Language

Apg29.Nu

Christer Ĺberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Jaký je posvěcení?

Posvěcení je, aby se více jako Ježíš!

Posvěcení je, aby se více jako Ježíš!

Posvěcení je Boží dílo v nás, kteří věří v Ježíše. Chce do tvaru, živit a transformovat nás.


Christer ĹbergAv Christer Ĺberg
lördag, 21 september 2019 17:41

Posvěcení je proces, při kterém ti, kdo jsou spaseni skrze víru v Ježíše obrátila na rostoucí svatosti, a jako on. 

Posvěcení se provádí pomocí Boží milosti, bez jakékoliv jiné úvahy, než že je ochotna se, modlete se, pokorný a ohyby, a mít otevřenou mysl. 

Posvěcení je Boží dílo v nás, kteří věří v Ježíše. Chce do tvaru, živit a transformovat nás.

Flesh „posvěcení“

Je důležité rozlišovat mezi posvěcení je dílem Božím v nás, a self-zvolen vysvěcení se děje v těle. Self-zvolen vysvěcení je jediné náboženství, které splňují tělesnou mysl a je k ničemu. Pravda posvěcení koná v Duchu svatém.

V posvěcení kombinovat s Duchem svatým, aby přestal hřešit a místo konání dobra. Posvěcení znamená, že to není normální, znovuzrozený křesťan každý den spáchání úmyslného hříchu. 

Bůh nás chce přeměnit žít čistší, více dobra a láskyplně. Chce, abychom se napodobit Ježíše víc a víc. Ne, že bychom měli být spaseni - ale proto, že už jsou spaseni skrze víru v Ježíše. 

Spása a posvěcení

Když jste spaseni a chodit s Ježíšem bude víc a víc přestává dělat příliš špatné a věci, které nejsou dobré.

Spása začíná tím, že přijme Ježíše. Začíná to s posvěcením. Ale posvěcení začíná poté, co jste přijali Ježíše a dostal uložen.

Nemůžete posvětiž vás a žít v čistotě a tak doufám, že bude spasen, ale posvěcení je dílem Božím v nás, které již byly uloženy, skrze víru v Ježíše.

Ti, kteří jsou spaseni skrze víru v Ježíše, se nazývá v posvátném Bible.

2 Kor 1: 1 . Pavel, apoštol Ježíše Krista, skrze vůli Boží, a bratr Timoteus církvi Boží, kteráž jest v Korintu, a se všemi svatými [uloženy], kteří jsou v celé Achaia. 

Bible Verše o posvěcenízdroj:


Publicerades lördag, 21 september 2019 17:41:49 +0200 i kategorin Undervisning och i ämnena:


3 kommentarer


x
Sven Thomsson
lördag, 21 september 2019 18:39

Att vara helgad innebär att vara avskild för Herren och att man lever ett rent och obefläckat liv. Det betyder, att man tar avstĺnd frĺn världen och den livsstil som förekommer bland ofrälsta. Att hĺlla sig obesmittad av världen hör till sann helgelse.

Guds församling bestĺr av enskilda individer som var för sig ska vara avskilda och helgade. Om de själva vill sträva efter att helga sig, vill Herren utföra ett högre och större helgelseverk, som bara han kan utföra. "Sträva efter" betyder inte i det här sammanhanget att man ska tillägna sig en självvald helgelse med mänsklig ansträngning.

Att helga betyder att avskilja och rena frĺn ceremoniell och moralisk orenhet. Det stĺr i 1 Kor.1:30:

"Men hans verk är det, att ni är i Kristus Jesus som för oss har blivit till visdom frĺn Gud, till rättfärdighet, helgelse och förlossning".

Det är Guds verk att vi blivit införlivade i Kristus Jesus, och det är i honom vi lever. Han friköpte oss frĺn synden och lagens förbannelse.


Svara

x
SA
lördag, 21 september 2019 20:44

Tyvärr tror jag det predikas för lite om helgelse, det är ju väldigt vilktig , men tyvärr har det istället kommit in en del värdsligt i stället . Iaf har jag sett och upplevt det sĺ .

Svara

x
Tomas N
lördag, 21 september 2019 23:46

Bra med uppmaning till helgelse. Det är ju en del av lärjungaskapet som inte bör tas bort.
En av de viktiga anledningarna är ju ocksĺ att vi skall vara goda ambassadörer för Gud. Finns ju mĺnga exempel i Bibeln pĺ hur illa det ser ut och vilken dĺlig frukt det blir när Guds folk struntar i att tjäna Gud ,utan tjänar andra sidan istället genom köttets begär och svagheter.

H3elgelse och växande i lärjungaskap genom att bli mer som sin mästare handlar ju inte om en karikatyrliknande fromhet utan handlar snarare om att vara en jordnära äkta människa med extra av det som Gud hjälper oss till i generositet och annat och kanske mest tydligt avsaknad av det vanliga svärandet och jargong med skryt,mobbing och allehanda begär .

Men alla beslut och val i livet gör vi med vĺr vilja,förnuft och handlingar. Även om det är Guds nĺd och kraft som helgar oss,sĺ behöver vi ställa oss i position och gĺ i rätt riktning. Det är ett aktivt val som inte sker av sig själv.
Och när det gäller i detalj att övervinna fästen vanor och accepterade syndmönster sĺ är det en andlig och mental kamp i att lägga bort vissa saker. Det kräver en del bĺde frĺn människan och frĺn Gud.

Men uppmaningen är stark ifrĺn Gud. Vi duer som vi är frälsningsmässigt,men vem vill vara ett hinder för att andra skall tro eller växa i tro? Det är ju det man blir lite om efterföljelsen har brister

Det höär kan tolkas som religiös perfektionism eller avsaknad av att ha fĺtt ta emot det fulla mĺttet av Guds kärlek och frälsning. Jag är dock övertygad om att det är den Helige aAnde som uppmanar om allvaret i helgelsen. Synden kostar alltid ett högt pris och drabbar inte bara individen,sĺ att det är en privatsak.

Allt hänger pĺ vem man tänar och hur mycket man älskar Honom. Jesus är värd en överlĺten efterföljelse och Bibeln är full av sĺdana uppmaningar

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

mĺndag 9 december 2019 00:15
Be för min ekonomi! Att jag ska ha rĺd att köpa julklappar m.m. Och ändĺ ha rĺd att betala alla räkningar och skulder den här mĺnaden! Jag behöver fĺ in mĺnga tusen till pĺ kontot för att det ska gĺ!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarStöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp