DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
TV

Corona-konspirationen

Är coronavaccinet antikrists märke?

Christer Åbergs liveprogram på sociala medier.

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
fredag 18 december 2020 11:09


Christer Åberg


, #Coronaviruset #Covid-19 #Vaccin #DNA #Konspirationsteorier


109 kommentarer

10 11

x
Tomas N svarar Per
tisdag, 22 december 2020 22:27
Per skrev:
Världen idag hade en bra och tydlig faktaruta om det nya vaccinet:

"mRNA-vaccin

Vissa av coronavaccinen är så kallade mRNA-vaccin. Dessa använder en teknik där de ”lär” våra celler att tillverka ett protein eller en del av ett protein, som utlöser ett immunsvar i kroppen. RNA betyder ribonukleinsyra. RNA kan mycket förenklat beskrivas som den molekyl som styr produktionen av proteiner i våra celler. M:et står för ”messenger”, alltså budbärar-RNA.

Covid-19 mRNA-vaccin ger instruktioner till våra celler att göra en ofarlig bit av det som kallas spikproteinet. Spikproteinet finns på ytan av viruset som orsakar covid-19. Immunförsvaret producerar sedan antikroppar som ger oss skydd."

För mig står det klart att detta är en helt annorlunda typ av vaccin än vad som använts tidigare, och genom min nästa fyrtioåriga erfarenhet av programmering av datorer, ser jag detta som ett vaccin med programkod!

Vaccinet verkar inte kunna programmera om DNA, men det fungerar på liknande sätt som DNA fungerar i kroppen - alltså styra vilka proteiner som cellerna skall tillverka. Sedan får dessa proteiner effekter i kroppen på olika sätt. Det är flera saker som gör mig fundersam till om detta vaccin är säkert:
* Eftersom det är en programkod som bara förstås av experter, kan man undra hur man som lekman kan veta och lita på vad denna programkod verkligen gör?
* Produktionen av dessa proteiner som sägs likna viruset och skall trigga immunsystemet att känna igen det, hur vet man att dessa artificiella proteiner inte liknar vanliga och ofarliga proteiner som kroppen har? Det vill säga, att det kan bli en autoimmun reaktion där kroppen felaktigt lär sig att motarbeta proteiner som har naturliga och viktiga funktioner? Alltså risk för allvarliga allergiska reaktioner, eller varför inte sterilitet? Det finns ju ännu inga långsiktiga studier, och jag kan tyvärr inte läsa mRNA...

Tack för din förklaring. Kanske man som lekman kan uttrycka situationen som såhär.

Eftersom virusets själva"karaktär och programvara" är delvis egnmodifierad och artificiell,så måste motmedlet också vara av samma sort.

I så fall har de som startat denna galenskap satt igång något som vi inte vet vart det slutar.

Ett alternaiv som man som lekman kan tänka sig är ju istället att människan över lite tid kan lära sig och framförallt immunförsvaret som ju Gud har skapat kan övervinnadet nya genmodifierade viruset. Men det är det ingen av de styrande som vill och för oss människor skulle det nog ta tid och kosta på ifråga om att bli småsjuk väldigt ofta till kroppen utvecklat ett naturligt skydd.

Om jag har rätt i mina amatörtankar är det kanske denna väg som kristna och andra som inte vill ta vaccinet måste gå. Men det kommer kosta på

Svara

x
Israelvänlig svarar gäst & främling
tisdag, 22 december 2020 22:51
gäst & främling skrev:
Jag ser inga bibelstudium, ser bara påstående, som verkar gå emot vad Christer Åberg står för, min uppfattning är ett tidigt uppryckande, när som helst nu, för församlingen, som är frälst "från" det som skall komma, precis som Lot och Noa, som räddades "från"

Om vi skall vänta in allt som skall ske under sista åren, då stämmer det inte med att Han kan komma när vi minst anar det, för då skulle vi kunna räkna ut när Han kommer.

Vi kan se efter dom fyra första kapitlen i uppenbarelseboken är inte församlingen kvar på jorden, som har mött Herren på skyn.

Till församlingen har jag tagit för givet att alla troende räknas, (här är inte Jude eller Grek, alla är vi ett)
Men tycker att Paulus skriver otydligt i början på den texten, (talar han inte till församlingen?)

Men den stora vita skaran handlar ju om människor som blivit frälsta "ur" bedrövelsen (vedermödan) och dom 144000.

Då har du tydligen inte läst på rätt sidor trots att jag hänvisade till mitt Bibelstudium om vem den är som hindrar! Majoriteten av Bibelstudiet har mottagit det positivt som visar genom noggranna studier och alla olika kriterium vem den är som hindrar och inte som något påstående som du helt felaktigt påstår! Om du har kommentarer bör du istället skriva dessa i det ämnet på de sidorna som jag tidigare hänvisade till! Detta är en helt annan tråd med ett helt annat ämne! Men eftersom du tar upp andra händelser så skall jag bemöta dessa! Ett tidigt uppryckande eller ett uppryckande när som helst har inget stöd i Bibeln! Lot och Noa räddades samtidigt som de onda blev tillintetgjorda!

Matt 24:29-36
29 Men strax efter den tidens vedermöda skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva.
30 Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se ‘Människosonen komma på himmelens skyar’ med stor makt och härlighet.
31 Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra.
32 Ifrån fikonträdet mån I här hämta en liknelse. När dess kvistar begynna att få save och löven spricka ut, då veten I att sommaren är nära.
33 Likaså, när I sen allt detta, då kunnen I ock veta att han är nära och står för dörren.
34 Sannerligen säger jag eder: Detta släkte skall icke förgås, förrän allt detta sker.
35 Himmel och jord skola förgås, men mina ord skola aldrig förgås.
36 Men om den dagen och den stunden vet ingen något, icke ens änglarna i himmelen, ingen utom Fadern allena.

Den dagen och den stunden vet ingen utom Fadern allena och Bibeln är tydlig som vanligt att detta sker efter den stora vedermödan!

Paulus visar också helt tydligt att innan HERREN JESUS KRISTUS återkommer skall Antikrist framträda först, sätta sig i templet och utropa sig själv till gud!

Ingen kan idag räkna ut när HANS återkomst, men vi kommer kunna göra det när förödelsens styggelse inträffar det tecknet HERREN JESUS KRISTUS sa till sina lärjungar att vara vaksamma på! Detta är också det tecknet alla kristna skall vara vaksamma på!

Svara

x
Karl
tisdag, 22 december 2020 23:00


Det är förvånansvärt tyst ifrån kyrkan och andra samfund med tanke på att myndigheterna nu snart påbörjar vaccineringen. Det ämne som vaccinet består av kommer att förstöra kroppen och har troligen koppling med vilddjurets märke.

https://www.youtube.com/watch?v=9E9n5kf7oBs&list=PLXqaGD7sX9gYBsU7Zg_EMEsWOi0IJapp_&index=21

https://www.youtube.com/watch?v=LntXjHfdd3w&list=PLXqaGD7sX9gYBsU7Zg_EMEsWOi0IJapp_&index=22

https://www.youtube.com/watch?v=OLVEm6oF7dA


Svara

x
Israelvänlig svarar gäst & främling
tisdag, 22 december 2020 23:16
gäst & främling skrev:
Jag ser inga bibelstudium, ser bara påstående, som verkar gå emot vad Christer Åberg står för, min uppfattning är ett tidigt uppryckande, när som helst nu, för församlingen, som är frälst "från" det som skall komma, precis som Lot och Noa, som räddades "från"

Om vi skall vänta in allt som skall ske under sista åren, då stämmer det inte med att Han kan komma när vi minst anar det, för då skulle vi kunna räkna ut när Han kommer.

Vi kan se efter dom fyra första kapitlen i uppenbarelseboken är inte församlingen kvar på jorden, som har mött Herren på skyn.

Till församlingen har jag tagit för givet att alla troende räknas, (här är inte Jude eller Grek, alla är vi ett)
Men tycker att Paulus skriver otydligt i början på den texten, (talar han inte till församlingen?)

Men den stora vita skaran handlar ju om människor som blivit frälsta "ur" bedrövelsen (vedermödan) och dom 144000.

Varför befinner sig inte "församlingen" i himmelen?

Kapitel fyra till nitton beskriver inte enbart vedermödan. Det finns flera beskrivelser av himmelska händelser under den här tiden, vi kan notera, hela kapitlen 4 & 5, 6:9-11, 8:1-6, 11:15-17, 14:1-5, hela kapitel 15, & 19:1-10. Dessa textsammanhang omtalar de 24 äldste, änglar, fyra väsenden, och skaror av heliga. Men inte en enda gång nämns ordet "församlingen" för att beskriva dem. Dessutom omtalar kapitel 20 till 22, tusenårsriket, den nya himlen, den nya jorden och det nya Jerusalem, utan att en enda gång använda ordet "församling" i samband med allt detta. Om vi tillämpar pretrib logiken på dessa texter, så måste vi komma fram till slutsatsen att "församlingen" vare sig kommer att befinna sig i himlen eller kommer att delta i det tusenåriga riket, eller att ingå i det eviga tillståndet! Hon har helt enkelt försvunnit!

Ordet "församlingen" är missförstått.
Ett allvarligt problem med det här sättet att resonera är hur ordet "församling" används". Bibeln använder inte ordet "församling" på det sätt som pretribbare gör. För dem betyder det "alla de heliga som blivit frälsta mellan pingsten och vedermödan". Men detta är en artificiell definition baserad på dispensationalistiska premisser. Detta är inte Paulus eller de tidiga kristnas definition. De tidiga kristna trodde att de var det sanna Israel. Församlingen inkluderade Abraham, Israel, Jakob, och alla de heliga i Hebr 11. Detta kan lätt visas från följande tre bibeltexter.

1. I Matt. 18:17 refererar Jesus till sin krets av lärjungar som utgörande "församlingen" när han instruerade dem i församlingsdisciplin, detta var långt före pingstdagen.

2. I Stefanus försvar inför sina anklagare, kallar han det gammaltestamentliga Israel för "församlingen i öknen," [Apg 7:38].

3. I Hebr. 2:12, citerade Paulus Psalm 22:22 och använde ordet "församlingen" för att beskriva Gamla Testamentets judar i tillbedjan.

Dessa verser bevisar att NT:s bruk av det här ordet inte är unikt för att beteckna de troende mellan pingstdagen och vedermödan. Om din förståelse av ordet i Skriften inte motsvarar det författaren avsåg, kommer du att missförstå tanken som han framställer. Han kunde lika väl ha talat ett främmande språk. Några kanske vill försöka förklara det här med att Jesus skulle ha talat om "församlingen" i framtiden enligt Matt 16:18, "på denna klippa skall jag bygga min församling, och dödsrikets portar skola icke bliva henne övermäktiga". Detta låg i framtiden när Jesus sade det här före korsfästelsen. Hans byggande av sin församling refererar till den brännpunkt i tiden när han skulle komma att bli blodsoffret för hela mänskligheten. Efter Jesu död på korset, gick han till den avdelning av dödsriket som kallas för "paradiset", där alla GT:s heliga väntade, [Lukas 16:22,23, Lukas 23:43]. Medan han var där presenterade han Evangeliet, som de givetvis trodde, eftersom de redan var trons folk, [1 Petr. 3:18-20 & 4:6]. Han tog "fångenskapen till fånga" genom att föra dessa heliga ut från paradiset och in i Guds närvaro, [Ef. 4:8-10; RB]. Han gav också andliga gåvor till de levande heliga. Detta unika verk byggde Kristi församling, som inte "dödsrikets portar" skall kunna övervinna, och som förenade alla de heliga från avlägsen förgången tid med de heliga i den avlägsna framtiden, in i en Kristi kropp, [Ef. 1:9,10 & 3:14,15]. Det faktum att Jesu blod renar alla syndare, kräver denna förening av alla dem som har blivit renade i hans blod, [Heb. 10:10-14]. Denna unika akt förenade de heliga från det Gamla och Nya Testamentet, Hebr. 11:40, Hebr. 11:8-10 & Hebr. 12:22,23]. Det här är Jesu församling.

Bruket av ordet "församling" i Uppenbarelseboken.
Johannes adresserar den här boken till de sju "församlingarna" i Mindre Asien. Varje gång som ordet "församling" [eller "församlingar"] används avses lokala församlingar. Det används aldrig i universell mening i Uppenbarelseboken. Det används för att adressera varje församling individuellt i det andra och tredje kapitlet. Fortsättningen av boken var inte avsedd till att bestå av ett enskilt budskap till någon särskild lokal församling, utan utgör ett budskap till alla generationers troende. Ordet "heliga" är därför använt genom hela boken för att identifiera de heliga i himlen likaväl som de som fortfarande befinner sig på jorden under vedermödan.

Den stora vita skaran handlar om frälsta som kommer ur den stora vedermödan och inte människor som blir frälsta ur den stora vedermödan! Ditt resonemang faller samtidigt då du säger att den Helige Ande är den som hindrar! Om den Helige Ande lämnar jorden vid vedermödans början eller när som helst hur kan då skaror av människor bli frälsta under vedermödan? Ingen kan bli frälst utan att bli dragen och övertygad med hjälp från Guds Ande! Hur skulle 144 000 judar kunna evangelisera världen på sju år utan kraften från och närvaron av Anden, när församlingen med den Helige Ande inte har lyckats därmed under nära 2000 år? Guds Ord lär emellertid klart i Mark. 13:9-11, att kristna under vedermödan kommer att vara utrustade med den Helige Andes kraft! Och den Helige Ande kommer vara inneboende i dem.

Svara

x
Karl
onsdag, 23 december 2020 18:10


Regeringen och övriga myndigheter kommer att runda lagstiftningen kring vaccinefterlevnad, man tvingar ingen till att ta vaccin men genom att ge företagen fria regler ökar man motivationen. Vi kan säkert förvänta oss något liknande ifall intresset blir lågt.

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/292039

Svara

x
Per svarar Tomas N
onsdag, 23 december 2020 23:44
Tomas N skrev:
Tack för din förklaring. Kanske man som lekman kan uttrycka situationen som såhär.

Eftersom virusets själva"karaktär och programvara" är delvis egnmodifierad och artificiell,så måste motmedlet också vara av samma sort.

I så fall har de som startat denna galenskap satt igång något som vi inte vet vart det slutar.

Ett alternaiv som man som lekman kan tänka sig är ju istället att människan över lite tid kan lära sig och framförallt immunförsvaret som ju Gud har skapat kan övervinnadet nya genmodifierade viruset. Men det är det ingen av de styrande som vill och för oss människor skulle det nog ta tid och kosta på ifråga om att bli småsjuk väldigt ofta till kroppen utvecklat ett naturligt skydd.

Om jag har rätt i mina amatörtankar är det kanske denna väg som kristna och andra som inte vill ta vaccinet måste gå. Men det kommer kosta på

Idag släpptes ett nytt väl-redigerat reportage om den nya typen av vaccin, och tar upp bland annat det som jag misstänkte med autoimmuna reaktioner (16 min):

https://www.corbettreport.com/futurevaccines/


Svara

x
Abraham
onsdag, 30 december 2020 12:50Grundar sig denna artikeln på den helige anden eller från något annat håll?
var kommer informationen ifrån?

Svara

x
Per Oddvar Finsdahl svarar Stefan Jonasson
måndag, 18 januari 2021 16:41
Stefan Jonasson skrev:
Det var ett fint sätt att be mig vara tyst, och att jag inte förstår att förmedla det GUD lagt på mitt hjärta... Utan att specifikt tala om vad jag brister i min förmåga att försöka lära ut det GUD talat till mig genom sitt ord,jag är gärna öppen för en tillrättavisning utifrån vad skriften säger... Inte bara någon diffus antydning att GUD Inte kallat mig att vara delaktig i de heligas behov,

NEJ, DU ÄR INTE ÖPPEN FÖR TILL-
RÄTTOVISNING, Stefan. JAG HAR TILLRÄTTOVISAD DIG FLERA GÅNGER, MEN DU FORTSÄTTER I SAMMA SPOR, MED STORT SÄTT DE SAMMA UTTALANDENE.Och medan jag är i gång svarar jeg på en av dina frågor: 1Joh5:16b:"Det finns synd som är till döds,..." Läs sammanhangen, så ser du att man går evigt för-
lorad trots "är Guds barn."

Svara

x
Peter svarar Per Oddvar Finsdahl
måndag, 18 januari 2021 16:49
Per Oddvar Finsdahl skrev:
NEJ, DU ÄR INTE ÖPPEN FÖR TILL-
RÄTTOVISNING, Stefan. JAG HAR TILLRÄTTOVISAD DIG FLERA GÅNGER, MEN DU FORTSÄTTER I SAMMA SPOR, MED STORT SÄTT DE SAMMA UTTALANDENE.Och medan jag är i gång svarar jeg på en av dina frågor: 1Joh5:16b:"Det finns synd som är till döds,..." Läs sammanhangen, så ser du att man går evigt för-
lorad trots "är Guds barn."

En fråga. Varför slutar du inte att skriva till Stefan Jonasson när han sagt att han lägger sitt kommenterande i träda ett tag nu??? Snurrar hjulet och hamstern är död eller?

Svara

10 11

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 10, tisdag 9 mars 2021 kl. 08:40

Dagens bibelord

“Han har frälst oss och kallat oss med en helig kallelse, inte på grund av våra gärningar utan genom sitt beslut och sin nåd som han har gett oss i Kristus Jesus från evighet.” (2 Timothy 1:9)

Dagens namn

Torbjörn, Torleif

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Torbjörn och Torleif. Har de inte tagit emot Jesus och blivit frälsta så ber jag dig att de ska göra det. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 8 mars 2021 19:15
Tack för andra bönesvaret inom kort tid. Mötet i fredags med min bror gick bra.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

↑ Upp