 4:15-17 – Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren

Uppryckelsen är inte ett annat namn för Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker i olika etapper som börjar med uppryckelsen och avslutas vid hans synliga återkomst efter den stora nöden.

Uppryckelsen av församlingen

Uppryckelsen är en osynlig händelse som sker helt utan förvarning. Vi vet med andra ord inte helt precis när det sker, och vi blir uppmanade till att vara vakande och bedjande. Vi ska känna till tiden omkring uppryckelsen och ha en förståelse för när det börjar dra ihop sig, men själva timmen och stunden vet vi inte något om och den kommer att vara dold intill den dag att det sker. 

Jesus kommer halvägs till jorden för att möta oss i rymden, för att sedan ta oss tillbaka till himlen, för att vi ska vara där han är. Om Jesus hade fortsatt till jorden efter uppryckelsen, så hade han tagit oss dit vi är i stället för. Men enligt Johannes så kommer han tillbaka för att hämta oss dit han är, som är i hans Faders hus i sitt himmelska rike. 

Jesu synliga återkomst

Jesu synliga återkomst är inget osynligt, eller hemligt komma. Allas ögon ska se honom, och han kommer fullt synlig på himmelens skyar. Själva tidspunkten är heller ingen överraskning, då vi vet att han kommer direkt efter vedermödans slut, eller precis 3,5 år efter den stora nödens början.

De få människor som överlever själva vedermödan kommer att kunna bevittna denna händelse.

Enligt Herrens eget ord

Paulus poängterar att det är ”enligt ett ord från Herren” när han undervisar om uppryckelsen, och de dödas uppståndelse.

För det första så är 1 Thess skriven av Paulus omkring år 51, och troligtvis var inga av evangelierna ännu skrivna på det tidspunkt när Paulus skriver detta brev. För det andra så hittar helt enkelt ingen undervisning från Jesus i evangelierna, där Jesus talar om några som uppstår från de döda samtidigt med att andra blir levande förvandlade för att möta honom på skyarna.

Jesus predikade bara uppståndelsen ifrån de döda, utifrån de löften vi kan se i GT. Där blir de heliga lovade uppståndelse omedelbart efter den stora nöden (Dan 12:2), och precis före själva tusenårsriket. Det är denne uppståndelse Jesus kallade livets eller de rättfärdigas uppståndelse som alltså hör till de heliga från GT.

Församlingens hemligheter

1 Kor 15:51-52 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.

Det betyder att Paulus förmedlar en av de hemligheter som indirekt har med församlingen att göra, som han har fått genom ett direkt ord eller i en uppenbarelse från Herren.

Hemligheten som Paulus förmedlar här och som aldrig tidigare har varit uppenbarad eller känd, är just det att en utvald generation inte kommer att dö, men kommer att få uppleva det att bli transformerad och förvandlad, och kommer att uppryckas tillsammans med de döda för att möta Jesus på skyn.

Vi ska vara där han är

Joh 14:1-3 - "Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni."

I Johannes evangeliet ger Jesus oss en unik uppenbarelse. Han talar om något som ingen profet tidigare hade eller kunnat lova. Ingenstans kan vi läsa att Messias skulle komma, men i stället för att samla de heliga i ett jordiskt Jerusalem så skulle han ta dem till sin Faders hus, som är samma plats dit han skulle gå bort.

När han ger löftet så är det på bakgrund av att ”jag skall komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.” Han talar om en återkomst som inte har med den judiska befrielsen att göra,  eller för att upprätta sitt rike på jorden, eller för att döma nationerna. Det är ett ord som endast med hans egna att göra.

Joh 14: 1-3 och 1 Tess 4: 13-18

Det finns fantastiska paralleller när vi jämför dessa två bibelverser där några av orden eller fraserna nästan är helt identiska. De följer samtidigt varandra i den ordning de kommer och på det sättet att själva stycket är uppbyggd. 

John 14:1-3                                1 Tess 4: 13-18

v.1 Oroas                                      v.13 Sörjer

v.1 Tro                                          v.14 Tror

v.1 Gud, mig                                v.14 Jesus, Gud

v.2 sagt er                                    v.15 säger er

v.3 komma tillbaka                        v.15 Herrens ankomst

v.3 ta er                                       v.17 ryckas upp

v.3 till mig                                    v.17 för att möta Herren

v.3 skall vara där jag är                v.17 alltid vara hos Herren.

Båda dessa bibelverser tröstar och visar oss på ett unikt sätt att Herren kommer för att ta de troende från jorden till sin härlighets himmel.                 

18 Pre-trib argumenter

1.   Det finns helt enkelt inga passager i GT eller i NT som talar för att församlingen kommer att gå igenom vedermödans period, eller att församlingen ska stå ansikte till ansikte mot Antikrist.

2.   Vedermödan kallas ”Jakobs nöd” (Jer30:7), men kallas aldrig för ”församlingen eller kyrkans nöd”.                                                     

3.   Ängeln Gabriel förkunnade för Daniel att 70 veckor var bestämda över ditt folk (judarna) och över din heliga stad (Jerusalem) . Församlingen är inte nämnd här. Dan 9:24

4.   Församlingen hade inte del i de första 69 veckorna, och kommer inte att ha del i den sista och 70:e årsveckan.

5.   I Uppenbarelseboken sker uppryckelsen i kap 4:1 som är före vedermödans period som är beskriven från kap 6-19. De 24 äldste som representerar församlingen är på plats innan det första sigillet bryts.

6.   Församlingen är nämnd över tjugo gånger i de första tre kapitlen i uppenbarelseboken, men är aldrig nämnd mellan kapitel 4 och 19. 

7.   Vedermödans period kallas också ”en vredens dag” (Sef 1:15) i bibeln, men Jesus har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen. (1 Tess 5:9), men har frälst oss från ”den kommande vredesdomen” (1 Tess 1:10)

8.   Vedermödan tid kallas HERRENS dag i bibeln (Sef 1:15). Men 1 Tess 5:2-3 säger att Herrens dag (vedermödans tid) kommer som en tjuv om natten. När folk (otroende) säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de (otroende) av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de (otroende) slipper inte undan. Det är tydligt att vedermödan är något som ska drabba de otroende, men det inkluderar inte de troende och frälsta.

9.   Vi ska trösta varandra med talet om uppryckelsen (1 Tess 4:18). Det finns ingen tröst i undervisning som säger att församlingen ska gå igenom delar av eller hela vedermödans domstid.

10. Jesus lovade församlingen i Filadelfia att han ville bevara församlingen och ”rädda dig ut ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.” (Upp 3:10) Gud lovade att bevara den trofasta församlingen ute från vedermödans period.

11. På samma sätt som Enok blev uppryckt till himlen före syndafloden och Noas släkt blev bevarade genom syndafloden, kommer församlingen att bli uppryckt innan vedermödan och Israels rest bli bevarade genom vedermödan.

12. På samma sätt som att Gud inte kunde döma Sodom och Gomorra innan Lot var borta från staden kan Gud inte döma den här världen innan de rättfärdiga är borta. ( 1 Mos 19:16)

13. Jesus talade om vedermödans period när han bad: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför människosonen”. (Luk 21:36) Det ger ingen mening att Jesus ber om något som han inte är villig att hålla.

14. Mal 3:18 säger att Herren (vid sin ankomst) kommer att visa oss skillnaden mellan den rättfärdige och den ogudaktige, mellan den som tjänar Gud, och den som inte tjänar honom. Pre-trib tror att Herren kommer för att hämta sin församling, sedan kommer vi tillsammans med honom för att döma mellan rättfärdiga och orättfärdiga. 

15. Vid uppryckelsen kommer Jesus för sin församling (1 Tess 4:16-17) när han kommer vid slutet av vedermödan, så kommer han med sin församling. (1 Tess 3:13).

16. I breven till de 7 församlingarna så uppmanade Jesus att ”höra vad Anden säger till församlingen”. Men i vedermödans tid, efter att den helige Ande i församlingen är tillsido satt säger han: ”Den som har öron må höra” (Upp 13:9) Han utelämnar församlingen, då det inte finns någon församling som ska lyssna till det Anden talar och som ska gå igenom vedermödan. 

17. Antikrist kommer att strida mot de heliga och få makt att besegra dem. (Upp 13:7). Men det kan inte vara församlingen det talas om här. Jesus har själv lovat att ”helvets portar aldrig ska bli församlingen övermäktig”. (Matt 16:18)

18. Jesus sa inte: ”När detta har hänt”, så räta på er och lyft upp era huvuden, men i stället ”När alla detta (tidens tecken) börjar ske”, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning. (Luk 21:28).

Av två vittnens utsago

Skulle jag välja två bibelord, ett från GT och ett från NT, som tillsammans talar och vittnar om att församlingen inte ska gå igenom Guds vrede eller vedermödans tid vill jag peka på två följande bibelverser:

1 Thess 1: 9-10 – Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen

Jes 26:19-21 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade.  Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi.  Ty se, HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. Jorden skall blottlägga sina blodskulder och inte längre dölja sina dräpta.

Ouppfyllt löfte

Vi kan inte se att detta bibelställe från Jesaja någonsin tidigare har blivit uppfyllt. Det stämmer heller inte överrens med den uppståndelse som Jesus predikade och som Daniel talar om i Dan 12:2, som vi vet ska ske efter vedermödans tid och inte före.

Här talar Jesaja i stället om en uppståndelse som sker då Herren först kallar in sitt folk i sina kamrar, före och innan dess att Guds vrede och domar går ut över jorden. 

Kom mitt folk

”Kom mitt folk”, som egentligen betyder ”försvinn” eller ”bli osynlig”, är en fantastisk parallell till den upplevelse Johannes hade i Upp kap 4, där han fick se en öppen dörr i himlen, och samtidigt fick höra Guds röst liksom en basun som på samma sätt sa: ”Kom hit upp”. Ögonblickligt efter Guds kall blir Johannes uppryckt till Guds tron, där han från himlen får skåda vedermödans tid utspela sig på jorden.

Johannes representerar här församlingen som kommer att få uppleva det samma på uppryckelsens dag. Genom en befallning, en överängels röst och en Guds basun kommer församlingen att bli uppryckt till himlen och kommer att få se vedermödans tid utspela sig jorden.

För att pröva och straffa jordens invånare

Upp 3:10 - Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov

Jesaja talar om att ” HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning”. På samma sätt bekräftar Upp 3:10 om att prövningens stund (vedermödan), som ska komma över hela världen är till för att sätta dess invånare på prov.

Både Jesaja och Uppenbarelseboken talar om att syftet med vedermödan, är till för att straffa och pröva och jordens invånare på grund av deras synder genom någonting som heter Guds vrede. Samma vrede som båda dessa bibelverser vittnar om att vi är räddade ifrån, genom att Herren kallar hem oss till sin Faders hus, hem till sina kamrar till dess att vreden har gått förbi.

En man på en öde ö

Om vi skulle göra ett experiment och placera en man på en öde ö, med endast en bibel i handen, utan utläggningar och påtvingade läromässiga idéer. Vilken konklusion hade han kommit fram till med hänsyn till tidspunkt för uppryckelsen?

För det första hade han lärt sig från Jes 13:9-13, och Amos 5:18 att Gud skulle döma jorden på grund av deras synder, genom att utgjuta sin vrede genom en fruktansvärd domstid som bibeln beskriver som HERRENS dag. 

Jes 13:9-13 – Se, HERRENS dag kommer, fruktansvärd, med förbittring och brinnande vrede, för att ödelägga landet och utrota syndarna som bor där. Ty himlens stjärnor och stjärnbilder sänder inte mer sitt ljus. Solen går upp mörk, och månens ljus lyser inte. Jag skall straffa världen för dess ondska, de ogudaktiga för deras missgärning. Jag skall göra slut på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod. Jag skall göra en man mer sällsynt än fint guld, en människa mer sällsynt än guld från Ofir. Därför skall jag få himlen att darra, och jorden att gunga och skaka i sina grundvalar -genom HERREN Sebaots förbittring, på hans brinnande vredes dag.

Amos 5:18 - Ve dem som längtar efter HERRENS dag! Varför längtar ni efter den? Herrens dag är mörker och inte ljus.

Genom att sedan läsa vidare i Matteus evangeliet kapitel 24 kunde han se att den domstiden skulle bli så allvarlig att om inte Herren avslutade den skulle ingen människa överleva. I stället kommer Herren att avsluta denna domstid genom att i kraft och härlighet återvända till den här jorden. Då han visste att Jesu återkomst inte hade hänt ännu, så visste han att Guds vrede fortfarande låg någonstans i framtiden.

När han sedan kom till 1 Thess 9-10 så kunde han se ett ganska tydligt uttalande. Han kan läsa om Jesus som räddar oss och har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1:9-10 - Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

Engelsk översättning (NIV): ..and to wait for his Son from heaven, whom he raised from the dead--Jesus, who rescues us from the coming wrath.

Genom att läsa bibelversen kunde han besvara följande frågor ”vem, vad, var, när och varför”. Vem (Jesus) Vad (som räddar och frälser oss), när (tiden för den kommande vreden). Genom att läsa vidare i 1 Tess 4:15-17 kunde han läsa att ”var” är från jorden till himlens skyar, och i 1 Tess 5:9 blev frågan varför besvarad då vi kan läsa att vi inte är bestämda för att drabbas av Guds vrede utan att vinna frälsning genom Jesus Kristus.

1 Tess 5:9 - Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus

Engelsk översättning (KJV): For God hath not appointed us to wrath, but to obtain salvation by our Lord Jesus Christ 

Vårt exempel kan alltså se att i och med att vi blir räddade omkring samma tidspunkt för Guds vrede då vi inte är bestämda för den, så kan han alltså konkludera att uppryckelsen i stället kommer att företräda den. Uppryckelsen kommer alltstå att utlösa Guds vrede över jorden som får sin början i Uppenbarelseboken kapitel 6.

Svar på ofta ställda Post-trib frågor

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på en uppryckelse före vedermödan. Här är några av dem:

”Bibeln lär inte ut att det ska vara två tillkommelser. Hur kan man då säga att Jesus kommer två gånger?”

Svar: Precis som det på samma sätt finns två olika bilder av Messias i GT (den lidande tjänaren och Konungen) finns det två olika bilder av Jesu återkomst som är svåra att få ihop. Dessa två sekvenser är uppryckelsen och Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker etappvis där uppryckelsen inleder, och Jesu synliga återkomst avslutar den. Det är helt enkelt helt två skillda händelser.

”Jesus sa att uppryckelsen skulle ske omedelbart efter vedermödan (Matt 24:29-31) när han sänder änglar för att samla hans utvalda”.

Svar: Uppryckelsen sker inte i Matt kap 24 av flera orsaker:

Vid uppryckelsen får de troende härlighetskroppar som gör att vi på samma sätt som Jesus vid Kristi himmelfart kunde göra det utan änglars hjälp. Varför skulle vi behöva änglars hjälp vid uppryckelsen, när vi har förvandlade härlighetskroppar?

Änglarna ihopsamlar också de orättfärdia på detta tidspunkt (Matt 13:38-43, 49-50)

Om man påstår att änglarnas ihopsamlande av de troende i Matt 24 är upprycklsen så måste Matt 13 på samma sätt också vara det. I Matt 13 ser vi samtidigt att det är de orättfärdiga som kommer att bli bortagna från jorden först och inte de rättfärdiga.

Änglarna blir utsända för att ihopsamla både både rättfärdiga och orättfärdiga till att bli dömda av Jesus innan 1000 års riket. Dessa människor är i deras naturliga kroppar, där de orättfärdiga blir kastade i eldsjön, medans de rättfärdiga får lov til att ärva 1000 års riket.

Jesu återkomst i Matteus 24

Matt 24:31 – Med starkt basunljud skall han sända sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra vädersträcken, från himlens ena ända till den andra.

Matt 24 är ett kapitel som beskriver Jesu synliga komma till Israel och världen. Till doms för hans fiender, och för att upprätta det Messianska riket. Ofta pekar man på de utvalda I vers 31 som man påstår är församlingen. Jag tycker att det är ganska tydligt att det är de utvalda judarna avsnittet handlar om. 

Pröva att jämnföra följande verser i förhållande till Matt 24:31:

Jes 11:11 – Och HERREN skall på den tiden ännu en gång räcka ut sin hand, För att förvärva åt sig kvarlevan av sitt folk, vad som har blivit räddat från Assyrien, Egypten, Patros, Etiopien, Elam, Sinear, Hamat och havsländerna.

Jes 11:12- Han skall resa ett baner för hednafolken och samla de fördrivna av Israel och de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn.

Banner och basuner

Banner och basun symboliserar sammankallning av folket. Det är utan tvivel samma begivenhet de talar om, och Gud förklarar genom Jesaja att det är Israels män och kvinnor som sammankallas. De utvalda är de troende judar som har överlevt vedermödan, och som på den tiden finns utspridda över hela jorden. Alla judar ska hem, som också är i full harmoni med GTs profetiska ord. Det är beviset att det inte är tala om församlingen i passagen. 

”Pre-trib är införd av några som var rädda för att gå genom förföljelse”

Svar: När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12.

Pre-trib läran går inte ut på att troende ska undfly förföljelse. Jesus profeterade att vi kommer att bli hatade i den här världen för hans skull (Joh 15:18). I den världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom. (1 Tess 5:8)

”Paulus säger i 2 Thess 2:1-9 att uppryckelsen inte sker före det att Antikrist träder fram”

Svar: Paulus talar om uppryckelsen i förhållande till HERRENS dag, som inte är enstydig med Jesu synliga återkomst. HERRENS dag är inte en enskild dag i betydningen av 24 timmer, men i stället en period av dom som går ut i världen. (Jes 2:12, 13:6, Hes 13:5, Joel 1:15, Amos 5:18,20)

Församlingen i Thessalonike var rädda och ängsliga över att de redan befanns sig inne i vedermödans period. Paulus lugnar dem och talar om att först måste Antikrist uppenbaras innan det sker. När Antikrist inleder sitt förbund med Israel inleds den sista årsveckan, eller vedermödans tid.

Hur kan människor bli frälsta i vedermödan om den helige Ande är borta från jorden?

 Svar: Att den helige Ande är tillsidosatt betyder inte att möjligheten för frälsning inte längre finns, men att den helige Ande tar sin boning i människohjärtan där vi får den helige Ande som ett sigill är helt unikt för församlingens tidsålder.

Före den helige Andes utgjutande på pingstdagen blev människor också frälsta och den helige Ande verkade i människor. När den helige Ande blev utgjuten på pingstdagen fick vi inte en ”andra” helige Ande på jorden. På samma sätt som i GT kommer människor att bli frälsta under vedermödan där den helige Ande kommer att verka på samma sätt som i GT, med bas uppifrån.

Frågor till Post-trib läran

Samtidigt finns det också en del obesvarade frågor som Post-trib läran har svårt svara eller ge en ordentlig förklaring på:

Om uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma, vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket?

”Om man tror att bara frälsta får del i tusenårsriket, och att uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma då borde i princip alla människor i tusenårsriket ha förvandlade evighets kroppar. Men vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket då reproduktion bara kan ske av människor i naturliga kroppar”?

Svar: Det sker genom människor som blivit frälsta efter uppryckelsen under själva vedermödan. De människorna går in i tusenårsriket i sina naturliga kroppar.

Varför är uppryckelsen inte nämnd i Upp 19:11-23 eller Sak kap 14?

”I Upp kap 19 får vi en beskrivning av Jesu synliga återkomst, men där nämns varken en uppståndelse eller ett uppryckande. Sak 14:1-7 beskriver också denna händelse, men inte heller där nämns det. Är det inte konstigt att en av historiens största händelse som innebär en uppståndelse av hundratals millioner människor inte är nämnd varken i Upp kap 19 eller i Sak kap 14? Varför?”

Svar: Uppryckelsen eller uppståndelsen är inte nämnda då det helt enkelt inte sker på det tidspunkten.

Vem blir ihopsamlade först, de orättfärdiga (Matt 13:30,41,49) eller de rättfärdiga? (1 Thess 4: 16-17)

Både 1 Tess och Matt 13 påstår att respektive uppståndelser sker först. 1 Thess talar om uppståendelsen av församlingen som sker först, men Matt 13 sägar att först ska de orättfärdiga tas bort från jorden. Båda grupper kan inte vara den förste som ska bli bortagen?

Svar: Det är två separata händelser, som helt enkelt inte sker samtidigt.

I och med att de frälsta blir belönade med kronor vid uppryckelsen (Kristi domstol) Hur kommer det sig att de 24 äldste redan har dem på (Upp 4:4-10) även om inte uppryckelsen har ägt rum?

Svar: Uppryckelsen måste ha ägt rum innan det första sigillet bryts.


Varför ska får och getter bli åtskilda efter vedermödan om de redan blivit det i uppryckelsen? (Matt 25:31-33)

 Svar: I och med att uppryckelsen inte sker vid Jesu synliga återkomst, så behöver får och getter (överlevande människor i vedermödan) bli åtskilda innan tusenårsriket.

Var kommer alla ”ofrälsta” ifrån som finns i slutet av tusenårsriket? (Upp 20:7-10)

 Svar: Det är människor som är födda under tusenårsriket. Dom är avkomma av dem som har gått in i tusenårsriket i deras naturliga kroppar.

Vem är det som håller tillbaka så att Antikrist inte kan träda fram?

 Svar: Den helige Ande i församlingen är det största hinder för att Antikrist inte kan träda fram.

Jesus lovade i Joh 14:1-3 att han skulle förbereda en plats för de troende i himlen, och sedan återvända för att ta oss dit han är. Pre-trib hävdar att Jesus återvänder till jorden för att bli där med sin församling. Varför skulle Jesus förbereda en plats åt oss i himlen för att sedan inte ta oss dit?

 Svar: Post-trib läran har väldigt svårt att förklara Joh 14:1-3

Jesu proklamation i Nasaret

Luk 4: 18-19 - "Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet och predika ett nådens år från Herren

Efter att Jesus blivit frestad ute i öknen kom han till Nasaret där han läste högt från Jesaja 61:1-2, och proklamerade att dessa ord hade gått i uppfyllelse. Det man kan lägga märke till är att Jesus slutar mitt i en mening utan att fullborda hela profetian från Jesaja.

Orsaken till att Jesus slutar mitt i versen är att första delen i denna vers har med hans första komma och hans jordiska tjänst att göra. Andra delen av profetian kommer först att fullbordas efter det att församlingen är borta från jorden.

Israel och församlingen

Apg 15: 13-18 – "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen,

Det finns andra teologiska orsaker till att församlingen kommer att bli uppryckta för den 70:e och sista årsveckan.

Om den primära orsaken för den 70:e årsveckan är att fullborda de sex löften till Israel som vi ser i Daniel 9:24, så måste församlingen vara borta innan dess. Jakob vittnar om det i Apg 15, att sekventiellt efter församlingens tid på jorden skulle Herren vända sin fokus och fortsätta sitt program med Israel. Uppryckelsen kommer att ske på ett separat tidspunkt än Jesu synliga återkomst då Herren har olika program för Israel och församlingen.

Vedermödan är med andra ord två delad. Dels för att rena Israel och för det andra att förstöra och göra upp med de icke troende nationerna. (Jer 30: 1-11). Församlingen hör inte med i dessa syften. 

Den 7 basunen

Upp 11:15 – Den sjunde ängeln blåste i sin basun. Då hördes i himlen starka röster som sade: ”Herraväldet över världen tillhör nu vår Herre och hans smorde, och han skall vara konung i evigheters evigheter.”

En del menar att uppryckelsen och uppståndelsen som sker vid den sista basunens ljud är den samma som den 7 och sista basunen vi möter i vedermödan. Men vi får inte förväxla den 7 basunen i Upp 11:15, med den sista basunen som hör till uppståndelsen.

För det första så är det skillnad på både föremål och konsekvens på dessa två basuner då Guds basun är en basun till frälsning, i motsats till de sju basuner vi möter i uppenbarelseboken som är till dom för den här världen. Guds basun är ett kall till uppståndelse, och till samling för Guds folk.

Det är heller inte Herren som blåser i denna basun i uppenbarelseboken, men i stället en ängel. När ängeln blåser i basunen så är det en signal på att den stora nöden inleds, och de sista 3,5 åren kan ha sin början. Och till sist när Guds basun ljuder så förlöser det endast en stor händelse, medans den sjunde basunen förlöser flera olika händelser.

Herrens dag

1 Thess 5:2 - Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv.

Många människor förbinder och refererar till Herrens dag som en begränsad och enskild dag på 24 timmar som utspelar sig i slutet av vedermödan vid Jesu synliga återkomst. Därmed menar man att HERRENS dag och uppryckelsen är synonym och går ut på ett.

Den troligtvis mest citerade versen är just från 1 Thess 5:2 som nämner uppryckelsen i förbindelse med Herrens dag. I och med att Herrens dag på samma sätt som Jesu återkomst kommer som en ”tjuv om natten” så förbinder man ofta ihop dessa två händelser.

Men en genomgång av några bivelverser som omtalar Herrens dag visar att det inte endast refererar till en enskild dag, men till en tidsperiod av dom som både omfattar vedermödan, Jesu synliga återkomst och tusenårsriket.

Joel 2: 11-20 – Herrens dag inkluderar en attack från fienden från norr, som många menar är samma attack vi ser i Hes 38-39. Många menar att GOG/Magog kriget sker i den första delen av vedermödan.

Joel 3:4 – Här är Herrens dag knutet till Jesu synliga återkomst och hans dom över nationerna. 

2 Pet 3: 10-23 – Här kan Herrens dag kan inte referera till Jesu synliga återkomst, då vi vet att den dagen då himlakroppar ska upplösas och vi får nya himlar och en ny jord först sker efter 1000 års riket.

Den första uppståndelsen

Upp 20:4 – Och jag såg troner, och de som satt på dem fick rätt att döma. Och jag såg deras själar som hade halshuggits därför att de hade vittnat om Jesus och förkunnat Guds ord och inte hade tillbett vilddjuret och dess bild och inte tagit emot dess märke på pannan eller handen. De levde och regerade med Kristus I tusen år. Men de andra döda levde inte , förrän de tusen åren hade gått. Detta är den första uppståndelsen. 

Den första uppståndelsen i Upp 20:4 är också något som har diskuterats mycket fram och tillbaka, och jag tycker att bibelordet talar för sig själv när vi läser det. Vi kan se i versen att det talas om en uppståndelse, och att det är den första uppståndelsen. Sedan kan vi se att och det är tala om martyrernas uppståndelse efter vedermödan. Men betyder det så att den första uppståndelsen bara består av martyrer från vedermödan? Nej, självklart inte.

Den första uppståndelsen handlar mer om vilken slags typ av uppståndelse det är. Vi kan se att det finns två typer av uppståndelser. Den första med ett evigt liv med Gud, och den andra uppståndelsen med en evighet utan Gud. Den sist nämnda uppståndelsen, som är en evig skilsmässa från Gud, består av alla förtappta döda från samtliga tidsperioder, och äger rum efter 1000 års riket. (Upp 20:5)

Prvi uskrsnuće koja je jednaka vječni život s Bogom odvija se u različitim fazama. U NT, vidimo nekoliko različitih vaskrsenja da svi dolaze u u kategoriji "prva uskrsnuće". 

1. Isusovo uskrsnuće na treći dan. Isusovo spasenje bol je, jer je tim za sve vreve. Ako on nije pomirio sve grijeh domaćina prije gotovo 2.000 godina, imali smo nisu imali uskrsnuće iz mrtvih. Isusovo uskrsnuće je moje uskrsnuće. 

2. uskrsnuće nekih ljudi u GL zavjetu tid.- Hebrejima 11:35

3. Vjernici iz GL Zavjeta koje su se dogodile u vezi sa Isusovu smrt i uskrsnuće. Matt 27: 52-53

4. The Christian Assembly ushićenje prije konačnog i 70 nedelje godina za Izrael i Jeruzalem.


5. uskrsnuće dva svjedoka na kraju nevolje - Do 11:12

6. Uskrsnuće GL Zavjeta vjernika i mučenika nevolje, koji se održava neposredno pred obnovu kraljevstva Izraela. - Dan 0:13, John 11:24, do 20: 4

Temporal praznine

M para događaja koji se odvijaju u nevolje i u komunikaciji sa povratkom Isusa pokaži nam da je neophodno za vremenski jaz između zanosa Skupštine, i Isus vidljive povratka. Neki od događaja koji ukazuju da je ovo:

presuda Hristovom

2. Korinćanima 5:10 - Za svi moramo pojaviti pred sud Hristovom, da svako može dobiti ono što je učinio u ovom životu, dobro ili loše

G uds riječ nas uči da ćemo svi jednog dana stati pred presudu sjedište Krista i da räkenskab za našu djela. Sud koji je za otkupljeni i da se ne treba miješati sa presudom na veliki beli presto posle 1000 godina carstva. Grčka riječ za ovaj sud je "Bema", te se stoga naziva "Beema presude".

1. Korinćanima 4: 5 - Donja stoga ne presudi prerano, pred Gospodom dolazi. On bi trebao upaliti kao tama sakrije i otkrije misli i namjere srca, a tada će svaki od njih ima svoju hvalu Bogu

Ovaj sud uzima u neposredno vezana za upprycklsen, što znači da kada je Skupština se vraća s Kristom na zemlju, oni su već prije presude Hristovom da modtaga njihova nagrada.

24 starijih

N Agot kao bekräfter da taj sud se održati u neposrednoj do čvora do zanos su 24 starijih, što predstavlja potpunu Skupštine snagu. Oni su u mjestu oko tron Boga, kruna na glavi, i spreman da služi Gospodu u nevolje, prije toga da je Isus razbija prvi pečat u Otkrivenju poglavlje 6.

Ako je 24 starijih predstavlja zbor, to znači dvije stvari. I na vrijeme koje je potrebno između zanosa i 70. årsveckans početka, a prije prve presude i prije prvog konja će biti otkupljen, kongregacija je već u mjesto u nebeskom.

Presuda naroda i neznabošcima

D predznak neznabošcima ne bi bilo moguće da nije bilo za vremenski jaz između zanosa i vidljive povratak Isusa '. Kako bi inače i sačuvane i nesačuvane, koji su još uvijek u svojoj prirodnoj tijela mogu se odvojiti ako je vjeran već iskorenjene i okrenuo slavu tela?

Ako uznesenje se dešava nakon nevolje naći jednostavno nema potrebe da podijele ljudima prije Millennium. Mi bismo već imali uppdelining u vezi sa zanosom kad je Isus kročio na Maslinskoj gori.

Stanovništva u Millennium

M EOPLE koji se čuvaju u nevolje će otići u svoje prirodne tijela u Millennium. Ovi ljudi dolaze na posao, graditi kuće i imaju djecu. Prije nego što krenemo u Millennium, ponovo će biti puno ljudi na Zemlji, za razliku od kraja nevolja, kada čovjek će biti više rijetki od zlata Ophir? (Is 13: 9-12)

budućnost Izraela

vremenu kada Jevreja i Gentile su postali jedno tijelo potrebno vremenski jaz Gospodu da nastavi program sa Izraelom. 70. i poslednje nedelje godina je vremena kada će Gospod ponovo staviti svoj fokus na Jevreje i izraelski narod.

Kraju församlingenstid na zemlji završi, ne samo biblijski proročanstava, već i izraz neophodan jaz između zanosa i vidljive povratak Isusa '. Oba presude Hristovom, 24 starješine, presuda naroda, stanovnika milenijuma i program Gospod za Izrael, a ukazuju da je ovo. 

zaključak

V u žive u vremenu čekanja. U međuvremenu, i očekivanje da će Gospod će uskoro biti nas zovu kući s njim. Ja sam prilično čvrsto u mom uvjerenju da smo izabrani generacija koja će imati milosti doživjeti Gospodnjeg hladno, nebeski truba i anđeo plače.

Kongregacija dobila početkom u Boga Outpouring Duha na Pedesetnicu, i završava sa zanosom pastve. Krajnje je vrijeme da podigne glavu, za brzo približava izbavljenje.

 D et Ovo je treći post pišem kao odbrana za Pre-trib doktrine, a to je da je Isus će naći svoju kongregaciju prije odlaska u 70. i poslednje nedelje godina, te da je nevolja presude izlazi preko zemlji.


A izabrana generacija

U povezuje prikaz Isusovog povratka mi je uvijek fasciniralo, a ideja izabranog generacije u ljudskoj istoriji neće okusiti smrt, već će morati da dožive da se pretvori se događa kada je Isus u pitanju sabere pastvi kroz iskorijeniti ih živi u raj.

Dan otkupljenja pristupa

D i da čini temu tako zanimljiv i kontroverzan, je li to znaci snažno govore da idemo prema toj budućnosti završetka, a time i povratak Isusa.

Mnogi ljudi danas su preplavljeni znacima možemo i vidjeti i iskustvo, kao i da je Sveti Duh jasno govori u crkvu Boga i srca ljudi da se spremi. S tim u vezi, onda ljudi počnu da vidim da dan izbavljenja se približava, sljedeće pitanje je kada zaista možemo očekivati ​​da uppryckelsens trenutak javlja?

Pitanja mnogi se pitaju

E n Neka od pitanja koja mnogi ljudi se pitaju u vezi s povratkom Isusa kada možemo očekivati uznesenje javlja? Skupština će morati proći kroz nevolje? Šta je svrha nevolje, i to je zapravo Antihrist ili Isusa, treba da čekamo? Je povratak Isusa i zanosa istog ili dva različita događaja?

Nadam se da će i ova poruka i zadnji sam napisao odgovor neka od pitanja su.

Moje lično uvjerenje

T reviously sam bio prilično uvjeren da će Isus prvo dohvatiti svoju parohiju nakon nevolje i zanosa i Isusovog vidljivi povrat istog događaja. Isus govori samo o povratku, i zašto bi pastva sačuvati od nevolja kada su Izrael i ovaj svijet da pati? Vidio sam nevolja kao neophodan čišćenje proces telo Hristovo zbog otpada koje vidimo danas u mnogim mjestima.

Ali kada sam u početku imao neke neodgovorenih pitanja da ne mogu dobiti zbunjeni onim što sam mogla pročitati u Bibliji, pokušao sam da se stavim u pitanje pravilno. Ove tvrdnje su rezultat onoga što sam smislio.

Baš kao što je siguran da sam danas moj spas, ja sam i kada je u pitanju tačka vrijeme za zanos pastve. Isus će čupaju svoju kongregaciju prije početka prošle sedmice godina i 70. nedelje, i želim da dijele neke od argumenata da mislim da hvali ga.

Zanos i Isusov vidljive povratak

Jovan 14: 1-3 - Neka ne uznemiruje vaše srce. Vjerujte u Boga i vjeruju u mene. U kući moga Oca mnogo soba. Da nije bilo tako, zar bih vam rekao da ja idem pripremiti mjesto za vas? I ako odem i pripremiti mjesto za vas, ja ću se vratiti i odvesti vas u sebi, tako da možete biti gdje sam ja

1 Solunjanima 4: 15-17 - mi vam kažem koju riječ Gospodnju, da smo koji su živi i dalje na dolazak Gospodnji neće ih koji spavaju spriječiti. Za kada je glasno komande, glas arhanđela i adut Boga, sam Gospod sa neba. I samo su mrtvi u Hristu će porasti. Onda smo koji su živi i dalje će biti uhvaćeni u oblacima zajedno s njima u susret Gospodu u vazduhu. I tako ćemo ikada biti sa Gospodom

U ppryckelsen nije drugo ime za Isusa 'vidljivi povratka. Moglo bi se reći da je povratak Isusa javlja u fazama počinju sa zanosom i na kraju na Njegov vidljivi povratak nakon velike nevolje.

Zanos Skupštine

U ppryckelsen je nevidljivi događaj koji se javlja bez upozorenja. Znamo, drugim riječima nije u redu kad se to dogodi, i rečeno nam je da budemo budni i molitve. Mi ćemo znati vremena o zanos i imaju razumijevanja kada počne da ugovora, ali sat i trenutka ne znamo ništa o, i to će biti skriven sve do dana se to dogodi. 

Isus ne dođe na pola puta na Zemlju da nas upozna u prostoru, a onda nas vrati na nebo, da budemo gdje je on. Ako je Isus nastavio na Zemlju nakon ushićenja, tako da nas je odveden u kojoj smo umjesto toga. Međutim, prema John, a on se vrati da nas tamo gdje je on, koji se nalazi u kući svoga Oca u njegovo nebesko kraljevstvo. 

Isus vidljivi povratak

J esu vidljivi povrat postoji nevidljivi ili tajna doći. Sve oči će ga vidjeti, i on će biti u potpunosti vidljiv na oblacima nebeskim. Doba dana je i nije iznenađenje, onda znamo da će odmah nakon završetka nevolja, ili samo 3,5 godine nakon velikog problema rano.

Nekoliko ljudi koji prežive nevolje će biti u mogućnosti da prisustvuju ovom događaju.

Prema Gospoda vlastitim riječima

P Aulus ističe da je  "od strane reč Gospodnja ", kada je on uči o zanos i uskrsnuća.

Prvo, to je 1 Solunjanima napisao je Paul oko AD 51, a vjerovatno nije Evanđelja bila nije napisano u vrijeme trenutku kada je Paul napisao ovo pismo. Drugo, vi jednostavno ne nastave Isusa u evanđeljima gdje Isus govori o nekim koje proizlaze iz mrtvih, a drugi dolazi živ okrenuo ka njemu u oblacima.

Isus je propovijedao samo vaskrsenje iz mrtvih, na osnovu obećanja možemo vidjeti u SZ. Tu je sveti obećao uskrsnuće odmah nakon velike nevolje (Daniel 12: 2), a neposredno pred Millennium. To je to uskrsnuće Isusa zove život ili uskrsnuće koji na taj način pripada Saints GT.

Skupština tajne

1. Korinćanima 15: 51-52 - Evo, ja vam misteriju: Ne treba sve san, ali ćemo svi biti promijenjen, u trenutku, u tren oka, na posljednjem truba. Za se zvuk trube i mrtvi će se uzdići, i mi ćemo se promijeniti.

D i znači da je Paul prenosi jedna od tajni koje posredno sa kongregacije da radi, kao što je to bio kroz direktne riječi ili otkrivenje Gospoda.

Tajna da je Pavle prenosi to i to nikada nije otkriveno ili poznato, to je samo da je izabrana generacija neće umrijeti, ali će doživjeti to će biti pretvoren i preobražen, i da će biti uhvaćen zajedno sa mrtvima kako bi se zadovoljile Isus na nebu.

Želimo da budemo gdje je on

Jovan 14: 1-3 - "Neka ne uznemiruje vaše srce Vjerujte u Boga i vjeruju u mene u kući mog Oca mnogo soba Da nije bilo tako, zar bih vam rekao da ja idem pripremiti mjesto... za vas? i ako odem i pripremiti mjesto za vas, ja ću se vratiti i odvesti vas u sebi, tako da možete biti gdje sam. i gdje god idem, ti to znaš. kako znate. "

U  John evanđelju, Isus nam daje jedinstvenu otkrovenje. On govori o nečemu što nije prorok ranije ili su bili obećavajući. Nigdje možemo pročitati da će Mesija doći, već da okupi Svetih u zemaljskom Jeruzalemu, on će ih odvesti u kuću svog oca, koji je na istom mjestu gdje će otići.

Kada on daje obećanje, to je na osnovu toga " ja ću se vratiti i odvesti vas u sebi, tako da možete biti gdje sam."  On govori o povratku, a ne sa jevrejskom oslobođenje učiniti, ili uspostaviti svoje kraljevstvo na zemlji, ili da sudi narodima. To je riječ koja samo svoje odluke.

Jovan 14: 1-3 i 1 Th 4: 13-18

D ovdje su neverovatno paralele kada uporedimo ova dva stiha, gdje neke od riječi ili fraze su gotovo identični. Oni prate jedni druge u isto vrijeme, u cilju dolaze, a na način da se komad je izgrađena.

Jovan 14: januar 1-3 Th 4: 13-18

v.1 zabrinuti V.13 Bor

Vjerujte v.1 V.14 Do

v.1 Bog, ja V.14 Isus, Bog

v.2 ti rekao V.15 vam

V.3 vratiti V.15 dolazak Gospodnji

V.3 Take Your V.17 zgrabio

V.3 me V.17 na susret Gospodu

V.3 biti gdje sam V.17 uvijek biti sa Gospodom.

Oba ova stihova utješno i pokazuje nam na jedinstven način da Gospod dolazi da vjernike sa zemlje na slavu neba.                 

18 Pre-trib argumenter

 1. Jednostavno nema prolaza u Starom zavjetu ili Novi zavjet koji ukazuju da će crkva proći kroz period od nevolje, ili da se crkva treba da stoji licem u lice protiv Antikrista.

 2. Nevolja se zove "Jakova nevolji" (Jer30: 7), ali se nikad ne zove "kongregacije ili crkvu nevolji". 

 3. Anđeo Gabrijel proglašen Daniel da je 70 tjedna su određene na tvoj narod (Židovi) i tvom svetom gradu (Jerusalem). Crkva je ovdje ne spominje. Dan 9:24

 4. Crkva je imala nikakvu ulogu u prvih 69 nedelja, i neće biti dio prošle i 70. tjedan.

 5. Otkrivenje zanosa javlja u poglavlju 4: 1 koji su nevolje period je opisan Poglavlje 6-19. 24 starijih predstavlja zbor je na mjestu prije prvog pečat slomljen.

 6. Župe spominje se dvadeset puta u prva tri poglavlja Otkrivenja, ali se nikada nije spomenuo između poglavlja 4 i 19. 

 7. Nevolja period se naziva i "dan gnjeva" (Zeph 01:15) u Bibliji, ali Isus nije nas imenovati da trpi gnjev. (1 Th 5: 9), ali nama dostavljeni iz "gnjeva" (1 Th 01:10)

 8. Nevolja period se zove Dan Gospodnji u Bibliji (Zeph 01:15). Ali 1 Solunjanima 5: 2-3 kaže da je dan Gospodnji (nevolje) će doći kao lopov u noći. Kada ljudi (nevjernici) kažu: "Mir i sigurnost", zatim udario (nevjernici) uništenje iznenada kao bol dolazi preko trudnu ženu, i oni (nevjernici) neće pobjeći. Jasno je da je nevolja je nešto što će zadesiti nevjernike, ali to ne uključuje vjerni i spasio.

 9. Mi ćemo konzole jedni druge priče o uznesenje (1. Solunjanima 4:18). Nema udobnost u nastavi koji kaže da će crkva proći kroz dio ili sve nevolje domstid.

 10. Isus je obećao crkvi u Filadelfiji da želi da sačuva crkvu, i "spašavanja te iz časa iskušenja, koji će doći na sav svijet i dovesti svoje ljude na probu." (Otkrivenje 3:10) Bog je obećao da će sačuvati vjerni zbor iz perioda nevolje .

 11. Baš kao što je Enoh bio uhvaćen na nebo prije potopa Noa je očuvana kroz poplava, Skupština će biti uznesena prije nevolje i Izrael rezidualni treba sačuvati kroz nevolje.

 12. Na isti način na koji Bog ne može suditi Sodoma i Gomora prije Lot je bio daleko od grada, Bog ne može suditi ovaj svijet prije nego pravednika je nestao. (1 Gen. 19:16)

 13. Isus je govorio o periodu nevolja kada je pitao: ". Vaka uvijek i moliti za snagu da pobjegne sve stvari koje će doći i stati pred Sina Čovječjega" (Luka 21:36) Nema smisla da je Isus pita za nešto što ne želi zadržati.
 14. Malachi 3:18 govori Gospod (na dan dolaska) će nam pokazati razliku između pravednika i bezbožnika, između onoga ko služi Bogu i da ga služe. Pre-trib vjeruju da Gospod dođe do sabere zbor, a onda smo došli zajedno s njim da sudim između pravednika i nepravedne. 
 15. Na Rapture, Isus dolazi  za  svoju crkvu (1 Solunjanima 4: 16-17) kad dođe na kraju nevolje, dolazi  sa  njegovim sastanka. (1 Th 03:13).

 16. U pisma sedam crkava koje je pozvao Isusa da "čuje šta Duh govori sastanka." Ali u velike nevolje, nakon što je da je Sveti Duh u crkvi je u stranu sat, on kaže: "Onaj koji ima uši, neka čuje" (Otkrivenje 13: 9) On izostavlja Skupštine, gdje ne postoji crkva slušati Duha govori i proći kroz nevolje. 

 17. Antikrist će rat sa svetima, i imaju moć da ih poraziti. (Otkrivenje 13: 7). Ali to ne može biti srezu govori ovdje. Isus je obećao da će "helvets lukama nikada ne bi trebalo da bude Kongregacije moćnog". (Matej 16:18)

 18. 18. Isus nije rekao: "Kada se to dogodilo", zatim ispravite se i podignite glave, nego "Kada se sve ovo (znaci) počinje da se dogodi", pa ispravite se i podignite glave, jer je tvoje iskupljenje. (Luka 21:28).

Dva svjedoka

S brda Biram dva spisa, GT i NT, pričaju zajedno, a svjedoče da crkva neće proći kroz gnjev Božji, ili nevolje, želim da istaknem dvije sljedeće stihove:

1 Solunjanima 1: 9-10 - The govore o tome kako smo dobili od vas i kako ste se okrenuli Bogu od idola služiti živi i pravi Bog i da čeka svog Sina s neba, koje je Bog ustao iz mrtvih, Isusa koji nas je isporučio od gneva da dođu

Isaiah 26: 19-21 - Ali tvoj mrtvi će živjeti; njihova tijela će rasti. Probudite se i pjevati, vi koji žive u prašini, za rose je rosa svjetlosti, i zemlja će dati mrtvima. Dođite moj narod i otići u tvoje komore, zatvori vrata za sobom. Sakriti se za kratak trenutak dok se gnjev je prošao pored. Jer, gle, Gospod izlazi iz njegovog mjesta da kazni stanovnike Zemlje za svoje bezakonje. Zemlja će ogoli svoju krv dugove i više ne kriju svoje Slain.

neispunjeno obećanje

V u se ne vidi da je ovaj odlomak iz Isaiah ikada ranije su ispunjeni. To se također ne slaže sa uskrsnuće koje je Isus propovijedao i Danijel govori Dan 12: 2, a znamo da će se dogoditi nakon nevolja, a ne prije.

Evo Izaija govori umjesto uskrsnuća koji se javlja kada je Gospod prvi pozvao svoje ljude u svojim komorama prije i prije toga Božiji gnjev i presude izlazi nad zemljom.  

Come moji ljudi

"K o mom narodu", što zapravo znači "nestanak" ili "postaju nevidljivi", je neverovatna paralelno iskustvo Ivan je imao u Otkrivenju poglavlje 4, gdje je vidio otvorena vrata na nebu, a istovremeno čuo glas Boga kao truba slično je rekao: "Dođi ovamo." Odmah nakon što je Bog, hladno postaje John sustigao tron Boga, gdje je s neba gle nevolje odigrali na zemlji.

John predstavlja ovu crkvu da će doživjeti istu na uppryckelsens dana. Kroz komanda, glas arhanđela i adut Boga, kongregacija će biti uhvaćeni na nebo i da će vidjeti nevolja odvijati zemlju.

Da pokuša i kazni stanovnike Zemlje

Otkrivenje 03:10 - Zato što su držali moju riječ o izdržljivosti, ja ću vas zadržati i sačuvati vas od časa iskušenja, koji će doći na sav svijet i dovesti svoje ljude na probu

J esaja govori o  "Gospod dolazi dalje od svog mjesta da kazni stanovnike Zemlje zbog njihova bezakonja." Slično potvrđuje Otkrivenje 03:10 taj čas iskušenja (nevolja), koji će doći na sav svijet je da stavi svoje ljude na probu.

Oba Isaiah i Otkrivenja govori o svrsi nevolja je da se kazni i pokušati stanovnike Zemlje zbog svoje grijehe kroz nešto što se zove Božiji gnjev. Isti bes da su ovi stihovi svjedoče da smo spasili od, nas Gospod poziva dom očevu kuću, dom njegove odaje dok se gnjev je prošao pored.

Čovjek na pustom otoku

O m možemo učiniti eksperiment i staviti čovjeka na pustom otoku, uz samo Bibliju u ruci, ali izložbe i sprovode doktrinarnih ideja. Kakav zaključak da je došao do zaključka u odnosu na vrijeme tačka za uznesenje?

Prvo, što je naučio od Izaija 13: 9-13, i Amos 5:18 da će Bog suditi zemlju zbog svojih grijeha koje otpuštaju svoj bijes kroz strašnu domstid kao Biblija opisuje kao Dan Gospodnji. 

Isaiah 13: 9-13 - Gle, dan Gospodnji dolazi, strašna, s gnjev i žestok bijes, da opustošile zemlju i uništiti grešnike koji tamo žive. Za zvijezde neba i konstelacija ne isporuči više svoje svjetlo. Sunce izlazi mraku, a svjetlo Meseca nije. Kaznit ću svijetu za svoje zlo, zli za svoje bezakonje. Ja ću napraviti stoltas hrabrost i srušiš tirani ponos. Ja ću napraviti čovjek više rijetki od čistog zlata, čovjek više rijetki od zlata Ophir. Učinit ću nebesa drhtati, a zemlju da pridobije i trese do temelja -by Jahve nad Vojskama ozlojeđenost, njegovog spaljivanja gnjeva.

Amos 5:18 - Teško onima koji žude za dan Jehovin! Zašto žude za to? Dan Gospodnji je tama, a ne svjetlost.

G eNom da zatim pročitajte na u Mateju poglavlja 24, mogao je da vidi da će vrijeme izricanja kazne biti toliko ozbiljna da će, ukoliko Gospod zaključio da bi bilo ljudski opstanak. Umjesto toga, Gospod će završiti ovaj domstid po moć i slavu natrag u ovu zemlju. Kad je znao da je Isus 'povratak još nije dogodilo, pa je znao da je Božiji gnjev je ipak negdje u budućnosti.

Kada je došao do 1 Solunjanima 9-10 tako da je mogao vidjeti prilično jasna izjava. Čitao je o Isusu koji nas čuva i isporučuje nas od gneva koje dolaze.

1 Solunjanima 1: 9-10 - The govore o tome kako smo dobili od vas i kako ste se okrenuli Bogu od idola služiti živi i pravi Bog i da čeka svog Sina s neba, koje je Bog ustao iz mrtvih, Isusa koji nas je isporučio od gneva koje dolaze.

Prijevod na engleski (NIV):  ..i da čeka svog Sina s neba, koga je podigao iz mrtvih - Isusa, koji nas spašava od dana stupanja gneva.

G eNom da čita Bibliju stih nije mogao odgovoriti na sljedeća pitanja "ko, šta, gdje, kada i zašto." Ko (Isus) Šta (koji je spasio i nas čuva), kada (vrijeme gneva). Daljim čitanjem u 1 Solunjanima 4: 15-17, mogao pročitati da je "sve" je od zemlje do oblacima nebeskim, i u 1 Solunjanima 5: 9 je upitan zašto uzvratio kada smo pročitali da smo odlučni da pate Božiji gnjev, nego da dobiju spasenje kroz Isusa Hrista.

1 Solunjanima 5: 9 - Bog nam nije imenovati trpi gnjev, ali da dobiju spasenje kroz Gospoda našega Isusa Hrista

Prijevod na engleski (KJV): Za Bog nas nije imenovan na gnjev, ali za dobijanje spasenja Gospodina našega Isusa Krista 

V ur primjer vidi se da, u tom smo spasili otprilike u isto vrijeme-point Božjeg gneva jer nismo sigurni u to, on se stoga zaključiti da je uznesenje umjesto će ga zastupati. Zanos će alltstå da aktivira gnjev Božji na zemlji, koji dobiju start u Otkrivenju poglavlje 6.

Odgovore na često postavljana pitanja post-trib

M redovno ed često argumente i pitanja od ljudi koji ne vjeruju u zanosu pred nevolje. Evo nekih od njih:

"Biblija ne uči da će biti dva napretke. Kako možeš reći da će Isus doći dva puta? "

Odgovor: Kao što na isti način, postoje dva različita slike Mesija u Starom zavjetu (sluga patnje i kralj), postoje dva različita slika Isusovog povratka je teško dobiti zajedno. Ove dvije sekvence su zanos i vidljive povratak Isusa '. Može se reći da je Isus 'povratak vrši se u fazama, gdje uznesenju počinje, i Isusova završiti vidljivim povratka. To je jednostavno potpuno različita mjesta ili događaja.

"Isus je rekao da će se uznesenje održati odmah nakon nevolje (Matej 24: 29-31). Kada je šalje anđela da sabere odabranima"

Odgovor: The Rapture ne dolazi u Mateju poglavlju 24 iz nekoliko razloga:

Na uznesenje mora vjernici slave tijela koja nas čini baš kao što je Isus na Vaznesenja zamah mogao učiniti bez pomoći anđela. Zašto bi nam je potrebna pomoć anđela u zanosu, kad smo skrenuli slavu tela?

Anđeli također okuplja i orättfärdia u ovom vremenskom trenutku (Matej 13: 38-43, 49-50)

Ako se kaže da je anđeli prikuplja vjernike u Mateju 24 je upprycklsen mora Matt 13 isto tako i biti tamo. U Mateju 13, vidimo u isto vrijeme da je zli će biti prekinut od Zemlje prvi, a ne pravednika.

Anđeli su poslani da okupi i pravedne i nepravedne da se sudi po Isus prije 1000 Godina kraljevstvo. Ti ljudi su u svom prirodnom tijelima, gdje zli su bačeni u jezero vatre, dok pravedni dozvoljeno til naslijediti 1000 Godina kraljevstvo.

Povratak Isusa u Mateju 24

Matthew 24:31 - Sa glasno trube poziv, on će poslati poslati anđele svoje, i oni će okupiti svoju bira iz četiri kardinalne tačke, s jednog kraja neba na drugi.

M 24 je poglavlje koje opisuje Isusovu vidljivi dolaze u Izraelu i svijetu. U presudi od njegovih neprijatelja, i da se uspostavi mesijansko kraljevstvo. Često ukazujući na izabrane U stihu 31, za koji tvrdi da je kongregacija. Mislim da je sasvim jasno da se sekciji novoizabrani Jevreji se radi. 

Pokušajte da čak i donijeti sljedeće stihove u odnosu na Mateju 24:31:

Isaiah 11:11 - I Gospod će biti u to vrijeme još jednom pruži ruku,  kako bi stekli za sebe ostatak svog naroda , što su spašena iz Asirije, Egipta, Patrosu, Etiopija, Elam, Shinar, Hamata i ostrva .

Isaiah 11: 12 On će podići zastavu narodima i prikupiti otpadnici Izraela i razišli Judinih od četiri ugla.

Banner i truba

B Anner i truba simbolizira pozivanje ljudi. Nema sumnje da je isti OVISNOSTI pričaju, a Bog objavljuje kroz Isaiah da je izraelski muškarci i žene koji su pozvani. Izabrani su vjerni Židovi koji su preživjeli Nevolje, i da je u to vrijeme, su razbacani svuda po zemlji. Svi Jevreji ide kući, koja je također u potpunom skladu sa GTS proročke riječi. To je dokaz da se ne govori o crkvi u prolazu. 

"Pre-trib je uvedena od strane nekih koji su se plašili da prođu kroz progon"

Odgovor: Kada govorimo o stradanju moramo početi praveći razliku između općeg patnje se susrećemo u svijetu (gr.thlipsis) i patnje se susrećemo u velike nevolje (gr.Thlipsis Megas) da je Isus govori u Mateju 24, i Daniel Poglavlje 12.

Pre-trib doktrina ne izađe na koji vjernici će pobjeći progona. Isus je prorekao da ćemo biti mrzio na ovom svijetu zbog njega (Jovan 15:18). U svijetu se vjernici će doživjeti duhovnu bitku protiv poglavarstva i vlasti, vlastite meso, i patnje za jevanđelje. Ta vrsta patnje, Isus nikada nije nam je obećao da ćemo biti bez. Bes se susrećemo u nevolje je nešto drugačije i nešto što nas je riječ obećao da ne moramo iskusiti ili proći. (1 Th 5: 8)

"Pavle kaže u 2 Solunjanima 2: 1-9 da zanos nije došlo prije nego što se pojavi Antikrist"

Odgovor: Pavle govori o uznesenju u odnosu na dan Gospodnji, da se ne enstydig Isusova vidljivi povratka. Dan Gospodnji nije ni jedan dan u betydningen od 24 sata, već u periodu od presude koja ide u svijet. (Da li je 2:12, 13: 6, Ezekiel 13: 5, Joel 1:15 Amos 5: 18,20)

Crkvi u Solunu su se bojali i zabrinuti da su oni već našli u periodu od nevolja. Paul ih uvjerava i kaže Antikrista prvo mora biti otkrivena prije nego što se dogodi. Kada antihrist počinje svoj zavjet Izraelu počinje poslednje nedelje godina, ili nevolje.

Kako ljudi mogu biti sačuvana u nevolje Duha Svetoga je nestao iz zemlje?

Odgovor: To je Sveti Duh u stranu sat ne znači da je mogućnost spasenja više ne postoje, ali da će Sveti Duh prebivati ​​u ljudskom srcu, gdje imamo Duha Svetoga kao pečat je prilično jedinstven za crkvu doba.

Prije izliv Svetog Duha na Pedesetnicu je ljudi također snimljena, a Sveti Duh čini da su ljudi. Kada je Sveti Duh izlio na Pedesetnicu, nismo bili "drugi" Duh Sveti na zemlji. Baš kao u Starom zavjetu, ljudi će biti sačuvana u nevolje koje će Sveti Duh radi na isti način kao u SZ, baza odozgo.

Pitanja za post-trib doktrine

S amtidigt postoje i neke pitanja bez odgovora da je post-trib doktrina je teško odgovoriti ili dati odgovarajuće objašnjenje:

Ako se uznesenje na prvom mjestu na Isusove vidljive dođe, koji će potom popuniti Millennium?

"Ako mislite da upravo spasio dobiti dio Millennium, i uznesenje na prvom mjestu u Isusa 'vidljivi doći kada bi trebalo u principu svi ljudi u Millennium pretvorili su stalne organe. Ali ko će onda popuniti Millennium, kada je reprodukcija se može uraditi samo ljudi u prirodnim tijelima "?

Odgovor: Radi se ljudi koji su spašeni nakon što je uznesenje u nevolje. Muškarci idu u Millennium u njihovom prirodnom tijelima.

Zašto je uznesenje ne spominje u Otkrivenju 19: 11-23 ili stvari Poglavlje 14?

"U Otkrivenju poglavlje 19, dobijamo opis Isusove vidljive povratka, ali se spominje ni uskrsnuće ili zanos. Zah 14: 1-7 opisuje ovaj incident, ali ne i gdje se spominje. Zar nije čudno da je jedan od najvećih događaja u istoriji koji uključuje uskrsnuće stotine miliona ljudi ne spominje ni u Otkrivenju poglavlje 19 ili stvari Poglavlje 14? Zašto? "

Odgovor: The Rapture ili uskrsnuće se ne spominje, jer jednostavno se ne radi u vremenskom trenutku.

Ko će biti prvi prikupljeni, nepravedne (Matej 13: 30,41,49) ili pravedni? (1 Solunjanima 4: 16-17)

Oba 1 Solunjanima i Matthew 13 kaže da odgovarajuće vaskrsenja prvo se održati. 1 Solunjanima govori uppståendelsen od sastanka na prvom, ali Matt 13 vidio da prvo nepravedne uzeti iz zemlje. Obje grupe ne može biti prvi koji će biti uklonjena dan?

Odgovor: Postoje dva odvojena događaja koji jednostavno ne javljaju istovremeno .

Činjenica da je spasio će biti nagrađeni sa krune na uznesenje (Hristovo sud) Kako to da je 24 starijih već imaju ih (Otkrivenje 4: 4-10), čak i ako je uznesenje je došlo?

Odgovor: The Rapture mora su se dogodili prije prvog pečata je slomljena.

Zašto ovaca i koza postali odvojeni nakon nevolje onih su već u zanosu? (Matej 25: 31-33)

 Odgovor: Sa uznesenje nije došlo na Isusov vidljiva povratka, tako se ovce i koze (preživljavanje ljudi u nevolji) biti razdvojeni prije Millennium.

Gdje će se sve "nesačuvane" od one koja postoji na kraju milenijuma? (Otkrivenje 20: 7-10)

 Odgovor: Postoje ljudi koji su rođeni u Millennium. Oni su potomci onih koji su ušli u Millennium u njihovom prirodnom tijelima.

Ko je taj ko koči tako da antihrist ne može doći naprijed?

 Odgovor: Sveti Duh u crkvi je najveća prepreka antihrist ne može doći naprijed.

Isus je obećao u Jovanu 14: 1-3 da će pripremiti mjesto za vjernike na nebu, a zatim se vratiti da nas odvede gdje je on. Pre-trib tvrdi da će se Isus vratiti na zemlju da se tamo sa svojom sastanka. Zašto bi Isus pripremiti mjesto za nas na nebu i onda nam ne odvesti tamo?

 Odgovor: Post-trib doktrina je vrlo teško objasniti John 14: 1-3

Isusov proglas u Nazaretu

Luka 4:. 18-19 - "Duh Gospodnji je na meni, jer me je pomazao propovijedati dobra vijest za siromašne On me je poslao da se proglasi slobodu, sa zarobljenicima i oporavak vida slijepim, dati potlačenih slobode i proglasi prihvatljivim godine Gospodnje

E a zatim je Isus bio u iskušenju u pustinji, on je došao u Nazaret, gdje je čitao iz Izaija 61: 1-2 i proglasila da te reči došao istina. Stvar primjetiti je da je Isus zaustavlja usred rečenice bez završetka cijelog proročanstvo Isaiah.

Razlog je Isus zaustavlja usred stiha je da je prvi dio ovog stiha je sa svojim prvim dolazak i njegove zemaljske službe da rade. Drugi dio proročanstva će biti završen tek nakon što se otišao crkve iz zemlje.

Izrael i Crkva

Djela 15: 13-18 - "Braćo, slušajte me Simeon je opisao kako je Bog prvo pobrinuo osvojio je narod za njegovo ime među narodima To je u skladu sa riječima proroka, koji kaže: Onda ću se vratiti.. i obnoviti David je pao stana. ruševine ću obnoviti, a ja ću ga podesiti,

D i drugi teološki razlozi da će crkva biti uznesena na 70. i poslednje nedelje godina.

Ako je primarni uzrok za 70. tjedan je da završi šest obećanja Izraelu koje vidimo u Danilu 9:24, a zatim kongregacija nestati do tada. Jacob svjedoči da je u Djela 15, sekvencijalno nakon vremena Skupštine na zemlji, Gospod bi okrenuo fokus i nastaviti svoj program sa Izraelom. Zanos će se dogoditi na posebnom vremenskom trenutku od Isusa 'vidljivi povratak Gospoda ima različite programe za Izrael i Crkva.

Nevolja Drugim riječima, dva deli. Dijelom očisti Izrael, i drugo, da uništi i da se sa nevjernika narodima. (Jer 30: 1-11). Kongregacija ne pripada za ove potrebe. 

Truba 7

Otkrivenje 11:15 -  Sedmi anđeo  je eksplodirao trubu . Zatim je čuo na nebu jak glas koji je rekao: ". Kraljevstvo svijeta sada pripada našem Gospodu i njegovog Krista, a on će vladati za vijeke vjekova"

E n Neki kažu da je zanos i uskrsnuća koji se javlja u posljednjem truba je isti kao i 7. i posljednji truba se susrećemo u nevolje. Ali ne smijemo brkati sedam truba u Otkrivenju 11:15, a posljednji truba pripadaju Uskrsnuće.

Prvo, postoji razlika u oba predmeta i uticaj na ove dvije trube kad Božja truba je truba spasenja, za razliku od sedam truba susrećemo u Otkrivenju je presuda ovog svijeta. Adut Bog je zanimanje za uskrsnuće, a okupljanje Božjeg naroda.

To nije Gospod duva u trubu u Otkrivenju, već anđeo. Kada je anđeo puše trube, to je signal da je velike nevolje počinje, a posljednji 3,5 godina možda su počeli. I na kraju, kada je truba od Boga zvuči tako pretvara da samo veliki događaj, dok je sedmi truba ispuštanja nekoliko različitih događaja.

Dan Gospodnji

1 Solunjanima 5: 2 - Ako se vremena i godišnja doba, braćo, ne moramo da vam piše. Vi znate vrlo dobro da je Dan Gospodnji dolazi kao lopov u noći. Kada ljudi govore: "Mir i sigurnost", onda oni pate uništenje iznenada kao bol dolazi preko trudnu ženu, i neće pobjeći. Ali vi, braćo, niste u tami, da taj dan treba da preuzme kao lopov.

M pare ljudi izvrši i odnosi se na dan Gospodnji kao ograničenog i određeni dan od 24 sati, koji će se održati krajem nevolje kad je Isus vidljivo povratka. Tako znači da je dan Gospodnji i zanosa su sinonimi i izlazi na jedan.

Vjerojatno najcitiraniji stih je samo 1 Solunjanima 5: 2, koji spominje uznesenje u vezi sa Bogom dan. Kao dan Gospodnji na isti način na koji je Isus dolazi kao "lopov u noći", koji vas povezuje često brkaju ova dva događaja.

Ali pregled nekih bivelverser koji spominje Dan Gospodnji pokazuje da se ne odnosi samo na jedan dan, ali u vrijeme presude koje pokrivaju i nevolje, Isus vidljivo povratak i Millennium.

Joel 2: 11-20 -  Dan Gospodnji uključuju napad od neprijatelja sa sjevera, koji mnogi smatraju je isti napad vidimo u Ezekiel 38-39. Mnogi vjeruju da GOG / Magog rat se javlja u prvom dijelu nevolja.

Joel 3: 4 -  Ovdje je dan Gospodnji vezana za Isusov vidljive povratak i njegov sud o narodima. 

2 Petrova 3: 10-23 -  Evo dan Gospodnji ne može odnositi na Isusa 'vidljivi povratak, onda znamo da je dan nebeskih tela će biti raspušten, a mi se nova nebesa i novu zemlju na prvo mjesto posle 1000 godina carstva.

Prvi uskrsnuće

Otkrivenje 20: 4 - I ja sam vidjela prijestolja, i oni su seli na njih su dobili vlast da sudi. I vidio sam duše koje su odrubljena glava jer su svjedočili Isusa i riječ Božju i nisu obožavali zvijer i njegov lik i nije dobio svoj trag na čelo ili ruku. Živjeli su i vladao s Hristom hiljadu godina. Ali ostatak mrtvih ponovo živio tek hiljadu godina su završeni. Ovo je prvi uskrsnuće.

D prvi uskrsnuće u Otkrivenju 20: 4 je također nešto što je bilo mnogo rasprava i nazad, i mislim da je riječ Biblije govori sam za sebe kada smo pročitali. Možemo vidjeti u stih koji govori o uskrsnuću, a to je prvi uskrsnuće. Onda vidimo da, i tu je govoriti o mučenicima uskrsnuće nakon nevolje. Ali to znači da bi prvi uskrsnuće sastoji samo od mučenika iz nevolje? Ne, naravno da ne.

D prvi uskrsnuće je više o tome šta je vrsta vrsta uskrsnuća. Možemo vidjeti da postoje dvije vrste vaskrsenja. Prvi sa vječni život s Bogom, a drugi uskrsnuće na vječnost bez Boga. Potonji Resurrection, koja je večna odvajanje od Boga, sastoji se od svih OPSTRUIRA mrtvih iz svih vremenskih perioda, i odvija se posle 1000 godina carstva. (Otkrivenje 20: 5)

Prvi uskrsnuće koja je jednaka vječni život s Bogom odvija se u različitim fazama. U NT, vidimo nekoliko različitih vaskrsenja da svi dolaze u u kategoriji "prva uskrsnuće". 

 1. Isusovo uskrsnuće na treći dan. Isusovo spasenje bol je, jer je tim za sve vreve. Ako on nije pomirio sve grijeh domaćina prije gotovo 2.000 godina, imali smo nisu imali uskrsnuće iz mrtvih. Isusovo uskrsnuće je moje uskrsnuće. 

 2. Vaskrsenje nekih ljudi u GL zavjetu tid.- Heb 11:35 Vjernici iz GL Zavjeta koje su se dogodile u vezi sa Isusovu smrt i uskrsnuće. Matej 27: 52-53

 3. The Christian Assembly ushićenje prije konačnog i 70 nedelje godina za Izrael i Jeruzalem.

 4. Uskrsnuće dva svjedoka na kraju nevolje - Do 11:12

 5. Uskrsnuće GL Zavjeta vjernika i mučenika nevolje, koji se održava neposredno pred obnovu kraljevstva Izraela. - Dan 0:13, John 11:24, do 20: 4

Temporal praznine

M para događaja koji se odvijaju u nevolje i u komunikaciji sa povratkom Isusa pokaži nam da je neophodno za vremenski jaz između zanosa Skupštine, i Isus vidljive povratka. Neki od događaja koji ukazuju da je ovo:

presuda Hristovom

2. Korinćanima 5:10 - Za svi moramo pojaviti pred sud Hristovom, da svako može dobiti ono što je učinio u ovom životu, dobro ili loše

G uds riječ nas uči da ćemo svi jednog dana stati pred presudu sjedište Krista i da räkenskab za našu djela. Sud koji je za otkupljeni i da se ne treba miješati sa presudom na veliki beli presto posle 1000 godina carstva. Grčka riječ za ovaj sud je "Bema", te se stoga naziva "Beema presude".

1. Korinćanima 4: 5 - Donja stoga ne presudi prerano, pred Gospodom dolazi. On bi trebao upaliti kao tama sakrije i otkrije misli i namjere srca, a tada će svaki od njih ima svoju hvalu Bogu

Ovaj sud uzima u neposredno vezana za upprycklsen, što znači da kada je Skupština se vraća s Kristom na zemlju, oni su već prije presude Hristovom da modtaga njihova nagrada.

24 starijih

N Agot kao bekräfter da taj sud se održati u neposrednoj do čvora do zanos su 24 starijih, što predstavlja potpunu Skupštine snagu. Oni su u mjestu oko tron Boga, kruna na glavi, i spreman da služi Gospodu u nevolje, prije toga da je Isus razbija prvi pečat u Otkrivenju poglavlje 6.

Ako je 24 starijih predstavlja zbor, to znači dvije stvari. I na vrijeme koje je potrebno između zanosa i 70. årsveckans početka, a prije prve presude i prije prvog konja će biti otkupljen, kongregacija je već u mjesto u nebeskom.

Presuda naroda i neznabošcima

D predznak neznabošcima ne bi bilo moguće da nije bilo za vremenski jaz između zanosa i vidljive povratak Isusa '. Kako bi inače i sačuvane i nesačuvane, koji su još uvijek u svojoj prirodnoj tijela mogu se odvojiti ako je vjeran već iskorenjene i okrenuo slavu tela?

Ako uznesenje se dešava nakon nevolje naći jednostavno nema potrebe da podijele ljudima prije Millennium. Mi bismo već imali uppdelining u vezi sa zanosom kad je Isus kročio na Maslinskoj gori.

Stanovništva u Millennium

M EOPLE koji se čuvaju u nevolje će otići u svoje prirodne tijela u Millennium. Ovi ljudi dolaze na posao, graditi kuće i imaju djecu. Prije nego što krenemo u Millennium, ponovo će biti puno ljudi na Zemlji, za razliku od kraja nevolja, kada čovjek će biti više rijetki od zlata Ophir? (Is 13: 9-12)

budućnost Izraela

vremenu kada Jevreja i Gentile su postali jedno tijelo potrebno vremenski jaz Gospodu da nastavi program sa Izraelom. 70. i poslednje nedelje godina je vremena kada će Gospod ponovo staviti svoj fokus na Jevreje i izraelski narod.

Kraju församlingenstid na zemlji završi, ne samo biblijski proročanstava, već i izraz neophodan jaz između zanosa i vidljive povratak Isusa '. Oba presude Hristovom, 24 starješine, presuda naroda, stanovnika milenijuma i program Gospod za Izrael, a ukazuju da je ovo. 

zaključak

V u žive u vremenu čekanja. U međuvremenu, i očekivanje da će Gospod će uskoro biti nas zovu kući s njim. Ja sam prilično čvrsto u mom uvjerenju da smo izabrani generacija koja će imati milosti doživjeti Gospodnjeg hladno, nebeski truba i anđeo plače.

Kongregacija dobila početkom u Boga Outpouring Duha na Pedesetnicu, i završava sa zanosom pastve. Krajnje je vrijeme da podigne glavu, za brzo približava izbavljenje.DIO 4

D i ovo je dio četiri u nizu - Isusov povratak pred nevolje, koje sam ranije napisao sljedeće poruke:

       

Kontraargumente i pitanja

E ne pitanja koja se često raspravlja kada govorimo o pred-trib doktrine - to je zanos pastve prije nego nevolje ili prošle sedmice godina - je djelomično Pre-tribs istoriji od poznatog Margeret McDonald proročanstvo iz 1800-ih koji su uticali John Darby u svojoj teologiji.

Oba mjesta, mislim da su zanimljivi jer se često koriste kao kontra argument kada govorimo pred-trib doktrine, koji je tada bio predstavljen kao novi doktrina, a koji su se prethodno nije predavao istoriji crkve. Ovaj post će se na osnovu ovih primjedbi i pitanja.

Najčešći kontraargument

E ne najčešćih argment Pre-trib doktrina je stoga da je "previše novu doktrinu da to bude vjerodostojan." Ali postoji nekoliko problema s tim argumentom. Prvi je da se zanemaruje činjenicu da Biblija uči da je razumijevanje kraju vremena proročanstva nisu prepoznati ili otkrio, pre vremena da ovi predviđa dešavanja.

Kada Daniel dobio određene proročanstva da otkrije put do kraja, on je odgovorio da je Gospod da nije ih razume. Lord Daniel je odgovorio da je "ove riječi ostaju skriveni i zapečaćene do kraja vremena." (Dan 12: 9)

Razumijevanje proročke riječi

N je Drugim riječima, vidimo riječ Gospodnja ostvariti u smislu biblijskog proročanstva, tako da smo dobili pravilno razumijevanje proročke riječi.

To je ne čudi da je istorija crkve su pitanja o proročanstvo u Ezekiel 48, što govori o princ GOG će jednog dana napasti Izrael sa koalicijom muslimanskih zemalja. Za nekoliko hiljada godina, Izrael nije postojao, i proročanstvo koje govori o napadu na zemlju koja ne postoji, je stvorila konfuziju.

Ostali proročanstva su povezani sa oba naša povijest, ali i tehnološkom razvoju koje smo doživjeli u posljednjih nekoliko stoljeća, nešto što mora da je misterija za ljude koji su živjeli prije. Kako je mogao objasniti dva svjedoka iz Otkrivenja 11. poglavlju, gdje će se svjedoci i svoju smrt i uskrsnuće po cijelom svijetu? Ili slike zveri koja dolazi živ i govori hvalisav riječi?

Mi ćemo u drugim riječima, da imaju ispravno razumijevanje proročkog riječi kako se približavamo trenutku njenog završetka.

Spiritualising biblijskih proročanstva

D i činjenica da su dijelovi proročke riječi je bilo skriveno i teško tumačiti dok ne vidimo njegovog završetka, je nešto što je karakterizira mnogo crkvene istorije.

U godini 430 CE. Wrote crkve otac Augustine knjiga serijala "City of God", koja se smatra jednom od svojih najvažnijih i inflytelsesrika radi. Augustine Spiritualized Biblija proročanstva i tvrdio da milenijum (Millennium) je već počela i da će se nastaviti sve dok Isusov drugi dolazak.

Biblijskog proročanstva bi se, drugim riječima ne može shvatiti ili doslovno tumačiti. Bilo je to oduhovljenjem biblijskih proročanstava koje su povodom povijesti crkve i način na koji ih förtolkade na za narednih hiljadu godina.

Ranih crkvenih otaca

M jednom prije nego smo dobili "oživljavanje" biblijskih proročanstva gdje smo ponovo počeli da vide i tumače ih doslovno, ipak pokazuje povijest crkve da pored apostola, tako da su imali rani oci zgrade blokova školovanja, što je osnova pred-trib doktrine . Također je činjenica da su gotovo svi rani crkveni oci propovijedao premilenijalizam.

Justin Mučenik (također poznat kao Justin, filozof 110-165 e.Kr) što uvelike pomoglo da formuliše crkve teologije, čak otišao toliko daleko da je predložio da, ako neko nešto propovijedao drugo, on je bio jeretik. (1)

A oživljavanje biblijskog proročanstva

E pratio mnogo godina duhovne tame srednjeg vijeka u Evropi smo dobili reformacije, i polako smo počeli vidjeti oživljavanje biblijskog proročanstva gdje förtolkningen bio bukvalan.

Ovaj "oživljavanje", počeo ozbiljno među Puritanci, a popravni pokret koji je nastao u Engleskoj oko 1560s, koji je ubrzo dovelo do razumijevanja ushićenja bio poseban događaj iz Isusova vidljivi doći.

Njihove vođe "Povećajte Mather", koji je bio puritanac crkva, Omana i učenjak koji je imao veliki uticaj na duhovni život Massachusetts tvrdila da Sveci su "uhvaćeni na nebu da pobjegne zadnji prolaz vatre". (2)

A povijesni razvoj

F n bi se pobiti da je pred-trib doktrina je "nove doktrine" i samo na osnovu nastavnog John Darby, sljedeći je povijesni razvoj sa utplock izjavu Oci Crkve i ljudi koji su izrazili Pre-trib misli na njegovo učenje crkvenih povijesti.

To znači da kada ljudi kažu da je Isus "povratak pred nevolje, ili da je pred-trib doktrina doktrina nije propovijedao prije 1800., to jednostavno nije istina. Koji pokazuju da ovo učenje je postojala mnogo prije nego što John Darby, evo samo nekoliko primjera ljudi i crkvenih otaca koji je izgovorio ove misli:

Pre-tribs povijest

John Darby - 1800-1882

J ohn Darby je rođen u Londonu, i bio je onaj koji će imati veliki utjecaj na pred-trib doktrine, kako je sistematski stavio isto nakon što je proučavao tu temu.

Darby je zaključio da mora postojati jasna razlika između Izraela i Crkve, i on je postao uvjeren povratka Isusove imminenta ', što znači da je Gospodin može vratiti u bilo koje vrijeme, bez nekog ranijeg znakova. 1827., on je razvio neke temeljne principe koji bi karakterišu novi teološki sistem poznat kao "dispenzacionalizam".

Margeret MacDonald proročanstvo

N Agot je važno na dodir i da je ustav mnogo rasprava i miss razumijevanje, upravo Margeret MacDonald proročanstvo koje se smatra da je ono što je oblikovalo Darby doktrine i teologije. Ideja je izvedena već u 70-ih godina Dave MacPherson u "Unbelievable Pre-Trib podrijetla 1973 (5)

Dave MacPherson imao mišljenje da karakterizira mnogo argumenta je da Ustav za Pre-trib doktrina je lažna.

stara 15 godina Margeret, da su učestvovali u harizmatični molitveni sastanak u Škotskoj - u 1830. Tamo, ona bi prorokovao i dao proročanstvo u kojem je izjavio da će se uznesenje održati prije nevolje.

Margeret MacDonald proročanstvo

J ag veze ovo proročanstvo u cijelosti, tako da možete sami da ga suditi. Nažalost, tekst se nije prevedena na švedski:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Evo izvod iz proročanstvo koje sam označeni tekst koji je interesantan:

" U video ljude dobre u užasno opasne situacije,  okružen mreže i zapleta, o da mu se sudi, a mnogi uskoro biti prevareni i slučajeva. Sada će zli biti otkriven, sa svim snage i znacima i laganje čudesa, tako da, ako bi bilo moguće i izabrane će biti prevareni. Ovo je vatreni suđenje Što će nas pokušati. - To će biti za crpljenje i pročišćavanje realnog članova tijela Isusa; ali Oh To će biti vatreni suđenje. Svaki duša će biti uzdrman do samog centra. Neprijatelj će pokušati da se trese sve što smo vjerovali - Ali suđenje pravi vere će se naći na čast i slavu i čast. Ništa drugo nego ono što je Bog će stajati. Je slušaocima kamenita-zemlja će biti manifest - ljubav mnogih volje vosak hladno često saidthat noći i osujetiti od sada Da užasnu scenu lažnog Hrista se vidi na ovoj zemlji. i ništa osim živog Hrista u nama može otkriti ovaj užasan pokušaj neprijatelja da prevari - ili je sa svim deceivableness nepravednosti da će raditi - on willhave kontra-party za svaki dio Božje istine i imitacija za svaki rad duh. Duh mora i da će biti izliven na Crkvu, da bi mogla biti pročišćene i ispunjen s Bogom - i samo u proporciji kao Duh Bog radi,

Ovo je  posebno prirodu suđenja, kroz koje te su proći Ko će se računati dostojan stati pred Sina Čovječjega.  Tu će biti vani suđenje  previše, ali 'tis principu iskušenje. To je izazvan izliv Duha, i da će pravo Povećanje proporciji kao Duh izlio. Suđenje crkve je iz Antihrist.  To je tako što je ispunjen Duhom da ćemo se držati. Kraj citata.

Primjedbe i kontraargumente

O m možete shvatiti značenje ovog proročanstva, vi ćete shvatiti da je sasvim jasno kontraargumente u vezi sa ovim proročanstvom iz Margeret, i na način na koji bi uticali John Darby teologije:

Prvo, postoji razlika koja postoji između proročanstvo i John Darby rano knjiga. Proročanstvo je došao u 1830 godini, a već nekoliko godina ranije, Darby pisao knjige o ranoj zanos pred nevolje. To je, dakle, nemoguće Darby bi bio obojen u ovom proročanstvu.

Nevolje pročišćavanje požara

F uho Drugo, to je samu suštinu proročanstvo što ga čini nemogućim. Ako želite, možete pročitati i razumjeti ono što je napisano, onda ne postoji ništa u proročanstvu da sugeriše da Margeret ni mislio ili prorokovao pre-trib tumačenje. Margeret "proročanstvo", uključujući sljedeće:

"Ovo je vatreni suđenje Što će nas pokušati. - To će biti za crpljenje i pročišćavanje realnog članova tijela Isusa; ali Oh  To će biti vatreni suđenje

Ovo je  posebno prirodu  suđenja, kroz koje te su proći Ko će se računati dostojan stati pred Sina Čovječjega.

Suđenje crkve je iz Antihrist. To je tako što je ispunjen Duhom da ćemo se držati "

Kada Margeret piše da je nevolja, ili vreme suđenja za čišćenje kongregaciju, a Skupština nevolja će morati proći kroz doći iz Antikrista, onda je ništa drugo nego jasan post-trib misli koje nemaju nikakve Isusov povratak pred nevolje učiniti.

Treće, proročanstvo stvarno relevantno. To je važno pitanje je da li je doktrina je biblijski ili ne, a to je, drugim riječima riječ Božju da odluči.

Rapture je "neposredne" ili srodnih

1. Solunjanima 1:10 - I da čekati svog Sina s neba, koje je Bog podigao iz mrtvih, Isusa koji nas je isporučio od gneva koje dolaze.

E ne od najvažniji dio kada govorimo o uznesenju, je da je to "neminovna", što znači da je u vezi, a nešto što bi očekivali da se dogodi u bilo kojem trenutku.

Značenje riječi "neposredne" je "kvaliteta ili stanja što će se uskoro desiti" - događaj ili stanje koje je oko da se dogodi. Dakle, kada govorimo o "imminenta" Gospodar ili u vezi povratka u vezi s kraja vremena proročanstva, pa to jednostavno znači da je povratak Isusa do crkve možete vidjeti u bilo kojem trenutku, bez ikakvog ranijeg znakova.

Riječ "čekati" u ovom Biblija stih je prevedena od riječi "anamenein", što znači "da čeka nekoga da stigne." To pokazuje "aktivni" stav i uloga osobe koja čeka.

Rapture - nepotpisani događaj

D i jedini način da se uznesenje Kongregacije može biti "neposredne" i nepotpisane, je u tome što se mora obaviti prije nego nevolje ili prošle sedmice godina. Drugim riječima, ne proročki znakovi koji će prethoditi zanos, ili nešto da Skupština treba biti svjestan će se dogoditi prije nego što je ovaj događaj može se održati.

Ako je crkva će čekati neki znak, tako da ne bi bilo, ili da postoji potreba da se "stalno čekati povratak Gospoda."

Isus vidljivi povratak

T bolestan razliku od ushićenja je Isus 'vidljiva je povratak "neminovna", onda mora postojati neki dokaz ili događajima koji su prethodili Isus može staviti noge na Maslinskoj gori.

Prvo, Izrael mora se vratiti u svoju zemlju. Antihrist mora da je istupio, i moramo doživjeti grozota pustoši, i zveri. Ta dva proroka mora takođe istupe i prorokuju tokom 3,5 godine, a Božijeg suda i gnev moraju biti izlio na ovu zemlju. Na kraju, svaki narod mora okrenuti protiv Izraela, a mi ćemo ga kao Biblija naziva Armagedon.

Nedostatak podrške riječi

D i što je važno kada govorimo o zanosa Skupštine, je da jednostavno morate nadjačati potpuni nedostatak dostupne podrške riječima, obećanje vječnog života za one koji ustraju i dati svoje živote za vrijeme nevolje patnje, ili obećanja sila tokom vladajuće Antikrista a.

Da li bi bilo na način da je crkva suđeno da prođe kroz razdoblje nevolje, Gospod bi svakako pripremiti i upozori svoje kongregaciju o tome.

Riječ nas poziva

G uds riječ nas poziva dosljedno imaju stalnu očekivanja Isusovog povratka, koji stoga je pravi događaj bez ikakvog ranijeg znakova. Ovdje su primjeri nekih od prolaza koji su oba ukazuju i pokazujući nam da se crkva mora živjeti u stalnom iščekivanju Gospodina našega Isusa da dođe u svom narodu:

Rimljanima 13: 11-12 - Pazite sve to, toliko više, kao što vi znate šta je put patnje, da je došao čas za vas probuditi iz sna. Za sada je naš spas bliže nego kad smo došli da vjeruju. Noć je sada potrošila, dan je blizu. Neka nam stoga odbaciti djela tame i stavi oklop svjetlosti. 

1. Korinćanima 1: 7 - tako da vi ste iza ni poklon, dok čekam za Gospodina našega Isusa Krista, otkrovenje. 

File 03:20 - Mi ćemo imati naše državljanstvo je na nebu, a odatle čekamo, i Gospodina Isusa Krista kao Spasitelja.

Filipljanima 4: 5 - Neka vaša blagost bude poznata svim ljudima. Gospod je blizu! 

1. Solunjanima 1:10 - i čekati svog Sina s neba, koga je podigao iz mrtvih, Isusa, koji nas spašava od dana stupanja gneva.

Tit 2:13 - dok čekamo blaženog nade i velikog Boga i našeg Spasitelja Isusa Krista, slavna se pojavljuju.

Jevrejima 9:28 - i on će se pojaviti drugi put out, ne snosi grijeh, ali da osim onih koji su ga čekali.

Hebrejima 10: 37 - Za još kratko malo, onaj koji će doći, a on neće odgoditi.

James 5: 7 - strpljivo čekati dakle, braćo, do Gospod dolazi.

James 5: 8 - Budite i vi izdržljiv i ojačati vaša srca za dolazak Gospodnji je blizu.

1 Peter 4: 7 - kraj svih stvari je blizu.

Jude 1:21 - držati sebe u Božje ljubavi, dok čekate za Gospodina našega Isusa Krista u njegovoj milosti će vam dati vječni život.

Do 3:11 - hoću uskoro. Držite ono što imate, tako da niko neće uzeti krunu.

Otkrivenje 22: 7 - "I gle, dolazim brzo.

Otkrivenje 22:20 - Onaj koji svjedoči te stvari kaže: "Da, dolazim brzo." Amen, dođi, Gospode Isuse!

Dakle, ovo je neki od prolaza u Bibliji koji nam pokazuju očekivanje da će Skupština treba imati. Riječi koje govore o Gospodnjeg povratka u vezi, a Skupština je potrebno uvijek biti spreman. Oni govore o povratku Gospodina bez prethodnog znakova, a oni pružaju udobnost i ohrabrenje bez njih se odnose na nevolje.

Maranatha - Ti naš Gospod došao

1. Korinćanima 16:22 - Ako neko ne voli Gospod, on će biti proklet. Marana tha.

E ne od najjačih argumenata za rane crkve živjeli u stalnom očekivanju Isusovog povratka je način na koji su pozdravili jedni druge i da je Pavle koristi u jednom od svojih pisama: Marana'ta.

Riječ Marana'ta je aramejski i znači "Ti si Gospodar naš, dođi!" To je bio izraz želje Skupštine i razumijevanje da je Gospodin mogao doći u bilo koje vrijeme. Dakle, kada Pavle piše završne pozdrav u 1 Korinćanima 16, on kaže da ako neko ne voli Gospod, on će biti "anatema". Riječ znači ljut, a onda opsovao iz "Marana tha" Gospod dolazi.

Ako Skupština nije imao očekivanje da će Gospod doći, oni nisu koristili ovaj pozdrav, koja je i molitva, zahtjev i poziv za povratak Isusa.

Paul je čekao Gospoda

1. Solunjanima 4:15 - mi vam kažem koju riječ Gospodnju, da smo koji su živi i dalje na dolazak Gospodnji neće ih spriječiti koje spavaju    

Pavle koristi riječ "mi" kada spominje one koji su živi i dalje na dolazak Gospodnji, što ukazuje da je uznesenje u osnovi već bi se moglo dogoditi u vrijeme Pavla.

James 5: 8 - Budite i vi izdržljiv i ojačati vaša srca za dolazak Gospodnji je blizu

Track Pavlove dan je Gospodnji povratak u neposrednoj blizini, a on podstiče kongregacije da žive u stalnom očekivanju Isusa s neba.

Kada govorimo tumači put smo u kojem živimo, a vjerujem da smo generacija koja će doživjeti Gospodnjeg povratka, to je zato što se uporedi proročki karakter nevolje. Zbog znakova možemo vidjeti da Dan Gospodnji se približava, a da su porođajne bolove povećati.

Drugim riječima, internih i eksternih znakova koji ukazuju na to da je 70. i prošle sedmice godina se približava, a time i zanos pastve.

Apostolski Fathers

J esse Forest Silver, napisao je u svojoj knjizi "The Lord Return napisao Apostolske Otaca:" Očekivali su Gospodnji povratak u svoje vrijeme. Oni su smatrali da je to vrijeme u vezi, kako ih je Bog naučio da imaju budnim stav. (13)

John F. Walvoord, hrišćanski teolog sažima ovako: "Centralni element pred-trib bedra, odnosno doktrina Gospoda imminenta i vezanih za povratak, je istaknutu ulogu u ranoj crkvi, koja je živjela u stalnom očekivanju Gospodnji dolazi po njegovu montaže. (12)

zaključak

H istorien nam pokazuje da, bez obzira na veliki nedostatak proročke vizije, ili oduhovljenjem proročke riječi za gotovo 1.000 godina, sve do reformacije, tako je i crkvene istorije da je rana crkva i ranih otaca bilježi konstantan očekivanje Isusovog dolaska.

Pre-millennialism, što znači da će Isusov povratak se održati pred Millennium doslovno gotovo nestao nakon što je Vijeće Efesa, ekumenski vijeća u 431 AD, odlučeno je, i smatra to kao heretičke. To je bilo kasnije, tokom reformacije koje smo mogli vidjeti kako proročka riječ ponovo postao živ učinjeno.

Pre-trib doktrina je sistematizirani u 1800. poput John Darby, ali reći da je doktrina nije postojao prije toga vremena, kao da se tvrdi da je "opravdanje po vjeri" nije pravi doktrina pred Martin Luther dobili otkrivenja o tome. Očigledno je da su ljudi koji su propovedali "opravdanje po vjeri" prije 1500-ih, ali Gospod koristi Martin Luther na poseban način kako bi ovu istinu na vidjelo. Na isti način na koji je radio sa John Darby u smislu zanosa i Isusovog povratka.

Čekamo povratak Gospoda

P recis ta riječ nas poziva kao što smo očekuju dolazak Gospodnji. Mi ne čekati za posebne znakove, odnosno da će određeni događaj dogoditi da je povezan sa zanosom. Isus može doći u bilo koje vrijeme, što je ujedno i ohrabrenja i ohrabrenje da Gospodin ima za nas. Konstanta očekivanje da Isus može vratiti u bilo koje vrijeme.              

To je bio Paul uteha u crkvu u Solunu, i baš kao da je u pitanju udobnost za nas. Čekamo da dođe, da spase i spasi nas od gneva da dođu (1 Solunjanima 1:10)

Isus dolazi uskoro!

reference:

 1. "The Early crkvenih otaca"
 2. Paul Boyer, Kada vrijeme više neće biti: Prophecy Vjerujem u moderne američke kulture (Cambridge, MA: Belkndap Press, 1992), str 75.
 3. Paul N. Benware, razumijevanju End Times Prophecy, 1955 strana 197-198)
 4. Tommy Ice ", Morgan Edwards: A Pre-Darby Rapturist," Konzervativna Theological Jounal 1997 strana 4-12.
 5. Dave MacPherson, Unbelievable Pre-Trib podrijetla, 1973
 6. The Shepherd Hermas, Kopija complte spisima Sherherd Hermas mogu se naći na internetu.
 7. "Sveti Ephraem 'u Katoličkoj enciklopediji na internetu
 8. Crutchfield "Blaženi Hope i nevolje u Apostolskoj otaca, strana 88-101
 9. Paul N. Benware, razumijevanju End Times Prophecy 1995 strana 10-12
 10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
 11. Prva poslanica Clement, 23 (napisana oko 96 AD)
 12. John F. Walsvoord, The Rapture Pitanje je revidirana i proširenog izdanje, Zondervan, Grand Rapids, 1979, 51.
 13.  Jesse Silver Forest, The Lords povratak, New York 1914. godine, 62-63
 14.  Čuva od časa "stranice 221-222


DIO 5

D et Ovo je peti dio serijala "Isusov povratak pred nevolja", što je odbrana za zanosa Božje mlada i kongregacija prije do prošle sedmice godina, a nevolje dobija svoj početak.

Iako je zanos je jedna od stvari na NT i Skupštini tajne, tako da i dalje mogu vidjeti crvena nit kroz slike i simbole u GT. Ovaj post uzima polazište u pričama da Enoh, okućnica, Rebecca i Isaac, Ruth, Rahab, i Daniel, i pokazuje kako je Gospod se odnosi na nevolje i Skupštine. Počinjemo kronološki pričom o Enoch:

Enok

1 Genesis 5:24 - Henok je na ovaj način je hodio s Bogom, on nije bio, jer ga je Bog uzeo.

E NOK je na mnogo načina staroj testamentlig Pre-shot Skupštine, što može biti aluzija na oba samog rođenja, ali i za vrijeme točke za uznesenje pastve.

Bez lice smrti

Hebrejima 11: 5 - Vjerom Henok je odveden bez suočavanja sa smrću. I našli su mu nije pronađen, jer mu je Bog uzima sebi. 

E NOK je uhvaćen bez degustacije smrt ga je Bog uzima sebi. Gdje je Enoch fantastičan uzor u kongregaciji koji imaju isti divno obećanje.

Da će jednog dana izabrani generacije, koji će biti uhvaćeni Gospodu, ali da se suoči sa smrću, i sa onima koji su ranije zaspao, mi koji smo još živi i dalje, biti uhvaćen u Gospodu imenovanje mu u susret na nebu.

Tri vrste ljudi

D i tri različite vrste ljudi koji su živjeli u Nojevo prije dođe potop. To je bio nevjernika koji je odbacio riječ Gospodnju, gdje su svi stradali u poplavi. To je bio Noje i njegova porodica, koji su očuvani kroz poplava, i to je Enoch koji je sustigao Gospodu prije dođe potop.

Svaki na svoj način predstavljaju ti ljudi tri različite kategorije koje možemo uporediti sa našim put danas. U isto način na koji vidimo tri vrste ljudi u toku dana kada se krećemo prema nevolje i kraj vremena.

Ljudi koji su hodali u

M änniskorna koji su nestali u poplavi Nojeve dan predstavlja nevjernici, koji nisu uzeti u Isusa kao svog spasitelja. Ti ljudi će ići u nevolje, i biti izloženi gnjev Božji. Oni koji ne pokaju u nevolje će se suditi po Isusu, a zatim će biti bačeni u vatreno jezero vatre.

Noa je Izrael

N oa predstavlja ostatak Izraela da će Gospod završe svoje zavjete sa 1000 godine Reich. Noah je tako izabrani Izraela, koji na neki način biti zaštićeni u nevolje. 3,5 godine u nevolje će vjerujući Jevreje da napuste u pustinju, gdje će ih Gospod zaštititi za Antikrista i njegova progona. Noah je očuvana kroz poplava i tu će biti i dio jevrejskog naroda da bude.

Enoch je slika od sastanka

E NOK je slika od sastanka, koji nisu bili dio poplava i Božijeg suda kad ga uhvate i odveden od Boga prije nego što je došao potop.

Enoh je živio u vrijeme kada je Gospod suditi svijetu. Kada je postignut cilj greha, također je došao Božiji sud o greh u Noah dan i on je poslao potop, ali onda je Enoch već sustigao Gospodu. Potop je slika Božja kazna će poslati na zemlji, i zle ljude na kraju puta - gnev doći (1. Solunjanima 1:10). Baš kao Enoch, takođe će Skupština će biti uznesena prije njenog vredenstid izlazi nad zemljom.

mnogo

2 Petrova 2: 6-9 - Gradovi Sodome i Gomore je osuđen na propast. On ih je stavio u pepelu i dao kao primjer onoga što će se dogoditi sa zlima. Ali je spasio pravedan Lot, koji je muči zle raspusnom život. - U pravednik živio naime među njima, i iz dana u dan, mučila u pravilnom dušu vida i sluha zlo jesu. - Bog zna kako dostaviti pobožan od iskušenja i da zadrži nepravedno hapšenje i kazniti ih do dana presude. Prijevod na engleski: da spasi božji od iskušenja

N je Peter piše i predaje crkve u jednom od svojih pisama, on koristi primjer Lot kao prototip, i daje nam praktičan primjer načina na koji Gospod spašava svoj narod od vrijeme i mjesto kada je u pitanju Božje presude i vrijeme suđenja ( sa suđenja - eng prevod).

Abraham podsjeća Lord

1 Genesis 18: 23-25 ​​- I Abraham približi i reče: "Hoćeš li uništiti pravednika sa zlih Možda ima pedeset pravednika u gradu Da li će i uništiti, a ne poštedi mjesto za pedeset pravednika koji su?. tamo ga daleko da uradi nešto slično, da pusti pravednika umre sa zlima. to bi onda pridružiti samo sa zli. bilo da je to daleko, ne bi li mu sudija zemlja učiniti ono što je ispravno ? '

A Braham Lord podsjetio na svoje argumente o Sodoma i Gomora, to je suprotno njegovoj prirodi da zajedno uništiti pravednika sa zli.

Dajući nam primjer Lot, uči Petra, da pokaže da Lot nije bio privremeni primjer, ali opći princip iz Božje strane, Gospod uvijek "čuva pobožni iz iskušenje"

Lord uklanja od grada Lot

D et kao Gospod spasio Lot od presude otići iz grada, bio je da ga prebacimo fizički iz Sodome. Gospod nije mogao jednostavno ne sudim grada i učiniti nešto za toliko dugo da Lot bio fizički u gradu.

Mnogo je slika od sastanka, koji je preuzet iz vrijeme i mjesto prije nego što onda da je presuda Boga izlazi. To je, drugim riječima u Gospodnje prirodi ne suditi pravednika zajedno sa zlima.

Rebecca i Isaac

1 Genesis 17: 4 - "Vidiš, ovo je moj zavjet s vama: Vi ćete postati otac mnogim narodima.

1 Genesis 17: 6 - Ja ću učiniti vrlo plodno, i da narodi dolaze od tebe, i kraljevi stupa od vas.

U Saks rođenja, bio je ispunjenje Božjeg obećanja Abrahamu. Gospod je obećao Abrahamu sina sa Sarom, a Abraham će postati velika nacija, i otac mnogih naroda kroz Isaac.

The Lord testira Abraham srce

N je Sara je stara devedeset godina, roditi, obećala je njen sin u svojoj starosti, samo na način da je Gospod obećao Abraham i Sara. Isaac je tada bio njihov jedinac, da će Gospod ispuniti njegovog saveza i njegova obećanja kroz.

Nakon nekog vremena pokušava Gospodar Abrahama srca, i zamoli ga da ode put tri dana daleko, da žrtvuje. Paljenica na oltaru će biti Isaac, njegov jedini i voljeni sin.

Isaac, slika Krista

N Abraham je poslušan Gospodu, tako da je cijeli incident sjena onoga što je Bog učinio na krstu oko 2.000 godina kasnije, a tu je i mnogo istorije koji ukazuju da je Isaac je jasna slika Isusa Krista:

Isaac je tako jasnu sliku Isusa, i rad koji se dogodio na krstu Golgote. Abraham potpuno vjerovati u Gospodara situacije, i vjerovao Bogu da će Isaac ponovo nastaviti nakon što je žrtva.

Sluga Eliezer - slika Duha Svetoga

1 Genesis 15: 2-3 - Ali Abram je rekao; "Gospode, Gospode, šta ćeš mi dati? . Vidjevši odem bez dece, i nasljednik moje kuće je Eliezer iz Damaska ​​", rekao je Abram dalje; "Vidite, ja se ne proizvodi nikakve potomstvo. Jedan od mojih kućnih će me naslijediti. "

S ujedinitelj kada Isaac naći mladu, Abraham šalje njegov najstariji sluga u svojoj ponudi, Eliezer pronaći mladu za Isaac, među svoju porodicu. Nigdje u cijelu priču u poglavlju 22, vidimo ime za poslugu. Ali u 1 Exodus poglavlju 15: 2 saznajemo da najstariji sluga Abrahamov imenu Eliezer, i bio je u početku nasljednik Abrahama kuće.

U Jovanu 15: 26-27, učimo mnogo stvari o Svetom Duhu. On nije dio Oca, i svjedoči za Krista. On je i naš pomoćnik i Duh istine.

Sluga Eliezer je slika Duha Svetoga. On je poslao Abrahama. On je bio anoniman i nije se priča o sebi, ali je svjedočio za Rebecca, budućnost mlada za Isaac. Isto tako govoreći, Sveti Duh se ne radi o sebi, ali ukazuje i svjedoče o Isusu u crkvu. Eliezer sastati Rebecca na dobro vode, koja može biti slika Svetog Duha izliv u našim životima. Ime Eliezer znači isto što i Sveti Duh "jorgan".

Rebecca - mladu Hrista

P na isti način na koji Isaac je slika Krista, a sluga Eliezer je slika Duha Svetoga, Rebeka je tip Crkve, Nevesta Hristova.

Rebeka dolazi iz istog grada kao Abraham, koji je tada ležao u Vavilon. Babylon je slika ovog svijeta, koji je ujedno i crkva će i uzeti van. Rebecca je također rođak Abraham, te je isti kao i svi kršćani, duhovno govoreći, sjeme Abrahama. (Rim 4:16)

Rebecca i primati poklone Eliezer kada ga je ona upoznaje, koji je Sveti Duh na isti način, Skupština milosti prema svojoj volji. Kada Rebecca govorio sluga, ona vodi kući i govori nam sve što je video i doživeo. zadatak skupštine je da izađu i govoriti o "dobra vijest" i svjedoče da sve što je Gospod učinio u našim životima.

Spašena iz noći

T jänaren Eliezer stiže u večernjim satima na dobro u gradu u kojem Rebecca živi. Noći simbolizira nereda, haosa i konfuzije, gdje se dolazi noć, koja je slika nevolje i Dan Gospodnji.

Vidimo se na isti način u 1 Genesis 24:63, gdje Isaac upoznaje svoju buduću mladu u večernjim satima. On će je dobiti, a on joj dovodi u šator njegove majke, gdje je Rebecca postaje Isaac žena.

A čista djevica Hristu

V saznali da Rebecca je mlada djevojka, koja niko nije ni blizu (1 pirea 22:16). Slično tome, kongregacija kao čista djevica Hristu, i zaručena s jednog čovjeka.

Na kraju priče, jedan pire 24: 62-67, vidimo da Isaac (mladoženja) vraća do večeri, prije nego što je noć (nevolje), i Eliezer (Sveti Duh) je oko donijeti (uznesenje) Rebecca (mlada) između Isaac licem u lice po prvi put. Isto tako, Sveti Duh, iskorijeniti kongregacije, u večernjim satima, prije nego što počne njegovo noći i nevolje, a mi ćemo vidjeti i upoznati Gospoda našeg mladoženju po prvi put.

Rahab

Joshua 1:. 2 - "Moj sluga Mojsije je mrtav sada se javljaju, idi Jordana, ti i sav taj narod, u zemlju koju dajem sinovima Izraelovim. 

H istorien od Rahab je postavljena oko 500 godina nakon što je Isaac i Rebecca u Postanku poglavlju 1 24. Istorijski, mnogo toga se dogodilo u Izrael tokom ovog perioda.

Izrael je iskusila period ropstva u Egiptu, a zatim kako je Gospod čudesno oslobodio i spasio ljude iz ropstva preko Mojsija. Nakon jevrejskog naroda lutali u pustinji 40 godina, putovao Gospod se Joshua, koji će voditi ljude da pobjedi neprijatelja i uzeti obećao obećana zemlja da je Bog obećao.

Dva špijuna u Jericho

Jos 2: 9 - "Znam da vam je Gospod dao ovu zemlju i da je teror te je pao na nas, i da su svi stanovnici strahuju za vas. 

U im eđ da Izrael zauzima Jericho, dva špijuni poslao da špijunira iz zemlje i grada Jericho. Špijuni su otkrivanju i traže utočište s prostitutkom Rahab, koji skriva dva špijuni za grad ljudi koji su tražili ljude.

Rahab ispovijedaju svoju vjeru i osuđujuću presudu za izviđače, Bog Izraelov ih je dao zemlju. Ona pita zašto skauti joj dati obećanje zaštite, kako za nju i njenu porodicu na dan Izrael zauzima grad.

Spašena iz presude

E tt crvena string u prozoru, bio bi znak da je, gdje su se okupili Rahab i njene porodice. Kada su izraelski vojnici vidjeli string, preuzet i spasio ih Rahab i njena porodica od uništenja kao špijuni obećao.

Slika od sastanka

S Kokan Rahab je slika od sastanka. Ona je paganski, prostitutka i grešnik koji je priznao svoju vjeru u Boga Izraela. Ona se brine, dok osjećaj za jevrejski narod, što je razlog za njeno spasenje.

Jericho je slika ovog svijeta, koji se čuva za njih. Rahab (Skupština) je uklonjen iz Jericho (World), pre toga da je grad uništen i spaljen (nevolje)

tuga

R UTS knjigu pod nazivom "iskupljenje Love Story", a iznosi oko Naomi, Jevrejin žena iz Bethlehem koji su izgubili svoju zemlju zbog gladi u Izraelu, a zatim prisiljen pobjeći u Moab (Jordan).

Ubrzo nakon toga, njen muž umire i ostavlja samu i siromašnih u stranoj zemlji. Nakon što je glad red Naomi vratila u Betlehem sa kćerkom Ruth, koji se zakleo da je nikad neće napustiti. Ruth je Moavski žena koja se udala za jednog od sinova Ruth koji je također ubijen. Kada su oba su se vratili u Betlehemu, tako da postane istaknuti Jevrej čovjek, Boaz, zaljubljen u Ruth i oženi je.

Zakonom iskupljenja i braka, doživljavamo i Naomi i Ruth iskupljenje, a Naomi se vrati svoju zemlju, ona je izgubila.

Slika od sastanka

H istorien Ruth je nevjerovatna priča o rođenju, spasenje i iskupljenje, ali i daje simboličnu sliku kongregacije i nevolja.

Naomi je slika Izraela, a Ruth je slika bezbožnih Skupštine, koji je u braku s förlösaren, jevrejska čovjek Boaz, koji je slika Mesije. Naomi morali da napuste svoje zemlje zbog gladi, baš kao što Izrael je izbačen iz svoje zemlje pre 2000 godina. Župe imao deo Mesija vjerujući Židovi, dok je kaljenje u pogođenim dijelu Izrael (Rimljanima 11:25).

Na putu da otkupi Izrael (Naomi), tako uzeti Mesija paganskog vjenčanje (Ruth). Boaz iskupljuje i štedi Ruth i Naomi u situaciju u kojoj se nalaze, i uspostavlja konačno Izrael (Naomi) u potpunosti.

Spašena iz nevolje

S amtidigt tako je priča o Ruth, sliku crkve da je Gospodin štedi pobjeći nevolje.

Nalazimo tri situacije u trećem poglavlju koje svjedoče na ovo. Prvo, Ruth se spušta na  tröskeplatsen  kao ju je majka pitala. Drugo, Boaz probudio i zatekao Ruth u  trenutku ponoći  kada je potražili utočište s njim. Treće, Ruth dobili dozvolu da  sakriju pod plaštom Boas , koji šire svoju suknju iznad nje, a Boaz je postao njen spasitelj ove noći.

Tröskeplatsen - Slika od nevolje

T röskeplatsen je slika presude i nevolja s kojima se suočavamo na nekoliko mjesta u oba SZ i NZ (Amos 1: 3, Isaiah 21:10, 41: 14-16, Otkrivenje 14: 19-20).

Noći i ujutro je i slika kako Nevolje, Presuda i restauracije. Isus je govorio noći dolaze u kojoj niko ne može raditi (Jovan 11: 9), a Pavle upozorava da je dan Gospodnji, koji je vrijeme presuda će doći kao lopov u noći (1 Solunjanima 5: 2).

Tokom Boas zaštitni plašt

Ruth 3: 9 - "Ko si ti?", Upitao je. Ona je odgovorila: "Ja sam Ruta, vaša sluškinja. Raširi manteflik preko sluškinja, jer ti si moj spasitelj.

R se morao sakriti pod plašt Boas na noge sve do noći bila gotova i opet je jutro.

Na isti način, Gospod će štititi i sakriti svoju kongregaciju u vrijeme gnjeva, sledeće noći, dok se tama raspršila i jutarnje zore. mjesto okupljanja za vrijeme nevolje, bit će pod Gospodnjeg plašt, nebeski Jeruzalem, a pod pokroviteljstvom nebeskih komora.

Dođite moj narod i otići u tvoje komore

Isaiah 26: 17-21 - Kao trudnica vrpolji kada ona treba da se porodi, i plaču svoje boli, tako da je kod nas k tebi, Gospode. zamišljen mi i koprcao, ali mi je rodila vjetra. Nismo zaslužio spasenje na zemlju, i niko je rođen da živi na zemlji. Ali tvoj mrtvi će živjeti; njihova tijela će rasti. Probudite se i pjevati, vi koji žive u prašini, za rose je rosa svjetlosti, i zemlja će dati mrtvima. Dođite moj narod i otići u tvoje komore, zatvori vrata za sobom. Sakriti se za kratak trenutak dok se gnjev je prošao pored. Jer, gle, Gospod izlazi iz njegovog mjesta da kazni stanovnike Zemlje za svoje bezakonje. Zemlja će ogoli svoju krv dugove i više ne kriju svoje Slain.

D i ovo poglavlje Isaiah sastoji izvanrednih stihova koji svjedoče o Gospodu, koji će pozivati svoj narod, koji će se sakriti i sačuvati ih u njihovim komorama u vezi sa gnev vremena postavljen u zemlji.

Ne možemo vidjeti da je ovaj odlomak iz Isaiah ikada ranije su ispunjeni. To se također ne slaže sa uskrsnuće da je Isus propovijedao, i Danijel govori Dan 12: 2, a znamo da će se dogoditi nakon nevolja, a ne prije. Evo Izaija govori umjesto uskrsnuća tog prvog nastaje kada Gospod poziva svoj narod u svojim komorama, i prije i prije gnjev Božji i presude izlazi nad zemljom.  

Kao žena trudna

Otkrivenje 12: 1-6 - A veliki znak pojavio na nebu: žena obučena u sunce, sa mjesec pod nogama i kruna od dvanaest zvijezda na glavi. Ona je trudna i plakala u i bolno za isporuku.

P na isti način kao Izaija, John vidi žena u vezi s kraja vremena je trudna i na travail. Crkva se nikada nije predstavljen kao žena rađanja u Bibliji, ali to čini s druge strane, Izrael. Ta žena je slika kako mesijanski Židovi Isusovog vremena, i mesijanska Jevreja tokom nevolje.

Izrael ima tri porođaja ona mora proći prije nego što ode u 1000 godini kraljevstvo. Sva tri od ovih porođaja su opisani u Isaiah poglavlju 66:

Isaiah 66: 7-8 - Prije Zion da zna nekoga travail, ona rađa bebu (Isusa). Prije nego što mukama doći na nju, ona je rodila muško dijete. Koji je čuo takvu stvar? Koji je vidio nešto slično? Može li zemlja doći u život u jednom danu (1948), ili nacije roditi odjednom (spas Izrael), jer Sion rađaju svoju djecu već kad počnu bolovi rada?

Dakle, u vezi sa travail da će Izrael iskusiti, a prije gnev vremena, Gospod će pustiti mrtvi ustaju, i on će pozvati svoj narod da se, da se sakrije u svom komorama.

Come moji ljudi

"K o mom narodu", što zapravo znači "nestanak" ili "postaju nevidljivi", je neverovatna paralelno iskustvo Ivan je imao u Otkrivenju poglavlje 4, gdje je vidio otvorena vrata na nebu, a istovremeno čuo glas Boga kao truba slično je rekao: "Dođi ovamo." Odmah nakon što je Bog, hladno postaje John sustigao tron Boga, gdje je s neba gle nevolje odigrali na zemlji.

John predstavlja ovu crkvu da će doživjeti istu na uppryckandets dana. Kroz komanda, glas arhanđela i adut Boga, kongregacija će biti uhvaćeni na nebo i da će vidjeti nevolja odvijati zemlju.

Danijel

H istorien o Danijelu i tri muškarca u užarenu peć, jedan je od priča Starog zavjeta koji pokazuju jasnu sliku nevolje i budućnosti završetak.

Daniel je ogrezao u eshatologije, snovi, vizije i ono što je bio kraj vremena za to. Za razliku od knjiga Otkrivenja, koji je detaljan opis nevolje, u rasponu Daniel preko mnogo duže vremenski horizont, i unazad i naprijed u vremenu.

Daniel - sliku od sastanka

H istorien o Daniel i njegova tri prijatelja, odvija se na početku vavilonskog ropstva, gdje sva četiri služe za vrijeme vavilonskog kralja.

Baš kao što je Joseph, Daniel poraste u poziciji da samo kralj stajao nad njim. U Otkrivenju, crkva je također postavljen da služi kao svećenici i kraljevi na ovoj zemlji. Nešto što će biti završena u Millennium. Na taj način, ovo je Daniel sliku sastanka.

Prototip Antikrista

K Mladi Nabukodonozor, što je jasan primjer Antikrista, stavio se kip od zlata na ravnici Dura u Babilonu. To Imajte na umu da je kip je visok šezdeset lakata i šest lakata širok, što se može uporediti sa govor Antichrist je 666.

Nabukodonozor prisiljavajući svi padaju i klanjaju ovaj kip setu, gdje je trebalo da budu bačeni u užarenu peć posljedica za one koji nisu poslušali. Peć gori je slika Božjeg gnjeva i velike nevolje u nevolje. 

Bačen u užarenu peć.

Malahija 4: 1 - Evo, dolazi dan, gori kao peć.

S adrak, Meshach i Abednego odbio da se klanjam Nabukodonosora statua, i oni su bili bačeni u užarenu peć.

Kralj zapovjedi da se peć treba zagrijati sedam puta toplije nego što si ikada vidio da to bude, a tu je i slika savršenstva govora. Gospod je poslao svog anđela koji je štitio Shadrach, Meshach i Abednego u užarenu peć, i oni su izašli bez ikakvih oštećenja ili uticaja vatre. 

Gdje je Daniel

M jedan postavlja se pitanje ove priče je gdje Daniel je negdje. Je on bio jedan od onih koji su klanjali koljena na kip? Zašto je ne prisustvuje, a zašto je ne i bačeni u užarenu peć?

Možemo biti prilično sigurni da Daniel nije naklonio koljena na Nabukodonosora kip. Daniel je jednostavno ne predstavi u kojoj bi svi obožavaju kip, ili na paljenje peći patnje. Bog je imao "uzeti ga." 

Izrael i Crkva

B eskrivningen kao kralj Takvi su ljudi u užarenu peć je da su postojala tri jevrejske muškaraca (Dan 03:12). Tri Jevreja je, drugim riječima, slika izabranih Izrael, a Daniel je slika od sastanka.

Daniel (Skupština), voljeni (Daniel 10:11), je očuvana od vrijeme i mjesto kada je u pitanju užarenu peć (nevolja), dok su njegova tri prijatelja (Izrael ostatak), je sačuvan u sredini i kroz trängslen.

zaključak

G eNom te priče o Enoch, okućnica, Rebecca i Isaac, Ruth, Rahab i Daniel, vidimo obrazac i crvenu nit.

Vidimo simbolički događaji koji odražava i ukazuje na održavanje, vrijeme skupštine u kojem živimo. Tu vidimo da Gospod ne odnosi na isti način sa Crkvom, što on radi sa Izraelom. Obje grupe spas Gospod ima jedinstven plan, koji će završiti. Gospod će sačuvati Izrael putovao Antihrista i nevolje, koje će završiti svoje sporazume i obećanja kroz.

Božje planove za svoju crkvu

P na isti način, Gospod i da završi svoje planove sa svojim telom i mladu, crkva Boga. Nevolja nije značilo za Gospoda mlada, pa stoga Isus će dohvatiti i ukloniti mlada pre toga da je presuda Bog će izaći nad zemljom.

Crkva je spasio od vrijeme i mjesto kada je u pitanju nevolju i presuda konačna. Blaženi nade, naš Bog i Gospodina Isusa Krista, koji će nas spasiti od presude.

Isus dolazi uskoro! 


Molimo vas da posjetite Miakel Walfridssons blogovima: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu - Live med Christer Åberg


"Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorodnog Sina [Isusa], da svaki koji vjeruje u njega ne pogine nego da ima vječni život." - 3:16

"Ali čak  dobio  ga [Isusa], da im je dao pravo da postanu djeca Božja, onima koji vjeruju u njegovo ime." - Jovan 1:12

"To ako priznaješ ustima da je Isus Gospod i vjerujem u svom srcu da je Bog ga je podigao iz mrtvih, od vas će biti sačuvana." - Rim 10: 9

Želim da se čuvaju i da se sve svoje grijehe oprostiti? Moli ovu molitvu:

- Isuse, ja dobiti sada i priznati vas kao Lord. Vjerujem da je Bog podigao iz mrtvih. Hvala vam što sam sada spašen. Hvala vam što ste mi oprostila i hvala vam da sam sada dijete Božje. Amen.

Da li ste dobili Isus u molitvi iznad?


Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 24 september 2020 09:18
Jesus,kom till oss alla idag! Du ser alla som lider av olika problem nu och vill ha gudomlig hjälp. Vill nu i ödmjukhet be Dig Jesus om förbarmande och kärlek till ett nytt liv i glädje över Din nåd!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp