540 online! | Sidvisningar idag: 24 407 | Igår: 162 847 |

www.apg29.nu

Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Crkve omogućuje muslimanske molitve

Muslimanske molitve u crkvama

Slika: Dan. 

Sada je zapravo otišao predaleko! Dan sam pročitao da Saronförsamlingen u Geteborgu je jedna od crkava koje omogućavaju muslimanske molitve u crkvi prostorijama.

"Jedan od crkava", piše Dan. To znači da se radi o nekoliko crkava koje omogućavaju muslimanske molitve! 

Saron u Geteborgu prostori za Hyllie Park Folk gimnaziju i obuku SFI vodi tamo. 

Saronförsamlingen u Geteborgu je jedna od crkava koje omogućavaju muslimanske molitve u crkvi prostorijama .

"Slažemo se da kršćani su pozvani da pokažu velikodušnost prema malog čovjeka", kaže Jonas Eriksson. To je svakako istina, ali to ne znači da ne treba dozvoliti idolopoklonstvo u našim prostorijama.

spriječiti spasenje

A ne da se iznajmiti crkvu za SFI da Jonas Eriksson je bio problematičan. To nije bio u skladu sa "viziju crkve" na "proći na vjeru u Isusa Krista, rad za vidljivo jedinstvo Crkve i pravedan svijet." 

Ali, kako bi se omogućilo muslimanskih molitvi je sigurno da ne "prođe na vjeru u Isusa Krista." Umjesto toga, oni su primili jeresi u crkvi i na taj način sprječava da ljudi prihvate Isusa i biti sačuvana!

Dozvola muslimanske molitve samo da bi SFI je loš izgovor i podmukao retorike. SFI i muslimanske molitve su zapravo dvije različite stvari! 

Ne da muslimanske molitve u crkvama

Slika: Dan. 

kaže da nema

Smyrna u Geteborgu kaže ne muslimanskim molitvu u crkvi. Ovo mi je drago! Ima nade! Sve ne propadne i villolärornas pratiti!

Isus voli muslimanske

Isus voli ljude. On voli muslimane, a mi namjeravamo da vjernici su sačuvane, previše. Ali mi ne volimo musliman, ako ih pustimo da radi svoj jeresi u naše crkve i prostora. Istina se može naći samo u Isusa Krista i to je Isus kao što smo u pravu ljubav da im dam.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg Friday 26 October 2018 11:28 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


44 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Niklasjönsson

Det är inte klokt längre i vårt land det kommer den ena idiotin efter efter den andra på rad numera hur har Sverige blivit.

Svara -   - 26/10-18 13:45 -


Sam G Ö

När man tillåter muslimsk bön och avgudadyrkan i frikyrkor då har det gått för långt! Det är att låta antikrist inta kyrkan!

Svara -   - 26/10-18 13:58 -


Per

Mycket sorgligt, det känns som ett svek mot Gud och påminner mig om verserna:

Matt 7:21-23.

21. Icke kommer var och en in i himmelriket, som säger till mig: ’Herre, Herre’, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

22. Många skola på ’den dagen’ säga till mig: ’Herre, Herre, hava vi icke profeterat i ditt namn och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar?’

23. Men då skall jag betyga för dem: ’Jag har aldrig känt eder; gån bort ifrån mig, I ogärningsmän.

Jag förstår att man har utgifter och ser uthyrningen till SFI som utväg för att överleva:

Matt 6:24.

24. Ingen kan tjäna två herrar; ty antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den förre och förakta den senare. I kunnen icke tjäna både Gud och Mamon.

Svara -   - 26/10-18 15:21 -


JL

Blir inte ens förvånad. Med tanke på 380 skrivelsen så är inget längre heligt.

Svara -   - 26/10-18 16:49 -


David Ström

Du skall älska Herren din gud med hela din kraft hela din själ och hela ditt förstånd. Du skall inga gudar hava jämte mig. Antingen är det Guds ord som förändrats eller så är det kristna som inte förstår, ser eller hör? Nu blev det visst Jesaja igen.

Svara -   - 26/10-18 17:07 -


Jessica

Svar till JL.

Jag håller med dig JL. Man blir inte förvånad. Många kristna har varit för godtrogna för länge nu!

Förstår man inte läget nu, är det illa.

Såg idag att Europadomstolen slår fast att det är olagligt att förolämpa profeten Mohammed.( Fria tider)

Svara -   - 26/10-18 17:49 -


JL

Svar till David Ström.

Jesaja höll i alla fall Herren helig, inte värdegrunden.

Svara -   - 26/10-18 18:46 -


AnnMarie

Svar till JL.

380 pastorer och alla medlemmar i de församlingar som de "styr över".Måste ju vara många församlingsmedlemmar som är hjärntvättade av dessa pastorer.

Svara -   - 26/10-18 18:48 -


Elisabeth Andersson

Är glad att min församling Smyrna säger nej till muslimsk bön i kyrkan. Att tillåta att man ber till avgud i en kristen kyrka är verkligen ett avfall som heter duga.

Svara -   - 26/10-18 18:49 -


Kattis

Min gamla församling ! Jag gick därifrån förra året ! Jag upplevde starkt att jag måste bara fly! Så Herren ledde mig till Vallhamra kyrkan! Tack Jesus att ledde mig Vallhamra kyrkan. Jag blir så bedrövad om det här jag läser! Jag var med i Saron i tio år!

Svara -   - 26/10-18 21:10 -


Erik S

Svar till AnnMarie.

Ja du, det är märkligt eller sorgligt kanske. En del medlemmar är nog vakna över tillståndet, men man vill inte stöta sig eller göra sig obekväm. Man vill inte bli utpekad, då tiger man i stället.

Pingst har ju också skrivit på "avtalet" med RKK, så många pastorer vågar inte gå emot dom riktlinjer som står där. Sen kom då detta upprop från Swärd /Grenholm, som ytterligare poängterade att man skall "rätta in sig i ledet" och tycka som eliten tycker. PKreglerna skall även gälla i frikyrkorna (att dom gäller i SvK är ju givet) vi skall omhulda allt och även böja rygg för islam-allt i enlighet med RKK riktlinjer-och i botten Antikrist riktlinjer! Visst är det mer än tragiskt.

Tyvärr har vi inga riktiga ledare idag, inte i samfunden och absolut inte i församlingarna-med något få undantag, möjligen. Då blir det så här.

Att vi t.o.m bjuder in avgudar till våra kyrkor är ju för mycket bara. Den "ekumeniken" kan vi vara utan. Den förlorar vi bara på. Märkligt att man inte inser detta.

Är ekonomin så usel i församlingarna, att man måste tillåta detta, då får faktiskt medlemmarna skärpa sig och göra en kraftansträngning. Vi borde stå helt fria från bidrag från samhället. Genom bidragen har kommun och stat en hållhake på oss-så skall det inte vara.

Ha en fin helg alla och Shalom!

Svara -   - 26/10-18 21:35 -


Lukas

Känns som allt inflateras och blir sämre i Sverige: Kristenheten, valutan, skolan, äldreomsorgen, vården, försvaret, polisen, morden, våldtäkterna, knarket, utanförskapet - ja allt går bara nedåt i en spiral och ingen tar tag i det! Och man bara vräker in med folk i landet. Nu rekryteras ensamkommande av kriminella gäng och det bara tillåts fortsätta. Gränskontrollen är rena skämtet och så dålig att EU:s organ Frontex blivit oroliga. Lyssna på Bert Karlsson på youtube, han har helt rätt! Inget parti villa göra något utom sd, och se så de mobbas av etablisemanget inkl de 380 pastorerna och Stefan Swärd! Varför sätter inte kristna ledare ner foten som Jimmie, Bert och Hanif Bali? Hur ska detta sluta?

Svara -   - 26/10-18 22:49 -


Lasse

Svar till Erik S.

Visa mig en enda RKK i vårt land som tillåter det som nu sker i Saron ! ?

Svara -   - 26/10-18 22:57 -


Lukas

Svar till Kattis.

Jag gick regelbundet i Saron till för tio år sedan och undrar också varför man inte vågar säga ifrån som Smyrna (heder åt dem). Men kanske Saron kommit överens med någon imam att de ska få be till Herren i hans moske också... (skämt). Minns att dåvarande pastorn sa om att förbjuda muslimska böneutrop att 'då befinner vi oss på ett sluttande plan'. Verkar som Saron befinner sej på det sluttande planet... Jimmie Åkesson är ju en bättre försvarare av den kristna tron än många av pastorerna själva!

Svara -   - 26/10-18 23:01 -


Lars

Jag önskar att de (muslimerna) återvänder till sina länder.

Svara -   - 27/10-18 00:48 -


Niklas Jönsson

Svar till Lars,Hoppas kan man ju alltid, men det är inte särskilt troligt.

Svara -   - 27/10-18 01:05 -


Andreas

De är med bestörtning som jag läser denna artikeln. Själv är jag ifrån Göteborg och känner en troende som tillför denna församling själv tillhör jag Smyrna pingstförsamling. Jag har varit där två gånger på två härliga möten en mycket fin församling. Detta är nog 7 år sedan sist. Därför känner jag stor sorg och ser allvarligt om man låter muslimsk bön få praktiseras i denna församling. Detta är oerhört allvarligt och ledsamt om så har skett.

Svara -   - 27/10-18 05:06 -


Bengt

Sen är ju inte Muhammed någon profet

Heller

Han är ju en pedofil och massmördare

Vet inte eudomstolen det

Svara -   - 27/10-18 10:04 -


Bengt

Många muslimer kan nog återvända till sina

Hemländer framöver

Och många kan nog bli frälsta också

Ja dom måste bli det om vårt land ska

Kunna överleva

Svara -   - 27/10-18 10:07 -


JL

Svar till Bengt.

Bengt,

för ett tag sedan dömdes en kvinna för det som du sa i EU domstol.
http://www.friatider.se/europadomstolen-olagligt-f-rol-mpa-muhammed
Jag tror inte gemene man fattar så mycket av det som håller på att hända. De två odjuren går hand i hand här, alltså globalisterna och islam. De arbetar på ALLA plan att sakta men säkert utrota kristendomen. Och de har gjort det länge. Jag utgår ifrån att många människor som säger sig vara kristna, inte alls är det, utan att de är globalister.
Inom kort kan Polen och de andra länderna förvänta sig att ta emot flyktingar från Väst. Globalisterna är alltså ute efter att utrota den gamla befolkningen. Precis som indianerna, aboriginer med flera. Låt er inte luras utav att de ser ut som er utseendemässigt. Ni har mer i gemensamt med en aboriginer än en europeisk globalist. Se på Merkel, Macron mfl. De liknar er, men ni kommer få mer sympatier från en Indier eller en aboriginer än dessa globalister. För aboriginen kan känna igen sig själv. Merkel och Macron klarar inte ens av att bilda familj, hur skulle de kunna känna sympati för er när de inte ens kan känna sympati för sina egna ofödda barn?

Svara -   - 27/10-18 11:23 -


Bengt

Har inte macron barn ?

Svara -   - 27/10-18 11:35 -


Nina😄

Joh 15:2-4

Var gren i mig som ej bär frukt de tager han bort och kastar i elden och den gren som bär frukt kommer han ansa så den bär mer frukt

Gud är vingårdsmästaren Jesus vinträden vi församlingen är grenarna och vill vi inte bära frukt i våra församlingar kommer vi att dö ut han kommer kasta bort oss och de som vill följa honom kommer bli ännu starkare

Får inte han vår älskade fader vara den enda i sitt egna tempel då kommer vi att dö ut

Att Saron vågar trotsa Herren är helt otroligt

2 Mosebok 20:3

Du ska inga andra gudar hava jämte mig säger Herren

Herre hjälp denna församling att vakna upp och de nu på en gång

Svara -   - 27/10-18 12:28 -


Bengt

Ja det behövs verkligen ett uppvaknande

Svara -   - 27/10-18 14:43 -


Lasse

Svar till JL.

Har du hört om humanistpartiet som vill förbjuda Gudstron, ett gäng ateister som förnekar tron, men jag tror på Gud vår fader Jesus Krist Guds Son Helig Ande vår Gud är tre i en min tro är byggd på Jesus, det enda som håller, den som inte håller Gud helig kommer att få stå till svars på domedagen, 1 budet är det viktigaste därför står det naturligtvis först, Jesus är och för alltid kungars kung, hoppas att du håller med mig JL 💝

Svara -   - 27/10-18 16:24 -


Lasse

Svar till Lasse.

Använd dig hel

Svara -   - 27/10-18 16:26 -


Lasse

Svar till Lasse.

Använd dig helst av Lasse präst, som du hade från början är du snäll,

Svara -   - 27/10-18 16:29 -


Lars

Svar till Niklas Jönsson.

Nej tyvärr är det nog så att de inte återvänder. Jag får flytta istället eller åtminstone mina barn. Jag rekommenderar inte mina barn att bo kvar i Sverige. De kommer få ett elände i ett muslimskt Sverige om inte Jesus kommer innan..

Svara -   - 27/10-18 18:06 -


JL

Svar till Lasse.

Ja Lassa, håller med dig, första budet är det viktigaste.

Humanistpartiet kan försöka med att förbjuda islam då. De passar ihop, båda parter förnekar att Jesus är Guds son.

Svara -   - 27/10-18 19:23 -


Bengt

Men vi får be för att många muslimer i

Sverige blir frälsta

Svara -   - 27/10-18 19:40 -


Lukas

Jag hörde att Sarons ledning bett om ursäkt och att man inte vill ha tillbedjan av Allah i sin kyrka även om flera tyckte att man ska va tillmötesgående mot alla(h). Det var i samband med sfi-lektioner som några ville be 5 ggr om dagen och fick göra det inom kyrkans väggar. Det var ju bra att de inser misstaget. Alla tvehågsna kan läsa koranen och se om de tyckar att den religionen är så fredlig...

Svara -   - 27/10-18 20:59 -


Lasse

Svar till JL.

En sång om bekännelse till vår kung 🙏 https://youtu.be/OUaJcpJJtk0. Som en dag ska förgöra odjuret😈för alltid.

Svara -   - 27/10-18 21:07 -


JL

För alla de som kallat Ungern för att vara fel ute, hör och läs detta och inse vad viktigt det är att man får med sig hela folket och att nationen leds av människor som vill att landet skall vara kristna:

Det är Ungerns ansvar att skydda och stödja den euroepiska kristendomen. Det sade den tidigare ministern och Fidsez-ledamoten Zoltan Balog till MTI på fredagen

Det var i samband med en föreläsning om kristen demokrati i Leipzig på fredagen som den förre ungerska ministern Zoltan Balog betonade vikten av att skydda den kristna kulturen.

– Det är den ungerska statens plikt att skydda och stödja kristendomen inom kultur, utbildning och offentligt liv, förklarade han och betonade vikten av kristendomens enande kraft i ett land.

– Kulturens sammanhållande kraft, samhällets homogenitet, stärker nationen. Och det är inte bara en fråga om tro, fortsatte han.

Balog menade också att det ökade intresset för kyrkliga skolor i Ungern visar att det funnits ett stort behov av de åtgärder som den ungerska regeringen vidtagit för att stödja den kristna kulturen.

Den ungerska staten har bland annat infört obligatorisk undervisning i etik redan för barn i grundskolan.

Även om bara 15-20 procent av den ungerska befolkningen aktivt utövar sin religion, deltar vartannat barn i bibelstudier.

Förra året blev långfredagen för första gången en helgdag i Ungern. Detta efter ett förslag från premiärministern Viktor Orbán. Enligt Zoltan Balog symboliserar helgdagen, i motsats till konsumentsamhället, vad en person kan offra för samhället. Han menar också att dagen ytterligare stärker den nationella enheten i Ungern.

I Ungern inleds landets konstitution med texten "Gud välsigne ungrarna", samtidigt som den sista meningen i grundlagen hänvisar till ansvar "inför Gud och människa", skriver statliga hirado.hu.

På frukten skall ni känna dem.

Svara -   - 27/10-18 21:48 -


Bengt

Bra att dom ångrat sig i saron

Svara -   - 27/10-18 22:24 -


Erik S

Svar till JL.

Helt rätt där JL. Minns när valet i Ungern var över och det stod klart att Orbán vunnit en jordskredsseger, då kom ånyå en märklig ledare i Dagen, skriven av Elisabeth Sandlund-det är inte första gången hon skriver märkliga ledare/inlägg.

Hon skrev följande; "Valsystemet har riggats, för att gynna stora partier och nu jublar Europas högerpopulister". "Utgången i Ungern är en varningssignal som i Daniels bok" Genom detta vill man sätta demokratin ur spel!

Under valrörelsen har Orbán och Fidezs satsat på att underblåsa främlingsfientliga strömningar. G Soros sägs vara landets fiende nr 1, och Sverige framhålls som ett varnande exempel på hur förfärligt det blir när ett land tar emot flyktingar. Orbán har inte dragit sig för att använda den kristna tron, som argument för ett vi och dom-tänkande.

Utgången bådar inte gott för samarbetet i EU, Ungern gör gemensam sak med bl.a Polen. Hon fortsätter; "det finns all anledning att känna oro över det Ungerska valet och djupt beklaga att det finns svenska debattörer som lånat sig åt Orbáns propagandamaskin och ställt upp på den snedvridna bilden av svensk vardag".

Ja tydligare kan nog inte sägas, var Sandlund har sina sympatier. Att många kristna var i intensiv bön inför valet, är tydligen inte intressant. Att en av de största friförsamlingarna i Europa finns i Ungern-med ca 30.000 medlemmar, är heller inte intressant för Sandlund. Människor bad och Gud hörde bön! Ungrarna vet, vad det innebär att få in massor av muslimer i landet-man har erfarenhet av det. Under många år var man trälar under islam -under Süelyman den 1, på 1500-talet. Det glömmer man inte!

Ungern är ett kristet land,på riktigt, i alla fall jämfört med Sverige.

Sandlund har sina sympatier långt åt vänster, med allt vad det innebär. Och hon skriver i en "kristen tidning". Då kan det bli-då blir det-så här snett och vinklat.

Ha en fin dag-Shalom!

Svara -   - 28/10-18 13:17 -


Bengt

Intressant med den stora frikyrkan i Ungern

Det visste jag inte om

Svara -   - 28/10-18 17:06 -


JL

Svar till Erik S.

Gott så Erik, men en sak oroar mig. Och inte riktigt det som väntar dig:

Att en av de största friförsamlingarna i Europa finns i Ungern-med ca 30.000 medlemmar, är heller inte intressant för Sandlund.
För mig är ju det uppenbart att frikyrkan i Sverige har gått islams vägar. Jag utgår ifrån att det är infiltratörer inom frikyrkan, detta beroende de helt osannolika tankegångar som man får höra. Det andra alternativet är att frikyrkans teologi inte fungerar. Det är bara de slutsatserna jag kan dra utav frukten. För i mångt och mycket har ju frikyrkan varit den yttersta globaliserings och islamiseringsprocessen i Sverige. 380 uppropet, angreppen på kristna som ville hålla det första budordet mm.
Så, frågan är. Hur i hela friden beter sig frikyrkofolk i Ungern? Och behövs egentligen frikyrkan, då Ungern verkar ha en fungerande kristendom som håller ett folk kristet. År det inte bättre att låta den kyrkan få verka? Vårt uppdrag är ju att göra folk till kristianer som Viktor Rydberg sade.
Än värre, är det samma tongångar inom Ungerska frikyrkor. Alltså det tjatet om inkludering, invandring och globalisering som är inom vanliga frikyrkor som drivit Sverige till total islamisering. I så fall jobbar ju frikyrkan även där på att bryta ner kristendomen. Allt under samma premisser här i Sverige. Det skulle var väldigt intressant att höra.

Svara -   - 28/10-18 18:44 -


Yvonne Olänge

Dethär skulle förbjudas!!

Helt fel.

MVH

Yvonne Olänge

Svara -   - 29/10-18 20:18 -


Leif

Det låter så heligt och vackert när vissa under lång tid nu klagat på kristenheten och resten av hela vårt land i och med den kraftiga invandringen av muslimer.

Man menar att vissa speciellt har öppnat upp för andra gudar och därmed befinns vara skyldiga, och man menar sig då ha fått öppnade ögon, hur kan man ens tro så?

Så länge man inte ens förstår att avgudadyrkan och avgudar redan under ett halvt sekel har tillåtits och släppts in i oerhört större mängder än den nyligen lilla andelen islam jämfört med allt annat, så har man då verkligen inga öppnade ögon, utan snarare alldeles tvärtom!

Dyrkan av filmstjärnor och djävulska filmer av alla de slag har accepterats sedan tidigt 1900-tal i Sverige utan att man höjt några vidare röster angående detta onda andars smörgåsbord som serveras dagligen helt öppet. Svenskars porrtittande på tv och video, porresor till bl.a Thailand, den homosexuella framfarten på alla plan i samhället m.m, samt ett stadigt pågående festande på krogar med alkohol och andra droger. Likadant med soldyrkan, kroppsfixering, och dyrkan av alla möjliga idrottsstjärnor, och all asiatisk meditation kring onda andar som bara vällt fram i detta land alltså under minst senaste halvan av förra seklet plus under de arton inledande åren hitintills.

Allt detta plus mycket annat har alltså absolut lika mycket med avgudadyrkan som islam att göra, och dessutom i oerhört mycket större mängd, här bryts det första budet ständigt utan att de moderna heliga domarna som yttrar sig härinne inte alls har höjt några märkvärt varnande läten, men när nu islam i slutskedet av alla decenniers avgudadyrkan börjar komma som en konsekvens av det redan långvariga accepterandet av alla slags avgudar, då menar man sig se och har börjat låta högt som om något nytt skulle ha hänt! 🙄

Nej, tyvärr ser jag inte alls mycket öppna ögon utan desto mer likt förvirrade blinda höns som springer runt och kacklar strunt!

Klättra lite högre upp på stegen så klarnar förhoppningsvis bilden något.

Svara -   - 29/10-18 21:56 -


Leif

Puss och kram 😘

Svara -   - 29/10-18 22:03 -


Martin

Svar till Leif.

Det var en rejäl salva du avfyrade mot svenskarna, Leif. Jag ser lite annorlunda än dig, jag ser min granne Sara som ensamstående kämpar för att uppfostra sina tre barn, alla med diagnoser. Som nästan brister ut i gråt att hon aldrig går ut och äter eller ens fikar med vänner hon inte har. Eller en närstående som kämpar för att få ensam vårdnad över sina tre barn mot en psykopatisk pappa som gör allt för att stoppa käppar i hjulet. Eller vänner som förbereder fika i timmar när man kommer och hälsar på. Som man kan skratta så man gråter tillsammans med, eller bara gråta med för den delen. Jag ser uppoffrande kärlek, äkthet utan dömande, barmhärtighet. Jag fullkomligt hatar den här delen av kristenheten som bara dömer ut allt och alla. Självgod, högmodig och stolt.

Svara -   - 29/10-18 22:51 -


Leif

Svar till Martin.

Du läste budskapet helt fel. Det var inte riktat till svenskar i allmänhet utan till vissa som dömer andra och inte ser bjälken i det egna ögat. Sköt om dig!

Svara -   - 30/10-18 07:09 -


Tomas N

Bakom det här som skedde med muslimsk bön ligger stora och djupa problem som man inte avhandlar i en handvändning. Och dessutom är diskussionsklimatet inte särskilt gynnsamt tyvärr. Men jag skulle vilja lyfta några saker.

Det som skedde i Göteborg verkar inte har varit av den digniteten av fara som artiklen låter som. Diakoni görs idag i samverkan med även sekulära grupper där det tjänar människor som inte alls är helgade och drar in både socialism ,hbtq,new age och annat om man pratar om individnivå och de som hjälper till kyrkans diakonella arbete för att de har ett hjärta för välgörenhet.

Nu har ju både SVK ,men även frikyrkosamfunden tagit ett beslut att samverka i integrationsarbetet . Frågan kan nog diskutteras om det är något som kyrkan skall ha och i vilken prioriteringsordning man lägger detta. Men i någon mån måste man ha utåtriktat diakonellt arbete,det är inget man varken vill eller kan komma runt

Jag tror själv att nyckeln till att ledas rätt i kyrkans riktlinje finns i en god ändestidsteologi. Men detta är svårt. Några tror att hela världen skall omformas av Guds rike och hela världen skall helas och upprättas,andra är mera inriktade på Israel,uppryckelsen och harmageddon och några är någonstans däremellen och det påverkor oss onekligen.

Jag brukar säga att det är viktigt att sträva efter enhet och kärlek inom den kristna gemenskapen,men också att växa i kunskap och hålla sanningen högt. En viss balansering krävs för detta

I dessa tider har politiken absolut påverkat kyrkan. Den socialliberala politiken har länge påverkat både samhället och kyrkan o,vilket på allra senaste tid sett den nya liberalismen resa sig upp som demokratiska värdegrundens själva djupaste essens och frontfigur. Globalisering,mångkultur och även normkritik/normlöshet har blivit en absolut nödvändighet som en nödvändig motpol till det moderna västsamhällets grund,nämligen avståndstagandet från nationalism och fascism

Med politiserad medias goda hjälp har västsamhället nu blivit ganska tvådelad. En värdekonservativ rörelse har rest sig upp på många ställen med bl a Trump som exempel.Detta kallas även populism.

Även inom den kristna kretsen har vi sett detta och man kan grovt räknat säga att vi har hägerkristna,vänsterkristna och en skala däremellan. Det är mänskligt,men det som Gud kallar oss till är att inte dras för djupt in i detta. Vi kan inte undvika det politiska,då det handlar om samhällen,människor och hur vi skall leva.

Rent konkret så resulterar detta i att vi fört haft en vad man skulle kunna kalla vänsterliberal påverkan av frikyrkan och nu senare en högerpopulistisk. Bägge dessa tendenser bör man lägga ned i sin efterföljelse så att kyrkan får hålles ren och dedikerad till den uppgift och syfte som Jesus bestämt.

I den högerpopulistiska folkrörelsen finns mycket rättfärdig ilska över nedmonteringen och utförsäljningen av goda ordningar och över massmigrationen och islamisering.

Denna rörelse kan man inte gå in i helt och fullt lika lite som man kan vara en människorättsaktivist och antirasist eller revolutionär om man vill hålla fast vid Jesus och vara ett ljus i mörkret

Man kan inte heller utan hejd och urskiljning ta del av den hets som finns mot islam främst inom neokonservativa/sionistiska ideologin. Då kommer man bort från sanningen och tar in propaganda som sanning och får ögon och tankar förmörkade på ett lika farligt sätt som miljöpartister som omfamnar islamismen på sina naiva grunder

Man kan inte ta för mycket del av dessa politiska rörelser som finns och försöker påverka oss starkt utan behöver inse och följa det faktum att Guds rike inte är av denna världen.

Inte den revolutionären hippieJesus som vill rädda hela världen och inte Israels kung som kommit för att rädda några få och bli deras kung utan den riktige bibliske Jesus. Det finns mer att upptäcka och lära sig här även för den som redan går med Honom.

Ingen skam för den som missförstått,men stor belöning för den som vänder om medans tid är och lägger sitt arbete för Gud på den goda sidan i vågskålen

Svara -   - 30/10-18 22:42 -


JL

Svar till Leif.

Leif,

istället för att hugga på Svenskarna, så kanske du skall hjälpa dem? För du är typexemplet på varför det blivit som det blivit. Frikyrkliga som huggit på sina egna minsta i en aldrig sinande ström av dömande ord. Det eviga: DU är inte kristen, du måste bli frälst. Samtidigt har frikyrkan ställt dörren på vid gavel till andra gudar att ta över landet. Människor som så såklart är frästa och redan har inprisat sin plats i himlen.
Synd är synd. Synd är en sak. Att hjälpa till med att andra gudar skall ta in land, församlingar och familjer är förräderi. Det är falska profeter som håller på så. Polen har problem med all den synden som du påtalar, men Polen står ändå starkt. Varför? För att de håller sin Gud helig. För att falska profeter inte har förstört det första budordet. Så, upprätta det första budordet, håll Herren Jesus för Helig och bär det kors som det innebär att upprätthålla det första budet, för världen kommer efter er då. När min Kung rensade templet, fick även han bära sitt kors. Så ni vet vad som väntar.

Svara -   - 31/10-18 08:19 -


Niklas Jönsson

Svar till Lars .

Svar till Lars Nä får vi ingen Israel vänlig regering eller om Jesus kommer och räddar oss innan, så kommer vi tyvärr att få det mycket svårt i ett muslimskt Sverige.

Svara -   - 4/11-18 20:30 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?IS mladenka želi da se vrati u Englesku i dobiti simpatije

IS mlada

Shamima Begum je imao 15 godina kad je pridružio kalifata islamska država ima roditi IS-terorista. Rodila je dvoje djece koja su zanemarivanje i umro. Sada je ona rodila treće dijete 19 godina i želi da se vrati u Englesku.

14

Läs allt!


Neželjene - Dio 21

neželjeni

Moje je nastavio i potresna priča o meni kao mali dječak nepoželjan. 

3

Läs allt!


Moon se i zemljište na istu sliku

Moon i Zemlje

Kineskog satelita Longjiang-2 fotografisao mjesec leđa i zemljišta na istu sliku.

83

Läs allt!


Neželjene - Dio 20

neželjeni

Nastavak potresne priča mog djetinjstva kao neželjeno dijete.

5

Läs allt!


LGBTQ školi uči da što je čovjek nije

LGBTQ školi uči da što je čovjek nije

Novi Dagbladet. 

Švedska prvi LGBT College daje godišnje obuke za LGBT osobe i feministkinje u razbijanju normama. 

22

Läs allt!


Žene sada mogu napraviti abortus tokom trudnoće u New Yorku

Kao što je bilo u danima Noah ...

Mikael Walfridsson  Istog dana, mesec krv zasjao na nebu iznad New York, zauzeli grad, koji sada možete izvršiti abortus koji se primjenjuju u cijeloj trudnoći žene.

45

Läs allt!


Zanos ili nevolja?

Zanos ili nevolja?

Po Holger Nilsson Da li bi bilo pogrešno i teška nevolja izbija, ja ću odmah proglasiti da je ovo proročki ispunjenje i moramo se okrenuti od Antihrist, i mi ćemo morati proći ogromne patnje. Ali ako sam u pravu i svima ostalima koji tako misli - da je Isus može doći u bilo koje vrijeme i učiniti - onda oni koji ne propovedaju da priliku da ispravi svoju poruku, da možemo.

18

Läs allt!


Neželjenih - Dio 19

Neželjenih - Dio 19

U ovom dijelu ću vam reći vrlo uznemirujuća događaj, šta se desilo sa Michael, kao što sam se potukao sa posljednji dio.

4

Läs allt!


"Christian" reper uhapšen zbog silovanja žena s invaliditetom u staračkom domu

Mislim, naravno, nije riječ koja je repati medicinska sestra, ako je kriv za silovanje žena sa invaliditetom, hrišćanin.

6

Läs allt!


Vernika Rapture - Dio 4

Christer Åberg intervjua dom Holger Nilsson o zanosom vernika. Dio 4 od 10.

0

Läs allt!


Ruski vojni avioni lete na švedskom teritoriju bez dozvole

Ruski vojni avioni lete na švedskom teritoriju bez dozvole

Slika: Aftonbladet. 

Tri ruska vojna aviona letio bez dozvole u kratkom vremenu na švedskom teritoriju u subotu. A SIGINT aviona, i dva borbeni avioni nadletali Karlshamn.

12

Läs allt!


Islam je lažna boga nije moj

Islam je lažna boga nije moj

Reader Mail by Stefan Eliasson

Kršćani i muslimani obožavaju istog Boga? Islam uči da je Kur'an je posljednja Božja otkrića, koji je zamijenio ranije spise, odnosno Tore i Biblije. To znači da sličnosti u kršćanstvo i islam treba biti konačan. Ako ste proučavali temu ubrzo otkriva da je tvrdnja ne može biti lažna.

2

Läs allt!


Flykting från Irak: Kära svenskar, ni är för snälla!

En flykting från Irak som blev frälst i Sverige delar ett intensivt budskap och sin bön för Sverige.

35

Läs allt!


Neželjenih - Dio 18

Christer Åberg neželjene

18. dio mog serijskog o mom djetinjstvu. Došli smo u srednjoj školi kad sam počeo u sedmom razredu. Ovaj dio će vas iznenaditi, koji je to uradio za mene kada se to desilo.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Odbor za migracije postavlja pogrešna pitanja kako bi se utvrdilo da li ste hrišćanin

test2

Većina migracije je 12 pitanja su potpuno nemoguće odgovoriti, ali i potpuno neefikasan kada je stvarno potrebno samo pitanje kako bi se utvrdilo da li je neko hrišćanin ili ne.

32

Läs allt!


New Age utire put za Antikrista

New Age utire put za Antikrista

Po Holger Nilsson  U 1980-ih, imamo sve više i više naići na termin "novo doba". Ipak tako, međutim, mnogi zbunjeni onim što je New Age je nešto, uprkos činjenici da su dotakli, pogođeni i uključeni u ovaj trend sada brišući naprijed milijune širom svijeta. Na primjer, na kraju godine 1986-1987, doček Nove godine, bilo je milione ljudi koji su otišli u meditaciju, trance i ritualne radnje. Nije slučajno da se to desilo, ali to je bio koordinirani napor ljudi New Age širom svijeta.

46

Läs allt!


Hoće li jedan koji je promenio pol u raj?

transsekualan

Hoće li ljudi u raj koji promijenila seks kroz operaciju?

9

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Kršćani su progonjeni više nego ikad

Otvorena vrata World Watch List 2019

Slika: Otvorena vrata. 

godišnji World Watch List Otvorena vrata 'prognanih kršćana pokazuje da 2019 je najgora godina ikad. To je daleko najteža godina od početka zapisa.

20

Läs allt!


Vecka 08, fredag 22 februari 2019 kl. 03:55

Jesus söker: Pia!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. - Joh 1:12-13"

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Sinners?

prijatelji

Reader Mail by David Billström Isus je naš primarni uzor da dopre do ljudi koji nisu vjernici. Kada je Isus hodao zemljom, on je znao šta se događa u ljudi koji su došli do njega. On je i danas.

3

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


A razapet McJesus muzej u Izraelu

Crucify McJesus

Foto: SVT. 

Protesti u Izraelu protiv Jani Leinonen "umjetnička djela" McJesus prikazom razapet Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Neželjene - Dio 17

Christer Åberg Greet

Sad sam nastaviti sa svojim tresu i cijenjen serijski iz mog djetinjstva. Priča će se povećati u intenzitetu i postati još dramatičniji. Neke vrlo uzbudljive i hvatanje sekcija sada je pred nama.

0

Läs allt!


A tišina Jesus - Čovjek koji je ubio Božiji glas - Dio 6

rimski vojnik

Hans Jansson, Uppsala Herod Antipa nam se opet u biblijskoj priči. Ovaj put on stoji pred Isusa. To je tada bilo tri godine od Ivana Krstitelja odrubljivanje glave.

2

Läs allt!


Evil lista - Čovjek koji je ubio Božiji glas - Dio 5

vojnik

By Hans Jansson , Uppsala Postoji nešto "pametno" i zla akcija Heroda u kontekstu smo opisuju. To me dovodi do onoga što je napisano u knjizi Postanka.

5

Läs allt!


Kristin proročanstvo je istina sa našeg vremena

- A proročanstvo o kraju puta!

Drevnog proročanstva iz 1800. govori o Isusu da se pojavi u planinama u Švedskoj u posljednjih dana, a onda na planini svi vide!

14

Läs allt!


"Bog blagoslovi abortus i Sjedinjenih Američkih Država"

Reader Mail by Nils 

Abortus - Mama

Jedna žena je sada imao program Netflix Air, gdje je ona odaje počast abortus, a završava riječima: "Bože blagoslovi Pobačaj i Sjedinjenih Američkih Država", i pjevaju i plešu na njega.

38

Läs allt!


U paklu, mukama grešnika

Ako odete u pakao, muči vas. To je ono što Pakao je za. Baš kao što je bogataš u Luki 16, da ćete biti mučeni u plamenu. Svi grešnici idu u pakao, a oni idu tamo da se muči.

103

Läs allt!


Novorođenčad su već 'bivši'

Novorođenčad su već bivši

Foto: Screenshot iz Facebook. 

Stanovnici New Yorka sada mogu promijeniti svoj rodni bez ljekarsko uvjerenje. Osim toga, oni mogu čak i promijeniti svoje novorođenčeta pol.

5

Läs allt!


Ako ste rođeni u pogrešnom tijelu, možete se ponovo rodio

Loui Sand

Foto: SVT. 

Louise Nelum Sanda Mali "Loui" Sand, 26, je švedska rukometna zvijezda, koji sada prestaje igra rukomet da se istraga zbog rodnom disforijom. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Hvala Satan inspiracija

Reader Mail: Pelle Lindberg 

Christian Bale: Hvala Satan inspiracija

Slika: Od TV4. 

Cijena za najboljeg glumca otišla glumac Christian Bale u filmu Vice, koji je zahvalio svoju inspiraciju: Satan.

43

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp