Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Ditt stöd behövs!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Coronaviruset: När börsen sjunker - köp eller slappna av

När börserna faller är det dags att köpa! Inte sälja! 

När börserna sjunker är det köpläge! Man ska inte sälja utan istället slappna av. Så gjorde Jesus i stormen.

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av David Winther
tisdag, 17 mars 2020 23:49
Läsarmejl

Sälj inte

Många ringer mig nu. De är rädda. Och de säljer sina tillgångar. Därför börserna faller. Men man borde inte sälja.

När börserna faller är det dags att köpa! Inte sälja! Annars kan man luta sig tillbaka och slappna av.

Precis så gjorde Jesusunder stormen. Lärjungarna var livrädda och bad Jesus om hjälp. "Vi dör här!"

Men Jesu bara sov. Han slappnade av. Han sov. Han var inte orolig. Så borde vi också göra. Börsen kommer att gå upp igen!

Kriser

Börserna har legat på en extremt hög nivå. Vi har gått igenom Första världskriget, Andra världskriget. Och massor av andra kriser. Och trots det ligger börserna på hög nivå.

År 1918 hade vi Spanska sjukan. Och vad hände efter den? Det glada 20-talet! När börserna steg upp i skyn och alla var glada! Fram till 1929.

Vi befinner oss på 20-talet

Nu är vi där igen. Vi befinner oss på 20-talet. Det kommer att bli det Glada 20-talet! Så vad du borde göra är att köpa! Och luta dig tillbaka och slappna av.

Därför är glada tider på väg!

Gud välsigne dig och ha en bra dag!

David Winther

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#David Winther #Börsen #Coronaviruset


37 kommentarer

3 4

x
Susse svarar Lasse
torsdag, 19 mars 2020 17:11
Lasse skrev:
Gud har lovat att trösta oss. Bibeln säger i Jesaja 66:13 Som en mor tröstar sitt barn, så skall jag trösta er. ...

Den allsmäktige, allvetande, kärleksfulla Guden är den som tröstar oss. Bibeln säger i Jesaja 51:12 Jag, jag är den som tröstar er. Varför fruktar du människor, de dödliga, som är som gräset?

Vi kan lita på Guds ledning och beskydd även i livets mörkaste stunder. Bibeln säger i Psalm 23:4 Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg.

Guds löften i bibeln ger oss verklig tröst. Bibeln säger i Psalm 119:49-50 Minns vad du sagt till din tjänare, du har ju gett mig hopp. Det tröstar mig i mitt elände att ditt löfte skänker liv.

Bibeln ger oss många exempel på hur Gud ger oss hopp och tröst. Bibeln säger i Romarbrevet 15:4 profetior i skriften står där för att undervisa oss, så att vi genom vår uthållighet och den tröst skriften ger oss kan bevara vårt hopp.

Gud är kärleksfull och vill hjälpa och trösta oss även när vi gör misstag. Bibeln säger i Psalm 94:18-19 När jag är rädd att tappa fotfästet håller din godhet mig uppe, Herre. När mitt hjärta är fullt av bekymmer gör din tröst mig glad.

Guds nåd är en evig källa till tröst. Bibeln säger i 2 Thessalonikerbrevet 2:16-17 Må vår herre Jesus Kristus själv och Gud, vår fader, som älskar oss och i sin nåd har gett oss evig tröst och säkert hopp, uppmuntra och styrka er till allt gott i gärning och ord.

Gud vill aldrig svika oss eller överge oss. Bibeln säger i Jesaja 49:14-16 Sion sade: ”Herren har övergett mig, Gud har glömt mig.” Glömmer en kvinna sitt lilla barn, bryr hon sig inte om den hon själv har fött? Och även om hon skulle glömma, glömmer jag aldrig dig. Nej, ditt namn är skrivet i mina händer, ...

Jesus mission var att ge människosläktet hopp och tröst. Bibeln säger i Jesaja 61:1-2 Herren Guds ande fyller mig, ty Herren har smort mig. Han har sänt mig att frambära glädjebud till de betryckta och ge de förkrossade bot, att förkunna frihet för de fångna, befrielse för de fjättrade, att förkunna ett nådens år från Herren, en hämndens dag från vår Gud, att trösta alla som sörjer

Jesus lovade att den Helige Ande skulle komma till vår hjälp och tröst. Bibeln säger i Johannesevangeliet 14:16, 26 Jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan hjälpare, som skall vara hos er för alltid: - Men Hjälparen, den heliga anden som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt som jag har sagt er.

Hur kan vi trösta någon? Vi kan ge tröst i sorgen genom att vara ett stöd när ord är otillräckliga. Bibeln säger i Job 2:11-13 Tre vänner till Job fick höra om alla olyckor som hade drabbat honom. Då kom de samman, var och en från sitt håll, för att gå och visa honom sin medkänsla och trösta honom. Det var Elifas från Teman, Bildad från Shuach och Sofar från Naama. De såg honom redan på avstånd men kände inte igen honom. Då grät de och klagade, de rev sönder sina mantlar och kastade upp jord över sina huvuden. Så satt de hos honom på marken i sju dagar och sju nätter. Ingen sade något till honom, ty de såg hur han led.

När våra kära dör kan vi finna tröst i löftet att få se dom igen när Jesus kommer tillbaka. Bibeln säger i 1 Thessalonikerbrevet 4:14-18 Om Jesus har dött och uppstått, vilket vi tror, då skall Gud också genom Jesus föra till sig de avlidna tillsammans med honom. Med stöd av vad Herren lärt oss säger vi er detta: vi som är kvar här i livet då Herren kommer skall inte gå före de avlidna. Ty när Herren själv stiger ner från himlen och hans befallning ljuder genom ärkeängelns röst och Guds basun, då skall de som är döda i Kristus uppstå först, och därefter skall vi som är kvar i livet föras bort bland molnen tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och sedan skall vi alltid vara hos honom. Ge nu varandra tröst med dessa ord.

Gud ger oss tröst i våra prövningar så att vi kan trösta andra när de har det svårt. Bibeln säger i 2 Korintherbrevet 1:3-4 Välsignad är vår herre Jesu Kristi Gud och fader, barmhärtighetens fader och all trösts Gud. Han tröstar oss i alla våra svårigheter, så att vi med den tröst vi själva får av Gud kan trösta var och en som har det svårt

Genom att trösta andra, så uppmuntrar vi varandra. Bibeln säger i 1 Thessalonikerbrevet 5:11 Därför skall ni trösta och bygga upp varandra, så som ni ju också gör.


Livet går Lasse.. Varje stund är ett minne.. Ett enda liv. Alla har..
✝️🐭🌳

Svara

x
Susse
torsdag, 19 mars 2020 17:13

Varje stund är en del av livet...
✝️

Svara

x
Roger T. W.
torsdag, 19 mars 2020 20:55


Vilken börs? Att spekulera är att ta ekonomiskt blod från hela samhället. Tro inte att pengar skapas ur intet. Hela länder blir fattigare. Vårt stora problem är att pensionsfonderna urholkas. Ett annat att bankerna skapar pengar för sanningen är att de belastar oss.

Kristna behöver förstå att spekulation är att ta över grannens pengar. Dessa samband behöver högskolestudier för att förstås. Jag äger inte en aktie.

Det är bra att börserna nu justeras nedåt och att uppblåsta fastighetspriser kan tvingas ned. Den smärtsamma korrektionen ägde rum på 20-talet och ekono0min tog fart.


Svara

x
Lasse svarar Roger T. W.
torsdag, 19 mars 2020 21:43
Roger T. W. skrev:

Vilken börs? Att spekulera är att ta ekonomiskt blod från hela samhället. Tro inte att pengar skapas ur intet. Hela länder blir fattigare. Vårt stora problem är att pensionsfonderna urholkas. Ett annat att bankerna skapar pengar för sanningen är att de belastar oss.

Kristna behöver förstå att spekulation är att ta över grannens pengar. Dessa samband behöver högskolestudier för att förstås. Jag äger inte en aktie.

Det är bra att börserna nu justeras nedåt och att uppblåsta fastighetspriser kan tvingas ned. Den smärtsamma korrektionen ägde rum på 20-talet och ekono0min tog fart.


När börsen går ner finns det de som spekulerat i nergången, dessa pengar är då från de som satsat på att deras aktier skulle öka i värde, med andra ord pengarna finns kvar, summan är densamma både i uppgång och börsfall, sedan finns det börshandlade produkter som är derivater binära optioner, certifikat, blankning, jag har tidigare sysslat med detta, som är väldigt komplicerat med stora hävstångseffekter, samt att man kan förlora mer än man satsat, det går åt all tid o kraft att läsa in och förstå alla,fakta cykler samt parametrar, man måste göra snabba beslut, detta är verkligen själsdödande, man blir en slav under dessa rörelser som man följer helt slaviskt.

Svara

x
Lasse
lördag, 21 mars 2020 19:01

Det vilägger våra pengar på är ett uttryck för var vårt hjärta befinner sig.
DelaSkriv utLedarkrönika · Publicerad 00:00, 19 mar 2020
Konsekvenserna av den kris vi just nu går igenom är stora och svåra att ta in. Med rätta ligger ett fokus på hur sjukvården ska kunna hjälpa de människor som tillhör riskgrupperna för coronaviruset covid-19.

Parallellt med detta är den ekonomiska påverkan på många privatpersoner brutal. En förtvivlad egenföretagare uttryckte häromdagen att de befinner sig i ”fritt fall” på grund av alla avbokningar. Under tårar gissar han att det kommer ta fem–sex år att komma igen efter en konkurs. Det känns djupt i hjärtat. Stor förtvivlan.

Finns det ett engagemang från Guds sida för din och min ekonomi när allting skakar? Ja, det finns både lösningar och möjligheter.

Även om inte alla är lika illa ute som den företagare jag nämnde, så finns det goda skäl att i dessa tider söka stabilitet i det eviga. Det första steget är att ge oss själva helt till Gud. Resultatet av en sådan överlåtelse är att våra tankar påverkas så att vi bättre kan förstå Guds vilja för våra liv (Rom 12:1–2), vilket verkligen gäller alla områden av våra liv.

När Paulus skriver om församlingarna i Makedonien, berättar han att ”… de gav sig själva, först och främst åt Herren …” (2 Kor 8:5). Detta ledde sedan till stor generositet mot andra.

När vi mitt i vår brustenhet på nytt överlåter oss till Gud, skapas en förutsättning för något ljuvligt mitt i krisen. Egentligen behöver ju inte Gud mina pengar, men jag kan åtnjuta välsignelsen av att ge efter att först och främst ha framburit mig själv till honom.

När vi gett oss själva till Herren får vi ta nästa steg som är att av hjärtat dela med oss. Jesus själv påtalar att våra hjärtan blir synliga i vårt givande: ”För där er skatt är, där kommer också ert hjärta att vara” (Luk 12:34).

Det vi lägger våra pengar på är ett uttryck för var vårt hjärta befinner sig. Oj, vad konkret det blev nu!

För det tredje är det klokt att tänka på med vilken attityd vi ger, eftersom den ytterst återspeglar vår attityd till Gud själv. Attityden påverkas av vår förståelse av den andliga verkligheten, vilket blir tydligt i Bergspredikan när Jesus säger att vi inte kan tjäna två herrar. Han talar om mammon, som inte är detsamma som pengar utan en ond andlig kraft som griper tag i människor och förslavar.

Det är underbart och ger en sådan frid att ha Jesus som sin Herre, och vi känner bara avsmak för kraften som manipulerar människor genom pengar. Jesus menade att det inte går att vara neutral inför den kraft som mammon utgör.

Visa mig en människa som står i en betydelsefull tjänst för Gud, och det finns oftast en berättelse om hur han eller hon vid något tillfälle varit tvungen att välja mellan en säker inkomstkälla och att sätta sin tilltro till Gud i vandring mot det han eller hon var kallad till. Det finns ofta en händelse att se tillbaka på då mammons kraft bröts över hans eller hennes liv. Ibland kan Gud använda en kris för detta.

Välsignelsen av givandet – i med och motgång – blir som en försäkring mot sämre tider. Ibland ser vi välsignelsen tydligt och ibland måste vi bara förtrösta på Honom, vars ord är sant och som älskar oss och vill vårt allra bästa. ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder, vilken tröst, vad än som kommer på …”

Det är svåra och framför allt ovissa tider just nu. Världens länder tar stryk på så många sätt, men ur detta förväntar vi oss en stor skörd för Guds rike!

Svara

x
Roger T. W. svarar Lasse
lördag, 21 mars 2020 23:18
Lasse skrev:
När börsen går ner finns det de som spekulerat i nergången, dessa pengar är då från de som satsat på att deras aktier skulle öka i värde, med andra ord pengarna finns kvar, summan är densamma både i uppgång och börsfall, sedan finns det börshandlade produkter som är derivater binära optioner, certifikat, blankning, jag har tidigare sysslat med detta, som är väldigt komplicerat med stora hävstångseffekter, samt att man kan förlora mer än man satsat, det går åt all tid o kraft att läsa in och förstå alla,fakta cykler samt parametrar, man måste göra snabba beslut, detta är verkligen själsdödande, man blir en slav under dessa rörelser som man följer helt slaviskt.


Sant, Lasse. Nya ekonomiska instrument gör det möjligt att spekulera i ekonomiska problem. De som vet vad som är på väg att hända tjänar pengar.

Jag tänker på änkans skärv när pastorer säer att bara stora tionden ger stora välsignelser.Svara

x
Lasse svarar Johanna
tisdag, 24 mars 2020 07:44
Johanna skrev:
Nej det är INTE ditt öde Lasse😊❤️!!!

https://youtu.be/kgvx9drZXpk

Svara

3 4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Coronan sprider sig i Småland


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 24 november 2020 20:48
Be för mitt vänstra öga, att Gud helar.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp